Otteluraportit

D1-tytöt ensimmäisessä AM-sarjan turnauksessa

DC-tyttöjen kausi 2018-2019 on alkanut ihan uusien tuulien puhaltaessa, sillä joukkueeseen on yhdistetty sekä D1-että C-ikäiset tytöt. Tällä kokoonpanolla pelataan tämä kausi sekä Dt AM-sarjaa että C-tyttöjen sarjaa.

Olemme aloittaneet kauden ahkeralla treenaamisella uuden valmentajamme Tilda Ruokolan ohjauksessa. Tilda on tuonut omalla persoonallaan joukkueen tekemiseen iloa ja rentoutta. Uutta joukkueelle on myös se, että D1-tytöt ovat siirtyneet pelaamaan kuudella kenttäpelaajalla. 

23.9. pelattiin D1 tyttöjen kauden ensimmäiset pelit AM-sarjassa. Pelaajina Tessa Päivärinta, Mona Mäihäniemi, Alisa Ritola, Fanni Ritaranta, Saara Mäihäniemi, Tuuli Salonen ja C tytöistä avuksi lähti mukaan Emma Äijö. Pelipaikkana toimi Oriveden palloiluhalli. 

Ensimmäinen ottelu alkoi klo 13.00 ja loppui pisteisiin 2–0 (25–20, 25–16) OrPo D1:n voittaessa. Häviöstä huolimatta ensimmäiset pelit meni paremmin kuin ajateltiinkaan ja tuli todella paljon hyvää peliä. 

Toinen peli alkoi LeKiDam06:tta vastaan klo 14.00 ja loppui pistein 0–2 (17–25, 12–25). Toisessa pelissäkin oli hyviä palloja, mutta se ei riittänyt voittoon.

Kolmas ottelu alkoi heti perään eli klo 15.00 ja päättyi tasaisiin lukuihin 0–2 (19–25, 23–25) LeKiDam07:n voittaessa. Tappiot ei joukkuetta harmittaneet, sillä saimme paljon arvokasta pelikokemusta.

Valmentajan sanoin oli hienoa peliä ja loppuun asti pelaamista sekä kannustamista. Paljon tuli myös vastustajien valmentajilta kehuja meidän pelaamisesta. Vaikeita palloja nousi hyvin ilmaan ja saatiin mainiosti jatkettua peliä. Seuraavaksi tähdätään Vilppulaan Tähti-turnaukseen!

Otteluista raportoi Alisa ja Mona

Tähtiturnauksesta pronssia

D-ikäisten tyttöjen Tähtiturnaus 2018 järjestettiin Vilppulan urheilutalolla 29.9.

Tähtiturnaus oli meidän viimeinen neljällä pelaajalla pelattava turnaus. Pelaajina turnauksessa: Saara Mäihäniemi, Alisa Ritola, Fanni Ritaranta, Mona Mäihäniemi, Tuuli Salonen ja Tessa Päivärinta. 

Päivän ensimmäinen ottelu alkoi klo 10.00. Ottelu oli LP-Kangasala 2:ta vastaan. Peli päättyi 1–1 tasatilanteeseen.

Tietenkin neljällä pelaaminen oli erilaista, kun olemme tottuneet pelaamaan jo kuudella. Silti saimme hyvää peliä aikaiseksi ja hyviä palloja.

Toinen ottelu oli heti perään Vilppulan Tähden D2-tyttöjä vastaan. Ottelu päättyi 2–0 meidän selvään voittoon. 

Kolmas ottelu alkoikin sitten 12.00. Ottelu oli LP-Kangasala 3:a vastaan. Ottelu päättyi 2–1 LP-Kangasala 3:n voittoon. Ottelu oli hyvin tasaväkistä, mutta viimeinen erä meni vähän hutiloiden. Pelin tuloksena menimme pronssiotteluun. 

Pronssiottelu oli LP-Kangasala 1:tä vastaan. Ottelu päättyi 2–0 meidän voittoon. Ensimmäinen erä oli aika tasaista, mutta erävoitto tuli meille. Toinen erä oli aika selvä meidän voitoksi.

Ottelusta raportoi Tessa ja Tuuli

C-tytöt turnauksessa Orivedellä

Kausi 2018–2019 alkoi C-tytöillä lauantaina 6.10. Orivedellä. C-tyttöjen kokoonpano uudistui tälle kaudelle lähes kokonaan muutaman tytön lopettaessa harrastuksensa. Joukkueeseen liittyi uusia tyttöjä D-ikäisistä. Myös valmentaja vaihtui ja valmennuksesta vastaa itsekin joukkueessa viime kaudella pelannut Tilda Ruokola. 

Ensimmäiset pelit C-tytöissä osoittivat, että kyyti on todella kovaa. Voittoihin emme vielä yltäneet, mutta pelasimme paljon tiukkoja palloja. Olemme treenanneet yhdessä ainoastaan neljä kertaa ennen pelejä, joten suoritukset olivat hyviä treenien määrään suhteutettuna. Suunta on kuitenkin ylöspäin. Kehittymistä tarvitaan nostoissa. Syöttöihinkin on saatava vielä varmuutta. Kentällä liikkuminen ja hyökkäys menivät hyvin.

Pelien pisteet: VilTä – VirtVe 0–2 (7–25, 8–25), LP–K – VilTä 2–0 (25–11, 25–17), OrPo – VilTä 2–0 (25–6, 25–8).

Pelaamassa olivat Emma Äijö, Josefina Jokinen, Naomie Jeger, Tiia Helminen, Sonja Mäihäniemi, Nelli Äikäs ja D-tytöistä mukana olivat Alisa Ritola ja Tessa Päivärinta.

Turnauksesta raportoivat Josefina ja Naomie.

D1-tytöt Littoisissa

Tähden D1-tytöt pelasivat AM-sarjan turnauksen LIttoisissa 13.10.

Matkalle Littoisiin lähdettiin jo klo. 6.30. Matka kesti kolme tuntia. Koska päivän aikana pelejä tulisi vain kaksi, pelasimme molemmat ottelut kolme-eräisinä 25 pisteeseen saakka. 

Ensimmäinen peli puuduttavan pitkän ajomatkan jälkeen oli Salon LP Viestiä vastaan. Me hävisimme sen, mutta meillä oli kyllä todella hienoja, pitkiä palloja. Ensimmäinen erä loppui lukemiin 25–14 toinen 25–8 ja kolmas 25–9. 

Toisessa pelissä LTU:ta vastaan olimme jo kunnolla hereillä ja pelasimme loistavaa peliä. Ottelu päättyi erin 21–25, 17–25, 18–25. Voitto tuli eräpistein 3-0. 

Valmentaja Tildan mielipide päivästä oli: ”Alkukankeuden jälkeen ihan mahtavaa peliä. Hienoja pitkiä palloja, jotka loppuun asti pelattiin. Vaikka uusia pelipaikkoja osalle pelaajista tulikin niin hienosti jokainen osasi sopeutua omaan rooliinsa kentällä! Jokainen yllätti mut taas, niin kuin aina.”

Pelit meni hyvin pelaajienkin mielestä, eikä pitkä päivä saanut hymyjä hyytymään. Pelikentällä nähtiin oikeaa pelaamisen iloa ja riemua. Pelien jälkeen mentiin porukalla Hesburgeriin syömään ennen pitkää kotimatkaa.

Kokoonpanossa mukana Fanni Ritaranta, Tuuli Salonen, Saara Mäihäniemi, Mona Mäihäniemi, Tessa Päivärinta, Alisa Ritola ja C-ikäisistä vahvistuksena Naomie Jeger. 

Otteluista raportoi Fanni ja Saara.

C-tytöt jälleen Orivedellä

Orivedellä pelattiin C-tyttöjen turnaus 21.10. Pelit menivät hyvin siihen nähden, että ne olivat vasta toiset. Kehitystä oli näkyvissä varsinkin nostoissa ja syötöissä. Hyvä tsemppi pysyi koko ajan päällä, ja yritettiin aina parasta. 

Valmentaja Tildankin mielestä kehitystä oli ilmassa ja hänen mielestänsä yllätämme aina hänet uudelleen ja uudelleen. 

Pelien pisteet: 

OrPo-VilTä 2–0 (25–12, 25–8).

VilTä-FC-57 0–2 (11–25, 14–25).

VilTä-VU 0-2 (18–25, 11–25).

Pelaamassa olivat Fanni Ritaranta, Tuuli Salonen, Josefina Jokinen,  Emma Äijö, Nelli Äikäs, Tiia Helminen ja Naomie Jeger.

Otteluista raportoivat Tiia ja Nelli.

D1-tytöt Perniössä

4.11. Perniössä pelattiin D-tyttöjen AM-sarjaa. Matkaan lähdettiin jo ennen kukon laulun aikaa eli aamukuuden jälkeen. Mukaan lähti D-tytöistä Tessa Päivärinta, Alisa Ritola, Mona Mäihäniemi, Tuuli Salonen, Fanni Ritaranta, Saara Mäihäniemi sekä C-tytöistä Josefina Jokinen. 

Ensimmäinen peli pelattiin Maskun Katajan Petoja vastaan, joka päättyi tappioon 2–0 (25–21, 25–17). Seuraavaksi vastassa oli Perniön Sisun Super joka myös hävittiin pistein 0–2 (11–25, 18–25). Kolmas ja viimeinen peli Salon Viestiä vastaan oli kylmää kyytiä ja päättyi tappioon 2–0 (25–3, 25–4.)

Valmentajan sanoin peli oli oikein mahtavaa, ekassa pelissa todella hyvää peliä ja pitkiä loppuun pelattuja palloja. Toinen ja kolmas peli olikin nukkumista, ehkä matka ja aikainen herätys teki kepposet? "Jokaiselta nähtiin todella hyviä yksilösuorituksia. On ilo saada valmentaa näin iloista ja yrittelijästä porukkaa, mikään ei teitä lannista."

Me olimme hyviä, mutta muut tällä kertaa parempia!

Otteluista raportoivat Alisa ja Mona

C-tytöt Eurassa

C-tyttöjen kolmannet pelit pelattiin Eurassa 17.11. Siellä pelasimme hienoja ja tiukkoja pelejä. Ensimmäisenä oli vastassa EuRa06 jolle hävisimme 1–2 tiukin pistein (25–16, 16–25, 13–15). Seuraavaksi vastaan tuli Vampulan Urheilijat. Peli oli jälleen kerran tiukka, mutta päättyi tappioon 2–0 (25–21, 25–19). Viimeisenä pelasimme Koiviston Iskua vastaan, sekin peli päättyi tappioon 2–1 (25–21, 20–25, 15–6). 

Menimme hyvin pallojen alle, joitakin nostoja karkasi mutta pääsimme silti hyvin hyökkäämään hyvien passien ansiosta. Kuitenkin syöttövirheitä tuli jonkin  verran. Pelaajina Tiia Helminen, Sonja Mäihäniemi, Josefina Jokinen, Nelli Äikäs, Naomie Jeger, Emma Äijö ja D-ikäisistä mukana Alisa Ritola. 

Pelien jälkeen tuomarin toiminta puhutti joukkuetta ja tuomari sai kritiikkiä osakseen. Useat, jopa peräkkäiset väärät tuomiot sai erät kääntymään vastustajan voitoiksi. Tämä harmitti, mutta tästä huolimatta joukkue sai olla todella ylpeä suorituksistaan. 

Pelejä edeltävissä treeneissä ja peleissä valmentajana toimi Hannu Helminen. Hannu kommentoi pelien jälkeen joukkueen kehittymisen paikkoja. Syöttöputket on pahoja eli nostopeli ontuu pahiten. Se vaatii nopeampia jalkoja, oikeaa nostoasentoa ja sitä mukaan itseluottamus kasvaa. Reeneissä pitää panostaa  laatutekemiseen. Kaikkia perusasioita kehitetään pikkuhiljaa, mutta ei saa unohtaa ponnuvoimaa, lihaskuntoa ja notkeutta. Hyvä yhteishenki tytöillä on mikä on tosi tärkeä asia. Tykkäävät pelata yhdessä. 

Peleistä raportoivat Josefina ja Emma.

D-tyttöjen kotiturnaus Mäntän liikuntasalilla

D-ikäisten kotiturnaus pelattiin 24.11 Mäntän liikuntasalilla. Samaan aikaan salissa pelattiin myös D-tyttöjen tiikeriturnausta, joten salin kaikki 3 kenttää oli käytössä ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Yleisöäkin oli paikalla kannustamassa Tähden joukkueita kiitettävästi.

Meillä oli jälleen ohjelmassa vain 3:n joukkueen turnaus, joten se tiesi pelejä pelattavaksi automaattisesti kolmeen 25 pisteen erään. Pelit venyivätkin pitkiksi. 

Ensimmäisenä pelasimme Maskun Katajan Petoja vastaan. Tiesimme, että vastus on kova, mutta kuitenkin täysin voitettavissa. Jokainen erä eteni samalla kaavalla. Etenimme tasapistein, menimme johtoon, mutta sitten aivan lopussa vastustaja pääsi kuin pääsikin ohi. Peli päättyi Maskulaisten 0–3 voittoon erin 18–25, 24–26, 19–25. Harmittavan pienestä jäi kiinni, mutta meidän joukkueen pelaaminen oli kyllä kauden parasta. Pallot olivat pitkiä ja tytöt ylsivät huimiin suorituksiin ja venymisiin kentällä.

Tästä pelistä oli hyvä lepovuoron jälkeen jatkaa Littoisten Urheilijoita vastaan. Littoinen oli voitettu jo kerran aiemmin ja otteluun lähdettiin rennolla otteella. Rennosti se myös eteni ja kentällä näkyi ja kuului pelaamisen riemu ja ilo. Tämä sai myös huomiota katsomosta ja kuultiin myöhemmin, että peliä oli ollut ilo seurata, kun huomasi, että Tähden tytöillä oli niin kivaa yhdessä ja hyvä yhteishenki. Peli päättyi odotetusti Tähden voittoon 3–0. Eräpisteet olivat 25–12, 25–19, 25–19. Pelissä oltiin välillä jo niin varmoissa johtoasemissa, että valmentaja Tildan ohjeen mukaan uskallettiin ottaa vähän riskin päälle ja harjoitella pelin tiimellyksessä yläkauttasyöttöjä ja iskulyöntejä. 

Joukkueessa pelasivat Tessa Päivärinta, Tuuli Salonen, Alisa Ritola, Mona Mäihäniemi, Saara Mäihäniemi, Fanni Ritaranta ja C-ikäisistä mukana ollut Emma Äijö. 

Meidän joukkue kiittää Tähden E1-tyttöjä taustajoukkoineen järjestelyjen jakamisen sujuvuudesta ja kivasta, onnistuneesta päivästä. 

Raportin kirjoitti Jojo Anne

C-ikäisten syyskausi Kolhossa voitolla päätökseen!

C-ikäisten järjestämä kotiturnaus pidettiin Kolhon palloiluhallissa 8.12. Vastustajina oli EuRa 06 ja SäkU joukkueet. Pelit pelattiin 25 pisteeseen kuten aina, mutta haastetta toi kolmas saman mittainen erä. Joukkueita oli vain kolme, joten molemmat pelit piti pelata kolmeen erään. 

Ensimmäisen pelin vastustajaksi asettui Euran joukkue. Tytöt olivat aiemmin Eurassa pelanneet kyseistä joukkuetta vastaan ja tiesivät, että vastassa on todella liikkuva joukkue. Peli oli todella takkuista ekassa erässä, eikä pallot meinanneet nousta ollenkaan. Toisessa ja kolmannessa erässä tytöt saivat otteen taas lajista uudelleen ja sai itsensä mallikkaasti ylös. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan EuRa vei 0–3 voiton (8–25, 18–25, 18–25)

Noin puolentoista tunnin taoun jälkeen vastassamme oli Säkylän Urheilijat. Tytöt lähtivät hyvällä iloisella mielellä heti peliin. Se näkyikin heti pisteissä. Jopa 13 pisteen syöttöputkia tuli! Hyökkäykset onnistuivat mallikkaasti, kun itsevarmuutta tuli lisää voitettujen pallojen myötä. Loppuun asti pelaaminen näkyi nyt kentällä ja liikettä oli paljon enemmän kuin aiemmin. Tästä pelistä Tähti saikin 3–0 voiton, joka oli heidän ensimmäisensä tänä kautena! Peli voitettiin pistein (16–25, 19–25, 12–25)

Tästä turnauksesta ei voi olla mitään muuta kuin tyytyväinen! Kaikki sujui kuten piti, eikä ongelmia ilmennyt minkään suhteen. Tähän oli hyvä lopettaa C-ikäisten syyskausi! 

Pelaamassa olivat Tiia Helminen, Naomie Jeger, Josefina Jokinen, Emma Äijö, Nelli Äikäs ja D-ikäisistä Alisa Ritola ja Saara Mäihäniemi.

Raportin kirjoitti Tilda

D1-tytöillä pelit Sastamalassa 15.12.

Matkaan lähdettiin jo klo 7 ja ehkä sen takia alkukankeus näkyi ensimmäisessä pelissä, jossa vastassa oli vanha tuttu Maskun Kataja Pedot. Peli päättyi 2–0 (25–15, 25–20) Maskun voittoon. Se ei kuitenkaan lannistanut meitä ja lähdimme hyvällä mielellä seuraavaan peliin. 

Toisen pelin vastus oli VaLePa Vammalasta. Pelissä näkyi uusien paikkojen opetteleminen ja pisteissä ne näkyi näin (13–25 ja 15–25) Ottelu päättyi VaLePan 0–2 voittoon. 

Viimeinen peli oli rakasta naapuria OrPoa vastaan. Peli oli parasta mitä olemme koskaan pelanneet valmentajamme mielestä ja äärettömän jännittävä, sillä taistelimme sen kolmanteen erään. Silti, vaikka peli oli todella hyvää niin peli päättyi lopulta 2–1 (25–23, 19–25, 15-8) OrPon voittoon. 

Peleissä pelasivat: Fanni Ritaranta, Tessa Päivärinta, Alisa Ritola, Saara Mäihäniemi, Mona Mäihäniemi, Tuuli Salonen ja C-ikäisistä mukana oli Naomie Jeger.

D-ikäistenkin syyskausi on nyt päätöksessä. Kehitys on ollut huimaa ja peli-iloa on riittänyt koko syksyn. Joukkueessa on hyvä henki ja tekemisen meininki. 

DC-tytöt toivottavat oikein rauhallista joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Raportin kirjoitti Tessa ja Fanni

C- ja D-tytöt turnauksissa

12.1. pelattiin D-tyttöjen AM-sarjaa Maskussa. D-tytöistä pelaamaan lähti Tessa Päivärinta, Tuuli Salonen, Fanni Ritaranta, Saara Mäihäniemi, Alisa Ritola, Mona Mäihäniemi ja C-tytöistä Josefina Jokinen lähti avuksi. 

Ensimmäinen peli päättyi harmillisesti 2–0 (25–14, 25–17) LP Kangasalaa vastaan. Toisessa pelissä vastassa oli Maskun Kataja Pedot, ja peli päättyi taas tappioon 0–2 (14–25, 12–25). Viimeinen peli oli LTU:ta vastaan, ja loppui 2–0 voittoon (25–14, 25–22). 

Valmentajan mukaan peli oli alussa takkuista, mutta loppua kohden parani, vaikka käyttöön otettiin uusi pelikuvio. Tytöt pelasivat viimeisessä pelissä erittäin hyvää peliä verrattuna ensimmäiseen ja toiseen peliin.

Otteluista raportoi Alisa ja Tuuli.

Lauantaina 19.1 pelattiin C-tyttöjen vuoden ensimmäiset pelit Lempäälässä. Ensimmäinen peli alkoi vasta klo 15.00 Eura 06:a vastaan ja peli päättyi tiukkaan tappioon 0–2 (14–25, 25–27). 

Toinen peli alkoi klo 16.15 LP Kangasala 2:ta vastaan, jonka voitimme 1–2 (25–17, 18–25, 9–15). Viimeinen peli alkoi heti perään ja vastassa oli Leki 05. Peli päättyi tappioon luvuin 2–0 (25–17, 25–20). 

Peleissä kaikki pallot pelattiin viimeiseen asti, myös liikettä ja rauhallisuutta oli paljon enemmän kuin aikaisemmin. Pelaajina olivat Tiia Helminen, Sonja Mäihäniemi, Josefina Jokinen, Nelli Äikäs, Naomie Jeger, Emma Äijö ja D-tytöistä Fanni Ritaranta.

Otteluista raportoi Josefina ja Emma.

Loistava taistelu nosti D1-tytöt C-pooliin

Tähden D1-tytöt kävivät 2.2. Piikkiössä pelaamassa iltaturnauksen.

Meidän joukkueen historian ensimmäiset iltapelit ja kyllä oli kivaa, kun ei tarvinnut herätä kukonlaulun aikaan. Ensimmäinen peli alkoi vasta klo 17.00 ja viimeinen peli klo 19.30. 

Ensimmäinen peli oli Loimaan Jankkoa vastaan. Vaikka saatiinkin nukkua pitkään ja oltiin hyvin hereillä niin peli meni suoraan sanottuna penkin alle. Peli oli aivan sekaisin ja teimme turhia virheitä. Peli päättyi Jankolle 2–0 (25–22, 25–19). 

Seuraava vastustaja oli tuttuakin tutumpi Littoisten Työväen Urheilijat. LTU:n olemme joka kerta voittaneet ja niin teimme nytkin. Peli päättyi meille 2–0 (25–12, 25–23)

Kolmannessa ja viimeisessä pelissä meitä vastassa oli PiKe eli Piikkiön Kehitys. Emme olleet pelannut aiemmin PIKE:ä vastaan. Peli oli kauden parasta peliä. Liikuimme hyvin pallon alle, pelasimme joukkueena, taistelimme joka pallon loppuun asti ja emme antaneet periksi. Niinkuin erien pisteistä näkyy ottelu oli tasaista ja hyvin hyvin jännittävää. Peli päättyi meidän voitoksi 0–2 (23–25, 22–25). 

”Aivan mahtavaa peliä” kommentoi valmentajamme Tilda. Tämän päiväinen tulos nosti meidät C-pooliin.

Iloisissa tunnelmissa lähdimme kotimatkalle, pysähdyimme matkalla yhdessä syömään ja kotona olimme vasta puolen yön jälkeen.

Pelaamassa olivat Tessa Päivärinta, Mona Mäihäniemi, Saara Mäihäniemi, Fanni Ritaranta, Tuuli Salonen, Alisa Ritola ja C-ikäisistä Emma Äijö.

Otteluista raportoi Tessa ja Mona.

C-tytöille turnausvoitto Kangasalta

C-tyttöjen pelit pelattiin 9.2. Kangasalla. Ensimmäisessä pelissä meillä oli vastassa Säkylän Urheilijat. Kentällä oltiin hyvin hereillä alusta alkaen ja liikuttiin pallojen alle heti. Toisessa erässä jatkettiin samalla linjalla, joka sitten lopuksi päätyi meille erävoittoina 2–0 (25–9, 25–8). 

Tästä oli hyvä lähteä seuraaviin peleihin hyvillä mielin. Meillä oli noin tunnin tauko, joten saatiin hyvin syötyä ja kerättyä energiaa seuraaviin peleihin. Seuraavaksi meillä olikin vastassa LP Kangasala 2. Eka erä oli tiukkaa peliä ja erävoitto meni Kangasalle. Seuraavassa erässä alettiin sitten kirimään oikein kunnolla. Peli oli todella tasaista ja tiukkaa. Jokainen antoi parhaansa ja meni pallojen alle. Joukkueen kapteenina voin vain todeta, että oli kerta kaikkiaan todella upeaa peliä! Piste pisteeltä mentiin eikä annettu periksi. Voitettiin toinen erä ja mentiin kolmanteen erään asti. Kolmannessa erässä lähdettiin heti täysillä pelaamaan eikä lannistuttu virheistä vaan jatkettiin niistä reippaasti. Voitto tuli meille pelistä ja erävoitot oli 2–1 (18–25, 25–23, 15–9).

Viimeinen peli pelattiin Ylöjärven Palloa vastaan. Ensimmäisessä erässä kokosimme itsemme taas pelifiilikseen ja hienoja palloja sieltä tulikin, joista saamme olla ylpeitä. Eka erä voitettiin ja mentiin seuraavaan erään. Toisessa erässä pelasimme hyviä palloja,  jotka siivittivät meidät voittoon 2–0 (25–15, 25–16).

Kotiin viemisinä siis turnausvoitto, josta voimme olla ylpeitä. Joukkueen kokoonpanossa oli mukana Veera Pillikko, jolle pelit olivat ihan ensimmäiset. Veera hoiti upeasti hommat kotiiin. Pelien jälkeen hän kommentoi, että fiilikset olivat hyvät, vaikka ensin vähän jännitystä oli ollut ilmassa, mutta se helpotti siinä pelatessa. 

Valmennuksesta peleissä vastasi Hannu Helminen. Hannu oli syystäkin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen ja sanoi, että joukkue pelasi todella hienon turnauksen. Ainoastaan toisen pelin ensimmäinen erä Kangasalaa vastaan oli väkinäinen erä. Tehtiin helppoja omia virheitä liikaa ja hätäiltiin.  Mutta muuten liikkuvuus kentällä oli erinomaista ja pallot haettiin hienosti omalta tontilta. Kuitenkin parasta pelissä oli syötöt ja vastaanotto. Näissä osa-alueissa onnistuttiin koko joukkueen voimin  ja se takasi kolme hienoa voittoa. 

Joukkueessa pelasivat Tiia Helminen, Sonja Mäihäniemi, Veera Pillikko, Naomie Jeger, Emma Äijö ja Nelli Äikäs D-tytöistä mukana oli Alisa Ritola.

Otteluraportin kirjoittivat Naomie ja Veera.

D1-tytöillä turnaus Kangasalla

D1-tytöt pelasivat 3.3. AM-sarjan turnauksen Kangasalla. 

Ensimmäinen peli pelattiin LP Kangasalan Puumia vastaan. Pelin ensimmäinen erä päättyi 25–20 Puumien voittoon. Toinen erä päättyi 25–16 jälleen Puumien voittoon. Eli ensimmäinen peli päättyi 2–0 Lp-Kangasalan Puumille. 

Toinen peli pelattiin Piikkiön Kehitystä vastaan. Ensimmäinen erä päättyi 25–11 meille. Toinen erä meni Pikelle 25–22. Eli peli päättyi 1-1, mutta pisteiden perusteella Tähti voitti pelin.

Kolmas peli pelattiin LP Kangasalan Tiikereitä vastaan. Ensimmäinen erä päättyi 25–22 meidän voittoon. Toinen erä loppui 25–21 myöskin meidän voittoon ja voitimme  pelin 2–0. 

Neljäs ja viimeinen sunnuntain peli pelattiin Ylöjärven Palloa vastaan. Ensimmäinen erä päättyi meidän voittoon 25–22. Toinenkin erä päättyi meidän voittoon 25–18 eli 2–0 voitto Vilppulan Tähdelle. 

Vilppulan Tähti voitti yhteensä 2 peliä. Hävisi yhden pelin ja yhdestä tuli tasapeli. Valmentajan mielestä pelasimme hyvin, melkein parasta peliä mitä ollaan pelattu. Tuli pitkiä ja jännittäviä palloja.

Joukkueen kokoonpanossa Saara Mäihäniemi, Mona Mäihäniemi, Aysel Kar, Tessa Päivärinta, Tuuli Salonen, Alisa Ritola, Fanni Ritaranta ja C-ikäisistä mukana oli Naomie Jeger.

Otteluista raportoivat Fanni ja Saara

C-tytöillä huikea kotiturnaus Kolhossa

C-tytöt pelasivat hienon kotiturnauksen Kolhon palloiluhallissa 16.3. Vastassa olivat Nurmon Jymyn -05, Euran Raikun -06 ja LP Kangasala.

Ensimmäinen peli pelattiin Jymyä vastaan. Tämä joukkue ei ole ollut vastassa vielä kertaakaan, joten joukkueella ei ollut mitään ennakko-odotuksia. Peli eteni tasaväkisesti Jymyn viedessä ensimmäisen erän 25–13 ja Tähden viedessä toisen erän 25–14. Oltiin tilanteessa 1–1. Kolmas erä eteni lähes tasapistein, mutta lopussa Jymy kiri niukasti ohi vieden erän 15–11. Tähdelle niukka tappio, mikä kasvatti voiton nälkää ja se näkyikin päivän lopuissa otteluissa. 

Päivän toinen ottelu pelattiin EuRaa vastaan. EuRa tiedettiin kovaksi, hyvin liikkuvaksi joukkueeksi. EuRaa ei oltu onnistuttu voittamaan vielä kertaakaan, mutta tänään se oltiin päätetty viimein voittaa ja näin tapahtuikin. 

Tähti vei ensimmäisen erän pistein 25–16. EuRa toisen erän 25–22 ja jälleen oltiin kolmannessa erässä. Tähden tytöt eivät antaneet tuumaakaan periksi vaan pelasivat ihan huippupeliä ja veivät erän pistein 15–11. EuRa oli viimeinkin nujerrettu. Voitto maistui makealta. 

Viimeiseen peliin vastaan tuli tuttu LP Kangasala. Edellisen voiton jäljiltä peli oli rentoa ja se rentous ja peli-ilo näkyi koko ottelun ajan. Tähti pelasi jälleen erinomaista peliä. Kaikki liikkuivat pallon alle. Ääntä käytettiin hyvin ja joukkue pelasi joukkueena isolla J:llä. Huikean jännittävä ottelu päättyi Tähdelle 2–1 erin 25–22, 14–25, 15–10. 

Vaikka päivä oli pitkä, ensimmäisen ottelun alkaessa klo 10 ja viimeisen päättyessä vasta klo 18 jälkeen niin Tähden tytöt jaksoivat pitää koko päivän yllä iloa ja loistavaa joukkuehenkeä. Tämä näkyi myös pelikentällä. Päivän tuloksena oli turnausvoitto. 

Turnausjärjestelyt sujuivat loistavasti. Tämän upean joukkueen taustalla on mahtava joukko vanhempia, jotka ovat aina valmiita talkoilemaan turnausten onnistumiseksi. Kahviossa oli tarjolla kahvin lisäksi suussasulavia leivonnaisia. Joukkueen nuoremmat pelaajat, jotka eivät olleet kokoonpanossa hoitivat sähköisen pöytäkirjan pidon. Tämä oli tiimityötä parhaimmillaan. 

Erityismaininnan saa yleisö. Kannustaminen oli niin huimaa, että koko Kolho raikui. 

Valmentaja Tilda kiitteli joukkuetta myöhemmin mahtavasta pelistä ja jatkuvasta kehityksestä ylöspäin. 

Joukkueessa pelasivat Tiia Helminen, Sonja Mäihäniemi, Nelli Äikäs, Josefiina Jokinen, Naomie Jeger, Veera Pillikko ja D-tytöistä mukana ollut Tessa Päivärinta. 

Päivästä raportoi joukkueenjohtaja Anne Päivärinta

D1-tytöillä kotiturnaus Kolhossa

Tähden vanhemmat D-tytöt järjestivät 23.3. kotiturnauksen Kolhossa.

Joukkueella oli takana varsin nousujohteiset edelliset turnaukset ja tässä vaiheessa oli selvää, että  meillä olisi mahdollisuudet kotiturnauksessa onnistuessamme nousta B-finaaliin. Se oli ajatuksena kutkuttava, sillä kauden aikana olimme käynyt siellä ihan alimmassakin lohkossa.

Kotiturnausta edeltävän viikon treeneissä keskityimmekin ”henkiseen valmennukseen” ja pohdimme niitä asioita millä pääsisimme tavoittelemaamme B-finaaliin. Jokainen tyttö mietti omia vahvuuksiaan ja kehittymisen ja keskittymisen paikkojaan yksilönä. Lisäksi mietimme ja päätimme, mitä meidän täytyy tehdä joukkueena päästäksemme tavoitteeseemme.

Kotiturnaus alkoi ottelulla LP Kangasalan Tiikereitä vastaan. Äärimmäisen jännittävä ottelu päättyi meidän voittoon 2–0. Eräpisteet 26–24, 26–24 kertoo ottelun tiukkuudesta. Huikeaa, että periksi ei annettu vaan päätettiin pelata loppuun asti.

Toinen ottelumme pelattiin Littoisten Urheilijoita vastaan. LTU oli vastustajana vanha tuttu. Peli eteni Tähden komennossa ja päättyi Tähden voittoon 2–0 erin 25–16 ja 25–13.

Kolmas ottelu pelattiin LeKiDAM07:a vastaan. Ensimmäinen erä meille pistein 25–19, toinen erä taas Lempäälälle 25–13. Peli jatkui kolmanteen erään. Meidän tytöt tiesivät, että voitettu ottelu tietäisi turnausvoittoa ja pääsyä B-finaaliin. Kolmas erä oli tiukka, mutta Tähdellä oli voiton nälkä ja erä päättyi Tähden voittoon pistein 15–11.

Päivän tuloksena oli siis turnausvoitto, ja olimme saavuttaneet tavoitteemme. Muutenkin turnaus sujui moitteettomasti. Järjestelyt sujuivat jälleen mallikkaasti. Äidit hoitivat kahviota, C-ikäiset hoitivat tuomaroinnin ja kirjuroinnin D-ikäisten pelatessa upeaa ja taidokasta lentopalloa. 

Pelaamassa olivat Tessa Päivärinta, Fanni Ritaranta, Saara Mäihäniemi, Mona Mäihäniemi, Tuuli Salonen, Alisa Ritola, Aysel Kar ja C-ikäisistä Naomie Jeger.

Otteluista raportoi Anne Päivärinta

C-tytöillä sijoitusturnaus Littoisissa

Tähden C-tyttöjen sijoitusturnaus pelattiin 6.4. Littoisissa.

Matkaan lähdimme jo aamukuudelta. Herätystä vähän lohdutti, että toinenkin joukkue oli tullut kaukaa. Mutta mitä sitä ei pelien takia tekisi. Tiedossa oli kolmet pelit vanhoja ja uusia kasvoja vastaan.

Ensimmäinen peli oli tuttua Nurmon Jymyä vastaan. Viimeksi peli kääntyi Nurmon voittoon, mutta nyt saimme mahdollisuuden tasata tilanteen. Ensimmäinen erä oli tiukka, mutta saimme siitä erävoiton pisteillä 25–21. Toisen erän alussa jouduimme ottamaan yhden pelaajan pois kuviosta sairastumisen vuoksi, joten uudet pelipaikat sekoittivat pakkaa. Tästä johtuen Nurmo sai toisen erän itselleen 16–25. Kolmannessa erässä pisteet menivät tasaisesti molemmille. Uudet paikatkin alkoi luonnistua. Kolmas erä päättyi meidän voittoon 15–11. Voitimme pelin 2–1.

Toinen peli oli Raision Loimua vastaan. Joukkue oli uusi tuttavuus meille, ja jo lämmittelyssä huomasimme, että kova joukkue oli vastassa. Ensimmäinen erä tuli ja meni nopeasti. Loimulla oli todella kovia syöttöjä, jotka upposivat helposti kenttään. Ensimmäinen erä päättyi 7–25 Loimulle. Toiseen erään tytöt antoivat kovan vastuksen, mutta se ei riittänyt voittoon. Erä päättyi 16–25. Näin Loimu voitti 0–2.

Kolmas ja viimeinen peli oli kotijoukkuetta vastaan. LTU oli meille myös uusi joukkue. Ensimmäinen erä oli tiukkaa taistoa ja pisteitä tuli vuorotellen kummallekkin. Niukasti hävisimme ensimmäisen erän 22–25. Toiseen erään lähdettiin uudella sisulla ja se näkyi. Tytöt saivat hyvän piste-eron vastustajaan ja täten voitti toisen erän selvästi 15–25. Kolmannessa erässä alkoi jo väsymys näkyä. Tytöt taistelivat itselleen 8 pistettä. Erä ja peli päättyi LTUn voittoon 8-15. LTU voitti pelin 1–2.

Pelien tuloksena olimme 82. joukkue. Siihen oli hyvä lopettaa tämä kausi! Yhteen pelaaminen on huimasti parantunut ja omien pisteiden tekeminen saatu mukaan. Jokainen ansaitsee kymmenen pistettä tästä kaudesta! 

Mukana peleissä oli kaikki C-ikäiset Naomie Jeger, Emma Äijö, Josefina Jokinen, Nelli Äikäs, Tiia Helminen, Veera Pillikko ja Sonja Mäihäniemi.

Raportin kirjoitti valmentaja Tilda Ruokola

Tähden D1-tytöt AM-sarjan 14. Lounais-Suomessa

D-tyttöjen aluemestaruussarjan B-finaaliturnaus pelattiin 14.4. Lempäälässä.

Tiedossa oli pitkä päivä. Neljä peliä oli jaksettava pelata. Ensimmäiset alkupelit pelattaisiin kahteen erään eli tasapelit olivat mahdollisia. Matkaan pääsimme onneksi lähtemään Annen sanoin ”päivällä”, sillä yleensä pelipäivä alkoi jo kuudelta aamulla. Nyt auto starttasi vasta viittä vaille kahdeksan kohti Hakkarin liikuntahallia.

Turnauksessa taisteltiin B-finaalin sijoista 9–16. Ensimmäisenä vastassa oli VaLePa. Tytöt olivat hereillä ensimmäisestä pallosta alkaen ja pisteet tulivat tasaisesti molemmille. Ensimmäinen erä päättyi tiukasti VaLePan voittoon 23–25. Toisessa erässä tytöt nukahtivat kentälle ja toinen erä päättyi VaLePan murskavoittoon 6–25. Näin ollen VaLePa voitti pelin 0–2.

Emme antaneet edellisen pelin häviön häiritä ja lähdimme uudella ilolla uuteen peliin. Toinen peli oli LeKi DAM07 joukkuetta vastaan. Olimme välierissä pelanneet juuri kyseistä joukkuetta vastaan ja peliä ennen tiesimme jo, että haastava joukkue oli vastassa. Ensimmäinen erä alkoi todella hyvin ja pisteitä tippui molemmille joukkueille tasaisesti. Ensimmäinen erä päättyi LeKin voittoon pistein 23–25. Toiseen erään tytöt lähtivät ihan eri asenteella, kaikki liikkuivat ja tekivätsuoritukset varmoina. Se näkyi pisteissä sillä voitimme erän 25–9. Peli päättyi 1–1, mutta pisteiden ansiosta voitimme pelin. 

Kolmas peli oli LP Kangasalan Puumia vastaan. Pientä väsymystä saattoi jo havaita, mutta loppuun asti jaksettiin pelata. Ensimmäinen erä päättyi LP Kangasalan voittoon 16–25. Kuten ensimmäisessä erässä, niin myös toisessa tytöt olivat vähän ulapalla lentopallosta. Kova kiri kuitenkin tapahtui ja saimme toisesta erästä 19 pistettä. Toinenkin erä päättyi LP Kangasalan voittoon 19–25. Näin ollen LP Kangasala voitti pelin 0–2.

Näiden kolmen pelin jälkeen oli aika ruokailla ja jännittää miten käy. Peli onni kääntyi meidän puolelle ja olimme lohkomme kolmansia. Viimeinen peli tälle kaudelle taisteltiin siis sijoista 13–14. Vastassa oli Ylöjärven Ryhti. Ensimmäiset 13 pistettä oli helposti meidän ja olimme päässeet jo 10 pisteen päähän vastustajasta, kunnes Ryhti alkoi kiriä. Pieni väsymyskin alkoi taas näkyä. Ylöjärven Ryhti voitti erän pisteillä 18–25.

Seuraava erä alkoi ja loppui samalla lailla 17–25. Pelin pallot olivat pitkiä ja jokainen osasi tehdä hyviä ratkaisuja. Ylöjärven Ryhti voitti pelin 0–2. Täten olimme Lounais-Suomen 14. joukkue. 

Valmentajana en voi olla kuin tyytyväinen tyttöjen saavutukseen. Alussa kuitenkin olimme alimmissa pooleissa ja sieltä sitten nousimme ylös. Jokainen on kehittynyt kaudella yksilö- ja joukkuepelaajana. 

Pelaamassa mukana olivat kaikki D-ikäiset Alisa Ritola, Aysel Kar, Tuuli Salonen, Tessa Päivärinta, Mona Mäihäniemi, Saara Mäihäniemi ja Fanni Ritaranta.

Raportin kirjoitti Tilda Ruokola