Otteluraportit

Oriveden turnaus 29.1.2017

Tammikuussa pelattiin sarjan toista F-junioreiden turnausta Oriveden Liikuntahallilla. Turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta, joista kolme oli Vilppulan Tähden joukkuetta. Viime vuotiseen tapaan nimetyt joukkueet lähtivät ”kovalla sykkeellä” turnaukseen.

Vilppulan Tähden Delfiinit joukkuetta luotsasi Anne Harsu ja joukkueessa pelasivat Elli Harsu, Kiia Vihinen ja Anni Äijö. Tytöt saivat ensimmäisessä pelissä vastaansa Aitolahden Riennon joukkueen. Tiedettiin, että AitRin joukkue tulisi olemaan kova vastus tytöille. Erät olivat todella tasaiset ja näin peli päättyikin hyvin pelin otetta kuvaavasti 1-1. Toisessa pelissä vastaan tuli Oriveden Ponnistuksen Pantterit. Tasaista oli tässäkin pelissä, mutta tytöt taistelivat hienosti ja peli voitettiin 2-0. Viimeinen peli oli Orpon Tiikereitä vastaan. Nyt taisteltiin jo ihan tosissaan pisteistä ja ”pallorallit” olivat jo todella pitkiä. Tämänkin pelin Delfiinit hoitivat hienosti ja voitto tuli erin 2-0.

Vilppulan Tähden Joutsenet joukkueessa valmentajan toimi Eija Jatkola. Eijan joukkueessa pelasivat Saana Jatkola, Silja Tuovinen ja Joni Vähäsalo. Ensimmäisenä vastustajana joukkueelle tuli OrPon Tiikerit. Ensimmäinen erä oli tasainen, jossa Joutsenet saivat monta pistettä syöttäessään takakentälle ässiä. Vastapuoli kuitenkin taisteli ja heidän hienot hihalyönnit toivat pisteitä myös vastustajalle. Toisessa erässä Joutsenet kuitenkin ottivat ylivoimaisen voiton ja vei koko pelin erin 2-0. Toisessa pelissä vastaan tuli Lempäälan Jyryn LP Raketit.  Ottelun esimmäinen erä meni selvästi Joutsenille pistein 15-8. Toisessa erässä vastustaja tiukensi otettaan, mutta Joutsenet ottivat tässäkin pelissä 2-0 voiton. Kolmas vastustaja oli isäntäjoukkue OrPon Joutsenet. En tiedä mitä ”käärmekeittoa” valmentaja oli joukkueelleen juottanut, mutta tämänkin ottelun Joutsenet voittivat selvästi 2-0. Joutsenet voittivat siis kaikki kolme peliänsä 2-0.

Kolmantena joukkueena oli Vilppulan Tähden Kauriit, valmentajana Pia Saarinen. Joukkueessa pelasivat Oona Kälvinmäki, Aaro Mäenpää ja Ida Saarinen. Ensimmäinen vastustaja oli LP Sukkulat. Ensimmäinen erä oli vahvaa vääntöä, joka kuitenkin kääntyi Kauriiden voittoon. Toisessä erässä ei vastustajalle annettu mitään mahdollisuuksia ja peli päättyi 2-0 Kauriiden voittoon. Toisessa pelissä vastaan tuli OrPon Leijonat. ”Muriseva” vastustaja olikin tiukka vastus ja ensimmäinen erä oli tasainen. Ensimmäisen erän voitti Kauriit, mutta vastustaja vei toisen erän selvin numeroin. Peli päättyi siis 1-1. Kolmantena vastustajana oli taas Orpon joukkue, tällä kertaa Tiikerit. Tämä peli oli varmasti yksi tasaisimmista ja piste pisteeltä kumpikin paransi asemiaan. Toisen erän trilleri sai jo katsojatkin hengästymään ja pisteissä 14-14 kaikki oli avoinna. Joukkue taisteli hienosti ja niin tässäkin voitto matkasi Vilppulaan erin 2-0.

Kaiken kaikkiaan tasaväkistä pelaamista joka joukkueelta, vaikka mukana oli turnauksessa niitäkin, jotka kiertävät vasta ensimmäistä kertaa turnauksissa. Hienoja syöttöjä takakentälle, kyllä näistä pienistä pelaajista voimaa jo löytyy. Hienoa joukkuepelaajien tsemppausta, tuuletuksia ja onnistumisen iloa näkyi koko turnauksen ajan.

Tulokset:

AitRi - Tähti Delfiinit 1-1 (11-15, 15-11)

Tähti Delfiinit - OrPo Pantterit 2-0 (15-12, 15-9)

Tähti Delfiinit - OrPo Tiikerit 2-0 (15-11, 15-13)

OrPo Tiikerit – Tähti Joutsenet  0-2 (11-15, 6-15)

Tähti Joutsenet – LP Raketit 2-0 (15-8, 15-13)

OrPo Leijonat – Tähti Joutsenet 0-2 (9-15, 10-15)

LP Sukkulat – Tähti Kauriit 0-2 (13-15, 7-15)

Tähti Kauriit – OrPo Leijonat 1-1 (11-15, 15-7)

Tähti Kauriit – OrPo Tiikerit 2-0 (15-11, 15-14)

Aitolahden turnaus 18.2.2017

Kolmannen turnauksen isäntänä toimi Aitolahden Riento. Turnaus järjestettiin tällä kertaa Linnainmaan koululla. Jälleen oli kolme joukkuetta Tähdeltä mukana turnauksessa, muutama pelaaja enemmän kuin oli Orivedellä. Tällä kertaa pelejä oli joukkueilla vain kaksi.

Tähden Delfiinit joukkuetta johti valmentaja Anne Harsu. Joukkueessa pelasivat Aaro Mäenpää, Alisa Viertola ja Anni Äijö.  Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Vammalan Lentopallon S-max joukkue. Ensimmäisessä erässä Delfiinit saivat hitaasti pelin juonesta kiinni, mutta paransivat tahtiaan vieden ensimmäisen erän. Toisen erän vastustaja vei selvin numeroin ja peli päättyi 1-1. Toiseen peliin vastaan tuli jo tuttu OrPon Pantterit.  Peli eteni kummassakin erässä tasaisesti ja erävoitot tasattiin, peli päättyi myös 1-1.

Tähden Joutsenet joukkuetta luotsasi Eija Jatkola. Joukkueessa pelasivat Oona Kälvinmäki, Saana Jatkola, Merette Melanen ja Ida Saarinen.  Ensimmäiseen peliin vastaan tuli OrPon Tiikerit. Ensimmäinen erä pelattiin piste pisteeltä ja Joutsenet ottivat siitä voiton. Toisessa erässä Joutsenet jäivät heti alussa ja ja orivesiläiset veivät erän murskapistein. Tämä peli päättyi siis 1-1. Toisessa pelissä siinäkin vastassa oli Orivesi, nyt Leijonat joukkue. Sisuuntunut Joutsenet ottivat nyt yliotteen heti pelin alussa ja vei molemmat erät murskapisten ja koko pelin siis 2-0.

Kolmannen joukkueen Kauriiden valmentaja oli Pia Saarinen. Joukkueessa pelasivat Elli Harsu, Inka Lahtela, Silja Tuovinen ja Kiia Vihinen. Ensimmäisenä tuli vastaan OrPon Pantterit. Poikajoukkue otti ensimmäisen erän nimiinsä ja vasta toisessa tytöt pääsivät peliin mukaan. Tämä auttoi ja peli päättyi 1-1. Toisessa pelissä vastaan tuli LP Raketti. Ehkäpä turnauksen tiukin peli, jossa kannustusta katsomosta sai kumpikin joukkue. Tytöt tsemppasivat hienosti ja veivät pelin erin 2-0.

Yleisesti ottaen pelaajien pelaamisesta voi sanoa, että jotain kummaa oli tapahtunut Oriveden turnauksen jälkeen. Orivedellä joukkueet olivat energisiä ja pelillisesti huippukunnossa. Tässä turnauksessa tuntui välillä, että tyttöjen tossut oli lattiaan liimattu ja osa hypähteli ympäri kenttää kuin kauriit ajovaloissa. Liekö jo pienillä junnuilla ollut väsymystä ja hiihtoloman odotusta. Pääasia oli kuitenkin, että pelit pelattiin hyvällä mielellä ja peli-intoa riitti kaikilla.

Tulokset:

VaLePa S-max – Tähti Delfiinit 1-1 (14-15, 15-5)

Tähti Delfiinit – OrPo Pantterit 1-1 (15-10, 10-15)

OrPo Tiikerit – Tähti Joutsenet 1-1 (13-15, 15-5)

Tähti Joutsenet – OrPo Leijonat 2-0 (15-3, 15-5)

OrPo Pantterit – Tähti Kauriit 1-1 (15-8, 13-15)

Tähti Kauriit – LP Raketit 2-0 (15-13, 15-10)

Kotiturnaus 8.4.2017

F-junioreiden viides ja viimeinen turnaus pelattiin viime lauantaina Vilppulan Parkkivuoressa. Turnaukseen osallistui yhdeksän joukkuetta, joista kolme oli Vilppulan Tähden kasvatteja. Tähden joukkueissa on oli kaksi poikaa mukana, joten heidän ansiostaan olemme saaneet pelata sekajoukkueena koko kauden poikajoukkueita vastaan. Ainoastaan Aitolahden joukkueessa on Tähden tyttöjen lisäksi yksi tyttö, muutoin vastustajat ovat olleet poikia. Vastus on ollut kovaa, mutta hienosti F-junnut ovat talven taistelleet ja saaneet hienoja voittoja eri turnauksissa. Kahdessa joukkueessa koettiin kevään tuomaa sairastelua kesken päivän ja peliä jatkettiin hiukan vajailla miehityksillä.

Tähden joukkueet oli jälleen nimetty kuten aiempinakin kertoina seuraavasti: Delfiinit, Joutsenet ja Kauriit. Päivä aloitettiin perinteisesti taitoradalla, jossa vikkelät junnut saivat kroppansa lämpimäksi erilaisin tempuin ennen varsinaisia pelejä. Parkkivuoren kenttä oli jaettu kolmeen eri pelikenttään ja joka kentällä oli toimintaa noin komen tunnin ajan.

Delfiinit joukkueessa pelasivat Aaro Mäenpää, Kiia Vihinen, Alisa Viertola ja Joni Vähäsalo. Valmentajana toimi Anne Harsu. Ensimmäinen vastustaja oli Oriveden Ponnistuksen Leijonat. Verkon takana oli jo siis viidettä kertaa tuttuja kavereita ja se näkyi pisteissä, sillä peli oli erittäin tasainen. Leijonat olivat kuitenkin voitontahtoisempia ja veivät pelin molemmat erät nimiinsä. Toiseen peliin vastustajaksi tuli Kangasalan Sukkulat. Tässäkin pelissä pisteistä taisteltiin tasaisesti, mutta tällä kertaa oli Delfiinien aika ottaa voitto molemmista eristä. Toisen pelin jälkein voiton huuma jatkui Delfiineillä, kun vastaan tuli OrPon Pantterit. Peli oli huimaa taistelua pisteistä ja pallorallit vain jatkuivat ja jatkuivat. Delfiinit olivat kuitenkin päättäneet, että yksi häviö OrPolaisille riitti ja näin peli päättyi Delfiineille 2-0.

Kauriit joukkueessa pelasivat Oona Kälvinmäki, Inka Lahtela, Ella-Mari Päivärinta, Silja Tuovinen ja Anni Äijö. Valmentajana toimi Pia Saarinen. Kauriiden ensimmäinen peli oli pitkä ja tasainen. Samoin oli myös lopputulos, sillä peli päättyi 1-1. Toisessa pelissä vastaan tuli Kangasalan Raketit ja tällä kertaa tyttöjä vietiin kuin litran mittaa. Toki hekin saivat pisteitä, mutta Raketit veivät molemmat erät selvästi nimiinsä ja koko pelin 2-0. Samoin kävi myös kolmannessa pelissä, vaikka taistelua oli tässäkin ilmassa. Kolmannen pelin vastustaja OrPon Leijonat kuitenkin napsivat piste pisteeltä etumatkaa ja vei molemmat erät nimiinsä.

Joutsenissa pelasivat Elli Harsu, Saana Jatkola, Merette Melanen ja Ida Saarinen. Valmentajana hääräsi Eija Jatkola. Joutsenille arpaonni oli tuonut jopa neljä peliä, joka on tämän ikäisille jo melkoinen rutistus. Ensimmäiseen peliin vastukseksi tuli OrPon Pantterit. Tasainen peli sai tasaisen tuloksen, sillä ensimmäinen erä meni Joutsenille ja toinen Panttereille. Toisessa ottelussa vastaan tuli Aitolahden Riennon – AitRi joukkue. Tätä peliä Joutsenet hallitsivat alusta loppuun, toki vastustajakin teki kovasti pisteitä. Joutsenet veivät kuitenkin kummatkin erät nimiinsä. Kolmannen ottelun vastustaja oli OrPon Tiikerit. Tämäkin ottelu oli äärimmäisen tasainen, mutta taistelusta huolimatta Joutsenet hävisivät kummatkin erät. Viimeinen peli oli Kangasalan Sukkuloita vastaan. Muut pelit oli tässä vaiheessa muilla kentillä jo pelattu, joten kannustuksen puutteesta ei tämä peli kärsinyt. Mainioita palloralleja, tasaista pisteiden napsintaa ja kuin koristeena koko kauden päätteeksi Joutsenet ottivat viimeisestä ottelusta voiton erin 2-0.

Näiden kahden F-juniorikauden aikana on ollut hieno seurata miten nämä nuoret tulevaisuuden lupaukset ovat kaikki omalla sektorillaan kehittyneet valtavasti. Samaa voi sanoa myös vastustajajoukkueista. Se, että valtaosin tytöistä koostuneet Tähden joukkueet ovat pelanneet poikajoukkueita vastaan, on voinut tuoda paljon apuja tulevaisuutta ajatellen.  Pelaajista on kuoriutunut melkoisia ”sankareita” ja pelikentällä on nähty melkoisia persoonia, jotka varmasti jäävät mieleen. Heistä yhtenä esimerkkinä joka turnauksessa ollut vastustajapelaaja, orivesiläinen Väinö, joka pisteen tehtyään tuulettaa juoksemalla koko kentän ympäri kuin Maradona konsanaan. Näin hän teki myös lauantainakin ja sai koko yleisön taputtamaan teollaan.  Turnauksissa on kuultu myös Tähden tyttöjen iloista kiljuntaa, kun erävoitto tai pitkä palloralli on voitettu. Hienoa ja niin vilpitöntä onnistumisen iloa, joka ei vielä ole liialla vakavuudella pilattu.

Kotiturnauksessa joutuvat myös pelaajien vanhemmat töihin, sillä talkoilijoita löytyi niin pelikentän reunalta kuin kahviostakin. Yhdessä tuumin vanhemmat touhuavat nuorten harrastuksen parissa, mikä varmasti näille nuorille on iso asia, vaikka sitä eivät vielä ehkä osin tiedosta. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden haasteisiin, jolloin pelipallo tulee muuttumaan ja kentälle tulee lisää pelaajia samaan aikaan. Uutta vuotta ja haasteita odotellen jatkamme kohti kesää!