Otteluraportit

D-pojat päättivät sarjakautensa Ypäjällä
Lauantaina 8.4. Tähden D-pojat suuntasivat kauden viimeiseen AM-sarjan turnaukseen Ypäjälle.  Karsintaa käytiin sijoista 17–21. Turnaus järjestettiin iltaturnauksena, ja ensimmäiset pelit päästiin aloittamaan klo 16.30.

Vastassa oli LP-Kangasalan Haukat. Turnaus alkoi lupaavasti Tähdelle erin 2–0 (17–25, 20–25). Pelit pelattiin kahden erän peleinä. Seuraavaksi vastassa oli Kosken Kaiku. Joukkue pelasi taitavasti kirjavalla porukalla f-, e- ja d-ikäisten viimeisen vuoden pelaajiin ja yllätti Tähden pojat. Ottelu päättyi tappiolukemin 0–2 (15–25, 23–25).

Kolmannessa pelissä vastassa oli Rantaperkiön Isku, Pojat eivät saaneet edellistä tappiota käännetyksi, ja ottelu päätyi edelleen 2–0 (25–22, 25–9) Iskulle. Viimeinen ottelu oli isäntäjoukkuetta Ypäjän Yllätystä vastaan. Nuoret neidit ottivat voiton lukemin 0–2 (13–25, 21–25). Poikien sijoitus 20.

Vaikkakin sijoitus tällä kaudella jäi vaatimattomaksi, pelasivat pojat hienon kauden! Jokainen pelaaja kehittyi isolla loikalla eteenpäin. Loppukauden päätös on pojilla edessä Seinäjoen Jymylentis-turnauksessa 29.–30.4.

Turnuksessa pelasivat Johannes Ruohonen, Juuso Peippo, Oiva Mäkelä, Teo Siven, Lenni Juurakko. Joukkuetta valmentavat Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen. Joukkueenjohtajana toimii Riitta Juslin.

Tähden D-pojilla tasaista kamppailua tasapelein ja päälle voitto Kangasalalla

Kangasalalla pelattiin lauantaina 25.3 D-poikien AM- turnaus kahden erän otteluina. Ensimmäisenä vastassa oli tuttu porukka LPK Kotkat. Pojat pelasivat kaikkiaan hyvin tasaisen ottelun alusta loppuun, eikä päätösnumerotkaan paljastaneen kumpi olisi ollut lopulta vahvempi. Ottelu päättyi 1-1 (25-27, 27-25).

Toisessa pelissä vastaan asettui Porin Lentis jota vastaan taisteltiin myös hyvin tasaisesti edelleen päättyen tasalukemiin 1-1 (22-25, 25-15). Toisessa erässä Vilppulan ote hieman herpaantui eikä pisteitä saatu yhtähyvin koottua kuin ensimmäisessä erässä.

Pelitauolta palattua vastassa oli KoKa (Kosken kaiku). Pojat ottelivat hyvin syöttöjen ja vastaanottojen osalta, eikä tässä montakaan virhettä tullut, ottelu päättyi niinikään 1-1 (25-16, 24-26).

Viimeinen peli pelattiin LPK haukkoja vastaan. Oli mahtava nähdä että poikien vire vain parani ottelu ottelulta vaikka pitkä päivä olikin kyseessä, peli päättyi Tähden voittoon 2-0 (20-25, 23-25).

Tähden D-pojat taistelivat kotiturnauksessa

Vilppulan Tähden D-pojilla oli taisteluntäyteinen kotiturnaus Kolhon palloiluhallissa 5.3. Tähteä vastaan asettuivat Rantaperkiön Iskun mustat, KAJE Hämeenlinnasta sekä Pori Lentis.

Iskua vastaan Tähdellä oli hyvä ote, ja ensimmäinen erä olikin kotijoukkueen riemuvoittoa. Pieni herpaantuminen toisessa erässä johti siihen, että pelin ratkaisemiseksi tarvittiin vielä yksi erä lisää. Kolmanteen erään Tähti lähti kuitenkin hyvällä asenteella ja erä selkeästi Tähdelle, ja sitä myöten koko ottelu erin 1–2.

Hämeenlinnasta D-sarjaan hypännyt KAJE olikin sitten suurempi pala purtavaksi. KAJEella oli kokemusta jo C-sarjastakin ja iskulyönnit lähtivät siihen malliin, että Tähden pojilla oli tekemistä. Toisessa erässä Tähti kuitenkin tsemppasi ja iskulyönnitkin saatiin mukavasti nostettua takaisin peliin. Pelissä nähtiin todellista taistelua ja hienoja suorituksia, mutta siitäkin huolimatta voitto KAJEelle suoraan kahdessa erässä.

Poria vastaan Tähti oli välillä hieman nukuksissa ja valmentaja Jyri Juurakko joutuikin ottamaan aikalisän herätelläkseen joukkojaan. Vaikka herätys onnistui, niin tiukan kolmen erän taistelun päätteksi lukemat 2–1 Pori Lentikselle.

Tähden joukkueessa pelasivat Juuso Peippo, Lenni Juurakko, Teo Siven, Oiva Mäkelä, Roope Talvilahti ja Johannes Ruohonen. Joukkuetta valmentavat Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen.

Turnauksen muut pelit:
Pori Lentis – KAJE 0-2
Rantaperkiön Isku mustat – Pori Lentis 1-2
KAJE – Rantaperkiön Isku mustat 2-0

D-pojat turnauksessa Tampereella

D-poikien kevätkausi 2017 aloitettiin Tampereen Vuoreksesta lauantaina 21.1. kokonpanolla Johannes Ruohonen, Lenni Juurakko, Juuso Peippo, Teo Siven ja Roope Talvilahti.
Ensimmäisenä vastassa oli Ypäjän tyttöjoukkue (YpäY DTp).

Alkukankeudesta huolimatta ottelussa nähtiin pitkiä pelipalloja ja taistelua. Omista pelipaikoista otettiin paremmin vastuuta. Mainittakoon Teo Siven, joukkueen nuorin tulokas joka on nopeasti kirinyt muita poikia kiinni tekniikassa. Ottelu kuitenkin päätyi tytöille 0–2 (19–25, 16–25).

Seuraavaksi vuorossa oli Rantaperkiön Isku joka kukistettiin lukemin 2–0 (25–17, 26–24). Tässä roolia otti Juuso Peippo, jonka iskulyönnit alkoivat löytyä rajojen sisäpuolelle melkoisella voimalla. Lenni Juurakko vikkelistä vikkelin ehti nostaa palloja hyvin passarille, ja Johannes Ruohonen sai aikaan useampia ässäsyöttöjä.

Viimeiseen otteluun vastustajaksi tuli Porin Lentis, jota vastaan käytiin tiukka taistelu. Tällä kertaa peli kuitenkin päätyi porilaisille 2–0 (25–17, 26–24), Roope Talvilahden kohdalla syötöt alkoivat olla porilaisille kova pala, vaikka ne eivät tällä kertaa riittäneet voittoon.

Loppiaisturnauksesta tuntumaa kevätkauteen

6.1.2017 suuniteltu LP-Kangasala & Virginie De Carne -junioriturnaus muuttuikin kutsuksi tulla palailemaan rennolla otteella joukkuekadon vuoksi. Virallista tulostaulukkoa ei koettu tällä kertaa tarpeelliseksi.

Mittari näytti –26 astetta pakkasta, kun pojat starttasivat liikenteeseen kohti Kangasalaa.  Kangasalalta on lähdössä toinen joukkue kevääksi sarjaan, ja kokemusta ja treeniä saatiin joulutauon jälkeen molemmin puolin. Tästä on hyvä lähteä kevään kierrokselle!

Joukkuetta valmentaa Jyri Juurakko. Joukkueessa pelasivat Roope Talvilahti, Juuso Peippo, Lenni Juurakko, Johannes Ruohonen, Aku Salomaa ja Oiva Mäkelä.

Tähden D-pojilla vauhdikas kotiturnaus

Vilppulan Tähden D-pojat pelasivat 26.11. kotiturnauksen Kolhon palloiluhallissa. AM-sarjan turnaus pelattiin kahden erän jännitystaisteluina ja verkon yli viuhui iskulyönti jos toinenkin. Ensimmäinen Tähden peli meni Säkylän Urheilijoille pistevoiton turvin, erät 1–1. Toisen Tähden pelin vei Rantaperkiön Iskun valkoiset 0–2. LPK-Kotkatkin Kangasalta pyörittivät Tähteä tasaisessa kamppailussa 2–0-lukemin, mutta Porin Lentiksellä ei puolestaan ollut Tähteä vastaan mitään mahdollisuutta ja Tähti otti selkeän voiton 2–0.

Turnauksessa pelasivat Juuso Peippo, Lenni Juurakko, Oiva Mäkelä, Teo Siven ja Roope Talvilahti. Joukkuetta valmentavat Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen.

Tähden D-pojille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Porista

5.11. pelattiin Porissa D-poikien AM-sarjaa. Tähden D-pojilla oli päivän ohjelmassa neljä peliä. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli järjestävän seuran joukkue Porin Lentis. Pojat olivat hieman unessa pitkän matkan ja aamun aikaisen herätyksen takia. Tämä näkyi lukuisina helppoina virheinä, ja kotijoukkue saikin Tähdestä helpohkon 2–0 (25–20, 25–17) voiton.

Toisessa pelissä vastassa oli Säkylän Urheilijat. Tähden poikien peli asettui tässä pelissä kohdilleen. Liike oli läpi pelin hyvää, ja syöttö- ym. virheet loistivat poissaolollaan. Tuloksena oli hieno 2–0 (25–18, 26–24) voitto.

Kolmas peli oli hieman pidemmän tauon jälkeen Ypäjän tyttöjoukkuetta vastaan. Liekö tauolla nautittu ruoka mennyt vatsan lisäksi myös jalkoihin, pelin alku kun oli melko vaikea. Erän edetessä peli alkoi taas kulkea mallikkaasti, ja erävoitto kirjattiin lopulta Tähdelle selvästi 25–16. Toinen erä oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun päättyen lopulta Ypäjän 25–23 voittoon.

Turnauksen pelit pelattiin kaksieräisinä, joten molempien voittaessa erän voittaja selvisi eräpisteillä. Näissä Tähti oli parempi, joten voitto kirjattiin lopulta pojille.

Pitkän päivän tuoma väsymys näkyi selvästi viimeisessä ottelussa, josta vastaan asettunut Lempäälän Jyry nappasi selkeän voiton 2–0 (25–12, 25–14).

Pelaamassa olivat Lenni Juurakko, Teo Siven, Johannes Ruohonen, Oiva Mäkelä, Roope Talvilahti ja Juuso Peippo. Valmentajina toimivat Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen.