Lentopallo harrastuksena

Miten mukaan?
Vilppulan Tähden toimintaan on helppo tulla mukaan. Olet kenties kuullut kaveriltasi hänen lentopalloharrastuksestaan tai tutustunut lajiin koulussa. Jos lentopallo kiinnostaa, tule rohkeasti seuraamaan harjoituksia ja kokeilemaan harrastusta.

Lentopallon voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Katso alta, mihin ikäryhmään kuulut ja ota yhteyttä siinä ikäryhmässä pelaavan joukkueen joukkueenjohtajaan tai valmentajaan. He antavat lisätietoja joukkueesta ja harjoitusajoista.

* Pallokerho on tarkoitettu noin 4-6 vuotiaille lapsille.

* F-junioreissa pelaavat 8-vuotiaat tai sitä nuoremmat.

* E-junioreissa pelaavat 10-vuotiaat ja sitä nuoremmat.

* D-junioreissa pelaavat 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat.

* C-junioreissa pelaavat 14-vuotiaat ja sitä nuoremmat.

* B-junioreissa pelaavat 16-vuotiaat ja sitä nuoremmat.

* A-junioreissa pelaavat 18-vuotiaat ja sitä nuoremmat.

Pallokerholaiset ja F-juniorit harjoittelevat tavallisesti kerran viikossa, E-D-ikäiset 2–3 kertaa viikossa ja C–A-ikäiset 3–5 kertaa viikossa.

Lisätietoa eri sarjoista

F-D-ikäisten sarjat

Joukkueet voivat osallistua ikäryhmänsä mukaisiin lentopallosarjoihin. Sarjaturnauksiin osallistuminen ei ole pakollista, mutta useimmille juniorilentopalloilijoille turnaukset ovat harrastuksen ehdottomia huippuhetkiä. Eri seurat järjestävät turnauksia vuorotellen.

Vilppulan Tähti kuuluu Suomen Lentopalloliiton Lounais-Suomen alueeseen. Lounais-Suomen alueen lentopallojaosto vastaa F–D-ikäisten sarjojen järjestämisestä.

E- ja D-ikäisille on tavallisesti tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa: vähemmän aikaa harjoitelleet joukkueet osallistuvat oman ikäluokkansa tiikerisarjaan. Pidempään harjoitelleet joukkueet ilmoitetaan yleensä oman ikäluokkansa aluemestaruussarjaan. Joukkueet voivat myös pelata samaan aikaan useampaa kuin yhtä sarjaa, mutta eri sarjatasoilla.

Syyspuolella sarjojen lohkot suunnitellaan siten, että pelimatkat pysyvät mahdollisimman lyhyinä. Vastustajat löytyvät usein lähikunnista Pohjois-Pirkanmaalta tai Tampereen seudulta. Kevätpuolella lohkot sekoitetaan. Uudet lohkojaot muodostetaan alkukauden menestyksen perusteella. Tämän seurauksena myös turnausmatkat voivat kevätpuolella olla pidempiä.

D-, E- ja F-ikäluokissa noudatetaan Suomen Lentopalloliiton minilentopallosääntöjä. Lisätietoa Lounais-Suomen alueen sarjoista löydät täältä: www.lounalentis.fi

C-A-ikäisten sarjat

C–A-ikäiset nuoret osallistuvat Suomen Lentopalloliiton järjestämiin junioreiden SM-sarjoihin. Niissä turnausmatkat voivat suuntautua mihin päin Suomea tahansa. SM-sarjoissa on käytössä ns. poolijärjestelmä. Turnauksessa parhaiten menestyneet joukkueet nousevat ylempään pooliin ja heikoimmat putoavat alempaan. Näin poolien koostumus muuttuu koko ajan ja vastustajat vaihtuvat joka turnauksessa.

Lisää Lentopalloliiton juniorisarjoista löydät täältä: http://junnulentis.fi

MAKSUT

Lentopallojaoston kulujen kattamiseksi kerätään junioreilta toimintamaksu. Se pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, että siitä ei synny kynnystä harrastaa lentopalloa.

Kauden 2023-2024 maksut:

-Pallokerho 50 €
-F-juniorit 80 € 
-E/D-juniorit 110 € 
-C/B/A-juniorit 140 €
-Kuntolentopallo 40€

Toimintamaksu maksetaan Tähden junioreiden tilille FI56 5521 0720 0316 56. Maksun voi halutessaan suorittaa kahdessa erässä (syksy/kevät). Maksun yhteydessä mainitaan pelaajan nimi ja joukkue. Maksu sisältää ilmaisen peliasun kahden pelikauden aikana (housut + paita).

Huomio! Ottakaa yhteyttä oman joukkueenne joukkueenjohtajaan ennen maksujen suorittamista.

Varoilla lentopallojaosto maksaa muun muassa:

-peliasut
-joukkueiden sarjamaksut
-pallot ja muut harrastuksen edellyttämät tarvikkeet
-ensiaputarvikkeet
-koulutuksia
-palkinnot yms.

Joukkueiden omat maksut

Juniorijoukkueet rahoittavat toimintansa itse. Kuluja syntyy mm. peliasuista ja pelimatkoista. Osa matkakustannuksista kustannetaan toimintamaksulla.

Kukin joukkue sopii kulujensa kattamisesta kauden alussa valmentajan, joukkueenjohtajan ja vanhempien yhteispalaverissa.

Rahaa voidaan kerätä junioreilta, sponsoreilta, talkoilla jne. Myös tähän rahaliikenteeseen voidaan käyttää Tähden junioreiden tiliä.

Pelipassit ja vakuutukset

Harjoituksiin osallistuvien junioreiden vakuutusten tulee olla kunnossa, ja sarjaotteluihin osallistuvilla junioreiden lisenssi tulee olla maksettu.

Ajankohtaiset lisätiedot pelipasseista ja vakuutuksista kerrotaan sivulla https://www.lentopallo.fi/kilpailu/pelipassit/

Pelipassit hankitaan Suomisport-palvelun kautta
https://info.suomisport.fi

Jäsenmaksut

Maksamalla Vilppulan Tähti ry:n jäsenmaksun voit osallistua seuran yleisiin kokouksiin ja käyttää siellä äänivaltaasi.

Toimintavuoden 2022-2023 jäsenmaksut ovat seuraavat:

Varsinaiset jäsenet 10 €/vuosi
Perhejäsenyys 20 €/vuosi
Nuorisojäsenet (alle 15 v.) 5 €/vuosi, toimintamaksun maksaneet 0 €

Kannatusjäsenmaksu 20 €/vuosi

Äänioikeutettuja seuran yleisissä kokouksissa ovat 15 vuotta täyttäneet varsinaiset jäsenet sekä perhejäsenet.

Jäsenmaksun voi maksaa seuran tilille FI78 5521 1040 0016 68.

Tietoihin henkilö(t), jäsenmaksuvuosi ja maksun suuruus.

VANHEMMILLE

Lasten urheiluharrastuksissa on mukana paljon vanhempia, jotka omalla käytöksellään joko edistävät tai estävät lapsen kehittymistä hyväksi urheilijaksi.

Lasten urheiluharrastuksen kulmakiviä ovat ilo, omaehtoisuus ja monipuolisuus. Urheiluharrastus on parhaimmillaan, kun lapsi saa harjoitella ja kilpailla omien motiivien ja kykyjensä mukaan, hyvässä porukassa ja varmana aikuisten tuesta ja kannustuksesta.

”Huippuaikuinen” käyttäytyy ikänsä mukaisesti, pelaa yhteispeliä valmentajan kanssa ja innostaa lastaan urheilemaan. Toivomme vanhemmilta mahdollisuuksien mukaan osallistumista oman lapsen joukkueen toimintaan. Kysy valmentajalta tai joukkueenjohtajalta, voitko olla jollakin tapaa avuksi.

Harjoittelu ja valmennus

Vilppulan Tähti panostaa ohjaajien, valmentajien ja toimihenkilöiden kouluttamiseen ja osaamiseen. Seuran ohjaajilla ja valmentajilla on mahdolllisuus kouluttautua mm. Lentopalloliiton järjestämissä koulutuksissa.

Harjoituspaikat

Tähden joukkueiden harjoitukset järjestetään pääosin Vilppulassa Parkkivuoren urheilutalolla. Pallokerhon harjoituksia on järjestetty myös Vilppulankosken koululla.

Harjoitusten määrä

Joukkueiden harjoitusten määrä riippuu ikäluokasta sekä valmentajien omasta halusta. Yleisesti pallokoulu ja F-ikäiset kokoontuvat kerran viikossa, E ja D-ikäiset 2-3 kertaa ja tätä vanhemmat 3-5 kertaa viikossa.

Varusteet

Lentopallossa ei tarvita kalliita varusteita, vaan harjoituksiin riittävät juomapullo, sisäpelikengät, polvisuojat ja sisäliikuntaan sopivat vaatteet.

Lentopalloliiton alaista sarjaa pelaavien joukkueiden pelaajat tarvitsevat peliasun ja verkkarit. Peliasut hankitaan joukkuekohtaisesti tarpeen mukaan kauden alussa, mutta tilaukset ovat mahdollisia myös kesken kauden mukaan tulleille.

Sinustako valmentaja tai joukkueenjohtaja?

Seuran toiminta kehittyy ja ryhmien määrä kasvaa. Jos olet kiinnostunut toimimaan lasten ja nuorten urheilun parissa, niin ota yhteyttä!

Keskustelemme mielellämme kanssasi vaihtoehdoista ja etsimme sinulle sopivan joukkueen ja tehtävän. Aikaisempaa kokemusta emme edellytä, mutta aiempi toimiminen liikunnan parissa on eduksi.

Valmentajille tai muille toimihenkilöille ei makseta palkkioita, mutta seura maksaa valmentajien kouluttautumisia muun muassa Lentopalloliiton kursseilla.

Myös joukkueenjohtajat saavat apua toisilta joukkueenjohtajilta. Seuran joukkueenjohtajavastaava osaa ohjata ongelmatilanteiden kohdalla.

Talkoot

Talkootyö on seuratoiminnan tärkeä voimavara, jossa jokainen lasten liikuntaharrastuksesta kiinnostunut voi olla mukana ja antaa arvokkaan työpanoksensa junioriliikunnan hyväksi. Tervetuloa mukaan!

Kausijulkaisun ilmoitusten kerääminen hoidetaan talkoovoimin joukkueiden toimesta. Keräämisen organisoi kausijulkaisuvastaava. Tuotto jaetaan lentopallojaoston päätöksen mukaisesti.

Lisäksi muihin mahdollisiin talkoisiin ryhdytään voimavarojen mukaan. Muiden talkoiden tuotto jaetaan vastuuhenkilön ja talkoisiin osallistuneiden joukkueiden yhteispäätöksen mukaisesti.

Kahviovuorot Parkkivuoressa

Joukkuekohtaisiin talkoisiin kuuluvat mm. kahvion apuvuorot, joita joukkueet hoitavat kukin vuorollaan, kuukauden kerrallaan. Syksyn 2023 – kevään 2024 vastuuvuorot ovat:

syyskuu: -

lokakuu: E-tytöt

marraskuu: D-pojat

joulukuu: A/B-tytöt

tammikuu: D2-tytöt

helmikuu: C2-tytöt

maaliskuu: B-pojat

huhtikuu: D1-tytöt

toukokuu: sovitaan yhdessä, jos tarvetta ilmenee.

Joukkueet päättävät itsenäisesti oman osuutensa hoitamisesta vastuuhenkilönään joukkueenjohtaja.

Leirien tukeminen

Vilppulan Tähti haluaa tukea urallaan eteneviä seuran nuoria.

Lentopallojaosto on varannut eri leireille osallistuneiden leirimaksuihin tukea kaudelle 2022–2023 yhteensä 1500 euroa(katto 200 euroa/nuori). Jaostolle voi jättää anomuksen tuesta alla olevalla lomakkeella. Lomakkeella ilmoitetaan KAIKKI leirit ja niiden aiheuttamat leirimaksut. Jaosto päättää määrärahan puitteissa myönnettävistä avustuksista kerran kaudessa, kauden päätyttyä. Hakemukset tulee jättää 1.6. mennessä. Hyväksyttäviä leirikustannuksia ovat maajoukkue-, aluejoukkue- ja liittojoukkueleirien maksut.

Jaoston taloudenhoitajalle tulee toimittaa ko. leirien laskut ja maksukopiot sähköpostitse info@tilitoimistotiliportti.fi.

LOMAKE:
Leiriläisen nimi
Tilinumero
Tilin omistaja

Leirin tyyppi (MJ, ALUE, TUL)
Leirin ajankohta ja paikka
Leirimaksut

Muut avustukset

Harkinnanvaraiset tuet käsitellään seuran hallituksessa. Hakemukset perusteluineen tulee toimittaa seuran hallitukselle hallitus@vilppulantahti.fi

Opiskele ja urheile Mänttä-Vilppulassa (huippu-urheiluakatemia)

https://www.manttavilppula.fi/kaupunkipalvelut/koulut-ja-oppilaitokset/huippu-urheiluakatemia/