Otteluraportit

Tähti loisti sarja-avauksessa.

Vilppulan Tähden naisten 2-sarjajoukkue pääsi avaamaan kauden Parkkivuoren urheilutalolla sunnuntaina. Vastaan asettui Oriveden Ponnistuksen nuori joukkue, jonka kokoonpanosta löytyi kokemusta Mestaruusliigasta ja nuorten maajoukkueesta.

Ottelun alussa Tähden peli oli hermostunutta, ja jännitys tuskin jäi keneltäkään huomaamatta. Tähti roikkui mukana aina avauserän puoliväliin asti, mutta OrPo repi tarvittavan eron ja voitti erän lopulta selkeästi.

Tähteläisten jännitys unohtui erätauolle, ja toisessa erässä nähtiin melkoinen ilotulitus. Tähti hyökkäsi hurjilla tehoilla ja vastustajan avittaessa lukuisilla virheillä oli erä nopeasti ohi. Jenni Uutteran 10 syötön putki erän puolivälistä eteenpäin oli OrPolle myrkkyä, eikä vierasjoukkue pystynyt haastamaan Tähteä missään vaiheessa.

Tähden vahvat esitykset saivat jatkoa myös pitkän erätauon jälkeen. Vähäinen määrä virheitä, tehokas syöttö-vastaanottopeli sekä ilmiömäinen torjuntapeli takasivat sen, että Tähti hallitsi ottelun kahta viimeistä erää miten tahtoi. Kotijoukkueen voittolukemat kirjattiin lopulta 3-1 (20-25, 25-9, 25-16, 25-19). Tähden tehoista vastasivat pääasiassa Emilia Valaranta (14/+6), Ada Aronen (13/+8), Jenni Uuttera (11/+10) ja Helmi Parviainen (11/+3). Yleisömääräksi kirjattiin 98.

”Oli kova suoritus. Ensimmäisen erän jälkeen kävi väkisinkin mielessä, että noinkohan tässä menee jännittäessä koko peli. Onneksi se siitä kuitenkin aukesi ja saatiin heti voittopeli alle. Pisteitä tehtiin aika laajalla rintamalla, ja vaihtopelaajat tukivat tänään peliä ihan loistavasti. Täytyy nostaa esille myöskin huippuluokan yleisö. Sarja on kuitenkin vasta alussa, joten liikaa ei saa päästää keulimaan” tuumaili joukkueen päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Eikä keulimiseen ole aikaakaan. Jo tiistaina Tähti saa Suomen Cupissa vastaansa jälleen OrPon, mutta vastustajan sarjataso vaihtuu Mestaruusliigaksi. ”Hienoa päästä mittaamaan tasoa yhtä Suomen huippujoukkuetta vastaan. Lähdetään tekemään kentällä niitä asioita, joita osataan ja katsotaan mihin asti se riittää” kommentoi Jääskeläinen tulevaa koitosta.

Naisten Suomen Cupissa näkyi sarjatasojen ero

Parkkivuoren lentopallopyhätössä nähtiin tiistaina harvinaislaatuinen tapahtuma, kun Tähden naiset kohtasivat Suomen Cupissa Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueen. Näin kova vierasjoukkue Tähden ottelussa ei ole aivan jokapäiväistä herkkua.

Pelissä joukkueiden valtava tasoero näkyi selvästi, ja jo Tähden erävoitto olisi ollut valtava yllätys. OrPo marssitti kentälle heti avauserään ykköskokoonpanonsa, johon kuuluivat muiden muassa yhdysvaltalaisvahvistukset Erica Handley ja Shannon Dugan sekä naisten maajoukkueessa kesällä mukana ollut Nelli Rantanen. Tähti taisteli minkä pystyi, ja tuloksena olikin useita huippuluokan suorituksia. Molemmat joukkueet pyörittivät vaihtorulettia aktiivisesti, mutta pelin kuva pysyi samanlaisena läpi ottelun.

Vaikka itse ottelu päättyi OrPon selkeään 3-0 (25-12, 25-10, 25-6)-voittoon, ei Tähdellä ollut syytä painaa päätä pensaaseen. Käteen jäi arvokasta kokemusta, josta varmasti on hyötyä tulevissa koitoksissa.

”Olihan OrPo kova, mutta liigan ja kakkossarjan ero pitääkin näyttää tältä. Hienosti hoidettu myös heidän puolelta, kun mukana olivat kaikki kärkipelaajat eikä pelkkiä junioreita. Hyvin kuitenkin väännettiin ja saatiin mukava tapahtuma aikaan. Joukkueelle jäi varmasti sellaisia muistoja, joita kelpaa kertoa eteenpäinkin” mietiskeli Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun jälkeen.

Itse ottelutapahtuma keräsi runsaasti positiivista palautetta myös vierasjoukkueelta, ja Parkkivuoreen oli löytänyt tiensä 160 katsojaa. Tunnelma oli hyvä läpi ottelun, ja yleisö jaksoi kannustaa omiaan todella aktiivisesti.

”Hallissa oli mahtava tunnelma. Näin kun pääsisi pelaamaan joka kerta, niin mikäs sen mukavampaa. Meillä oli loistava yleisö ja Orivedeltäkin oli väkeä kannustamassa omiaan” kommentoi Jääskeläinen Parkkivuoren kilpailukauden toistaiseksi suurinta yleisömäärää.

Tähden naisten kausi jatkuu sunnuntaina vierasottelulla JyLe Flamesia vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Parkkivuoressa 21.10., jolloin vieraaksi saapuu LP Kangasalan kakkossarjajoukkue.

Tähti vieraili voitokkaasti Jyväskylässä.

Vilppulan Tähden naisten 2-sarjajoukkue pelasi kauden ensimmäisen vierasottelun sunnuntaina Jyväskylässä Huhtasuon koululla JyväsLentiksen Flames-joukkuetta vastaan. Lupaavista junioreista koostuva Flames pelasi jo lauantaina täyden turnauksen Parkkivuoren urheilutalolla B-tyttöjen SM-sarjassa.

Ottelun alku oli tasainen, mutta joukkueiden välinen tasoero paljastui nopeasti. Tähden tarkempi vastaanotto, tehokkaampi hyökkäyspeli, kovempi syöttö ja tiiviimpi torjunta johtivat lopulta siihen, että reilun tunnin väännön jälkeen taululla olivat vierasjoukkueen voittolukemat 3-0 (25-12, 25-16, 25-13).

Tähdeltä löytyi onnistujia laajalla rintamalla. Kovimmat tehot tykittivät Huhtasuon lattiaan yleispelaajat Emilia Valaranta (13/+7) ja Helmi Parviainen (9/+5). Syöttö-vastaanottopelissä Tähti oli vahva ja torjuntapisteitäkin kertyi peräti yhdeksän. Maria Valkeejärven pyörittämä passipeli toimi myös hienosti.

”Tilastojen valossa peli oli meidän osalta aikamoista tykitystä. Vastustaja kuitenkin puolusti ajoittain todella hyvin, eikä siellä ilmaiseksi voittoa saatu. Torjuntapeli oli jälleen kerran huippuluokkaa, ja vastaanotto alkaa olla voittavan joukkueen tasoa. Kehityskohteitakin toki löytyy, mutta hyvässä vireessä ollaan. Paikalleen ei voida jämähtää”, kertaili Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähdellä on kahden pelatun ottelun jälkeen täydet kuusi sarjapistettä ja se jatkaa lohkonsa kärjessä. Lohkon kaksi parasta jatkavat keväällä pelejä ylemmässä jatkosarjassa, loput neljä alemmassa jatkosarjassa.

Seuraava Tähden naisten 2-sarjaottelu pelataan Parkkivuoressa 21.10., kun vastaan saapuu LP Kangasalan N2-joukkue.

Tähti jatkaa vakuuttavasti kakkossarjassa

2-sarjan alkusarja jatkui Tähden osalta sunnuntaina kotiottelulla LP Kangasalaa vastaan. Vierasjoukkue koostuu sekä A-ja B-junioreista sekä muutamasta nuoresta aikuisesta.


Kauden aiempien otteluiden tapaan alku oli tasaista vääntöä. Ensimmäinen erä eteni puoliväliin asti vuorotahtia, mutta sitten Tähden Maria Valkeejärvi asteli syöttöruutuun. Kolme peräkkäistä ässää pakotti vieraat aikalisälle, mutta sen päätyttyä Valkeejärvi täräytti vielä neljännenkin ässän. Syöttöputken jatkuessa vastustajan virheet ja Tähden tehokas hyökkäyspeli tuottivat lopulta selkeän erävoiton.

Toisessa erässä LP Kangasala sai puolustuspelinsä toimimaan, ja se pystyi ajoittain tylsyttämään Tähden pelin lähes täysin. Vieraat piristyivät myös hyökkäyspäässä, mutta Tähti löysi vastalääkkeeksi hakkuri Ada Arosen ja yleispelaaja Emilia Valarannan. Aronen tykitti viisi ja Valaranta neljä hyökkäyspistettä, joten pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa erälukemin 2-0.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta lopulta Tähden lähes virheetön peli riitti takaamaan erä- ja otteluvoiton yli sadan katsojan riemuksi. Erässä isoon rooliin nousi myös torjuntapeli, joka tuotti neljä pistettä Tähdelle. Lopputulos 3-0 (25-11, 25-22, 25-21). Tähden joukkueen tehokkain pelaaja löytyi poikkeuksellisesti passarin paikalta, kun Maria Valkeejärvi ylsi lukemiin 10/+8. Muita pistenikkareita olivat Emilia Valaranta (9/+5), Helmi Parviainen (9/+4) ja Ada Aronen (8/+3).

”Maistuu kyllä hyvälle. Jouduttiin pelaamaan ihan tosissaan, ja sen jälkeen voitto on hieno asia. Syöttö-vastaanottopeli oli hyvää, samoin hyökkäyspelissä oltiin Kangasalaa edellä. Torjuntojakin otettiin taas mukavasti. Ja totta kai kolme pistettä on äärimmäisen tärkeä saada tästä pelistä mukaan ennen seuraavaa peliä. Tämä päivä nautiskellaan ja huomenna siirretään jo katseet kohti seuraavaa peliä vieraissa”, totesi joukkueen päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun jälkeen.

Tähden seuraavaan otteluun 28.10. lähtökohdat ovat jännittävät; sekä Tähti että kotisalissaan pelaava Vehniän Wartti ovat voittaneet kolme ensimmäistä otteluaan. Kyseessä on siis lohkon kärkikamppailu. Sunnuntain kierroksen jälkeen lohkon kärjessä ovat Wartti ja Tähti, vehniäläisten johtaessa paremman eräsuhteen turvin. 

Tähti makeaan voittoon Laukaalla

Tähden naisten kausi jatkui sunnuntaina vierasottelulla sarjakärki Vehniän Warttia vastaan. Ennen tätä kohtaamista Wartti oli voittanut kaikki neljä otteluaan 3-0, eikä Tähdenkään sarakkeesta löytynyt yhtä erätappiota suurempia miinuksia. Lähtökohdat olivat mielenkiintoiset myös siksi, että Wartin joukkueen kokoonpanosta löytyi vain yksi juniori-ikäinen pelaaja muiden ollessa jo kokeneempia pelinaisia.


Kuten niin usein ennenkin, ottelun alku oli tasainen. Tähti nappasi heti kolme pisteen johdon, mutta Wartti kiri sen välittömästi kiinni. Erän lähestyessä puoltaväliä vierasjoukkue kuitenkin näytti parasta osaamistaan, ja Tähti ottikin pelin hallintaansa. Hyökkäykset paukkuivat Wartin kenttään joka puolelta kenttää, ja torjunta oli kuin muuri. Tähti aloitti ottelun vakuuttavalla erävoitolla.

Toiseen erään tuli uudestisyntynyt Wartti. Kotijoukkue vaihtoi passaria, ja sai Tähden syöttötaktiikasta parhaan tehon pois. Tähti päästi Wartin erässä jo 7-1-johtoon, mutta hyvin onnistuneet vaihdot piristivät peliä. Tähti nousikin erän puolivälissä jo lähes tasoihin. Tässä vaiheessa Wartin hyökkäyspeliin ilmestyi vielä piirun verran lisää tehoa, ja kotijoukkue marssi selkeähköön erävoittoon tasoittaen tilanteeksi 1-1.

Kolmas erä eteni hyvin tasaisissa merkeissä. Puolivälissä näytti jo siltä, että Tähti painelee helppoon erävoittoon mutta niin vain Wartti kiri tasoihin ja ohi. Kotijoukkueen johtaessa 22-18 Tähti kuitenkin heräsi, ja taisteli lopulta tärkeän erän itselleen varmistaen samalla vähintään yhden sarjapisteen.

Neljäs erä oli sellaista vuoristorataa, jollaista ei löydy mistään tunnetusta huvipuistosta. Sekä Wartti että Tähti johtivat erää vuorotellen, ja molemmilla oli hetkensä ratkaista erä. Loppujen lopuksi tilanteessa 20-20 Wartin kokemus oli Tähdelle liikaa ja kotijoukkue venytti kamppailun viidenteen erään.


Tähden kauden ensimmäinen viides erä olikin sitten vierasjoukkueen näytös. Vahvan alun jälkeen Wartti pääsi vielä mukaan peliin ja puolia vaihdettiin Tähden johtaessa 8-7. Tästä eteenpäin Tähti pelasi lähes virheettömästi, ja hyökkäyksiin löytyi tarvittavaa kovuutta. Hyökkäyspelin Tähti pohjusti armottomalla puolustustaistelulla. Loppujen lopuksi reilun kahden tunnin vääntö päättyi iloisesti, kun Tähti voitti erän ja samalla ottelun lukemin 3-2 (25-16, 17-25, 25-23, 20-25, 15-8). Parhaana pelaajana Tähdeltä palkittiin passari Maria Valkeejärvi. Pistepörssin kärkipaikan nappasi 18 pisteellä hakkuri Ada Aronen.


”Olipahan vääntämistä. En tiedä oliko siinä yhdessä kenttäpuoliskossa jotain erikoista, kun kaikki erät voitettiin sillä puolella. Täytyy olla joukkueesta taas kerran ylpeä, että neljännen erän sulamisen jälkeen voitettiin viides erä ja noustiin aikamoisesta kuopasta. Vaihtopelaajien roolia painotettiin tänään paljon, ja vaihdosta löytyikin tänään piristysruiskeet peliin silloin kun niitä tarvittiin. Koko viikko treenattiin myös keskihyökkäystä, ja aktiivisesti sitä päästiinkin hyödyntämään. Jos jotain jäi kaipaamaan, niin liikettä olisi saanut olla kentällä lisää. Kokenut vastustaja vei meitä välillä kuusi-nolla hyökkäämällä ja syöttämällä kentän tyhjiin kohtiin. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä suoritus ja sarjakärjen kaataminen vieraskentällä on aina kova juttu” kertaili Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelutapahtumia.

Tiivis kausiaikataulu pitää huolen siitä, ettei voittoputkessa porskuttava Tähti pääse liikaa nautiskelemaan. Tulevana lauantaina pelataan A-tyttöjen sarjaa Ylöjärvellä ja Vilppulassa, ja viikonloppu jatkuu sunnuntaina 4.11. naisten kakkossarjan kotiottelulla JyväsLentistä vastaan. Parkkivuoren lentopallosunnuntain täydentää miesten kakkossarjan ottelu, jossa myöskin voittovireen löytänyt Tähti kohtaa Häijään Äijät.

Tähden naisille ei löydy pysäyttäjää

Tähden naisten kauden kolmannessa kotiottelussa vieraaksi saapui JyväsLentiksen N2-joukkue. Pitkälti A-ikäisistä junioreista koostuvan JyLe:n kokoonpanossa on nähty myös saman seuran ykkössarjajoukkueessa pelanneita lupauksia, joskaan Tähteä vastaan vierasjoukkue ei saanut parasta mahdollista nippua kasaan. 

Ottelun avauserä oli ailahtelevaa peliä, ja molemmat joukkueet johtivat vuorotellen. Tähden vahvuuksia olivat keski- ja hakkuripeli, JyväsLentis puolestaan nojasi tukevasti yleispelaaja Oona-Maria Ojalaan. Ratkaiseva ero löytyi lopulta virheistä, joita Tähti teki vierailijaa vähemmän ja voitti näin ensimmäisen erän.

Toisessa erässä voimasuhteet kääntyivät. Jyväskyläläiset hyökkäsivät Tähteä tehokkaammin, ja kotijoukkueelle harvinaiseen tapaan Tähti teki peräti 12 omaa virhettä. Edes hurjaa vauhtia pyörinyt vaihtoruletti ei pelastanut Tähteä erätappiolta ja tauolle lähdettiin tasalukemissa 1–1.

Pitkältä erätauolta palasi kentälle virkistynyt Tähti. Kotijoukkue otti pelin hallintaansa ja aloitti erän johtamalla vakuuttavasti 5–1. Tähti ei hukannut johtoasemaa missään vaiheessa, ja ratkaisi erävoiton syöttöpelillä; seitsemän ässäsyöttöä oli vierasjoukkueelle liikaa. Kolmas erä kirjattiin Tähdelle, ja samalla varmistui yksi sarjapiste.

Neljännessä erässä JyväsLentis näytti, ettei se antaudu taistelutta. Vierasjoukkue puolusti huikeasti, ja sai myös hyökkäyspelinsä toimimaan. Tähden kannalta erä näytti jo menetetyltä, kun taululla olivat lukemat 12–17. Tässä vaiheessa kotijoukkue vaihtoi passariksi Siiri Lehtosen, joka teki näin debyyttinsä kakkossarjassa. Tähti heräsi vielä vääntämään tosissaan erävoitosta, mutta vierailijoiden hankkima etumatka oli kaksi pistettä liian pitkä. Erävoitto Jyväskylään ja edessä oli viides erä.

Viidennessä erässä JyväsLentis näytti jo painelevan suvereeniin erävoittoon, kun se nappasi erän ensimmäiset viisi pistettä Tähden vielä toipuessa edellisen erän loppukiristä. Sitten kuitenkin tapahtui jotain, mitä voittavassa joukkueessa pitääkin tapahtua; kapteenina toiminut Emilia Valaranta ja hakkuri Ada Aronen ottivat joukkueen reppuselkään. Valaranta tehtaili neljä pistettä ja Aronen kuusi. Tämän ilotulituksen jälkeen tuloksena oli kotijoukkue Tähden erä- ja otteluvoitto 110 katsojan silmien edessä. Historiaan kirjattiin lopulta Tähden voittolukemat 3–2 (25–20, 19–25, 25–19, 23–25, 15–9).

Tähti teki sunnuntain ottelussa pisteensä pääasiassa laidoista. Tehokolmikosta löytyivät hakkuri Ada Aronen (27 pistettä) ja yleispelaajat Emilia Valaranta (15) ja Emilia Marjakoski (10). Vertailun vuoksi vierasjoukkueen tehokkain pelaaja Oona-Maria Ojala mätti peräti 30 pistettä.

”Tärkeä voitto henkisesti ja sarjataulukonkin näkökulmasta. Oli hienoa nähdä, että pystytään voittamaan myös vähän erilaisella kokoonpanolla kuin normaalisti. Emma Änäkkälä hoiti passarin tontin hyvin kun paikka oli ja todisti sen, että meillä on varmaan yksi sarjan vahvimpia passarikaksikoita. Omia vahvuuksia olivat hyökkäys- ja syöttöpeli tänään. Puolustuspelaamiseen löytyi Minja Koposen johdolla hienoa taistelua myös” analysoi Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun jälkeen.

Sunnuntain ottelukierroksen jälkeen 2-sarjan 6-lohkossa on äärimmäisen jännittävä tilanne. Kärkipaikalla majailee Tähti, mutta tasapisteissä kakkosena on Vehniän Wartti ja pisteen päässä kolmantena Oriveden Ponnistus. Runkosarjaa on Tähden osalta vielä viisi ottelua jäljellä, ja seuraavan kerran sarjapisteistä taistellaan isänpäivänä Orivedellä. Seuraava kotiottelu pelataan 18.11., jolloin Tähteä haastamaan saapuu JyväsLentiksen Flames-joukkue.

Tähden naisille kauden avaustappio kakkossarjassa

Isänpäivänä Tähti matkusti vierasotteluun Oriveden Ponnistusta vastaan. Kyseessä oli sarjan kärkipään kamppailu, ja Tähti valmistautuikin asianmukaisesti aamuharjoituksilla ja ruokailulla Parkkivuoressa. OrPo oli saanut kasaan ykköskokoonpanon, Tähden rosterissa oli pientä vajausta.

Ottelu alussa OrPo vei ja Tähti vikisi. Lukemissa 8–3 kotijoukkueen eduksi Tähti heräsi peliin mukaan, ja paineli kolmen pisteen johtoon. OrPo kuitenkin hyydytti Tähden kuudella ässäsyötöllä ja neljällä torjunnalla. Hyvästä taistelusta huolimatta ensimmäisen erän voitti kotijoukkue.

Toisessa erässä Tähti otti komennon heti alussa, ja vei peliä aina erän puoliväliin asti. OrPo kuitenkin osoittautui jälleen vahvemmaksi torjuntapelissä, eikä tehnyt juurikaan virheitä. Tähden hyökkäykset puolustettiin välillä uskomattomilla tavoilla, ja vierasjoukkueen taistelutahto hieman hyytyi. Myös toisen erän voitto kirjattiin OrPo:lle.

Kolmannen erän alku oli lähes täydellinen toisinto ensimmäisestä erästä. OrPo karkasi jälleen viiden pisteen johtoon heti alkumetreillä. Tähti ei saanut puolustettua riittävästi OrPo:n hyökkäyksiä, ja vastustajan syöttö oli tappavan tehokasta. Tähti nousi vielä kahden pisteen päähän erän loppuhetkillä, mutta se ei riittänyt venyttämään ottelua. Kolmas erä OrPo:n nimiin ja Tähdelle kakkossarjan avaustappio lukemin 0–3 (21–25, 19–25, 19–25). Tähden tehopörssin kärjestä löytyivät Helmi Parviainen (12/+3), Riikka Kuopio (10/+8) ja Soili Kalliokoski (6/+4).

”Oli vaikea peli. Vaikka kuinka panostettiin valmistautumiseen, niin tällä kertaa ei riittänyt. Vastaanotossa oltiin valovuosi jäljessä, ja torjuntapeliä ei saatu toimimaan toivotulla tavalla. Täytyy toki kehua vastustajaa, olihan OrPo:lla kova porukka. Parilla laitapelaajalla taitaa olla liigakokemusta ja molemmat passarit ovat nuorten maajoukkueen vakiokasvoja. Meidän pelissä onnistui parhaiten hyökkäys tänään, ja Riikka Kuopio näytti järkevän pelaamisen mallia hakkurin paikalla”, mietiskeli Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden tappio laittoi 2-sarjan 6-lohkon tilanteen entistä mutkikkaammaksi. Lohkon selkeänä kärkikolmikkona jatkavat Vehniän Wartti, OrPo ja Tähti muutaman pisteen sisällä toisistaan. Runkosarjaa on jäljellä vielä 3-4 ottelua joukkueesta riippuen ja lohkon kaksi parasta etenee ylempään jatkosarjaan. Tähti taistelee seuraavan kerran tärkeistä sarjapisteistä 18.11. kotona Parkkivuoressa, jolloin vieraaksi saapuu JyväsLentiksen Flames-joukkue.

Tähti murskasi JyLe Flamesin Parkkivuoressa

Tähden naisten kakkossarjakausi jatkui sunnuntaina kotiottelulla JyväsLentiksen Flames-joukkuetta vastaan. Vierasjoukkueen pelaajisto koostuu B- ja C-ikäisistä nuorista lupauksista, Tähti sai jalkeille täyden 13 pelaajan kokoonpanon. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja pisteitä tehtiin vuorotellen. Tähden peli käynnistyi kunnolla vasta erän puolivälissä, ja sen jälkeen Parkkivuoressa tuntui olevan vain yksi joukkue. Tähti takoi vieraiden kenttään peräti kahdeksan ässäsyöttöä ja 11 hyökkäyspistettä. Vaikka JyLe pelasi vastaanottoa lukuun ottamatta lähes virheetöntä peliä, se ei pystynyt haastamaan lentokelin löytänyttä Tähteä.

Toisessa erässä Tähden ylivoima oli suorastaan mykistävää. Kotijoukkue hyökkäsi kovemmilla tehoilla kuin kertaakaan kauden aikana, ja syötöt tuottivat jyväskyläläisille isoja vaikeuksia. Tähti ei myöskään tehnyt montaa virhettä, ja näiden tekijöiden summana oli kotijoukkueen varsin selkeä erävoitto.

Pitkä erätauko saattaa lentopallossa sotkea pelin kulkua, ja niin kävi myös Parkkivuoressa. Erä eteni Tähden komennossa puoliväliin asti, mutta tässä vaiheessa JyLe sai peliään kulkemaan ja siirtyi kahteen otteeseen johtoon. Vierasjoukkue kuitenkin piti Tähden pelissä mukana lukuisilla virheillä, ja lopussa ratkaisevaksi tekijäksi nousi kokemus. Tähti on ottanut kakkossarjassa kaksi 3-2-voittoa, ja tiukkojen tilanteiden pelaamisessa huikeasti kehittynyt Parkkivuoren punakone oli erän lopussa vahvempi.

Otteluvoitto kirjattiin alle puolessatoista tunnissa Tähdelle lukemin 3–0 (25–15, 25–9, 25–21). Tilastoissa omille kymmenluvuilleen nousivat Riikka Kuopio (12/+11), Helmi Parviainen (12/+9) ja debyyttinsä vastaanottavana liberona tehnyt Emilia Marjakoski (vastaanoton tarkkuus 77,78 %). Retsin raati palkitsi Tähden parhaana toisena liberona pelanneen Minja Koposen. Yleisömääräksi kirjattiin 84.

”Tehtiin mitä piti. Tiedettiin, että voitto pitää ottaa ja siihen hienosti pystyttiin. Vastaanotossa parannettiin selvästi edellisestä pelistä, ja hyökkäyspeli oli tehokasta. Päästiin myös pyörittämään erilaisia kokoonpanoja, ja sekin onnistui hyvin. Syötettiin myös tehokkaasti, 21 ässää kolmeen erään on järkyttävän kova lukema. JyLe toki puolusti hienosti, ja varmasti heillä on parhaat pelit vielä edessäpäin”, kommentoi Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

2-sarjan 6-lohkon tilanne säilyy sunnuntain kierroksen jälkeen yhä jännittävänä. Kahdesta ylemmän jatkosarjan paikasta vääntävät Tähti, Oriveden Ponnistus ja Vehniän Wartti. Kolmikko on kolmen pisteen sisällä toisistaan, ja runkosarjan otteluita on jäljellä 2–3. Tähden kausi jatkuu A-tyttöjen turnauksella Kolhossa 24.11. ja 2-sarja puolestaan 25.11., kun Tähti kohtaa vierasottelussa LP–Kangasalan N2-joukkueen. Seuraava kotiottelu pelataan Parkkivuoressa 2.12., ja vieraaksi saapuu Vehniän Wartti.

Tähti jyräsi LP Kangasalan vieraskentällä

Sunnuntaina Tähden naisten 2-sarjajoukkue suuntasi kohti Kangasalan lukiota, jossa kotijoukkue LP Kangasala N2 haki revanssia vieraista. Tähteä rasittivat muutamat poissaolot, mutta se sai matkaan 10 pelaajaa. Molemmilla joukkueilla oli edellisenä päivänä A-tyttöjen turnaus, joka varmasti painoi hieman jaloissa.

Tähti otti ottelussa välittömästi komennon, kun LP Kangasala sortui kolmeen perättäiseen hyökkäysvirheeseen. Tilanne tasoittui kuitenkin hetkeksi aikaa, mutta jo ennen avauserän puoltaväliä Tähden peli loksahti kohdilleen. Helmi Parviainen, Emilia Valaranta ja Ada Aronen johtivat Emma Änäkkälän passeista hyökkäyspeliä niin tehokkaasti, ettei LP Kangasala pystynyt siihen vastaamaan. Tähti pystyi pitämään virheet minimissä, joten tuloksena oli vierasjoukkueen erävoitto.

Toisessa erässä ratkaisevaan rooliin nousi syöttöpeli; Tähti nakutti LP Kangasalan kenttään kuusi ässää. Vahva syöttöpeli maustettuna tiiviillä torjunnalla ja kovalla hyökkäyksellä riitti erävoittoon suhteellisen helposti. Erän kohokohdaksi nousi Valarannan hyökkäämä ”välimetri” tyhjältä verkolta puolustuksen kautta kattoon.

Kolmas erä oli vielä edellisiäkin kovempi ilotulitus Tähdeltä. Rumia lukemia selittävät osin LP Kangasalan virheet, mutta Tähden ilmiömäinen syöttöpeli sekä tehokkaat hyökkäykset olivat myös isossa roolissa. Tähti voitti kolmannen erän ja näin ollen koko ottelun 3–0 (25–16, 25–16, 25–10). Tilastokärjen muodostivat Ada Aronen (13/+11), Emilia Valaranta (12/+6) ja Emma Änäkkälä (8/+6).

”Mahtava fiilis. Näin pitää pelata, jos meinataan ottaa täydet pisteet. Oma paketti pysyi kasassa läpi ottelun, asenne oli hyvä ja päästiin aika mukavasti hallitsemaan kentän tapahtumia. Hyökkäyspeli oli huikean kovalla tasolla, ja Emma Änäkkälä loisti passarin tontilla. Vastaanotto näyttää tilastoissa vähän heikolta, mutta suoria virheitä siinä ei montaa tehty. Oltiin sovittu, että pallon saaminen järkevästi peliin riittää tänään ja sellaisia nostoja tuli paljon. Maanantai lepäillään, ja käännetään keskittyminen jo ensi sunnuntain peliin” analysoi joukkueen päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen. 

Tähden 2-sarjalohkossa kaikilla joukkueilla on kaksi ottelua jäljellä. Kärkikolmikoksi on varmistunut Tähti, Oriveden Ponnistus ja Vehniän Wartti. Tähti majailee lohkossa toisella sijalla tasapisteissä Wartin kanssa, OrPo on kaksikkoa kaksi pistettä edellä. Tulevana sunnuntaina Parkkivuoressa eletään ratkaisun hetkiä, kun Tähden vieraaksi saapuu juurikin Vehniän Wartti.

Tähden naiset upealla voitolla ylempään jatkosarjaan


Vilppulan Tähden naisten joukkueella oli sunnuntaina edessä kauden toistaiseksi tärkein ottelu Vehniän Warttia vastaan kotona Parkkivuoressa. Tähti oli voittanut alkutalven flunssakauden ja saikin kasaan kaikki 13 pelaajaa, Wartiltakaan ei puuttunut kuin yksi nimi kokoonpanosta. Ottelun panos oli valtava; kolmen pisteen voitolla Tähti varmistaisi lohkossa vähintään kakkossijan, muilla tuloksilla ratkaisu venyisi viikon päähän.


Ottelu alkoi tasaisesti molempien joukkueiden tehtaillessa pisteitä vuorotahtiin. Erän puolivälissä Tähti onnistui repimään muutaman pisteen etumatkan, eikä Wartti löytänyt keinoja sen kiinni kuromiseen. Avauserässä pelattiin hienoa lentopalloa, ja Tähti ratkaisi itselleen erävoiton huimalla hyökkäyspelillä.

Toisessa erässä Tähti kiristi menoaan, ja tasaisen alun jälkeen Wartin kenttään jäivät niin syötöt kuin hyökkäyksetkin. Vierasjoukkueen hyökkäykset osuivat mukavasti myös torjuntaan, ja kaiken lisäksi Tähti ei tehnyt juurikaan virheitä. Itse Joulupukkikin ehti Parkkivuoreen todistamaan Tähden selkeää erävoittoa.

Pitkällä erätauolla kaksi erää huikeasti pelannut Tähti katosi jonnekin, ja kolmas erä eteni täysin Wartin askelmerkkien mukaan. Kotijoukkue ei saanut peliään toimimaan lainkaan, ja vähillä virheillä pelanneen Wartin ainoaksi tehtäväksi jäi toimittaa palloa verkon yli. Tähti päätti pallot liian usein virheeseen, ja erävoitto kirjattiin Wartin nimiin.

Neljäs erä alkoi kotijoukkueen kapteenin Maria Valkeejärven kahdella ässäsyötöllä, ja Tähti sai tarvitsemansa pirteän alun. Wartti auttoi muutamalla virheellä, ja hetkessä Tähti karkasi kuuden pisteen johtoon. Erä eteni Tähden komennossa alusta loppuun, ja viimeinen naula Wartin arkkuun oli lopulta viivytysvaroitukseenkin johtanut rotaatiovirhe. Tähti voitti erän selkeästi ja samalla koko ottelun lukemin 3-1 (25-19, 25-16, 16-25, 25-18) ja varmisti pääsyn 2-sarjan ylempään jatkosarjaan.

Tähden näkyvimpänä pelaajana palkittiin passari Valkeejärvi. Tilastoissa esiin nousivat Ada Aronen(16/+10), Emilia Valaranta (12/+4) jaHelmi Parviainen (10/+1). Keskitorjujakolmikko Soili Kalliokoski, Jenni Uuttera ja Oona Vihinen onnistui myös mainiosti tehden yhteensä 13 pistettä. Parkkivuoren 85 katsojaa loivat otteluun hienon tunnelman.

”Aika sanoinkuvaamaton olo. Kaksi ekaa erää ihan mieletöntä peliä, ja kolmannen erän romahduksen jälkeen joukkue kasasi itsensä upeasti. Torjunta-puolustuspelaaminen oli kauden parasta, ja hyökkäyspäässä tuli kovia onnistumisia. Vaihtopenkiltä löytyi taas hienosti tulitukea kun sitä tarvittiin. Virheitä tehtiin hieman liikaa, mutta tällaisessa pelissä sillä ei lopulta ollut suurta merkitystä. Päästään kevääksi pelaamaan kovia pelejä, jotka varmasti kehittävät joukkuetta entisestään ja se on hieno juttu” tuumi Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun jälkeen.

Runkosarjaa on jäljellä vielä yksi kierros. Paikkansa ylemmässä jatkosarjassa ovat varmistaneet Tähti ja Oriveden Ponnistus, mutta lohkovoiton kohtalo on vielä auki. Tähti pelaa syksyn viimeisen pelinsä tulevana sunnuntaina Jyväskylässä JyväsLentis N2:n vieraana. 2-sarjassa on kokonaisuudessaan 71 joukkuetta, joista 24 etenee ylempään jatkosarjaan. Kevään otteluohjelmat valmistunevat ennen joulua. 

Tähden naisten runkosarja päättyi vierasvoittoon

Tähden naisten 2-sarjajoukkue pääsi lähtemään syyskauden viimeiseen otteluun JyväsLentis N2:sta vastaan rennoin mielin. Ylemmän jatkosarjan paikka oli varmistettu edellisessä ottelussa, ja lohkovoitto olisi vaatinut pientä ihmettä. Parista poissaolosta kärsinyt Tähti sai matkaan 11 pelaajaa, kotijoukkue puolestaan lainasi osan pelaajistaan iltapäivän ykkössarjaotteluun.

Ottelun ensimmäisestä erästä muodostui melkoinen trilleri. JyväsLentis vei alussa peliä, mutta Tähti kiri rinnalle ja jopa ohi. Molemmat joukkueet pelasivat vahvaa hyökkäyspeliä ja virheitäkin tehtiin tasaisesti verkon molemmin puolin. Ratkaisun paikkoja tarjottiin sekä JyväsLentikselle että Tähdelle, mutta lopulta kotijoukkue oli vahvempi jatkopalloilla.

Toiseen erään Tähti viilasi hieman aloituskuusikkoaan. Tämä sekoitti JyväsLentiksen kuviot, ja kotijoukkueen kenttään putoili mukavasti palloja. Suurin ero löytyi syöttöpelistä, kun Tähti tykitti seitsemän ässää vastustajan kahta vastaan. Erä kirjattiin Tähdelle ja lukemat tasoihin.

Kolmannessa erässä Tähden hyökkäyspeli hieman hyytyi, ja JyväsLentis pääsi hyödyntämään läpi ottelun mainiosti pelannutta Oona-Maria Ojalaa. Ojala nakutti kenttään pallon toisensa perään, ja kun Tähdeltä ei vastaavaa kärkipelaajaa löytynyt, nappasi kotijoukkue erävoiton ja otti ison askeleen kohti otteluvoittoa.

Neljännessä erässä Tähti loisti kirkkaana. Vierasjoukkue taiteili erän alkuun johtolukemiksi 12-1, eikä se luopunut kuskin paikasta. Tähti pelasi lähes virheettömästi, ja monipuolisen hyökkäyspelin sekä onnistuneen syötön ansiosta ottelu venyi viidenteen erään. 

Tähti jatkoi viidennessä erässä siitä, mihin se oli edellisessä jäänyt. Joukkue tykitti alkuun taululle 6-1-johtolukemat eikä JyväsLentis tästä enää toipunut. Erä Tähden nimiin ja sarjapisteet Mänttä-Vilppulaan lukemin 3-2 (27-29, 25-17, 22-25, 25-11, 15-10).

Tähti ratkaisi ottelun pääasiassa syöttöruudussa. 25 ässää ja vain viisi virhettä viiteen erään oli JyväsLentikselle liikaa. Myös vastaanotto otti ison kehitysaskeleen parista edellisestä ottelusta. Tähden tilastokärkinä sunnuntain pelissä tehoilivat kapteenin natsoja kantanut Emilia Valaranta (16/+8), passari Emma Änäkkälä (11/+8) ja sekä hakkurin että yleispelaajan tontilla pelannut Ada Aronen (11/+6). Myös muut pelaajat takoivat mukavia lukemia.

”Jännä peli. Molempien joukkueiden suorituksissa korostui virheiden väheneminen, ja näin laajalle meidän tehot eivät ole aiemmin jakautuneet. Päästiin peluuttamaan vähän erilaisia kuusikoita, kun paineita ei ollut ja se on kuin laittaisi rahaa pankkiin kevättä silmällä pitäen. Meiltä onnistui koko joukkue, ja parista erätappiosta toivuttiin hienosti. Syöttöpeli oli jotain sellaista, mitä en äkkiä muista nähneeni kertaakaan aiemmin. Libero Salla Jatkola tuli hienosti pelaavaan kokoonpanoon myös” tuumaili joukkueen päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden naisten syyskausi oli onnistunut. Runkosarjan kymmenestä ottelusta se voitti yhdeksän ja sijoittui lohkossaan toiseksi. Kevätkaudella nähdään kovia pelejä, kun 2-sarjan 24 parasta jaetaan ylemmässä jatkosarjassa neljään kuuden joukkueen lohkoon ja aletaan pelata pudotuspelipaikoista. Joululomille Tähti ei kuitenkaan vielä ehdi, sillä edessä on A-tyttöjen toiseksi viimeinen runkosarjaturnaus tulevana lauantaina.

Tähden naiset saivat kokea ylemmän jatkosarjan kovuuden

Tähden naiset avasivat 2-sarjan yläjatkosarjan kotiottelulla Kalevan Lentopallon 1-joukkuetta vastaan. Vastustajajoukkue koostuu KaLe:n A-tytöistä, Tähti puolestaan sai kokoonpanoon täydet 14 pelaajaa Sanna Ojalan liityttyä joukkueen vahvuuteen.

Ottelu alkoi Tähden komennossa ja ensimmäisen erän alkuun taululla komeilivat 4-0-lukemat. Erän tähtihetket jäivätkin sitten siihen, ja tamperelaisvieraat saivat pelinsä kuntoon. Tähden pelissä ei toiminut oikein mikään, ja KaLe oli parempi jokaisella osa-alueella.

Toiseen erään Tähti sai joulukinkut sulateltua, ja Parkkivuoressa nähtiin tasaista vääntöä. KaLe johti erän puolivälissä jo neljällä pisteellä, mutta Tähti kiri tasoihin ja ohi Emilia Valarannan johdolla. Lopussa vierasjoukkue oli kuitenkin vahvempi, ja toinenkin erä kirjattiin KaLe:lle.

Kolmannessa erässä Tähti sortui useisiin virheisiin, eikä ajoittain huikea puolustustaistelukaan auttanut kotijoukkuetta. Tähti käytti molemmat aikalisät ja kaikki kuusi sallittua vaihtoa, mutta mikään ei tuntunut onnistuvan. KaLe vei sekä hyökkäys- että syöttöpeliä eikä Tähti pystynyt siihen vastaamaan. Lopputuloksena oli Tähden 0–3 (12–25, 22–25, 13–25) –tappio. Joukkueiden parhaina palkittiin Tähdeltä Helmi Parviainen ja KaLe:lta Mirette Ruhanen.

”Harmittaa, vaikka tiedettiin että voi tulla vaikea peli. Pidettiin pitkä joululoma, jotta jaksetaan painaa kevään pelit läpi niin A-tytöissä kuin 2-sarjassakin. Tänään pelaamattomuus näkyi aika karulla tavalla. Isoin ero oli hyökkäyspelissä, joka taisi olla meiltä kauden heikointa. Puolustuspelikin petti pahemman kerran, vaikka vastustajalla oli käytännössä vain yksi tehopelaaja. Suoria vastaanottovirheitä tehtiin myös liikaa. Olihan KaLe toki hyvä, joten kaikki kunnia heille. Vieraspeli Tampereella on kuitenkin voitettavissa”, mietti Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun jälkeen.

Tähden kausi jatkuu tulevana sunnuntaina vierasottelulla lohkon toista tamperelaisjoukkuetta Aitolahden Rientoa vastaan. Riennon riveissä pelaa useampia entisiä liigapelaajia, joten kova haaste on edessä. Alkulohko kuitenkin näytti, ettei Riento ole haavoittumaton ja Tähti pystyy paljon parempaan kuin kevään avauksessa. Mielenkiintoinen ottelu on siis luvassa. 

Tähti kaatui taistellen Tampereella

Tähden naiset matkasivat kevätkauden ensimmäiseen vieraspeliin Kaukajärven vapaa-aikatalolle, jossa vastassa oli ennakkoon kivikovaksi joukkueeksi tiedetty Aitolahden Riento. Mainittakoon, että kotijoukkueen pöytäkirjaan merkityiltä pelaajilta löytyy liigataustaa yhteensä 970 ottelun verran.

Ottelu alkoi Tähden osalta hermostuneesti. Riento puolusti lähes kaikki Tähden hyökkäykset, ja tappoi palloa vierasjoukkueen kenttään huikealla prosentilla. Tappioasemassa 6–21 Tähti heräsi peliin mukaan, ja erän loppu mentiin tasatahtia. Erävoitto olisi vaatinut maailmanluokan loppukiriä, mutta sellaista ei tällä kertaa nähty ja erä Riennon nimiin.

Toisessa erässä Tähti sai pelivaihteen kunnolla päälle. Hyökkäyspeli piristyi ja puolustuspeli parani huomattavasti. Riento sai tutustua myös Tähden torjuntaan neljään otteeseen. Hakkuri Ada Arosen johdolla vierasjoukkue taisteli tosissaan erävoitosta aina tilanteeseen 20–20 saakka, mutta sitten nähtiin mikä on kokemuksen merkitys tiukoissa paikoissa. Viisi seuraavaa pistettä ja erävoitto menivät Riennolle.

Kolmas erä sai Tähden kannalta katastrofaalisen alun. Läpi ottelun hienosti toiminut vastaanotto hajosi, ja Riento paineli seitsemän pisteen johtoon. Peli kuitenkin tasoittui, mutta Tähti ei saanut kurottua vastustajan etumatkaa kiinni. Erän loppupuolella vierasjoukkue aloitti komean kirin, ja tasoittikin tilanteeksi vielä 22–22. Ratkaisun paikassa kokemus näytteli jälleen pääosaa. Tähti teki minkä pystyi, mutta onnikaan ei ollut enää myötä.

Lopputuloksena oli yläjatkosarjan toinen tappio lukemin 0–3 (11–25, 20–25, 22–25). Tähden tilastokärkinä tehoilivat Ada Aronen (12/+11), Emilia Valaranta (10/+2) ja Jenni Uuttera (5/+4). Ratkaiseva ero joukkueiden välillä oli hyökkäyspeli Riennon voittaessa kyseiset pisteet 45–21.

”Ensimmäisessä erässä vähän kunnioitettiin vastustajaa liikaa. Pari seuraavaa erää oltiin hyviä, mutta Riento oli juuri sen verran parempi kuin taululla näkyy. Vastaanottopeli oli meiltä tänään tosi hyvää, ja torjuntakin piti mukavasti. Hyökättiin myös hyvin, mutta vastustajan puolustuspeli oli loistavaa. Jos toisen ja kolmannen erän meininki saadaan vietyä seuraaviin peleihin, niin pärjätään hyvin tulevaisuudessa” analysoi Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden naiset suuntaavat seuraavaksi vierasotteluun Kuopioon tulevana sunnuntaina. Naisten seuraava kotiottelu pelataan Parkkivuoressa 27.1. ja silloin vieraaksi saapuu Oriveden Ponnistus. A-tyttöjen kausi jatkuu Helsingissä D-pooliturnauksella 26.1.

Tähti nappasi yläjatkosarjan avauspisteen Kuopiosta

Vilppulan Tähden naisten joukkue pääsi jälleen opettelemaan uutta, kun edessä oli kauden pisin pelimatka kuopiolaista Puijo Wolleytä vastaan. Tähti matkusti vierasotteluun asianmukaisesti linja-autolla 12 pelaajan ja muutaman innokkaan kannattajan voimin. Kotijoukkueen pelaajisto koostuu PuWo:n kokeneemmista konkareista.

Avauserässä Tähti näytti, että se osaa latautua vierasotteluihin. Mänttä-Vilppulan nuoret naiset tykittivät taululle lukemat 10–1, ja kaikki näytti olevan Tähden kontrollissa. PuWo kuitenkin nousi vahvalla hyökkäyspelillä tasoihin ja Heidi Hännisen johdolla ohi. Tähti häkeltyi kotijoukkueen noususta siinä määrin, että hävisi ensimmäisen erän.

Toiseen erään Tähti löysi lisää hyökkäystehoja, ja PuWo sortui omiin virheisiin. Erän alkuun Tähti hurjasteli 12–1-johtoon, eikä luopunut asemastaan missään vaiheessa. Ada Aronen johti hyökkäyspeliä, ja Helmi Parviainen aiheutti kuopiolaisille päänvaivaa syöttöruudussa. Erävoitto kirjattiin Tähdelle ja lukemat tasoihin.

Kolmannessa erässä Tähden vastaanotto petti PuWo:n syöttäessä peräti seitsemän ässää. Kun kotijoukkue nappasi vielä kolme torjuntapistettä, oli erävoitto lopulta Tähden ulottumattomissa vaikka vierasjoukkue hyökkäsikin vastustajaa paremmin. 

Neljäs erä alkoi varsin erikoisesti, kun Tähden kapteeni Maria Valkeejärvi namutteli syöttöputkellaan vierasjoukkueen peräti 14–0-johtoon Arosen ja Parviaisen säestäessä vahvalla hyökkäyspelillä. Erä oli kaiken kaikkiaan mainiota lentopalloa, sillä pallorallit päättyivät useimmiten onnistumiseen eivätkä suoraan virheeseen. Alun ilotulituksen jälkeen mentiin tasatahtia, ja Tähti varmisti kevään ensimmäisen sarjapisteen.

Viidennestä erästä muodostui kovan luokan trilleri. Tähti aloitti vahvasti, mutta PuWo kiri tasoihin ja ohi. Kotijoukkue johti jo lukemin 13–11, mutta Tähti onnistui kirimään aina ottelupallotilanteeseen saakka. Ratkaisun hetkillä hyökkäystehoja ei kuitenkaan löytynyt riittävästi, ja Puijo Wolley kairasi lopulta erä- ja otteluvoiton jatkopalloilla. Tähdelle jäi pureskeltavaksi karvas 2–3 (19–25, 25–19, 20–25, 25–11, 18–20)-tappio.

Tähden tehotrio löytyi Kuopiossa laidoilta. Hakkuri Aronen takoi lukemat 27/+24 ja yleispelaajat Parviainen (18/+10) ja Emilia Valaranta (14/+3) tukivat mainiosti taustalla. 

”Erikoinen peli. Molemmille joukkueille tuli pitkiä pisteputkia, ja varsinkin neljännen erän alussa onnistui ihan kaikki. Voitto oli lähellä, sanotaanko että muutamasta sentistä kiinni. Yläjatkosarjassa on kovia joukkueita kaikki, joten jokainen pistekin on hyvä saavutus. Peli oli kuitenkin tänään ihan voitettavissa, ja Puijo on varmasti ihmeissään Parkkivuoressa myöhemmin keväällä. Kokonaisuus oli meiltä tänään hyvä, toki pientä viilattavaa löytyy aina. Laitapeli oli vahvaa”, pohdiskeli Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden naisjoukkueen kausi jatkuu tulevana lauantaina A-tyttöjen turnauksilla, ja kakkossarjan seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina. Silloin vastustajaksi saapuu paikalliskilpailija Oriveden Ponnistus, jonka riveistä löytyy muun muassa 2004-ikäluokan kaksi maajoukkuepassaria ja yksi liigapelaaja.

Tähden naisille karvas kotitappio

Naisten 2-sarjan yläjatkosarja jatkui Tähden osalta kotiottelulla Oriveden Ponnistusta vastaan sunnuntaina. Joukkueet olivat pelanneet vastakkain jo lauantaina A-tyttöjen turnauksessa, joskin jonkin verran poikkeavilla kokoonpanoilla.

Ensimmäinen erä eteni vierasjoukkueen askelmerkkien mukaan. OrPo:n liigajoukkueen mukana Suomen Cupin voittanut Oona Viljanen hyökkäsi vahvasti, ja Tähti sortui omiin virheisiin niin hyökkäys- kuin syöttöpelissäkin. Vaikka kotijoukkue teki myös mukavan määrän pisteitä, se ei riittänyt erävoittoon.

Toiseen erään Tähti onnistui vähentämään omia virheitä, mutta OrPo löysi vielä yhden vaihteen lisää omaan hyökkäykseensä onnistuneen vastaanottopelin ansiosta. Tähti taisteli urheasti, mutta pisteitä se ei onnistunut tekemään riittävästi. OrPo voitti myös toisen erän.

Pitkän erätauon jälkeen Tähti löysi punaisen langan pelissä. Emilia Valaranta taituroi peräti kahdeksan hyökkäyspistettä ja kaksi ässäsyöttöä Ada Arosen tukiessa hakkurin paikalta. Kotijoukkue onnistui jokaisella osa-alueella, eikä jättänyt OrPo:lle minkäänlaisia mahdollisuuksia. 

Neljäs erä eteni tasaisesti, ja näyttäviä hyökkäyksiä nähtiin molemmilta joukkueilta. Peli oli kaikin puolin hienoa, mutta yksi asia ratkaisi erä- ja otteluvoiton; OrPo syötti seitsemän ässää Tähden yhtä vastaan. Tasaisesta ottelusta ei jäänyt Tähdelle erävoittoa enempää, ja tuloksena oli 1–3 (20–25, 20–25, 25-15, 20–25) -tappio. 

Tähti teki tuttuun tapaan pisteensä pääasiassa laitapelaajien kautta. Valaranta tehoili lukemat 22/+12, Aronen 18/+12 ja Helmi Parviainen 13/0. Otteluisäntä KMV-lehti palkitsi parhaina pelaajina Tähdeltä Arosen ja OrPo:lta Viljasen.

”Tiukkaa vääntöä. Meiltä kevätkauden paras esitys muuten, mutta vastustaja pääsi syöttämään liian monta ässää. OrPo:n vastaanotto oli myös hyvää, joten he pääsivät hyökkäämään tehokkaasti keskeltä. Näihin kahteen asiaan ratkesi. Tiedettiin, että vastassa on kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa yleispelaajaa ja laitahyökkäyksistä saatiinkin paras teho pois. OrPo:n keskihyökkäys hiukan yllätti. Kokonaisuutena meiltä hyvä peli, ja taas kerran voitto oli aika lähellä. Puolustuspeliäkin täytyy kehua” kommentoi Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden lohkossa on nyt pelattu neljä kierrosta, ja asetelmat alkavat vähitellen hahmottua. Kärjessä on Nurmon Jymy puhtaalla pelillä, sen takana tasaista vääntöä käyvät Kalevan Lentopallo ja Aitolahden Riento. Tiukin ote viimeisestä pudotuspelipaikasta on OrPo:lla, ja sen takana sijoilla 5–6 ovat Puijo Wolley ja Tähti. Seuraavan kerran Tähden naiset taistelevat sarjapisteistä Nurmossa tulevana sunnuntaina.

Sarjakärki ei antanut Tähdelle armoa

Tähden naisilla oli sunnuntaina edessä vierasottelu Nurmon Jymyä vastaan. Jymyn riveistä löytyi liigakokemusta viime kaudelta, ja joukkue on kauden aikana hävinnyt vain neljä erää. Tähti matkusti Nurmoon kymmenen pelaajan kokoonpanolla.

Ensimmäinen erä oli täydellistä kotijoukkueen näytöstä. Tähti oli hukassa Jymyn painavien syöttöjen ja vahvan torjuntapelin kanssa. Erän loppupuolella Tähti alkoi päästä peliin mukaan, mutta merkittävää muutosta voimasuhteissa ei nähty. 

Toiseen erään Tähti sai unelma-alun. Emma Änäkkälä löysi aukon nurmolaisten vastaanotosta, ja hetkessä vieraat karkasivat kuuden pisteen johtoon. Liberoa vaihtanut Jymy sai kuitenkin vastaanottoa toimimaan ja erän puolivälin jälkeen alkoi tykitys. Liigassakin pelannut Sara Niemi tappoi pallon toisensa perään eikä Tähti pystynyt vastaamaan; toinenkin erä Jymyn nimiin.

Kolmas erä eteni tasaisesti aina puoliväliin saakka, kunnes edellinen erä toisti itseään. Jymy hyökkäsi Tähden kanveesiin ja kun vierasjoukkueen vastaanottokin petti, ei Tähdelle jäänyt minkäänlaisia mahdollisuuksia erävoittoon. Tuloksena oli Tähden 0–3 (11–25, 18–25, 17–25) -tappio

Tähti aloitti ottelun kuusikolla Änäkkälä, Helmi Parviainen, Emilia Valaranta, Riikka Kuopio, Jenni Uuttera ja Soili Kalliokoski. Liberon paitaa kantoivat Sanna Ojala ja Salla Jatkola. Tehotilaston kärkeen päätyivät lopulta toinen hakkuri Ada Aronen (7/+7), Änäkkälä (6/+4) ja Parviainen (5/+2). Maria Valkeejärvi toimi toisena passarina.

”Eipä siinä paljoa mahdollisuuksia lopulta ollut. Jymy oli juuri niin kova kuin ennalta saattoi olettaa. Toisessa erässä oli paikka hakea erävoittoa, mutta se olisi vaatinut pienen ihmeen vahvasta alusta huolimatta. Syöttöpeli oli meiltä hyvää, eikä tehty kauheasti suoria virheitä. Tuplavaihtojakin päästiin harjoittelemaan jatkoa ajatellen” mietti Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden osalta yläjatkosarja jatkuu tulevana sunnuntaina Tampereella Kalevan Lentopalloa vastaan. Peliin se lähtee vahvalla revanssimielellä. Seuraava kotiottelu pelataan Parkkivuoressa 17.2., jolloin vastustajaksi saapuu entisiä liigajyriä vilisevä Aitolahden Riento.

Tähden naisille käteen vain erävoitto

Naisten 2-sarja jatkui sunnuntaina Tampereella, kun Tähti pelasi Kaukajärven vapaa-aikatalolla Kalevan Lentopallon 1-joukkueen vieraana. Edellinen kohtaaminen oli päättynyt KaLe:n voittoon, joten Tähdellä oli revanssin paikka.

Ensimmäinen erä eteni lähes puoliväliin tasaisesti, mutta kymmenen pisteen kohdalla tamperelaiset menivät menojaan. Tähti auttoi kotijoukkuetta useilla virheillä, ja tamperelaiset hyökkäsivät tarkasti. Tähden hyökkäykset puolustettiin liian usein peliin, ja KaLe otti erävoiton näytöstyyliin.

Toiseen erään Tähti sai tahmean alun, mutta onnistui kirimään tasoihin ja ohi. Hyökkäykseen löytyi lisää tehoja, ja omien virheiden määrä väheni ratkaisevasti. KaLe puolestaan teki melkoisen määrän virheitä, ja vaikka se nousikin erän lopussa vielä johtoon, Tähti piti pintansa ja nappasi erän nimiinsä.

Kolmannessa erässä Tähden vastaanottopeli romahti, ja KaLe johti erän puolivälissä jo seitsemällä pisteellä. Vierasjoukkue ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan erää ilmaiseksi, ja taistelikin itsensä vielä johtolukemiin 21–19. KaLe löysi kuitenkin jälleen aukon Tähden vastaanotosta, ja teki seuraavat kuusi pistettä voittaen erän.

Neljännen erän alku meni Tähden pillin mukaan, mutta KaLe löysi hieman kateissa olleen hyökkäyspelinsä uudelleen. Tähti hakkasi päätään kotijoukkueen puolustukseen, eikä onnistunut tekemään riittävästi omia pisteitä. Kaiken lisäksi KaLe nappasi kolme torjuntaa, joilla se varmisti lopullisesti erä- ja otteluvoiton.

Historiankirjoihin merkittiin Tähden tappionumerot 1–3 (16–25, 25–22, 21–25, 16–25). Tilastojen kärkikolmikkoon itsensä tehoilivat Emilia Valaranta (10/+4), Oona Vihinen (8/+4) ja Ada Aronen (8/+1).

”Vaihtelevaa peliä. Välillä pelattiin älyttömän hienosti, mutta heikkoja hetkiä tuli liikaa ja ne olivat liian pitkiä. Syöttö-vastaanottopeli hävittiin aika selvästi, ja vastustaja pääsi hyökkäämään monipuolisesti. Jos jossain onnistuttiin, niin torjuntapisteitä saatiin enemmän mutta se ei yksin riitä. Taas nähtiin, että taso näissä peleissä on todella kova”, kertoili Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Kuuden pelatun kierroksen jälkeen Tähti jatkaa lohkonsa peränpitäjänä kaksi pistettä Puijo Wolleytä jäljessä. Kärkinelikko on karannut omille lukemilleen, ja pudotuspelipaikat alkavat olla sinettiä vaille jaetut. Tähden pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina Parkkivuoressa Aitolahden Rientoa vastaan.

Tähden upea taistelu ei riittänyt Rientoa vastaan

Sunnuntaina Parkkivuoreen saapui yksi kauden nimekkäimpiä kokoonpanoja, kun Tähden naiset kohtasivat Aitolahden Riennon. Lähes kaikilta Riennon pelaajilta löytyy liigataustaa, yhteensä satoja otteluita. Vierasjoukkue majailee myös lohkon kakkossijalla, joten Tähden voi sanoa lähteneen otteluun altavastaajana.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta lupaavasti, kun puoliväliin asti edettiin tasapisteissä. Tähden peli kuitenkin kaatui lukuisiin hyökkäysvirheisiin, ja Riento nappasi kaiken lisäksi vielä kolme torjuntapistettä. Vierasjoukkue pelasi lähes virheettömästi ja kirjautti erävoiton nimiinsä.

Toisessa erässä Tähti sai hyökkäyspelinsä kasaan, ja pallot lyötiin kohti kenttää. Kotijoukkueen pelaamisesta löytyi kuitenkin harvinainen heikkous; syöttö. Peräti kuusi aloitusvirhettä johti lopulta siihen, että selvästi edellistä erää heikommin pelannut Riento pääsi peliin mukaan ja voitti erän lopulta jatkopalloilla.

Kahvitauon jälkeen Parkkivuoressa nähtiin sellainen kotijoukkue, ettei paremmasta väliä. Tähti upotti Riennon kenttään mukavasti hyökkäyksiä, syötti ässiä ja torjui vierasjoukkueen hyökkäykset kolmeen otteeseen. Myös vastaanottopeli onnistui erinomaisesti, ja Tähti otti erävoiton Riennon vahvasta loppukiristä huolimatta.

Neljäs erä näytti jo puolivälissä menevän selkeästi vieraille, mutta niin vain Tähti taisteli tasoihin ja johtoasemaan. Erän lopussa kokemus oli kuitenkin valttia, ja Riento onnistui kääntämään tilanteen edukseen ja se johti otteluvoittoon. Tähti takoi Riennon kenttään peräti 16 hyökkäyspistettä, mutta hävisi erän lopulta harmillisesti omilla virheillä.

Näiden tapahtumien jälkeen lopputulokseksi kirjattiin Tähden tappio lukemin 1–3 (16–25, 24–26, 25–21, 23–25). Pörssikärkinä Tähdeltä olivat Ada Aronen (21/+17), Helmi Parviainen (15/+8) ja Emilia Marjakoski (10/0). Raati palkitsi parhaina pelaajina Tähdeltä Arosen ja Riennolta Maija Katilan. 

”Harmillisen lähelle päästiin, ja jos pari palloa olisi mennyt toisin niin oltaisiin päästy kokeilemaan kanttia viidenteen erään. Kahdessa viimeisessä erässä tehtiin itse enemmän pisteitä kuin Riento, mutta omia virheitä tuli muutama liikaa. Kokonaisuutena kuitenkin loistava esitys meiltä, ehkä kauden paras. Vastustaja oli hieman parempi ja puolusti todella hyvin” tuumi Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tappio Riennolle tietää Tähden osalta sitä, että pudotuspelihaaveet ovat enää seitinohuet. Matkaa lohkon neljänteen sijaan on yhdeksän pistettä, ja jäljellä on vain kolme ottelua. Seuraavan kerran Tähden naiset taistelevat pisteistä ensi sunnuntaina Parkkivuoressa. Vastaan asettuu lohkon viidentenä kaksi pistettä Tähteä edellä oleva Puijo Wolleyn 2-joukkue.

Puijo Wolley kovempi tiukassa taistossa

Naisten 2-sarjan kivikova yläjatkosarja jatkui sunnuntaina Parkkivuoressa, kun Tähden vieraaksi saapui Puijo Wolleyn kokenut joukkue Kuopiosta. Joukkueiden edellinen ottelu venyi Itä-Suomessa viiteen erään, joten tiukka vääntö oli odotettavissa.

Ensimmäisessä erässä Tähti pelasi ehkä kauden parasta peliään. Syöttötaktiikka vei pohjan PuWo:n hyökkäyspeliltä ja kotijoukkue ei lahjoittanut ilmaisia pisteitä omilla virheillä. Tähden vastaanotto toimi mainiosti ja hyökkäyspeli oli monipuolista. Parkkivuoreen saapuneet lentopallon ystävät saivat todistaa Tähden selkeätä erävoittoa.

Toiseen erään Tähti sai terävän alun, mutta PuWo pääsi peliin mukaan. Erän puolivälin jälkeen Tähti löi isomman vaihteen silmään, ja oli paikoitellen täysin pitelemätön. Kuopiolaiset auttoivat omilla virheillään Tähden lopulta erän voittoon ja kahvitauolle siirryttiin kotijoukkueen 2–0-johtolukemissa.

Kolmannessa erässä Puijo sai pelinsä kuntoon. Tähden vastaanotto hajosi, eikä hyökkäykseenkään löytynyt tarvittavia tehoja. Edes erän loppupuolella pyörinyt vaihtoruletti ei pelastanut Tähteä erätappiolta. 

Neljäs erä oli tasainen loppuun saakka. Tähti hyökkäsi kovilla tehoilla, mutta Puijon selvästi parantunut vastaanotto ja uskomattoman sitkeä puolustuspeli antoivat vieraille mahdollisuuden erän voittamiseen. Tähti teki tiukassa erässä kaksi virhettä vastustajaa enemmän, ja Puijo venytti ottelun viidenteen erään.

Viides erä alkoi Tähden komennossa, mutta loppua kohden PuWo näytti kokemuksen ja rutiinin merkityksen. Vieraat hyökkäsivät järkevästi, eikä Tähti löytänyt siihen vastausta. PuWo puolusti Tähden nurin ja voitti lopulta erän ja koko ottelun tiukan väännön jälkeen.

Tähden laihaksi lohduksi jäi yksi sarjapiste tappiolukemin 2–3 (25–13, 25–20, 19–25, 22–25, 12–15). Tilastokärjiksi nousivat tuttuun tapaan laitahyökkääjät Ada Aronen (19/+15), Helmi Parviainen (19/+10) ja Emilia Marjakoski (13/+6). Retsin raati palkitsi parhaina pelaajina Tähdeltä Parviaisen ja PuWo:lta 21 pistettä takoneen Heidi Hännisen. Yleisömääräksi kirjattiin 68.

”Pienestä kiinni, taas kerran. Hienosti taisteltiin ja voitettiin useampia pitkiä palloja, mutta tässä nähtiin mikä on aikuisten ja junnujen ero. Pelattiin vähän liikaa junioripalloa, ja kokenut vastustaja osasi hyödyntää sen. Syöttö-vastaanottopelissäkin oltiin vähän jäljessä” mietiskeli Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden osalta kevään ohjelma alkaa olla selvillä. Ensin pelataan runkosarja loppuun, ja sen jälkeen taistellaan ensi kauden sarjapaikasta näillä näkymin juuri PuWo:a vastaan kahden ottelun sarjassa. Mikäli Tähti voittaa tuon sarjan, se säilyttää paikkansa ylemmässä 2-sarjassa. Tappiolla Tähti karsii sarjapaikasta alajatkosarjan parhaimmistoa vastaan. Runkosarja jatkuu tulevana sunnuntaina Orivedellä OrPo:n vieraana, seuraava kotiottelu pelataan 10.3. jolloin vastaan asettuu Nurmon Jymy.

Kovavireinen OrPo murskasi Tähden

Naisten 2-sarjan toiseksi viimeinen runkosarjaottelu pelattiin Orivedellä, jossa Tähteä emännöi kovaan kevätvireeseen päässyt Oriveden Ponnistus.

Ottelusta ei jäänyt kovinkaan paljoa kerrottavaa. OrPo rikkoi Tähden pelin totaalisesti kovalla syötöllä, ja kotijoukkueen puolustuspeli oli välillä upeaa katsottavaa. Tähti kokeili monenlaisia kokoonpanoja, mutta laihoin tuloksin.

OrPo hyökkäsi tehokkaasti laidoilta Henna Kilpeläisen ja liiga-apu Oona Viljasen johdolla. Myös OrPo:n passari Joanna Kallinen pelasi mainion ottelun. Tähden puolelta erityismaininnan ansaitsee debyyttinsä 2-sarjassa tehnyt Laura Yläjärvi, joka kirjautti neljä pistettä.

”Tulos kertoo ihan kaiken. Jos omat hyökkäykset eivät jää kenttään ja vastaanotto rakoilee, niin numerot ovat tuollaiset. Hiihtolomaviikko totta kai vaikutti valmistautumiseen, mutta sama tilanne oli OrPo:lla joten sen taakse ei voi mennä. Nyt tuli ohipeli, ja se on syytä unohtaa mahdollisimman nopeasti” totesi Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun jälkeen.

Kevätkausi jatkuu tuplaviikonlopulla. Ensin lauantaina ovat vuorossa A-tyttöjen pelit, ja sunnuntaina Parkkivuoreen saapuu 2-sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Nurmon Jymy. Tämän jälkeen Tähdellä on edessä kaksi pudotuspeliottelua, joista voittaja säilyy ylemmässä 2-sarjassa häviäjän joutuessa karsintoihin.

Tähti nappasi erän runkosarjan kärjeltä

Naisten 2-sarjan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin sunnuntaina, ja Tähden osalta se tarkoitti kotiottelua Nurmon Jymyä vastaan.

Jymy oli hävinnyt kauden aikana vain yhden ottelun ja yhteensä kahdeksan erää, joten vastus oli melkoisen kova. Tähden laaja kokoonpano nousi arvoonsa, kun B-tytöt taistelivat Raisiossa aluemestaruuksista. Uusina niminä pöytäkirjaan merkittiin Caroline Külaots ja Venla Vesala.

Nurmo näytti heti alussa, miksi se johtaa sarjaa. Sillä oli avauserässä varaa kymmeneen suoraan virheeseen ja hyökkäyspisteitä vierasjoukkue nakutti peräti 19. Tähti ei saanut montaa hyökkäystä Jymyn kenttään eikä ässäsyöttöjäkään tullut yhtäkään. Erävoitto kirjattiin vieraille melko selvin numeroin.

Toiseen erään Tähti piristyi huomattavasti. Kotijoukkue onnistui tekemään pisteitä itse, ja vieraat pitivät pelin tasaisena omilla virheillä. Upea taistelu ei kuitenkaan aivan kantanut loppuun asti, ja kahvitauolle lähdettiin Jymyn 2-0-johtolukemista.

Kolmannessa erässä Parkkivuoressa nähtiin ehkä kevään parasta Tähteä. Kotijoukkue hyökkäsi 13 pistettä, syötti neljä ässää ja otti yhden torjunnankin. Tämän lisäksi Jymy teki seitsemän virhettä, ja yhteenlaskun lopputuloksena Tähdelle kertyi erävoittoon tarvittava määrä pisteitä. Erän lopun tuuletuksista näki, että erävoitto maistui todella makealta.

Erävoiton jälkeen Tähden takki tyhjeni, ja Jymy palasi omalle huipputasolleen. Neljäs erä ei enää tarjonnut paljoakaan jännitystä, mutta Tähti jaksoi taistella mainiosti loppuun saakka. Taisteluilme ei vain muuttunut tällä kertaa pisteiksi, ja omia virheitäkin kotijoukkue teki liikaa. 

Tähti hävisi runkosarjan voittaneelle Jymylle lopulta 1–3 (15–25, 22–25, 25–22, 13–25). Pistepörssin kärkikolmikkoon mahtuivat Emilia Valaranta (11/-3), Riikka Kuopio (10/+7) ja mainion 2-sarjadebyytin tehnyt Caroline Külaots (8/+3). Ottelun parhaina palkittiin Tähdeltä erinomaisen vastaanottopelin pelannut Sanna Ojala ja Jymyltä viime kaudella liigaakin pelannut sentteri Sara Niemi.

”Sanotaan, että tappio pitäisi aina harmittaa hiukan, mutta tänään ei harmittanut tippaakaan. Vastus oli kovin mahdollinen, ja siihen nähden pelattiin hieno peli. Joukkueen ilme oli paras pitkään aikaan ja selkeästi nautittiin pelaamisesta. Erävoitto oli kova juttu, ja antoi paljon uskoa tulevaan”, tuumaili Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Vaikka Tähti ei onnistunut yläjatkosarjassa ottamaan voittoja, se pystyi haastamaan jokaisen joukkueen omassa 2-lohkossaan. Kaikilta vastustajiltaan Tähti voitti vähintään yhden erän, eikä otteluvoittokaan jäänyt lopulta paljosta kiinni. 

Sarja jatkuu ristikkäispudotuspeleillä 1-lohkon viidenneksi sijoittunutta ONMKY:tä vastaan. Otteluparin ensimmäinen osa pelataan tulevana lauantaina Mäntän koulukeskuksen salissa, ja heti sunnuntaina joukkueet kohtaavat Oulussa. Voittaja säilyttää paikkansa ylemmässä 2-sarjassa, häviäjä joutuu karsintoihin.

 

Tähden naisten kausi jatkuu karsinnoissa

Naisten 2-sarja on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Tähden osalta se tarkoitti tuplaviikonloppua oululaista ONMKY:tä vastaan. Ensin pelattiin lauantaina Mäntässä ja heti perään sunnuntaina Oulussa. Tähteä vastassa oli äärimmäisen kokenut joukkue, jonka rosterista löytyi entisiä ykkössarja- ja liigapelaajia.

Lauantain ottelu alkoi Tähdeltä hieman hermostuneesti. Avauserä näytti jo menevän nopeasti vieraille, mutta Tähti löysi pelinsä ja kiri jo lähes rinnalle. Erän lopun muutamat virheet ja ONMKY:n hyvät suoritukset ratkaisivat erävoiton vieraille.

Toisessa erässä Tähti hyökkäsi tehokkaammin kuin ensimmäisessä, ja Helmi Parviainen toi kolmella perättäisellä ässäsyötöllä kotijoukkueen mukaan taisteluun erän voitosta. Kokeneen vastustajan rutiini oli kuitenkin liikaa, ja kahvitauolle lähdettiin ONMKY:n johtaessa eräluvuin 2–0.

Pitkältä tauolta palasi saliin entisestään piristynyt Tähti. Vaikka oululaiset puolustivat loistavasti, Tähti pystyi takomaan palloa lattiaan Emilia Valarannan ja Ada Arosen johdolla. Kotijoukkue nappasi myös neljä torjuntapistettä, ja onnistui voittamaan kolmannen erän.

Neljännessä erässä Tähden takki tyhjeni totaalisesti, ja erätappiosta sisuuntunut ONMKY antoi kotijoukkueelle melkoisen oppitunnin. Liberona häärinyt Janika Rontti oli kentän ehdoton kuningatar ja puolusti lähes kaiken mikä tuli kohdalle. Tähti teki erään myös 11 suoraa virhettä, mikä on auttamatta liikaa.

Lopputulokseksi kirjattiin Tähden 1–3 (18–25, 22–25, 25–21, 14–25)-tappio. Tähden tehokolmikon koostumus oli tällä kertaa Aronen (13 pistettä), Valaranta (12) ja vahvaa ottelua ennen pientä loukkaantumista pelannut Parviainen (11). Parhaina pelaajina palkittiin Tähdeltä mainion ottelun pelannut Emilia Marjakoski ja ONMKY:n parhaaksi raati arvosti Janika Rontin.

Pari tuntia ottelun päättymisen jälkeen Tähti suuntasi pikkubussilla Kempeleelle yöksi. Sunnuntaiaamuna Tähti saapui pelipaikalle suunnitelmien mukaan, mutta sitten alkoikin tapahtua: pelipaikaksi merkityllä Tuiran koululla oli sattunut tuplavaraus. Sekä Tähden että ONMKY:n pelaajien ja taustajoukkojen hämmästys oli melkoinen, kun salista löytyikin lentopalloverkon sijaan taekwondo–leiri.

Oulun alueen puhelinverkko kuormittui aivan kapasiteettinsa äärirajoille, kun alettiin etsiä korvaavaa pelipaikkaa. Noin puolen tunnin selvitystyön jälkeen toimiva ratkaisu löytyi Oulunsalosta, ja peli saatiin lopulta alkamaan puolitoista tuntia myöhässä.

Tähti olisi tarvinnut suoranaisen ihmeen, jotta se olisi päässyt kesälomille taskussaan ylemmän 2-sarjan paikka tulevalle kaudelle. Kokoonpanosta löytyi vain kuusi kenttäpelaajaa ja kaksi liberoa, lisäksi ottelu olisi pitänyt voittaa 3–0. 

Kahdessa ensimmäisessä erässä Tähti jaksoi laittaa kampoihin, mutta melkoisen hurmostilan löytänyt ONMKY ei jättänyt vieraille mitään mahdollisuuksia. Kotijoukkueen puolustuspeli oli vielä eilistäkin parempaa, ja hyökkäyksistäkin löytyi uusia kuvioita. Kolmas erä oli lähinnä kosmetiikkaa otteluparin ratkettua lopullisesti Tähden toisen erän tappioon.

Tähden 0–3 (17–25, 17–25, 12–25)-tappio ei jättänyt jossiteltavaa. Peli oli kuitenkin lähtökohtiin nähden erinomaista. Tehokolmikkoon ylsivät ottelun parhaanakin palkittu Ada Aronen (14/+8), Helmi Parviainen (7/+1) ja Sanna Ojala (6/-2). 

”Oli raskas viikonloppu. Pelattiin aika hyvin, mutta vastus oli jälleen kerran kovaa luokkaa. Meinasi tehdä tiukkaa löytää edes kokoonpanoa Oulun reissuun, mutta Emmalle (Änäkkälä) ja Sannalle (Ojala) iso kiitos että lähtivät alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen mukaan. Oulun päässä oli melkoinen säätö, mutta onneksi saatiin pelaamalla ratkaisu. Muutamassa viime pelissä on ollut nyt hyvä meininki tappioista huolimatta, joten luottavaisin mielin lähdetään karsintoihin” mietiskeli Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen reissun jälkeen.

Seuraavaksi Tähdellä on siis edessä karsintapelit ylempään 2-sarjaan. Ylempään sarjaan selviää kahdella voitolla, ja vastaan asettuu Ylöjärven Ryhti. Otteluaikataulu on vielä auki, mutta näillä näkymin sarja alkaa 24.3. Parkkivuoressa.

Tähden naiset kesälomalle kahdella tappiolla

Naisten ylemmän 2-sarjan karsintasarja jatkui tiistaina Ylöjärven Urheilutalolla. Kotijoukkue Ylöjärven Ryhti oli voittanut edellisen kohtaamisen Parkkivuoressa, joten Tähdellä oli pakkovoiton paikka, mikäli se mielisi venyttää sarjan kolmanteen otteluun.

Avauserä oli Tähden osalta melkoinen katastrofi. Pelissä ei toiminut oikeastaan mikään, ja Ryhti vei peliä miten tahtoi. Kotijoukkueen kova syöttö oli myrkkyä Tähden pelille, eikä vierasjoukkue saanut rakennettua riittävästi hyökkäyspaikkoja. 

Erätauolla Tähti piristyi, ja toisessa erässä nähtiinkin hyvää taistelua. Erän alku meni Tähden komennossa, mutta Ryhdin muutamat peräkkäiset onnistumiset erän puolivälissä ja lopussa söivät vieraiden pelistä parhaan tehon. Avauserästä jonkin verran muuttunut kokoonpano vaikutti kuitenkin toimivan, ja Tähti pystyi haastamaan Ryhtiä ajoittain todella tiukasti. Erävoittoon asti taistelu ei kuitenkaan riittänyt.

Kolmannessa erässä Ryhti näytti jo menevän menojaan, mutta 5–9-tappioasemassa otetun aikalisän jälkeen peli kääntyi. Tähti vei seuraavat 11 palloa lukemin 9–2, ja paineli kolmen pisteen johtoon. Vastaanottoon löytyi tärkeitä onnistumisia vaihtojen kautta, ja Ryhti joutui turvautumaan aikalisään tilanteessa 22–23. Aikalisän jälkeen Soili Kalliokoski tykitti kaksi ässäsyöttöä, ja Tähti pääsi juhlimaan erävoittoa.

Neljännessä erässä Tähden suurin haaste oli nollata edellinen erävoitto. Erän alku olikin vieraiden hallintaa, mutta lopulta Ryhdin vahva laitahyökkäys oli Tähdelle liikaa. Muutama oma virhe väärässä paikassa hankaloitti pelaamista ratkaisevasti.

Lopputuloksena oli Tähden toinen 1–3 (16–25, 21–25, 25–22, 20–25)-tappio karsintasarjassa ja samalla alkoi kesäloma. Pistetilaston kärkeen nousi nuoriso-osasto: Tähden parhaana palkittu Ada Aronen mätti 17 ja Emilia Marjakoski 10 pistettä. Muut säestivät vahvasti taustalla. Ryhdiltä parhaana palkittiin sunnuntain tapaan vahvasti hyökännyt Jemina Jäärni.

”Kaveri oli parempi, ei voi mitään. Jäärni oli meille turhan vaikea pideltävä. Totta kai tappio harmittaa, mutta pitää olla ylpeä koko joukkueesta. Hienosti jaksettiin taistella. Takki on aika tyhjä, mutta onneksi ehditään lepäillä tovi ennen viimeisiä junioriturnauksia. Kauden mittaan onnistumisia tuli koko porukalle, ja ilman täyttä kokoonpanoa oltaisiin oltu ajoittain pulassa. Valtavan iso kiitos myös kaikille taustatoimijoille ja yhteistyökumppaneille” tuumi toistaiseksi viimeisen 2-sarjaottelunsa Tähdessä valmentanut Valtteri Jääskeläinen.

Lähtökohtiin nähden Tähti pelasi huikean 2-sarjan. Ilman suurempia odotuksia kauteen lähtenyt joukkue nappasi syksyllä yhdeksän voittoa kymmenestä pelistä, ja pääsi mittaamaan tasoaan kivikovia vastustajia vastaan ylemmässä jatkosarjassa. Vaikka voittoja ei enää keväällä tullutkaan, Tähti onnistui nappaamaan vähintään erävoiton kaikilta vastustajiltaan. 

Naisten edustusjoukkueessa pelasivat koko kauden Maria Valkeejärvi, Emma Änäkkälä, Emilia Valaranta, Helmi Parviainen, Emilia Marjakoski, Soili Kalliokoski, Jenni Uuttera, Oona Vihinen, Ada Aronen, Riikka Kuopio, Minja Koponen, Henna Metsälä ja Salla Jatkola. Kevääksi mukaan tuli Sanna Ojala ja vierailevina tähtinä nähtiin Laura Yläjärvi, Siiri Lehtonen, Caroline Külaots ja Venla Vesala. Joukkueen johdosta vastasivat päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen, joukkueenjohtaja Mika Mutkala ja huoltaja Tapio Parviainen