Otteluraportit

Tähden miesten edustus avaa huippuottelulla

Muutama viikko sitten varaslähdön liigajoukkueiden ottelulla alkanut lentopallokausi käynnistyy Parkkivuoressa tulevana sunnuntaina. Silloin Tähden vieraaksi klo 16 alkavaan Suomen cupin otteluun saapuu huikealla nimilistalla varustettu LeKi Lempäälästä.

Pelin henki on hyvin yksinkertainen, eli pelataan vain voitosta ja etenevä joukkue saa seuraavalla kierroksella vastaansa ei enempää eikä vähempää, kuin suomalaisen lentopallon tämän päivän dynastian - ja viime kaudella mestareiden liigaa pelanneen - Vammalan Lentopallon.

LeKi marssittaa cupin otteluun joukkueen, jolla on takanaan yli 2000 liigaottelun ja usean maaottelun kokemus. Anssi Vesanen, Sauli Silpo ja Jukka Lehti ovat tuttuja nimiä kaikille lentopalloa seuraaville. Tälle kaudelle ryhmää ovat tulleet vahvistamaan liigakentiltä Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen ja Teemu Koivunen. Ja valmentajana on aikanaan Iskun Suomen mestaruuteen johtanut Tapani Nyström. LeKi on siis poikkeuksellisen laadukas 1-sarjajoukkue, jonka pelaajistosta useampikin voisi edelleen pelata liigassakin.

Tähti puolestaan starttaa virallisen kautensa hyvin tutuilla miehillä. Parkkivuoren ryhmä on täynnä seuran omia kasvettaja. Ja eiköhän päävalmentaja Rauli Salmijärvikin voida tähteläiseksi laskea hyvinkin perustellulla syyllä… Pelaajaryhmässä mukana ovat Petro Ahvenjärvi, Daniel Heinonen, Kalle Hietavala, Sami Valaranta, Santeri Salonen, Oskari Marjakoski, Niko Jokela, Olli Kolhinen, Lassi Mäntynen ja Oskari Lehtonen. Teemu Kaitakari pelaa omasta tahdostaan A-pojissa, mutta on luvannut tarvittaessa olla käytettävissä myös miesten otteluissa. Salmijärven apuna joukkueenjohdossa häärii Ahti Laaksi. Lauri Ojala on mahdollisesti vielä tulossa mukaan.

Tähden rivi on siinä mielessä hyvinkin erityinen, että jokaisella pelaajalla on taustaa seuran junioreista viidestä peräti neljääntoista vuoteen. Eli kasassa on omavarainen joukkue.

Sarjakausi Tähden osalta alkaa 6.10. kotiottelulla VaLePan joukkuetta vastaan.

A-poikien kausi käynnistyi tasoturnauksessa Nurmossa viime lauantaina. JyväsLentiksen miesten joukkueessa pelaavat, vahvasti tähti-taustaiset, Arttu Varhe ja Pyry Puronaho ovat junioreissa Tähden riveissä. Voitto Köykkä on tarkoitus saada mukaan sikäli kun Akaa-Volleyn liigakiireiltään ennättää, ja viimeistään kauden huipennukseen ”Vote” aiotaan tutun punaiseen paitaan saada.

Lauantaina Tähti hävisi kauden ennakkosuosikkeihin lukeutuvalle Kauhavan Wisalle 0–2 ja tiukassa ottelussa Nurmon Jymylle 1-2. Voitto kairattiin puolestaan Seinäjoki-Lentiksestä 2–0. Tämä tarkoitti sitä, että Etelä-Pohjanmaalta oli tuomisina paikka valtakunnalliseen C-pooliin. Aikanaan kevään lopputurnaukseen aukeaa paikka kahdeksalle maan parhaalle A-poikaryhmälle.

Sunnuntaina klo 16 Parkkivuoressa pilli viheltää, ja siitä käynnistyy virallisesti Tähden miesjoukkueen kausi Suomen Cupin merkeissä. Syksyllä 2-sarjassa pelataan kahdeksan joukkueen alueellisessa lohkossa kaksinkertainen sarja, josta parhaat jatkavat sitten kohti ylempiä loppusarjoja.

Tähti puristeli LeKiä

Vilppulan Tähden nuori miesjoukkue kohtasi Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella ykkössarjassa pelaavan Lempäälän Kisan.

Ensimmäisessä erässä voitosta kamppailtiin pitkän kaavan kautta. Kahdesta omasta eräpallostaan huolimatta Tähti joutui lopulta taipumaan numeroin 29-31. Toisen erän puoliväliin asti Tähti vei peliä, kunnes rutinoituneempi vastustaja väänsi väkisin erävoittoon tarvittavat pisteet, 20-25. Kolmannessa erässä kotijoukkueen ote notkahti puolessa välissä ja erä karkasi Tampereen eteläpuolelle 16-25 ja siten koko ottelu 0-3. Lempäälä jatkaa Suomen Cupissa seuraavalle kierrokselle, jossa se kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Vammalan Lentopallon.

Tähden otteet nimivahvaa LeKiä vastaan herättävät toiveita ensi lauantaina alkavaan sarjakauteen. Passarikaksikkona tahtipuikkoa heiluttavat Kalle Hietavala ja Lassi Mäntynen. Keskitorjujina verkkoa valvovat Oskari Marjakoski, Niko Jokela ja Teemu Kaitakari, yleispelaajina hääräävät Santeri Salonen, Daniel Heinonen, Petro Ahvenjärvi ja Olli Kolhinen. Hakkurin tontin miehittää kovakätinen Sami Valaranta ja puolustusta johtaa libero Oskari Lehtonen. Rauli Salmijärven kokeneissa käsissä on nuori, motivoitunut ja paikallinen joukkue, joka toivottavasti saa taakseen tunnetusti runsaslukuisen kotiyleisön tuen. 

Ensimmäisistä sarjapisteistä väännetään Parkkivuoressa tulevana lauantaina. Syyspuolella pelattavasta alkulohkosta neljä parasta jatkavat kevätkaudella ylemmässä loppusarjassa, josta pudotuspelien kautta seulotaan lopulta sarjanousijat.

Tähden avauksesta mahalasku

Ottamatta mitään pois Vammalan Lentopallon nuoren joukkueen hyvästä pelistä, voidaan perustellusti todeta Vilppulan Tähden hävinneen itselleen sarja-avauksessaan 0–3 (16–25,19–25, 25–27) lauantaina Parkkivuoressa.

– Eiköhän aamulla taas aurinko nouse, tokaisi päävalmentaja Rauli Salmijärvi kommenttinaan ottelun päätyttyä.

Tähden pelissä petti tällä kerralla ihan jokainen joukkueen osa-alue. Pahiten kuitenkin pelaajien asenne. Näkyvillä oli sitä, mitä urheilukielellä kutsutaan näennäisyrittämiseksi. Harmittavaksi asian tekee se, että kyseessä on lahjakkaita lentopalloilijoita, jotka käyttävät paljon aikaa ja energiaa harjoittelemiseen - ja sitten tärkeimmässä paikassa, pelissä, huolellisuus ja tiukka asenne puuttuivat. 

Tuhkaa ei kuitenkaan kannata ripotella päälleen. Yleisö sai nähtäväkseen hienoja palloja, ja VaLePan joukkue osoitti olevansa erittäin potentiaalinen joukkue taistelemaan ikäluokassaan Suomen mestruudesta. Valmentaja Harri Lehtimäki on saanut joukkonsa hyvälle tielle.

Päivän näyttävimmät suoritukset teki Tähti, mutta ne jäivät vain valitettaviksi tähdenlennoiksi. Avauserää Tähti vei näytöstyyliin 12–7-tilanteeseen saakka. Ja sitten oma tekeminen loppui kuin seinään. Kolmannessa erässä Tähti oli myös jo viiden pisteen etumatkalla hävitäkseen sitten erän jatkopalloilla omaan turhaan virheeseen suhteellisen helpossa tilanteessa.

Tähden pelissä petti sekä aloitussyöttö että vastaanotto. Samoin helppoja jujuja ja tsekkilyöntejä tipahteli kenttään suurin piirtein saman verran kuin normaalivuosina yhteensä. Vierasjoukkue VaLePa teki itse vain 44 pistettä koko ottelun 77 pisteestään, ja noistakin pinnoista lähes puolet syntyivät Tähden pelaajien virheistä. Eli karkeasti sanottuna koko pelin tekemistään pinnoista sastamalalaisten omilla hyvillä suorituksella syntyi ehkä kolmannes. 

Tähden parhaan suorituksen taisi tehdä Lassi Mäntynen, jonka johdolla Tähti nousi tappioasemasta selvänlaiseen johtoon kolmannessa erässä. Keskitorjuja Niko Jokela väläytteli kolmannessa erässä. Libero Oskari Lehtonen palkittiin parhaana, koska ei tehnyt ainuttakaan lyöntivirhettä... Lisäksi tontilla olivat Daniel Heinonen, Kalle Hietavala, Sami Valaranta, Santeri Salonen, Olli Kolhinen, Teemu Kaitakari, Petro Ahvenjärvi ja Oskari Marjakoski.

Mennyt on mennyttä, eikä sitä voi kukaan muuttaa. Tästä pelistä on otettava muistiin vain se, mikä on asenteen merkitys. Pitkään kauteen kuuluu aina niin aallonpohjat kuin -harjat. Tulevana sunnuntaina, 14.10., vastus kovenee huomattavasti. Silloin vieraaksi kello 16 alkavaan otteluun saapuu lohkon ennakkosuosikki Lempäälän Jyry. Ryhmässä pelaa Kisan 1-sarjajoukkueesta farmiapuna liigassa takavuosina komean uran pelannut Ossi Vesanen, ja muutenkin kyseessä on tulivoimainen joukkue. 

Tähti kaatoi sarjakärjen

Lempäälän Jyry saapui Vilppulaan taskussaan kolme puhdasta voittoa kolmesta ottelusta. Viimeksi VaLePaa vastaan pohjanoteeraukseen sortunut Tähti puhdisti kilpensä, palasi tasolleen ja katkaisi Jyryn voittoputken 3-2 (25-19, 27-25, 19-25, 19-25, 15-10) kotivoitolla.

Rauli Salmijärven rosterista puuttuivat tällä kertaa passari Kalle Hietavala, libero Oskari Lehtonen sekä keskitorjuja Teemu Kaitakari. Poissaolijoita korvaamaan oli B-pojista värvätty 15-vuotiaat aikuisten sarjojen debytantit Juho Yläjärvi ja Aapo Kolhinen. 

Tähti aloitti seitsikolla, jossa Lassi Mäntynen oli passarina, hakkurin ruudussa Santeri Salonen, yleispelaajina Sami Valaranta ja Daniel Heinonen, keskellä Oskari Marjakoski ja Niko Jokela ja liberopaidassa Petro Ahvenjärvi. Ensimmäinen erä tuli kotiin monipuolisella hyökkäyspelillä sekä tiiviillä torjunnalla. 

Toista erää Jyry johti jo viidellä pisteellä. Tähti kuroi eron kiinni Daniel Heinosen painavilla syötöillä ja edelleen hyvin sujuneella hyökkäyspelillä. Jatkopalloille edenneen erän kuittasi Santeri Salonen lyömällä taululle numerot 27-25. Kolmannessa ja neljännessä erässä Tähti teki yhteensä 26 vastustajan pisteeseen johtanutta virhettä, eli yli puolet Jyryn pisteistä. Tällä saldolla eriä ei voi voittaa, joten peli eteni viiteen erään.

Lentopallossa on sanonta, jossa 2-0 johdon jälkeen joko voitat 3-0 tai häviät 2-3. Tällä kertaa Tähti kumosi tuon mantran ja onnistui viidennessä erässä lannistamaan lempääläläisten vastarinnan. Ottelu päättyi Jyryn pelaajan lyödessä pallon verkkoantenniin.

Retsin raati palkitsi Tähden parhaana kovilla aloituksillaan vastustajaa murentaneen Daniel Heinosen, vieraiden lusikan pokkasi varsin lämpöisenäkin käynyt joukkueen kapteeni Saska Saren. Tähdestä Santeri Salonen pelasi vahvan hakkuripelin ja Niko Jokela onnistui keskiverkolla. Myös molemmat 15-vuotiaat hankkivat elämänsä ensimmäiset pisteet miesten sarjassa. Juho Yläjärvi osoitti kylmäpäisyytensä päättämällä viidennen erän ratkaisuvaiheissa pitkän pallorallin railakkaaseen keskihyökkäykseen.

Tähden kausi jatkuu ensi sunnuntaina, jolloin sekä naisten että miesten joukkueet iskevät kotisalissa. Klo 13 naiset kohtaavat LP Kangasalan reservijoukkueen ja klo 16 miehet Aitolahden Riennon reservijoukkueen.

Tähti taipui maratonottelussa

Viisi erää ja neljä niistä pienimmällä mahdollisella erolla tarjosivat Tähden ja Aitolahden Riennon miesjoukkueet Parkkivuoren sunnuntai-illassa. Kotiyleisön pettymykseksi viimeistä pistettä tuuletti vierasjoukkue ja reilusti yli kahden tunnin koitos kirjataan aikakirjoihin AitRille 3-2 (25-23, 23-25, 25-23, 20-25,17-15).

Ensimmäinen erä eteni vahvasti Tähti-merkkisesti. Joukkue menetti kuitenkin käsittämättömästi otteensa ja 18-12 johdon sekä samalla täysin hallitsemansa erän. Toisen erän alku oli taas Riennon. Joukkue repäisi jo viiden pisteen kaulan. Tähti kuroi eron tasoihin 20 pisteen kohdalla ja oli sen verran terävämpi ratkaisupalloissa, että onnistui kuittaamaan erän kotiin. 

Kolmannen erän käännekohta tapahtui Tähden 14-11 johdon kiepsahtaessa yhdellä syöttövuorolla 14-19 tappiotilanteeseen. Kotijoukkue kiri vielä iholle ja tasatilanteeseen 22-22, mutta menetti lopulta erän 23-25. Neljännessä erässä Tähti lähti karkumatkalle tilanteesta 7-7 ja repi eron suurimmillaan kahdeksaan pisteeseen. Erän lopussa Riento kaunisteli hieman numeroita, mutta erä päättyi Sami Valarannan päättäväiseen hyökkäykseen. 

Ratkaiseva viides erä alkoi Tähden virhesumalla. Peli oli hetkessä 0-6 ja kuudesta pisteestä Tähti oli tehnyt neljä, valitettavasti vain kaikki vastustajalle. Daniel Heinonen tykitti kotijoukkueen hyvän kirin päätteeksi jo ottelupalloon, kunnes alun virhesuma toistui. Aitolahden Riento teki viimeisen oman pisteensä numeroihin 12-9. Tämän jälkeen lukemiin 17-15 päättyneessä erässä kaikki loput pisteet teki Tähti. Valitettavasti omien lisäksi pisteitä tehtiin liikaa vastustajan plakkariin ja ottelu luisui käsistä.

Santeri Salonen palkittiin Tähden parhaana, AitRin palkinnon pokkasi virtolaislähtöinen hakkuri Olli Kanerva. Salonen, Valaranta ja Heinonen tekivät laidoista pisteitä tasaisesti, keskimiehet Oskari Marjakoski ja Niko Jokela hyökkäsivät hyvällä prosentilla Kalle Hietavalan ja Lassi Mäntysen passeista. Petro Ahvenjärvi hoiti liberon tontin, Olli Kolhinen pelasi pääasiassa syöttövaihtoja.

Tähden pelin keskeinen asia on omien turhien virheiden karsiminen. Hyökkäys- ja torjuntavoima riittää tässä sarjassa parempaan, kuin tähänastiset tulokset antavat ymmärtää.

Tähden miehille tuplavoitto vieraskentiltä

Vilppulan Tähden miesjoukkueen syksy sai kokonaan uuden startin viikonlopusta, kun joukkue nouti sarjataulukon kannalta tärkeät vierasvoitot lauantaina Häijään Äijistä 2–3 (25–23, 13–25, 25–21, 22–25, 10–15) ja sunnuntaina Valkeakosken Isku-Veikoista 0–3 (14–25, 12–25, 18–25). Viisi pinnaa toivat Tähden lähelle paikkaa lohkon neljän kärjessä eli kevään yläloppusarjassa.

Lauantaina kohdattu Häijään Äijät oli seurana uusi tuttavuus, mutta VaLePa-junioritaustainen joukkue osoitti vaarallisuutensa alusta lähtien. Rauli Salmijärven suojatit kiipesivät ensimmäisessä erässä 23–16 tappioluvuista Oskari Lehtosen upealla syöttövuorolla pinnan päähän 23–22 – hävitäkseen kuitenkin erän. Toinen erä oli Tähden näytöstä. 

Kolmannessa erässä isännät menivät menojaan, ja vilppulalaisten loppukiri jäi kosmeettiseksi. Neljättä erää Tähti vei jo viiden pisteen turvin, mutta lopussa Äijät saivat kaunisteltua numeroita. Viidennessä erässä Tähti johti murskaavasti 10–3, ja hetken kuluttua enää 12–10, kunnes loput pallot hoidettiin päättäväisesti. Parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Daniel Heinonen.

Sunnuntaina Parkkivuoren kasvatit karkasivat Isku-Veikoilta horisonttiin heti lähtölaukauksesta. Numerot 25–14 ja 25–12 eivät jättäneet sijaa selittelylle. Kolmannessa erässä valkeakoskelaiset pyristelivät tiukasti vastaan aina 11–11-numeroihin saakka. Tämän jälkeen Tähden kone löysi jälleen rytminsä ja homma kuitattiin kotiin selvin numeroin. Tässä ottelussa tehokkaimmin pinnoja takoi Heinonen ja hyvin säesti Sami Valaranta.

– Oli hyvä asenne pojilla sunnuntain peliin. Nosto- ja passipeli toimi paremmin kuin koko syksynä, kertoili Salmijärvi kuulumisia sunnuntain ottelun päätyttyä.

Viikonloppuna liberona touhusi Petro Ahvenjärvi, passipeliä pyöritti Kalle Hietavala ja Lassi Mäntynen, laitureina palloja hoitelivat Heinonen, Valaranta, Olli Kolhinen, ja Santeri Salonen ja keskitorneina syöttökone-Lehtosen lisäksi huhkivat Niko Jokela ja Oskari Marjakoski.

Kausi jatkuu tulevan sunnuntaina, 4.11. Parkkivuoren hornankattila porisee ensin kello 13 naisten 2-sarjaottelussa, jossa Tähden vastustaja on JyväsLentiksen 2-joukkue, ja kello 16 erittäin mielenkiintoisessa ottelussa Tähden miesten joukkue kohtaa uudelleen Häijään Äijät, joilla varmasti on halua ottaa revanssi viisieräisestä tappiostaan.

Tähden A-pojat kahdeksan sakkiin

Tähden A-poikien joukkue kävi kirkastamassa kilpensä Kiteellä lauantaina, josta tuloksena oli C-poolin toinen tila ja samalla nousu B-pooliin eli Suomen kahdeksan parhaan joukkoon.

 Seuran pitkäjänteiselle työlle tuli samalla yksi mukava jatkumo, nimittäin jo neljättä kautta peräkkäin vilppulalaiset taistelivat itsensä A-pojissa kahdeksan sakkiin. Tuossa ajassa koko ryhmä on uusiutunut muuten kokonaan, paitsi Kalle HIetavala on ollut jokaisella kaudella mukana. Lisäksi ryhmään kuuluva Voitto Köykkä oli mukana jo syksyllä 2015, mutta liigakiireiden vuoksi "Vote" päässee mukaan vasta keväällä.

Nyt lauantaina Tähti tulitti ensin kumoon liigapelureiden johdolla pelanneen Raision Loimun 2–0 (25–20, 25–15) ja heti perään isäntäjoukkue Kiteen Urheilijat myös 2–0 (25–19, 25–6). Tämän jälkeen olikin tiedossa, että nousupaikka alkoi olla jo sinettiä vaille. Niinpä päätösottelusta Karhulan Veikkoja vastaan tulikin odotetun vaikea – ja tuloksena siitä olikin tappio 0–2 (17–25, 22–25). Vertailussa Tähden pisteet riittivät kuitenkin poolin kakkospaikkaan ja samalla nousuun.

Rauli Salmijärven luotsaamassa ryhmässä olivat mukana Hietavalan lisäksi Pyry Puronaho, Olli Kolhinen, Sami Valaranta, Lassi Mäntynen, Arttu Varhe, Oskari Lehtonen ja Oskari Marjakoski.

Samaan aikaan Tähden A2-joukkue, eli seuran B-pojat, taistelivat D-poolissa tiukasti noususta koko päivän. Lopulta kohtaloksi osoittautui aamun 1–2 (22–25, 25–21, 12–15) -tappio Seinäjoki-Lentikselle. Sen sijaan riemukkaat voitot napattiin idästä tulleista Liperi Volleysta 2–1 (25–16, 19–25, 15–8) ja East Volleysta myös 2–1 (27–29, 25–17, 15–10). Tuloksena oli siis poolin toinen tila.

Ryhmässä pelasivat Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen, Tuomas Kuusisto, Henri Strengell, Antti Periviita, Tuomas Kopare, Juho Yläjärvi, Eetu Ahonen ja Joona Eteläsalo. Valmennuksesta vastasivat Pertti Strengell ja Reijo Poikonen.

Tämänhetkisen tiedon mukaan seuraava turnaus, eli B-pooli, pelataan 24.11. Parkkivuoressa. Sitä ennen kuitenkin paikallisella urheiluyleisöllä on hieno mahdollisuus nähdä suomalaisten lentopallon tulevaisuus, kun Tähden 2-sarjan ottelun vieraaksi saapuu tulevana keskiviikkona, 7.11., vieraaksi kello 19 alkavaan otteluun saapuu Kuortaneen valmennuskeskuksen nimellä pelaava Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue.

Tähti kesytti Äijät

Vilppulan Tähden 2-sarjamiehistö oli tyly isäntä sunnuntaina Häijään Äijille, sillä pinnat jäivät Parkkivuoreen suoraan 3–0 (25–21, 25–16, 25–21). Viikkoa aiemmin joukkueet väänsivät tiukat viisi erää Häijäällä, mutta satapäinen vilppulalaisyleisö näki Tähden ottavan niskalenkin vieraistaan heti alusta saakka.

Ensimmäisessä erässä Tähti johti oli johtoasemassa käytännössä lähtölaukauksesta saakka. Ero vaihteli kahden ja viiden pisteen välillä. Joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon pokannut Daniel Heinonen lopulta päätti erän numeroihin 25–21.

Toisessa erässä vilppulalaisyhdistelmä sai koneensa käyntiin. Ero oli jo murskaavan tuntuisesti 24–10, kunnes vieraat lopussa pääsivät kuuden pinnan putkella kaunistelemaan numeroita.

Kolmatta erää puolestaan vieraat veivät Antti Impolan johdolla parin pinnan etumatkalla. Vasta oikeastaan numeroista 20–20 onnistui Tähti tekemään selvän pesäeron ja kuittaamaan voiton, joka nosti Tähden jo sarjan kärkinelikkoon.

Tähden pelissä oli paljon hyviä elementtejä. Ongelmia aiheuttaa lähinnä pelaajien oma keskittyminen ja tahto ratkaista pallot omalle joukkueelle. Miesten peleissä pienikin selän oikaisu vain tahtoo kostautua. Nytkin sastamalalaisten pisteistä iso osa tahtoi tulla Tähden pelaajien käsien kautta.

Palkitun Heinosen lisäksi Tähden joukkueessa oli monta onnistujaa. B-poikaikäinen Eetu Ahonen teki miehekkään debyytin keskitorjujan tontille. Oskari Marjakoski ja viikon verran kättään potenut Niko Jokela olivat totutun vahvoja. Laitapelaajina Sami Valaranta ja Santeri Salonen antoivat hyvin tulitukea Heinoselle. 

Liberon tonitlla puolustusta johti Petro Ahvenjärvi. A-poikien turnauksessa erinomaisia otteita esittäneet Ollli Kolhinen ja Oskari Lehtonen kävivät heittämässä syöttövaihtoja. Passariparivaljakko Kalle HIetavala ja Lassi Mäntynen tuki hyvin toisiaan ja päävalmentaja Rauli Salmijärvi pyöritti orkesteriaan tilanteen mukaan.

Keskiviikkona, 7.11., Parkkivuoreen saapuu Suomen 17-vuotiaiden maajoukkue, joka pelaa Kuortaneen valmennuskeskuksen nimellä. Nähtävillä on siis poikkeuksellisen mielenkiintoinen joukkue kaikki lajit huomioiden, sillä saliin astelee se ryhmä, johon jokainen ikäluokan poika haluaisi eli maajoukkue.

Tähti kyykytti nuorisomaajoukkueen

Lentopalloliitto kerää lajin nuoret lahjakkuudet ikäluokittain Kuortaneen valmennuskeskukseen harjoittelemaan, asumaan ja opiskelemaan. Näin tehostetaan tavoitteellista valmennusta kohti tulevia maajoukkuetehtäviä. Harjoitteluun kuuluu pelaaminen myös miesten sarjoissa. Nuorten alle 16-vuotiaiden maajoukkue vieraili näissä merkeissä keskiviikkoillan 2-sarjaottelussa Tähden kotisalissa Parkkivuoressa. 

Ottelun kaksi ensimmäistä erää voitti Tähti, vaikka Rauli Salmijärven suojateilla olikin hieman jalka juuttunut jarrupolkimelle. Hyvät suoritukset devalvoitiin usein omilla virheillä ja 2–0 (25–20, 25–23) eräjohtoon siirryttiin hieman tuskaisesti ilman suurempia lentopallon hienouksia. Kolmas erä eteni tasaisesti ja kun nuorisomaajoukkue onnistui kuittaamaan sen jatkopalloilla nimiinsä 24–26, oli Parkkivuoren nukkuva karhu herätetty vasta alkaneilta talviunilta. 

Neljännessä erässä Tähti tukki verkon totaalisesti ja Kuortaneen nuorten lupausten hyökkäykset päätyivät kiitettävällä prosentilla Tähden keskitorjujien Niko Jokelan ja Oskari Marjakosken korkealle kurottaviin kouriin. Torjunnan ohi tulleet ja siitä kimmonneet pallot hoiti puolustus libero Petro Ahvenjärven johdolla hienosti passareiden Kalle Hietavalan ja Lassi Mäntysen kautta hyökättäväksi. 

Santeri Salosen, Daniel Heinosen ja Sami Valarannan tulitus laidoista teki murhaavaa jälkeä ja valmennus sai vain nauttia kyydistä. Suurimmillaan ero repesi numeroihin 22-7 esityksellä, jota toivoisi näkevän useamminkin. Lopun odottelu päästi sinivalkoiset pojat kaunistelemaan erän loppunumeroiksi Tähdelle 25–16 ja koko ottelu kirjattiin kotijoukkueelle 3-1.

Keskiviikkoillan pistekunkkuna hääri jo tutusti Daniel Heinonen, jolle kirjattiin 22 onnistumista. Tähden parhaan pelaajan palkinnon pokkasi hienosti aloituksia vastaanottanut ja puolustuspalloja kaivanut libero Petro Ahvenjärvi. Vierailta palkittiin vähintään toisen, todennäköisesti jo useammankin polven lentopalloilija, vaasalaislähtöinen Nico Mäki-Valtari.

Tähti jatkoi siis orastavaa voittoputkeaan, joka on venynyt nyt neljän ottelun mittaiseksi. Seuraavaksi putkea koetellaan nuoren VaLePan joukkueen vieraana Sastamalassa ensi sunnuntaina. Motivointia tuskin tarvitaan, kun muistissa on avauskierroksen nöyryyttävä kotitappio samalle joukkueelle. Kotisalissaan joukkue esiintyy seuraavan kerran Suomen itsenäisyyspäivänä. 

Tähti haki revanssin

Tähden miesten edustusjoukkue kuittasi lokakuisen kotitappionsa Vammalan Lentopallolle Kiikoisissa sunnuntai-iltana pelatussa ottelussa. Tähti vei kakkossarjaottelun vahvalla torjunta- ja hyökkäyspelillä suoraan 3–0 (25–19, 25–21, 25–14).

Kalle Hietavala pyöritti passarina Tähden peliä monipuolisesti ja tehokkaasti. Hakkuri Santeri Salonen ja yleispelaaja Daniel Heinonen junttailivat palloja välillä voimalla ja välillä jujutellen nuoren sastamalalaisyhdistelmän kenttään. 

Keskellä hääränneet Oskari Marjakoski ja Niko Jokela napauttivat teräviä nopeita hyökkäyksiä ja torjuivat uskon vastustajan hyökkääjiltä. Ottelu oli lähes koko ajan Tähden komennossa ja lyhyet heikommat hetket kyettiin unohtamaan nopeasti.

Tähden voiton pääarkkitehtina hääri parhaana palkittu Daniel Heinonen. Ottelun lopussa mies esitti varsinaisen syöttöshown, päättäen taiston peräti viiden ässäsyötön putkeen. Valmentaja Rauli Salmijärveä tässä ottelussa tuurannut Ahti Laaksi oli pelin jälkeen tyytyväinen:

– Tänään oli rauhallinen esitys koko joukkueelta. Vaikka nostopelissä ei päästy ihan viime otteluiden tasolle, niin hyökkäys pysyi tarpeeksi kovana läpi ottelun ja oma syöttö toimi. Fyysisesti olimme vastustajaa edellä ja käytimme tänään tuon edun. Nyt on pieni tauko peleissä ja laitellaan poikien paikkoja rauhassa kuntoon. 

Tässä ottelussa voitosta nauttivat mainittujen lisäksi Petro Ahvenjärvi, Sami Valaranta, Lassi Mäntynen, Oskari Lehtonen, Olli Kolhinen sekä huoltajan ja tilastomiehen leiviskät hoitanut Lauri Ojala.

Tähdellä miehistöillä tuloksekas viikonloppu

Vilppulan Tähden miesten ja A-poikien joukkueet kaivoivat menneeltä viikonlopulta sarjojen kannalta tärkeät voitot. 

Sunnuntaina 2-sarjan ottelussa Tähti kävi Hakkarissa kaatamassa sarjajohtaja Lempäälän Jyryn hienosti 3–1 (21–25, 25–22, 26–24, 25–18). LauantaIna A-poikien turnauksessa yksi voitto ja kaksi tappiota tiesivät säilymistä B-poolissa, eli Suomen Top 8-sakissa. Samassa sarjassa pelaava 2-joukkue, eli seuran B-pojat, kiusasivat kokeneempia vastustajia ja kolmesta pelistä tuloksena oli yksi voitto.

Sunnuntainen koitos alkoi Tähden osalta synkästi. Kuumetaudin runtelema Jyry karkasi horisonttiin heti erän alusta. Tähti kävi kurkkaamassa parin pinnan päässä, mutta virheiden sävyttämä oma peli ei kuitenkaan kantanut taisteluun erävoitosta. Toinen ja kolmas erä olivat hyvin pitkälle samanlaisia. Jyry johti ja Tähti tasoitti kerta toisensa jälkeen. Kummankin erän lopussa Rauli Salmijärven suojatit osoittivat kovaa henkistä kanttia, ja erät ratkaisseet hermopallot käännettiin kotiin kapteeni Daniel Heinosen johtaessa tykistöä. Neljäs erä eteni tasoissa aina tilanteeseen 15–15 saakka, kunnes Tähti syttyi täyteen loistoonsa ja Jyry heitti pyyhkeen kehään.

– Vaikka pelillisesti joka osa-alueella jäi parannettavaa, oli suoritus ekaa erää lukuunottamatta nähdäkseni syksyn ehjin, pohti joukkueenjohtaja Ahti Laaksi voiton avaimia. 

Heinosen adjutanttina keskitorjuja Oskari Marjakoski oli myös pirteällä pelipäällä. B-poikaikäiset Eetu Ahonen ja Aapo Kolhinen täyttivät paikkansa miehekkäästi. Lisäksi mukana olivat passarit Kalle Hietavala ja Lassi Mäntynen, liberona hääri Petro Ahvenjärvi, ja laitapelaajina vuorottelivat Olli Kolhinen, Sami Valaranta ja Oskari Lehtonen. 

Lauantaina joukkueessa olivat Olli Kolhinen, Hietavala, Mäntynen, Valaranta, Lehtonen, Marjakoski, Teemu Kaitakari, Arttu Varhe ja Pyry Puronaho.

Avausottelua, Vammalan Lentopalloa vastaan, Tähti hallitsi mielinmäärin kadottaakseen otteensa lopussa. Näin ollen pinnat Sastamalaan 1–2 (25–18, 19–25, 12–15). Liigamiesten johdolla pelannut Raision Loimu hallitsi turnausta kovalla kädellä, joten ottelu Kempeleen Lentopalloa vastaan oli ratkaiseva Parkkivuoren kasvattien poolissa säilymishaaveille. KempeLe johti avauserää jo 10–16, mutta loppuerän kuittasi Tähti hurjin lukemin, 15–4. Yhteensä siis erä Vilppulaan 25–20 ja samalla vauhdilla toinenkin erä 25–16.

Päätösottelussa Loimua vastaan ei enää isoja panoksia ollut, joten juhlavuottaan viettävä Loimu juhli myös lauantai-iltana kaatamalla Tähden 0–2 (20–25, 17–25). Varsinkin ensi erässä Tähti roikkui tiukasti mukana tilanteeseen 18–18 saakka. Lopputuloksena siis huoltopäällikön tehtävistä vastaava Lauri Ojala sekoittaa seuraavaksi taikajuomansa B-poolin turnauksessa.

Johtotroikka Pertti Strengell ja Reijo Poikonen valmentajina, sekä Riikka Kolhinen general managerina, johti B-poikaikäisen ryhmänsä A-poikien turnaukseen Humppilaan. Mukana olivat Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen, Tuomas Kuusisto, Henri Strengell, Eetu Lehtisaari, Aapo Kolhinen, Tuomas Kopare, Juho Yläjärvi, Eetu Ahonen ja Joona Eteläsalo. 

Tähden ryhmä rimpuili kovaksi tiedetyn Karhulan Veikkojen käsittelyssä tappionumerot 0–2 (21–25, 16–25). Raision Loimun 2-joukkuetta jahdattiin ihan viimeiseen palloon saakka, mutta lopulta tuloksena luu käteen lukemin 1–2 (16–25, 25–22, 13–15). Päivän päätteeksi suuhun jäi kuitenkin voiton maku, kun isäntäjoukkue Humppilan Yritys käännettiin kyljelleen suoraan 2–0 (25–17, 25–21). Seuraavalla kierroksella Tähden A2-joukkue pelaa edelleen D-poolissa.

Viikonlopun parasta antia oli sarjataulukon kannalta tärkeä voitto Lempäälästä ja A-poikien säilyminen B-poolissa. Seuraavaksi edessä onkin mielenkiintoinen kaksoisottelu; johtavan suomalaisen lentopallotoimittajan, Jari Perkiön, manageroima ja naisten liigassa kannuksensa hankkineen Heikki Kososen valmentama Pälkäneen Luja-Lukko kohdataan ensin sunnuntaina 2.12. upealla Kostia-areenalla ja heti perään itsenäisyyspäivänä, 6.12., klo 16 Parkkivuoressa. 

Luja-Lukko on Lempäälän Jyryn kanssa lohkon suurin ennakkosuosikki ja oman mausteensa soppaan tuo seuran farmiyhteistyö Lempäälän Kisan kanssa, joten kovaksi tiedetyssä vastajoukkueessa saattaa olla mausteena kovan luokan vahvistuksia.

Tähti väänsi väkisin voiton

Tähden kakkossarjamiehistö matkasi sunnuntai-illan ratoksi Pälkäneelle uutuuttaan hohtavalle Kostia-Areenalle. Kotijoukkue Luja-Lukko johtaa sarjaa, joten Tähdelle löylyjä tarjoiltiin tämän lohkon lämpöisimmässä saunassa.

Ensimmäinen erä eteni piste pisteeltä ratkaisupalloihin, joissa Tähti repäisi erän suurimman piste-eron siirtyessään 23–20 johtoon. Johto ei kuitenkaan kestänyt ja erä jäi kirvelevästi Luja-Lukolle numeroin 24–26. Toisen erän tasainen alku kesti vain kymmenkunta palloa, jonka jälkeen Tähden peli sakkasi pahan kerran. Virhesuma ja erään kirjattiin rumat tappiolukemat 14–25. 

Kolmannen erän tilanteessa 6–9 kotiyleisö alkoi jo uumoilemaan ottelun pikaista päättymistä, ja taisipa joku ehdottaa Tähden bussin käynnistämistä lämpiämään kohta odottavaa kotimatkaa varten. Tähti kuroi eron kiinni, pisti vilkun päälle, painui ohi ja kuittasi erän 25–19. Neljännen erän alku oli jälleen kotijoukkueen ja Tähden takamatka oli pahimmillaan neljä pistettä. Lukko johti vielä lukemissa 21–19, mutta niin vain Rauli Salmijärven luotsaama laiva tuli jälleen väkisin rinnalle ja lopulta ohi numeroihin 25–23.

Eikä kahta ilman kolmatta. Viides erä kulki lievässä Tähti-komennossa ja kotijoukkue uhitteli eniten tasoittaessaan erä numeroihin 8–8. Tuon jälkeen vilppulalaisryhmä repäisi kolmen pisteen kaulan ja piti sen maaliin saakka lopettaen erän ja ottelun lukemiin 15–12. Kaksi tuntia ja 16 minuuttia kestänyt tiukka ja tunteisiin mennyt kamppailu päättyi Tähden tuuletuksiin. Voitto Vilppulaan 3–2, sarjapisteitä voittajalle kaksi ja hävinneelle yksi. 

Luja-Lukkoa olivat avaamassa Kalle Hietavala, Santeri Salonen, Sami Valaranta, Oskari Marjakoski, Niko Jokela, Daniel Heinonen, Petro Ahvenjärvi, Lassi Mäntynen, Oskari Lehtonen ja Olli Kolhinen.

– Oli kiihkeä peli. Ensimmäinen erä oli jo täysin hanskassa, mutta hölmöilimme erän lopun. Toinen erä sakkasi ensimmäisen erän lopun tunarointiin ja kaveri sai hengen päälle. Onneksi poikien kantti piti ja lopulta saatiin voitto matkaan. Minua muistettiin keltaisella kortilla ja huoltaja Lauri Ojalaa punaisella, tunnetta oli pelissä. Kalle Hietavala palkittiin parhaana pelaajana, myös Santeri Salosella oli hyvä ilta, pohti valmentaja Rauli Salmijärvi taiston tauottua.  

Itsenäisyyspäivän alkuillanviettoon Tähti tarjoaa hienon vaihtoehdon. Pälkäneen Luja-Lukko saapuu täynnä revanssihenkeä Parkkivuoren hornankattilaan klo 16 alkavaan tulikivenkatkuiseen sarjan kärkitaistoon. Kostia-Areenan koitoksen lisäksi joukkueet ovat kohdanneet ennen sarjakautta kahdesti ja kaikissa peleissä on taisteltu täydet viisi erää ja aina viimeisen pisteen on kuitannut Tähti. Joukkue toivoo torstain kärkiotteluun kotiyleisöstä seitsemättä pelaajaa, jotta niskalenkki Pälkäneen ärsytetyistä urhoista pitää.  

Tähti ei juhlinut itsenäisyyspäivänä

Kallella kypärin lähtivät Vilppulan Tähden edustusmiehistön pelaajat itsenäisyyspäivän iltaan hävittyään sitä ennen kotikentällä kärkijoukkue Pälkäneen Luja-Lukolle 1–3 (25–12, 21–25, 16–25, 18–25). Tulos tiesi sitä, että Luja-Lukko varmisti samalla käytännössä syyskierroksen lohkovoittonsa. Tähti sen sijaan jatkaa vielä tiukkaa kilvoittelua paikasta neljän parhaan joukkoon.

Päävalmentaja Rauli Salmijärveä tuurannut Ahti Laaksi pohdiskeli ottelun jälkeen syntyjä syviä. Ensimmäisessä erässä Tähti vei peliä suorastaan näytöstyyliin ja Daniel Heinosen syöttövuorolla ryhmä murjoi numerot 14–12 numeroiksi 25–12. Jälkeenpäin ajatellen kyseessä taisi olla Luja-Lukon ansa, sillä siitä eteenpäin Tähti keskittyi työnteon sijaan odotteluun ja Luja-Lukko puolestaan alkoi pelaamisen. Kolmessa viimeisessä erässä Tähdellä ei toiminut mikään, ja käytännössä jokainen vaihtokin vain vei omaa peliä heikompaan suuntaan.

Ikivanha totuus kuitenkin on - ja itsenäisyyspäivään sopii hyvinkin - että, ei saa jäädä tuleen makaamaan. Ja tämä on syytä taas vilppulalaisryhmänkin muistettava. Hymyä huuleen ja keskittymään saman tien seuraavaan peliin. Hävittyä peliä, ja sen virheitä, on turha kenenkään murehtia. 

Tässä ottelussa parhaina palkittiin Tähdeltä Santeri Salonen ja Luja-Lukolta Ville Järnvall. Uransa ensimmäisessä miesten ottelussa pelannut passari Henri Strengell pelasi avauserän aivan upeasti. Varmaa kuitenkin on, että 15-vuotiaalle lahjakkuudelle tuo erä ei tule jäämään viimeiseksi näissä sarjoissa.

Tähden syksy on melkoisen eriskummallinen, sillä kuudesta kotiottelustaan joukkue on voittanut vain kolme. Sen sijaan vieraskentillä on voitto kaivettu joka kerta.

Tähden kausi jatkuu heti viikonloppuna kahdella vierasottelulla lauantaina Kuortaneella ja sunnuntaina Tampereella Aitolahden Rientoa vastaan. Syyskierroksen viimeinen kotiottelu on sunnuntaina 16. joulukuuta, kun klo 16 alkavaan kotiotteluun vieraaksi saapuu maineikas Valkeakosken Isku-Veikot. 

Tähden miesten vierastuplasta neljä pistettä

Tähden kakkossarjamiehistön härkäviikot, kolme peliä neljään päivään, jatkuivat viikonloppuna Kuortaneella ja Tampereella. Käteen reissuista jäi neljä sarjapistettä reilulla voitolla ja niukalla tappiolla.

Liekö poikkeavasti jo aamupäivällä alkanut peli, vai edellisen ottelun tappion jäytäminen takaraivossa kangistanut Tähden nuoret miehet, siksi tahmeasti Parkkivuoren sikermä aloitti lauantaisen kamppailun Suomen U16 maajoukkuetta vastaan. Ensimmäisessä erässä Tähti päästi nuorisomaajoukkueen jo pahaenteisen tuntuiseen 8–16 johtoon, ennen kuin sai koneensa käyntiin. Vähitellen Tähden rivit tiivistyivät ja ero alkoi piste pisteeltä kaventua. Parkkivuoren juna tuli sinivalkoisen vastustajansa rinnalle ensimmäisen kerran tilanteessa 22–22. Tämän jälkeen Daniel Heinonen ja Niko Jokela ottivat kolme peräkkäistä näyttävää tappotorjuntaa ja niillä erä kuitattiin Tähdelle.

Nuorisomaajoukkue ei tuosta Tähden ensimmäisen erän kiristä enää toipunut ja kahdessa seuraavassa erässä Tähti oli koko ajan tukevasti kuskin paikalla vastustajan näyttäessä hieman tuskaiselta ja suorastaan väsyneeltä. Jos ensimmäisessä erässä varsinkin Santeri Salosen tykki lauloi karkealla jyvällä pitkin Pohjanmaan lakeuksia, onnistui mies toiseen ja kolmanteen erään säätämään tähtäimensä kohdalleen. Pallot lävähtelivät iloisesti Suomen lentopallomaajoukkueen kotipesän, Kuortaneen LP-areenan lattiaan. Sami Valaranta ja Daniel Heinonen säestivät tehokkaasti laidoilta, Oskari Marjakoski ja Niko Jokela keskeltä Petro Ahvenjärven johtaessa omaa puolustuspeliä. 

Hienon passipelin pelannut ja vasta toista kertaa edustuksen paidassa esiintynyt 15-vuotias Henri Strengell nautti silminnähden verkon toisella puolella olleiden ikätovereidensa kurittamisesta. Toinen ja kolmas erä selkeästi Tähdelle ja koko ottelu suoraan 3–0 (25–22, 25–17, 25–19). Pohjanmaalta haetulla voitolla Tähti varmisti jo paikkansa kevätkaudella pelattavaan ylempään jatkosarjaan. 

Sunnuntaina Tähti matkasi Tampereelle Kaukajärven vapaa-ajantalolle. Vastustaja Aitolahden Riento taistelee viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta Häijään Äijien kanssa. Tähti siirtyi rutiinisuorituksella ottelussa 2-0 eräjohtoon ja vei kolmattakin erää vielä numeroissa 16–15. 

Kun armonlaukausta vastustajalle ei annettu, niin Riento käytti oljenkortensa ja käänsi pelin voitokseen 2–3 (25–18, 26–24, 24–26, 23–25, 13–15). Tiukoista eränumeroista huolimatta ottelu ei noussut suurten lentopallospektaakkeleiden joukkoon. Tähden asenne peliin näytti lähinnä välinpitämättömältä ja taistelukirves oli ilmeisesti jäänyt tulomatkalla jonnekin Oriveden ja Tampereen välille. Lentopallo on tahtopeli ja tällä kertaa tuo tärkeä ominaisuus puuttui. Joukkue näytti enemmän pelailevan pelin pois, kuin taistelevan tiukasti sarjapisteistä. Kuvaavaa ottelulle oli, että vastustajan kaksi viimeistä pistettä kirjattiin Tähden teknisistä virheistä.

Aitolahden ykkössarjajoukkueen selkävaivoista toipunut ja tässä ottelussa kakkossarjasta vauhtia hakenut Henri Laine kirjautti tililleen huikeat 35 pistettä ja oli Tähdelle lähes ylivoimainen pideltävä. Vilppulalaisryhmästä parhaiten tasolleen ylsi 24 pistettä naputellut hakkuri Santeri Salonen. Tähden runkosarjan sijoitus on joko toinen tai kolmas riippuen viimeisen runkosarjakierroksen tuloksista. Tähti siirtyy joulutauolle ensi sunnuntaina kohdattuaan ensin kotisalissaan Valkeakosken Isku-Veikot. 

Joku käänsi Tähden tappion voitoksi???

Tähden Aitolahden Riennolle kärsimä 2-3 vierastappio on kääntynyt Tähden 3-0 voitoksi.

Lentopalloliiton tulospalvelu tarjosi Tähden edustusmiehistölle perjantaiyllätyksen. Tampereella viime sunnuntaina kärsitty 2-3 tappio Aitolahden Riennolle on kääntynyt Tähdelle 3-0 (25-0, 25-0, 25-0) voitoksi.

Tähdestä korostetaan, että sillä ei ole osaa eikä arpaa tapahtuneeseen. Joku kolmas taho on ilmeisesti katsonut tarpeelliseksi tehdä protestin ottelusta. Lentopalloliitosta saadun tiedon mukaan kyse on edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista ao. ottelussa ja siksi tulos on muutettu.

Tämä eriskummallinen "voitto" nosti Tähden sarjataulukossa toiseksi ja kakkospaikka säilyy, mikäli Tähti kaataa viimeisessä runkosarjan ottelussaan sunnuntaina kotisalissaan Valkeakosken Isku-Veikot.

Tähden A-poikajoukkueet joukolla Pohjanmaalla

Tähden A1- ja A2-pojat yhteisellä bussilla Seinäjoen seudulla

Kahdella joukkueella A-poikien sarjaan osallistuvalla Tähdellä oli käynyt sikäli onni, että seuran molempien joukkueiden turnaukset järjestettiin samana päivänä Nurmossa ja Seinäjoella alle 15 kilometrin päässä toisistaan. Kaksi joukkuetta isoon bussiin ja porukalla juttua riitti.

Tähden ”oikeat” A-pojat osallistuivat B-poolin (SM-sarjan sijat 5-8) turnaukseen. Hyvätasoisessa avauspelissä Tähti kärsi tiukoilla eränumeroilla tappion järjestävälle seuralle Nurmon Jymylle 0-2 (23-25, 22-25). Tässä ottelussa Tähdellä oli omat hetkensä, mutta Nurmon hakkuri Matias Saviaron, Kokkolan Tiikerit liiga ja Nurmon Jymy 1-sarja, kokemus ja hyökkäyskorkeus oli Tähdelle ratkaisupalloissa vielä liikaa.

Toisessa ottelussa kuopiolaisen Puijo Wolleyn kanssa ensimmäistä erää ratkottiin pitkän kaavan kautta. Maratonerä päättyi lopulta Puijolle 30-32 hakkuri Valtter Pennasen heiluttaessa tahtipuikkoa. Pennasesta, joka muuten esiintyi syksyllä harjoitusottelussa Parkkivuoressa Akaa-Volleyn liigapaidassa, huolimatta seuraavissa erissä juhli Tähti. Passari Arttu Varhe pyöritti peliä järkevästi, hassutti vastustajaa näyttävillä jujuilla ja tarjoili palloja, joita laitamiehet Sami Valaranta ja Pyry Puronaho tappoivat voimalla ja järjellä. Erät Vilppulalle 25-18 ja 15-11 ja koko ottelu siis 2-1.

Lohkon kaikki neljä joukkuetta olivat jo etukäteisodotusten mukaisesti äärimmäisen tasaisia ja ennen Tähden viimeistä ottelua Parkkivuoren klaanille oli mahdollista nousu A-pooliin, säilyminen B-poolissa tai putoaminen C-pooliin. Valitettavasti kahden hyvätasoisen ottelun jälkeen Tähti notkahti viimeisessä ottelussa. Aiemmin hyvin kontrolloitu puolustus- ja hyökkäyspeli kärsi nyt läpi ottelun lievästä epätarkkuudesta, jota ei ainakaan helpottanut päivän heikoin esitys myös aloitusten vastaanotossa. Keimolan Kaiku kampesi Tähden C-pooliin selityksittä 0-2 (18-25, 18-25) pääarkkitehtinaan toisen polven lentopalloilija Sebastian ”Pozo” Hernandez, jonka kuubalaissyntyinen Jimmy-isä jatkaa omaa peliuraansa edelleen, nyt Suomen ykkössarjassa.

- Kaksi ensimmäistä peliä olivat sitä lentopalloa, jota tämä joukkue pystyy pelaamaan. Ihan parhaita pelejä. Kumma kyllä ote katosi viimeiseen peliin ja siinä oli epätarkkuutta vähän joka sektorilla. Nämä ovat niin tasaisia vääntöjä, että pienikin herpaantuminen puolin tai toisin näkyy heti tulostaululla. Kaksi hyvää ja yksi huono peli oli päivän saldo-, tuumaili päävalmentaja Rauli Salmijärvi ennen kotimatkaa.

Mainittujen lisäksi Nurmon parketilla esiintyivät Oskarit Marjakoski ja Lehtonen, Teemu Kaitakari, Olli Kolhinen sekä B-pojista tähän turnaukseen lainattu Aapo Kolhinen.

A-ikäisten sarjaa pelaava B-poikien joukkue taisteli Seinäjoen D-pooliturnauksesta kaksi voittoa ja yhden tappion ja jatkaa tätä omaa ikäluokkaansa vanhempien sarjaa D-poolissa. Tähden jalkoihin jäivät Humppilan Yri 2-1 ja Liperi-Volley 2-0. Järjestävä seura Seinäjoki-Lentis taas onnistui kaatamaan Tähden kahdessa erässä.

Nuoremman joukkueen Tähti-paidoissa esiintyivät Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen, Tuomas Kuusisto, Henri Strengell, Eetu Lehtisaari, Antti Periviita, Tuomas Kopare, Juho Yläjärvi, Eetu Ahonen ja Joona Eteläsalo. Joukkuetta valmensi Pertti Strengell. B-poikien seuraava mittari onkin sitten oman ikäluokan Suomen kärkikvartetin kohtaaminen Kuortaneella A-poolissa vuoden toiseksi viimeisenä päivänä.

Tähti hyvillä mielin joulutauolle

Eriskummallinen tapahtumasarja nosti Vilppulan Tähden edustusmiehistön oman lohkonsa kakkostilalle. Ylemmän jatkosarjan paikka oli toki varmistettu jo aiemmin, mutta lopullinen sijoitus ja jatko-ohjelman määräytyminen olivat vielä epäselviä, kun lähdettiin viikonloppuun.

Ensin perjantaina tuli hyvin erikoinen tieto. Edellisenä viikonloppuna Tähden kaatanut Aitolahden Riennon 2-joukkue oli käyttänyt voittamassaan ottelussa edustusoikeudetonta pelaajaa, ja näin ollen lopputulos käännettiin Tähden voitoksi 3–0 (25–0, 25-0, 25–0).

–Tähti ei ollut missään tekemisissä ottelun muuttuneen tuloksen kanssa. Olimme hävinneet pelin ja se oli meidän osalta siinä. Tänä päivänä ei tiedossamme ole, tekikö joku ulkopuolinen taho vastalauseen, vaiko oliko liiton ohjelma löytänyt virheen, pohdiskeli Tähden joukkueenjohtaja Ahti Laaksi yhtä uransa eikoisimmista voitoista.

Sunnuntaina Tähti naulasi sarjasijoituksensa komealla voitolla 3–0 (25–19, 25–16, 25–13) Valkeakosken Isku-Veikoista. Tulos tiesi sitä, että Tähti olisi joka tapauksessa noussut lohkon kakkoseksi, vaikka AitRi pelin tulos olisi jäänyt voimaan.

Sunnuntain peliä voidaan kuvailla jouluisella tarinalla: Ja tapahtui niinä päivinä, että lentopalloliitolta kävi käsky Isku-Veikoille, että heidän tulee matkata Parkkivuoreen. Ja siellä ottelun aika tuli. Mutta heillä ei ollut sanan sijaa urheilutalolla, vaan paluumatkalle heidät ajettiin ilman sarjapisteitä. Ja salin yläpuolelle syttyi kirkas Tähti. Ja Salmijärven lähes taivaalliselta korkeudelta hyökännyt sotajoukko, mursi kaiken vastarinnan. 

Illan kuningas Herodeksen viittaa kantoi palkittu Sami Valaranta. Ja itämaan tietäjinä heiluivat laiturit Daniel Heinonen, Olli Kolhinen ja Petro Ahvenjärvi. Nuori Henri Strengell pyöritti passipeliä ja keskiverkon tiernapoikina huhkivat Niko Jokela, Teemu Kaitakari ja Oskari Marjakoski. Liberona kaiken siivosi Oskari Lehtonen.

Illan ihme oli avauserän pallo, jossa Heinonen upealla tavalla sai jalkansa tungettua pallon ja lattian väliin, ja siitä pallo painui keskelle Isku-Veikkojen puoleista päätyrajaa ja samalla pisteeksi Tähdelle.

Rauli Salmijärven luotsaama miehistö siirtyy joulutauolle odottelemaan kevään ylemmän jatkosarjan ohjelmaa. Tiedossa on, että Tähden lisäksi lohkoon tulee kahden lohkon voittajat, yksi lohkokakkonen ja kahdesta lohkosta kolmonen ja nelonen. Kaksinkertainen sarja tulee kestämään maaliskuun loppuun, ja kaksi lohkon parasta etenevät nousukarsintoihin.

Tähti haastajana ylempään jatkosarjaan

Vilppulan Tähden edustusmiehistö lähtee nälkäisenä Parkkivuoressa loppiaisena käynnistyvään 2-sarjan ylempään jatkosarjaan. Heti sunnuntaina 6.1. klo 16.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuva Pälkäneen Luja-Lukko voitti lohkon syksyllä, ja on ehdottomasti varteenotettava ehdokas kevään nousukarsintoihin. Joukkueen kirkkaimpana helmenä syyskaudella palloja tonttiin takoi VIlle Järnvall. Lisäksi hyvin harjoitellut ryhmä saa ajoittain farmiapuja Lempäälän Kisasta.

Tähti pelaa siis kahdeksan joukkueen lohkossa, johon tuli oman lohkon neljän kärki ja Lounais-Suomen lohkon neljän kärki. Kyseessä on ennalta arvioiden erittäin kovatasoinen ja tasainen lohko. Pälkäneen lisäksi omasta alkulohkosta ylempään jatkosarjaan selvisivät Lempäälän Jyry ja sastamalalainen Häijään Äijät. Kummallakin joukkueella on farmiyhteistyötä 1-sarjaan, ja jo valmiiksi hyvillä ryhmillä pelaavat miehistöt saattavat vahvistua merkittävästi pelipäivinä.

Toisesta lohkosta tulee hyvin mielenkiintoisia tuttavuuksia. Kaikista 2-sarjan joukkueista eniten syksyllä pisteitä kerännyt Hollolan Salpis on tämän päivän Lahden seudun lentopallon lipunkantaja. Joukkueessa on laatua ja lentopalloyleisölle tunnetuin pelaaja lienee liigakentillä mainetta niittänyt Tero Seppälä. Loimaan Jankko puolestaan luopui oma-aloitteisesti 1-sarjapaikastaan kesällä 2017. Ryhmässä on kuitenkin vahva runko seuran junioreista ja mausteena Hurrikaani-taustaisia pelimiehiä. 

Lapin Narvi-Pallo on tuttu joukkue jo Mäntän Valon suuruuden päiviltä. Joukkue on mielenkiintoinen sekoitus kovan luokan 1-sarjakonkareita ja nuoria lupauksia. Neljäs seura ei puolestaan esittelyjä kaipaa, sillä kyseessä on maineikas Raision Loimu. Seuran edustusryhmä on pisimpään Suomessa liigakentillä pelannut joukkue, ja tämä farmijoukkue on sekä kasvualusta nuorille lahjakkuuksille että joillekin kokeneemmille pelureille. Parkkivuoreen saapuvan ryhmän kiinnostavin nimi tällä kulmakunnalla lienee Valon paitaa vuosikymmenen taitteessa kantanut Peetu Viitala. 

Ennakkoarvioissa siis odotettavissa on todella mielenkiintoinen lohko, jossa tulokset voivat vaihtua suuntaan ja toiseen. Paikka nousukarsintoihin aukeaa lohkon kahdelle parhaalle. Vahvimmin sinne etukäteisarvailuissa ovat tyrkyllä Salpis ja Luja-Lukko. 

Tähti lähtee juoksutermein sanottuna liikkeelle hyvistä kyttäysasemista ja innokkaana haastajana. Koko joukkue on terveen kirjoissa tätä kirjoittaessa. Ainoa muutos on se, että keskitorjuja Niko Jokela astelee tammikuussa "Niinisalon portista" eli asepalvelus kutsuu miestä. 

Maaliskuun loppuun mennessä Tähden(kin) ryhmä pelaa 14 ottelua. Omista suorituksista on sitten kiinni se, jatkuvatko pelit tuosta eteenpäin. Tämän rinnalla puolet pelaajista pelaa myös A-poikien SM-sarjassa. Se tarkoittaa sitä, että pelaajiston lisäksi päävalmentaja Rauli Salmijärvellä, joukkueenjohtaja Ahti Laaksilla ja huoltaja Lauri Ojalalla ei ole ongelmia suunnitella kevään vapaa-aikaansa. Joukkueessa pelaavat siis Jokelan lisäksi Petro Ahvenjärvi, Daniel Heinonen, Kalle Hietavala, Sami Valaranta, Santeri Salonen, Oskari Marjakoski, Olli Kolhinen, Lassi Mäntynen ja Oskari Lehtonen. Tarvittaessa avuksi saadaan A-pojista Teemu Kaitakari ja B-pojista Henri Strengell, Juho Yläjärvi, Aapo Kolhinen ja Eetu Ahonen.

Sunnuntaina lentopalloherkuttelu Parkkivuoressa alkaa jo klo 13, kun naisten 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa kohtaavat emäntäjoukkue Tähti ja perinteikäs Kalevan Lentopallo.

Tähti ei löytänyt avainta Luja-Lukkoon

Miesten kakkossarjan yläjatkosarja alkoi ”Tampereen alkulohkon” kahden kärkijoukkueen, Vilppulan Tähden ja Pälkäneen Luja-Lukon kohtaamisella Parkkivuoren lentopallopyhätössä. Kauden ennätysyleisö sai nähdä monivivahteisen ottelun, josta kotijoukkueelle jäi lopulta käteen vain luu ja kokemusta.

Ottelun alku näytti siltä, että Tähden nuori joukkue ei ollut vielä henkisesti toipunut jännittävästä Joulupukin vierailusta. Rauli Salmijärvi joutui käyttämään ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 0–5, kun Tähti oli päättänyt omat hyökkäyksensä kentän rajojen ulkopuolelle. Vähitellen myös kotijoukkue löysi langan pään ja kipusi pisteen päähän tilanteessa 17–18. Tuossa vaiheessa oma tekeminen kuitenkin loppui ja loppu oli pälkäneläistä laskettelua erävoittoon 17–25. Kuvaavaa erälle oli, että vieraiden pisteistä yli puolet, eli 13, kirjattiin Tähden virheistä.

Toista erää väännettiin pinna pinnasta tyyliin puoliväliin saakka. Tähti kävi kurkistamassa 12–10 johtoa, mutta sortui sen jälkeen jälleen virhesuman myötä tappioasemaan 15–21. Kiri kantoi lähes rinnalle Oskari Marjakosken torjuessa tilanteeksi 23–24. Seuraavassa pallossa Luja-Lukon ja koko ottelun näkyvin pelaaja Ville Järnvall päätti erän lyömällä pallon Tähden torjunnasta Parkkivuoren seinään. 

Kahvitauon jälkeisen kolmannen erän Tähti aloitti aiemmista eristä poiketen terävästi. Niko Jokela pamautti heti ensimmäisessä pallossa päättäväisen paterin vieraiden kenttään. Daniel Heinonen, Sami Valaranta ja Olli Kolhinen tappoivat Kalle Hietavalan passeista palloja laidoista ja omilla syötöillä saatiin vaikeutettua vastustajan hyökkäysten rakentelua, mikä sai Luja-Lukon sortumaan lukuisiin hyökkäysvirheisiin. Erä Tähdelle murskanumeroin 25–13. Neljässä erässä tapahtui kuitenkin ottelun ratkaisu. Tähti hankki vielä johtopisteen tilanteeseen 14–13 ja tasanumeroissa väännettiin 19 pisteen kohdalla. Vastustaja joko halusi enemmän voittaa tai oli muuten vain lopussa terävämpi. Loppu Pälkäneelle 1–6, erä 20–25 ja ottelu 1–3.

Kuten näiden joukkueiden kohtaamisissa yleensä, ottelu ratkesi pieniin asioihin. Tähdellä oli kolmessa tappioerässä kaikissa huono, pehmeästi pelattu jakso, johon ei tasaisen varmaa vastustajaa vastaan olisi ollut varaa. Joukkue osoitti kuitenkin ajoittain piristyvää peli-ilmettä, kentällä nähtiin pitkästä aikaa jopa varovaisia tuuletuksia ja leveitä hymyjä. Kokenut valmennus osaa varmasti ottaa tästä pelistä mukaan hyvät elementit ja edessä on toivottavasti nousujohteinen kevät jatkosarjan edetessä. 

Retsin raadissa lentopallotietämystä tällä kertaa edustaneet Esa Yläkangas ja Jouko Viirret palkitsivat vierailta pelin pisterohmun Ville Järnvallin. Kotijoukkueen palkinnon pokkasi koko pelin varmasti aloituksia vastaanottaneen ja puolustusta johtaneen libero Petro Ahvenjärven. Tähden sarja jatkuu kahdella vierasottelulla, jonka jälkeen Parkkivuoreen saapuu harvemmin nähty vieras, Hollolan Salpis. 

Tähti jäi tehottomaksi Lapissa

Numeroiden valossa selvän voiton suoraan 3–0 (25–18, 25–21, 25–21) nappasi Lapin Narvi-Pallo lauantaina kotikentällään Vilppulan Tähdestä. Vierailijoiden suurin ilonaihe oli Lauri Ojalan palautuminen pelikuntoon vuoden loukkaantumisen jälkeen.

 

Voitollaan Narvi-Pallo nousi lohkon piikkipaikalle. Ja ansaitusti. Joukkueen vahva syöttöpeli ja taisteleva kenttäpuolustus teki Tähden pelin vaikeaksi. Pelissä nähtiin useita pitkiä palloralleja, jotka isännät kuittasivat poikkeuksetta. Toki Tähdelläkin oli omat etsikkoaikansa, mutta hiukan tehottomaksi jäänyt laitahyökkäys ei riittänyt kääntämään ottelua. Lähinnä laitureista onnistui Daniel Heinonen, joka takoo illasta toiseen pisteitä.

Tähden pelin suurin kulmakivi on tällä hetkellä usko omaan tekemiseen ja tilanteiden pelaaminen loppuun saakka. Ellei pinnaa tule heti, alkaa pelaajilla keskittyminen herpaantua ja tilannetta ei jakseta pelata riittvän kylmäpäisesti loppuun saakka. Joukkueen materiaali ja lentopallo-osaaminen kyllä riittää tässä sarjassa ketä tahansa vastaan.  

– Kyllä tässä yritystä oli, mutta ihan parasta ei saatu itsestämme irti, tuumi päävalmentaja Rauli Salmijärveä tässä ottelussa tuurannut Ahti Laaksi.

Seuraava ottelu Tähdellä on tulevana sunnuntaina, kun Lempäälän Hakkarissa verkon toiselle puolelle asettuu paikallinen Jyry. Kunhan jokainen pelaaja tuijottaa tarpeeksi kauan peiliin ja tulee tuohon otteluun taas pykälää paremmin valmistautuneena, niin...

Miehillä vaisu alku, nousu ja tuho

Tähden nihkeähkö yläjatkosarjan alku sai jatkoa Lempäälän Hakkarissa sunnuntai-iltapäivän koitoksessa paikallista Jyryä vastaan.

Kahdessa ensimmäisessä erässä saaga oli jokseenkin samankaltainen. Erän puoliväliin edettiin tasapäin, jonka jälkeen Tähti notkahti hetkeksi, vastustaja repäisi eron, eikä Tähti ei enää tavoittanut. Toisessa erässä noustiin vielä seitsemän pisteen takaa uhittelemaan numeroissa 20–22, mutta erä päättyi kahteen peräkkäiseen Tähden hyökkäysvirheeseen. 

Kaksi erää Jyrylle samoin numeroin 20–25. Näissä erissä silmiinpistävää oli Tähden hyökkäyksen tehottomuus. Suorien hyökkäysvirheiden lisäksi liian usein hyökätty pallo jäi peliin Jyryn torjunnan vaimentaessa lyöntiä, lyönnin suuntautuessa suoraan puolustajalle tai hyökkäysratkaisun ollessa yksinkertaisesti liian pehmeä.  

Kahvipaussin jälkeen kolmanteen erään tuli huomattavasti päättäväisempi Tähti. Kahdessa ensimmäisessä erässä itseään hakenut ja osan aikaa vaihtopenkilläkin syntyjä syviä pohtinut hakkuri Santeri Salonen oli joko löytänyt oman pajavasaransa tai hakenut pitkällä erätauolla läheisestä isosta ostoskeskuksesta uuden. Mies oli kuin uudesti syntynyt ja paukutti Lassi Mäntysen passeista erään peräti 11 hyökkäyspistettä ilman ainoatakaan suoraa virhettä. 

Tähti vei Jyryä suvereenisti numeroihin 20–14, jonka jälkeen Vilppulan uroot onnistuivat jollain ihmeellisellä tavalla sekoamaan omassa tekemisessään. Jyry sai Salosen puolustettua pari kertaa, uskoa siitä omaan tekemiseensä ja sen jälkeen pallojen pompun suunta muuttui. Rajaan pintaan painuneet pallot olivat juuri väärällä puolella Tähti-linssien läpi katsottuna ja tulkinnanvaraiset käsittelyvirheet kääntyivät myös Jyry-merkkisiksi pisteiksi. 

Tähden johdossa 23–22 vastustaja lahjoitti vielä omalla virheellään vilppulalaisille kaksi eräpalloa, mutta erän viimeisen niitin antajaa ei Salmijärven ryhmästä enää löytynyt. Jyry haistoi veren, taisteli ja Tähden pelaajat ottivat nöyrästi vastaan mitä tuli. Tulihan sitä, pallot oman puolen lattiaan, epävarmoja katseita pelikaveriin sekä jäätyneitä käsiä ja jalkoja. Jyry taisteli, sytytti kotiyleisönsä kannustukseen ja ansaitsi tahtovoittonsa. Vilppulalaisittain nolo loppu ottelulle ja Hakkarin taululle numerot Jyry-Tähti 3–0 (25–20, 25–20, 26–24).

Rauli Salmijärven ja Ahti Laaksin ohjaamassa ryhmässä pelasivat mainittujen lisäksi Sami Valaranta, Daniel Heinonen, Olli Kolhinen, Oskarit Lehtonen ja Marjakoski, Lauri Ojala ja Petro Ahvenjärvi. Kausi jatkuu ensi pyhänä kotisalissa, johon päivän virettä saapuu mittaamaan Salpis Hollolasta.

A-pojat opissa ja ojennuksessa

A-poikien SM-sarjan viimeinen poolikierros pelattiin lauantaina 26.1. 

Tähti matkasi C-poolin turnaukseen Oulun kupeeseen Kempeleelle, jota kohti Ahti Laaksin vuosien kokemuksella ohjastama bussi starttasi Mänttä-Vilppulasta jo perjantaina iltapäivällä. Motelliyön ja aamiaisen jälkeen matka jatkui lauantaiaamuna pelipaikalle Linnakangastalon koululle. Edellisenä päivänä turnaus oli saanut jobinpostia, kun neljästä joukkueesta Seinäjoki Lentis oli joutunut perumaan saapumisensa pelipaikalle.

Kolmen ryhmän koitokseksi typistynyt sessio käynnistyi Tähden lepovuorolla ja ottelulla isäntäjoukkue Kempeleen Lentopallon ja Loimaan Jankon välillä. Kolmen joukkueen turnauksessa pelataan joka ottelussa poikkeuksellisesti kolme erää 25 pisteeseen, eli peli päättyy joko 3-0 tai 2-1 ja jokaisesta voitetusta erästä saa sarjapisteen. Kotijoukkue kaatoi loimaalaisvieraansa 3-0 ja toisessa ottelussa vastakkain asettuivat Jankko ja Tähti. 

Vilppulalaisittain ottelusta ei ole paljoakaan kerrottavaa. Peliä leimasi joka osa-alueella epävarmuus ja -tarkkuus. Jankko ei esittänyt mitään ihmeellistä, oli vaan pelin joka osa-alueella hieman terävämpi, tasaisempi ja ennen kaikkea huolellisempi kuin Tähti. Salmijärven suojattien päivä käyntiin tappiolla 0-3 (19-25, 19-25,22-25) Tähden kauden ehkä latteimmalla A-poikapelillä.

Sitten olikin ojennuksen aika. Ennen toista, Kempele-peliä, avautui joukkueenjohtaja, kuljettaja ja monitoimimies Ahti Laaksi pelaajille omasta käsityksestään pelaajien asenteesta ja tekemisestä. Jos Jankko oli tarjonnut oppia pelin perusasioissa, Laaksi tarjoili sitten ojennusta toiselta kantilta ja melko selvällä suomella.

Toisen pelin alkuun oli havaittavissa ryhtiliikettä. Ajoittain salissa pelattiin melko hyvätasoisia palloralleja ja myös Tähden kenttä oli hereillä eri tavalla kuin ensimmäisessä pelissä. Vaikkujen lähteminen korvista vaikuttaa pelaamiseen näköjään positiivisesti. Hyvätasoinen Kempele aiheutti Tähdelle tappion 1-2 (16-25, 16-26, 25-14) toisen polven lentopalloilijoiden Markuss Cielavsin ja Tuomas Hännisen johdolla, mutta tästä ottelusta Tähti voi kuitenkin poistua pystypäin. 

Valmentaja Rauli Salmijärvi antoi päivästä puhtaat paperit henkeä luoneille Kalle Hietavalalle ja B-poikalaina Juho Yläjärvelle. Kullakin pelaajalla oli omat hetkensä, sekä paremmat että huonommat. Mainittujen lisäksi pohjoisessa matkailivat Sami Valaranta, Teemu Kaitakari, Oskarit Marjakoski ja Lehtonen, Olli ja Aapo Kolhinen, Lassi Mäntynen ja Arttu Varhe. Viikolla täysi-ikäisyyden saavuttanut Pyry Puronaho oli sairastunut kuumeeseen ja ”liigalaina” Voitto Köykkä ei ole Akaa-Volleyn ohjelmien vuoksi vielä ehtinyt kasvattajaseuransa uniformua tämän kauden A-poikapeleissä pukea. 

Tähden A-poikien matka jatkuu SM-välierään. Neljän joukkueen turnaukseen saapuu (ilmeisesti) nyt puuttunut Seinäjoki Lentis sekä ikäluokan suuret ennakkosuosikit Vammalan Lentopallo ja Pielaveden Sampo. Kun jaossa on vain kaksi paikkaa kahdeksan joukkuetta kokoavaan SM-lopputurnaukseen, on Tähdellä edessä kivinen tie. Onneksi pallo on kuitenkin edelleen pyöreä. 

Samaan aikaan B-pojista koottu Tähti A2 joukkue matkaili myös kauas. Liperissä kotijoukkue kaatui, mutta Alähärmän Kisa, NaPa2 ja Kiteen Urheilijat taivuttivat nuoren Tähden. Myös Tämän joukkueen taival saattaa jatkua välierissä, kunhan sääntötulkinnat on viety loppuun. B-poikien joukkueen tähtäin on kuitenkin oman ikäluokan SM-sarjan koitoksissa, jonka harjoittelua A-poikien sarjassa pelaaminen palvelee. Ryhmä taistelee omassa SM-sarjassaan seuraavan kerran ensi lauantaina tutussa Parkkivuoren kotisalissa. 

Tähden miehet päättäväiseen voittoon

Vihdoinkin, huokaisi valmentaja Rauli Salmijärvi ja ehkä koko Parkkivuoren uskollinen lentopalloyleisö, kun päätuomari Jori Sundell puhalsi miesten kakkossarjan yläjatkosarjan ottelun päättyneeksi. Valotaululle jäivät sunnuntain alkuillan tapahtumaa todistamaan lukemat Tähti-Salpis 3–1 (25–22, 19–25, 25–19, 25–23). 

Tähden miesjoukkue on hakenut itseään oikeastaan koko pelikauden. Harjoituksissa tekeminen on pysynyt koko ajan kovalla tasolla, mutta tuon tason siirtäminen otteluihin on tuottanut tuskaa ja ohentanut entisestään sekä Salmijärven että joukkueenjohtaja Ahti Laaksin hiuskuontaloita. Tähän otteluun jokainen pelaaja sai vihdoin kasattua omat voimavaransa ja Tähti esiintyi kotiyleisölleen harmonisena, voitontahtoisena urheilujoukkueena. Ensi palloista asti oli nähtävissä, että tänään Tähden päänahka ei lähde helpolla Salpiksen matkaan Hollollaan. 

Nopeasti havaittiin myös se, että tuntematon vastustaja on sitkeästi puolustava joukkue, jolta ei armopaloja tipu. Tasoa kuvastaa se, että Salpis ei ole kaudella käymässään 16 ottelussa jäänyt kertaakaan ilman sarjapisteitä. Tähti katkaisi nyt tuon putken ja teki sen täysin ansaitusti. Kotijoukkue kykeni tällä kertaa, toisen erän jonkinasteista notkahdusta lukuun ottamatta, pitämään pelinsä päättäväisenä, eikä hämmentynyt, vaikka vastustaja kiipesi välillä rinnalle ja ohikin. 

Passari Kalle Hietavala johti peliä ja loi uskoa hyökkääjiin. Sami Valarannan ja Daniel Heinosen laitahyökkäyksissä oli voimaa ja tarkkuutta, Oskari Marjakoski päivysti keskiverkkoa murhaavalla teholla torjuen ja takoen pisteitä nopeista hyökkäyksistä. Lauri Ojala napsi maittavia koppeja ja esitti salin näyttävimmät tuuletukset. Puolustuksen selkärankana huseerasi jo tuttuun tapaan libero Petro Ahvenjärvi. Vielä edellispäivän vatsataudissa pönttöä halaillut hakkuri Santeri Salonen taisteli toipilaana urheasti, vaihdosta kentälle tulleet Olli Kolhinen ja Oskari Lehtonen täyttivät paikkansa, kun sellainen tuli. Toinen passari Lassi Mäntynen hoiti tällä kertaa vain sinänsä tärkeää tsempparin roolia.

Neljäs erä täytti helposti hyvin käsikirjoitetun trillerin tunnusmerkit. Yleisöön meneviä palloja kaivettiin puolin ja toisin peliin välillä katsomon puoleltakin. Erä kulki lievästi Tähden merkeissä, mutta aina sitkeä hollolaisryhmä kipusi rinnalle ja muutamaan otteeseen ohikin. Pistettä kauemmaksi Tähti ei koskaan vieraitaan päästänyt. Viimeisen kerran Salpis pääsi niskan päälle, kun joukkueen valmennusjohto tuuletti villisti mustapaitojen saadessa pinnan edun tilanteeseen 22–23. Tämän jälkeen salin otti haltuun mr. DH, eli Daniel Heinonen. Hurja viistoon paukautettu junttalyönti ja tasoituspiste. Astelu syöttöruutuun, kaksi voimakasta hyppysyöttöä, joita Salpis ei enää kunnolla kyennyt palauttamaan peliin. Peli oli ohi Tähden pelaajien tanssiessa kentällä ringissä maistuvaa ja helpottavaa voittoa. Apina selästä oli lähtenyt koko joukkueelta ja tyhjenevään saliin jäi soimaan tunnelmaan sopiva JVG:n ”voitolla yöhön.”

KMV-Lehden nimikko-ottelussa Retsin raati palkitsi Tähdeltä keskitorjuja Oskari Marjakosken ja Salpikselta taidokkaan passarin Ville-Markus Sumasen.

Tähti tuikki Loimaalla

Päättäväistä Vilppulan Tähden edustusmiehistöä ei pysäyttänyt sunnuntaina sen paremmin sankka pyry kuin liigajoukkue Hurrikaanin farmiavuilla vahvistettu Loimaan Jankko. Hienoa juniorityötä tekevän seuran kotiluolasta, Hirvihovista, vilppulalaiset kaivoivat maistuvan voiton lukemin 1–3 (25–27, 21–25, 25–12, 21–25).

Avauserää Jankko johti parhaimmilaan neljällä pisteellä ja pääsi yrittämään kahdesti ratkaisua eräpallosta. Tähti kuitenkin nousi väkisin erävoittoon. Vaikeassa paikassa Santeri Salonen ja Daniel Heinonen hoitelivat ratkaisupallot kotiin.

Toisessa erässä Tähti meni menojaan. Lähimmillään Jankko kuikuili kahden pisteen päässä. Lopussa Jankko pääsi hiukan kaunistelemaan eränumeroita kun vasta neljäs eräpallo toi toivotun ratkaisun.

Kolmannessa erässä Jankko suorastaan tyrmäsi Tähden. Vieraat saivat saaliikseen vain 12 pistettä.

Neljännessä erässä loimaalaiset alkoivat viritellä jo katsomassa voitolauluja. Huuma kuitenkin sai heti potkun nilkkaansa kun Tähti nappasi viiden pisteen etumatkan. Jankko tuli kahteen otteeseen tasoihin numeroissa 15–15 ja 17–17. Tähti ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan johtoasemaansa missään vaiheessa. Puolitoista erää varjojen mailla vaellellut Salonen palasi vaihtopenkiltä riehumaan ratkaisupisteet Tähdelle.

Päävalmentaja Rauli Salmijärvi huokui tyytyväisyyttä vierasvoitosta. Samaan hengenvetoon mies kuitenkin löysi joukkueensa pelistä selkeitä parantamiskohteita.

- Tämän päivän vahvuus oli torjunta-puolustus ja hyvin toiminut vastaanotto. Oskari (Marjakoski) keskellä ja Petro (Ahvenjärvi) liberona olivat tänään hyvässä vireessä.

Mainittujen lisäksi Sami Valaranta hyökkäsi raikkaasti laidalta. Vilppulaan töihin tullut Virossa Rakveren joukkueessa sikäläistä liigaa pelannut Mario Vool pelasi ensimmäistä kertaa Tähden paidassa ja hankki myös avauspisteensä. Lauri Ojala ja Eetu Ahonen vaihtelivat toisena keskipelaajana. Kalle Hietavala parantaa jatkuvasti passarin otteitaan. Joukkueen kapteeni Olli Kolhinen ja Oskari Lehtonen kävivät hoitamassa ”tonttinsa”.

Tulosta isompaa on ollut Tähden joukkueen kovasti muuttunut ilme. Varsinkin pitkältä loukkaantumiselta palanneen Ojalan rooli on ollut iso, kun taistelukirveet on kaivettu esiin.

Tulevana sunnuntaina klo 16 isketään Parkkivuoressa mielenkiintoinen ottelu, kun joulutauolla kovasti vahvistunut sastamalalainen Häijään Äijät saapuu Tähden vieraaksi. VaLePan juniorimyllyn läpikäyneiden pelaajien keskelle on passariksi liittynyt mestaruuksia tontilla voittanut Antti Esko. Sarjataulukossa kovassa vireessä oleva Äijät on tällä hetkellä Tähden yläpuolella kolmantena. Samalla myös vilppulalaisyleisö näkee uuden tulokkaan, Mario Voolin, tositoimissa.

Mario halusi töitä ja hyviä harjoituksia

Virolainen Mario Vool nauttii olostaan Vilppulassa

Rauli Salmijärven tuttavuuksien kautta tuli tieto virolaisesta nuoresta miehestä, joka olisi halukas saapumaan Suomeen ympäristöön, jossa pääsisi töihin ja laadukkaisiin lentopalloharjoituksiin.

Mies oli kiinnostunut tulemaan Vilppulaan ja tutustumaan Tähteen, sen harjoitteluun ja koko paikkakuntaan. Tähden pelaajista ikätoveri Daniel Heinonen oli jo entuudestaan leirituttu ja valmentaja Salmijärvi tavattu Virossa, joten ihan vierasta kaikki ei tullessa ollut.

Paikallisen pitkäaikaisen yrityksen ja Marion tarpeet kohtasivat ja miehelle järjestyi pikavauhtia työpaikka Vilppulasta. Sopeutumista uuteen työhön on auttanut yrityksen työvoiman jo aiempi kansainvälisyys, Mariolla on nyt työtovereinaan niin kotimaansa kuin muidenkin maiden kansalaisia. Mario haluaakin kiittää uutta urheilumyönteistä työnantajaansa saamastaan mahdollisuudesta.

Pelaajataustaa Mariolla on Viron pääsarjasta Rakveren joukkueesta edelliseltä pelikaudelta. Tämän kauden syyspuoli on mennyt ilman pelejä vaivoja parannellen, mutta nyt tervehdyttyään mies puhkuu harjoittelu- ja peli-intoa uudessa ympäristössään. Iloinen ja sosiaalinen Mario on liittynyt jo virallisesti Tähden edustusmiehistöön ja voitokas tulikaste kakkossarjassa ehti tapahtua 3.2.2019 Loimaalla. Ensi askeleet suomalaisilla pelikentillä on nyt otettu ja myös pistetili sarjapeleissä avattu.

Mario antaa jo puolentoistaviikon Suomi-kokemuksellaan kovasti kiitoksia mukaville pelikavereilleen, työpaikalleen ja saamaansa vastaanottoon yleensäkin. Vilppulan Tähti toivottaa hänelle hyviä harjoituksia ja pelejä sekä viihtymistä paikkakunnalla vaikka pidempäänkin.

Tähti teki äijämuhennosta

Hurjana riehunut Tähti-myrsky lamaannutti täysin Mouhijärveltä Parkkivuoreen saapuneen äijälauman. Tähti vei ja Häijään Äijät ehti tuskin vikistä ennen kuin tulostaululla loistivat vieraille tylyt, selkeästä kotivoitosta kertovat lukemat 3–0 (25–13, 25–19, 25–15). Näin hieman mollivoittoisen yläjatkosarjan alun jälkeen kasvonsa täydellisesti pessyt Tähti porskuttaa jo kolmen ottelun voittoputkessa.

Tähti esitti sunnuntain alkuillassa sitä, mitä sen tiedettiin osaavan oikeastaan pelin joka osa-alueella. Oma aloitussyöttö pysyi vaikeana koko ottelun ja se hankaloitti suuresti vieraiden hyökkäysten rakentelua. Kun lipsuvien nostojen perässä ympäri kenttää ravannut vieraiden passari Jarno Koivuniemi joutui heittämään pääasiassa isoa laitapassia, saivat Äijien laitahyökkääjät kokea Tähden torjunnan aggressiivisuuden. Peräti 10 näyttävillä tappotorjunnoilla napattua pistettä ja lukuisat torjunnalla vaimennetut hyökkäykset pitivät pelin ohjat käytännössä koko ajan kotijoukkueella. 

Oma hyökkäyspeli passari Kalle Hietavalan juonimana toimi monipuolisesti. Lyönnit lähtivät terävästi ja jujut ovelasti joka puolelta kenttää ja vastustajan torjunnasta omalle puolelle tulleet pallot varmistettiin peliin libero Petro Ahvenjärven johtamalla puolustuksella hyvällä prosentilla.

Hyökkäyspelissä parhaat tehot kirjautti Retsin raadin palkitsema hakkuri Santeri Salonen. Laiturit Daniel Heinonen ja Sami Valaranta säestivät hyvin Salosta. Olli Kolhinen antoi Saloselle tarvittavat hengähdystauot ja esitti hyvän syöttöputken toisen erän lopussa, ottelun tiukimmassa vaiheessa. Keskimiesten taistelussa Oskari Marjakoski ja SA-INT -pelaaja Niko Jokela veivät kiistattoman selkävoiton vastustajan kollegoista. Oskari Lehtonen kävi syöttämässä kierot syöttönsä ottelun lopussa vieden viimeisenkin uskon vastustajalta.

Oman lukunsa ansaitsee kotiyleisön uusi tuttavuus, pirteä veljeskansan mies Mario Vool. Kuuluttajan jo ”Super-Marioksi” ristimä joukkueen tulokas väläytti muutamalla puolustussuorituksella taitoja, joilla on pelattu Viron pääsarjaa. Hyökkäyspäässä mies ehti lyhyellä visiitillään napsia neljä pistettä ja sai kunnian päättää ottelun nelospaikalta iskettyyn järkevään hyökkäyslyöntiin. Positiivinen Mario tuo varmasti lisää iloa Rauli Salmijärvelle ja kotiyleisölle kevään edetessä.  

Voiton myötä Tähti nousi jo sarjan kolmoseksi kutittelemaan kahdelle parhaalle tarjolla olevia pudotuspelipaikkoja. Ensi viikonvaihteessa on vapaata peleistä, seuraavana viikonloppuna Rauli Salmijärvi vie ryhmänsä Raisioon Loimun vieraaksi. Kolmen viikon päästä on kotisalissa tarjolla mahdollisuus revanssiin, kun Raumalla Tähteä kyykyttänyt Lapin Narvi-Pallo saapuu vilppulalaisyleisön eteen.  

Tähdellä miehillä neljän pisteen viikonloppu

Komeat neljä sarjapistettä kaivoi Vilppulan Tähden miehet menneenä viikonloppuna. Kun huomioidaan, että täplät kasattiin vielä vierasotteluista, niin saavutus oli hyvä.

– Toki kuusikin pinnaa olisi ollut otettavissa, mutta sen verran hyydyttiin Pälkänettä vastaan ratkaisuvaiheissa, että isännät ansaitsivat voittonsa, tuumi päävalmentaja Rauli Salmijärvi taiston tauottua.

Lauantaina Tähti nuiji Raision Loimun puhtaasti 3–0 (25–12, 25–21, 25–16), sunnuntaina puolestaan sarjakärki Pälkäneen Luja-Lukko hyvin suurella todennäköisyydellä varmisti paikkansa nousukarsinnoissa ottamalla voiton loppulukemin 2–3 (25–21, 25–23, 22–25, 22–25, 12–15).

Raision ottelussa Tähti karkasi heti ottelun alussa. Toista erää raisiolaiset johtivat jo viidellä pisteellä, mutta Tähti väänsi väkisin rinnalle ja ohi. Se tarkoitti sitä, että maineikkaan Loimun joukkueen usko oli jo mennyt kolmanteen erään lähdettäessä.

Pälkäneellä Tähti meni jo 2–0-johtoon, mutta isäntäjoukkue on sitkeä kuin se kuuluisa tilliliha. Käytännössä kaikissa kolmessa viimeisessä erässä mentiin ratkaisupalloihin tasalukemissa ja lopussa Luja-Lukko nappasi omansa. Tähdelle siis yksi sarjapiste ja Luja-Lukolle kaksi.

Tähden reissuviikonloppua olivat viettämässä passarina Kalle Hietavala, hakkurina Santeri Salonen, yleispelaajina Mario Vool, Daniel Heinonen ja Sami Valaranta, keskitorjujina Oskari Marjakoski, Eetu Ahonen ja syöttövaihdoissa Oskari Lehtonen, liberona hääri Petro Ahvenjärvi, ja sunnuntaina mukaan saatiin sairasvuoteelta ylös kivunnut toinen passari Lassi Mäntynen.

Sarjataulukossa Tähti on noussut tiukasti kisaan mukaan. Pälkäneellä saadaan varailla salia jo nousukarsintoihin. Kakkostilaan Tähdellä on matkaa yksi sarjapiste. Ja juurikin tulevana lauantaina 2.3. klo 16.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu sarjakakkosena oleva kovasyöttöinen Lapin Narvi-Pallo. Ryhmä on mielenkiintoinen sekoitus takavuosien 1-sarjatähtiä ja muutama lahjakas nuorukainen. 

Sitä seuraava kotiottelu on heti seuraavana päivänä, 3.3., kun Parkkivuoreen saapuu Tähden kanssa tasapisteissä sarjassa oleva Lempäälän Jyry. Myös tuo ottelu räjähtää käyntiin klo 16. Urheilutalolla on siis tarjolla kaksi herkullista taistoa, kun Tähti lähtee haastamaan karsintapaikoista tiukasti taistelevat vastustajansa. Tammikuussa Tähti hävisi sekä NarviPallolle että Lempäälän Jyrylle kummallekin suoraan 0–3. Tähden joukkue lähtee voitonnälkäisenä metsästämään revanssia.

Tähden miehille täysi potti

Tähden miesjoukkueella oli kahden kotiottelun viikonvaihde. Sarjan kärkipään joukkueisiin kuuluvat Lapin Narvi-Pallo sekä Lempäälän Jyry lähtivät kumpikin Parkkivuoresta kotimatkalle ilman sarjapisteitä.

Lauantaina Tähti taisteli 3–1 (25–23, 20–25, 25–21, 25–13) voiton raumalaisvieraistaan. Kokenut vastustaja oli ollut kotisalissaan Tähteä parempi suoraan kolmessa erässä, joten nyt tuttujen seinien sisällä otettu revanssi maistui Salmijärven suojateille makealta. 

Takavuosina Hurrikaanin liigajoukkueessa palloja tappanut vieraiden hakkuri Vesa Mäkilä aiheutti kotiyleisölle tuskaisimmat hetket vahvalla syöttö- ja hyökkäyspelillään. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen selkeämmin Tähti oli kuskin paikalla. Vakipassari Kalle Hietavala oli työesteiden vuoksi poissa ja passivastuun kantoivat Lassi Mäntynen sekä vasta B-ikäinen Henri Strengell.  

Laitahyökkääjät Santeri Salonen, Daniel Heinonen ja Sami Valaranta tappoivat palloa hyvillä tehoilla. Ratkaiseva neljäs erä repesi selkeästi Tähdelle Daniel Heinosen järjestäessä yleisöön menevän syöttöshown. Keskimiehet, B-ikäisten maajoukkueeseen kuuluva Eetu Ahonen sekä A-ikäinen ulottuva Oskari Marjakoski olivat keskiverkon valtiaat. Petro Ahvenjärvi oli liberona tutun varma. Mario Vool, Olli Kolhinen, Oskari Lehtonen ja Lauri Ojala täydensivät voittoisan miehistön.

Sunnuntaina Tähden vireen sai kokea Lempäälän Jyry. Hieman varamiehisenä Parkkivuoreen saapunut vierailija oli Narvi-Pallon tapaan nöyryyttänyt kotonaan Tähteä suoraan kolmessa erässä. Kalavelat menivät nyt maksuun myös Lempäälän Hakkarin kasvateille. Tähti nuiji Jyryn suoraan 3–0 (25–22, 25–13, 25–22) samalla kokoonpanolla kuin lauantain ottelussa. Henri Strengell juoni monipuolisella passipelillä hyökkääjille hyvät ratkaisupaikat ja Tähden tykistö kiitti laajalla rintamalla. 

Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Jyry kykeni ajoittaiseen uhitteluun Tähden keskittymisen herpaannuttua hetkittäin ja johtaen pakottamattomiin virheisiin. Kotijoukkueen vahvasti sujunut viikonloppu päättyi ansaitusti hyvässä vireessä olleen Daniel Heinosen täräyttäessä viimeisen niitin tuplakierroksen täydelle pistepotille. Retsin raati palkitsi Tähden parhaana lauantaina Heinosen ja sunnuntaina hakkuri Santeri Salosen.

Viikonlopun voitot nostivat Tähden jo lohkonsa kakkoseksi. Lohkon kaksi parasta pääsevät pelaamaan play-off pelejä toisen lohkon kärkiparin kanssa. Vilppulalaisilla on yläjatkosarjaa jäljellä vielä kahden koti- ja kahden vierasottelun verran. Lohkon kärjessä jatkavan Pälkäneen Lukon jälkeen tilanne play-off paikan tavoittelussa on sen verran avoin, että voittoisa viikonloppu on kyettävä nollaamaan saman tien. Tunnetusti tämä asia ei tuota kokeneelle päävalmentaja Rauli Salmijärvelle vaikeuksia. 

Ensi viikonloppuna edustusmiehistö pelaa sunnuntaina vierasottelun Hollolassa Salpiksen vieraana. Osalle joukkueesta härkäviikot jatkuvat, sillä A-ikäiset pelurit hakevat vauhdin Hollolaan pelaamalla lauantaina Rovaniemellä A-ikäisten SM-sarjan välieriä. Lentopallon lisäksi myös maantie tulee pelureille tutuksi. 

Tähden miespuolisille menestystä ja pettymyksiä

Kiireistä vuoristorataa ajoivat Tähden miehet, A-pojat ja B-pojat menneenä viikonloppuna. Ylivoimaisesti makeimmalta maistui - runkopelaajien puuttumisesta huolimatta - B-poikien sunnuntaina saavuttama Lounais-Suomen aluemestaruushopea ja happamin maku tuli 2-sarjaottelun suorasta tappiosta Hollolan Salpikselle 0-3 ( 22-25, 21-25, 17-25). A-poikien SM-välierässä Tähti jäi rannalle lauantaina, eikä kyennyt nappaamaan paikkaa lopputurnaukseen.

Lauantaina pelatuissa A-poikien SM-välierissä Tähden joukkue voitti hienolla taistelulla Seinäjoen Lentiksen 2–1 (22–25, 27–25, 15–10), vaikka vastustajalla olikin jo ottelupallo toisessa erässä. Isäntäjoukkue Napapiirin PalloKetut kaatoi Tähden ratkaisuottelussa selkeästi 0–2. Samoin tämän kauden ehkäpä suurin mestarisuosikki, Pielaveden Sampo, niputti Tähden 0–2. Vaikka vilppulalaisten kolmen A-poikafinaalin putki nyt katkesikin, ei päätä kannata kuitenkaan laittaa pensaaseen. Tähden ryhmässä ei ollut ainuttakaan viimeisen vuoden, eli 1999 syntynyttä, A-poikaa. Voitto Köykkä pelasi liigan puolivälieriä ja Kalle Hietavalalla oli työeste. 

Samaan aikaan Tähden B-ikäiset temmelsivät Kuopiossa pelatussa välieräturnauksessa. Materiaalin laki tuli vastaan, sillä suurin osa Parkkivuoren kasvateista on vielä ensimmäisen vuoden B-poikia, joten sekä Kauhavan Wisa että PuijoVolley kuittasivat 0-2-voitot. Tuloksista huolimatta Tähden joukkue kuitenkin haastoi hienolla tavalla itseään pari numeroa suuremmat joukkueet.

Iltayön aikana Tähden B-poikajoukkue ajoi käytännössä Suomen halki pelaamaan ikäluokan Lounais-Suomen mestaruusturnaukseen Vehmaalle. Ennakkoluulottomasti Tähti lähti puolustamaan edellisen vuoden AM-pronssia. Alkusarjassa Tähti kaatoi ensin Raision Loimun suoraan 2–0. Lempäälän Jyryn kanssa Tähti väänsi täydet kolme erää tuloksena kuitenkin voitto 2–1 (25–15, 24–26, 15–10). 

Semifinaalissa Tähti kukisti Vammalan Lentopallon joukkueen 2–0 (25–19, 25–23) ja näin oli tie auki finaaliin. Loppuotteluvastustajana oli sarjasta tuttu Maskun Kataja. Isännät olivat tällä kertaa tylyjä ja pokkasivat aluemestaruuden luvuin 0–2 (13–25, 15–25).

Kahden päivän seikkailu toi tuloksena hopeisiksi kirkastuneet mitalit. Joukkueen päävalmentaja, Rauli Salmijärvi, oli viikonlopun A1- ja miesten joukkueen mukana. Koska Raleakaan ei voi kloonata, tuurasi valmentajan jakkaralla onnistuneesti Pertti Strengell. Mitalistikahdeksikossa pelasivat tänä viikonloppuna Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen, Henri Strengell, Eetu Lehtisaari, Aapo Kolhinen, Tuomas Kopare, Juho Yläjärvi ja Joona Eteläsalo, joukkuetta johtaa Riikka Kolhinen. Eri syistä lopputurnauksesta puuttuneet Salmijärvi, toinen valmentaja Reijo Poikonen ja pelurit Eetu Ahonen, Antti Periviita ja Tuomas Kuusisto ovat myös olleet ansaitsemassa hopeisia mitaleita.

Kahden hyvän tuplaviikonlopun ja lauantaisen A-poikien turnauksen jäljet valitettavasti näkyivät Tähden miesten 2-sarjajoukkueen ottelussa Hollolan Salpiksen vieraana. Tähden yrittäminen jäi tällä kertaa näennäisyrittämiseksi. Salpis puolestaan tiedettiin huomattavasti sarjasijoitustaan kovemmaksi joukkueeksi. Viikkoa aiemminhan sarjaa johtanut Pälkäneen Luja-Lukko hävisi samalla areenalla. 

Avauserässä Tähden keskittyminen oli jäänyt jonnekin Padasjoen kohdalle, sillä isännät raapivat 8-19-johdon Tähden yhdeksällä virheellä, jossa oli niin verkkovirheitä, syöttövirheitä kuin epäonnistunutta kommunikaatiota. Positiivinen asia oli se, että sitten Tähti heräsi ja eroa alettiin kuroa kiinni pinna pinnalta. Parhaimmillaan päästiin jo numeroihin 22–24, mutta oma syöttövirhe päätti erän.

Toisessa erässä Tähti johti alkupuolella jo neljällä pinnalla, kunnes sitten yhdellä syöttövuorolla Salpis pääsi peliin mukaan. Lopussa Salpis kirmaisi 21–22 numeroista erävoittoon 21–25. Tässä vaiheessa vilppulalaisten henkinen selkäranka taittui, ja kolmas erä repesi jo numeroihin 8–20. Lopussa Tähti pääsi hiukan kaunistelemaan numeroihin 17–25.

Tähden ykkösmies oli murhaavasti keskellä tehoillut Oskari Marjakoski. Hakkuri Santeri Salonen teki paljon pisteitä molemmille joukkueille. Liberona touhuili Petro Ahvenjärvi, laitapelureina pelasivat Daniel Heinonen, Sami Valaranta, Mario Vool, Olli Kolhinen ja Oskari Lehtonen, keskellä heilui Marjakosken lisäksi Eetu Ahonen, passeja jakeli Kalle Hietavala, lisäksi mukana olivat Lauri Ojala ja Lassi Mäntynen. Lauantaina A-poikien mukana olivat olleet myös Teemu Kaitakari, Pyry Puronaho ja Arttu Varhe.

2-sarja on todella tasainen, ja lohkon kaikki joukkueet kykenevät voittamaan toisiaan ristiin. Tähti on tiukasti mukana taistelussa lohkon kakkospaikasta. Sunnuntain tappiosta on turha murhetta kantaa ja tuhkaa päälle ripotella. Joukkueen ohjelma on ollut todella tiivis, ja pelaajistossa oli tällä kertaa havaittavissa ihan perinteistä peliväsymystä. 

Viikko on aikaa ladata akkuja, sillä tulevana sunnuntaina klo 16 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi myös kakkospaikkaa – ja samalla nousukarsintoja – metsästävä Loimaan Jankko. Viime aikoina ennestäänkin vahvassa joukkueessa ovat pelanneet liigasta farmiapuina Hurrikaanin Kasimir Vuorinen ja Matti Toivola. Muut pelaajat ovat Jankon tunnetusti kovan juniorikoulun kasvatteja.

 Tähden osalta on syytä unohtaa kaikki menneet, eikä myöskään kannata pohtia tulevaa, keskittyminen on vain saatava seuraavan pelin seuraavaan palloon, sillä mitään ei ole ilmaiseksi tarjolla. Toisaalta Tähden joukkueella on kaikki edellytykset ja mahdollisuudet ottaa tarvitsemansa. Mikään ei ole hienompaa, kuin pelata kauden lopussa merkityksellisiä otteluita, ja niitä Tähdellä on todellakin luvassa. 

Tähti pusersi kolme pistettä

Vilppulan Tähden miesjoukkue jatkaa kilpajuoksua kakkossarjan yläjatkosarjan toisesta pudotuspelipaikasta. Joukkue paranteli asemiaan kaatamalla kotisalissaan Loimaan Jankon 3–1 (25–18, 25–20, 22–25, 25–22).

Kotiyleisö ei nähnyt sunnuntain alkuillassa tällä kertaa maagisimpia lentopallohienouksia, mutta tärkein, eli voitto ja kolme pistettä jäivät lämmittämään paikallisia palloilun ystäviä. Jos urheilussa käytetään termiä rutiinivoitto, niin tällä kertaa sen käyttö lienee oikeutettua.

Kaksi ensimmäistä erää Tähti heilutti tahtipuikkoa melko selkeästi Daniel Heinosen murjoessa palloa syöttöviivan takaa ja laidoista voimalla hyökäten. Sami Valaranta tarjosi kovalla kädellä Heinoselle mainiota tulitukea ja Jankko vaikutti taipuvan kohtaloonsa yllättävän helposti. Loimaan ykkösjoukkueen Hurrikaanin pelatessa samaan aikaan liigan pudotuspeliottelua jäi Jankko tällä kertaa oman pelaajamateriaalinsa varaan ilman liigan farmipelaajien apua. Liigaringistä Vilppulaan matkasi ainoastaan olkapääleikkauksestaan toipuva, viime vuoden Tähden B-pojistakin tuttu Peter Vuorinen. 

Kolmannen erän alussa Tähden hyökkäys pehmeni ja vastustajalle tarjoiltiin lähes tarjottimella mahdollisuutta erävoittoon. Tasaisesti edenneessä erässä Jankko käytti saamansa tarjouksen ja venytti ottelun neljänteen erään. Siinä keskimies Oskari Marjakoski ja laituri Sami Valaranta päättivät lopettaa Jankon pyristelyn ja lähes kahteen mieheen paukuttivat loimaalaiset pisteittä kotimatkalle.

Tähden peliä penkin päästä johti tällä kertaa Ahti Laaksi. Normaalisti joukkueenjohtajana toimiva Laaksi tuurasi matkoilla ollutta päävalmentaja Salmijärveä. Liberon paitaa kantoi Mario Vool vakiolibero Petro Ahvenjärven esiintyessä laitapelaajana. Passipelistä vastasivat Kalle Hietavala ja Henri Strengell, hakkuripelista Santeri Salonen ja Olli Kolhinen. Voittoisan ryhmän täydensivät keskimies Eetu Ahonen, laituri Oskari Lehtonen, passari Lassi Mäntynen ja vt. joukkueenjohtaja Lauri Ojala. Parhaat pelaajat valitsevaa Retsin raatia miellyttivät eniten Tähden Sami Valarannan ja Jankon libero Peter Vuorisen otteet. 

Viikonlopun kierros selkeytti lohkon tilannetta sen verran, että toinen pudotuspelipaikka näyttäisi olevan kahden kauppa. Tähti ja Lapin Narvi-Pallo jatkavat kamppailua kakkossijasta. Tähti on sarjassa tällä hetkellä tuolla kakkospaikalla. Narvi-Pallo on kaksi pistettä jäljessä yhden ottelun vähemmän pelanneena, joten tilanne on hyvin kimurantti. Tähdellä sarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Ensi sunnuntaina joukkue matkustaa Häijään Äijien kotiluolaan Mouhijärvelle ja kahden viikon päästä Raision Loimu saapuu Parkkivuoren asiantuntevan yleisön eteen.

Tähden miehille riemukas vierasvoitto

Vilppulan Tähden edustusmiehistö kävi hakemassa komean 3–0 (25–16, 25–21, 31–29) vierasvoiton Mouhijärven ylpeydestä Häijään Äijistä. Samalla tulos tarkoitti sitä, että sarjan viimeisessä ottelussa on isot panokset, sillä voitolla Tähti selvittäisi tiensä 1-sarjan karsintoihin.

Vaikka sastamalalaisryhmä on lohkon jumbopaikalla, on kyseessä huomattavasti taulukkoa kovempi ryhmä – silloin kun parhaat saadaan jalkeille. Tähän otteluun käytännössä marssivat kaikki parhaat. Tunnetuimpana tietysti kolminkertainen Suomen mestari passari Antti Esko ja loppuryhmä täynnä aluejoukkueista tuttuja VaLePa-junioreita. Niinpä Rauli Salmijärven ryhmä tiesi edessä olevan varsin hikisen iltapäivän. Eikä odotuksissa tarvinnut pettyä.

Avauserää Tähti johti koko ajan muutamalla pinnalla. Ja loppuerässä ero repesi pelitapahtumiin nähden ehkä turhankin isoksi. Toista erää mentiin pinnan parin erolla suuntaan ja toiseen aina tilanteeseen 21–20 saakka. Lopussa Tähti osoitti henkistä vahvuutta ja käänsi erän kotiin 25–21.

Kolmas erä olisi mahdollisesti Äijien kauden viimeinen kotiluolassaan. Ja sillä asenteella isäntäjoukkue kentälle marssikin, että peliä jatketaan vaikka väkisin. Tähti ylitti ensimmäisenä 20 pisteen rajan tässä yltiötasaisesssa erässä. Äijät kuitenkin nappasivat eräpallon ja Tähti tasoitti. Tämä kaava toistui loppuerässä peräti viisi kertaa. Parkkivuoren kasvatit kuitenkin kestivät sitkeästi. Lopussa Daniel Heinonen tasoitti erän, vei Tähden eräpalloon ja niittasi vielä ekasta mahdollisuudesta erän Tähdelle.

– Koko joukkue pelasi hyvän pelin. Oikeastaan kaikki osa-alueet toimivat, ja lopussa Henkka Strengell osasi tehdä oikeat valinnat passeissa, iloitsi Salmijärvi.

Tähden parhaana palkittiin ratkaisuvaiheissa riehunut Daniel Heinonen. Tilastojen mukaan myös Sami Valaranta oli tehokkaalla pelipäällä. Henri Strengell ja tuuraamassa käynyt Lassi Mäntynen passailivat taitavasti. Jalkavaivojen vuoksi liberon tontille siirretty Mario Vool oli itse varmuus vastaanotossa. Keskellä touhuilivat Eetu Ahonen ja Oskari Marjakoski, hakkurin tontilla vaihtelivat Olli Kolhinen ja Petro Ahvenjärvi.

Oskari Lehtonen kävi tekemässä tuhoja syötöillään. Jalkavammastaan hiljalleen toipuva Lauri Ojala oli pelivalmiudessa mahdollisten keskipelaajien loukkaantumisten takia.

Viikonloppuna selvisi se, että lohkon voittaa Pälkäneen Luja-Lukko ja menee nousukarsintoihin. Toinen paikka on vielä avoinna, ja se ottelu voidaan ratkaista Parkkivuoressa tulevana sunnuntaina klo 16 alkavassa ottelussa. Parkkivuoressa paikalliselle urheiluyleisölle tarjoillaan todellinen herkkupala, kun vieraaksi saapuu Raision Loimu. Vierasjoukkeen kärkinimenä hääri liigassakin pelannut, ja hyvin todennäköisesti sinne vielä palaava, hakkuri Aapeli Kouki ja ryhmän kapteenina on Mäntän Valossa takavuosina pelannut Peetu Viitala. 

Panos tuohon otteluun on hyvin selvä: jos Tähti voittaa, se menee maan neljän parhaan 2-sarjajoukkueen kanssa karsimaan noususta valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle 1-sarjaan. Oletettavaa on, että Parkkivuoressa on sunnuntaina mökki täynnä ja ladossa riittää meteliä. Tähti on kevättä kohden parantuneella vireellään hankkinut itselleen ison mahdollisuuden.

Tähden miehet 1-sarjakarsintaan

Lentopallon miesten 2-sarjan ylempi jatkosarja iskettiin päätökseen maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Kaikkiaan 2-sarjassa on kauden aikana kamppaillut 32 joukkuetta, joista neljälle armoitetulle avautuu play off-pelien kautta mahdollisuus taistella sarjan mestaruudesta ja noususta 1-sarjaan.

Viikonlopun ottelutulokset vahvistivat Tähdelle oman lohkonsa kakkospaikan, sijoituksen koko 2-sarjan kärkikvartettiin ja jatkopelit nousukarsintaan. Melko tarkkaan samalla kellonlyömällä, kun Parkkivuoressa vihellettiin Tähden ja Raision Loimun ottelu alkaneeksi, napsahti Lentopalloliiton tulospalveluun lopputulos ottelusta, jossa Tähden play off-paikan ainoa uhkaaja Lapin Narvi-Pallo oli hävinnyt Pälkäneen Luja-Lukolle mahdollisimman niukasti 2–3. Tuo tulos teki alkamassa olevan Tähti-Loimu -ottelun kotijoukkueelle sarjasijoituksen kannalta merkityksettömäksi. 

Tähden pelaajisto lähti kamppailuun onnellisen tietämättömänä muiden otteluiden tuloksista. Tiedossa oli vain, että kotivoitto tuo varman paikan jatkopeleihin. Ylilataus, jännitys vai mikä, mutta Tähti sakkasi omassa ottelussaan pahoin. Ensimmäinen erä käynnistyi rökälemäisesti Loimun marssiessa jo 1–11 tilanteeseen. Erän loppu oli enää kosmetiikkaa ja lukemat Raisiolle 15–25. 

Toiseen erään odotettiin ärsytettyä Tähteä ja erän alku lupailikin parempaa. Kotijoukkue johti erää vielä numeroissa 10–9, mutta varsin sekavien vaiheiden ja karkeiden virheiden sävyttämä erä lipsahti sekin lopulta vieraille numeroin 20–25. Kuvaavaa erälle oli, että se päättyi ottelun ensimmäiseen vihellettyyn käsittelyvirheeseen, pelissä, jossa vähemmän kauniita routakosketuksia oli viljelty puolin ja toisin.

Kahvitauon jälkeistä kolmatta erää tahkottiin lievässä Loimun hallinnassa alusta loppuun. Tähti ei käynyt johtoasemassa kertaakaan ja tasapisteet nähtiin viimeisen kerran kahdeksan kohdalla. Lopputulos 0–3 (15–25, 20–25, 21–25) ja plakkariin jäi vain huono kenraali. Toivottavasti sanonta hyvästä ensi-illasta pitää… 

Loimun kunniaksi on mainittava, että joukkue pelasi ehjän ottelun ja varsinkin vieraiden tiivis torjunta aiheutti Tähden hyökkääjille lähes ylikäymätöntä tuskaa. Raisiolaisten palkittu passari Antti Arminen jakoi passeja hyvin, ja Tähden torjunta tuntui olevan koko ajan askeleen jäljessä. Tähden pelaajista oikein kukaan ei noussut omalle hyvälle tasolleen. Daniel Heinonen väläytti muutaman hurjan ässäsyötön ja keräsi salin korkeimman pistemäärän. Sami Valaranta säesti hyökkäyspelissä ajoittain vahvasti.

Tähti on vaiherikkaan kauden jälkeen päässyt tilanteeseen, jossa sillä on paljon voitettavaa ja vähän hävittävää. Yläjatkosarjan alussa joukkue hävisi kolme ensimmäistä otteluaan eräerolla 1–9. Tuossa vaiheessa tuskin kukaan olisi lyönyt vetoa, että kausi päätetään nousukarsinnassa. Rauli Salmijärven miehistö on selvittänyt karikot tähän asti ja seuraava testi on edessä jo tulevana viikonloppuna.

Karsinnoissa vastus on tässä sarjassa kovin mahdollinen, liigassa pronssipeleissä vääntävän kauden kohujoukkue Savo Volleyn farmiseura, maineikas Pielaveden Sampo. Ottelupari aloitetaan Parkkivuoren lauantaisaunassa, pyhäpäivän ratoksi toinen osaottelu isketään sunnuntaina Pielavedellä. 

Kierot savolaiset haastavat Tähden todella nimekkäällä kokoonpanolla. Joukkueessa on vankkaa liigakokemusta, goljattimainen Andrei Ankudovich, hurja syöttäjä, hakkuri Timo Leikas, keskipelaajat Yrjö Matsi ja Otto Viitala jne. Tulevaisuuden tekijämiehiä ovat varmuudella mm. juniori-ikäiset Ilja Ivanov ja Samppa Auvinen. Nyt jos koskaan kannattaa lauantai-ilta startata Parkkivuoresta. Tähti on joukkue, joka osaa yllättää, onko nyt sen aika, jää paikalle saapuvien nähtäväksi.

Pudotuspelit käyntiin

 

 

Tähden vieraaksi nippu nimimiehiä

Aitoa pudotuspelitunnelmaa on ilmassa Parkkivuoren urheilutalolla tulevana lauantaina. Miesten 1-sarjakarsinnan ensimmäisessä osassa Tähden vastustaja on Pielaveden Sampo.

Sampo saapuu Vilppulaan kokoonpanolla, jossa nimilista on tälle sarjatasolle varsin poikkeuksellinen. Savolaiset esittelevät Tähden kotiyleisölle Suomen lentopalloilun tulevaisuuden suuren nimen. Peräti 208-senttinen vuonna 2000 syntynyt Severi Savonsalmi pelasi jo viime syksynä Tuomas Sammelvuon valmentamassa miesten maajoukkueessa EM-karsintoja ja tämän miehen korkealla keikkuville hartioille on asetettu paljon odotuksia maajoukkueen tuleville vuosille. Positiivisuuden perikuva Savonsalmi on pelannut tällä kaudella Savo Volleyn liigapelejä, mutta saapuu nyt farmisopimuksen kautta Vilppulaan vahvistamaan Sampoa.

Kaikkiaan Sampon kokoonpanossa pelaajilla on liigakokemusta yli 500 ottelun verran. Lisäksi penkin päästä löytyy entinen passarilegenda Sergei Ivanov, jonka kädenjälki näkyy vahvasti savolaisen juniorilentopalloilun huikeassa menestyksessä. Sampon peliä pyörittää Sergein vasta 16-vuotias Ilja-poika, jonka otteita seuratessa pelaajan ikä tahtoo helposti unohtua.

Tähti lähtee taistoon haastajana vaan ei antautuneena. Kausi on ollut hieman vuoristorataa, josko näissä peleissä vuoristoradan juna puksuttaisi radan harjalla? Aloitusvihellys Parkkivuoressa puhalletaan klo 18. 

Tähden hieno kausi päättyi Pielavedellä

Tähden edustusmiehistön menestyksekäs pelikausi päättyi välierätappioon Pielaveden Sammolle, joka kuittasi paikkansa sarjan finaaliin voitoin 0-2. Lauantaina Parkkivuoressa Sampo takoi voiton suoraan 0–3 (18–25, 19–25, 19–25) ja sunnuntaina hyvätasoisessa ottelussa lukemin 1–3 (21-25, 20-25, 25-21, 12-25).

Tähden osalta ei ole mitään syytä olla tappiosta kallella kypärin. Pielaveden Sammon joukkue oli alun perin rakennettu pelaamaan 1-sarjassa Savo-Volleyn farmijoukkueena. Hiukan erikoistenkin vaiheiden jälkeen suomalaisiin suurseuroihin lukeutuva Sampo pudotettiin liigasta 2-sarjaan.

Pielavetisten päävalmentaja, lajilegendoihin kuuluva, Sergei Ivanov totesi reilusti ennen avausta ryhmänsä käytössä olevan SavoVolleyn resurssit. Käytännössä se näkyi siten, että joukkueella oli karsinnoissa käytettävissä keskiviikkoisessa SM-pronssiottelussa parhaana palkittu Timo Leikas. Lisäksi kolmikko Andrei Andukovich, Otto Viitala ja sunnuntaina areenalle marssitettu Yrjö Matsi omaavat kaikki liigaotteluita ihan viime vuosien ajalta. Ryhmän passarina hääri valtakunnan tämän päivän pelipaikkansa suurimmaksi lahjakkuudeksi tituleerattu Ilja Ivanov. Kun ryhmä on saanut parhaan rosterinsa liikkeelle, ei sitä yksikään joukkue ole tällä kaudella horjuttamaan kyennyt.

Rajuista ennakkoasetelmista huolimatta Vilppulan Tähden nuori joukkue lähti rohkeasti haastamaan Sampoa. Lauantaina Tähti johtikin avauserää, mutta 10 pinnan jälkeen vieraat karkasivat. Toisessa erässä Tähti jäi telineisiin ja Sampo karkasi 4–10-johtoon. Erän loppua mentiin samalla tahdilla ja eroksi jäi juurikin tuo kuusi pistettä. Kolmas erä oli Tähden paras. Parkkivuoren kasvatit johtivat vielä tilanteessa 13–12. Sitten pari virhettä ja muutama väärä valinta ratkaisuissa antoivat Sammolle sen tarvitseman edun.

Sunnuntaina Tähti lähti hyvällä latauksella ja laittoi Sammon tiukemmalle kuin avausosassa. Vielä ensi erän tilanteessa 17–19 tilanne näytti tasaiselta. Erässä kahdeksan pinnaa takoneen Leikkaan johdolla eroksi tuli lopulta 21–25. Toisessa erässä tilanne oli vielä tasan 18–18, mutta lopussa Tähti suli 20–25 tappioon. Kolmannessa erässä puolestaan tasanumerot olivat taulussa tilanteessa 19–19, mutta tällä kertaa Tähti syttyi voittamaan erään 25–21. Neljännessä erässä Mario Voolin johdolla erinomaisesti pelannut vastaanotto alkoi takuta, ja lopulta kausi päättyi taululla olleisiin lukemiin 12–25.

Sampo oli joukkueista ehdottomasti parempi ja ansaitsi voittonsa. Totuuden nimissä Tähti ei aivan parasta peliään saanut irti pallosta toiseen. Ajoittain mentiin aivan tasapäisesti, mutta käytännössä kaikissa erissä tuli heikompi jakso, jossa erittäin varmaa ja virheetöntä peliä pelannut vastustaja karkasi. Liigatähti Leikas vielä nosti joukkueen itseluottamuksen, sillä tiukoissa paikossa ryhmällä oli aina pelaaja, joka kykeni ratkaisuihin. Myös lempeä jättilänen, Andukovich, veteli näyttäviä moukareita.

Vaikka Tähden sarja päättyi karsinnoissa semifinaaleihin, oli kausi jälleen yksi iso sulka valmentaja Rauli Salmijärven päähineeseen. Ryhmä kipusi maan neljän parhaan 2-sarjajoukkueen joukkoon. Samalla se tarkoitti sitä, että Vilppulan Tähti kuuluu täysin omilla pelureillaan ja ilman farmiapuja Suomen 25 parhaan miesten joukkueen armoitettuun joukkoon! Vuosi sittenhän Tähti pelasi 1-sarjassa, mutta silloin paikka aukesi yhteistyösopimuksella virtolaisen Team PUMin jäljiltä. Tällä kertaa kaikki on saavutettu pelaamalla – ja harjoittelemalla. Saavutus on todella kova ja samalla alleviivaa seuran juniorityön onnistumista.

Kauteen lähdettäessä oli tiedossa Arttu Salmijärven, Nathan Murdockin ja Voitto Köykän lähtö joukkueesta. Lisäksi kokenut Antti Leppänoro jäi sivuun pelihommista. Isoin kysymys oli passarin isojen saappaiden täyttäminen. Haasteen otti vastaan Kalle Hietavala, josta 19-vuotiaana kehittyi kapellimestari. Harmi oli, että Kallen kausi päättyi ennen aikojaan loukkaantumiseen. Lassi Mäntynen tuki hyvin Hietavalaa. Ja hieno asia oli vasta 15-vuotiaan Henri Strengellin huima kehitys kauden aikana. B-poikaikäinen Henkka esiintyy tulevana viikonloppuna seuran paidassa B-poikien SM-finaaleissa. 

Keskimiehinä touhusivat Oskari Marjakoski ja myös B-ikäinen Eetu Ahonen. Sarjan kärkikeskareihin kuuluva Niko Jokela oli armeijan vuoksi kevätkauden sivussa. Laiturikolmikko Daniel Heinonen, Sami Valaranta ja Santeri Salonen kestää vertailun kaikkiin saman sarjatason joukkueisiin. Heinonen oli joukkueen ykköspommittaja, jota Salonen ja Valaranta säestivät hyvin. Olli Kolhinen otti kapteenina hienosti roolia ja paransi peliään kevättä kohden. Oskari Lehtosen syöttö oli Tähden täsmäase. Liberona ja toisena laiturina touhusivat Petro Ahvenjärvi ja virolainen Mario Vool. Parivaljakko piti yhteistyössä huolta siitä, että pallot nousivat peliin ja pysyivät pelissä. Lisäksi kauden aikana kentällä kävivät, ensisijaisesti A-poikajoukkueen peleihin keskittynyt Teemu Kaitakari ja B-pojista  Aapo Kolhinen ja Juho Yläjärvi.

Lisäksi tärkeä hahmo oli alkukauden loukkaantumisen vuoksi huilannut Lauri Ojala, jonka rooli joukkueen hengessä ja kaikessa toiminnassa keräsi arvostuksen niin pelikavereilta kuin joukkueenjohdoltakin.

Päävalmentaja Salmijärvi ja joukkueenjohtaja Ahti Laaksi, on vilppulalaisen lentopallon voimakaksikko. Batman ja Robin, jotka osaavat aina vetää sen kuuluisan kanin hatusta. Parivaljakon keskinäinern luottamus on monissa liemissä testattu ja yhteistyön hedelmistä on Parkkivuoressa saatu nauttia. Edelliskauden lyöty joukkue kävi talven aikana pari aallonpohjaa, mutta lopulta yllätti kaikki ja kipusi sekä karsintoihin että ennen kaikkea muuttui taas voittavaksi joukkueeksi.

Kaudella Tähti pelasi 30 ottelua, joista voitti 19 ja hävisi 11. Tuloksena oli kakkostila sekä alkulohkossa että ylemmässä jatkosarjassa Pälkäneen Luja-Lukon takana. Jatko-otteluissa Sampo otti omansa. Mikäli Tähden joukkue pysyy kasassa, on kuitenkin odotettavissa vielä paljon mielenkiintoisia vuosia. 27-vuotiaan Ojalan jälkeen"ikäpresidentit" ovat 21-vuotiaat Salonen ja Ahvenjärvi ja koko kauden aikana kentällä käyneiden keski-ikä tasan 18 vuotta. Se on pohja, jolle tulevaisuudessa on hyvä rakentaa.

A-poikien kotiturnaus päätti kauden

Tähden A-pojat järjestivät SM-sarjan sijoja 9-12 ratkovan turnauksen Parkkivuoren urheilutalolla huhtikuun viimeisenä lauantaina. Kotijoukkueen lisäksi sijoituksista kamppailivat Raision Loimu, Kiteen Urheilijat sekä Tähden A2-joukkue, sama ryhmittymä, joka omassa B-poikien ikäluokassaan kuittasi SM-sarjan nelossijan.

Tähden A-pojat kampesivat selälleen Kiteen Urheilijat sekä oman seuran nuoremman yhdistelmän, mutta Raision Loimu osoittautui liian vahvaksi. Loimu toi Vilppulaan ryhmän, joka olisi ehdottomasti kuulunut samaan aikaan pelattavaan maan kahdeksan kärkijoukkueen lopputurnaukseen. 

Loimun miesten liigajoukkueessa play off -otteluissa pelanneet passari Tomi Saarinen, hakkuri Oskari Keskinen ja yleispelaaja Väinö Rahko eivät liigajoukkueen otteluiden takia olleet mukana silloin, kun lopputurnauspaikkoja jaettiin, mutta Parkkivuoressa tuon kolmikko johdatti Loimun turnausvoittoon ja siten SM-sarjan sijalle 9. Moinen pelaajasikermä Vilppulassa vastassaan oman kulmakunnan pojat ylittää sekin jo uutiskynnyksen. Tähti saavutti kahdella voitolla sijan 10 ja tässä turnauksessa ilman voittoja jäänyt nuorempi Tähti A2 sijan 12. 

Tähden vanhempien poika- ja miespelaajien kausi on nyt paketoitu. A-poikien sijoituksen lisäksi plakkariin kaudesta jäi B-ikäisten Suomen nelostila sekä miesten kakkossarjassa samainen nelostila, joka tarkoittaa Suomen kaikista miesjoukkueista sijaa 26. Sijoituksia voidaan pikkupaikkakunnan seuralta ja oman kasvatustyön tuloksena pitää uskomattoman kovina. Miesten joukkueessa keväällä pelannut, töiden perässä Vilppulaan saapunut Mario Vool oli ainoa kauempaa saapunut pelaaja. 

B-ikäisissä tehdään hyvää yhteistyötä Oriveden kanssa ja hyvämaineinen toiminta on tuonut harjoittelusta kiinnostuneita pelureita Vilppulaan. Vanhemmissa ikäluokissa monen vastustajan pelurit on kerätty suurelta alueelta poimien ”kirsikoita kakkuun”, mikä nostaa Tähden saavutusten arvoa.

A-ikäisiä pelureita Tähden kaudella olivat 1999 syntynyt Kalle Hietavala, 2000 syntyneet Lassi Mäntynen, Sami Valaranta, Oskari Marjakoski ja Teemu Kaitakari sekä 2001-ikäluokan Oskari Lehtonen, Pyry Puronaho, Arttu Varhe ja Olli Kolhinen. B-ikäluokan ryhmän muodostivat 2002 syntyneet Juho Yläjärvi, Antti Periviita ja Eetu Ahonen sekä 2003 vuosimallia olevat Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen, Joona Eteläsalo, Eetu Lehtisaari, Tuomas Kuusisto, Tuomas Kopare, Henri Strengell ja Aapo Kolhinen. 

Juniori-iän niukasti taakseen jättäneet, myös seuran omat kasvatit, Lauri Ojala, Petro Ahvenjärvi, Santeri Salonen, Daniel Heinonen, Niko Jokela sekä mainittu Mario Vool toimivat miesten joukkueen runkona. Juniori-ikäisistä useampi peluri sai maistaa myös miesten otteluiden vauhtia kauden aikana, edustuksen paidan päällensä puki virallisissa sarjaotteluissa kaikkiaan 17 peluria.

Tähti viettää koko seuran yhteisiä kauden päättäjäisiä 15.5., jonka jälkeen katseet käännetään jo seuraavaan kauteen ja uusiin kujeisiin.