Otteluraportit

Sarjakausi päätökseen
AM-finaali 9.10.4 Eurassa

Kaksipäiväinen D-tyttöjen aluemestaruusfinaaliturnaus pelattiin 9.-10.4. Euran urheilutalolla. Turnaukseen osallistui 12 Lounaisen alueen parasta D-ikäistä joukkuetta. Turnaukseen mukana olivat Vilppulan Tähden lisäksi Euran Raiku, Lempäälän Kisa, Vampulan Urheilijat, Oriveden Ponnistus, Lapin Narvi-Pallo,  Vammalan Lentopallo, Maskun Kataja, Kalevan Lentopallo, Littoisten Työväen Urheilijat, Ylöjärven Ryhti, Raision Loimu.

Turnaus oli jaettu neljään alkulohkoon. Tähden tytöt aloittivat urakkansa D-alkulohkossa, jossa vastassa olivat Ylöjärven Ryhti ja Raision Loimu.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Ylöjärven Ryhti, joka kaatui hieman tahmean alun jälkeen kaatui lukemin 2-1 (18-25, 25-23, 7-15) . Toinen peli Raision Loimua vastaan alkoi Tähden hallinnalla ja helppo 25-14 erävoitto. Toinen erä alkoikin sitten tahmeasti ja Raisio pääsi jo 13-5 karkumatkalle. Milja Salosen hienoilla syötöillä kurottiin etumatka 14-10 tilanteeseen ja paineltiin ohitse 25-22 erävoittoon.

Kahdella voitolla Tähti varmisti lohkovoiton ja samalla paikkansa 8 parhaan joukkueen joukossa.

Sunnuntaina alkoivat tosipelit ja tavoitteena pelata kirkkaimmasta eli aluemestaruudesta.

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Kalevan Lentopallo, josta 2-0 murskavoitto (25-10, 25-9). Voitolla varmistui välieräpaikka sijoista 1-4.

Välierässä vastaan asettui järjestävän seuran Euran joukkue. Eura oli jo kahdesti kauden mittaan kohdattu ja voitot olivat 1-1. Ensimmäisessä erässä Tähti oli hätää kärsimässä. Takkuinen peli oli omien virheiden sävyttämää tuskaa ja mikään ei tuntunut onnistuvan. Ensimmäinen erä Euralle ansaitusti 25-10. Toisessa erässä Tähden tytöt pistivät tuulemaan apinan raivolla, mutta sekään ei riittänyt ja toinen erä Euralle 27-25.

Häviön myötä aluemestaruus liukui ulottumattomiin, Seuraava ottelu pelattiin sijoista 3-4. Oriveden Ponnistus oli raivannut tiensä samoille sijoille ja näin päästiin/jouduttiin pelaamaan Orpoa vastaan.

Seurannut ottelu oli todellinen jännitysnäytelmä kun vastassa olivat rakkaat viholliset. Ensimmäinen erä Tähdelle 25-23, toisessa erässä Orivesi otti Tähdestä pienoisen niskalenkin eikä Tähden kiri riittänyt ja toinen erä Orivedelle 22-25. Kolmanteen kannustajien hermoja raastavaan erään lähdettiin  valtavalla latauksella.  Tähti oli koko ajan taka-ajo asemissa ja urheasta taistelusta huolimatta kolmas erä Orpolle  16-18 ja näin 2-1 häviöllä Tähti jäi aluemestaruus taistossa neljänneksi.

Oriveden Ponnistus tuli kolmanneksi, Euran Raiku toiseksi ja edellisvuoden tapaan Maskun Kataja vei aluemestaruuden.

Tähden tyttöjen suoritusta voidaan pitää erinomaisena.  Missään vaiheessa ei henkinen kantti pettänyt vaan monesta takaa-ajo asemasta tultiin kovaa rinnalle ja  ohitse voittoon.

Tähden joukkueessa pelasivat: Ada Aronen, Siiri Lehtonen, Iiris Luoma (C), Emilia Marjakoski, Tilda Ruokola, Milja Salonen ja Ancelina Takala.

Muu poppoo: Olena Volkova (PV), Jari Marjakoski (AV), Satu Heikkilä (JoJo)

Tähden D1 tytöt sarjan kärkeen
Pooli 5A Kolhossa 6.2

D-ikäisten aluemestaruussarja jatkui 6.2 Kolhossa pelatulla A-poolin turnauksella. Vieraiksi saapuivat Oriveden Ponnistus, Lempäälän Kisa ja Maskun Kataja.

Ensimmäisenä kohdattiin Lempäälän Kisa. Tällä kertaa Tähden tytöt saivat helpohkon 2-0 voiton LeKistä (25-10, 25-12).  Päivän toisessa pelissä vastassa oli ennakkosuosikki Maskun Katajan Leopardit. Tähden tytöt pelasivat ehkä kauden parhaan pelinsä. Kaikki tuntui

tasaväkisessä ottelussa osuvan kohdilleen, ensimmäinen erä Tähdelle 27-29. Toinen erä oli melkein ensimmäisen erän toisinto, erä Tähdelle 23-25 ja näin 2-0 yllätysvoitto Maskusta.

Pitkän ottelupäivän viimeinen peli pelattiin paikallisottelun tunnelmissa, kun Tähteä vastaan asettui Oriveden Ponnistuksen tytöt. Tähden peliä väritti virheet ja väsynyt ilme, niinpä Oriveden Ponnistus vei tämän kertaisen kohtaamisen ansaitusti 2-1 (25-23, 15-25, 15-12).

A-pooli oli juuri niin tiukka kuin tällä tasolla pelattaessa pitää ollakin. A-poolin paremmuusjärjestys ratkesi lopulta voitettujen erien suhteella, kun Maskun Kataja, Oriveden Ponnistus ja Vilppulan Tähti olivat kaikiki tasapisteissä. Tähti vei ensimmäisen sijan, toiseksi poolissa tuli Oriveden Ponnistus, kolmanneksi Maskun Kataja ja neljänneksi Lempäälän Kisa.

Vilppulan Tähti ja Oriveden Ponnistus säilyttivät paikkansa A-poolissa kun taas Maskun Kataja ja Lempäälän Kisa putosivat B-pooliin.

Jäljellä on enää 6. poolikierros, jonka jälkeen siirrytään välieriin. Seuraavaksi kohdataan Oriveden lisäksi Euran kaksi joukkuetta.

Kolhossa pelasivat Emilia Marjakoski, Ada Aronen, Tilda Ruokola, Ancelina Takala, Iiris Luoma ja Milja Salonen. Valmentajina toimivat Olena Volkova ja Jari Marjakoski.

D1-tytöt säilyttivät paikkansa A-poolissa
Pooli 4A Maskussa 17.1.2016

D1-tyttöjen vuosi käynnistyi Maskussa, jossa vastassa olivat EuRan D-03, EuRan Hakkurit ja Maskun Katajan Leopardit.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Tähti kohtasi Euran D- 03. Varsin tasainen ottelu päättyi Tähden 2-1 voittoon (25-21, 17-25, 15-13). Toiseen peliin vastaan asettui Euran Hakkurit.  Ensimmäinen erä oli helppo Tähdelle. Hakkurit eivät saaneet peliään käyntiin missään vaiheessa. Helpohko otteluvoitto Tähdelle 2-0 (25-16, 25-15).

Päivän viimeisessä ottelussa vastassa olikin järjestävän seuran Maskun Katajan  Leopardit. Tähti oli koko ottelun ajan altavastaajan asemassa. Leopardeille selkeä 2-0 voitto (16-25,16-25).

Päivän kahdella voitolla Tähti varmisti A-poolin toisen sijan ja näin paikkansa A-poolissa. Seuraavan kerran D-tyttöjen neljä parasta kohtaavat toisensa 6.2 Kolhon palloiluhallissa. Tiedossa on tiukka pooli kun vastassa ovat Oriveden Ponnistus, Maskun Kataja ja Lempäälän Kisa.

Maskussa pelasivat Emilia Marjakoski, Ada Aronen, Tilda Ruokola, Ancelina Takala, Siiri Lehtonen ja Milja Salonen. Valmentajina toimivat Olena Volkova ja Jari Marjakoski.

Vuoden 2015 päätös Juupajoella
Pooli 3A Juupajoella 20.12.2015

Vuoden viimeisin pooli pelattiin melkein kotona Oriveden ponnistuksen emännöimänä Juupajoen liikuntahallilla. Tähden tytöillä oli takanaan jo kahdeksan ottelun voittoputki kun syksyn yhdeksästä pelatusta ottelusta tytöt olivat hävinneet yhden ottelun Oriveden Ponnistuksen tytöille.

Juupajoelle A-pooliturnaukseen saapuivat Tähden lisäksi Oriveden Ponnistus, Lempäälän Kisa ja Maskun Kataja. Ensimmäinen peli oli viime vuoden AM-voittajaa Maskun Katajaa vastaan. Peli oli Tähdelle vaikea alusta lähtien. Katajan Vilma Puottula tuli kovaa ja korkealta ja Tähti oli aseeton Vilman iskuja vastaan, ensimmäinen erä murskaavasti Katajalle 25-12. Toinen erä oli edelleenkin mollivoittoinen Tähdelle ja omien virheiden sävyttämä. Tähti taisteli väkisin toisen erän voittoon niukasti 26-24. Kolmas erä olikin sitten Katajan hallintaa, erä Katajalle 15-7 ja näin 2-1 voitto Tähdestä (25-12, 24-26, 15-7).

Toiseen otteluun tuli vastaan Lempäälän Kisa, jonka edellinen kohtaaminen tapahtui tasoturnauksessa. Tähden hankaluudet jatkuivat edelleenkin, peli oli omien virheiden sävyttämää eikä itseluottamusta tuntunut löytyvän ratkaisuihin. Peli ansaitusti Lempäälän Kisalle 2-1 (25-17, 19-25, 10-15).

Takana kaksi mollivoittoista häviötä kun päivän kolmas ottelu Oriveden Ponnistusta vastaan alkoi. Jotain kummaa oli tauolla tapahtunut koska kentällä esiintyi nyt energinen ja voitontahtoinen joukkue. Ensimmäinen erä meni Oriveden tyttöjen pienoisessa johtoasemassa. Oonan jujuja eivät Tähden tytöt vieläkään saaneet otettua pois ja erä Orivedelle 25-21. Toinen erä meni niukasti Tähdelle 25-22. Kolmannessa erässä Tähti ei antanut periksi vaan vei erän selkeästi 15-10 ja näin otteluvoiton 2-1.

Maskun Kataja vei kolmella voitolla A-poolin voiton. Päivän muut pelit menivät niin ristikkäin, että poolin toinen sija ratkesi Tähdelle hävittyjen ja voitettujen erien paremmalla suhteella verrattuna Lempäälään ja Oriveteen.

Joukkueessa pelasivat Ada Aronen, Siiri Lehtonen, Emilia Marjakoski, Tilda Ruokola, Ancelina Takala, Milja Salonen ja Laura Yläjärvi. Valmentajina toimivat Olena Volkova ja Jari Marjakoski.

Kotiturnauksesta kolme voittoa
AM-sarjan A-poolin turnaus 28.11.2015 Parkkivuoressa

Hieno peli takasi tytöille kolme voittoa kotona Vilppulassa 28.11. pelatussa turnauksessa. Vastassa olleet Oriveden Ponnistus, Raision Loimu ja Euran Hakkurit kaatuivat kaikki kotiturnauksessa. Turnauksessa pelattiin tällä kertaa kaikki pelit isolla kentällä.

Ensimmäisenä aamulla pelattiin odotettu paikallisturnaus Oriveden Ponnistusta vastaan. Tiukka peli meni aina tasaiseen kolmanteen erään, jonka voitti Tähti ja näin koko ottelu Tähdelle 2-1 (25-20, 24-26, 15-12). Yhden ottelun mittaisen tauon jälkeen vastaan asettui Raision Loimun joukkue, joka nousi viime kieroksella Tähden tapaan B poolista A pooliin. Joukkueiden viime kohtaaminen oli päättynyt Tähden niukkaan 2-1 voittoon.

Tällä kertaa Raisio kaatui selkeästi 2-0 (25-9, 25-11). Viimeisessä pelissä Tähti sai vastaansa Euran Hakkurit, voitto tuli Tähdelle 2-0 (25-16, 25-22). Kolmella voitollaan Tähti varmisti paikkansa A-poolissa yhdessä poolin toiseksi sijoittuneen Oriveden Ponnistuksen kanssa.

Seuraavan kerran Lounaisen-Suomen neljä parasta joukkuetta ottavat mittaa joulun alusviikolla Orivedellä. Vastaan asettuvat Oriveden ponnistuksen lisäksi Lempäälän Kisa ja Maskun Katajan Leopardit.

Kolmella voitolla A-pooliin
AM-sarjan B-poolin turnaus 8.11. Huittisissa
Vampulan urheilijat järjesti 8.11. Huittisissa D-tyttöjen AM-sarjan B-pooliturnauksen. Turnaukseen osallistuivat Tähden lisäksi kotijoukkue Vampulan Urheilijat, Raision Loimu ja Karkkilan pojat.

Päivän ensimmäinen peli oli kotijoukkuetta Vampulan Urhelijoita vastaan. Ensimmäinen erä oli Tähden tyttöjen näytöstä. Vampulan tytöt eivät saaneet Tähden syöttöjä nousemaan, erä murskaavasti Tähdelle 25-7. Toisessa erässä Tähti oli kaatua omiin virheisiinsä, erä kuitenkin Tähdelle 16-25 ja näin 2-0 voitto Tähdelle.

Seuraavaksi verkon toiselle puolelle asettui Raision Loimu. Loimu tiedettiin jo ennalta kovaksi vastustajaksi. Ottelusta muodostui varsin tasainen kamppailu. Ensimmäisessä erässä Tähti oli koko ajan kolmen pisteen takaa-ajoasemassa, eikä lopun tiukka rutistus auttanut vaan Raision Loimu vei erän lukemin 25-23.

Toinen erä alkoi samoin Raision pienellä etumatkalla. 8-7 tilanteessa Tähti otti Raision kiinni ja siirtyi ensimmäistä kertaa koko pelin aikana johtoon. Toinen äärimmäisen tasainen erä Tähdelle 26-24. Lieneekö sitten Raisio antanut kaikkensa kahteen ensimmäiseen erään, koska kolmannessa ja viimeisessä erässä Raisio kaatui murskaavasti lukemin 15-4.

Päivän viimeisessä ottelussa vastassa oli uusi tuttavuus Karkkilan Pojat. Ensimmäinen erä selkästi Tähdelle 25-6, toisessa erässä Tähti nukahti jälleen kerran ja oli kaatua omiin virheisiinsä; peli oli täysin sekaisin. Tarpeellisen aikalisän jälkeen peli saattiin kuitenkin kuntoon ja erä Tähdelle 25-21.

Kolmella voitolla paikkaa lunastamassa AM-sarjan A-pooliin olivat Siiri Lehtonen, Emilia Marjakoski, Tilda Ruokola, Ada Aronen, Iiris Luoma, Ancelina Takala ja Milja Salonen. Valmentajina toimivat Olena Volkova ja Jari Marjakoski.

Seuraavaksi isketään 28.11. kotona Parkkivuoressa Oriveden Ponnistusta, Raision Loimua ja Euran Hakkureita vastaan.

Sarjakausi käyntiin tasoturnauksella
D-tyttöjen tasoturnaus 18.10. Orivedellä

Orivedellä 18.10. pelattuun D-ikäisten aluemestaruussarjan tasonmittausturnaukseen osallistui Tähden lisäksi kotijoukkue Oriveden Ponnistus, Lempäälän Kisa ja Kalevan Lentopallo. Ensimmäinen ottelu pelattiin Lempäälän Kisaa vastaan.

Ensimmäinen erä oli virheiden sävyttämä molempien joukkueiden sortuessa helppoihin virheisiin. Toinen erä sujukin sitten rauhallisimmissa merkeissä ja ottelu Tähdelle 2-0 (25-23, 25-17).

Toiseen otteluun vastaan asettui Oriveden Ponnistus. Lisäjännitystä otteluun toi se, että tytöt pelaavat C-ikäisten kakkossarjaa yhdistelmäjoukkueena, niinpä vastassa oli tuttuakin tutumpi joukkue. Ensimmäisen erän Tähti vei helposti nimiinsä, mutta toisen ja kolmannen erän vei Orivesi ja näin voitto Orivedelle 2-1 (18-25, 25-20, 15-10).

Kolmas ja viimeinen peli oli Kalevan Lentopalloa vastaan. Kaleva oli selkeästi tasoltaan Tähden joukkuetta heikompi ja tuo heijastuikin tyttöjen peliin. Keskittyminen herpaantui, ja peli sujui hiukan laiskanpuoleisesti. Voitto Tähdelle 2-0 (25-13, 25-11).

Päivän kaksi voittoa toi paikan aluemestaruussarjan B-pooliin. Seuraavan kerran pelataan marraskuussa Vampulassa.

Tähden joukkueessa pelasivat Ada Aronen, Iiris Luoma, Ancelina Takala, Siiri Lehtonen, Emilia Marjakoski, Tilda Ruokola ja Milja Salonen. Valmentajina toimivat Olena Volkova ja Jari Marjakoski