Otteluraportit

Tähden B-tytöt tiukan taistelun jälkeen 1-sarjaan
Pooliturnaus Kolhossa 7.11.2015

Vilppulan Tähden B-tytöt saivat järjestäjävuoron ensimmäiseen pooliturnaukseen 7.11. Kyseessä oli siis 2-sarjan E-pooli ja vastassa Oriveden Ponnistus, HPK-Hämeenlinna ja Soinin Tiikerit, voittaja nousisi 1-sarjaan, kakkonen pysyy poolissa ja kaksi putoaa alemmaksi.

Turnaus järjestettiin poikkeuksellisesti Kolhon koululla, koska Parkkivuoren urheilutalo ja Mäntän liikuntasali oli ilmoitettu varatuiksi. Turnaus alkoi ja Mäntän liikuntasali oli kuulemma tyhjä. Toivottavasti tulevaisuudessa ymmärretään perua varaukset ajoissa, koska käyttäjiä saleille on.

Aamu alkoi heti kovimmalla mahdollisella vastustajalla, verkon toiselle puolelle asteli Oriveden Ponnistus, Tähti oli aiemmin pystynyt vain horjuttamaan vahvaa OrPoa. Ensimmäinen erä menikin Oriveden tyttöjen tahtiin, ja Tähti koitti roikkua mukana. Joukkueen otteissa näkyi jännitys, eikä saatu parasta peliä millään käyntiin. OrPo vei ensimmäisen erän 15-25.

Toiseen erään Tähti tuli paremmalla liikkeellä ja peli parani, vahvalla syötöllä Tähti sai häirittyä vastustajan pelinrakentelua ja jatkopallot saatiin päätettyä hyökkäyksiin. Vilppulan tytöt ottivat niskalenkin Oriveden joukkueesta ja veivät toisen erän 25-19. Luvassa oli kolmas ratkaiseva erä.

Kolmas erä alkoi Tähdeltä todella vahvasti ja joukkue otti hetkessä 9-0 johdon, peli oli aivan Vilppulan tyttöjen käsissä. Kunnes tapahtui se mitä näissä tilanteissa pelkää, Tähti rupesi odottamaan pelin loppumista ja ”työhanskat” putosi. Orivesi ei aikaillut vaan tarttui mahdollisuuteen ja oltiin hetken päästä tilanteessa 14-14.

Pelin lopusta muodostui huikea trilleri kun Tähti vihdoin heräsi uudestaan erään. Lopulta Tähden tytöt voittivat henkisen väännön usean ottelupallon jälkeen 20-18 ja ottelun 2-1. Tämä oli juniorilentopalloa parhaimmillaan tai pahimmillaan, riippuu kysyykö yleisöltä vai valmentajalta.

Tauon jälkeen Tähden vastustajaksi asteli HPK Hämeenlinnasta. Tästä ottelusta ei muodostunut suurta spektaakkelia, vaan Tähden tytöt hallitsivat peliä selvästi alusta loppuun HPK:n hyvästä yrityksestä huolimatta.

Vastustajan valmentajan käytös oli hieman erikoista ja sellaista nykyään enää harvemmin onneksi näkee. Tästä keskusteltiin myös pelin jälkeen. Jatkuva vastustajan puolelle tai tuomarille huutelu lähinnä näytti häiritsevän oman joukkueen peliä, jota hän ei kyllä keskustelussa myöntänyt. Joka tapauksessa ikävää tuollainen, mutta Tähti voitti erät 25-11, 25-9 ja ottelun suoraan 2-0.

Kolmas peli oli Soinin Tiikereitä vastaan, Tiikerit oli hävinnyt päivän kaksi edellistä peliä, mistä sisuuntuneina he pistivät Tähden todella tiukoille. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, jossa mentiin aina jatkopalloille saakka. Lloputa Soini oli terävämpi ja voitti erän 24-26.

Toisen erän Tähti otti paremmin haltuunsa ja Tiikerit olivat muutaman pisteen jäljessä koko erän ajan ja Vilppula voitti erän 25-17, edessä jälleen kolmas erä. Ratkaisuerästä muodostui tiukka vääntö, kumpikin joukkue laittoa kaiken peliin ja taisteli palloista loppuun asti. Lopulta Tähti oli pari pistettä parempi ja voitti erän 15-13 ja ottelun 2-1. Näin varmistettiin nousu 1-sarjaan, loistava suoritus nuorelta joukkueelta.

Pikkuhiljaa kaikki pelaajat ovat pelikunnossa. Nyt joukkueen mukaan lähti jo kymmenen pelaajaa ja jokaista tarvittiin tämän turnauksen voittoon. Hienosti taistelivat Emma Änäkkälä, Mira Paltto, Inka Yläkangas, Emilia Valaranta, Roosa Pahkamaa, Henna Metsälä, Helmi Parviainen, Riikka Kuopio, Minja Koponen ja Venla Vesala. Valmentajana toimii Sami Yläkangas ja joukkueenjohtajana Mika Mutkala.

Tähden B-tytöt aloittivat kautensa
Tasonmittausturnaus Ylöjärvellä 10.10.2015

B-tyttöjen sarjakausi pyörähti käyntiin 10.10. Ylöjärvellä, jossa vastaan asettui Oriveden Ponnistus, Ylöjärven Ryhti 1 ja 2 sekä Lamminpään Korpi. Tähden B-tyttöjoukkue koostuu tänä vuonna lähinnä seuran C-tytöistä vahvistettuna kahdella B-ikäisellä pelaajalla.

Ensimmäinen peli oli kovaa kotijoukkuetta Ryhti 1:ä vastaan. Pelin alku oli tahmeaa pelaamista Tähden tytöiltä ja Ryhti hallitsi ekaa erää selvästi vieden sen 25-12 nimiinsä. Toiseen erään Tähti kasasi pelinsä ja vastustaja haastettiin tosissaan ihan jatkopalloille asti, mutta Ryhti oli kovempi ratkaisupalloissa ja vei erän 27-25 ja ottelun 2-0.

Toinen ottelu alkoi heti perään, ja se olikin melkein paikalliskamppailu Oriveden Ponnistusta vastaan. Tässä pelissä joukkue osoitti pystyvänsä pelaamaan voitosta näitä kovia joukkueita vastaan. Hienoa peliä Tähden tytöt esittivät, mutta se ei aivan vielä riittänyt. OrPo voitti ottelun 2-0 (25-23, 25-17)

Soppeenharjun koululla ei ollut Tähdellä enää pelejä, vaan siirryttiin pelaamaan viimeiset kaksi ottelua Urheilutalolle. Ensin kohdattiin Lamminpään Korpi. Tästä pelistä ei muodostunut mitään spektaakkelia, koska nyt tasoero oli niin suuri Tähden joukkueen hyväksi. Ottelu pelattiin nopeasti ohitse ja Tähti voitti pelin 2-0 (25-9, 25-9)

Viimeiseen otteluun vastustajaksi saapui Ryhti 2, joka koostuu todella hyvistä 2002 syntyneistä pelaajista. Joukkuetta valmentaa Harri Matilainen, joka aikoinaan oli myös näiden Tähden joukkueen tyttöjen valmentajana heidän aloittaessaan harrastustaan.

Edellisestä pelistä ottelun rytmi muuttui täysin, ja Tähden tyttöjen pelissä näkyi jo väsymys virheinä. Vastustajalla ei ollut mitään muuta kuin voitettavaa, ja he taistelivat hienosti. Kahden erän jälkeen oltiin tilanteessa 1-1, ja alkoi kolmas ratkaiseva erä. Siinä Tähden tytöt raapivat väkisin tarvittavat pisteet, jotta voitto heltisi lukemin 2-1 (25-17, 17-25, 15-10). Peli oli vaikea, mutta voitot ratkaisevat, ja taas opittiin jotain.

Vilppulan Tähti tuli turnauksessa kolmanneksi ja aloittaa pooli pelit 2-sarjasta E-poolista. Jokainen turnaus kasvattaa tätä nuorta joukkuetta, jossa pelasivat Emma Änäkkälä, Emilia Valaranta, Riikka Kuopio, Minja Koponen, Henna Metsälä, Helmi Parviainen ja Roosa Pahkamaa. Poissa olivat Inka Yläkangas, Venla Vesala ja Caroline Külaots. Valmentajana toimii Sami Yläkangas ja joukkueenjohtajana Mika Mutkala.