Otteluraportit

D-pojat aloittivat sarjakauden Tampereelta

Tähden D-pojat aloittivat aluemestaruussarjan 30.9. Tampereella Pyynikin palloiluhallilla kovatasoisessa lohkossa.

Ensin Vastassa oli Rantaperkiön Iskun punaiset. Alkujännitystä oli selkeästi havaittavissa jo poikien alkulämmittelyissä. Kovatasoinen Rantaperkiön Iskun punaiset vei ensimmäisen ottelun selvin lukemin 2-0 (10-25, 8-25). Seuraavaksi vuorossa oli Virtain Veikkojen D1-joukkue, joka niin ikään on kovatasoinen joukkue. Ottelu pelattiin lukemin 2-0 (25-6, 25-11) Virroille. 

Viimeiseen otteluun saatiin vastaan Oriveden Ponnistus, joka on aloittanut ensimmäisen kautensa D-pojissa ja on mukana nuorella joukkueella. Pojat voittivat ottelun 2-0 (25-15,25-12 ). 

Tähden D-poikien joukkueen riveihin saatiin tänä syksynä uusi pelaaja Onni Virtanen, joka kävi F-ikäisenä joukkueessa ja aloitti nyt syksyllä uudelleen. Onni sai peliaikaa ja suoritti osansa joukkueessa positiivisesti. Juuso Peippo on valitettavasti syksyn sivussa sormivamman vuoksi.

D-pojilla tytöt apuna turnauksessa

Syysloman lopuksi sunnuntaina 22.10. D-poikien AM-turnaus pelattiin Soppeenharjun liikuntahallilla Ylöjärvellä.

Joukkueen tilanne näytti alkuun tiukalta, sillä Juuso Peipon lisäksi sivuun joutui loukkaantumisen vuoksi uusin tulokas Onni Virtanen. Teo Siven oli turnauksesta pois loman vuoksi. Joukkuetta täydentämään saatiin kuitenkin taitavat D-tytöt Naomie Jeger, Alisa Ritola ja Moona Mäihäniemi. Edellisen päivän oma D-tyttöjen turnaus ei näyttänyt painavan, vaan tytöt hoitivat osuutensa mallikkaasti!

Ensimmäinen peli oli kaikille hankala, joten peli Ylöjärvelle meni lukemin 2–0 (25–16, 25–16). Toisessa pelissä Loimaan Jankkoa vastaan joukkue alkoi parantaa tahtia ja pitkistä palloista taisteltiin. Naomie Jeger venyi kuin venyikin pelastamaan palloa tiukoista tilanteista. Johannes Ruohonen sai myös tiukan iskulyönnin ykköspaikan nurkkaan, mutta peli päättyi kuitenkin 2–1 (8–25, 25–17, 12–15) Jankon voitoksi. 

Viimeisessä pelissä Virtain Veikkoja vastaan joukkueen henki loisti katsomoon asti. Valmentaja Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen saivat joukkueen hitsattua yhteen ja tulostakin alkoi syntyä. Roope Talvilahden voimalla tehostetut aloitussyötöt upposivat hyvin kenttään. Alisa Ritolan ja Moona Mäihäniemen hyvät nostot auttoivat saamaan hyvät tilanteet, joten Lenni Juurakon ja Oiva Mäkelän roolit olivat selkeät. Otteluvoitto Vilppulan Tähdelle 2–0 (25–23, 29–27). 

Joukkueessa pelasivat Johannes Ruohonen, Lenni Juurakko, Roope Talvilahti, Oiva Mäkelä, Naomie Jeger, Alisa Ritola ja Moona Mäihäniemi. Valmentajina Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen.

D-pojilla hyvä kotiturnaus

Viikonloppu 11-12.11 oli Kolhon palloiluhallilla taas lentopallontäyteinen. Lauantaina sali oli varattu Tähden D-tytöille, ja sunnuntaina 12.11 isänpäivän kunniaksi D-pojat valtasivat salin. 

Tähden D-pojat pelasivat hyvän kotiturnauksen. D-tytöistä vahvistusta saatiin taas Naomie Jegeristä. Sivussa ovat edelleen Juuso Peippo ja Onni Virtanen. Aulis Niemisen tilastoinnin mukaan eniten ässiä takoi Roope Talvilahti. 

VilTä-LeJy Oranssit 2-0 (25-10, 25-18), YlöR White-VilTä 2-1 (25-20, 11-25,15-12), VilTä- Jankko Mustat 2-0 (25-19, 25-17).

Joukkueessa pelasivat Lenni Juurakko, Oiva Mäkelä, Teo Siven, Roope talvilahti, Naomie Jeger ja Johannes Ruohonen. Joukkuetta valmentavat Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen.

D-pojille kaksi voittoa Porista

Lauantaina 2.12. Tähden D-pojat matkasivat Poriin. Ensimmäisessäpelissä vastaan asettui Virtain Veikot D2. Vastustaja pelasi hyvää joukkuepeliä, eikä selvästikään riittänyt, että pallo saadaan vain verkon yli. Peli etenkin tasaisesti erän puoliväliin. Tähden poikien pelivire alkoi vihdoin löytyä, ja ensimmäisestä erästä saatiin voitto lukemin 27–25. 

Toisessa erässä saatiin jo pienoinen etumatka. Vastustaja ei kuitenkaan antanut mitään ilmaiseksi ja kiri jo tiukasti Tähden kannoille vieden lopulta toisen erän lukemin 25–20. Kolmas erä eteni todellisella taistelulla ja Tähden poikien hyvillä otteilla voittoon saakka. Näin ottelu päättyi Tähden voittoon numeroihin 2–1 (27–25, 20–25, 17–15).

Toisessa pelissä vastaan asettui Rantaperkiön Iskun Valkoiset. Peli eteni hidastempoisesti. Olikohan pitkä istuminen kangistanut sittenkin poikia? Ensimmäisestä erästä tulikin tappio lukemin 25–21. Toisessa erässä syöttöpeli alkoi kulkea, ja pojat voittivatkin erän lukemin 25–19. Kolmas erä eteni hyvin tasaisesti mutta päätyi häviöön 12–15, ja koko ottelu siis Rantaperkiön Iskulle 2–1 (25–21, 19–25,15–12). 

Kolmannessa pelissä vastassa oli isäntäjoukkue PoriLentis. Ensimmäisessä erässä hakemista oli puolin ja toisin erän edetessä kuitenkin pisteissä tasaisesti. Loppua kohden Tähden pojat saivat entistä enemmän otetta, ja erävoitto tuli Tähdelle 16–25. Toisen erän alku oli hiukan hakemista  mutta Tähden pojat paransivat otettaan ja voittivat pelin selviin lukemin 0-2 (16-25, 13-25).

Turnauksessa pelasivat mukana: Lenni Juurakko, Johannes Ruohonen, Oiva Mäkelä, Teo Siven, Onni Virtanen ja Juuso Peippo. Roope Talvilahti oli sivussa sairastumisen vuoksi. Valmentajina olivat Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen. Tällä kertaa parhaiten ässiä pelissä takoi Oiva Mäkelä.

Tähden D-pojat matkasivat loppiaisviikonloppuna Vammalaan

Vammalassa Pappa Junior Games järjestettiin ensimmäistä kertaa Sauli ”Pappa” Vainiomäen muistoksi. Turnauksella kunnioitettiin vuosi sitten pois nukkuneen lentopallovaikuttajan ja suuren persoonan muistoa.

Pojilla oli rankka viiden ottelun pelipäivä. Vastassa olivat Valepa:n mustat ja punaiset, Vesa sekä Virrat. Lopullinen sijoitus 4. sija.

Tähdessä pelasivat Johannes Ruohonen, Onni Virtanen, Roope Talvilahti, Lenni Juurakko ja Juuso Peippo. Joukkueesta puuttuivat Oiva Mäkelä ja Teo Siven. Valmentajina toimivat Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen

Kevään AM-sarja jatkui Ylöjärvellä kahdella voitolla ja yhdellä häviöllä.

Kevään AM-sarja jatkui sunnuntaina 14.1. Ylöjärvellä kahdella voitolla ja yhdellä häviöllä. Pojat aloittivat kauden upeasti voittamalla melko helpolla pelillä Ylöjärven mustat 2-0. Toisessa erässä tosin pientä tasoittumista, mutta pojat huolehtivat hyvin omista ”tonteistaan”. Aikalisällä valmentaja Jyri Juurakko sai pojat heräteltyä ja peli kääntyi voitoksi. YlöR Black - VilTä 0–2 (25–8, 25–21).

Toisessa pelissä vastassa olivat Ylöjärven valkoiset kovalla 4 pojan joukkueella. Tässä pojat kokivat karvaan tappion suoraan 0–2 (7–25, 14–25). Ongelmana oli toisaalta ensimmäisen pelin helppous mutta myös epäonnistuminen syötöissä. YlöR White-VilTä 2-0 (25-7, 25-14).

Kolmannessa pelissä vastassa oli Koijärven Kunto (KoiKu). Pienen tankkauksen jälkeen pojat unohtivat edellisen tappion ja saivat oman pelin kulkemaan, joten voitto pojille 2-0 (25-13, 25-15). Eniten kenttään ässiä takoi tällä kertaa Lenni Juurakko.

Tähdessä pelasivat Johannes Ruohonen, Onni Virtanen, Roope Talvilahti, Lenni Juurakko, Juuso Peippo, Oiva Mäkelä ja Teo Siven. Valmentajina toimivat Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen

D-poikien leiripäivä

D-pojat viettivät leiripäivää 11.2. yhteistoiminnallisen tekemisen, ravinnon ja testien äärellä. Leiripäivän vetivät joukkueenjohtaja Riitta Juslin, valmentaja Jyri Juurakko sekä valmentajavierailija Tanja Mäkelä.

D-pojat hiihtoloman aluksi Virroilla

Hiihtoloman alkajaisiksi 24.2. Tähden D-pojat matkustivat AM-turnaukseen Virroille. 

Turnaukseen lähtö oli alkuunsa vaakalaudalla useamman pojan sairastelujen, loukkaantumisten ja lomareissujen vuoksi, mutta joukkue saatiin kuin saatiinkin kokoon viiden pojan voimin. Päivään oli koottu neljä peliä, jotka pelattiin kahdesta erästä.

Ensimmäisenä vastassa oli Lempäälän Jyry (LeJy mustat). Peli oli hyvin tasainen kamppailu ja tilanne päättyi lopulta tasapeliin 1–1 (23–25, 25–20).  

Toisessa pelissä vastassa oli Rantaperkiön Isku. Tasaisuus oli tämän päivän teema, ja niin ikään peli päätyi tasan 1–1(25–21, 20–25). Lenni Juurakko joutui sivuun satutettuaan peukaloaan. 

Kolmannessa pelissä vastassa oli Porin Lentis, joka selvästi oli nuoremmalla peliporukalla koolla ja voitettavissa 0–2 (8–25,17–25). 

Neljäs peli oli isäntäjoukkue Virtoja vastaan. Pitkä päivä alkoi selvästi tuntumaan pojilla jaloissa, joten viimeisen erän vei Virrat. Tilanne siis tästäkin pelistä tasan 1–1 (19–25, 25–23).

Auliksen tilastojen tarkastelussa eniten ässiä lattiaan takoi päivänaikana Oiva Mäkelä.

Tähdessä pelasivat Johannes Ruohonen, Roope Talvilahti, Lenni Juurakko, Juuso Peippo ja Oiva Mäkelä. Valmentajina toimivat Jyri Juurakko ja Aulis Nieminen.