Otteluraportit

B-tyttöjen floppi A:n turnauksessa

Ensimmäinen peli oli Oriveden Ponnistusta vastaan. Peli oli alkuun hyvää, mutta Orpon pahat syötöt kaatoivat pelimme molemmissa erissä. Joten peli Orpolle 2-0 (25-16, 25-20)

Toinen peli oli Vammalan Lentopalloa vastaan. Ekassa erässä meillä oli hyvät syötöt joiden siivittelemänä veimme erän. Toisessa erässä vastustajan hyvät syötöt hajoittivat vastaanottomme, taas. Joten peli venyi kolmanteen erään. Kolmannesta erästä VaLePa otti voiton meidän hyvästä pelistä huolimatta. 1-2 (26-24, 16-25, 11-15)

Kolmas peli oli Someron Palloa vastaan. Tässä turnauksessa ei ollut yhtään taukoja, joten meillä oli vähän voimat vähissä tässä pelissä. Ensimmäisessä erässä peli oli tasaista tilanteeseen 16-16 asti, kunnes emme enää saaneet pisteitä. Toinen erä jatkui niin ikään samaan malliin joten peli Sopalle 0-2 (20-25, 11-25).

Kaiken kaikkiaan pelimme oli vaihtelevaa, välillä nähtiin pitkiä taistelupalloja ja pahoja syöttöjä sekä lyöntejä. Eniten pelistämme söi epävarma vastaanotto ja virhesumat.

Tänään meillä oli matkassa eräs huippuvahvistus, Emilia Marjakoski, joka hoiti liberon hommat paremmin kuin hyvin. Normaalista kokoonpanostamme turnaukseen osallistuivat Helmi Parviainen, Minja Koponen, Oona Vihinen, Inka Yläkangas, Emma Änäkkälä, Tuuli Uusitalo ja jutun kirjoittaneet Emilia Valaranta ja Riikka Kuopio valmentajana toimi Seppo Tolvanen ja joukkueenjohtajana Mika Mutkala.

B-tyttöjen tie välieriin

Lähdimme 11.2. aikaisin kohti Vammalaa. Matkan jälkeen kävimme pikaisella happihyppelyllä ja aloitimme valmistautumisen ensimmäiseen peliin Vammalan lentopalloa vastaan. Ensimmäinen erä oli meiltä melko väsynyttä peliä, ja otimme reilusti takkiin pistein 25–13.

Toiseen erään tsemppasimme paremmin ja peli oli läpi erän tasaista. Etenimme eräpallotilanteeseen rintarinnan ja molemmat joukkueet pääsivät yrittämään erän katkaisua. Lopulta VaLePan toinen eräpalloyritys tuotti tulosta ja näin pelin voitto VaLePalle 2–0 pistein 25–13, 28–26.

Toiseen peliin Varkauden NMKY:ä vastaan lähdimme hyvällä asenteella. Riikkan murhaavan syöttöputken jälkeen olimme kirineet hurjan johdon pisteisiin 16–2. Loppuerä oli meidän hallintaamme, joten erä meille 25–10. Toiseen erään menimme niin ikään samalla asenteella, emmekä antaneet vastustajallemme armoa. Pelimme oli rentoa ja onnistumisia saimme aikaan kaikilla osa-alueilla. Voittoisan pelin tuloksena oli 2–0 voitto pistein 25–10, 25–13.

Viimeiseen peliin Joensuun Jujua vastaan lähdimme hieman takki auki. Tästä syystä Juju olikin lähes koko erän parin pisteen johdossa. Kun tuli aika ratkaista erää, osoitimme kuitenkin olevamme vahvempi joukkue ja näin erä meille 25–21. Toiseen erään laitoimme takkimme kiinni ja köykytimme vastustajaamme tasaisella pelillämme. Kolmas ja viimeinen peli siis meille 2–0 pistein 25–21, 25–16.

Turnauksen saldo kaksi voittoa ja yksi tappio on tulosta kovasta harjoittelusta. Läpi turnauksen syöttö- ja hyökkäyspeli kulki hyvin, eikä vastaanottokaan ollut hassumpaa.

Turnauksessa pelasivat Helmi Parviainen, Minja Koponen, Oona Vihinen, Henna Metsälä, Charlotte Külaots, Caroline Külaots, Inka  Yläkangas, Emma Änäkkälä, Soili Kalliokoski, Tuuli Uusitalo ja jutun kirjoittaneet Emilia Valaranta ja Riikka Kuopio. Valmentajana toimi vaihteeksi Seppo Tolvanen ja joukkueenjohtajana Mika Mutkala.

B-tytöt A:n turnauksessa Savonlinnassa

B-tyttöjen turnausmatka suuntasi tällä kertaa Savonlinnaan, jossa pelattiin lauantaina 28.1. A-tyttöjen ykkössarjan turnaus.

Ensimmäinen peli oli tuttuakin tutumpaa Korpilahden Pyrintöä vastaan. Pelissä oli havaittavissa pientä kankeutta. Alkuerät olivat melko tasaisia, mutta erien lopussa osoitimme olevamme rahtusen parempia. Vastustajan peli kaatui varsinkin meidän hyviin syöttöihimme. Runsaslukuisen yleisön edessä tanssahtelimme 0–2 (20–25, 18–25) voittoon. (Yleisöä 0 ja lajina lentopallo...)

Tässä turnauksessa jouduimme vaihtamaan joka pelin jälkeen salia, joten toinen peli olikin ihan uudessa paikassa ihan uutta vastustajaa, Karhulan Veikkoja vastaan. Tässä pelissä nähtiin hyviä torjuntoja ja mahtavia syöttöjä keskitorjujamme Riikan kädestä. Hyökkäyksetkin rupesivat kuolemaan kenttään. Vastustaja oli hyvä, mutta me olimme parempia vieden pelin 2–0 (25–19, 25–20).

Kolmas peli oli pitkän ruokatauon jälkeen Outokummun Partiota vastaan. Liekö makaronit vielä painaneet mahassa vai mitä, joten Partio repäisi heti alkuun 8–0 johdon. Saatuamme pallon hyppysiimme alkoi päätähuimaava takaa-ajo. Päästyämme 15–15 tilanteeseen Partio repäisi taas passarinsa kovan syötön ansiosta 20–15 johdon.

Palloja voitettiin tasaisesti tilanteeseen 23–17 asti. Saimme kurottua vastustajaamme kiinni, mutta he saivat kumminkin ensiksi eräpallon. Saimme painetilanteessa kerättyä hermomme kasaan ja aloimme määrätietoisesti kääntää eräpallotilannetta itsellemme. Erän napsautti poikki kapteenimme Emilian huikea ässäsyöttö. Sitten lipsautimmekin toisen erän vastustajalle, joten peli päättyi tasapeliin 1–1 (24–26, 25–17).

Neljännessä pelissä alkoi jo väsymys painaa. Jalatkin olivat raskaat, eikä voitontahtokaan ollut päätä huimaava. Hävisimme neljännen pelin turnauksen järjestänyttä ja voittanutta Savonlinnan Ajoa vastaan 2–0 (13–25, 12–25).

Turnauksen saldona oli 2 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio. Joukkueessa pelasivat Minja Koponen, Oona Vihinen, Henna Metsälä, Inka Yläkangas, Emma Änäkkälä, Soili Kalliokoski, Tuuli Uusitalo sekä jutun kirjoittaneet Emilia Valaranta ja Riikka Kuopio.

Turnauksessa valmentajana toimi vaihteeksi Seppo Tolvanen ja joukkueenjohtajana tuttu ja turvallinen, herkän kaasujalan omaava Mika Mutkala.

B-tytöille turnausvoitto Vilppulassa

Tähden B-tyttöjen turnaus pelattiin lauantaina 21.1. Parkkivuoressa. Lähdimme peliin heti hyvällä asenteella, ja peli kulki hyvin. Joululoman kova työ vastaanoton kanssa tuotti tulosta, ja pallot nousivat mukavasti. Saimme hyökättyä monipuolisesti, kun passarit pääsivät pyörittämään peliä haluamallaan tavalla. Passarimme Minjan syöttöputket pelastivat pelimme toisinaan.

Ensimmäisenä vastaan asteli Järvi-Suomen Pallo. Joukkueiden välinen tasoero oli sen verran suuri, että otimme reilun voiton rennolla pelillä. Sen ansiosta jalat toimivat hyvin, ja kentällä pidettiin ääntä. Taistelupallotkin saatiin tapettua vastustajan kenttään. Näin peli päättyi 2–0 (25–17, 25–14) meidän hyväksi.

Pitkän tauon jälkeen kohtasimme tällä kaudella jo tutuksi tulleen Mikkelin Passarit. Olimme etukäteen ennakoineet Mikkelin Passarit turnauksen kovimmaksi vastustajaksi. Pelissä nähtiin kummaltakin puolelta hyviä suorituksia (etenkin meiltä hyviä torjuntoja) ja pitkäjänteisyytemme palkittiin taas voitolla 0–2 (20–25, 22–25).

Viimeisen pelin ensimmäiseen erään lähdimme takki auki, mutta Lempäälän Kisa palautti meidät nopeasti maan pinnalle vieden erän 19–25. Edes pelaajavaihdot eivät auttaneet. Toiseen erään lähdimme uudella kokoonpanolla ja entistäkin paremmalla asenteella.

Toinen erä oli täysin vastakohta ensimmäiselle erälle. Otimme hallitun 25–10 voiton, joten saimme venytettyä pelin kolmanteen erään. Kolmas erä oli selvästi meidän hallintaa, kunnes eräpallossa oli havaittavissa jännitystä ja pallo ei meinannut millään kuolla. Lopulta voitimme pelkomme ja veimme erän 15–10 ja samalla pelin 2–1.

Turnauksessa pelasivat Helmi Parviainen, Minja Koponen, Oona Vihinen, Henna Metsälä, Caroline Külaots, Inka Yläkangas, Emma Änäkkälä, Soili Kalliokoski, Tuuli Uusitalo sekä jutun kirjoittaneet Emilia Valaranta ja Riikka Kuopio. Mukana kannustamassa olivat myös flunssasta ja loukkaantumisesta kärsivät Charlotte Külaots ja Venla Vesala. Valmentajana toimi Sami Yläkangas ja joukkueenjohtajana Mika Mutkala.

Tähden B-tytöillä tytöillä ailahteleva turnaus A-sarjassa

Aloitimme Mäntässä ja Vilppulan Parkkivuoressa 26.11. pelatun kotiturnauksen Korpilahden Pyrintöä vastaan. Alkuun peli sujui hyvin, ja johdimmekin jo 16–6, mutta helpohkon alun jälkeen Korpilahti laittoi uuden vaihteen silmään. Saimme kuitenkin kasattua oman pelimme kokoon ja veimme erän 25–21. Toinen erä sujui hyvin ja veimme sen 25–13. Joten peli päättyi 2–0 hyväksemme.

Ensimmäisessä erässä Hollolan Salpista vastaan pelimme kaatui omiin virheisiimme, ja erä meni Salpikselle 25–21. Toisessa erässä tsemppasimme ja saavutimme 25 pistettä ennen Salpista, joka jäi 22 pisteeseen. Tässä viiden joukkueen turnauksessa ei pelattu pelejä kolmanteen erään, joten pelimme päättyi 1–1.

Kolmannessa pelissä vastaan asteli Outokummun Partio. Ensimmäinen erä oli vapautunutta peliä, ja voitimme ansaitusti 25–15. Toinen erä lähti melko sujuvasti käyntiin. Liekö väsymys iskenyt vai mikä, mutta Partio kiri rinnalle ja siitä lähti tasainen taistelu. Partio kuitenkin oli tällä kertaa kovempi ja vei erän 23–25. Joten tämäkin peli päättyi harmittavasti 1–1.

Neljäs ja viimeinen peli oli Pihtiputaan Plokia vastaan. Tiedossa oli, että vastaan asettuu kovia pelaajia. Ehkä tästä johtuen lähdimme erään pelon siivittäminä. Kentällä pelaajat tuppasivat tapittamaan palloa jalat pelosta kankeina. Toiseen erään lähdimme paremmalla asenteella ja etenimme tasaisesti erän puoleen väliin saakka. Ploki otti kuitenkin erän lopussa tarvittavat pisteet. Pelin pistelukemat osoittivat selvästi pelimme laadun 8–25 ja 19–25.

Kaikenkaikkiaan pelimme oli hyvin ailahtelevaista. Turnauksessa nähtiin niin hyviä kuin huonojakin suorituksia. Päivän saldomme oli 1 voitto, 2 tasapeliä ja 1 tappio.

Päivän kokoonpanossa pelasivat Minja Koponen, Oona Vihinen, Henna Metsälä, Emma Änäkkälä, Inka Yläkangas, Venla Vesala, Soili Kalliokoski, Tuuli Uusitalo ja jutun kirjoittaneet Emilia Valaranta ja Riikka Kuopio. Valmennuksen hoiti Sami Yläkangas ja joukkueen johtamisen Mika Mutkala.

Tähden B-tytöt voittojen tiellä

Lauantaiaamuna 19.11. lähdimme jo ennen kahdeksaa kohti Korpilahtea kahdella pikkubussillamme. Perillä kävimme ulkoilemassa läheisellä jalkapallokentällä.

Ensimmäisenä vastaan asteli kotijoukkue Korpilahden Pyrintö. Peli oli alkuun tasaista, mutta 15 pisteen kohdalla repäisimme johdon ja erä päättyi 25–19. Toinen erä jatkui samaa rataa ja päättyi samoihin pisteisiin, joten voitimme puhtaasti 2–0. Erityisesti meidän syöttö- ja vastaanottopelimme oli vastustajallemme liikaa.

Toinen peli oli Lempäälän Kisaa vastaan. Tämä tuttu joukkue voitettiin selvemmin kuin ensimmäinen. Ensimmäisessä erässä pelasimme tasaista peliä, joka ajoi vastustajamme ahdinkoon. Toisen erän alun pientä notkahdusta lukuunottamatta hoidimme pelin mallikkaasti kotiin 2–0 (25–9, 25–15)

Viimeisenä vastaan asettui Ähtärin Urheilijat. Ensimmäinen erä oli hyvin väkinäinen ja eteni tasalukemin viimeisimpiin pisteisiin asti. Mutta ratkaisun hetkillä olimme kovempia ja veimme erän 25–21. Toisen erän nihkeän alun jälkeen piristyimme ja rupesimme pelaamaan omaa peliämme, jolle vastustajamme ei voinut mitään, joten erä meille 25–15. Kolmannestakin pelistä siis irtosi 2–0 voitto.

Turnauksessa avainasemassa oli taas kerran vastaanotto. Sen onnistuessa passarit pääsivät pyörittämään monipuolista peliä ja hyökkääjät pääsivät tappamaan palloa oikein olan takaa. Alkukauden pitkän mahalaskun jälkeen voitot maistuivat todella hyvältä ja nousimmekin takaisin 1-sarjaan D-pooliin. Osasyy hyvään peliimme oli, että päätimme muuttaa tapojamme peliemme välissä tanssimalla ja kuuntelemalla musiikkia mököttämisen sijasta.

Voittoisaan turnaukseen osallistuivat Helmi Parviainen, Minja Koponen, Oona Vihinen, Henna Metsälä, Caroline Külaots, Inka Yläkangas, Emma Änäkkälä, Venla Vesala, Soili Kalliokoski, Tuuli Uusitalo sekä jutun kirjoittaneet Emilia Valaranta ja Riikka Kuopio. Valmentajana toimii Sami Yläkangas ja joukkueenjohtajana Mika Mutkala.