Historia

Vilppulan Tähti on ehtinyt jo kypsään ikään, sillä seuran 100-vuotisjuhlia vietetään vuonna 2024. Tähän aikaan mahtuu runsaasti erilaisia tapahtumia ja lajeja, joista tärkein on tällä hetkellä ehdottomasti lentopallo.

Seuran lentopallotoiminta alkoi jo 1970-luvulla. Sitä käynnistämässä oli Reijo Poikonen, joka valmentaa edelleen Vilppulan Tähdessä.

Tähti on saavuttanut lentopallossa parikymmentä SM-tason mitalia, joista pääosa on saatu 1990-luvulla. Tähti oli 1990-luvun alkupuolella pariin otteeseen jopa Suomen paras tyttöjen junioriseura. Viimeisin SM-mitali on keväältä 2015, jolloin Tähden B-pojat voittivat SM-hopeaa Rovaniemellä. Keväällä 2016 tehtiin taas historiaa: poikajoukkueet ( A-C ) selviytyivät SM-finaaleihin kahden muun seuran ohella koko Suomessa.

TUL:n mestaruuksia ja mitalisaavutuksia Tähdellä on kymmenittäin 1990-luvulta, jolloin liitolla oli vahva oma lentopallotoimintansa. TUL:n  avoimissa mestaruusturnauksissa Tähti on 2000-luvulla saavuttanut menestystä etenkin tyttöjen puolella. 2010-luvulla on myös poikien junioritoiminta jälleen ollut vahvassa iskussa.

Yhdessä Mäntän Valon kanssa keväällä 2004 toteutettu lentopalloprojekti oli alallaan merkittävin yhteinen tapahtuma, mitä näillä seuduilla on tehty lajin viemiseksi eteenpäin. Tapahtuman organisoijana toimi entinen Lentopalloliiton toimitsija Mikko Nilsson, joka kartoitti noin kolmen kuukauden ajan erilaisia toimintalinjoja ja -malleja edustusjoukkueiden nostamiseksi aivan Suomen huipulle.

Sittemmin tämä projekti on haudattu, eikä sille asetettuja tavoitteita täysin saavutettu. Tästä projektista opittiin paljon erilaisia asioita. Edustusjoukkueiden tippuminen 1-sarjasta johtui useastakin eri asiasta, joista pienin ei ollut raha.