Otteluraportit

Tähden D-tytöt aloittivat kautensa Virroilla

Tähden D-tytöt pelaavat kaudella 2017-2018 lounaisen alueen D-ikäisten tiikerisarjaa. Vastassa sarjassa ovat syyskaudella Oriveden Ponnistuksen mustat, valkoiset ja siniset, Virtain Veikot, Messukylän Tovereiden Mega Tornado ja LP Kangasala Ilvekset. 

D-tyttöjen sarja alkoi sunnuntaina 1.10. Virroilla. Siirtyminen kolmesta neljään kenttäpelaajaan oli tyttöjen mielestä mukavaa. Pelaaminen tuntui joukkueesta paljon helpommalta ja rauhallisemmalta. Tämä myös näkyi, sillä erissä oli pallottelun sijaan pelaamisen tuntua. 

Ensimmäiset pelit OrPon sinistä ja valkoista vastaan olivatkin erittäin tasaisia ja pisteistä taisteltiin loppuun saakka. Tappiot olivat niukat. Päivän viimeisessä ottelussa VirtVe oli selkeästi parempi. 

Valmentaja Rilla Syrjäsen mielestä kauden ensimmäiseksi turnaukseksi joukkueella oli ihan hyvää tekemistä ja tappioista huolimatta paljon hyviä, harjoiteltuja juttuja oli nähtävissä. 

Liikkumisessa ja syöttämisessä on parannettavaa ja pelaajien on koko erän ajan muistettava, että pisteet on tehtävä itse pelaamalla, eikä odottaa pisteitä vastustajien virheistä. Lisää vain harjoittelemista niin hyvä tästä tulee, varsinkin kun tytöt kehittyvät niin nopeasti. 

Joukkueessa pelasivat Emma Äijö, Josefina Jokinen, Naomie Jeger, Tessa Päivärinta, Alisa Ritola, Tuuli Salonen, Mona Mäihäniemi, Saara Mäihäniemi ja Aysel Kar. Fanni Ritaranta oli loukkaantumisen vuoksi sivussa kokoonpanosta, mutta mukana kannustamassa joukkuetta

D-tytöillä turnaus Tampereella

D-tytöt suuntasivat syysloman lopulla, 21.10 Tampereelle Mesto MegaTornadon järjestämään tiikerisarjan toiseen turnaukseen. Edessä oli ottelut kolmea kovaa joukkuetta vastaan, joista vain Mestoa vastaan olimme aiemmin pelanneet viime kaudella.

Ensimmäinen ottelu oli Orpo mustaa vastaan. Peli lähti tasaväkisesti liikkeelle ja molemmin puolin verkkoa nähtiin hyviä suorituksia. Tilanteessa 8–8 Orpo sai koneensa lämpöiseksi, kun taas Tähdellä ei tahtonut mikään onnistua. Ensimmäinen erä päättyikin 25–12. Toiseenkaan erään peliä ei saatu käyntiin ja erä päättyi samaan numeroihin kuin ensimmäinenkin ja pöytäkirjaan tulokseksi kirjattiin 2–0 häviö.

Toisessa pelissä vastaan tuli kotijoukkue Mesto. Askelmerkit olivat samat kuin ensimmäisessä pelissä, eli erän alku oli hyvää, kunnes omien pisteiden tekeminen unohtui ja vastustaja karkasi erävoittoon. Toisessa erässäkään MesTo ei antanut Tähdelle mahdollisuuksia, joten tämäkin peli päättyi 2–0 häviöön. Kuvaavaa näihin peleihin Tähden osalta oli kommunikointiongelmat kentällä. Monta palloa tippui pelaajien väliin, kun kukaan ei ottanut vastuuta minä-huudolla.

Kolmanteen peliin Lp Kangasalan Ilveksiä vastaan oli puhuttu kentällä puhumisen tärkeydestä ja välipalloja saatiin peliin paljon paremmin kuin aiemmin. Valitettavasti ensimmäisessä erässä oli havaittavissa uskon puutetta omaan tekemiseen ja vastustaja voittikin sen selvästi 25–8. Toiseen erään kentälle saatiin luotua päivän parasta taistelutahtoa ja pisteitä alkoi kertyä. Erävoittoon asti pisteet eivät riittäneet. Erä vastustajalle 25–18 ja peli ansaitusti 2–0.

Syysloman repaleisen reeniviikon vaikutukset huomasi pelikentällä. Tappioista huolimatta peleissä oli nähtävissä myös paljon positiivista. Syötöt onnistuivat hyvin ja iskulyöntejäkin nähtiin jo useampi. Vielä kun jalat saadaan liikkeelle, palloa korkeammalle ja puhetta kentälle, niin seuraavissa turnauksissa on odotettavissa tiukkoja pelejä kaikkia lohkon joukkueita vastaan. 

Turnauksessa mukana olivat Alisa Ritola, Aysel Kar, Fanni Ritaranta, Tuuli Salonen, Emma Äijö, Tessa Päivärinta, Mona Mäihäniemi ja Naomie Jeger. Valmennuksesta vastasi Rilla Syrjänen.

D-tytöillä kotiturnaus Kolhossa

D-tytöt järjestivät kotiturnauksen Kolhon palloiluhallissa lauantaina 11.11. Vastustajina pelasivat OrPon valkoiset, OrPon siniset ja Virtain Veikot.

Päivän ensimmäisessä ottelussa OrPon valkoisia vastaan Tähden tytöt taisivat vielä olla unessa ja ottelu päättyi selvin lukeminen 2–0 (25–11, 25–15). Toisessa ottelussa vastaan tuli Virtain Veikot. Veikot ovat osoittaneet koko kauden olevansa kovassa pelikunnossa. Niinpä Veikot vei ja Tähti vikisi. Tulos 2-0 (25–3, 25–2). 

Päivän viimeisen pelin koittaessa oli Kolhon palloiluhalli jo hiljentynyt ja suurin osa joukkueista kotimatkalla. Ja niinhän se on, että kun väki vähenee niin pidot paranee. Kannustus oli huumaavaa ja tytöt heräsivät taistelemaan. Peliin lähdettiin voitto mielessä ja päivän häviöistä sisuuntuneena. Vastassa OrPon siniset. Viimeinen ottelu oli kauden paras peli tähän mennessä. Periksi ei annettu ja jokainen pallo pelattiin loppuun asti. Peli päättyi kuitenkin kolmannessa erässä OrPon voittoon 3–1 (26–24, 17–25, 10–15). Häviö johtui osittain siitä, että taktiikassa ei pysytty eli kolmen kosketuksen pelissä. Lisäksi vastustajan iskulyönnit yllättivät. 

Valmentaja Rilla Syrjänen kommentoi pelipäivää näin. Joukkue makselee edelleen oppirahoja uudessa sarjassa, peli kovenee koko ajan ja siihen pitää tottua. Jokaisessa pelissä tytöt toteuttivat treeneissä harjoiteltuja asioita. Vielä kun taktiikasta saadaan sama käsitys kaikille ja suoritukset automaattisiksi, niin peli lähtee kulkemaan paremmin. 

Jokainen uskalsi tehdä rohkeita ratkaisuja. Kaiken kaikkiaan koko ajan kehitytään ja parannetaan. Vastustajat ovat todella kovia tässä lohkossa ja meidän täytyy vaan jaksaa painaa omaa hommaa koko ajan enemmän ja paremmin, jotta voittoihin on mahdollisuus päästä kiinni. Fysiikkaa ja pelikäsitystä harjoittelemalla peli helpottuu. Hyvällä tiellä ollaan, vaikka voittosarake vielä nollaa näyttääkin!

Tärkeänä apuna pelipäivässä toimivat kirjureina ja tuomareina C- tytöistä Sonja ja Nelli sekä C1B2- tytöistä Milja, Ada ja Iiris. He seurasivat pelien kulkua aitiopaikalta ja heidän mielestään päivä sujui hyvin.  Pelin taso oli vaihtelevaa. Tytöt olivat kehittyneet viime vuodesta. Tytöille tuli monia hienoja yksittäisiä suorituksia ja monia pitkiä palloja vaikka ei virheiltäkään tietenkään vältytty. 

Kaikilla oli hyvää peliä ja uhrautumisia. Tytöt tsemppasivat hienosti toisiaan ja se sai aikaan onnistumisia. Kaikki pelaajat olivat innokkaita ja iloisia vaikka häviöt tuli. Turnaus sujui mallikkaasti ilman mutkia ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Lopuksi niin isot kuin pienemmätkin tytöt laittoivat musiikin soimaan ja loppuverryttelyksi tanssit pystyyn. 

Joukkueen taustajoukot olivat loihtineet kahvion täyteen herkkuja ja Power Cup -kassaa saatiinkin mukavasti karttumaan. Päivä oli järjestelyiltään onnistunut, tästä lämpöiset kiitokset aktiivisille vanhemmille. 

Joukkueessa pelasivat Fanni Ritaranta, Saara Mäihäniemi, Alisa Ritola, Josefina Jokinen, Naomie Jeger, Mona Mäihäniemi, Tuuli Salonen, Aysel Kar, Tessa Päivärinta ja Emma Äijö. Valmentajana Rilla Syrjänen ja joukkueenjohtajana Anne Päivärinta.

Tähden D-tytöt Orivedellä

Syksyn kierroksen viimeiset pelit pelattiin Oriveden palloiluhallissa 3.12. D-tytöt lähtivät matkaan itsevarmoina. Pelitaktiikkaa oli hiottu sekä omissa treeneissä, että D-poikien kanssa pidetyissä yhteistreeneissä. 

Ensimmäisenä vastaan asettui Messukylän Tovereiden Mega Tornado. Vastustaja tiedettiin kovaksi, mutta tällä kertaa tytöt aikoivat silti taistella joka pisteestä ja niin he tekivätkin. Peli eteni varsin tasaisesti, mutta jostain syystä erien lähestyessä loppuratkaisujaan Tähden tytöt herpaantuivat, hermostuivat ja menettivät tärkeitä pisteitä. Peli päättyi MesTolle 2-0 (25-18, 25-17). MesToa vastaan pelattiin kuitenkin koko tähänastisen peliuran paras ottelu ja tytöt huomasivat taitojensa olevan aivan samaa tasoa vastustajan kanssa. 

Seuraavat pelit etenivät lähes samalla kaavalla. Ensin vastaan tuli Oriveden Ponnistuksen Musta. Taas edettiin tasaisesti. Tähti oli jo välillä selvässä johdossa ja kaikki mahdollisuudet olisivat voittoon olleet, mutta jälleen loppua kohden he rupesivat vilkuilemaan pistetaulua. Tytöt hermostuivat, pelitaktiikka unohtui ja syntyi turhia virheitä. Ottelu päättyi OrPolle 0-2 (22-25, 18-25). Viimeinen peli LP-Kangasalan Ilveksiä vastaan 2-0 (25-9, 25-21).

Pelien jälkeen oli pukuhuoneessa pohdinnan paikka. Henkinen lukko on nyt saatava aukaistua, peliä rauhallisemmaksi ja tarkemmaksi. Joukkue suuntaa nyt katseet kevään kierrokselle, ja joulutauon aikana keskitytään edellä mainittuihin asioihin. 

Joukkueessa pelasivat Fanni Ritaranta, Naomie Jeger, Emma Äijö, Josefina Jokinen, Saara Mäihäniemi, Mona Mäihäniemi, Tessa Päivärinta, Aysel Kar, Tuuli Salonen ja Alisa Ritola. Joukkueenjohtajana Anne Päivärinta ja valmentajana Rilla Syrjänen.

Koko joukkue toivottaa kaikille hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2018.

Ilon ja riemun turnaus

Tähden D-tyttöjen vuosi alkoi turnauksella Ylöjärvellä 13.1. Joululoma oli tehnyt tehtävänsä, ja joukkue pelasi kauden parasta peliään. Kaikki olivat hereillä alusta asti ja pelaaminen oli joukkuepeliä isolla J:llä.

 Vastassa olivat A-Volley, Ylöjärven Ryhti ja Lempäälän Kisa. Kaikki ottelut päättyivät Tähden voittoihin 2–0. 

Turnauksen jälkeen valmentaja Rilla Syrjänen oli tyytyväinen ja kommentoi, että tytöillä oli hyvä keskittyminen ja tekemisen meininki joukkueena. Saatiin vihdoinkin siirrettyä treenatut asiat pelikentälle, niin tulosta alkoi tulemaan. Vieläkin on parannettavaa ja petrattavaa mutta iso harppaus on otettu syksyn peleistä sekä pelillisesti että tuloksellisesti. 

Tästä on hyvä jatkaa!

Peleissä olivat mukana Naomie Jeger, Josefina Jokinen, Emma Äijö, Alisa Ritola, Fanni Ritaranta, Tessa Päivärinta, Saara Mäihäniemi, Tuuli Salonen ja Mona Mäihäniemi. Sairastuvalle jäi Aysel Kar.