Otteluraportit

Tähden B-pojat SM-sarjan A-pooliin

Tähti ympäripyöreän turnauksen voittajaksi

Kotisalissaan, Parkkivuoren urheilutalon tutulla parketilla isännöivät Tähden B-pojat kauden avauksena pelattavaa tasonmittausturnausta. Hyvin monien käänteiden ja lähes ennätystasaisen turnauksen jälkeen kotijoukkue pääsi tuulettamaan turnausvoittoa ja paikkaa A-poolista.

Avausottelussa ja sen ensimmäisessä erässä nähtiin se kuuluisa ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa tilanne. Rutiiniesityksellä Tähti vei JyväsLentiksen kakkosjoukkuetta tilanteeseen 24-19. Sitkeä vastustaja ja oma sortuminen erän päättymisen odotteluun käänsi kuitenkin kelkan vieraille 24-26. Toiseen erään Tähti sisuuntui ja vei sen näytöstyyliin 25-16. Kolmas erä kulki kalkkiviivoille niukassa Tähden komennossa, kunnes parin hukatun ottelupallon jälkeen jyväskyläläisvieraat vuorostaan pääsivät yrittämään ottelun katkaisemista. Tähti väänsi itsensä sillasta ylös, kuittasi erän 18-16 ja kauden avauspelin voiton 2-1. Rantaperkiön Iskun lyödessä Nurmon Jymyn ja JyLen puolestaan Iskun, huomattiin viimeistään silloin, että nyt pelataan täysin ympäripyöreää turnausta. Joukkueiden järjestys voi olla mikä vain. Tähti väänsi Nurmon kanssa lähes pinna pinnasta ottelun, joka lopussa kääntyi Etelä-Pohjanmaalle 1-2 (25-23, 23-25, 12-15). Nurmon ollessa tiukassa koitoksessa Iskua vahvempi, oli turnauksen ja Tähden pakka ennen viimeistä ottelua täysin auki. Tähdelle jokainen sija olisi vielä mahdollinen riippuen viimeisen ottelun tuloksesta. Liekö valmennuksen juottama käärmekeitto, kokemus kovista paikoista vai mikä, mutta Tähti löysi viimeiseen otteluun vastustamattoman iskun, jolla Isku lyötiin parketin rakoon. Ensimmäinen erä tuli kotiin murskatahtiin 25-13 ja toinen varmalla hallinnalla 25-21. Tulos vei lopulta Tähden tämän kimurantin lohkon voittajaksi.

Tähden passarina hääri jo tuttuun tapaan juonikas Henri Strengell. Pisteitä takoivat Tuomaat Kuusisto ja Kopare, Severi Nieminen, Eetu Lehtisaari, reitensä loukannut, yhden pelin väliin jättänyt ja hammasta purren viimeiseen peliin tsempannut Aleksi Lähteenmäki, Aapo Kolhinen sekä uusi tuttavuus Leevi Jermoranta. Leevi taisi eniten nauttia JyLe-pelistä, jossa verkon toisella puolen oli viime vuoden seurakavereita. Opiskelu Jämsänkoskella toi Leevin leventämään Tähden kapeaa pelaajarosteria. Paikallisesta lentopallokulttuurista Leevi voi kysellä sedältään Tomi Jermorannalta, joka edusti vuosia Mäntän Valoa ykkössarjassa. Liberopaitaa turnauksessa kantoivat Joona Eteläsalo ja joukkueen ”rookie”, nuoremmasta ryhmästä tälle kaudelle B-poikiin noussut ja leijonanaskelin kehittyvä Aku Salomaa. Penkillä peliä johti tuttuun tapaan Rauli Salmijärvi apunaan Pertti Strengell ja Teemu Lehtisaari.

Tähden tilanne vanhemmissa juniori-ikäluokissa on tällä hetkellä mairitteleva, ehkä jopa historiallinen. Seuran A-tytöt ja A-pojat lunastivat viikko sitten paikkansa ikäluokkansa SM-sarjan kärkikvartettiin ja nyt B-pojat tekivät saman tempun. Kolmessa ikäluokassa yhtä aikaa maamme neljän joukossa on tilanne, jota tuskin ennen on täällä koettu?

Tähden B-pojat nousivat SM-sarjan ykköseksi

Kolmella voitolla kärkeen!

Tähden 2003-2004 ikäluokan poikien lentopallojoukkue on aloittanut sarjakautensa komeasti. Tasonmittausturnauksessa Tähti selvitti tiensä A-pooliin, eli tämän hetkiseen Suomen kärkikvartettiin. Neljän kärjen ensimmäinen pooliturnaus pelattiin Kuopiossa ja turnauksen jälkeen maamme ranking-ykkösenä tässä ikäluokassa ja tällä hetkellä komeilee Vilppulan Tähti.

Tähti aloitti turnauksen kaatamalla tiukassa kolmieräisessä väännössä kotijoukkue Puijo Wolleyn 2-1 (25-21, 21-25, 15-12). Toisessa koitoksessa kaatui täksi kaudeksi perustettu Lempäälän fuusiojoukkue Lempo-Volley 2-0 (25-18, 30-28). Turnausvoitto varmistui ja upea kolmen voiton suora täydentyi, kun Kempeleen Lentopallo kyykähti Tähdelle suoraan 2-0 (25-19, 25-21). Seuraavaan neljän kärjen turnaukseen kolmen viikon päähän Tähti saa seurakseen Kuopion koitoksen kakkosen Puijo Wolleyn sekä B-poolista nousevat, SM-sarjan suurimmat ennakkosuosikit Salon Viestin ja Alahärmän Kisan.

- Erikoinen fiilis -, maisteli päävalmentaja Rauli Salmijärvi turnauksen jälkeen. – Peluutimme kaikkia kymmentä miestä, vaihtelimme pelipaikkoja ja tuntui, että parannettavaa jäi aika paljon vähän joka jannulle ja siten tietenkin koko joukkueelle. Siitä huolimatta tuli A-poolin voitto. Se ei ole ihan jokapäiväistä herkkua. Tiukkoja paikkoja oli ja päivään mahtui monenlaista, niin hyvää kuin huonompaakin. Tyytyväinen toki pitää olla, tuloksesta totta kai – jatkoi valmentajan penkillä paljon urallaan nähnyt Salmijärvi.

Kentällä Henkka Strengell jakeli monipuolista passipeliä. Hyökkäysvastuuta kantoivat Aleksi Lähteenmäki, Tuomas Kuusisto, Aapo Kolhinen, Leevi Jermoranta, Eetu Lehtisaari, Severi Nieminen ja Tuomas Kopare. Liberopaidoissa luutivat vuorollaan Joona Eteläsalo ja Aku Salomaa.

Tähden joukkueiden edellinen piikkipaikka SM-sarjassa ei lentopalloväeltä hevillä unohdu. Keväällä 2017 A-pojat nousivat Rauli Salmijärven luotsaamana maamme kärkeen kreivin aikaan, Vilppulassa järjestetyn SM-lopputurnauksen finaaliottelussa ja kuittasivat tuolloin Suomen mestaruuden. Historiaa taakse päin kelatessa kärkisijaa on pidetty sitä ennen vuonna 2013, jolloin joulukuussa silloisen C-ikäluokan (s. 1999 ja 2000) pojat kamppailivat Kauhavalla itsensä listaykköseksi Seppo Tolvasen ja Pasi Valarannan valmentamina.

Tämä pelikausi on vasta aluillaan, turnaukset ja vastukset kovenevat kauden edetessä. Tähden joukkueen itseluottamukselle turnaus teki jatkon kannalta kuitenkin varmasti hyvää. Näyttää siltä, että jälleen Parkkivuoresta ponnistaa uusi ikäluokka haastamaan valtakuntamme valioita. Puikoissa tuttuun tapaan Salmijärvi, tällä kertaa vahvoina assistentteinaan Pertti Strengell ja Teemu Lehtisaari.

B-pojille A-poolista voitto ja kaksi tappiota

Salmijärven kymmenikkö teki voitavansa

Alahärmän Kisa järjesti B-ikäisten poikien SM-sarjan tämän hetken kärkinelikon välisen kuntopuntarin isänpäivän aattona. Rauli Salmijärvi ja Pertti Strengell saivat lakeuksille koko kymmenpäisen ryhmänsä Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen, Tuomas Kuusisto, Henri Strengell, Eetu Lehtisaari, Aapo Kolhinen, Leevi Jermoranta, Tuomas Kopare, Aku Salomaa ja Joona Eteläsalo.

Avausottelussa Tähti otti tiukassa mittelössä voiton kotijoukkue Kisasta. Ensimmäinen erä kotijoukkueelle 25-19 lähinnä AK:n maajoukkuelaiturin Nico Mäki-Valtarin vahvalla syöttövuorolla. Toisessa Tähti kuittasi vieden erän samoin 25-19 lukemin. Kolmas erä pelataan lyhennettynä 15 pisteeseen kahden pisteen erolla. Melko poikkeuksellisesti erävoittoon tarvittiin tällä kertaa päivän suurin pistemäärä, kun Henkka Strengell torjui Tähdelle erävoiton vasta lukemissa 27-25. Päivä oli käynnistetty hienosti kaatamalla toinen koko kauden tämän ikäluokan ennakkosuosikeista.

Toisessa ottelussa Tähti aloitti virheettömästi ja takoi pikavauhtia taululle 7-3 johtolukemat. Tämän jälkeen Kuopiossa viime poolikierroksella Tähdelle tiukan taiston hävinnyt vastustaja, Puijo Wolley, terävöitti hyökkäyksensä ja hajotti hyvällä syötöllä Salmijärven ryhmän vastaanoton. Passari Strengellistä tuli hetkessä ravuri, joka juoksi palloja passattavaksi pitkin kenttää. Samalla hyökkäyspeli muuttui ymmärrettävästi vaikeaksi ja savolaiset marssivat erävoittoon 22-25. Toisessa erässä Tähden konsepti sekosi ja Puijo sai nauttia sydämensä kyllyydestä erävoiton ilman selityksiä tylyin 13-25 lukemin.

Salon Viesti oli saanut matkaan vain tasan tarvittavat kuusi pelimiestä ja marssinut niillä kahdessa ottelussaan sekä AK:n että PuWon yli. Ehkä sanonta laatu korvaa määrän alleviivautui Viestin joukkueessa, sillä koko kuusikko kuuluu ikäluokan maajoukkueeseen. Tähden ”pohjoisen Pirkanmaan kyläjoukkue” teki voitavansa mutta Viestin laadukas kokoonpano oli tällä kertaa yksinkertaisesti liian kova. Voitto Salolle suoraan kahdessa erässä, Tähdelle 20 ja 15 eräpistettä.

Tähden B-poikien kausi jatkuu kolmen viikon kuluessa käytännössä varmasti kotiturnauksella. Tuolloin mitellään B-poolissa SM-sarjan sijoilla 5-8 ja kiistakumppaneina ovat tästä turnauksesta tuttu Alahärma, tällä kaudella ensimmäistä kertaa kohdattava Himangan Roima sekä Kuopiosta tuttu Lempo Volley.

Tähden B-pojat ovat aloittaneet kauden hienosti ja tuntuma maamme kärkeen on saatu. Kauden mittaan kilpailijoiden kokoonpanoissa tapahtuu todennäköisesti muutoksia, kun kärkijoukkueisiin etsitään lisää kovia pelaajia menestysmahdollisuuksien vahvistamiseksi. Tähti on liikkeellä samassa salissa treenaavilla lähiseudun pojilla ja näistä lähtökohdista sen vahvuus voi perustua ainoastaan tiiviiseen joukkueeseen ja hyvään yhteiseen harjoitteluun. Rauli Salmijärvelle tilanne on tuttu jo kymmenien vuosien ajalta.

B-pojat taistelivat poolinousun

Kolme kertaa kolme erää ja ratkaisut tietysti aina kahden pisteen erolla...

Melkoisen jännitysnäytelmän järjestivät Tähden B-pojat kotiturnauksessaan, kun SM-sarjan sijoilla 5-8 olleet joukkueet kamppailivat asemista sarjan seuraavalle kierrokselle. Kuuden ottelun rupeaman jälkeen Alahärmän Kisa ja Tähti nousivat maamme neljän kärkeen, Lempo Volley jatkaa B-poolissa sijoilla 5-8 ja Himangan Roiman kohtaloksi koitui vauhdin hakeminen C-poolista sijoilta 9-12.

Tähden reitti hienoon lopputulokseen oli kaikkea muuta kuin suoraviivainen ja yksinkertainen. Ensimmäisessä otatuksessa Tähti nappasi Lempo-Volleyltä ensimmäisen erän tasaisella pelisuorituksella halliten erää lievästi koko ajan. Toinen erä eteni ensimmäisen kaltaisesti aina ottelupallotilanteeseen 24-20, jossa Tähti sortui lentopallon perisyntiin, voiton odotteluun. Lempo selvitti neljä ottelupalloa ja vaikka Tähti hankki vielä viidennenkin, niin vain erä pääsi luiskahtamaan Lempäälään. Kolmannen erän Tähti väänsi itselleen väkisin numeroin 16-14 ja aloitti päivänsä puolinihkeällä voitolla.

Toisessa ottelussa Himangan Roima jäi lähtötelineisiin, kun Tähti rummutti pikavauhtia taululle johtolukemat 10-2. Hyvän alun jälkeen Tähti oikaisi selkänsä hieman liian aikaisin ja numeroissa 23-23 oltiinkin jo rinta rinnan. Viimeisissä palloissa Roima oli rahtusen terävämpi ja antoi Tähdelle ansaitun muistutuksen siitä, että valtakunnan kärjessä kamppailtaessa yksikään ottelu, tai erä, ei putoa käsiin ilman kovaa asennetta ja nöyrää työntekoa. Erä Roiman voitoksi 28-26. Toiseen erään Tähden kuviot löytyivät ja erätasoitus tuli selkein numeroin 25-18. Kolmannessa Roima taisteli hienosti ja Tähti avitti vieraitaan sortumalla lyhyessä erässä peräti kahdeksaan omaan virheeseen. Kotijoukkue oli pahimmillaan alakynnessä numeroissa 6-11, mutta kampesi vielä pisteen päähän tilanteessa 13-14. Aikalisänsä jälkeen Roima onnistui keskihyökkäyksellään päättämään erän ja ottelun Tähden tappioksi 1-2.

Ennen päivän viimeistä kamppailua Tähden säilyminen B-poolissa sijoilla 5-8 oli varmistunut, kun taas nousu neljän kärjen A-pooliin vaati erävoiton omat ottelunsa puhtain 2-0 numeroin vieneestä Alähärmän Kisasta. Tähti oli edellisellä kierroksella huippupitkässä ottelussa kaatanut Kisan 2-1, mutta tuon turnauksen jälkeen Kisa oli saanut riveihinsä lisää pohjanmaan murretta kovin savolaisittain puhuvia Itä-Suomen kulttipelaajia.

Tähti teki tähän otteluun pieniä kokoonpanomuutoksia, tiivisti aiemmissa otteluissa hieman vuotaneet rivinsä upeasti, eikä tuijotellut pätkääkään nimiä vastustajan pelipaidoissa. Ensimmäisessä erässä vilppulalaisryhmä pääsi eräpallossa jo lipaisemaan poolinousua, mutta menetti lopulta erän 25-27. Usein ennakkosuosikkia vastaan hyvän taistelun jälkeen niukasti hävitty erä katkaisee kamelin selän, mutta tällä kertaa kävi toisin. Tähti puolusti urheasti, syötti ja hyökkäsi rohkeasti ja hallitsi toista erää suvereenisti päättäen sen numeroihin 25-17. Kolmannessa erässä panoksena oli enää otteluvoiton tuoma kunnia ja senkin Tähti kampesi itselleen todella pitkän kaavan kautta lopulta numeroin 23-21 ja koko ottelun siis 2-1.

Rauli Salmijärven suojatit kamppailivat kolmessa ottelussaan jokaisessa täydet kolme erää ja aina ratkaisu tapahtui pienimmällä mahdollisella kahden eräpisteen erolla. Lauantai tarjosi B-poikalentopalloa täyden draamankaaren mukaan. Tarinalla oli kotijoukkueelle onnellinen loppu ja matka jatkuu tammikuussa sijoilla 1-4.

B-poikien aluemestaruus Lempäälään, Tähdelle pronssia

Lempo, Loimu ja Isku Tähden vieraina

Vilppulan Parkkivuoressa ratkottiin loppiaisena B-poikien Lounais-Suomen aluemestaruus neljän joukkueen kesken. Kotijoukkueen haastajiksi saapuivat kaudelta tutut Rantaperkiön Isku ja Lempo Volley sekä ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdattu Raision Loimu.

Avausottelussaan Tähti kohtasi Iskun. Ensimmäisessä erässä Salmijärven miehistö taisi tehdä ainakin oman ennätyksensä yhdessä erässä tehtyjen virheiden määrässä. Tähti lahjoitti Iskulle 16 pistettä virheillään ja samalla erän 20-25. Tuolla virhemäärällä lentopallossa on mahdotonta erää voittaa ja tämän oppi Tähti marssiessaan toiseen erään. Erä selkeästi kotijoukkueelle 25-12 vain kuudella omalla virheellä ja kolmas setti perään 15-11. Päivä käyntiin nihkeällä voitolla.

Toisessa ottelussa Tähti taisi sortua nuorta mutta taitavaa Raision Loimua vastaan lievään luulotautiin. Numeroa pienemmät vastustajat korvasivat kokonsa tiiviillä ja uhrautuvalla puolustuspelillä, onnistuneilla riskisyötöillä, järkevillä hyökkäyksillä sekä hyvillä aloitusten vastaanotoilla. Tähdellä jäi käsijarru jumiin ja sekava peliesitys johti selkeään tappioon 0-2 (18-25, 18-25).

Kolmannessa koitoksessa Tähti voitti Lempo-Volleyn numeroin 2-1 (25-20, 17-25, 15-12). Tähti toisti tässä ottelussa saman kuin SM-sarjan kahdessa kohtaamisessa Lempon kanssa, eli väänsi voiton kolmessa erässä. Tässä ottelussa Tähden valmennusta ilahdutti erityisesti kuopus Aku Salomaan hienot onnistumiset.

Lempo, Loimu ja Tähti saivat kaikki kasaan neljä sarjapistettä. Tähti jäi huonoimmalla eräsuhteella pronssille. Lempo kuittasi aluemestaruuden eräpisteiden suhteesta lasketulla erolla ja Loimu pokkasi hopeaa. Iskulle jäi tällä kertaa luu ja neljäs sija käteen.

Pronssiset mitalit kuittasivat Henri Strengell, Aleksi Lähteenmäki, Eetu Lehtisaari, Severi Nieminen, Joona Eteläsalo, Aapo Kolhinen, Aku Salomaa sekä Tuomaat Kopare ja Kuusisto. Penkkitriona häärivät tuttuun tapaan Rauli Salmijärvi, Pertti Strengell ja Teemu Lehtisaari. Tähden poikien kausi jatkuu SM-sarjan neljän kärjen A-poolissa 18.1. Salossa Hermannin koululla.

B-pojille Salosta vain kokemusta

Vaikeaa oli, mutta kaikki mikä ei tapa vahvistaa...

Hienosti Suomen kärjen mukana koko kauden kamppaillut Tähden B-poikajoukkue pelasi SM-sarjan kärkivartetin välisessä turnauksessa Salossa Hermannin koululla. Tältä reissulta Rauli Salmijärven vuosikymmeniä maata kiertäneelle valmentajan vyölle ei kertynyt lisää päänahkoja. Alahärmän Kisa kuittasi Tähdelle edellisten kierrosten niukat tappionsa suoraan 2-0 (25-17, 25-15). Tähden pelissä nähtiin sille epätyypillisiä alkeellisia virheitä normaalia enemmän, mikä helpotti pohjalaisten marssia selkeään voittoon. Tähti oli virkeimmillään toisen erän alussa, jossa se vielä numeroissa 10-8 oli kuskin paikalla. Vastustajan syöttöputki mursi kuitenkin Vilppulan rintaman ja taistelu taukosi siihen.

Toisen ottelun ensimmäinen erä muistutti Alahärmä-pelin toista erää. Kohtuullisella alulla palloiltiin VaLePaa vastaan 15-11 johtoon, kunnes jälleen tulipa tenkka, tenkka poo. Vastustajan syöttövuoroa ei saatu poikki ennen kuin tilanteessa 15-20, eli yhdeksän peräkkäin hävityn pallon jälkeen. Erä iskettiin loppuun jälleen tasapäin ja se päättyi Tähden tappioksi 20-25. Toisen erän pinnaputken esitti puolestaan Tähti. VaLePa johti vielä numeroissa 16-17, mutta siinä pukkipaitojen eräpisteet sitten olivatkin. Erä Tähdelle 25-17 ja ratkaisu siirtyi kolmanteen erään. Päätöserä oli tasatilanteessa vielä numeroissa 10-10, mutta Tähden parin pakottamattoman virheen siivittämänä erä päättyi numeroihin 12-15 ja otteluvoitto matkasi Sastamalaan.

Päivän päättäneessä koitoksessa Tähti kohtasi isäntäjoukkue Salon Viestin, joka oli voittanut molemmat turnauksen aiemmat pelinsä. Tässä ottelussa Viesti murjoi kovalla syöttöpelillään Tähden vastaanoton riekaleiksi ja punapaitojen vaikeaksi muodostuneet hyökkäyspaikat päätettiin usein torjunnan kautta lyöjän omille varpaille. Tähti ei oikeastaan päässyt missään vaiheessa mukaan peliin ja ottelu lähinnä palloteltiin läpi. Suurin syyllinen tähän oli vapautuneesti ja vahvasti pelannut kotijoukkue. Tulospalveluun kirjautui Tähden tappio 0-2 (16-25, 14-25).

Tähti pelasi turnauksessa normaalilla kymmenen hengen miehistöllä. Salossa vierailivat Henkka Strengell, Severi Nieminen, Tuomas Kopare, Tuomas Kuusisto, Eetu Lehtisaari, Joona Eteläsalo, Leevi Jermoranta, Aleksi Lähteenmäki, Aku Salomaa ja Aapo Kolhinen.

A-poolista B-poolin putosi Tähden lisäksi Valtteri Jääskeläisen valmentama VaLePa. Helmikuussa todennäköisesti Tampereella pelattavaan turnaukseen seurakseen nämä joukkueet saavat B-poolissa säilyneen JyväsLentiksen sekä C-poolista nousevan Tampereen Isku-Volleyn.

B-pojille jo nyt paikka SM-lopputurnaukseen

Viimeisestä pooliturnaukesta komeasti kolme voittoa ja pääsylippu finaaleihin

Rauli Salmijärven, Pertti Strengellin ja Teemu Lehtisaaren luotsaama Tähden B-poikajoukkue varmisti jo nyt paikkansa huhtikuun puolivälissä pelattavaan 12 joukkueen SM-lopputurnaukseen. Viimeisen poolivaiheen maamme kuusi kärkiryhmää, Tähti niiden mukana, lunastivat suoran paikan lopputurnaukseen. Muut kuusi joukkuetta karsitaan maaliskuun lopulla pelattavalla välieräkierroksella.

Tähti lunasti paikkansa voittamalla sijoja 5-8 tarkoittavan B-pooliturnauksen Tampereella viime lauantaina. Joukkue jyräsi kolmessa ottelussaan yhtä monta voittoa. Avausottelussa jalkoihin jäi JyvasLentis 2-0 (25-22, 25-22) kamppailussa, jonka ratkaisu piili Tähden joukkueen tasaisuudessa. Hankalin vaihe osui ottelun loppuun, kun ensimmäistä ottelupalloa syötettiin jo tilanteessa 24-16. Seuraava jakso sisälsi JyLen kuusi pistettä ja Tähden molemmat aikalisät, kunnes Tuomas Kuusiston kakkospaikan hyökkäys kimposi JyLen torjunnasta leveäksi ja päästi Tähden piinasta.

Toisessa ottelussa vilppulalaisryhmä nappasi makean revanssin joukkueiden edellisen kohtaamisen vieneestä VaLePasta. Ensimmäistä erää Tähti vei koko ajan ja kuittasi sen selkein numeroin. Toinen erä käynnistyi myös Tähden merkeissä. Tähden protestoidessa yhden rajapallon tulkintaa, keskittyminen herpaantui hetkeksi ja se tarjosi useamman pisteen putken Sastamalaan. Tähti nousi vielä 21-20 johtoon, mutta tämän jälkeen se sortui omiin virheisiin ja menetti erävoiton. Tasaisesti käynnistyneessä kolmannessa erässä Tähti näytti kovan kanttinsa. Joukkue palasi tasolleen ja eteni vääjäämättömästi erä- ja otteluvoittoon. Poikkeuksellisesti ottelu päättyi passari Henkka Strengellin reippaaseen iskulyöntiin. Tähdelle voitto suomalaisen lentopallodynastian VaLePan kasvateista 2-1 (25-18, 21-25, 15-10).

Ennen viimeistä ottelua turnausjärjestäjä Rantaperkiön Iskua vastaan turnauksen asetelma oli niin pelaajilla kuin joukkueen johdollakin tarkasti tiedossa. Lopputurnauspaikka menetetään vain häviämällä suoraan kahdessa erässä selvällä piste-erolla. Joukkue käsitteli tilanteen hienosti ja käytti saamansa paikan vakuuttavasti. Aamuottelussa upealla kolmannen erän nousulla VaLePan nujertanut Isku jäi tällä kertaa täysin Tähden jalkoihin. Turnausvoiton ratkaissut erä Vilppulaan murskaluvuin ja päälle hieman palailumeiningillä toinen erä. Tähti tuuletti finaalipaikkaa numeroin 2-0 (25-13, 25-21). Tähden seuraksi tästä turnauksesta finaaleihin matkaa JyLe, Vammala ja Isku joutuvat hakemaan omaa finaalilippuaan välierien kautta. Kuuden kärki, Tähti mukaan lukien, pelaa oman välieränsä, jossa haetaan asetelmia lopputurnauksen lohkojakoihin.

- Vastoinkäymisiä oli kuluneella viikolla paljon ja tänne tullessa oli melkoisen epävarma olo mitä tuleman pitää. Kaiken jälkeen tuli kauden ehjin turnaus ja finaalipaikka. Ne todella maistuvat, makusteli päävalmentaja Rauli Salmijärvi marssiessaan ulos Linnainmaan koululta. – Toivottavasti saamme sairastuvan tyhjäksi ja hyvän valmistautumisen kohti lopputurnausta, lausui Salmijärvi ääneen monen muun valmentajan tässä vaiheessa kautta jakaman toiveen.

B-pojilla harjoitusturnaus kotisalissa

Isku ja VaLePa saapuvat Parkkivuoreen

SM-lopputurnauspaikkansa jo varmistanut Tähden B-poikien joukkue hioo kuntoaan kotisalissa lauantaina 29.2. Harjoitusturnauksessa pelataan kolme kolmieräisiksi sovittua ottelua. Ensin Tähti kohtaa Tampereen Isku-Volleyn, sitten Isku ja VaLePa kamppailevat keskenään. Kolmannessa ottelussa Tähti ja VaLePa hakevat tuntumaa toisistaan.

Ottelut alkavat klo 10.30 ja sessio kestää jonkin matkaa iltapäivälle.

Tähden kahvio palvelee vanhaan tapaan. Tule seuraamaan viihdyttävää B-poikalentopalloilua!

Isku ja VaLePa tervetuloa! Hienoa, kun pääsette paikalle!