Otteluraportit

Tähden B-tytöille kaksi voittoa ja yksi tappio A:n tasoturnauksesta

Tähden B-tyttöjen kausi käynnistyi lauantaina Orivedellä 22.9. järjestetystä A-tyttöjen tasoturnauksesta. Jari Marjakosken valmentama joukkue pelaa alkavalla kaudella samalla kokoonpanolla sekä B- että A-junioreiden sarjoja.

Tähden ensimmäinen vastus oli JyväsLentiksen A-tyttöjoukkue. Pelin alku oli molemmilta joukkueilta hieman haparoivaa, ja molemmissa erissä toistui suurin piirtein sama kaava. Erän alut etenivät tasapisteissä, mutta erien vanhetessa Tähti sai revittyä kovilla syötöillään noin kymmenen pisteen eron JyLe:een.

Jyväskyläläisten nosto ei toiminut missään vaiheessa peliä, ja Tähti käytti tätä hyväkseen. Vaikka Tähdenkin pelissä oli vielä paljon helppoja virheitä, oli se kuitenkin selvästi jäsentyneempää kuin vastustajan. Ottelu päättyi Tähden melko helppoon 2–0 (25–16, 25–15) voittoon.

Toisena Tähti sai vastaansa LP-Kangasalan A-tyttöjoukkueen. Tähden peli alkoi sujua jo paremmin, mutta vastustajalla se ei sujunut alkuunkaan. LP-K teki virheitä pelin kaikilla osa-alueilla, mutta aivan erityisen vaikeita heille olivat Tähden syötöt. Epätasainen peli päättyi 0–2 (10–25, 11–25) Tähdelle.

Päivän viimeisessä pelissä Tähti kohtasi isäntäjoukkue Oriveden Ponnistuksen. Kun OrPokin oli voittanut päivän aiemmat vastustajansa, olisi tästä kohtaamisesta voinut odottaa melko tasaista. Ensimmäisessä erässä Tähti ei saanut kuitenkaan torjuttua OrPo:n kovia hyökkäyksiä. Tähden omat hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen OrPo:n torjuntaan.

Vasta toisessa erässä Tähti sai pelinsä kulkemaan ja haastoi tiukasti OrPo:n jatkopalloille asti. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt, ja OrPo vei ottelun 2–0 (25–14, 27–25). Tästä tasoturnauksesta oli voittajalle tarjolla D-poolipaikka ja sen nappasi OrPo. Tähti aloittaa sarjan E-poolista. 

Turnauksessa pelasi viime vuodelta tuttu kokoonpano Salla Jatkola, Jenni Uuttera, Siiri Lehtonen, Emilia Marjakoski, Milja Salonen, Ada Aronen, Iiris Luoma, Liisa Soimasuo ja Laura Yläjärvi. 

Tähden B-tytöille kolme voittoa kotiturnauksesta

Vilppulan Tähden B-tytöt onnistuivat mainiosti ensimmäisessä kotiturnauksessaan Parkkivuoren urheilutalolla lauantaina 13.10. Päivän tuloksena oli kolme voittoa ja nousu ylempään eli C-pooliin.

Päivän suurimman yllätyksen tarjosi tuttu Oriveden Ponnistus, jonka tytöt kohtasivat päivän ensimmäisessä pelissä. Ennakkoon kovimmaksi vastustajaksi arvioidun OrPo:n peli ei sujunnut koko päivänä. Tähti sen sijaan pelasi rauhallisesti omaa peliään upottaen OrPo:n suoraan kahdessa erässä selvin numeroin 2–0 (25–18, 25–15).

Tähti onnistui lähes kaikilla pelin osa-alueilla hyökäten niin laidoista kuin keskeltäkin. OrPo:lla puolestaan oli koko pelin ajan vaikeuksia vastaanotossa ja sitä kautta oman pelin rakentamisessa. Tähden voitto oli kaikin puolin ansaittu.

Tauon jälkeen vuorossa oli Kalevan Lentopallo, jota vastaan tytöt pelasivat viime vuonna tiukkoja pelejä. Tälläkin kertaa KaLe tarjosi ensimmäisen erän alkupuoliskolla hyvän vastuksen hyökkäämällä kovaa ja puolustamalla hyvin. Erän puolivälin jälkeen Tähti alkoi kiriä eroa piste pisteeltä kovien syöttöjen ja hyökkäystensä avulla. 

Toisessa erässä KaLe taipui jo alkumetreillä. Tamperelaisten vastaanotto ja puolustuspeli ontui pahoin Tähden onnistuessa mainiosti sekä syötöissään että hyökkäyksissään. Loppunumerot 0–2 (19–25, 12–25) kertovat kaiken 

Päivän viimeisessä pelissä JyväsLentis osoittautui heppoiseksi vastukseksi. Helpon ensimmäisen erän jälkeen valmentaja Jari Marjakoski sekoitti pakkaa ja kokeili uutta ryhmitystä. JyLe kiitti tästä ja kiri jo muutaman pisteen johtoon. Vähitellen tytöt saivat oman pelinsä kulkemaan ja hallitsivat erän loppupuolta jo selvästi. JyLe kaatui lopulta numeroin 2–0 (25–8, 25–20).

Tähden joukkueessa pelasivat Iiris Luoma, Liisa Soimasuo, Siiri Lehtonen, Milja Salonen, Jenni Uuttera, Emilia Marjakoski, Laura Yläjärvi, Ada Aronen ja Salla Jatkola. 

Tähden B-tytöt taistelivat pitkän kaavan kautta kotiturnauksessa

Parkkivuoren urheilutalon jälleen kerran hajonnut parketti sai varhain lauantaiaamuna 3.11. pikapaikkauksen, ja Tähden B-tyttöjen emännöimä A-sarjan turnaus pystyttiin onneksi pelaamaan isolla kentällä. Siitä kiitos kuuluu Tähden taustajoukkoihin kuuluvalle Marko Kopareelle.

Jari Marjakosken luotsaama B-tyttöjoukkue emännöi E-poolin turnausta ilman kapteeni Emilia Marjakoskea sekä nilkkaansa potevaa Iiris Luomaa. Avuksi saatiin kaikeksi onneksi monelle pelipaikalle sopiva A-ikäinen Oona Vihinen. 

Päivän pelit noudattivat samaa kaavaa: ensimmäisen erän vei Tähti, toisen ja kolmannen vieraat. Päivästä muodostui maratonmaisen pitkä, kun yhtä lukuunottamatta kaikki pelit venyivät kolmeen erään ja erätkin taisteltiin usein piste pisteeltä.

Päivän ensimmäisessä pelissä Tähti kohtasi PuMa-Volley 2:n. Tähti oli terävämpi ensimmäisessä erässä. PuMa haki vaihdoilla vauhtia hyökkäyspeliinsä ja johtikin käytännössä toista erää alusta loppuun Tähden kompastellessa samaan aikaan vastaanotossa ja hyökkäysten rakentamisessa. Kolmannessa erässä toistui sama kaava. Tähti ei saanut omaa hyökkäyspeliään sujumaan, ja PuMa vei erän ja koko ottelun 1–2 (25–22, 19–25, 9–15).

Kahden ottelun mittaisen tauon jälkeen Tähti sai vastaansa Karkkilan Pojat. Uusille paikoille sijoitetut tytöt joutuivat hakemaan yhteisiä kuvioita tovin ennen kuin alkoi sujua. Vastustaja antoi tosin monta ilmaista pistettä syöttövirheillään. Ensimmäinen erä päättyi Milja Salosen kahteen hienoon ässään ja Tähden voittoon. 

Toisen erän alussa tytöt pehmittivät KaPo:a hyvillä hyökkäyksillä laidoista ja keskeltä. Erän puolivälin jälkeen KaPo kiri tasoihin ja karkasi lopulta voittoon Tähden pelin hajotessa vastustajaan koviin hyökkäyksiin. Kolmas erä eteni tasaisesti kymmeneen pisteeseen, mutta  KaPo kuroi erä- ja otteluvoittoon 2-1 (21–25, 25–19, 15-11).

Pitkäksi venyneen päivän viimeisessä pelissä Tähti kohtasi päivän kaksi aiempaa peliään voittaneen Kouvolan Lentopallo -57:n. Ensimmäinen erä eteni aivan tasapisteissä Tähden niukimpaan mahdolliseen voittoon. Toista erää Tähti johti parhaimmillaan jo viidellä pisteellä, mutta 2–0-voiton voiton jo häämöttäessä tyttöjen ote herpaantui sen verran, että KoLe pääsi kirimään ohi ja erävoittoon. 

Jälleen edettiin kolmanteen erään, jonka puolivälissä Tähden paukut loppuivat totaalisesti. Helpot virheet kostautuivat, ja KoLe vei erän sekä koko ottelun 1–2 (25–23, 23–25, 8–15). Kolmesta häviöstä huolimatta Tähden päivä oli yleisilmeeltään positiivinen. Tytöt pystyivät pistämään tiukasti kampoihin kaikille vastustajilleen, ja jokainen peli olisi ollut voitettavissa.

Turnauksessa pelasivat Ada Aronen, Salla Jatkola, Siiri Lehtonen, Milja Salonen, Liisa Soimasuo, Jenni Uuttera, Oona Vihinen ja Laura Yläjärvi.

Tähden B-tytöt säilyttivät paikkansa C-poolissa

Aaltoillen sujunut peli luonnehti Tähden B-tyttöjen turnausta lauantaina 10.11. Sastamalassa. Hienoja pelisuorituksia seurasi joukkueelle melko harvinaisia notkahduksia. Monivaiheisen päivän iloisin anti oli joukkueen säilyminen C-poolissa.

Viiden joukkueen turnaus pelattiin Sastamalassa Sylvään ja Stormin kouluilla. Tähti lähti pelaamaan neljän kaksieräisen ottelun turnausta puolikuntoisena ja hieman vajaalla miehityksellä. Stormin koululla kohdattu VaLePa hallitsi ensimmäisen erän alkua miten halusi, kun Tähdellä oli suuria käynnistysvaikeuksia. VaLePa:n johtaessa jo 20–10 Tähti heräsi vihdoin taistelemaan ja onnistui kaunistelemaan pisteitä VaLePa:n viedessä silti erävoiton.

Toisessa erässä Tähti hyökkäsi lujaa ja pääsi jo kuuden pisteen etumatkalle. VaLePa sai kuitenkin kiinni pelistä, tuli tasoihin ja ohi tyttöjen pelin sakatessa omiin virheisiin. Tähti ei antanut periksi, vaan nousi vielä lopussa VaLePa:n ohi. Ottelu päättyi tasalukemiin 1–1 (25–20, 22–25).

Sylvään koululla vastassa oli Nurmon Jymyn -03, joka oli ensimmäisessä ottelussaan pelannut tasapelin oman seuransa -02-tyttöjä vastaan. Tähti aloitti pelin vahvasti Emilia Marjakosken ja Ada Arosen hyökätessä kovaa Liisa Soimasuon passeista. Jymy kiri erän puolivälin jälkeen tasoihin, mutta Tähti ei antanut periksi, vaan väänsi erän nimiinsä vahvoilla syötöillään.

Toisen erän alku oli vaikea Tähdelle, joka ei saanut nousemaan Jymyn syöttöjä ja hyökkäyksiä. Jymy piti johtonsa yli erän puolivälin, jolloin Tähti sai libero Salla Jatkolan johdolla puolustuspelinsä toimimaan, nousi tasoihin ja lopulta Jymyn ohi. Ansaittu voitto tuli Tähdelle 2–0 (25–21, 25–20).

Nurmon Jymyn 02:ta vastaan Tähti pelasi omaa rauhallista peliään syöttäen ja hyökäten vahvasti laidoista ja keskeltä. Tähden johtaessa enimmäistä erää jo 18-10 Jymy alkoi kuroa eroa umpeen. Tähden peli mureni omiin virheisiin, ja Jymy kiitti tulemalla rinnalle ja ohi. Toinen erä toisti ensimmäisen kaavaa. Vahvan alun jälkeen tyttöjen peli hajosi virheisiin ja Jymy tuli rinnalle. Tähti tiristi kuitenkin Siiri Lehtosen syötöillä uuden eron Jymyyn, jonka vastaanotto- ja puolustuspeli onnahtelivat pahasti. Tämäkin peli päättyi tasapeliin 1-1 (23–25, 25–18).

Päivän viimeisessä pelissä vastaan saatiin Korian Ponsi Kouvolasta. Pelin ensimmäinen erä meni Tähdeltä Korian kannatusjoukkojen kovaäänistä rummutusta oudoksuessa. Ada Aronen kantoi paljon hyökkäysvastuuta, kun puolikuntoisena turnauksessa pelannut Emilia Marjakoski väsyi ja kentälle otettiin nilkkavaivainen Laura Yläjärvi. Ensimmäinen erä meni Korialle selvästi. 

Toisen erän hyvän alun jälkeen Tähti menetti johtoasemansa omiin virheisiinsä. Kouvolalaisten johtaessa jo 21–13 Tähti aloitti uuden hyökkäyksen ja nousi aivan vastustajan kannoille. Vastuuta kantoivat nyt aivan erityisesti Jenni Uuttera, Milja Salonen ja Liisa Soimasuo. Kiri ei riittänyt aivan loppuun asti, ja KorPo vei ottelun 2–0 (25–17, 26–24). 

Voittojen mennessä ristiin, Tähti onnistui lopulta nappaamaan pikkupisteillä poolin kakkostilan ja säilytti paikkansa C-poolissa. Seuraava B:n turnaus pidettäneen Mikkelissä 1.12.

B-tytöt jäivät kahden pisteen päähän B-poolista

Tähden B-tytöt pelasivat lauantaina 1.12. Mikkelissä viiden joukkueen C-pooliturnauksen, jossa parhaalle oli palkintona nousu B-pooliin, toiseksi tulleelle säilyminen C-poolissa ja kolmelle viimeiselle putoaminen D-pooliin. Tähti oli liikkeellä koko vahvuudellaan Mikkelin uudella hienolla Saimaa Stadiumilla pelatussa turnauksessa.

Päivän ensimmäinen vastus oli kotijoukkue Mikkelin Passarit, joka pelasi hyvää peliä ja puolusti mainiosti. Molemmat erät etenivät aluksi Passareiden tahdeissa, mutta erien vanhetessa Tähti tuli tasoihin, piti hermonsa hienosti erien ratkaisuhetkillä kirien lopulta tiukkaan 0–2 (22–25, 25–27) voittoon.

Toisena tytöt kohtasivat Lempäälän Kisan, joka hyökkäsi alusta lähtien kovaa keskeltä. LeKi ehti jo yhdeksän pisteen karkumatkalle, ennen kuin Tähti sai oman pelinsä pyörimään. Tytöt alkoivat kiriä eroa umpeen piste pisteeltä ja painuivat lopulta jatkopalloilla LeKi:n ohi. Toinen erä eteni tasapisteissä aivan erän lopulle, jolloin LeKi puolestaan tiristi muutaman pisteen erolla erävoittoon. Viiden joukkueen turnauksessa pelataan vain kaksi erää, joten peli päättyi tasapeliin 1–1 (26–24, 21–25).

Kolmas vastustaja oli Jalasjärven Jalas, joka ei saanut koko ensimmäisen erän aikana peliään käyntiin tarjoten helpon erävoiton Tähdelle. Toisessa erässä Tähden oman pelin taso putosi helpon vastuksen vuoksi, ja Jalasjärvi pääsi lähes tasoihin. Ottelu päättyi kuitenkin Tähdelle 2–0 (25–13, 25–23).

Neljännessä pelissä ratkaistiin pääsy B-pooliin ja varma välieräpaikka. Ensimmäisessä erässä Raision Loimu hyökkäsi kovaa keskeltä ja torjui hyvin Tähden hyökkäykset ottaen erävoiton jatkopalloilla. Toisessa erässä molemmat joukkueet taistelivat vimmatusti joka pisteestä. Yleispelaajat Emilia Marjakoski ja Ada Aronen kantoivat suurta vastuuta hyökkäyksissä. Tähti voitti erän, ja ottelu päättyi tasanumeroihin 1–1 (28–26, 22–25). 

B-pooliin nousija ratkesi vasta, kun viimeinenkin pallo oli pelattu. Tähden ja Loimun eräsuhde oli sama, joten ero piti hakea pikkupisteiden erosta. Raision Loimu nousi B-pooliin pienimmällä mahdollisella piste-erolla. Tähti olisi tarvinnut kaksi pistettä lisää noustakseen Raision ohi ja jatkaa näin C-poolissa. 

Mikkelissä pelasivat Emilia Marjakosken ja Ada Arosen lisäksi Salla Jatkola, Milja Salonen, Liisa Soimasuo, Siiri Lehtonen, Laura Yläjärvi, Jenni Uuttera ja Iiris Luoma. Valmentaja Jari Marjakoski oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen viikonlopun suorituksiin, vaikka B-pooli jäi harmittavan pienestä kiinni. 

B-tytöt päättivät syyskauden hyvään A:n turnaukseen

Tähden B-tytöt pelasivat 15.12. Sääksjärven koululla Lempäälässä A-junioreiden turnauksen, jonka tuloksena tytöt säilyttivät paikkansa E-poolissa. Niukka tappio poolin voittajalle ei jäänyt harmittamaan, kun alla oli kaiken kaikkiaan onnistunut turnaus.

Päivän avausottelussa kohdattu Lempäälän Kisa tarjosi vielä ensimmäisessä erässä kunnon vastuksen Tähdelle. Toisessa erässä Tähden peli alkoi rullata täydellä teholla. Hyvä vastaanottopeli antoi pohjaa vahvoille hyökkäyksille, joiden edessä LeKi taipui lopulta 0–2 (22–25, 11–25) tappioon.

Toisessa pelissä vastassa oli Karkkilan Poikien A-tytöt, jolle Tähden tytöt olivat hävinneet edellisessä turnauksessa. Tasapisteissä edennyt ensimmäinen erä kääntyi vasta aivan erän lopussa Karkkilalle. KaPo ehti myös toisen erän alussa muutaman pisteen johtoon, kunnes Tähti kiri rinnalle ja ohi. Tasaisen tiukka erä ratkesi vasta jatkopalloilla Tähdelle.

Kolmannessa erässä Tähti lähti karkumatkalle heti erän alussa ja kasvatti eroa tasaisesti loppuun asti. Peliä pyöritti mainiosti Liisa Soimasuo, joka kehittyy passarina nopeasti saadessaan vastuuta. Tähden hyökkäyspeli oli entistä monipuolisempaa, kun myös keskihyökkäykset alkoivat upota vastustajan kenttään. Iloinen voitto tuli Tähdelle erin 2–1 (20–25, 26–24, 15–9).

Viimeisessä pelissä Tähti sai vastaansa PuMa Volleyn 2-joukkueen, joka osoittautui vielä liian kovaksi palaksi. Ensimmäisessä erässä PuMa karkasi heti kuuden pisteen johtoon syötöillä, joita tytöt eivät saaneet nousemaan. Kun PuMa:n kovia hyökkäyksiä ei saatu kunnolla ylös oikein missään vaiheessa, meni erä selvin numeroin PuMa:lle.

Toisessa erässä Tähden peli rullasi paljon paremmin. Erä eteni tasapisteissä loppusuoralle asti, jolloin Tähti onnistui kirimään muutaman pisteen erolla erävoittoon. Näin mentiin jälleen kolmanteen erään. Siinä erityisesti PuMa:n Vilhelmiina Prihti näytti hyökkäysvoimaansa. Erä ja ottelu menivät PuMa:lle 1–2 (14–25, 25–21, 12–15).

Viimeisessä pelissä kärsityn tappion vuoksi Tähti ei noussut ylempään pooliin mutta säilytti paikkansa E-poolissa. Lempäälässä pelaamassa olivat Emilia Marjakoski, Ada Aronen, Salla Jatkola, Jenni Uuttera, Milja Salonen, Siiri Lehtonen, Liisa Soimasuo ja Laura Yläjärvi.

Joukkueen seuraava A-tyttöjen turnaus pelataan näillä näkymin kotiturnauksena lauantaina 26.1. 

Tähden B-tytöt huikealla taistelulla valtakunnan kahdeksan parhaan joukkoon

Tähden B-tytöt pelasivat lauantaina 12.1. monivaiheisen C-pooliturnauksen voittoon Kouvolassa ja varmistivat nousunsa valtakunnan kahdeksan parhaan B-tyttöjoukkueen joukkoon. Joukkue osoitti kylmäpäisyytensä varmistamalla poolinousun pakkoraossa viimeisen pelin viimeisessä erässä.

Viiden joukkueen turnaus pelattiin jälleen kaksieräisin pelein, joten ottelut saattoivat päättyä tasapeleihin. Vain poolin voittajalle oli tarjolla nousu B-pooliin. Toiseksi tullut säilyi C-poolissa ja kolme viimeistä putosivat D-pooleihin.

Joukkuetta on saatu kevääksi vahvistamaan 2002 syntynyt Helmi Parviainen, joka on tottunut pelaamaan Tähden A-tytöissä ja naisten joukkueessa. Tämä tarjosi valmentaja Jari Marjakoskelle tilaisuuden peluuttaa tyttöjä ja tehdä vaihtoja aiempaa monipuolisemmin. Toki takana oli vain yhdet yhteiset harjoitukset.

Ensimmäisenä Tähti kohtasi emäntäjoukkue Korian Ponnen, joka ennen joulua otti selvän voiton puolikuntoisesta Tähdestä Sastamalassa. Nyt oli toinen ääni kellossa. Alun vaikeuksien jälkeen Tähti sai pelinsä kulkemaan ja vei ensimmäisen erän 21–25. 

Toisen erän alussa Tähti pääsi jo 0-12-johtoon, kun KorPo ei saanut Helmi Parviaisen tiukkoja syöttöjä nousemaan kunnolla. Vaikka KorPo sai vähitellen pelinsä käyntiin, onnistui Tähti säilyttämään etumatkansa erän loppuun ja otti tärkeän 0–2 (21-25, 17–25) voiton.

Toisessa pelissä Tähti väänsi Leppävirran Virin kanssa tasaisen ensimmäisen erän. Tyttöjen vastaanottopelin hieman kangerrellessa Leppävirta onnistui erän loppupuolella kirimään muutaman pisteen erolla voiton Tähdestä. Toisessa erässä Tähden pelin kaikki osa-alueet toimivat hyvin, eikä joukkue antanut Virille mitään eväitä voittoon. Ottelu päättyi tasapeliin 1–1 (22–25, 25–15).

Kolmannessa pelissä Tähti järjesti todellisen trillerin ennakkoon kovimpana vastustajana pidettyä Vammalan Lentopalloa vastaan. Ensimmäisen erän alku oli Tähdeltä virheiden täyttämä, ja VaLePa pääsi eräpallotilanteeseen jo pisteissä 16–24. Jälleen nähtiin, ettei erä ole pelattu ennen kuin viimeinenkin piste on tehty. Tähti aloitti Ada Arosen hienolla syöttövuorolla rynnistyksen, nousi tasoihin ja lopulta 26–24 voittoon. 

Toisessa erässä uhkasi käydä juuri päinvastoin. Tähti johti erää suvereenisti jo 20–12, kun tyttöjen pelin sakatessa VaLePa hiipi kannoille ja pääsi jo kahden pisteen päähän tilanteessa 22–20. Erän lopussa tytöt kuitenkin tiristivät tarvittavan eron VaLePa:an ja voittivat ottelun 2–0 (26–24, 25–22).

Viimeisestä pelistä Kauhavan Wisaa vastaan Tähden tarvitsi saada yksi erävoitto, jotta poolinousu varmistuisi. Ensimmäisessä erässä Kauhava pelasi erittäin vahvaa ja liikkuvaa peliä, johon Tähti ei pystynyt vastaamaan ja hävisi erän tylysti 14–25. 

Näin Tähti oli pakkovoiton edessä toisessa erässä. Erän alku oli tasainen, mutta kapteeni Emilia Marjakosken hienolla 11 pisteen syöttöputkella, joista kuusi oli ässäsyöttöjä, Tähti repi jopa kahdentoista pisteen eron Kauhavaan. Vastustaja ei saanut vastaanottopeliään toimimaan kunnolla ja hävisi erän selvin numeroin. Peli päättyi tasapeliin 1–1 (25–14, 12–25) ja Tähti lunasti ensimmäistä kertaa tällä kaudella paikan B-pooliin.

Jari Marjakoski oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, joka kehittyy askel askelelta kauden edetessä. ”Keskipelaajien torjuntapeli oli erittäin hyvää ja samoin omat vahvat syötöt. Pärjäsimme niiden avulla ja pitämällä pään kylmänä”, hän totesi.

Joukkueessa pelasivat Ada Aronen, Salla Jatkola, Siiri Lehtonen, Iiris Luoma, Emilia Marjakoski, Helmi Parviainen, Milja Salonen, Liisa Soimasuo, Jenni Uuttera ja Laura Yläjärvi.

Tähden B-tytöillä voittoisa kotiturnaus A-junioreissa

Tähden B-tytöt pelasivat hienon A-junioreiden turnauksen Parkkivuoressa lauantaina 26.1. voittaen kaikki pelinsä. Lähes pienimmällä mahdollisella kokoonpanolla pelannut joukkue näytti parasta osaamistaan taistellessaan vapautuneesti ja ilman paineita.

Rivistä olivat pois Laura Yläjärvi ja Iiris Luoma. Helmi Parviainen pelaa Tähden varsinaisessa A-tyttöjoukkueessa.

Ensimmäisessä pelissä JyväsLentiksen A-tytöt hävisivät Tähdelle tylysti 2–0 (25–13, 25–13) Ada Arosen ja Emilia Marjakosken paukuttaessa peräti 11 pistettä naiseen. 

Toisessa pelissä Kouvolan Lentopallo antoi jo tiukemman vastuksen Tähdelle. Ensimmäinen erä meni KoLe:lle. Toisessa erässä tahtipuikkoa heilutti Tähti. Kolmannessa erässä Tähti rutisti niukan mutta riittävän voiton ja voitti koko ottelun 1–2 (25–21, 19–25, 13–15).

Päivän viimeisessä pelissä Tähti kohtasi Kalevan Lentopallon Tampereelta. KaLe:kaan ei pystynyt Tähden tahdissa ja niin emännät ottivat tyylikkään 2–0 (25–20, 25–20) voiton. 

Turnausvoitolla Tähti varmisti paikkansa E2-välierässä, joka pelataan näillä näkymin Orivedellä 9.3. Siellä vastaan tulee myös Tähden varsinainen A-tyttöjoukkue, joten tiedossa on kihelmöivä kohtaaminen.

Kotiturnauksessa S-market Mäntän tarjoaman ja Johannes Jatkolan valmistaman lounaan voimin pelasivat Ada Aronen, Emilia Marjakoski, Siiri Lehtonen, Salla Jatkola, Jenni Uuttera, Milja Salonen ja Liisa Soimasuo.

Tähden B-tytöillä ailahteleva B-pooliturnaus

Lievä alavireisyys ja ailahtelevat suoritukset leimasivat Tähden B-tyttöjen B-pooliturnausta Kuortaneella lauantaina 2.2. Toki tiedossa oli, että vastassa oli valtakunnan kovinta kärkeä, kun verkon toiselle puolelle asettuivat vuorotellen Kuortaneen Lentopallon 2-joukkue, Ylöjärven Ryhti sekä Ploki Pihtiputaalta.

Kuortaneen urheiluopistolla ensimmäisenä vastaan asettui KuLePa. Tasaisen ensimmäisen erän vei Tähti, joka sai revittyä erän lopussa selvän eron turnausemäntään. Toisen ja kolmannen erän vei KuLePa selvin lukemin voittaen pelin 2–1 (19–25, 25–18, 15–9).

Toisessa pelissä Tähti kohtasi Ylöjärven Ryhdin, joka ei antanut ensimmäisessä erässä tuumaakaan siimaa Tähdelle. Toisen erän alkupuolella Tähti tarjosi jo hyvän vastuksen Ryhdille, mutta ei pysynyt ylöjärveläisten tahdissa loppuun saakka. Peli päättyi Ryhdin 0–2 (14–25, 20–25) voittoon.

Päivän viimeisessä pelissä Tähti näytti Plokille, että kevyin eväin ei Parkkivuoren kasvatteja vastaan kannata lähteä. Tähti johti ensimmäistä erää alusta loppuun ottaen lämmittävän 25–21-voiton. Toisessa ja kolmannessa erässä Ploki laittoi ison pyörän pyörimään voittaen erät ja koko ottelun 1–2 (25–21, 11–25, 7–15).

Valmentaja Jari Marjakosken mukaan tyttöjen peli oli vaihtelevaa ja ailahtelevaa. ”Kun peli kulkee, pystymme haastamaan valtakunnan kaikkein kovimman kärjen. Siitä osoituksena oli kaksi voitettua erää. Ei mitenkään huono turnaus tytöiltä. Täytyy muistaa, että mikään nyt kohdatuista joukkueista ei ole käynyt koko kaudella B-poolia alempana ja me nousimme C-poolista”, hän totesi.

Tähti oli Kuortaneella täydellä kokoonpanolla: Salla Jatkola, Liisa Soimasuo, Siiri Lehtonen, Jenni Uuttera, Laura Yläjärvi, Milja Salonen, Helmi Parviainen, Emilia Marjakoski, Iiris Luoma ja Ada Aronen.

Tähden B-tytöt urakoivat AM-pronssia

Tähden B-tyttöjen työntäyteinen viikonloppu alkoi lauantaina 9.3. Orivedellä järjestetystä A-junioreiden välieräturnauksesta ja päättyi sunnuntaina Raisiossa saavutettuun aluemestaruuspronssiin. Viikonloppuun mahtui kahdeksan peliä ja kaksikymmentä erää tasaista vääntöä.

Orivedellä tytöt ottivat ensin alkulohkossaan ytimekkään 0–2 (17–25, 9–25) voiton Tähden varsinaisista A-tytöistä, joilla puuttui kokoonpanosta muutamia avainpelaajia. Seuraavaksi kylmää kyytiä saivat JyväsLentisen A-tytöt lukemin 0–2 (14–25, 7–25). 

Ristikkäispelissä tytöt kohtasivat Kalevan Lentopallon, jonka monet pelaajat olivatkin tuttuja naisten kakkossarjasta. Vauhdikkaassa pelissä molemmat joukkueet liikkuivat hyvin ja hyökkäsivät kovaa. KaLe antoikin hyvän vastuksen mutta teki enemmän virheitä erityisesti kolmannessa erässä ja hävisi numeroin 2–1 (25–17, 19–25, 15–7). 

Välierän kaksi parasta joukkuetta olivat jo varmistaneet pääsynsä samaan sijoitusturnaukseen, joten merkityksettömässä viimeisessä pelissä OrPo ja Tähti taistelivat lähinnä kunniasta ja kokeilivat uusia pelipaikkoja. Tähti hallitsi ensimmäistä erää selvästi. Toisen erän OrPo vei niukasti. Kolmannessa erässä joukkueet etenivät tasatahtia jatkopalloille, jotka OrPo käänsi itselleen ja nappasi samalla otteluvoiton pistein 2–1 (14–25, 25–22, 17–15).

Orivedeltä Tähden joukkue suuntasi vielä lauantai-iltana Raisioon, jotta tytöt saivat nukkua aamulla pitkään ennen sunnuntain aluemestaruusturnausta.

Sunnuntaina tytöt kohtasivat ensimmäiseksi Euran Raikun. Erien alut olivat Tähdelle hankalia Euran hyökätessä kovaa ja monipuolisesti. Noin kymmenen pisteen jälkeen Euran tehot hyytyivät Tähden hyvään torjunta- ja puolustuspelaamiseen. Tähti karkasi selvään 0–2 (14–25, 19–25) voittoon jauhamalla omaa hyvää peruspeliään.

Toisessa ottelussa vastassa oli Lempäälän Kisa, joka oli myös voittanut Euran ja varmistanut Tähden tavoin jatkopaikkansa. Tähden 2–1 (25–20, 11–25, 15–10) voitto syntyi ilman suuria intohimoja ja uusia pelipaikkoja kokeillen. 

Välierässä vastassa oli VaLePa. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää, agressiivista peliä. Ensimmäinen erä meni niukasti VaLePa:lle. Toista erää hallitsi puolestaan Tähti. Kolmas erä meni niukasti VaLePa:lle Teija Vuorenmaan kovien hyökkäysten siivittämänä, joten haave loppuottelusta piti haudata numeroin 1–2 (23–25, 25–12, 13–15). 

Pronssiottelussa vastassa oli toistamiseen Lempäälän Kisa. Ottelu oli kahden väsyneen joukkueen taistelua. LeKi ei missään vaiheessa enää haastanut hyvin liikkunutta Tähteä, joka vei voiton ja pronssimitalit numeroin 0–2 (17–25, 14–25). 

Valmentaja Jari Marjakoski kuvaili viikonloppua positiivisessa mielessä rankaksi. Joukkueen peli oli läpi viikonlopun liikkuvaa, peli-ilme oli iloinen ja asenne positiivinen. Miinuksena hän mainitsee syöttövirheet, sijoittautumis- ja vastaanottovirheet. ”Kaksikymmentä erää pääosin tasaista vääntöä”, hän tiivistää.

Tähden B-tytöt jäivät niukasti SM-finaalin ulkopuolelle

Parkkivuoressa pelattu B-tyttöjen välieräturnaus lauantaina 23.3. osoittautui juuri niin vaikeaksi kuin alunperin epäiltiin. Joen Jujun ilmoittauduttua varmimpien SM-finaaliehdokkaiden ulkopuolelta turnauksen järjestäjäksi, menivät välierien vastustajat uusiksi ja Tähden välierästä muodostui alkuperäistä selvästi kovempi. Tähteä vastassa olivat Korian Ponsi Kouvolasta, Kuortaneen Lentopallon 2-joukkue sekä Jalasjärven Jalas. Jokainen joukkue oli ennakkoon haastavaksi tiedetty vastustaja. 

Päivän ensimmäisessä pelissä Tähti kohtasi Jalaksen, joka joutui kuitenkin taipumaan kotijoukkueen pirteän peliesityksen edessä suoraan 2–0 (25–13, 25–13). Jalas ei pystynyt pelin missään vaiheessa vastaamaan mainiosti nostaneen Tähden monipuolisiin hyökkäyksiin. Samalla Jalas sortui Tähden kovien syöttöjen ja hyökkäysten paineessa moniin omiin virheisiin ja tarjosi siten Tähdelle suurinumeroisen voiton.

Reilua piste-eroa tarvittiinkin, sillä kahden pelin mittaisen tauon jälkeen Tähti sai vastaansa Korian Ponnen. Kauden aiemmissa kohtaamisissa molemmat joukkueet ovat vuorollaan voittaneet, joten luvassa oli äärimmäisen tasainen ottelu. Sellaiseksi se myös muodostui. 

Tähti vei tasapisteissä edenneen ensimmäisen erän. KorPo onnistui kääntämään toisen erän itselleen. Kolmannesta erästä muodostui todellinen kilpajuoksu, kun molemmat joukkueet tiesivät voiton merkitsevän todennäköistä SM-finaalipaikkaa. Tiukkaakin tiukemman erän ja koko ottelun vei lopulta jatkopalloilla KorPo numeroin 2–1 (23–25, 25–23, 19–17). Tähden hyökkäysvastuuta pelissä kantoi pitkälle hakkuri Ada Aronen, joka teki peräti 24 pistettä.

Näin Tähti oli pakkovoiton edessä Kuortaneen Lentopallon asettuessa verkon toiselle puolelle päivän viimeisessä ottelussa. Tasainen ensimmäinen erä kääntyi Tähden voitoksi tyttöjen vahvan ja monipuolisen hyökkäyspelin ansiosta. Toisessa erässä KuLePa onnistui kuromaan erän puolivälin jälkeen muutaman pisteen eron ja nappasi erävoiton. 

Kolmannessa erässä Tähti oli koko ajan muutaman pisteen Kuortaneen perässä antamatta kuitenkaan yhtään palloa ilmaiseksi vastustajalle. Kuortane vei voiton numeroin 1–2 (25–23, 19–25, 11–15) ja SM-finaalipaikan yhdessä KorPo:n kanssa.

Tähti taistelee 13.4. B-finaalissa sijoista 13–16 yhdessä Lempäälän Kisan, Oriveden Ponnistuksen ja Raision Loimun kanssa. Turnaus pelataan näillä näkymin Lempäälässä. 

Tähden joukkueessa välieräturnauksessa pelasivat Ada Aronen, Salla Jatkola, Siiri Lehtonen, Iiris Luoma, Emilia Marjakoski, Helmi Parviainen, Milja Salonen, Liisa Soimasuo, Jenni Uuttera ja Laura Yläjärvi. Valmentajana toimii Jari Marjakoski ja joukkueenjohtajana Satu Heikkilä.

Tähden B-tytöt paketoivat nousujohteisen kautensa

Vilppulan Tähden B-tyttöjen kausi päättyi 27.4. Alavieskassa pelattuun A-junioreiden sijoitusturnaukseen toiseen ja sarjan 18. sijaan. Pääsarjassaan eli B-junioreissa joukkue voitti 13.4. pelatun sijoitusturnauksensa. Tuloksena oli 13. tila 85 joukkueen sarjassa.

Valmentaja Jari Marjakosken mukaan joukkue lähti pelaamaan B:n sarjaa ilman varsinaisia tuloksellisia tavoitteita, koska pääosa tytöistä pelasi ensimmäistä kauttaan tässä ikäluokassa. Jokainen peli lähdettiin kuitenkin voittamaan. Ailahtelevan alkukauden jälkeen pelissä tapahtui kevätkaudella selvää kehitystä, ja niinpä ruokahalu kasvoi syödessä.

– Parhaimmillaan joukkue kävi B-poolissa ja siellä osoitimme, että hyvällä pelillä pystyimme haastamaan kenet tahansa. Siitä oli osoituksena kevätkaudella 2–1 tappiot SM-kakkoselle ja kolmoselle sekä 2–0 voitot SM-finaalissa lopulta sijoille 7 ja 8 tulleista joukkueista, hän kertoo.

Joen Jujun ilmoittauduttua SM-finaalien järjestäjäksi varsinaisten finaaliehdokkaiden ulkopuolelta, tyttöjen välierästä muodostui poikkeuksellisen kova. Tähti jäi niukasti finaalin ulkopuolelle, mikä oli lopulta pieni pettymys joukkueelle.

Lempäälässä pelatussa B-finaalissa ratkottiin sijat 13–16. Siellä Tähti otti 2–1-voitot Raision Loimusta, Oriveden Ponnistuksesta ja Lempäälän Kisasta. Turnausvoitto toi lopulta joukkueelle sarjan 13. sijan. 

Jari Marjakosken mukaan tyttöjen peli oli turnauksessa melko ailahtelevaa. Osasyynä tähän oli se, että joukkue pelasi välillä normaalista poikkeavilla pelipaikoilla. – Kaikilla turnaukseen osallistuneilla joukkueilla näkyi pelissä hieman se, että oli jääty niukasti finaalin ulkopuolelle.

A-tyttöjen sarjaan joukkue lähti syksyllä hakemaan kovuutta fyysisesti vahvemmista vastustajista. Alun takkuilun jälkeen kausi olikin nousujohteinen. Alavieskassa pelatussa sijoitusturnauksessa ratkottiin sarjan sijat 17–20. 

Avauspeli OrPoa vastaan oli perinteisen tiukka, ja tällä kertaa Tähti hävisi sen 2–1. Tappiosta sisuuntuneena tytöt voittivat suoraan 2–0 fyysisesti vahvat Ylivieskan Kuulan ja Oulunsalon Vasaman, jotka olivat uusia tuttavuuksia. Hyväntuulisen ja rennon turnauksen tuloksena oli 18. tila sarjassa, jossa oli kaikkiaan 36 joukkuetta. 

Suorituksen arvoa nostaa se, että enimmillään ikäeroa sarjan vanhimpien, 1999 syntyneiden pelaajien ja Tähden nuorimpien pelaajien välillä saattoi olla jopa kuusi vuotta. Joukkueen juniorit eli 2005 syntyneet Liisa Soimasuo ja Laura Yläjärvi vakiinnuttivat kauden aikana paikkansa avauskokoonpanossa.

Edellä mainittujen lisäksi joukkueessa urakoivat pitkän kauden Ada Aronen, Salla Jatkola, Siiri Lehtonen, Iiris Luoma, Emilia Marjakoski, Helmi Parviainen (B:ssä), Milja Salonen ja Jenni Uuttera. Joukkueenjohtajana käytännön asioita on päättyneellä kaudella junaillut Satu Heikkilä.