Otteluraportit

Tähden B-pojille NMKY:n Euroopan mestaruus

Kevättalvella sai joukkueenjohtajamme hieman erikoisemman turnauskutsun, Tähden B-pojat kutsuttiin edustamaan Suomea NMKY:n Euroopan mestauuskisoissa. Mestaruuskisat pelattaisiin Tampereella 15–18.6. Hetken miettimisen ja pelaajien kanssa käydyn keskustelun jälkeen päätimme vastata myöntävästi. Epäselvää oli vastustajien Saksan, Tanskan ja Ruotsin joukkueiden taso. Kutsussa kun oli mainittu -98 syntyneet tai nuoremmat ja meidän joukkue koostui -00 tai -01 syntyneistä pojista. Koska meillä oli lähdössä vain 7 pelaajaa ja Ylöjärven Ryhdillä oli 3 NMKY:ssä aloittanutta B-ikäistä poikaa, niin päätimme ottaa heidätkin mukaan joukkueeseemme.

Turnauksen ensimmäinen peli oli Saksaa vastaan ja ilmeni, että joukkueemme taso oli juuri sopiva turnaukseen, ensimmäisen erän voitimme niukasti, mutta toinen oli selvempää hallintaa ja voitto Suomeen lukemin 2-0.

Vaikka seuraavassa ottelussa oli vastassa Ruotsi, niin huikeaa maaottelutunnelmaa ei aikaan saatu, koska Ruotsilla ei ollut kovin vahva ryhmä liikkeellä ja tästä selvä Suomen 2-0 voitto.

Viimeiseen pelin alkaessa oli jo selvää, että pelaisimme finaalissa jonne selviäisi turnauksen 2 parasta joukkuetta. Tanska taas oli pakkovoiton edessä, koska oli hävinnyt Saksalle lukemin 2-1. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä joka päättyi Tanskan voittoon numeroin 25–23, toinen erä selvästi Suomelle ja kolmaskin lukemin 15–13 eli voitto lukemin 2-1.  Samalla varmistui, että kohtaisimme finaalissa Saksan.

Finaaleihin luotiin hienoa tunnelmaa kansallislaulujen ja pelaajaesittelyjen kautta. Molempien maiden joukkueet olivat latautuneet otteluun hyvin, joka näkyi pelaajien olemuksista ja pienenä jännityksenäkin. Poiketen alkusarjan peleistä, ottelu pelattaisiin 3 voittoerän otteluna.

Ottelusta tulikin erittäin jännittävä jossa kaikki erät noudattivat samaa kaavaa, johtopaikka vaihtui vuorotellen, mutta erien lopussa Suomen joukkue oli selvästi vahvempi vastustajaa ja voitto suoraan 3-0 (25-22, 25-23, 25-23) lukemin.

Hieno turnaus, niin tunnelmaltaan kuin tuloksiltaankin, huipentui risteilyllä Pyhäjärvelle. Risteilyn aikana Euroopanmestaruusmitalin kaulaansa saivat pelaajamme: Teemu Kaitakari, Sami Valaranta, Olli Kolhinen, Oskari Marjakoski, Oskari Lehtonen, Pyry Puronaho, Arttu Varhe, Daniel Kosonen, Aleksi Rantanen ja Ville Kainulainen, näistä 3 viimeksi mainittua edustavat Ylöjärven Ryhtiä. Valmentajan toimi Pasi Valaranta, joukkueenjohtajan Markku Kaitakari ja huoltajana Tuuli Mäki.

Tähden B-pojat Nurmon Sm-finaalissa

Viikonloppuna 6. ja 7. toukokuuta pelattiin lentopallon B-poikien finaaliturnaus Nurmossa. Suomen 12 parhaan joukkoon tiensä selvittänyt Tähti matkusti pelipaikalle jo perjantaina. illalla kävimme tutustumassa Nurmo-hallin peliareenoihin harjoitusten merkeissä.

Aamulla avajaispuheiden ja hienon maammelaulun jälkeen oli aika keskittyä ensimmäiseen peliin, jossa vastustajana tuttua tutumpi Vammalan lentopallo. Vammala oli viime kaudesta vahvistunut ja pystyi pitämään Tähden hyökkäykset kurissa hyvän syöttönsä avulla ja otti ansaitun 2-0 voiton.

Seuraavassa pelissä vastassa oli myös tuttu Keimolan kaiku jolle oli hävitty kauden aiemmat pelit. Tähden valmistautuminen tähän peliin oli kohdallaan ja peli kulki mallikkaasti. Varsinkin toisen erän loppu, jossa Tähti nousi takamatkalta erävoittoon oli hienoa katsottavaa.

Kolmannessa ottelussa Korian ponnen kanssa ratkottiin jo sijoituksia 8 parhaan joukkoon. Ensimmäisessä erässä Tähden peli kulki hienosti ja kun Koria sortui omiin virheisiin, niin Tähti otti selkeän erävoiton. Toista erää tähti hallitsi, mutta erän puolivälin paikkeilla Koria sai pelihurmoksen ja kun samaan aikaan Tähden peli meni sekaisin, niin Koria nousi erävoittoon. Kolmannessa erässä Koria jatkoi hyviä otteitaan ja vei kolmannen erän ja ottelun nimiinsä.

Tappion myötä Tähti jatkoi sunnuntaiaamuna pelejä sijoista 9-12 ja ensimmäinen vastus oli Nurmon Jymy 01. Toisen yleispelaajamme Samin selkä vaivasi jo edellisenä päivänä ja sunnuntain peleissä hän jäi sitä lepuuttamaan. Näin ollen ensimmäiseen erään lähdettiin, molemmin puolin, kokoonpanoilla jotka ovat B-ikäisiä vielä ensi vuonnakin. Ensimmäinen erä meni niukasti 23-25 vastustajalle ja kun toinen päättyi samoilla lukemilla Tähdelle, niin mentäisiin kolmanteen erään. Kolmas erä olikin äärimmäisen tasaista vääntöä ja yleisöä miellyttävää. Taistelun lopulta päätyttyä, niin tulostaululla oli lukemat 21-19 Tähden hyväksi.

Edellisen pelin venymisen vuoksi seuraava peli alkoi jo n. 15 min kuluttua ja lisäksi oli vaihdettava pelipaikkaakin. Huolimatta vaillinaisesta valmistautumisesta, peli Puijo-Volleytä vastaan oli oikein hyvää, savolaiset olivat kuitenkin sen verran kovempia ja viekkaampia, että ottivat pelistä 2-0 voiton ja jättivät Tähden sijalle 10.

Tähden joukkueen muodostivat: Teemu Kaitakari, Sami Valaranta, Lassi Mäntynen, Pyry Puronaho, Arttu Varhe, Olli Kolhinen, Oskari Lehtonen, Juho Yläjärvi, Aapo Kolhinen ja Ville Mäenpää. Valmentajana toimi Pasi Valaranta ja joukkueenjohtajana Markku Kaitakari.

Tähden B-pojat SM-finaaliin

Lauantaina 25. maaliskuuta pelattiin Parkkivuoren urheilutalolla B-poikien lentopallon välieräturnaus ja kahdelle parhaalle oli luvassa paikka Nurmossa 6.-7. toukokuuta pelattavaan 12 Suomen parhaan joukkueen finaaliturnaukseen.

Tähden pojat eivät tehneet päivästä helppoa itselleen, kun ensimmäisessä pelissä tuli 2-0 tappio Ylöjärven Ryhdille. Ensimmäinen erä meni selkeästi vastustajalla, koska Tähden oma peli ei meinannut käynnistyä lainkaan. Toisaalta Ylöjärven panostus kovaan aloitussyötöön onnistui ja vaikka nissä jonkun verran virheitä tulikin, niin kova syöttö vaikeutti suuresti Tähden hyökkäystä. Toisessa erässä Tähtikin pääsi jo peliin mukaan, mutta joutui jatkopalloilla taipumaan.

Seuraavaksi vastassa oli Parikkalan Urheilijat ja ensimmäisen pelin tappion vuoksi Tähden oli voitettava peli suoraan 2-0, jotta mahdollisuudet finaaliturnaukseen pääsystä säilyisivät. Sama tilanne oli vastustajalla ja pelistä muodostuikin varsin jännittävä ja runsaslukuista yleisöä viihdyttävä. Ensimmäinen erä mentiin tasaisesti lukemiin 23–23, mutta Tähti oli ratkaisupalloissa vahvempi ja kuittasi erävoiton. Toisessa erässä Vilppulan poikien peli kulki hyvin ja toinenkin erä kotiin lukemin 25–20 ja peli 2-0 Tähdelle.

Ylöjärvi onnistui omassa pelissään PaU:ta vastaan viemään heiltä erän, joka varmisti heille turnauksen ykkössijan ja aiheutti myös sen, että Tähti 2-0 voitolla Seinäjoki Lentiksestä varmistaisi paikan finaaliin. Vaikka pohjanmaan pojat pelasivat hyvin ja vähillä virheillä, niin he eivät mahtaneet mitään Tähden hyökkäysvoimalle ja niinpä finaalipaikka varmistui 2-0 voitolla.

Finaalipaikka varmistui joukkueella: Teemu Kaitakari, Pyry Puronaho, Sami Valaranta, Lassi Mäntynen, Arttu Varhe, Olli Kolhinen, Oskarit Marjakoski ja Lehtonen, lisäksi joukkeessa mukana olivat C-pojat Aapo Kolhinen ja Juho Yläjärvi. Valmentajana toimi Pasi Valaranta ja joukkueenjohtajana Markku Kaitakari.

Tähden B-pojat turnausvoittoon

Lauantaina 4.3. Tähti sai lentopallon A-poikien sijoitusturnaukseen vieraaksi Liperi Volleyn, Blues Volleyn Järvenpäästä, Nurmon Jymyn ja Hollolan Salpiksen. Turnauksessa ratkaistiin A-poikien sarjan sijat 17–21. Koska turnauksessa oli viisi joukkuetta, niin ottelut pelattiin kaksieräisinä.

Ensimmäisissä otteluissa Jymy ja Liperi Volley taipuivat rauhallisesti ja vähillä virheillä pelanneelle kotijoukkueelle lukemin 2-0. Seuraavat ottelut Salpista ja Blues Volleytä vastaan päättyivät tiukan väännön jälkeen tasapeleihin. Koska Salpis oli pelannut myös Nurmon kanssa tasapelin, niin he ja Tähti päätyivät tasapisteisiin. Voittajan selvittämiseksi oli laskettava hävittyjen/voitettujen pisteiden suhde, tämä oli Tähdellä parempi ja näin ollen turnausvoitto ja SM-sarjan 17. sija Vilppulan B-pojille.

Turnauksessa pelasivat: Oskarit Marjakoski ja Lehtonen, Sami Valaranta, Pyry Puronaho, Arttu Varhe, Sami Valaranta, Olli Kolhinen ja vielä C-ikäinen Juho Yläjärvi. Valmentajana oli Pasi Valaranta, joukkueenjohtajana ja turnausvastaavana toimi Markku Kaitakari.

B-pojat kalakukkokaapunnissa

Puijo Wolley järjesti A-poikien pooliturnauksen Kuopiossa, mukana tutut Alahärmän Kisa ja Nurmon Jymy, hieman oudompia tuttavuuksia olivat Liperi volley ja isäntäseura.

Ensi otatus käytiin Nurmon Jymyä vastaan ja kuten kaikki kauden pelit, niin ottelu oli äärimmäisen tasainen ja päättyi tasapeliin 1-1 (25-22, 22-25). Koska turnauksessa oli 5 joukkuetta, niin pelit käytiin 2-eräisinä eli tasapelikin oli mahdollinen.

Seuraava ottelu pelattiin Liperi Volleytä vastaan, maahanmuuttajapitoinen joukkue joutui antautumaan 2-0 (25-22, 25-5). Ensimmäisessä erässä Liperi pystyi pelaamaan taitojensa ylärajoilla ja piti Tähteä lujilla, mutta toisessa erässä tasoero tuli selväksi, kuten eräpisteet osoittavat.

Kolmannessa ottelussa Tähden pojat saivat maistaa liigatunnelmaa, Puijo Wolleyllä oli mukana kaksi LEKA-volleyn pelaajaa eli hakkuri Juho Kaunisto ja passari Lasse Jäntti. Heidän johdollaan Puijo pelasi loistavaa lentopalloa ja varsinkin 207 pitkää Kaunistoa oli mahdotonta torjua. Tästä ottelusta selvä tappio 2-0 (13-25, 16-25).

Kun Nurmo ja Alahärmäkin olivat pelanneet tasapelin, niin ottelussa Alahärmää vastaan voittajalla oli mahdollisuus varmistaa A-poikien välieräpaikka. Ensimmäisen erä meni Tähden komennossa, mutta toisessa Alahärmä vuorostaan oli parempi ja tästäkin ottelusta tuli tasapeli 1-1 (25-20, 21-25).

Kun Nurmo, Alahärmä ja Tähti olivat päätyneet tasapisteisiin ja erväoittojakin oli sama määrä, niin paremmuuden ratkaisivat voitetettujen/hävittyjen eräpisteiden suhde. Tässä vertailussa jäi Tähti viimeiseksi, Nurmoon nähden 2 pistettä ja Alahärmään nähden 7 pistettä. Eli kolmikosta Alahärmä meni välierään Salon Viestin, Kauhavan Wisan ja Karhulan Veikkojen seuraksi. Tähti pelaa sijoitusturnauksessa 4.3. Koska B-pojat pelaavat tätä sarjaa harjoitusmielessä, niin lienee parempi pelata sijoitusturnauksessa oman tasoistaan vastaan, kuin välierässä jossa pelaa kaksi, rankingin mukaan, parasta A-poikajoukkuetta.

Kaiken kaikkiaan turnauksessa pystyttiin pelaamaan tasapäistä ja hyvää lentopalloa vanhempia pelureita vastaan. Kuten jo edellinen B-poikien turnaus osoitti, niin peli ja suoritusvarmuus paranevat koko ajan, juuri oikeaan aikaan ajatellen kevään ratkaisuotteluita.

Kuopiossa matkailivat: Oskarit Marjakoski ja Lehtonen, Pyry Puronaho, Sami Valaranta, Olli Kolhinen, Arttu Varhe ja Lassi Mäntynen. Kuljetuksesta ja valmennuksesta vastasi Pasi Valaranta.

Tähden B-poikien nousukiito jatkuu

Vilppulan Tähden B-pojat jatkoivat lentopallon SM-sarjaa Kokkolan Tiikereiden jäjestämässä turnauksessa. Edellisen turnauksen hyvä syke oli edelleen päällä ja sen sai ensimmäisenä tuntea Loimaan Jankko. Vaikka ensimmäisen erän lukemat olivat tiukat, niin ei voittajasta kuitenkaan ollut epäselvyyttä. Ensimmäisestä ottelusta voitto lukemin 2-0 (25-22, 25-13).

Toisessa ottelussa kohdattiin jälleen kerran Kempeleen lentopallo, jonka kanssa on tällä kaudella jo väännetty kaksi tiukkaa ottelua. Vaikka Tähti pelasi varsin hyvin, niin tällä kertaa oli taipuminen numeroin 2-1 (25-23, 24-26, 15-9). Kuten numerot osoittavat, peli oli äärimmäisen tiukka ja hyvää lentopalloa puolin ja toisin. Kolmannessa erässä Kempele oli sen verran taidokkaampi ja onnekkaampikin, että voitto meni pohjoisen pojille.

Kun Kempele oli hävinnyt Tiikereille ja erän Loimaan Jankolle, niin viimeisessä pelissä Tiikereitä vastaan voittajalle oli tarjolla turnausvoitto. Koska Tiikerit pelasivat kahdella yli-ikäisellä, niin heillä ei ollut mahdollisuutta tavoitella poolinousua, mutta Tähdellä oli siihen mahdollisuus. Hyvin kaikilla osa-alueilla pelannut Tähti vei ottelua alusta alkaen ja selkeä voitto 2-0 (25-18, 25-15) takasi Vilppulan pojille turnausvoiton ja nousun valtakunnan 8 parhaan joukkueen seuraan.

Nousu varmisti jo SM-sarjan välieräpaikan ja mahdollisuuden tavoitella seuraavassa pooliturnauksessa suoraa paikkaa finaaliin. Finaalipaikoista taistellaan kolmen viikon kuluttua Sastamalassa VaLePa:n vieraana, muut joukkueet siellä ovat Korian Ponsi ja Keimolan Kaiku.

Tähden B-pojat palasivat SM-sarjaan

Varhain aamulla 10. marraskuuta kääntyi Transitin nokka kohti Saloa, jossa pelattaisiin B-poikien D-poolin turnaus. Hieman oli jännitystä ilmassa, koska kausi ei ole mennyt ihan odotusten mukaisesti. Kuten edellisessä A-poikien turnauksessa oli aistittavissa, niin Tähden B-poikien alavireinen kausi on ohi. Uuden ilmeen saivat tuntea nahoissaan Salon Viesti, PuMa Helsingistä ja Maskun Kataja. Kukin kävi vuorollaan häviämässä lukemin 2-0. Parhaana vastuksena ”palkitaan” Maskun Kataja, joka onnistui saamaan 15 pistettä toisessa erässä. Kaikki muut erät päättyivät siten, että pelin päättyessä vastustajan sarakkeessa oli n. 12 pistettä.

Tulos tiesi myös sitä, että vierailu 1-sarjaan jäi yhden turnauksen mittaiseksi. Seuraavaksi otellaan SM-sarjan C-poolin turnaus Kokkolassa. Tähden lisäksi siellä ovat mukana Kokkolan Tiikerit, Kempeleen Lentopallo ja Loimaan Jankko.

Salossa vierailivat: Teemu Kaitakari, Sami Valaranta, Pyry Puronaho, Lassi Mäntynen, Arttu Varhe, Oskari Lehtonen, Olli Kolhinen ja hyvän ensiturnauksensa pelannut Ville Mäenpää.

B-pojat Pohjanmaalla

Tähden B-poikien lentopallojoukkueen tie vei 26.11. pohjanmaalle ja tarkemmin sanottuna Alahärmään. Alhärmän Kisan järjestettäväksi oli annettu A-poikien turnaus, mukana olivat isäntäjoukkueen ja Tähden lisäksi Pielaveden Sampo ja Nurmon Jymy.

Ensimmäisen Tähteä vastaan asteli Pielaveden Sampo ja kun Tähdellä oli edelleen vaikeuksia saada oma peli kulkemaan, niin Samolla oli helppo työ viimeistellä 2-0 (25-14,25-13) voitto.

Kuten usein on todettu, lentopallo on ”henkipeli” ja Alahärmää vastaan pojat olivat, kengän kärkien katselun sijasta, päättäneet ruveta taistelemaan joka pisteestä.

Tähden ensimmäisen pelin perusteella ei Kisa passittanut Tähteä vastaan ihan parasta kuusikkoaan, se oli heiltä virhe, sillä täysin uuden ilmeen saaneet Tähden pojat takoivat nopesti erävoiton lukemin 25-12. Toiseen erään Alahärmä vaihtoikin sitten lähes miesten 2-sarja joukkueen. Vaihtojen ansiosta pääsi Kisa peliin mukaan ja vaikka Tähti edelleen jatkoi kovaa taisteluaan, niin tuloksena oli niukka tappio 25-23. Kolmannessa erässä taistelu jatkui edellisen erän kaltaisena, mutta Tähti hävisi sen jatkopalloilla 16-14, siten peli Alahärmälle lukemin 2-1.

Viimeinen vastus Nurmon Jymy oli voitettu 3 viikkoa sitten, mutta nyt Nurmo aloitti ensimmäisen erän vahvasti, oliko edellisestä pelistä jäänyt liikaa hyvänolontunnetta Tähtipaidan alle, vaikea sanoa, mutta peli ei ottanut käynnistyäkseen. Toiseen erään saatiin taas tuttua taistelua ja erävoitto niukasti Tähdelle. kolmas erä oli tiukka, mutta tähdelle tuli harmittavia virheitä erän lopussa ja Nurmo otti revanssin lukemin 2-1 (25-13,23-25,15-13).

B-pojat osallistuvat A-poikien sarjaan harjoitusmielessä ja tämä turnaus toimi siinä tarkoituksessa erittäin hyvin. Vanhempia vastaan pelatessa ei ole varaa hetkeksikään herpaantua ja otteluihin tulee valmistautua huolellisesti. Lakeuksilla vierailivat: Teemu Kaitakari, Sami Valaranta, Oskarit Marjakoski ja Lehtonen, Arttu Varhe, Pyry Puronaho ja Olli Kolhinen. Valmentajan oli Pasi Valaranta ja joukkueenjohtajana Markku Kaitakari.

Tähden B-pojat Kempeleellä

Transitmies Markku Kaitakari ja koutsi Pasia Valaranta veivät seitsemän nuorta urhoa pelaamaan B-poikien SM-sarjan sijojen 5-8 pooliturnausta Kempeleelle. Osakari Lehtosen kuumeillessa kotona matkassa olivat Teemu Kaitakari, Sami Valaranta, Lassi Mäntynen, Oskari Marjakoski, Pyry Puronaho, Arttu Varhe ja Olli Kolhinen.

Ensimmäisessä koitoksessa kohdattu pääkaupunkiseudun lippulaiva Keimolan Kaiku pelasi todella ehjän ja virheettömän ottelun. Selkeästi paremman suoritusvarmuutensa ansiosta Kaiku vei ottelun selvin 2-0 (25-17, 25-14) numeroin. Jos ensimmäisen ottelun vastus oli etelästä, niin toiseen otteluun vastapuolelle asteli joukko pohjoisen poikia. Napapiirin Pallokettuja vastaan Tähti pelasi päivän parhaan taistonsa. Ensimmäinen erä kääntyi todella tiukan väännön jälkeen rovaniemeläisille 25-23. Toisessa erässä Tähden peli kulki näyttävästi ja erä iskettiin Vilppulaan selkeästi 25-17. Kolmannen erän henkien taisto edetessä tasapisteisiin 12-12 kääntyi kaksi seuraavaa palloa niukasti NaPalle. Ottelupallo pelattiinkin sitten sellaisella kokoonpanolla, jossa Tähdellä kentällä oli seitsemän mies, valmentaja Pasi Valaranta. Tähti ei valmentajan pyynnöstä huolimatta saanut tilanteessa käyttämättä ollutta aikalisäänsä ja pyyntöään tehostaakseen valmentaja asteli kentälle kädet t-kirjaimen muodossa. Reilusta vahvistuksestaan huolimatta Tähti ei onnistunut kaventamaan ja jatkamaan ottelua. Erä kirjattiin aikakirjoihin 15-12 ja ottelu 2-1 NaPalle.

Kaksi tappiota merkitsi sitä, että viimeisessä ottelussa Kempeleen Lentopalloa vastaan ei ollut enää kummallakaan panosta. KeiKa ja NaPa olivat varmistaneet paikkansa A-pooliin, kun taas Kempeleen ja Tähden kausi jatkuisi C-poolissa. Virheiden sävyttämä ottelu kääntyi tiukan lopun jälkeen Kempeleelle 2-1 (16-25, 25-15, 16-14). Tähden kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua todennäköisesti Parikkalassa.

Tähden pojat B-pooliin

Tähden B-pojat aloittivat kautensa Ylöjärvellä pelatussa tasoturnauksessa. Avausvastus oli naapuriseura Virtain Veikot. Parilla yli-ikäisellä vahvistettu Veikot antoivat kovan vastuksen ja kun oma peli ei ihan lähtenyt rullaamaan, niin pelistä tuli vaikea. Sen verran kuitenkin peliä saatiin kulkemaan, että puristettiin voitto lukemin 2-1- (26-28, 28-21,15-9).

Seuraavan oli ennakkoon kovin vastus eli Vammalan Lentopallo. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä jonka Tähti voitti jatkopalloilla. Toisessa ja kolmannessa erässä tahtipuikkoa heilutti VaLePa ja kun oma peli ei lähtenyt vieläkään kunnolla kulkemaan, niin Vammalan pojat kuittasivat 2-1 (26-28, 25-11, 15-9) voiton.

Viimeisessä pelissä ratkaistiin sitten toiseksi ylimmän eli B-poolin paikka. Tässä ottelussa peli saatiin jo parempaan kuosiin ja tuloksena 2-0 (27-25, 25-14) voitto Ylöjärven Ryhdistä.

Tulos tiesi siis paikka 8 parhaan joukossa eli B-poolissa. Turnaus pelataan kolmen viikon päästä ja todennäköisesti pelipaikkana on Kempele.

Turnauksen joukkueen muodostivat: Teemu Kaitakari, Sami Valaranta, Lassi Mäntynen, Oskari Marjakoski, Oskari Lehtonen, Olli Kolhinen, Pyry Puronaho ja Arttu Varhe. Valmentajana toimi Pasi Valaranta ja joukkoja johti Markku Kaitakari.