Otteluraportit

Tähden E1-tytöille iloinen aluemestaruus!
E-tyttöjen AM-sarjan A-finaali Loimaalla 16.–17.4.

Vilppulan Tähden 2005-2006 syntyneet E1-tytöt ottivat riemukkaan Lounais-Suomen aluemestaruuden viime viikonloppuna Loimaalla pelatussa A-finaalissa.

Turnaukseen oli välierien kautta karsittu 12 parasta joukkuetta 24 joukkueen sarjasta. Tähti oli noussut jo kevään poolikierroksilla A-poolin kärkeen, joten odotukset olivat finaaliin lähdettäessä korkealla.

Lauantaina tytöt kohtasivat omassa alkulohkossaan Littoisten Työväen Urheilijoiden Mustat ja Loimaan Jankon Tähdet. Tähti voitti molemmat ottelunsa selvin numeroin 2–0 ja varmisti paikkansa kahdeksan parhaan joukossa ilman iltapäivän ristikkäisotteluita. Joukkue viettikin leppoisan illan Ypäjällä sijainneessa majapaikassa ulkoillen ja makkaraa paistaen.

Sunnuntaiaamuna vähän jännittynyt mutta voitontahtoinen joukkue kohtasi puolivälierissä Loimaan Jankon Hymyt. Jankko ei pystynyt haastamaan Tähteä kunnolla ottelun missään vaiheessa, ja paikka neljän parhaan joukossa varmistui numeroin 2–0 (25–8, 25–16).

Välierässä vastaan asettui Vampulan Urheilijoiden pienikokoinen mutta liikkuva joukkue. Ensimmäisessä erässä Vampulan tytöt eivät jännitykseltään pystyneet antamaan vastusta Tähdelle. Toisen erän alku oli puolestaan Tähdelle vaikea. Peliä sävyttivät omat virheet, joista Vampula sai helppoja pisteitä.

Erän edetessä tytöt saivat kuitenkin pelin haltuunsa ja käänsivät sen lopulta voitokseen numeroin 2–0 (25–11, 25–22). Mitali oli näin varmistunut, ja edessä oli loppuottelu Lempäälän Kisan Leenuja vastaan. Tähti oli kohdannut Leenut talven mittaan viidesti, hävinnyt neljästi ja voittanut joukkueen lopulta viimeisessä pooliturnauksessa. Luvassa oli siis huippujännittävä ja tasainen peli.

Loppuottelu alkoi Tähden kannalta heikosti. Virheet seurasivat toisiaan, ja LeKi vei pisteen toisensa perään. Vähitellen peli alkoi kuitenkin rullata. Tytöt kuroivat umpeen kuuteen pisteeseen revenneen eron, ja jännittävä erä päättyi lopulta Tähdelle 26–24. Toisessa erässä Tähti heilutti tahtipuikkoa alusta asti. Erän puoliväliin osunut notkahduskaan ei jäänyt niin pitkäksi, että se olisi lopulta uhannut lopputulosta. Tähti vei erän ja koko ottelun 2–0 (26–24, 25–17). Hurja voitontanssi alkoi!

Olena Volkovan rautaisella ammattitaidolla valmentama joukkue on ottanut tänä talvena huiman harppauksen eteenpäin. Valmentaja iloitsikin hyvän kauden päättäneestä hienosta turnauksesta, josta heijastui joukkueen peli-ilo ja luottamus omaan tekemiseen.

– Meillä on hyvä ryhmä. Tytöt ovat kehittyneet tänä talvena todella nopeasti. Joukkue on aktiivinen ja osaa tehdä yllättäviä ratkaisuja. Olen iloinen siitä, että tytöt taistelivat loppuun asti, hän kiitti.

Lopputurnauksessa pelasivat 2006 syntyneet Josefina Takala ja Laura Balode sekä 2005 syntyneet Laura Yläjärvi, Liisa Soimasuo ja Laura Kopare. Joukkueessa on koko talven pelannut myös 2004 syntynyt Ronja Mäkinen, joka ei yli-ikäisenä saanut pelata A-finaalissa, mutta kannusti koko turnauksen ajan täysin rinnoin vaihtopenkillä.

Tähden D2-tytöillä huippujännittävä tiikerifinaali
D-tyttöjen tiikerisarjan A-finaali Alastarossa ja Loimaalla 9.–10.4.

Tähden nuoremmat D-tytöt sijoittuivat hienosti 10. tilalle Alastarossa ja Loimaalla pelatussa lentopallon tiikerisarjan A-finaalissa 9.–10. huhtikuuta. Kolmesta D-ikäisestä ja kolmesta E-ikäisestä tytöstä koostunut joukkue pelasi kauden parhaan turnauksensa, joka osoitti, että tytöillä löytyy taitoa aivan sarjan kärkisijoille.

Lauantain alkulohkon ensimmäisessä pelissä tytöt kohtasivat talven mittaan jo tutuksi tulleen Lempäälän Kisan Salaman. Kolmeen erään venynyt peli tarjosi todellisen jännitysnäytelmän heti alkuun ja ratkesi lopulta LeKi:n hyväksi 2–1 (29–27, 11–25, 15–11).

Alkulohkon toisessa ottelussa vastassa oli uusi tuttavuus Someron Pallon Ampparit. Tämäkin peli venyi kolmeen erään ja päättyi lopulta SoPa:lle 1–2 (22–25, 27–25, 13–15). Näin Tähti jäi hyvistä peleistä huolimatta lohkonsa viimeiseksi ja jatkoi iltapäivän ristikkäisotteluihin, joissa ratkaistiin kahdeksan parhaan joukkoon pääsy.

Iltapäivällä Tähti sai vastaansa Oriveden Ponnistuksen Leopardit, joka on kohdattu monet kerrat talven mittaan. Tähti pisti tiukasti kampoihin OrPo:lle, mutta jäsentyneesti pelannut OrPo oli kautta linjan hitusen Tähteä varmempi ja otti voiton pistein 2–0 (25–23, 25–21). Tähti esitti kuitenkin kauden parasta peliä koko ensimmäisen päivän.

Sunnuntaina tytöt pelasivat siis sijoista 9–12. Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan tuli jälleen SoPa, jonka tytöt päättivät tällä kertaa selättää. Hienolla, kolmeen erään venyneellä pelillä tytöt ottivatkin voiton SoPa:sta numeroin 2–1 (22–25, 25–18, 15–7).

Jäljellä oli vielä kamppailu sijoista 9–10. Ottelu Koijärven Kunnon Ninjoja vastaan venyi jälleen kolmeen erään. Tytöt suhtautuivat peliin kuin olisi pelattu mitalisijoista. Pitkien pallorallien aiheuttama kisaväsymys, pelin tuoksinassa saadut kolhut ja jännitys aiheuttivat kuitenkin sen, ettei Tähti pystynyt ratkaisevissa palloissa lopulta haastamaan vastustajaa. Ottelu päättyi Koijärvelle 2–1 (21–25, 25–21, 15–12).

Kaiken kaikkiaan Olena Volkovan valmentama joukkue osoitti kehittyneensä talven mittaan hurjan harppauksen. Poikkeuksellisen tasaiset pelit kääntyivät vastustajan voitoksi lähinnä siitä syystä, että ratkaisupalloissa oma peli ei pysynyt täysin koossa, vaan tytöt alkoivat hätäillä palloa verkon yli.

Joukkueessa pelasivat D-ikäiset Ronja Mäkinen, Nelli Äikäs ja Veera Harsu sekä E-ikäiset Laura Balode, Liisa Soimasuo ja Laura Yläjärvi. Otteluvalmentajana toimi Titta Soimasuo ja joukkuetta johti Susanna Yläjärvi. Järjestävä seura Loimaan Jankko palkitsi joukkueen tsempparipelaajana ansaitusti Laura Baloden.

Sarjan voitti koko vuoden huipputasaisesti pelannut Virtain Veikot. Toiseksi sijoittui LeKi Salamat ja kolmanneksi OrPo Gepardit.

Puhtaalla pelillä A-finaaliin
E-tyttöjen AM-sarjan välieräturnaus Rauman Lapissa 2.4.2016

Tähden E1-tytöt ottivat helpot voitot lauantaina 2.4. Rauman Lapissa pelatussa välieräturnauksessa. Näin joukkue eteni puhtaalla pelillä A-finaaleihin, jotka pelataan 16.–17.4. Loimaalla.

Joukkue sai ensimmäisessä pelissä vastaansa Littoisten Työväen Urheilijoiden Keltaiset. Noin 9 pisteeseen asti joukkueet etenivät tasatahdissa, mutta pienen alkujännityksen lauettua tytöt pistivät iloisen pallorallin pyörimään. Vastustajan äänekäs kannattajajoukko hiljeni, kun Tähti taputteli selkeän 2–0 (25–12, 25–16) voiton.

Euran Raikun Isku oli Tähdelle pelkkä suupala. Tähti hallitsi peliä niin suvereenisti, että joukkueen toinen kuljettajakin oli vähällä nukahtaa katsomoon. Päätösnumerot 2–0 (25–4, 25–6) kertovat kaiken pelistä.

Viimeisessä ottelussa vastassa oli kotijoukkue Lapin Narvi-Pallo. Peli toisti samaa kaavaa kuin aiemmatkin ottelut. Narvi-Pallo yritti parhaansa, mutta ei mahtanut mitään paremmalleen. Tähden tytöt lähes leikittelivät: iskivät ja jujuttivat palloja vastustajan kenttään kuten kaikissa välierän peleissä. Kaikesta näki, että tytöt nauttivat pelaamisesta.

Pitkänhuiskea Laura Balode nosti kahden metrin verkolla kätensä ylös ja torjui hyökkäykset helposti vastustajan kenttään. Laura Yläjärvi ja Liisa Soimasuo iskivät napakasti Ronja Mäkisen, Laura Kopareen ja Josefina Takalan passeista. Koko joukkue nosti varmasti ja hyökkäsi aktiivisesti valmentaja Olena Volkovan oppien pohjalta. Narvi-Pallo koki saman kohtalon kuin muut välierävastustajat: tappio Tähdelle tuli numeroin 0–2 (8–25, 13–25).

D2-tytöt yllätysvoitoilla A-finaaliin
D-tyttöjen tiikerisarjan F-välierä 20.3. Tampereella

Tähden D2-tytöt nappasivat riemukkaat voitot Tampereella sunnuntaina 20. maaliskuuta pelatussa D-tyttöjen tiikerisarjan välieräturnauksessa. Näin oman jatkolohkonsa viimeiseksi sijoittunut joukkue nousi yllättäen peräti A-finaaliin.

Välierät osoittivat, että tiikerisarjoissa millä tahansa joukkueella on loppuun asti mahdollisuus nousta taistelemaan sarjan kärkipaikoista. Joukkueille annetaan mahdollisuus kehittyä talven mittaan ja näyttää todellisen tasonsa vielä keväällä.

Välieriin Tähti sai vastaansa omien jatkolohkojensa voittajat Piikkiön Kehityksen Timantit ja Ylöjärven Ryhdin sekä Tähden tavoin oman lohkonsa hännille sijoittuneen Messukylän Toverit. Tytöt lähtivät turnaukseen avoimin mielin ja ilman paineita, sillä voittoja ei uskallettu edes odottaa.

Linnainmaan koululla pelatun turnauksen ensimmäinen vastustaja oli Ylöjärvi. Ensimmäinen erä oli Tähdeltä vielä hiukan haparoiva, mutta toisessa erässä oma peli saatiin rullaamaan hyvin ja erävoiton kautta päädyttiin kolmanteen erään. Tähti johti erää jo selvin numeroin 14–8 ja sillä oli peräti kuusi ottelupalloa käytössään. Sillä hetkellä iski harmillisen heikko hetki. Ylöjärvi tuli takaa ja ohi ja vei lopulta kolmannen erän ja koko ottelun numeroin 1–2 (21–25, 25–19, 15–17).

Ensimmäistä kauttaan sarjassa pelaava MesTo oli tytöille tuttu joukkue jo alkusarjan kierroksilta. Mesto ei saanut tyttöjen syöttöjä nousemaan ja oli muutenkin melko pehmeä suupala Tähdelle, joka otti selvän 0–2 (6–25, 15–25) voiton ottelusta.

Päivän viimeisessä ottelussa vastassa oli Piikkiön Kehityksen Timantit, joka oli tytöille uusi tuttavuus. Oman jatkolohkonsa voittaja arveltiin etukäteen kovaksi joukkueeksi, mutta pian osoittautui, että se olikin täysin voitettavissa. Piikkiön tytöt nostivat kyllä hyvin, mutta eivät hyökänneet lainkaan niin napakasti kuin Tähden tytöt.

Ensimmäisen erän Tähden tytöt hävisivät, mutta ottivat Piikkiön yllätykseksi toisen erän. Kolmannessa erässä Piikkiö jo antautui, ja Tähti otti riemukkaan voiton lukemin 2–1 (19–25, 25–22, 15–9).

Näin Tähti, Piikkiö ja Ylöjärvi voittivat kukin kaksi ottelua ja hävisivät yhden. Ylöjärvi jäi huonomman eräsuhteen vuoksi lohkon kolmanneksi, ja Tähti nousi A-finaaliin välierän toisena joukkueena.

Kaksipäiväinen A-finaali pelataan 9.–10. huhtikuuta. Pelipaikkakunta on vielä avoinna, sillä järjestäjäksi alun perin valittu Oripään Urheilijat ei päässyt A-finaaliin.

D2-tyttöjen pienessä joukkueessa on koko talven pelannut myös E-tyttöjä. Välierissä pelasivat tällä kertaa D-ikäiset Heidi Jokinen, Veera Harsu ja Ronja Mäkinen sekä E-ikäiset Liisa Soimasuo ja Laura Yläjärvi. Tyttöjen valmentajana toimii Olena Volkova. Otteluvalmennuksesta vastasi Anne Harsu ja joukkueenjohtamisesta Susanna Yläjärvi.

Tähden E1-tytöt sarjan kärkijoukkueena välieriin
AM-sarjan 3A-poolin turnaus 12.3. Ypäjällä

Vilppulan Tähden 2005-2006 syntyneet tytöt voittivat kaikki ottelunsa viimeisessä pooliturnauksessa ja lähtevät sarjan kärkijoukkueena parin viikon päästä pelattaviin välieriin.

Tyttöjen matka suuntasi Ypäjälle lauantaina 12. maaliskuuta. Kolmannessa ja viimeisessä pooliturnauksessa joukkue sai vastaansa kotijoukkue Ypäjän Yllätyksen lisäksi Loimaan Jankon ja Lempäälän Kisan.

Ensimmäinen peli Ypäjää vastaan lähti liikkeelle hyvin, ja erävoitto tuli helposti numeroin 25–12. Toisessa erässä tyttöjen peli meni sekaisin, kun pelijärjestystä muutettiin. Tytöt hukkasivat hyviä paikkoja, ja Ypäjä pääsi nappaamaan erävoiton. Kolmannessa erässä Tähti rutisti voiton jatkopisteillä, ja koko ottelun voitti siis Tähti numeroin 2–1 (25–12, 23–25, 18–16).

Loimaan Jankko oli Tähdelle täysin uusi tuttavuus. Rohkeasti pelannut Jankko veikin heti ensimmäisen erän Tähteä vastaan tasaisen väännön jälkeen 26–24. Toiseen erään valmentajat Olena Volkova ja Titta Soimasuo tiivistivät peliä pitämällä kiertovaihdossa viittä tyttöä. Peli sai tästä ryhtiä, ja Tähti otti voiton numeroin 1–2 (26–24, 20–25, 11–15).

Päivän viimeisessä pelissä vastaan saatiin Lempäälän Kisan Leenut, joita Tähti ei ole onnistunut voittamaan vielä kertaakaan tällä kaudella. Nyt valmentajakaksikko neljää tyttöä peluuttamalla halusi nähdä, onko LeKi voitettavissa. Oli se. LeKi kaatui numeroin 2–0 (25–14, 25–18). Kauden kenties makeinta voittoa juhlittiin iloisella voitontanssilla.

Tähden tytöt lähtevät sarjan kärkijoukkueena iloisin mielin välieriin, jotka pelataan 2. tai 3. huhtikuuta. Vastaansa he saavat Euran Raikun, Littoisten Työväen Urheilijat, ja Lapin Narvi-Pallon.

Joukkueessa pelasivat Laurat Balode, Kopare ja Yläjärvi, Ronja Mäkinen, Liisa Soimasuo ja Josefina Takala.

D2-tytöillä viimeinen jatkolohkon turnaus
Tiikerisarjan turnaus, jatkolohko L1 Parkkivuoressa 21.2.

Tähden D2-tytöt saivat sunnuntaina 21.2. pelattua jatkosarjan pelinsä ja jäävät odottelemaan kuukauden päästä pelattavia välieriä. Parkkivuoressa pelatussa kotiturnauksessa tytöillä oli neljä peliä jatkolohkon kovia joukkueita vastaan. Voittoja jatkosarjasta ei herunut. Tässä viimeisessä turnauksessa vastustajalle pistettiin kuitenkin ajoittain jo melko hyvin kampoihin.

Päivän ensimmäisenä vastustajana Tähdellä oli Lempäälän Kisan Salamat. Varsinkin toisessa erässä Tähti esitti mukavia suorituksia ja pääsi taistelemaan LeKi:n kanssa melko tasaisesti. Pisteet menivät kuitenkin LeKi:lle 0–2 (15–25, 22–25).

Toisessa pelissä Tähti pysyi vielä ensimmäisen erän jollain tapaa FC-57:n vauhdissa. Toisessa erässä Äetsän tytöt menivät kuitenkin menojaan ja ottivat voiton selvin numeroin 2–0 (25–17, 25–8).

Kolmas peli Oriveden Ponnistuksen Gepardeja vastaan oli päivän tasaisin. Siinä tytöt nostivat kiitettävästi palloja ja saivat aikaan omia hyökkäyksiäkin. Peli olikin paras, jonka tytöt ovat kevätpuolella pelanneet. Orivesi vei kuitenkin ottelun numeroin 0–2 (19–25, 21–25).

Päivän viimeisessä ottelussa Virtain Veikot vei Tähteä mennen tullen. Virtain tarkat syötöt ja sijoitukset menivät juuri sinne, minne ne oli tarkoitettukin. Tähti ei saanut omaa hyökkäyspeliään käyntiin käytännössä lainkaan. Virrat otti voiton tylyin lukemin 0–2 (12–25, 11–25).

Välierissä 19. tai 20.3. Tähti saa vastaansa Messukylän Toverit, Piikkiön Kehityksen Timantit ja Ylöjärven Ryhdin.

Tähden joukkueessa pelaavat Veera Harsu, Heidi Jokinen ja Nelli Äikäs. E1-tytöistä apuina olivat tällä kertaa Laura Balode, Laura Kopare, Ronja Mäkinen ja  Liisa Soimasuo. Joukkueen valmentamisesta vastaa Olena Volkova ja turnausvalmennuksesta Anne Harsu. Joukkueenjohtajana toimii Susanna Yläjärvi.

Tähden E1-tytöt sarjakärkeen
AM-sarjan A-poolin turnaus Parkkivuoressa 30.1.2016

Tähden E1-tytöt nousivat lauantaina 30.1. pelatussa kotiturnauksessa hienoilla peleillä aluemestaruussarjan kärkeen. Turnaus alkoi hieman jännittyneellä pelillä Lempäälän Kisan Leenuja vastaan. Liika yritys ja omat pienet virheet tarjosivatkin voiton Leenuille numeroin 2-0 (25-19, 25-22).

Päivän toisessa pelissä vastassa oli Maskun Katajan Sudet, joka oli hetkeä aiemmin hävinnyt ensimmäisen pelinsä tällä kaudella. Ei tarvinnut olla ennustaja arvatakseen, että Masku janosi Tähdeltä hyvitystä kitkerälle tappiolleen. Valmentaja Olena Volkova vastasi tähän tiivistämällä Tähden peliä. Neljää tyttöä peluuttamalla peliin löytyi oma rytmi, johon Maskulla ei ollut vastalääkkeitä.

Tyttöjen varmat nostot ja passit saivat hienoja ratkaisuja oivaltavista sijoituksista ja napakoista iskuista. Tytöt pelasivat vapautuneesti kaikkia oppimiaan keinoja käyttäen. Jo ensimmäisessä erässä oli nähtävissä, että Masku taipuu ja näin kävikin selvin numeroin 2-0 (25-10, 25-18).

Ennen Vampulaa vastaan pelattavaa viimeistä peliä ynnättiin, että voitto voisi hyvinkin tuoda Tähdelle sarjan kärkipaikan. Joukkueet olivat voittaneet toisiaan niin ristiin. Vaikka Vampula oli voittanut molemmat aiemmat pelinsä, Tähden tytöt eivät säikkyneet vastustajaa vaan ottivat voiton rohkealla ja tarkalla pelillä. Vampula antautui täysin toisessa erässä, ja Tähti vei ottelun numeroin 2-0 (25-19, 25-14).

Tähden joukkueessa pelasivat hienosti Liisa Soimasuo, Josefina Takala, Ronja Mäkinen sekä Laurat Balode, Kopare ja Yläjärvi. Kolmannessa ja viimeisessä pooliturnauksessa ennen välieriä Tähteä vastaan asettuvat Loimaan Jankon Timantit, Ypäjä ja LeKi Leenut.

Tähden D2-tytöt kovassa seurassa
Tiikerisarjan jatkolohko 1, Lempäälä 16.1.2016

Lempäälän uudistetun Lempoisten koulun sali toimi näyttämönä D-tyttöjen tiikerisarjan turnaukselle lauantaina 16. tammikuuta. Salissa pelattiin osittain samaan aikaan myös D-tyttöjen AM-sarjan turnausta, joten kolme kenttää oli koko päivän kovassa käytössä.

Tähden D2-tytöt lähtivät kevään jatkosarjaan selkeinä haastajina. Lohkon muut joukkueet olivat omien alkulohkojensa kärkijoukkueita, kun Vilppula oli sijoittunut lohkonsa keskivaiheille. Tiedossa oli siis vähintääkin haastavia pelejä joukkueelle, joka koostuu D- ja E-ikäisistä tytöistä.

Ensimmäiseksi Tähden tytöt saivat vastaansa jo syyskaudelta tutun Oriveden Ponnistuksen Leopardit. Ensimmäisessä erässä Tähti pysyi vielä kohtalaisesti OrPo:n tahdissa. Toisessa erässä OrPo:n syöttöjä ei saatu enää nousemaan. Näin voitto meni Orivedelle selkein lukemin 2-0 (25-17, 25-7).

Toisessa mittelössä Tähden tytöt saivat vastaansa Lempäälän Kisan Salamat. Tytöt kiusasivat Lempäälää ensimmäisen erän. Toisessa erässä paukut eivät enää riittäneet, ja Salamat vei ottelun numeroin 0-2 (23-25, 15-25).

Kolmannessa pelissä kohdattiin FC-57 Sinkot Sastamalasta. Tässäkään pelissä ei omaa hyökkäyspeliä saatu kunnolla käyntiin, ja niin voitto matkasi Sastamalaan pistein 2-0 (25-16, 25-16).

Tähden tyttöjen peli oli kautta linjan pykälän heikompaa kuin vastustajien. Vastaanotot ja passit kaipaavat vielä harjoitusta, jotta niiden pohjalle päästäisiin rakentamaan jäsentyneesti omia hyökkäyksiä. Nyt pelaaminen jäi paljolti puolustamiseksi, jossa palloa haettiin ja saateltiin hätäisesti verkon toiselle puolelle.

Tähden joukkueessa pelasivat Laura Balode, Heidi Jokinen, Sonja Mäihäniemi, Ronja Mäkinen, Liisa Soimasuo, Laura Yläjärvi ja Nelli Äikäs. Tyttöjä valmentaa Olena Volkova. Turnausvalmentajana toimi Titta Soimasuo ja joukkueenjohtajana Susanna Yläjärvi.

Seuraava turnaus tytöillä on 7. helmikuuta Orivedellä.

E1-tytöt kolmella voitolla A-pooliin
AM-sarjan B-pooliturnaus 10.1.2016 Huittisissa

Tähden E1-tytöt ottivat kolme tyylikästä voittoa Huittisissa järjestetyssä AM-sarjan B-poolin turnauksessa sunnuntaina 10. tammikuuta. Näin he varmistivat nousun A-pooliin eli sarjan neljän parhaan joukkoon seuraavassa turnauksessa.

Vampulan Urheilijoiden järjestämä kevätkauden ensimmäinen pooliturnaus toi vastaan uusia joukkueita. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Ypäjän Yllätys, joka saikin itse yllättyä Tähden tyttöjen johdonmukaisesta työskentelystä. Pienen alkujännityksen jälkeen tytöt ottivat pelin haltuunsa ja voittivat sen kahdessa erässä 2-0 (25-20, 25-11).

Toisessa pelissä vastaan asettui Lapin Narvi-Pallo, ei kuitenkaan pohjoisen Lapista vaan Turun läheltä. Tyttöjen kurinalainen peli ei antanut vastustajalle mitään mahdollisuuksia voittoon. Tähti johti peliä alusta loppuun ja otti selvän voiton numeroin 0-2 (16-25, 14-25).

Päivän päätösottelussa Tähti kohtasi isäntäseura Vampulan Urheilijat, joka oli voittanut oman lohkonsa syyskierroksella. Vaikka isännät aloituspalaverissa purnasivat hieman joutumistaan B-pooliin, he saivat nähdä, että osataan sitä muuallakin. Tähti ei antanut missään vaiheessa voiton avaimia Vampulalle ja voitti ottelun suoraan 0-2 (17-25, 12-25).

Tähden tytöt pelasivat tähän mennessä parhaan turnauksensa. Peli oli ehyttä ja hyväntuulista. Avainsanoja olivat hyvä liikkuminen ja takuuvarmat nostot, joiden pohjalta oma peli saatiin rullaamaan hienosti. Hyökkäyksissä tytöt jakelivat vastustajalle napakoita iskuja ja jujuttelivat välillä iloisesti verkolla.

Joukkueessa pelasivat Laurat Balode, Kopare ja Yläjärvi sekä Ronja Mäkinen, Liisa Soimasuo ja Josefina Takala. Tyttöjä valmentaa Olena Volkova, ja joukkuetta johtaa Susanna Yläjärvi. Seuraavaksi tytöillä onkin kotiturnaus 30.1. Vilppulassa.

Tähden D2-tytöillä tiukkaa vääntöä vuoden lopuksi
Tiikerisarjan 2-lohkon turnaus Orivedellä 20.12.

Oriveden Ponnistus emännöi D2-tyttöjen vuoden viimeistä lentopalloturnausta sunnuntaina 20. joulukuuta Oriveden palloiluhallissa. Vilppulan Tähden tytöillä oli vastassaan LP-Kangasalan 2- ja 3-joukkueet sekä Messukylän Toverit.

Ensimmäisessä pelissä vastaan saatiin LP-K:n 2-joukkue, joka on vääntänyt koko syksyn tasatahtiin Tähden kanssa. Ensimmäisen erän voitti Vilppula, mutta kaksi seuraavaa Kangasala. Voitto meni harmittavan niukasti Kangasalle numeroin 1-2 (25-18, 18-25, 10-15).

Toisessa pelissä vastassa oli LP-K:n 3-joukkue, joka pitää lohkon perää. Siitä huolimatta Kangasala piti Tähden tyttöjä tiukoilla ensimmäisen erän. Vasta toisessa erässä Tähti sai pelin kulkeman paremmin ja varmisti voiton numeroin 2-0 (26-24, 25-15).

Kolmanteen peliin vastaan asettui Messukylä, joka on kehittynyt syksyn mittaan vauhdilla. Ensimmäisen erän Mesto vei 25-20. Toisesssa erässä Tähti sai pelinsä kulkemaan paremmin ja voitti erän 16-25. Kolmas erä oli todellinen jännitysnäytelmä, joka päättyi Tähdelle 14-16 ja koko ottelu siis 1-2.

Kahdella E-tytöllä vahvistettu D2-tyttöjen joukkue tuli syyskierroksella omassa seitsemän joukkueen lohkossaan neljänneksi. Virtain Veikot otti selvän lohkovoiton voittamalla kaikki pelinsä. Toiseksi sijoittui Orpon Gepardit ja ja kolmanneksi Orpon Leopardit. Pelit jatkuvat 16.1. Lempäälässä jatkolohkon turnauksella.

Tähden joukkueessa pelasivat Laura Balode, Veera Harsu, Heidi Jokinen, Liisa Soimasuo ja Nelli Äikäs. Valmennuksesta vastaa Olena Volkova. Turnauksessa valmennuksesta vastasivat Titta Soimasuo, Anne Harsu ja Raimo Äikäs.

Tähden E1-tytöt lohkon kakkosina kevätkierroksille
AM-sarjan turnaus Ylöjärvellä 12.12.2015

Tähden E1-tytöt ottivat kaksi voittoa ja hävisivät yhden pelin lauantaina 12. joulukuuta Ylöjärvellä pelatussa AM-sarjan turnauksessa.

Tyttöjen peli alkoi tyylikkäällä erällä kotijoukkue Ylöjärven Ryhtiä vastaan. Kaikki onnistui: nostot, passit ja hyökkäykset. Ylöjärvi näytti jo olevan helppo nakki, mutta sitten kävi niin kuin usein käy. Toisen erän alussa tyttöjen pelirytmi hävisi, mikään ei sujunut ja Ylöjärvi näytti jo vievän erän nimiinsä. Valmentaja Olena Volkova otti aikalisän ja valoi uskoa tyttöjen tekemiseen. Lopulta Tähti pusersi niukasti Ylöjärven ohi ja voitti ottelun suoraan kahdessa erässä 2-0 (25-9, 26-24).

Toisessa pelissä LP-Kangasala oli selvä altavastaaja tyttöjen pyörityksessä. Tällä kertaa tytöt myös pelasivat omalla tasollaan ne pallot, jotka vastustaja sai verkon yli. Aiemmin omankin pelin taso on pudonnut heikomman vastustajan kanssa. Nyt peli oli nopeasti ohi pistein 0-2 (6-25, 3-25).

Päivän kolmas vastustaja Lempäälän Kisan Leenut ei ole hävinnyt tänä syksynä vielä yhtään peliään. Tarmokkaasti tytöt lähtivät silti ottamaan Leenujen päänahkaa. Virheittä pelannut vastustaja ei kuitenkaan antanut voiton avaimia Tähden tytöille. Lisäksi vastustaja pystyi hyödyntämään Tähden tekemät virheet. Lempäälä johti ottelua alusta loppuun ja voitti 0-2 (16-25, 22-25).

Tähden tytöt sijoittuivat lohkonsa kakkosiksi häviten syyskierroksilla ainoastaan Leenuille. Kevätpuolella AM-sarjassa pelataan kolme poolikierrosta ennen välieriä ja lopputurnauksia. Luvassa on siis tasaisia vastustajia ja entistä tiukempia pelejä heti loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna.

E1-tyttöjen joukkueessa pelaavat Laura Balode, Laura Kopare, Ronja Mäkinen, Liisa Soimasuo, Josefina Takala ja Laura Yläjärvi. Valmennuksesta vastaa Olena Volkova ja joukkueenjohtajana toimii Susanna Yläjärvi.

Tähden E1-tytöille helpot voitot kotiturnauksesta
E-tyttöjen AM-sarjan turnaus Kolhon palloiluhallissa 22.11.2015

Vilppulan Tähden E1-tytöt voittivat selvin numeroin kaikki kolme peliään sunnuntaina 22. marraskuuta järjestetyssä kotiturnauksessa. Tytöt varmistelivat näin voitoillaan lohkon toista sijaa.

Turnaus jouduttiin siirtämään sunnuntaiaamuna Kolhon palloiluhalliin, koska Parkkivuoren urheilutalo oli koko viikonlopun ilman sähköjä runsaan lumentulon vuoksi. Kolhossakin sähköt katkesivat pari kertaa lyhyeksi aikaa, mutta kaikeksi onneksi turnaus saatiin vietyä läpi suunnitelmien mukaan.

Ensimmäisessä pelissä Tähden tyttöjä vastassa oli Lempäälän Kisan Liinut. Tytöt pelasivat kenties syksyn parhaan pelinsä ja ottivat selvän 0–2 (6–25, 6–25) voiton Liinuista. Rauhallinen vastaanotto- ja hyökkäyspeli sujuivat kuin Volkovan oppikirjan mukaan.

Toisessa ottelussa vastaan tuli LP-Kangasalan joukkue, joka pitää lohkon perää. Aloittelevaa joukkuetta vastaan pelatessa tyttöjen omakin peli hajosi hätäiseksi huiskimiseksi. Päätösnumerot 0–2 (11–25, 9–25) eivät kerro paljon pelin tasosta.

Ennen viimeisiä pelejä Kolhon palloiluhallista menivät pariinkin otteeseen sähköt. Jury päätti kuitenkin odotella jonkin aikaa, josko sähköt palaisivat. Lopulta viimeiset pelit saatiin pelattua normaalisti. Tähti sai vastaansa Ylöjärven Ryhdin, jota vastaan pelattiin jälleen jäsentyneemmin. Voitto tuli Tähden tytöille numeroin 2–0 (25–16, 25–11).

Joukkueessa pelasivat Laura Balode, Laura Kopare, Ronja Mäkinen, Liisa Soimasuo, Josefina Takala ja Laura Yläjärvi. Valmentamisesta vastaa Olena Volkova, ja apuvalmentajana toimii Titta Soimasuo.

Tähden D2-tytöille kolme voittoa Virroilta
D-tyttöjen tiikerisarjaa Virroilla 7.11.2015

Tähden D2-tytöt ottivat iloiset voitot kaikista peleistään Virroilla 7. marraskuuta järjestetyssä tiikerisarjan turnauksessa.

Ensimmäisessä pelissä Messukylän Tovereita vastaan tytöissä näkyi vielä pientä hermoilua. Pallo saateltiin mahdollisimman nopeasti pois käsistä verkon yli, vaikka omien hyökkäysten rakentamiseen olisi ollut hyvin aikaa. Voitto tuli siitä huolimatta selvin numeroin 0–2 (15–25, 12–25).

Toisessa ottelussa vastaan asettui LP-Kangasalan 3-joukkue, joka ei pystynyt haastamaan Tähden tyttöjä. Tytötkin saivat vähitellen oman kolmen kosketuksen pelinsä rullaamaan, ja heikompi LP-K antautui numeroin 2–0 (25–13, 25–10). Kolmannessa pelissä LP-K:n 2-joukkue antoi jo tiukemman vastuksen Tähdelle. Toisessa erässä tytöt eivät saaneet vastustajan syöttöjä nousemaan, ja se erä menetettiin.

Kolmannessa erässä tytöt saivat jälleen pelirytmistä kiinni. Vastustaja kaatui lopulta numeroin 2–1 (25–17, 19–25, 15–8).

Voittojen myötä tyttöjen sijoitus parani mukavasti lohkon keskikastiin. Turnauksessa pelasivat Veera Harsu, Heidi Jokinen, Sonja Mäihäniemi ja Nelli Äikäs. E-tytöistä apuna olivat Laurat Balode ja Yläjärvi. Tyttöjen valmentajana toimii Olena Volkova. Turnausvalmennuksesta vastaavat Anne Harsu ja Raimo Äikäs.

Tähden E-tytöillä hyväntuulinen turnaus
E-tyttöjen AM-sarjaa Kangasalla 1.11.2015

Vilppulan Tähden E-tytöt ottivat hyväntuulisella pelillä kaksi voittoa ja yhden tappion Kangasalla marraskuun 1. päivänä pelatussa AM-sarjan turnauksessa. Ensimmäisessä pelissä vastaan saatiin Ylöjärven Ryhti. Tähden tytöt pelasivat rauhallisesti omaa peliään ja ottivat helpon 2-0 (25-11, 25-9) voiton Ylöjärvestä.

Toisessa pelissä vastaan asettui Lempäälän Kisan Liinut. Nyt vastus oli jo kovempi, mutta kun tytöt vain muistivat pelata hosumatta omaa peliään, pallot tottelivat Tähden käskyjä paremmin kuin vastustajan. Tämäkin joukkue kaatui numeroin 0-2 (16-25, 20-25).

Viimeisessä pelissä vastassa oli Lempäälän Leenut, joka kauden ensimmäisessä turnauksessa otti voiton Tähdestä. Vieläkään tytöt eivät pystyneet vastaamaan Leenujen jäsentyneempään peliin, ja tappio tuli numeroin 0-2 (15-25, 21-25).

Olena Volkovan valmentaman ryhmän taidot ovat kehittyneet syksyn mittaan hienosti. Vastaanotot nousevat koko ajan paremmin. Myös syöttöpeli onnistui tässä turnauksessa hyvin, ja kolmen kosketuksen pelissä otettiin jälleen iso askel eteenpäin. Kokeilivatpa tytöt useampaan kertaan hyökkäystilanteessa iskujakin – välillä paremmalla, välillä huonommalla menestyksellä.

Joukkueessa pelaavat Laura Balode, Laura Kopare, Ronja Mäkinen, Liisa Soimasuo, Josefina Takala ja Laura Yläjärvi.