Uutispläjäyksiä

Tänne yritetään kirjailla pikku kuulumisia kauden varrelta

(13.3.) Raisiosta palattiin toisen pudotuspelikierroksen eka ottelusta hiljaisina poikina. Loimu suorastaan pahoinpiteli kotisalissaan Parkkivuoren punakoneen. Ei saatu kolmeen erään edes kahden voittoerän vaatimaa pistemäärää. Sen verran sekaisin ryhmä oli, että tuskin kaikki osasivat illalla kotiin. Ainakaan suoraan…

Peketoitiin kausi kutenkin tyylillä! Koska pudotuspeleissä lasketaan vain voitot, oli tilanne Loimulle vasta 1-0, kun joukkueet kokoontuivat Parkkivuoreen. Kaikki laitettiin peliin, jopa niin, että asiantunteva lentopalloyleisö hieraisi silmiään. Tähden penkin päässä istui kaksi tyylikästä, valmentajan näköistä miestä kauluspaidat päällä! Jotain täysin uutta joukkueen lajikulttuurissa… Tarkemmin katsottuna valmennusta ja johtoa hoiti meidän loukkiosasto, Teemu ja Olli. Mutta näyttihän se tyylikkäältä.

Pelissä olikin sitten käänteitä. Johdettiin erissä 2-1 ja neljättä settiä 20-15. Niin…. eihän tuosta pitäisi hävitä, mutta niin kuitenkin kävi. Kaverille 3-2, Joonalle eniten pisteitä ja raadin kassi. Koko joukkueelle henkiset rantapallot, Latelle soimaan Matin ja Tepon biisi ”Näin se kesäloma toimii…” ja karaoke-mikki käteen. Loimulle onnittelut jatkopaikasta!

Reipashenkinen Tähti M2 JOUKKUE kiittää lämpimästi kuluneesta kaudesta taustajoukkoja, tukijoita, yleisöä, vastustajia, tuomareita ja kaikkia teitä, joita meidän pallon hakkaaminen on jaksanut kiinnostaa. Tällä erää Parkkivuori vaikenee ja miehemme aloittavat armottoman peruskuntokauden. Eteenpäin….

(19.2.) No niin, ensimmäinen playoff-kierros voitokkaasti takana. Tai sanotaan, että pudotuspelikierros, niin meidän vähemmän kielimiehetkin ymmärtää mistä puhutaan. Nuori Lempo vänkäsi todella hienosti vastaan, mutta voidaan kai sanoa, että lopulta kokemus ratkaisi. Parkkivuoressa mätkittiin täydet viisi erää. Pikkupisteissä hävittiin selvästi, mutta osattiin jakaa vähemmät pisteemme eriin oikein. Isot pisteet meille 3-2 ja sillähän lentopallossa voittaa ottelun! Ja pudotuspeleissä saa ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Joona "yksi niistä monesta" Mannisesta oli pistekunkku ja kuittasi palkintoraadin antimet.

Ahti kuskasi meidät sitten Lempäälän Hakkariin toiseen koitokseen. Panokset olivat tapissa, ainakin Aapolla. Ensi viikonlopun vaihtoehdot olivat tappio ja kolmas ottelu Vilppulassa tai vapaa viikonloppu ja Tallinnan matka kavereiden kanssa. Oskari O. ja Simo jättivät Lempäälän väliin. Näille Pohjanmaan suunnasta tuleville Tampereen eteläpuoli on sen verran vierasta maata, että ymmärtäähän sen jännityksen... Joona E. jäi kotiin, koska räki muuallekin kuin kattoon.

Peli Hakkarissa oli oikeastaan aika hyvää kakkossarjapalloa. Ensimmäinen erä meni jatkopisteillä kotijoukkueelle ja toinen kolmella täplällä meille. Hyviä vääntöjä molemmat. Pitkä tauko taisi taittaa terävintä nuoruuden intoa Lempon ryhmästä ja saada Tähden dieselit lämpiämään. Kolmatta ja neljättä erää dieselit jyskyttivät tasaisen tappavasti ja vastustaja tippui pikku hiljaa matkasta. Ja niinhän siinä lopulta kävi, että.... 
...molemmat tuomarit näyttivät voittoa ja jatkopaikkaa Tähdelle!

Useita onnistujia oli joukkueen 3-1 voitossa. Joona M. oli taas pörssikärki. Hyvää tulitukea tuli vähän joka puolelta. Vili T:n perinteiset jalat lattiassa leijasyötöillä tehdyt ässät ja muutama murhatorjunta hellytti palkintoraadin. Kahden viikon päästä nämä karkelot jatkuvat. Vastus on vielä hämärän peitossa, mutta tilastomatemaatikot epäilevät, että vastustajilla on oranssit pelipaidat ja he tulevat huolestuttavan läheltä Turkua... Tämäkin asia selviää aikanaan. Niin kuin asioilla tapana on. Eteenpäin siis kuitenkin mennään ja odotellaan teitä kaikkia Parkkivuoreen parin viikon päästä. Aikatauluista sitten lisää, kun tiedetään ketä tulee verkon toiselle puolelle.

(30.1.) Päätettiin runkosarja jatkamalla voittoputkea. Jätettiin Puijo ilman erävoittoja Parkkivuoren sunnuntai-illassa. Hatusta nykäistiin kaniini... Joukkueeseen liittyi jo kolmas Manninen. Vili seurasi veljiään Tähti-paitaan ja täydensi meidän passarikaksikon. Late oli kuullut, että isoilla kentillä pelaavilla joukkueilla on yleensä kaksi passaria. Tätähän se hoki niin kauan, että sellainen meillekin löytyi. Koska niillä samoilla kentillä tehdään kuulemma passari-hakkuri -vaihtoja, niin niitähän piti Parkkivuoressakin tehdä. Taisi tulla ihan maksimimäärä. Niin innoissaan Late näistä oivalluksistaan oli, että teki pisteen puolustamalla! Jo pelkällä puolustamisella olisi toki saanut nimensä uutispläjäyksiin, mutta että vielä piste... Tasaisesti onnistuttiin joukkueena, se onkin laaja, tasainen ja hyvähenkinen! Timo Jutilan sanoin: Joo, se on Joukkue! Tässä pelissä Oskari O. oli niin juonikas, että Serlan kassi lähti matkaan Retsin raadin luovuttamana. Saattaa lähiaikoina olla Ojaniemen perheessä pehmopaperille käyttöä, kuulemma. Seuraavaksi pelataankin jo pudotuspelejä. Kotiedulla mennään, mutta ketä vastaan? Siinäpä spekulaatiota.

Tämmöiseltä (alla) joukkue näytti pelin jälkeen. Vain siviilit päällä peliä seurannut Oskari M. oli jo ehtinyt häipyä, muut vesselit tuossa onkin. Nimiä on turha laittaa. Jos arvaa Mannista, niin usein osuu. Sen verran on pakko mainita, että kuvat laidoissa näkyvät herrat eivät pelanneet..., kumpikaan...onneksi!

(16.1.) Kevätkausi käyntiin kolme omena kotivoitolla. Vaasan Kiiston kanssa oli tahkottu tällä kaudella kahteen peliin erät 5-5, joten ympäripyöreätä oli odotettavissa. Tarkkaan suunniteltu ja toteutettu alkuvuoden valmistautuminen (harkkaturnaus, -peli ja ...saunailta...) kantoi nyt hedelmää. Tiukan väännön jälkeen pinnat jätettiin Parkkivuoreen. Sitkeä ja laadukas on nuori Kiiston joukkue... Iso käsi Vaasan suuntaan. Näitä poikia nähdään jatkossa vielä kirkkaamissakin valoissa kuin Parkkivuoren modernit ledit! Meidän rosteri oli paikalla kokonaisuudessaan. Olli flunssan jäljiltä huoltohommissa, muut kisa-asuissa. Joona M. kokosi isoimman pistesaldon ja hääräili muutenkin vahvasti, kuten oikeastaan koko rosteri. Raati antoi pehmopaperit Aapolle hyvästä hakkuroinnista. Petro puolusti liberona pallon suoraksi pisteeksi, mistä erityismaininta. Tästä jatketaan, seuraavat vieraat tulevat Kuopiosta vajaan kahden viikon päästä. Siihen asti hiotaan hihojen oksia yhä sileämmäksi.  

(6.12.) Tehtiin Liperille se mitä Suomen jääkiekkomiehet Ruotsille MM-finaalissa v. 2011, eli voitettiin 6-1. Lentopallossa tuohon tarvitaan tosin kaksi ottelua. Lauantaina mentiin tasaisen vauhdin taulukolla kolme erää ja annettiin vastustajalle 17 pojoa per erä. Sunnuntaiksi Liperi oli löytänyt  uutta virtaa yöpaikkansa Peltolan luomutilan mainioista ruuista ja haastoi meitä tosissaan. Jatkopalloilla yksi erä voitettiin ja toinen hävittiin, kaksi muuta erää saatiin selkeämmin kotiin. Parasta oli neljännen erän hieno ryhtiliike kolmannessa kärsityn tappion jälkeen. Joona M. paranteli tautia kotosalla ja il capitano Teemu oli poissa muusta syystä. Rosteria kierräteltiin ja onnistumisia tuli kaikille. Niin, ja varsinkin Petrolle sunnuntaina, myös raadin mielestä. Lauantaina paperikassin kuittasi Veikka. Joona E. on monitoimimies. Lauantain päävalmentajan rooli vaihtui sunnuntaiksi liberopaitaa. Tukka pois silmiltä ja muutama eleetön kuppi. On se äijä... Tässä vaiheessa joukkue jää pelitauolle ja palaa tammikuussa kehiin. Silloin on kaikkien joulukinkut muutettu lihaksiksi.... kai. Hyvää joulua kaikille meidän tukijoille ja yleisölle. Kuulemisiin, t. Tähden miestontut

(29.11.) Savossa käytiin viäntämässä voitto. Vuoristorataa mentiin ja viisi erää tarvittiin. Jos on savolaiset kieroja, niin osataan mekin. Välillä jopa niin kieroja, että hämätiin itsemmekin. Nikkeri osasi syöttää kierosti ja torjuilla kaverin kieroilut. Veikka "mikävaanpelipaikkakäy" teki monenmoista katsojien kanssa keskustelun lisäksi sekä täräytti päivän kovimman syötön. Harmi kun Kuopin poliisin tutka ei ollut paikalla. Passari-Veikka tarjoili Teemulle kakkospaikalle tyhjän verkon. Oli kuulemma ensimmäinen semmoinen karkki miesmuistiin. Petro passaili välillä ja suorastaan innostui, kun pääsi välillä hyökkäämään laidasta. Junnuvuosina päähän taottu "älä lyö sitä palloa alaspäin... yläkäsiin!" oli tiukasti mielessä ja taas kuoli! Ahti kuljetti bussia luotettavasti. Ruokailussa palattiin todellisuuteen... Siilinjärveltä tulossa olleelle Valepan liigaporukalle oli tehty aakkoshuoltamolle noutopöytä tilauksesta. Me päästiin samaan pöytään heidän jälkeen. Näin lähellä olimme liigaa! Ensi viikonloppuna hyökätään kotisalissa Liperin kimppuun kahdesti. Urheiluviihdettä on tarjolla molempina päivinä, tervetuloa kokemaan se itse. 

(14.11.2022) Laihialla käytiin kuittaamassa Vaasan Kiistolle kärsitty kotitappio. Pitkän kaavan mukaan mentiin taas. Täydet viisi erää ja monenlaista mahtui matkaan. Ensimmäinen setti onnistuttiin hukkaamaan 15-10 johdosta ja viimeinen saatiin vielä 10-4 tilanteesta jännittäväksi. Voitto taskussa kuitenkin kotimatkalle, keskimäärin on mukavampi voittaa kuin hävitä.... Niin, ja sitä monenlaista. Late väänsi nilkkansa ja Aapo unohti pelikamansa kotiin. Ensimmäisestä selviää toivottavasti säikähdyksellä + Buranalla ja toisesta sakoilla... Toivottavasti otteluvalmentaja Ahti ei ehtinyt käyttää kaikkia kylmäpusseja omaan polveensa ennen Laten nilkan muljahdusta. Näillä mennään ja Savossa jatketaan!

(25.10.2022) Taululle 3-0 ja voitolla yöhön soimaan! Pinnat jäivät Tähdelle, maistuivat sekä joukkueelle ja hyvin tukeneelle kotiyleisölle. Lassi heitteli ensimmäiset passinsa virallisessa pelissä miesmuistiin ja tällä kertaa Petro liberoi palloja Lassille nakeltavaksi. Hyvin toimi. Muut sitten hoitivat palloja riittävän tehokkaasti joko vastustajan kenttään tai käsistä kelloon. Niin yksinkertaista on lentopallo! Erityismaininta vielä Vilille, jonka koskiessa verkolla palloon kaikki muuttui kullaksi. Parin viikon päästä sitten Outokumpu kotona tuplana. Sekä lauantaina että sunnuntaina tärähtää kärkimatsien merkeissä. Tervetuloa!

(18.10.2022) Tosi pitkän kaavan kautta mentiin Kiiston kanssa. Nuoruus oli lopussa valttia ja viisieräisen voitto matkasi Vaasaan. Sunnuntaina saadaan Parkkivuoressa maistaa savolaista kieroutta. Puijo Wolley on pelannut vasta yhden ottelun, joten Joona Eteläsalon scouttaustehtävä on haastava. Se on kuitenkin varmaa, että viimeisen pisteen saava joukkue voittaa ottelun! Toivottavasti kannustus ja tunnelma on vähintään viime pelin tasolla.

(6.10.2022) Pohjois-Karjala on nähty... Sunnuntaina korkataan Parkkivuoren sininen lattia ja kohdataan Vaasan Kiisto. Vastuksesta tiedetään, että on nuori ja nälkäinen.

Lentopallo on parasta paikan päällä! Tule sinäkin Parkkivuoreen näkemään uudistunut Tähti-miehistö. Teemana tälle kaudelle on "tosissaan, mutta ei liian vakavasti."

Sunnuntaina 9.10. klo 16 viheltää tuomarin pilli...