Otteluraportit

Tähden C2-tytöt aloittivat kautensa Hämeenlinnassa

Tähden C2-tyttöjen ensimmäinen turnaus pelattiin 28.1. Hämeenlinnassa. Ensimmäisenä vastassa oli Ylöjärven Ryhti C2. Tytöt olivat heti alusta asti hyvin hereillä, ja peli eteni tasaista tahtia. Ensimmäinen erä kääntyi Ryhdille 25–22. Toisessa erässä peli jatkui tasaisena ja lopulta päättyi Tähdelle 23–25. Kolmas erä mentiin myös tasatahtia, erä päättyi 16–14. Ylöjärven Ryhti voitti ottelun 2–1.

Kun ensimmäinen peli kun venyi yli tunnin mittaiseksi, alkoi toinen ilman evästaukoa. Se verotti tyttöjen keskittymistä ja voimia. HPK CT2 oli huilannut ja pääsi ensimmäisessä erässä jo 0–10 johtoon. Hyvin tytöt kuitenkin ryhdistäytyivät ja taistelivat loppuun asti. Erä päättyi kuitenkin HPK:n voittoon 21–25. Toisen erän HPK vei 12–25.

Päivän viimeisessä ottelussa kohtasivat SoPa D1 ja Tähti. Nyt oli eväät nautittu ja ehditty huilaamaan. Vastustaja taasen joutui pelaamaan edellisen pelin kolmeen erään, joten heillä ei taukoa paljoa ollut. Silti vielä ensimmäisessä erässä SoPa:lta löytyi taistelutahtoa ja erä ratkesi Tähdelle vasta 25–27. Toisessa erässä Tähden tytöt pääsivät jo alussa karkumatkalle ja veivät erän selvästi 9–25.

Näinollen tytöt sijoittuivat tasaisessa poolissa toiseksi ja nousevat yhden poolin ylemmäksi. Hieno aloitus koko joukkueelta!

Tähden joukkueessa pelasivat Ronja Mäkinen, Sonja Mäihäniemi, Laura Kopare, Tilda Ruokola, Eveliina Pohjaniemi, Veera Harsu, Heidi Jokinen, Nelli Äikäs ja Tiia Helminen. Valmentajana toimi Hannu Helminen ja joukkueenjohtajana Raimo Äikäs.

C2-tytöillä jälleen hieno turnaus

C2-tytöt järjestivät kotiturnauksen lauantaina 17.2. Kolhossa.

Tytöt lähtivät turnaukseen hyvillä mielin, olihan edellinen turnaus sujunut ehkä jopa hieman yli odotusten.

Ensimmäinen peli FC-57 vastaan alkoi hienosti, Tähden ottaessa useamman pisteen etumatkan. Erän loppua kohti alkoi kuitenkin pelaamattomuus näkyä, ratkaisuja ei uskallettu tehdä, vaan palloa toimitettiin mahdollisimman nopeasti toiselle puolelle, pois omista käsistä. Näin vastustaja kuittasi ensimmäisen erän pistein 26–24. Toinen erä oli sekin tiukkaa vääntöä aluksi, mutta kääntyi sekin vastustajalle pistein 25–20.

Toinen peli oli Koiviston Iskua vastaan. Ennakkoon odotettiin tiukkaa peliä. Tähti lähti peliin hyvällä sykkeellä ja taistelumielellä ja kuittasikin tästä pelistä voiton yllättävän helposti erin 2–0 (25–14, 25–17).

Päivän viimeisessä pelissä vastaan asettui HPK C2. Ilmassa oli revanssihenkeä, olihan viime turnauksessa HPK:lle hävitty melko selvästi. Nyt tytöt eivät antaneet vastustajalle paljon mahdollisuuksia, vaan löivät palloa kenttään ja sijoittelivat loput hienosti tyhjiin paikkoihin. Loppulukemat Tähdelle erin 2–0 (25–14, 25–18)

Kyseessä oli vasta toinen turnaus tälle joukkueelle, sillä sarjaan lähdettiin vasta nyt kevään puolella. Joukkueessa pelaavat Ronja Mäkinen, Sonja Mäihäniemi, Laura Kopare, Tilda Ruokola, Eveliina Pohjaniemi, Veera Harsu,  Heidi Jokinen, Nelli Äikäs ja Tiia Helminen. Valmentajana toimii Hannu Helminen ja joukkuetta johtaa Raimo Äikäs.

C2-tytöt välieräturnauksessa Laihialla

Tähden C2-tytöt pelasivat 24.3. hyvän välieräturnauksen Laihialla.

Välierissä vastaan asettui täysin uusia joukkueita, sillä joukkue ei ole aikaisemmin Pohjanmaan aluella pelannut. Se ei tyttöjä paljoa hetkauttanut, vaan he malttoivat pelata omaa peliään ja rakentaa hyviä hyökkäyksiä, jotka päättyivät hienoihin iskuihin. Vastustajajoukkueet eivät juurikaan iskuja jaelleet, vaan päätyivät heittelemään palloa takaisin hihalla tai sormilla.

Ensimmäisessä pelissä Tähti asettui Ylihärmän Junkkareiden vieraaksi. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä molempien opetellessa toistensa heikkouksia. Erä kuitenkin Tähdelle numeroin 22–25. Toinen erä oli Tähden hallinnassa alusta loppuun päättyen numeroin 10–25. Otteluvoitto numeroin 0–2 Tähdelle.

Toisessa pelissä Tähti sai vieraakseen Lapuan Virkiän. Tasaista tahtia tämäkin ottelu eteni Tähden viedessä ensimmäisen erän 25–18 ja Lapuan viedessä toisen 22–25. Kolmas erä edettiin tasaisesti numeroihin 12–12, kunnes tytöt päättivät voittaa ottelun ja pommittivat kolme pistettä vieden erän 15–12 ja koko ottelun numeroin 2–1.

Näin tytöt ottivat lohkovoiton ja varmistivat paikkansa neljän parhaan joukkoon tässä välieräturnauksessa.

Pitkän tauon jälkeen vieraaksi asteli Jalasjärven Jalas. Tämä joukkue osoittautui todella liikkuvaksi, sillä pallo ei suostunut millään tippumaan vastustajan puolelle, vaan aina siellä oli joku hakemassa. Jalas pääsi 0–10 karkuteille ennen kuin tytöt saivat oman pelinsä jälleen kasattua ja pelin kulkemaan. Erä Jalakselle 10–25.

Toiseen erään tytöt tsemppasivat todella hienosti  ja oma peli kulki jälleen, tuloksena erävoitto 25–16. Kolmas erä mentiinkin jo tasatahtia, mutta Jalas vei erän numeroin 12–15 ja koko ottelun 1–2.

Tämä merkitsi sitä, että tytöt pääsivät taistelemaan sijoista 3–4. Siinä Tähti asettui jo toista kertaa samassa turnauksessa Ylihärmän Junkkareiden vieraaksi.

Ensimmäistä erää hallitsi Tähti, ja vei sen numeroin 17–25. Toisessa erässä pitkän päivän tuoma väsymys alkoi jo tuntua ja näkyä. Peli oli huomattavasti tasaisempaa, ja Junkkarit olisivat halunneet vielä kolmannen erän, mutta Tähden tytöt päättivät, että nyt tämä saa riittä. Tähdelle erä 20–25 ja koko ottelu 0–2.

Pitkän päivän lopputuloksena Tähti nappasi kuuden joukkueen välierästä hienosti sijan 3.

Joukkueessa pelasivat Ronja Mäkinen, Laura Kopare, Tilda Ruokola, Eveliina Pohjaniemi, Veera Harsu, Heidi Jokinen, Nelli Äikäs ja Tiia Helminen. Joukkuetta Valmensivat Hannu Helminen ja Raimo Äikäs. Huoltajana toimi Sonja Mäihäniemi, joka rannemurtuman takia ei voinut pelata, mutta lähti mukaan tsemppaamaan.

C2-tytöillä sijoitusturnaus Mäntässä

Tähden C2-tytöt saivat kauden viimeisen turnauksen järjestelyt 7. tai 8.4. Lauantaille ei vapaata salia löytynyt, joten vierasjoukkueilta täytyi saada suostumus turnauksen järjestämiseksi sunnuntaina.

Kaikki joukkueet olivat halukkaita saapumaan Mänttään sunnuntaina, vaikka kaukaisimmalle joukkueelle matkaa kertyi reilut 300 kilometriä suuntaansa.

Yksi joukkueista alkoi potea vatsatautia tulomatkalla, niinpä palaverissa päätettiin kättelyjen sijaan vain morjestella verkon molemminpuolin. Kesken pelin myös nähtiin nopeita poistumisia wc:n puolelle.

Ensimmäisessä pelissä Tähti asettui Lapinlahden Vedon vieraaksi. Ensimmäinen erä mentiin tasatahtiin, LaVe:n voittaessa 25–22. Toisen erän vei Tähti 17–25. Kolmas erä mentiin taas aivan tasatahtia ja voiton oisi voinut viedä kumpi vain, mutta Tähden tytöt erän voittivat numeroin 15–17 ja koko ottelun 1–2.

Toinen alkulohkon peli oli Tähti vastaan Laihian Luja. Ensimmäinen erä oli Laihian hallinnassa 14–25. Toiseen erään Tähden tytöt löysivät uusia taisteluaseita ja veivät erän luvuin 26–24. Kolmannessa erässä Luja oli lujempi ja voitti 10–15 ja koko ottelun 1–2.

Näin Tähti oli alkulohkonsa kakkonen ja sai välierissä vastaan toisen alkulohkon voittajan Kaavin Kaiun. Ensimmäistä erää hallitsi Kaiku, ja Tähti ei löytänyt keinoja sen pysäyttämiseen; erä Kaaville 25–16. Toisessa erässä Tähti sai pelikuvionsa kuntoon ja pelasi omaa peliään, eikä päästänyt Kaikua helpolla. Kaiku kuitenkin vei viimeiset pallot voittaen erän 25–23. 2–0 tappio Kaaville merkitsi tytöille pelaamista turnauksen sijoista 3–4.

Viimeisessä pelissä vieraaksi asteli Joen Juju Joensuusta. Jujusta löytyi kovia syöttäjiä, ja Tähdellä oli vaikeuksia saada hyökkäyksiä aikaiseksi ja jos sai, ne päätyivät usein verkon omalle puolelle. Erä Jujulle 16–25.

Toisessa erässä sama tahti jatkui. Lisäksi Tähden tytöille tuli useampiakin syöttövirheitä. Näin Juju vei toisenkin erän numeroin 14–25.

Sijoitusturnauksessa pelasivat Ronja Mäkinen, Sonja Mäihäniemi, Tilda Ruokola, Eveliina Pohjaniemi, Veera Harsu, Heidi Jokinen, Nelli Äikäs ja Tiia Helminen. Valmentajana Hannu Helminen ja joukkueenjohtajana Raimo Äikäs.

Koko kauden lopputuloksissa C2-tytöt löytyvät jaetulta sijalta 99, koska välierät ja sijoitusturnaukset olivat jaettu kahteen eri lohkoon maantieteellisin perustein. Tähti pelasi pohjoislohkossa.