Otteluraportit

D1-tytöille Virroilta tasoturnauksen voitto

Vilppulan tähden D1-tytöt aloitti kauden voitokkaasti tasoturnauksessa Virroilla voittaen kaikki kolme peliään.

Ensimmäiseksi vastaan tuli isäntäjoukkue Virtain Veikot. Tämä peli oli päivän tasaisin. Ensimmäisessä erässä nähtiin kesän jälkeen varovaista peliä ja paljon virheitä. Tähdelle kuitenkin erävoitto 25–14. Toisessa erässä Tähti rohkaistui hyökkäyksissä ja pelin edetessä hallitsi peliä lähes kokoajan, erä Tähdelle 25–16.

Seuraavassa pelissä oli vastassa täysin uusi joukkue Karvian Kiri. Peli oli vaikea suuren tasoeron vuoksi. Pisteitä tuli pääasiassa syötöillä, eikä pitkiä palloralleja nähty. Tässä pelissä tehtiin paljon omia virheitä, omaa pelitasoa ei pystytty pitämään yllä. Voitto kuitenkin Tähdelle 2–0 (25–12 ja 25–4).

Viimeinen peli oli Oriveden Ponnistusta vastaan. Tässäkin pelissä näkyi suuri tasoero, mutta Tähti osasi pitää oman pelinsä käynnissä paremmin kuin edellisessä. Peli selkiytyi ja rauhoittui, virheet vähenivät ja kaikki saivat tasaisesti vastuuta pelikentällä. Peli Tähdelle 2–0 (25–4 ja 25–5).

Seuraavat pelit pelataan Ylöjärvellä 13.10. Vastassa ovat silloin Ylöjärven Pallo, LP-K Pöllöt ja Virtain Veikot.

Tasoturnauksessa pelasivat Iina ja Jenna Korpinen, Eeva Huutoniemi, Aino Soilunen, Ella Nieminen, Jenni Vuokko, Saana Jatkola ja Milja Murtomäki.

Huoltajana oli Ida Soilunen. Valmentajina toimivat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola sekä joukkueenjohtajana Suvi Nieminen.

Tähden D1-tytöt pääsivät syyslomalle kovatasoisen turnauksen jälkeen

Tähden D1-tyttöjen pelit jatkuivat tasoturnauksen jälkeen Ylöjärvellä 13.10.

Päivän ensimmäinen peli oli entuudestaan kovaksi tiedettyä vastustajaa Ylöjärven Palloa vastaan. Tähti lähti kuitenkin peliin ennakkoluulottomasti ja pelasi parasta peliä mitä koskaan. Syötöt, puolustus ja hyökkäykset onnistuivat, ja olimme koko ajan pelissä mukana.

Vastustaja oli kuitenkin erittäin taitava, ja peli päättyi Ylöjärven 2–0 (26–24, 25–17) voittoon. Itseluottamusta ja rohkeutta lisäämällä voimme jatkossa voittaa tällaiset pelit. Tässä pelissä näkyi koko joukkueen kehitys ja vahvan treenauksen tulos.

Tauon jälkeen Tähti kohtasi LP-K:n Pöllöt. Oliko tauon syytä se, että Tähti ei jaksanut syttyä peliin täysillä? Alkuun peli oli jokseenkin tahdotonta, ja vastustajalla oli parempi tsemppi päällä. Vastustaja liikkui ja puolusti tehokkaasti ja se onnistui viemään Tähden peli-ilon.

Erätauko auttoi aloittamaan uudella ilmeellä toisessa erässä ja pakotti vastustajan ottamaan aikalisiä. Toinen erä olikin tiukkaa peliä, ja Tähti oli alkuun koko ajan johdossa. Pelissä oli koko toisen erän erittäin hyvä syke, ja pitkiä henkeäsalpaavia palloralleja nähtiin. Vastustaja oli kuitenkin kovin äänekäs ja meni voittoon vahvalla puolustuksella sekä etukenttähyökkäyksen osaamisella 2–0 (25–20, 25–18).

Taas pelien välissä oli tauko ja tauon jälkeen peli jatkui Virtain Veikkoja vastaan. Viimeksi peli virtolaisia vastaan oli tasainen, mutta nyt Tähden peli alkoi väsyneesti. Hyökkäykset eivät menneet sinne minne piti ja vastustajalle annettiin helppoja pisteitä. Peli oli väliin hieman räpeltämistä, eikä oikein kulkenut. Vastustaja taisteli joka pallosta, eikä Tähti nyt tässä pelissä osannut ratkaista palloa. Jostain syystä Tähti sortui jännittämiseen eikä päässyt omalle tasolleen. Ajoittain peli kulki kuitenkin erinomaisesti, kuten esimerkiksi noustessa 10–19 tilanteesta tilanteeseen 23–24. Virrat kuitenkin voittoon 2–0 (27–25, 25–21).

Kaiken kaikkiaan Tähden pelissä näkyi huima motivoituneen joukkueen kehitys ja upea  yhteishenki. Valmennus on iloinen koko joukkueen osaamisesta. Tästä on hyvä jatkaa treenausta, kun tiedossa ovat vahvuudet ja kehityskohteet. Seuraavaksi Tähti kohtaa tutut vastustajat kotiturnauksessa marraskuussa.

Turnauksessa pelasivat Jenni Vuokko, Milja Murtomäki, Saana Jatkola, Iina ja Jenna Korpinen, Eeva Huutoniemi, Ella Nieminen ja Aino Soilunen. Huoltajana toimi Ida Soilunen. Valmentajat ovat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola ja joukkueenjohtaja Suvi Nieminen.

Tähden D1-tytöillä tasainen kotiturnaus

Tähden D1-tytöt saivat pyhäinpäivänä 2.11. järjestestettäväksi kotiturnauksen Vilppulan Parkkivuoressa.

Päivän ensimmäiseen peliin Tähti sai vastaan Ylöjärven Ryhdin. Peli alkoi Tähden varmalla otteella. Onnistumisia nähtiin niin syötöissä kuin hyökkäyksissä. Peli oli hidastempoinen, mutta se tuntui alkuun sopivan Tähdelle. Oliko hidas pelitempo sittenkin syynä siihen, että pelin edetessä  Tähti sortui hermoiluun ja vastustaja käytti tilannetta heti hyödyksi lähtien kovaan takaa-ajoon? Tähti kuitenkin sai pelin pidettyä kasassa ja ensimmäinen erä Tähdelle 25–14.

Toinen erä jatkui samalla hermoilulla, ja vastustaja sai johtoaseman koko erän ajaksi. Valmentajien psyykkaus aikalisillä sai tyttöihin kuitenkin taistelutahtoa ja Tähti paransi otettaan, mutta erä täpärästi Ryhdille 23–25. Kolmas erä olikin Tähdeltä liikkuvampaa peliä ja vaikka vastustaja puolusti joka palloa tehokkaasti, vei Tähti erän taas tasaisin lukemin 16–14. Koko peli siis Tähdelle 2–1.

Maittavan lounaan jälkeen vastaan tuli Ylöjärven Pallo. Tämäkin peli oli tasainen. Tähdellä oli  pelissä hyvää yritystä, ja muutama erinomainen hyökkäyskin nähtiin. Syöttövirheet näyttelivät kuitenkin tässä pelissä liian suurta osaa, joten vastustajalle annettiin liikaa helppoja pisteitä. Toisaalta silloin kuin Tähden syöttö onnistuu taitojen mukaisesti, se on myrkkyä vastustajalle. Vastustaja löysi lopulta enemmän tyhjiä kohtia Tähden kentästä ja vei tasaisen pelin 2–0 (25–18, 25–23).

Päivän kolmas peli oli jälleen tasainen ja se oli LP Kangasalan Pöllöjä vastaan. Ensimmäisessä erässä Tähti ei päässyt vauhtiin juuri lainkaan vastustajan puolestaan taistellessa rohkealla asenteella vieden erän 25–20.

Toiseen erään Tähti lähtikin jo ihan eri meiningillä: asennetta korjattiin, rohkeutta ja varmuutta lisättiin sekä helppoja virheitä vähennettiin. Toinen erä mentiin vuoropistein, joka päättyi Tähden voittoon 25–22. Kolmanteen erään vastustaja löysi kuitenkin vielä yhden vaihteen lisää ja vaikka Tähti hyökkäsi niin hyvin kuin pystyi, oli vastustaja kovempi pistein 15–9. Peli Pöllöille 2–1.

Päivän viimeinen peli oli LP Kangasalan Kotkia vastaan. Pelitauolla oli valmennus käynyt tyttöjen kanssa psyykkauskeskustelun, ja peli alkoikin Tähdeltä terävästi. Puolustus oli varmempaa ja näin ollen päästiin rakentamaan omaa hyökkäystä tehokkaammin. Ensimmäinen erä Tähdelle 25–13. Toisessa erässä Kotkat sisuuntui ottaen alkuun jo johtoasemaa, mutta Tähti löysi kuitenkin nopeasti oman pelin ja vei erän varmasti lukemin 25–14. Peli kotijoukkueelle 2–0.

Kotiturnauksessa pelasivat Eeva Huutoniemi, Iina ja Jenna Korpinen, Milja Murtomäki, Jenni Vuokko Aino ja Ida soilunen ja Ella Nieminen. Valmennuksesta vastasivat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola.

Juniori tuomarit tulivat C-tytöistä, ja pelikentillä kirjuroivat ja kahviota pyörittivät pelaajien vanhemmat ja lähimmäiset. Kiitos kaikille mukana olleille!

D1-tytöille kolme voittoa Kangasalta

D1-tytöt pelasivat 24.11. Kangasalla kolme peliä, joista kaikista tuli 2–0 voitto.

Jo aamukahvia juodessaan valmennuksella oli myönteinen tunne tulevasta päivästä. Aamun ensimmäinen peli Virtain Veikkoja vastaan vahvisti tätä tunnetta, kun Tähti aloitti pelin varmasti ja varsin mukavasti selkeällä peliesityksellä.

Vaikka syöttövirheitä tuli, oli peli silti kovin tasainen. Vuoropistein mentiin aina erän puoliväliin asti, mutta sitten Tähti sai hyökkäyksensä kohdilleen vieden ensimmäisen erän pistein 25–19. Toisen erän alussa Tähti sortui helppoihin virheisiin, mutta korjasi nopeasti tilanteen jättäen virheiden tekemisen vastustajalle. Hyökkäys, syötöt ja puolustus toimi, mutta onneakin oli matkassa. Erä Tähdelle 25–15.

Pelin loputtua lähdettiin heti pelaamaan LP-K:n Kotkia vastaan. Tähti oli ylivoimainen ensimmäisessä erässä. Pisteitä tehtiin hyökkäystehoilla ja hyvillä syötöillä, mutta myös vastustajan virheet antoivat Tähdelle pisteitä. Erä Tähdelle varmoin lukemin 25–8. Toisessa erässä Kotkat antoikin kovaa vastusta Tähdelle mennen jo johtoon, ja Tähti saikin alkaa takaa-ajon oikein tosissaan. Tähden peli säröili pahemman kerran, mutta pelin loppuhetket oli Tähden juhlaa. Oikeaan kohtaan osuneet vaikeat syötöt ja tarkat hyökkäykset veivät Tähden erävoittoon 25–21 ja peli siis Tähdelle 2–0.

Päivän viimeiseen peliin haettiin happea ulkoilemalla, ja peli Ylöjärven Ryhtiä vastaan alkokin Tähdeltä vahvasti. Peli oli ajoittain virheetöntä, ja hyökkäys oli rohkeaa ja juuri sitä mitä ollaan harjoituksissa hiottu. Puolustuksessa onnistuttiin hienosti ja syöttövirheitäkin tehtiin aiempaa vähemmän. Jokainen tyttö onnistui omalla tasollaan ja jopa sen yli. Yhteen hiileen puhaltava joukkuehenki näkyi ulospäin ja kaikki tämä tuotti 2–0 voiton (25–8, 25–10).

Valmennus ja tytöt olivat viime aikoina kiinnittäneet enemmän huomiota peliin psyykkisesti valmistautumista ja erityisesti keskittymistä ja se tuotti nyt tulosta.

Seuraavat pelit ovatkin sitten tammikuussa. Treenaus jatkuu, ja joukkueella on tiedossa ns. minileiri viimevuotiseen tapaan.

Koko joukkue mukana, Aino ja Ida Soilunen, Milja Murtomäki, Jenni Vuokko, Ella Nieminen, Eeva Huutoniemi, Saana Jatkola, Jenna ja Iina Korpinen. Valmennuksesta vastasivat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola.

Tähden D1-tytöillä lupaava kevätkauden avaus Virroilla

Tähden D1-tyttöjen kevätkauden avaus alkoi A-poolista Virroilla 18.1.

Ensimmäinen peli oli tuttua vastustajaa, isäntäjoukkue Virtain Veikkoja vastaan. Tähti kokeili uusia pelikuvioita ja –järjestyksiä, jotka tuottivatkin tulosta. Tähti lähti vahvasti liikkeelle, joka pakotti isäntäjoukkueen ottamaan aikalisän heti alkuun tilanteessa 11–3.

Veikot aloitti kirin, mutta Tähti piti peliä koko ajan otteessaan vieden erän 25–16. Toisessa erässä Tähden peli oli ajoittain loistavaa, oli rohkeutta ja varmuutta. Tässä pelissä näkyi Tähden  harjoittelun tulos, joka vei ylivoimaiseen voittoon 2–0 (25–16, 25–10).

Toinen peli oli sekin tuttua vastusta, Ylöjörven Palloa vastaan. Tähti ei pystynyt nyt samaan tasoon kuin edellisessä pelissä. Peli ei oikeastaan käynnistynyt kunnolla missään vaiheessa. Ypa on kova vastus, jonka taitavaa hyökkäystä Tähti ei saanut puolustettua. Ajoittain saatiin hyviä suorituksia, mutta oman hyökkäyksen rakentaminen oli nyt haastavaa. Tappio Tähdelle 0–2 (12–25, 8–25).

Tappiosta sisuuntuneena Tähti lähtikin sitten päivän viimeiseen peliin, HPK:n Mustia, vastaan uutta taistelutahtoa uhkuen. Tähti aloitti erän ensimmäisen pelin tapaan vahvasti. Kun Tähden peli kulkee, niin se kulkee! Tähti oli ajoittain ylivoimainen. Toisessa erässä HPK pisti kuitenkin kuvionsa kuntoon mennen jo johtoon 8–7. Tähti ei kuitenkaan antanut periksi, vaan taisteli itsensä ohi ja voittoon. Peli siis Tähdelle 2–0 (25–8, 25–16).

Tähden D1 tyttöjen pelissä näkyi sekä harjoittelun että sopivan levon yhteensovitettu lopputulos. Hyökkäys oli rohkeampaa ja monipuolisempaa. Puolustus oli liikkuvampaa ja varmempaa eikä syöttövirheitäkään tehty liikaa. Myös asenne ja joukkuehenki oli oikea. Paikka A-poolissa säilytettiin ja treenaus jatkuu tehokkaasti kohti seuraavaa turnausta.

Koko joukkue oli mukana: Eeva Huutoniemi, Ella Nieminen, Aino ja Ida Soilunen, Saana Jatkola, Jenna ja Iina Korpinen, Milja Murtomäki ja Jenni Vuokko. Valmentajat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola.

Tähden D1-tytöt säilyttivät paikkansa A-poolissa

Tähden D1-tytöt pelasivat kolme peliä Ylöjärvellä 8.2. Päivän ensimmäinen peli oli Salon Viesti Astrumia vastaan. Tähden peli alkoi jännittyneellä otteella, joka näkyi helppojen virheiden tekemisenä. Pelin edetessä jännitys onneksi laukesi muutaman ässäsyötön ja nasevan hyökkäyksen voimalla ja peli alkoi rullaamaan vapaammin ja Tähti ottikin pelin nimiinsä 2–0 (25–14, 25–14).

Toisessa pelissä verkon toiselle puolelle asettui VaLePa. Ensimmäisessä erässä Tähti taisi tehdä syöttövirheitä enemmän kuin koskaan, ja näytti jo siltä että peli ei lähde kulkemaan ollenkaan. Vastustajan taso oli heikompi, mutta se puolusti kuin viimeistä päivää ja taisteli joka pallosta loppuun asti. Tähden olo oli jo tukala, mutta sitten pelaajat löysivät uuden vaihteen nostamalla omaa pelitasoaan varmemmaksi ja liikkuvammaksi. Alkukankeus muuttui iloiseksi ja rohkeaksi suorittamiseksi ja tämäkin peli Tähdelle 2–0 (25–17, 25–12).

Päivän kolmannesta pelistä muodostuikin sitten todellinen jännitysnäytelmä Tähden hakiessa revanssia YPA:sta. Tähti oli pelissä kiinni koko ajan täysillä. Ensimmäisessä erässä Tähti puolusti ja taisteli parhaansa mukaan, mutta vastustajan pitkien tyttöjen hyökkäykset jäivät useimmin Tähden pelikenttään ja erä YPA:lle 25–13.

Toisessa erässä Tähti saikin sitten vielä lisää henkeä päälle, joka sai vastustajan puntit tutisemaan pakottaen vastustajan ottamaan jo heti alkumetreillä aikalisää. Pelin taso nousi korkealle ja Tähden pelissä oli kohdallaan puolustus, hyökkäys, syöttö, liike ja ennenkaikkea asenne. Trillerierä päättyi kuitenkin niukkaan tappioon 29–27. Tähän olivat kuitenkin sekä tytöt että valmennus erittäin tyytyväisiä, ja päivä päättyi iloisilla mielillä.

Tähden pelaajat olivat Eeva Huutoniemi, Jenna ja Iina Korpinen, Saana Jatkola, Jenni Vuokko, Milja Murtomäki, Ida ja Aino Soilunen sekä Ella Nieminen. Valmennuksesta vastasivat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola.

Tähden D1-tytöt kotiturnauksessa

Tähden D1-tytöt saivat 7.3. emännöidä Parkkivuoressa kotiturnausta, josta saldona yksi voitto ja kaksi tappiota.

Päivän ensimmäinen vastustaja oli Orpo. Lieneekö kotiyleisön edessä pelaaminen jännittänyt niin, että Tähden peli alkoi tahmeasti. Tähden osaaminen oli kadoksissa ja valmennus joutui turvautumaan aikalisään jo heti erän alussa. Vastustajalla oli vahva etumatka, mutta Tähti lähti takaa-ajoon. Vastustaja puolusti Tähden palloja liikkuvasti ja erä näytti menevän jo Orpolle. Kotijoukkueen toinen aikalisä sai kuitenkin tähdet syttymään vielä hurjaan loppurutistukseen, joka vei tytöt tiukkaan erävoittoon 27–25.

Erävoitto laukaisikin sitten tyttöjen jännityksen ja toinen erä pelattiin omalla, hyvällä tasolla ja lukemiksi selvät 25–11. Peli Tähdelle 2–0.

Toinen peli oli vanhaa tuttua Ylöjärven Palloa vastaan. Tähti lähtikin haastamaan Ypaa heti alkuun hyvällä sykkeellä, ja pelissä oltiin mukana vahvasti koko ajan. Ypan joukkueen pitkien tyttöjen kovat hyökkäykset pystyttiin puolustamaan, mikä osoitti Tähden taitojen kehittymisen. Pelissä näkyi monipuolinen osaaminen ja myös oikeanlainen äänenkäyttö nousi tärkeäksi osaksi pelaamista. Vielä ei Ypaa pystytty voittamaan, mutta mahdollista se on. Peli vastustajalle 2–0 (25–14, 25–20).

Päivän viimeisessä pelissä Virtain Veikkoja vastaan näkyi väsynyt kotijoukkue. Paukut taidettiin kuluttaa edelliseen taisteluun, koska Veikot pysyi koko erän johdossa vieden voiton 25–18. Toisessa erässä Tähti löysi kuitenkin vähän panoksia lisää, joilla kuviot saatiin kuntoon ja erävoitto Tähdelle 25–16. Kolmannesta erästä muodostuikin sitten jännitysnäytelmä pitkine palloralleineen. Vuoropistein mentiin, mutta kotijoukkue teki sen pari virhettä enemmän, ja erä vastustajalle 16–14 ja peli Veikoille 2–1.

Harjoitukset jatkuvat Parkkivuoressa ja tasaisempaa pelaamista petraamalla Tähti lähtee kohti välieriä.

Pelaajat: Eeva Huutoniemi, Milja Murtomäki, Saana Jatkola, Ella Nieminen, Aino ja Ida Soilunen, Jenni Vuokko sekä Iina ja Jenna Korpinen. Valmentajat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola. Kiitos vanhemmille ja c-tytöille tuomaroinnista.