Otteluraportit

E1-tytöt aloittivat kautensa kotiturnauksella 22.9.

Tähden E1-tytöt lähtivät pelaamaan ennakkoluulottomasti 1-2 vuotta vanhempien, eli D-tyttöjen tiikerisarjaa. Luvassa on varmasti paljon oppia ja kokemusta pankkiin tulevaisuutta ajatellen. Silti sarjaan ei lähdetä vain kokemusta keräämään, vaan haastamaan vastustajat taistellen, kuten kauden avausturnaus kotona Parkkivuoressa näytti.

Lauantaina ensimmäisessä pelissä oli jännitystä vielä hieman enemmän kuin yleensä, sillä vastassa oli vanha tuttu joukkue, joiden kanssa viimekausi harjoiteltiin vielä yhdessä, eli Tähden hieman vanhemmat D-tytöt. Ensimmäisessä erässä E1-tytöt olivat ns. jäässä, toiseen erään peli rentoutui huomattavasti ja onnistumisiakin jo nähtiin. Peli vanhemmille tytöille erin 2-0 (25-6, 25-17)

Toiseen peliin astettui vastaan OrPon D2-tytöt, joiden kanssa olikin tiukkaa vääntöä koko ottelun ajan. Voitto kuitenkin Tähdelle erin 2-1 (25-23, 13-25,16-14) ja voi sitä riemun määrää.

E1-tytöt Kangasalla 13.10.

E1-tytöt lähtivät pelaamaan D-tyttöjen Tiikerisarjan turnausta Kangasalle. Syksyn tautiaalto oli kaatanut yhden pelaajan sängyn pohjalle, mutta loput kahdeksan oli pelikunnossa.

Ohjelmassa oli kolme peliä, joista jokaisesta oli tällä kertaa tuloksena 2-0 tappio. Kuten tavallista, pelkät numerot eivät taaskaan kerro kaikkea. Tytöiltä nähtiin hienoja suorituksia ja etenkin ensimmäisessä pelissä hurja kiri kahdeksan pisteen takaa tasoihin ja hetkeksi jopa ohi, mutta erävoittoon asti ei ihan vire riittänyt.

Toki päivään mahtui myös niitä ei niin hienoja suorituksia, mm. syöttövirheiden määrä oli päivän aikana varmasti suurin, mitä tältä joukkueelta on nähty. 

Päätä ei ole syytä laittaa pensaaseen, vaan hyvillä mielin joukkue jatkaa eteenpäin. Taas nähtiin, että on harjoiteltu oikeita asioita ja niiden harjoittelua jatketaan. Ja muistetaan sekin, että vastustajat on vähintään vuoden, osa jopa kolme vuotta vanhempia, kuin Tähden tytöt. Ja moni myös lähes puoli metriä pidempiä..

Valmennus sai myös arvokasta, korkeamman tason palautetta ja vinkkejä, kun pelejä oli seuraamassa lentopalloliiton lounaisen alueen aluepäällikkö sijainen Sini Rönnqvist. Ilahduttavaa oli nähdä katsomossa kannustamassa junioreitamme myös Tähden oma rahastonhoitaja Pirkko Räikkönen.

Mukana matkassa oli Alisa Vierola, Ida Saarinen, Inka Lahtela, Kiia Vihinen, Siiri Juupaluoma, Elli Harsu, Silja Tuovinen ja Erica Anttila. Valmennuksesta vastasi Pia Saarinen ja Anne Harsu, joukkueenjohtajana Kaisa Vihinen.

E1-tytöt Orivedellä 3.11.

D-tyttöjen Tiikerisarjan turnaus pelattiin Pyhäinpäivänä Orivedellä. Tällä kertaa matkaan pääsi kaikki yhdeksän pelaajaa.

Luvassa oli kolme ottelua, joista jälleen kaikista tuloksina 0-2 tappiot. Pelit kuitenkin olivat hetkittäin todella tasaväkisiä, esim. päivän ensimmäisen erän tytöt hävisivät vasta jatkopisteillä 27-25.  Pari muutakin erää päättyi tappioon pienimmällä mahdollisella piste-erolla. 

Voidaan sanoa, että päivän kuudesta erästä kolme oli hetkittäin jopa todella hyvää pelaamista.  Ne hyvät erät vain osui kaikki eri peleihin. Vielä kun saisi hyvän pelivireen kestämään kaksi erää peräkkäin, niin alkaisi varmasti niitä voittojakin tulemaan. 

Parhaimmillaan nähtiin onnistuneita, osalta pelaajista jopa sijoiteltuja, syöttöjä, sekä loistavaa taistelua palloista loppuun asti. Pahimmillaan taas kentällä lähes seistiin paikoillaan. Tämä kertoo vielä pelin ailahtelevaisuudesta, johon varmasti aikaa ja kokemusta myöten tulee muutos. 

Etenkin pelin ollessa tiukimmillaan, palloon ei meinata uskaltaa koskea ja peli menee sähellykseksi. Onkin sanottu, että tytöt eivät ole vielä uskaltaneet voittaa pelejä.

Edelleen täytyy muistaa, että Tähden tytöt ovat tämän lohkon nuorimpia ja silti pystyy haastamaan ajoittain tasapäisesti vastustajia. Jälleen aloituspalaverissa osa joukkueista ilmoitti mukana olevista yli-ikäisistä, meillähän on joukkueellinen ali-ikäisiä. Tämä, jopa kolmen vuoden ikäero, ei kentällä niinkään välttämättä näy taidoissa, kuin pelaajien kokoeroina. Onhan se hiukan koomista katsoa pelaajia verkolla vastakkain, kun meidän tyttöjen pää on vastustajan kainalon korkeudella.

E1-tytöt kotiturnauksessa 24.11.

E1-tytöt pelasivat oman kotiturnauksensa Mäntässä, samaan aikaan, samassa salissa pelasivat myös Tähden D1-tytöt oman AM-sarjan turnauksensa. Sopu sijaa antaa, hyvin mahtui kaikki pelinsä pelaamaan.

E1-tytöillä oli yhteensä neljä peliä, joten rankka päivä tiedossa. Tuttuun tapaan peleissä nähtiin hyviäkin suorituksia, entistä enemmän tytöt pelasivat kolmen kosketuksen kautta ja sillä tavallahan ne pisteet tehdään, kun päästään kunnolla sijoittelemaan hyökkäyksiä. Nämä hyvät suoritukset vain pitäisi saada jatkumaan koko pelin ajan. Välillä taas peli meni täysin yliyrittämisen puolelle ja sitä kautta sähläämiseksi.  Toisinaan kentällä vain seistiin ja taisipa osa jopa vilkuilla viereisen kentän tapahtumia kesken kaiken. Lopputuloksena pitkästä pelipäivästä oli neljä 0-2 tappiota.

Omaan peliin täytyisi jaksaa keskittyä koko ajan, ympäröivästä hälinästä huolimatta. Lisäksi kentällä pitää olla enemmän liikettä. Taidot tytöillä riittäisi parempaankin suoritukseen. Tästä taas kuitenkin jatketaan eteenpäin harjoituksia ja kohti seuraavia turnauksia.

E1-tytöt syyskauden viimeisessä turnauksessa


E1-tytöt matkasivat vuoden viimeiseen D-tyttöjen tiikerisarjan turnaukseen Akaaseen 15.12.  Luvassa oli neljä peliä ja vaikka kaikista peleistä oli jälleen tuloksena 0-2 tappiot, nähtiin peleissä ehdottomasti kauden parasta peliä. Ei ollut erävoitot enää kaukana. 

Vaikka vielä on paljon kehitettävää siinä, että kolmen kosketuksen peli toimii, niin ajatus kuitenkin oli jo kohdallaan ja tytöt uskalsivat pelata pääasiassa passarin kautta. Päivän aikana nähtiinkin monta pitkää pallorallia, jollaisia ei aiemmin ole juurikaan nähty.

Neljästä pelistä kolme oli loistavaa pelaamista ja yksi, jossa ei onnistunut oikein mikään, keneltäkään.

Etenkin päivän viimeiseen koitokseen löytyi vielä uskomaton tsemppihenki. Liekö vastustajan ajoittain ivallinenkin käyttäytyminen sytyttänyt tyttöjä taistelemaan ja yrittämään kaikkensa.

Tiukkojen erien loput menee vielä tytöillä jännittämiseksi, eikä oikein uskalleta pelata palloa loppuun asti, ettei vaan tule tehdyksi virhettä. Tämä asia, kun vielä saadaan kuntoon, niin voidaan varmasti odottaa kevätkaudella vielä jonkun ottelun päättyvän Tähden voittoon.

Tästä on hyvä jäädä joululoman viettoon.

Akaassa pelaamassa olivat Alisa Vierola, Elli Harsu, Kiia Vihinen, Erica Anttila, Silja Tuovinen, Siiri Juupaluoma sekä Anni Äijö.  Valmentajina mukana Anne ja Veera Harsu, huollosta vastasi tällä kertaa Heli Juupaluoma, joukkuetta johtaa tuttuun tapaan Kaisa Vihinen.

E1-tytöillä loistava alku kevätkaudelle

E1-tytöt kävivät pelaamassa D-tyttöjen tiikerisarjaa Orivedellä 12.1. Ohjelmassa oli kolme peliä, joista tytöt ottivat loistavasti kaksi voittoa!

Ensimmäinen peli oli rakasta vastustajaa OrPoa vastaan, joiden kanssa on koko syksy pelattu samoissa lohkoissa ja hävitty suoraan kahdessa erässä. Nyt Tähden tytöillä oli alusta alkaen kova tsemppihenki päällä, eikä vastustajaa kumarreltu yhtään. Kentällä nähtiin hienoja palloja, uhrautuvaa taistelua, paljon onnistumisia sekä iloisia naamoja. Näillä konsteilla OrPo voitettiin 2-0 (27-25, 25-18). Etenkin ensimmäinen erä aiheutti melkoisesti sydämentykytyksiä valmentajilla ja katsomossa, onneksi pelaajilla ei kädet tärissyt.

Toiseen peliin vastaan asettui oman seuran D-tytöt. E1-tytöt olivat ottelun hävinneet jo ennen ensimmäistäkään palloa. Henkinen kantti ei riitä tuttuja, vanhempia tyttöjä vastaan, vaikka hyvin pelaamalla olisi mahdollista vanhemmatkin tytöt haastaa tosissaan. Peli D-tytöille erin 2-0 (25-16, 25-9).

Kolmas peli oli peliuransa vasta aloittanutta KaLea vastaan. Pelistä muodostui hieman yllättäen, todella vaikea. Ehkä vaikutti se, että ennakkoon vastus tiedettiin sellaiseksi, joka olisi mahdollista voittaa. Tytöillä oli hyvä tsemppi päällä, mutta aina välillä unohtui se hyvä pelaaminen ja palloa vaan roiskittiin takaisin toiselle puolelle sen kummemmin miettimättä. Ja takaisin pallo tuli monta kertaa enemmän tai vähemmän tuurilla, verkkonauhan kautta. Voitto kuitenkin Tähdelle erin 2-1 (25-21,21-25,15-6). Toisen erän lopussa tytöt saivat päälle uskomattoman tsempin, tosin pisteiden valossa liian myöhään, mutta tämä tsemppi kantoi onneksi myös koko kolmannen erän.

Syksyn tasoturnauksessa joukkue voitti yhden pelin niukasti, siitä lähtien on hävitty jokainen erä, joten nämä kaksi voittoa maistuvat makeilta! Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin.

Mukana Orivedellä oli koko sakki, eli Ida Saarinen, Kiia Vihinen, Alisa Vierola, Elli Harsu, Erica Anttila, Inka Lahtela, Siiri Juupaluoma, Anni Äijö ja Silja Tuovinen. Valmentajinaan Pia Saarinen ja Anne Harsu, huoltajana Veera Harsu, joukkuetta johtaa Kaisa Vihinen.

Tähden ninjatytöt vierailivat Sastamalassa

Tähden E1-tytöt viettivät valtakunnallista kaksosten päivää Vammalan lukiolla D-tyttöjen tiikerisarjan turnauksessa.

Kolme peliä oli tiedossa, joista jokaisesta lopputuloksena 0-2 tappiot. Tuomareina oli seuran omia nuorisotuomareita. Nuorisotuomareilta vaatii jo rohkeutta lähteä edes pelejä viheltämään, pisteet ja kiitos heille siis siitä. Mutta harmittavasti viheltämättä jäi monia, monia selviäkin syöttörajarikkoja, sekä kattokosketuksia. Pelaajat kun oppisivat, että peli jatkuu niin kauan, kunnes tuomarin pilli soi -vaikka itse huomaisikin pisteen arvoisen rikkeen vastapuolella. Nämä vihellykset ei kuitenkaan olisi lopputulosta välttämättä muuttanut, mutta ehkä olisi hieman tiukemmalle mennyt moni erä.

Hienoja palloralleja nähtiin jokaisessa ottelussa ja jokaiselle tytölle tuli paljon onnistumisia, mutta pelistä puuttui tällä kerralla kuitenkin rauhallisuus ja usko omaan osaamiseen. Palloa lähinnä huiskittiin nopeasti pois omista käsistä ja kun lähes jokainen haluaa ratkaista pallon, niin kolmen kosketuksen peli jäi lähes olemattomaksi.

Itseluottamus ja kolme kosketusta ovat nyt avainasemassa pelin kehittymisen suhteen, sekä tietenkin ainainen ongelma lentopallossa - kentällä liikkuminen. Toki meidän pitää muistaa, että meidän tyttömme on vasta E-ikäisiä. Tämän tosiasian meinaa välillä unohtaa tuolla pelien tuoksinassa. Vuosi lisää ikää, niin pelisilmäkin on kehittynyt jo paljon tämän päiväisestä ja tasollisesti olemme varmasti siinä, missä vastustajat nyt tai ehkä jopa hieman parempia….

Omat pelit saatiin pelattua, mutta joukkue ei pitänyt kiirettä kotiin lähdön kanssa. Viereisellä kentällä kauden aikana hyvinkin tutuksi käynyt Oriveden Ponnistus pelasi päivän viimeistä peliä Hämeenlinnan Lentopallokerhon joukkuetta vastaan. Niinpä Tähden joukot siirtyivät kannustamaan OrPoa ja pian oli salissa niin kova meteli, jota myös isäntäväki, Vammalan Lentopallo tuli ihmettelemään. Tuloksena OrPolaisille komea voitto ja näin Tähden joukot saattoivat lähteä tyytyväisinä syömään. Kotimatkalla joukkueen tavoitti OrPolaisten kauniit kiitokset kannustuksesta.

Mukana turnauksessa koko pelaajisto eli Ida Saarinen, Kiia Vihinen, Elli Harsu, Silja Tuovinen, Anni Äijö, Alisa Vierola, Erica Anttila, Siiri Juupaluoma ja Inka Lahtela. Valmentajina tuttuun tapaan Pia Saarinen ja Anne Harsu, Jojona Kaisa Vihinen. Apuvalmentaja Veera Harsu jäi tällä kertaa kotiin lapsenvahti hommiin.

Teksti: Anne Harsu

E1-tytöt Lempäälässä 3.3.

E1-tytöt kävivät Lempäälässä D-tyttöjen tiikerisarjan turnauksessa sunnuntaina 3.3. Kolme peliä oli jälleen tiedossa, joista tuloksena kolme tappiota.

Kaksi ensimmäistä peliä meni molemmat samalla kaavalla; ensimmäinen erä lähes nukuttiin ja toiseen erään herättiin taistelemaan, mutta hyvä taistelu ei ihan riittänyt.


Päivän viimeiseen peliin tytöt lupasivat antaa kaikkensa ja sen he todella tekivät. Ensimmäisessä erässä Tähti oli suorastaan liekeissä. Jokainen taisteli loppuun asti ja onnistumisia nähtiin kaikilta pelaajilta. Syötöt tippuivat ässän arvoisesti vastustajan kenttään joko aivan rajan tuntumaan tai sitten siihen kuuluisaan tyhjään aukkoon, joka sijaitsee kentän keskellä.

Ensimmäisen erän tästä ottelusta tytöt kirjasivat nimiinsä. Toiseen erään hieman tuli herpaantumista, vastustajan tarkentaessa peliään. Toinen erä meni ansaitusti vastustajalle. Kolmatta erää väännettiin tasaisesti kymmeneen pisteeseen saakka. Sitten vanha tuttu jännitys ja virheiden pelko tuli esiin ja vastustaja kuittasi myös kolmannen erän.

Viimeisen pillin vihellyksen jälkeen tytöt heittäytyivät yhteisestä sopimuksesta lattialle, kuin hiihtäjät konsanaan, kaikkensa antaneina. Tappioista ja harmituksesta huolimatta iloinen pulina raikasi jälleen pukukopissa pelien jälkeen.

Kaikkiaan turnaus sujui positiivisissa merkeissä, vaikka huomattavissa oli hiihtoloman vaikutus ja viikon mittainen harjoitustauko. Joukkue on mennyt mukavasti eteenpäin kehityksessä, pelaajat malttavat pääosin pelata jo kolmen kosketuksen kautta ja keskittyminen omaan peliin on parantunut huimasti. Mukana pelaamassa olivat Anni, Silja, Ida, Erica, Kiia ja Siiri. Valmentamassa Pia ja Anne, huoltajana hääräsi tuttuun tapaan Veera.

Teksti: Anne Harsu

E1-tytöt kotiturnauksessa 23.3.

E1-tytöt saivat järjestettäväkseen D-tyttöjen tiikerisarjan välieräturnauksen 23.3.

Luvassa oli neljä peliä, joista kaikista tuloksena 0-2 tappiot. Tuloksista huolimatta tytöt eivät pelanneet huonosti, vaan ajoittain jopa jonkinlaisessa hurmoksessa, haastaen vastustajia tosissaan ja saalistamalla  yksittäisistä eristä kuitenkin yli 20 pistettä. Tyttöjä hieman vaivasi vanha, tuttu vaiva; tiukassa paikassa luottamus omaan tekemiseen horjui ja näin vastustaja pääsi kuittaamaan tiukat erät itselleen.

On hyvä edelleen muistaa, että meidän tytöt ovat nuorempia kuin yksikään vastustajista ja tässä iässä se yhden-kahden vuoden ikäero näkyy.

Valtavasti kokemusta ja hienoja pelillisiä oivalluksia on tytöille tullut kauden aikana. Hienoa nähdä, kuinka se kuuluisa pelisilmäkin on kehittynyt ja palloa toimitetaan verkon yli enemmän suunnitellusti, kuin kauden alussa.

Turnauksessa mukana olivat Ida, Kiia, Alisa, Erica, Siiri, Silja, Anni ja  Elli. Valmennuksesta vastasi tällä kertaa Pia. Kaisa, Anne ja Veera hääräsi, vierailijoiden hyväksynnällä, tällä kertaa tuomareina ja kirjureina.

E1-tytöt D-tyttöjen tiikerisarjan sijoitusturnauksessa Sastamalassa 13.4

Turnauksessa pelattiin sarjan neljästä viimeisestä sijasta ja tavoitteena oli, että viimeiseksi ei jäädä. Tavoite täyttyi, sillä tytöt pelasivat, kuin olisivat olleet liekeissä ja saavuttivat turnauksessa yhden voiton ja kaksi tappiota.

Kauden aikana on tapahtunut hurjasti kehitystä kaikkien kohdalla ja nähtiinpä turnauksessa ensimmäistä kertaa tämän joukkueen kohdalla yläkautta syöttöjäkin. Lisäksi etenkin verkolla pelaaminen oli nyt parempaa ja rohkeampaa, kuin kertaakaan aikaisemmin ja palloa sijoiteltiin suunnitellusti tyhjiin paikkoihin.

 

Virallinen sarjakausi on nyt ohi ja joukkueesta täytyy sanoa, että siitä on hitsautunut nimenomaan J O U K K U E , joka puhaltaa yhteen hiileen. Vaikka kauden aikana koetut tappiot on harmittanut, on kuitenkin kaikkien 33 pelatun ottelun jälkeen kentältä poistunut hymyileväinen, iloisesti puliseva joukkue.

Tämän tasaisen porukan kauteen on mahtunut paljon hienoja ja hauskoja hetkiä. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia ja kohti tulevia kausia ja haasteita.

Sastamalassa pelaamassa olivat Silja Tuovinen, Anni Äijö, Ida Saarinen, Kiia Vihinen, Siiri Juupaluoma, Elli Harsu ja Alisa Vierola. Sekä valmentamassa Anne ja Pia ja jojo Kaisa. Joukkueeseen kuuluvat myös Inka Lahtela ja Erica Anttila, jotka valitettavasti tällä kertaa eivät päässeet matkaan mukaan. Yleensä huoltajana häärivä Veera oli hoitamassa rippikoulu velvollisuuksiaan.