Otteluraportit

Tähden D2-tytöille tiikerisarjan mestaruus kotiturnauksessa

Tähden D2-tytöt ottivat riemukkaan lentopallomestaruuden viikonloppuna 8.–9. huhtikuuta Mäntässä pelatussa Lounais-Suomen tiikerisarjan A-finaalissa. Turnauksessa oli mukana kaksitoista parasta yhteensä 32 joukkueesta. Vilppulan Tähdeltä oli mukana peräti kaksi joukkuetta.

Olena Volkovan ja Titta Soimasuon valmentama D2-joukkue otti lauantaina selvän voiton omassa alkulohkossaan ja eteni näin suoraan kahdeksan parhaan joukkoon. Sunnuntain puolivälierissä joukkue otti 2–0 voiton Littoisten Työväen Urheilijoiden Keltaisista.

Välierässä vastaan asettui Piikkiön Kehityksen joukkue, jonka Tähden D2-tytöt voittivat helposti numeroin 2–0. Näin loppuotteluun vastaan asteli LP-Kangasalan taitava porukka, jonka kanssa tytöt ovat mitelleet paremmuuttaan monet kerrat tänä talvena.

Loppuottelun ensimmäinen erä meni puhtaasti Tähden komennossa. Toisessa erässä LP-K aloitti hurjan rynnistyksen. Vastustajan mennessä johtoon Tähden peli meni sekaisin, ja epäonnistumiset seurasivat toisiaan. Toinen erä menikin lopulta selvästi LP-K:lle.

Kolmannen erän alussa Tähti otti jo monen pisteen kaulan, mutta Kangasalan tytöt kirivät piste pisteeltä eron umpeen. Näin ottelun lopusta kehkeytyi huikea jännitysnäytelmä, jossa yleisö eli täysillä mukana. Voitto ratkesi lopulta jatkopalloilla Tähdelle numeroin 1–2 (11–25, 25–20, 14–16).

Tähden joukkueessa taistelivat Laurat Balode, Kopare ja Yläjärvi, Liisa Soimasuo, Ronja Mäkinen ja Josefina Takala. Tytöt ovat syntyneet vuosina 2004–2006, eli osa tytöistä on vielä E-ikäisiä. Joukkueen tsempparina palkittiin Liisa Soimasuo.

D2-tyttöjen voitto jatkoi Tähden menestystä, joka alkoi puolitoista viikkoa sitten A-poikien SM-kullasta. Tuoreet Suomenmestarit olivatkin sunnuntaina jakamassa tytöille palkintoja halausten kera.

Tähden järjestämä turnaus keräsi Mäntän koulukeskuksen liikuntasalille yli 150 pelaajaa ja talkoolaista kahdeksi päiväksi. Lisäksi paikalla oli koko turnauksen ajan poikkeuksellisen runsaasti yleisöä seuraamassa pelejä ja kertaamassa vielä viikon takaisia SM-tunnelmia.

D2-tytöt haastavasta välieräturnauksesta A-finaaliin

Tähden D2-tytöt taipuivat kahteen tasapeliin ja ottivat kaksi voittoa välieräturnauksessa, jonka Aitolahden Riento järjesti Linnainmaan koululla Tampereella 25.3.

Alueen tuoreella päätöksellä A-finaaliturnauksen järjestäjäksi lupautunut joukkue pääsee mukaan finaaliin, vaikka välieräturnauksen menestys ei sitä takaisi. Haasteista huolimatta tytöt lunastivat myös pelaamalla paikkansa A-finaalissa, jonka Vilppulan Tähti järjestää 8.-9.4. Mäntän koulukeskuksessa.

Tähti lähti välierätaistoon viiden tytön voimin Liisa Soimasuon toipuessa vielä mahataudista. Ensimmäisessä pelissä joukkue sai vastaansa Salon Viestin Blackin, joka pyöritti ensimmäisessä erässä peliä. Toiseen erään Olena Volkova muutti hieman pelijärjestystä ja sai pelin kääntymään Tähden voitoksi. Kahden erän peli päättyi tasapeliin 1-1 (23-25, 25-9).

Toisessa pelissä Tähti kaatoi puhtaasti 0-2 (11-25, 5-25) Vammalan Lentopallon BRZ P:n. Kolmannessa pelissä liikkuvainen Maskun Katajan Sudet sekoitti Tähden peliä jo pelkällä äänekkyydellään. Hämäläisen hiljaiseen pelityyliin tottunut Tähti häkeltyi huutomyrskystä ja taipui tasapeliin 1-1 (18-25, 26-24).

Viimeisessä pelissä vastaan asettui isäntäjoukkue Aitolahden Riento, joka sai Tähdeltä paljon ilmaisia pisteitä syöttö- ja hyökkäysvirheistä. Tähti voitti ottelun silti selvin numeroin 0-2 (11-25, 15-25).

Välieräturnaus osoitti, että lounaisimmassa Suomessa pelattu 2-lohko tuo lopputurnaukseen tiukkoja vastustajia, joita ei kannata väheksyä yhtään. Kun Tähden pelaajista osa pelasi hieman puolikuntoisena ja pienistä vammoista kärsien, ei peliin saatu sitä systemaattisuutta ja tarkkuutta, jota joukkueelta on talven mittaan totuttu näkemään.

Välieräturnauksessa pelasivat Josefina Takala, Ronja Mäkinen sekä Laurat Balode, Kopare ja Yläjärvi.

Tähden D2-tytöt sarjan kärjessä välieriin

Hiihtoloman loppua vietettiin lentopallon parissa Kangasalla Pikkolan koululla, missä järjestettiin 5.3. D-tyttöjen tiikerisarjan A-pooliturnaus. Tähden D2-tyttöjen joukkue näytti vastustajille, että sujuu se lentopallo pienen loman päätteeksikin.

Vampulan Urheilijoiden joukkue kohdattiin tämän vuoden puolella toistamiseen. Vampulan tytöt olivat luovuttaneet jo ennen pelin alkua. Ensimmäisessä erässä näytti jopa siltä, että Tähti saa kauden ensimmäisen 25–0 erävoittonsa. Aivan erän lopussa tytöt tekivät kuitenkin pari omaa virhettä, joilla Vampula sai avattua pistetilinsä. Toisessa erässä Tähti teki Vampulalle muutaman pisteen enemmän, ja näin ottelu päättyi Tähdelle 2–0 (25–2, 25–9).

Toisessa pelissä kohdattiin jälleen vanha tuttu Virtain Veikot. Nyt latausta oli jo paljon enemmän. Virrat pisti varsinkin toisessa erässä tiukasti vastaan, ja erä katkesi vasta jatkopalloilla. Tulos 2–0 (25–13, 26–24) osoitti, että pienikin herpaantuminen pelissä tarjoaa tasaveroiselle vastustajalle mahdollisuuden nousta voittoon.

Viimeinen peli LP-Kangasalan ykkösjoukkuetta vastaan noudatteli Virtain pelin henkeä. Ensimmäisessä erässä Tähti näytti kaapin paikan, mutta toisessa erässä Kangasalan taitavat tytöt hiipivät kannoille. Numerot 0–2 (14–25, 20–25) kuitenkin Tähdelle.

Näin tytöt lähtevät kahdesta lohkosta ja niiden sisällä olevista pooleista rakentuneen sarjan 1-lohkon kärkijoukkueena kohti välieriä, jotka pelataan 25. tai 26.3. Silloin vastaan tulee uusia joukkueita lounaisimmasta Suomesta.

Viimeisessä pooliturnauksessa pelasi tuttu kuusikko: Laurat Balode, Kopare ja Yläjärvi, Ronja Mäkinen, Liisa Soimasuo ja Josefina Takala. Valmennuksesta vastasi Olena Volkova.

D2-tytöillä voittoisa kotiturnaus

Tähden nuoremmat D-tytöt ottivat kolme selvää voittoa Mäntän koulukeskuksessa 12.2. järjestetyssä kotiturnauksessa. Tällä kertaa turnauksen alkuun saatiin vähän ylimääräistä jännitystä, kun saliin levisi voimakas palaneen käry. Palokunta hälytettiin paikalle tarkistamaan paikat, ja sali tuuletettiin hyvin ennen turnauksen alkamista. Selvää syytä käryyn ei kuitenkaan löytynyt.

Päivän ensimmäinen ottelu pelattiin Tähden vanhempia D-tyttöjä vastaan. D1-tytöt eivät saaneet peliään kulkemaan kunnolla. D2-tytöt taas pyörittivät omaa peliään tarkasti ja huolellisesti. Tuloksena oli 0-2 (7-25, 12-25) voitto.

Toiseen otteluun LP-Kangasalan ykkösjoukkuetta vastaan valmentajat Olena Volkova ja Titta Soimasuo tiivistivät peliä viiden tytön kiertoon. Tiukan vastuksen aiemmin tällä kaudella antanut LP-K ei pysynytkään Tähden vauhdissa ensimmäisen erän alun jälkeen. LP-K kyllä nosti hyvin Tähden syötöt, mutta ei saanut omia hyökkäyksiään kulkemaan kunnolla. Hyvät pallorallit päättyivät näin toistuvasti Tähden voittoon. Loppunumerot 2-0 (25-12, 25-12) olivat LP-K:n heikoimmat Tähteä vastaan tällä kaudella.

Aitolahden Rientokaan ei pystynyt tarjoamaan vastusta Tähdelle. Tytöt nappasivat heti ensimmäisessä erässä hyvillä syötöillä ja hyökkäyksillä selvän johdon, jota kasvattivat tasaisesti erän loppuun asti. Toisen erän alussa Aitolahti sai muutaman pisteen Tähden omista virheistä ennen kuin peliin löytyi taas hyvä rytmi. Lopputulos 2-0 (25-5, 25-13) kertoi Tähden vahvuudesta.

Tähden pelipaitaa kantoivat tässäkin turnauksessa Ronja Mäkinen, Liisa Soimasuo, Josefina Takala sekä Laurat Balode, Kopare ja Yläjärvi, joka vietti 12-vuotissyntymäpäiväänsä harrastuksen parissa.

D2-tytöt voittoihin kevään ensimmäisellä kierroksella

Tähden D2-tyttöjen kevätkausi alkoi sunnuntaina 22. tammikuuta turnauksella Huittisissa. Syksyn lohkojako oli vaihtunut poolikierroksiin, joissa vastukset ovat entistä tasaisempia. Kevään kierroksilla uutta on vapaa syöttö, jota osa Tähden tytöistä käyttikin innolla. Syöttösääntö säilyi muilta osin ennallaan eli syöttövuoro vaihtuu aina kahden syötön välein.

Ensimmäisessä pelissä vastaan saatiin kotijoukkue Vampulan Urheilijat, joka ei tarjonnut kovin suurta harmia tytöille. Omat virheet leimasivat kuitenkin Tähden peliä niin, että loppunumerot 0–2 (12–25, 12–25) olisivat voineet olla vielä selvemmätkin. Suuren osan Vampulan saamista pisteistä teki näet Tähti omilla virheillään.

Virtain Veikkoja vastaan valmentajat Olena Volkova ja Titta Soimasuo muuttivat hieman ryhmitystä. Nyt alkoikin sujua paremmin, ja parantunut passipeli antoi pohjaa kunnon hyökkäyksille. Virrat tarjosi ensimmäisessä erässä tiukan vastuksen, ja kentällä nähtiin mainioita palloralleja. Toisessa erässä Tähden vahvempi hyökkäyspeli alkoi tuottaa tulosta, ja Tähti veikin ottelun numeroin 2–0 (25–22, 25–13).

Viimeisessä pelissä LP-Kangasalan 1-joukkuetta vastaan Tähden tyttöjen liike oli alkuun hukassa. Kangasalan joukkue on aloittanut nyt keväällä myös C-sarjassa ja se näkyi pelissä. Joukkue pelaa samantyyppistä rohkeaa peliä kuin Tähti: syöttää ja iskee napakasti. Ensimmäisessä erässä Tähti joutuikin nöyrtymään liikkuvammin ja huolellisemmin pelanneelle Kangasalalle.

Erätauolla valmentajat takoivat lisää liikettä tyttöjen jalkoihin ja päähän. Toinen erä etenikin tasaisissa pisteissä mutta Tähden johtaessa niukasti alusta loppuun. Näin ratkaisu siirtyi kolmanteen erään. Siinäkin jännitys säilyi loppuun asti, kun tilanteessa 14–11 Laura Yläjärvi syötti ensimmäisen syöttönsä verkkoon. Vaikka valmentajat huusivat yhteen ääneen syöttämään varman päälle, pisti Laura kylmähermoisella hyppysyötöllä ässän keskelle vastustajan kenttää. Näin peli päättyi Tähden 2–1 (17–25, 25–22, 15–12) voittoon.

Liisa Soimasuo pelasi tässäkin turnauksessa varmaa ja virheetöntä peliä hyökäten ja hakien palloja uhrautuvasti. Rohkeasti hyökkäävä Laura Yläjärvi teki paljon pisteitä omalle joukkueelle ja aika usein myös vastustajalle, kun pienen kentän rajat tulivat vastaan. Laura Baloden ulottuvuus ja varmuus pelin kaikilla osa-alueilla ovat joukkueen selkäranka.

Laura Kopare on parhaimmillaan passarina, mutta hienosti hän jujutteli tai saatteli verkolla useammankin pallon vastustajan kenttään. Josefina Takala ahertaa aina siinä paikalla, missä pitää. Positiivinen Josefina ei masennu, vaikka verkko hänen osaltaan onkin vielä vähän korkealla. Joukkueen varma nostelija ja passari Ronja Mäkinen matkaili tämän turnauksen ajan.

Tähden D2-tytöt voitokkaina joulutauolle

Vilppulan Tähden D2-tytöt voittivat sunnuntaina 18. joulukuuta kaikki pelinsä syyskauden viimeisessä turnauksessa Virroilla ja ottivat lohkovoiton häviämättä yhtään ottelua koko syksynä.

Olena Volkovan ja Titta Soimasuon valmentama iskujoukko sai Virroilla vastaansa LP-Kangasalan ykkös- ja kakkosjoukkueet sekä Aitolahden Riennon. Ensimmäisenä kohdattu LP-K:n kakkosjoukkue oli taidoiltaan selvästi Tähteä heikompi. Tytöt pyörittivät omaa peliään rauhallisesti ja ottivat helpon 2–0 (25–4, 25–6) voiton.

Aitolahden Riento pyristeli vastaan vain vähän enemmän. Tytöt saivat kuitenkin vastustajan pallot nousemaan hyvin. Kun passitkin osuivat kohdalle, sai joukkue kehitellä omat hyökkäyskuvionsa rauhassa. Lähes virheettömästi pelannut Tähti voitti numeroin 0–2 (9–25, 9–25).

Päivän viimeinen vastustaja, Kangasalan taitava ykkösjoukkue tarjosikin jo tiukan vastuksen tytöille, joiden takaraivoissa kummittelivat aiemmat helpot voitot. Ensimmäisessä erässä Tähden peli rullasi hyvin, vaikka Kangasala hengitti koko ajan niskaan vain muutaman pisteen päässä.

Toiseen erään osuneen virhesuman seurauksena Kangasala pääsi aivan kannoille. Erä- ja ottelupallo oli todellinen tahtojen taistelu. Molemmat joukkueet hakivat palloa vimmatusti, ja kentällä nähtiin parikin ihmepelastusta. Lopulta pitkän ratkaisupallon ja koko ottelun vei Tähti numeroin 2–0 (25–19, 25–23).

Tähden D2-tytöt ovat antaneet vastustajilleen vain yhden ainoan erän koko syksynä. Kovin epätasainen alkusarja ei ole tarjonnut ehkä riittävästi haastetta pitkään yhdessä pelanneelle joukkueelle. Todellinen osaaminen mitataankin heti tammikuusta alkaen, kun uusi poolijako tuo vastaan entistä tasaisempia vastustajia.

Joukkueessa pelaavat Laura Balode, Laura Kopare, Ronja Mäkinen, Liisa Soimasuo, Josefina Takala ja Laura Yläjärvi.

Tähden D2-tytöt jatkavat lohkonsa kärjessä

Tähden D2-tytöt ottivat kolme voittoa Kangasalla 26.11. pelatussa tiikerisarjan turnauksessa ja jatkavat puhtaalla pelillä oman lohkonsa kärjessä. Olena Volkovan valmentama ryhmä sai kuitenkin pelata entistä tiukempia pelejä voitot ansaitakseen. Joukkueiden väliset erot ovat tasoittuneet alkusyksystä, mikä tuo peleihin uutta jännitystä.

Ensimmäiseksi Tähteä vastaan asettui Oriveden Ponnistuksen joukkue, jolle tytöt näyttivät kaapin paikan numeroin 0–2 (10–25, 15–25). Tytöt pyörittivät omaa peliään rauhallisesti OrPo:n kustannuksella.

Toisessa pelissä kohtasivat Tähden molemmat joukkueet. Edellisenä päivänä pelattu harjoituspeli poisti ylimääräistä jännitystä nuorempien D-tyttöjen pelistä. Ensimmäisessä erässä D2-tyttöjen peli pyörikin virheittä. Toisessa erässä joukkueelle tuli tukku omia virheitä, joka näkyi myös pisteissä. Ottelu päättyi lopulta D2-tyttöjen voittoon numeroin 0–2 (5–25, 14–25).

Päivän viimeisessä pelissä kohdattiin Virtain vauhdilla kehittyvä joukkue. Ensimmäisessä erässä tasaiset pallorallit kääntyivät Tähden voitoksi. Toisessa erässä varmemmin pelannut Virrat pääsi jo monen pisteen karkumatkalle, kun Tähden tyttöjen peli hajosi virheisiin. Erän lopussa tytöt saivat jälleen pelirytmistä kiinni ja kirivät Virtain etumatkaa umpeen. Loppukiri ei riittänyt kuitenkaan voittoon, ja näin Tähti hävisi ensimmäisen eränsä tänä syksynä. Kolmas erä eteni tasaisissa pisteissä alusta loppumetreille, mutta Tähden tytöt veivät lopulta erän ja koko ottelun 2–1 (25–16, 21–25, 15–11).

Joukkueessa pelasivat Ronja Mäkinen, Josefina Takala, Liisa Soimasuo, Laura Balode, Laura Kopare ja Laura Yläjärvi. Syyskauden viimeinen turnaus pelataan Virroilla 18.12.

Tähden D2-tytöt virheistä huolimatta voittoihin

Tähden D2-tytöt ottivat voitot kaikista kolmesta pelistään Tampereella 6.11. pelatussa tiikerisarjan turnauksessa. Linnainmaan koululla järjestetty turnaus toi tyttöjä vastaan entistä tiukempia vastuksia, joten pelit eivät olleet helppoja.

Päivän ensimmäinen vastustaja oli isäntäjoukkue Aitolahden Riento, joka ei kovin paljon vastusta tarjonnut. Peli päättyi Tähden tyttöjen selvään 2–0 (25–9, 25–5) voittoon.

Seuraava peli olikin tähän mennessä syksyn tiukin. LP-Kangasalan 1-joukkue ei antanut yhtään pistettä ilmaiseksi. Kangasalan tytöt napauttelivat väliin tiukkoja iskuja ja löysivät hyvin tyhjät reiät erityisesti Tähden takakentältä. He myös puolustivat hyvin, joten löysiä sormilyöntejä heille oli turha tarjoilla.

Ensimmäisen kerran tänä syksynä vastustaja hengitti koko pelin ajan aivan tyttöjen niskaan, mikä hermostutti selvästi joukkuetta. Helpot virheet tarjosivat lisäksi monta ilmaista pistettä vastapuolelle. Kaikesta huolimatta peli päättyi Tähdelle 0–2 (21–25, 20–25).

Päivän viimeisessä pelissä vastaan tulivat Tähden D1-tytöt, ensimmäisen kerran tänä syksynä. Pelin jännityskerroin oli sen verran suuri, että D2-tytöille tuli ensimmäisessä erässä joukko turhia virheitä. Vasta erän lopussa tytöt alkoivat saada kunnolla kiinni omasta pelistään. Voitto Tähden D1-joukkueesta tuli numeroin 2–0 (25–17, 25–12).

D2-tytöt johtavat syyskierroksen puolivälissä omaa lohkoaan puhtaalla pelillä. Turnaus osoitti kuitenkin sen, että turhaan hermoiluun ei ole varaa, kun vastustajat kovenevat. Olena Volkovan ja Titta Soimasuon valmentamassa joukkueessa pelaavat Liisa Soimasuo, Josefina Takala, Ronja Mäkinen sekä Laurat Balode, Kopare ja Yläjärvi. Joukkuetta johtaa Susanna Yläjärvi.

D2-tytöt helppoihin voittoihin kotiturnauksessa

D-tyttöjen lentopallokausi alkoi suunnattomalla salihässäkällä 15.10. Syysloman aluksi järjestettyyn kotiturnaukseen oli varattu Mäntän koulukeskuksen sali. Edellisiltana selvisi kuitenkin puolivahingossa, että saliin oli tehty varaus myös salibandyturnausta varten.

Monta soittoa ja hikipisaraa myöhemmin turnaus saatiin siirrettyä Parkkivuoreen, joka oli varattu Tähden B-tyttöjen emännöimää A:n tasoturnausta varten. Isolla kentällä pelattavaksi suunniteltu A:n turnaus pelattiin lopulta poikittain lohkossa, jolloin D-tytöt mahtuivat pelaamaan oman turnauksensa viereisissä lohkoissa.

Oriveden Ponnistus ja LP-Kangasalan 2-joukkue olivat pelkkiä vastaantulijoita Tähden tytöille. OrPo kaatui numeroin 2–0 (25–5, 25–3) ja LP-K 2 lukemin 0–2 (7–25, 1–25). Jalkapallotermejä käyttäen voisi sanoa, että palloa pelattiin yhteen maaliin.

Viimeisessä pelissä vastaan tuli tuttu kilpakumppani Virtain Veikot, nyt tosin huomattavasti nuorentuneella kokoonpanolla. Ari Juvakan valmentama joukkue tarjosi jo hyvän vastuksen tytöille, vaikka suuri osa virtolaisista pelasikin viime vuonna vielä E-tytöissä koppipalloa. Tähden tyttöjen kokemus käänsikin pitkät pallorallit ja erät selvästi isäntäjoukkueelle. Loppunumeroiksi varmistuivat 0–2 (13–25, 13–25) Tähdelle.

Tytöt pelasivat virheettömästi ja turhia riskejä kaihtaen. Selvästi heikompia joukkueita vastaan riitti, että oma peli pyöri hyvin. Tytöt eivät tehneet koko turnauksen aikana juuri lainkaan syöttö- ja vastaanottovirheitä. Kun myös passit nousivat mukavasti, saivat tytöt pyörittää pelikentän tapahtumia omassa tahdissaan.

Olena Volkovan ja Titta Soimasuon valmentamassa joukkueessa pelasivat Laurat Yläjärvi, Balode ja Kopare, Liisa Soimasuo, Ronja Mäkinen ja Josefina Takala.

D2-tytöt Tähti-turnauksen voittoon

Olena Volkovan ja Titta Soimasuon luotsaamat Tähden D2-tytöt ottivat rennon turnausvoiton 18. syyskuuta pelatussa Tähti-turnauksessa Parkkivuoressa. Turnaukseen saatiin yhteensä kuusi joukkuetta. Mukana olivat myös Tähden D-pojat, kun poikien omaan turnaukseen ei saatu tarpeeksi joukkueita.

Alkulohkon ensimmäisessä pelissä tytöt nappasivat helpohkon 2–0 (25–16, 25–9) voiton Petäjäveden Petäjäisistä. Toisessa pelissä vastassa olivat Tähden D-pojat, jotka eivät pystyneet tarjoamaan vastusta kokeneemmille D2-tytöille. Voitto tuli numeroin 2–0 (25–8, 25–7).

Ristikkäisotteluissa tytöt kohtasivat Korpilahden Pyrinnön, joka osoittautui niin ikään melko helpoksi vastukseksi. Voitto Korpilahdesta saatiin numeroin 2–0 (25–12, 25–6).

Kultaottelusta oli odotettavissa tiukempi, sillä Koijärven Kunto oli toisessa alkulohkossa ottanut niin ikään selvät voitot vastustajistaan. Ensimmäisessä erässä Koijärvi pystyikin vielä hyvin Tähden vauhdissa. Toisessa erässä KoiKu antautui tyttöjen pyörityksessä, ja voitto heltisi numeroin 2–0 (25–19, 25–14).

Neljällä pelattu turnaus osoitti, että D2-tytöjen peli sujuu mukavasti jo kauden alkaessa. Turnauksessa pelasivat Liisa Soimasuo, Ronja Mäkinen, Josefina Takala sekä Laurat Balode, Kopare ja Yläjärvi.
Hopeaa turnauksessa otti Koijärven Kunto. Kolmas oli Korpilahden Pyrintö, neljäs Petäjäveden Petäjäiset, viides Vilppulan Tähti D1 ja kuudes Vilppulan Tähti D-pojat.

Tähden D2-tytöille hopeaa Supi-turnauksessa

Vilppulan Tähden D2-tytöt saivat riemukkaan alun kaudelleen Tampereen Vuores-talossa 4.9. pelatussa Supi-turnauksessa. Tytöt lähtivät turnaukseen pelaamaan rohkeasti kuudella, kun neljällä pelattavaan turnaukseen ei ilmoittautunut riittävästi joukkueita. Joukkueeseen kuuluu kuusi tyttöä.

Kuudella pelaamista ehdittiin harjoitella vain kerran. Omat pelipaikat opeteltiin pukuhuoneessa hetkeä ennen ensimmäistä peliä. Valmentajat Olena Volkova ja Titta Soimasuo huutelivat kentän laidalta ohjeita, missä vaiheessa paikkaa pitää vaihtaa.

Harjoitusmielessä ja ilman menestymisen paineita turnaukseen lähteneet tytöt pelasivat rennosti ja taidokkaasti. Vastustajan syötöt nousivat hyvin. Oma hyökkäyspelikin toimi mallikkaasti aina, kun aloitusnosto saatiin kunnolla passarille. Vapaa aloitus tarjosi mahdollisuuden kokeilla myös yläkautta syöttöä.

Ensimmäisessä pelissä tytöt kohtasivat Nurmon Jymyn Flaken, joka alkujännityksestä päästyään antoi Tähdelle tiukan vastuksen. Ensimmäisen erän Tähti voitti helposti. Toisessa erässä Nurmo ehti ottaa jo kymmenen pisteen kaulan, kunnes Tähden tytöt saivat jälleen omasta pelirytmistään kiinni. Nurmo vei kuitenkin niukasti toisen erän, ja ottelu päättyi tasapeliin 1–1 (14–25, 25–24).

Alkulohkon toisessa pelissä vastaan tuli Lempäälän Kisa -05, tuttu joukkue viime vuodelta. LeKi:n pelaaminen kuudella oli vielä paljon horjuvampaa kuin Tähden tytöillä. Peli päättyikin Tähden helppoon 2–0 (25–7, 25–10) voittoon ja samalla lohkovoittoon selvällä piste-erolla toiseksi tulleeseen Nurmon Jymyyn.

Ensimmäisessä sijoitusottelussa Tähti kohtasi Someron Pallon. Ensimmäinen erä SoPaa vastaan oli tasainen ja jännittävä. Toisessa erässä Tähti lähti karkumatkalle, ja SoPa antautui täysin. Ottelun numerot selvästi Tähdelle 2–0 (25–22, 25–6).

Loppuottelussa Tähti sai vastaansa Lempäälän Kisan -04-tytöt. Kokeneempi LeKi vei ensimmäisessä erässä Tähden tyttöjä mielin määrin. Erän lopussa Tähti sai lopulta oman pelinsä kulkemaan ja kiusasi LeKiä nappaamalla eräpallotilanteessa vielä kuusi tai seitsemän pistettä. Toisessa erässä Tähden tytöt tarjosivat hyvän vastuksen, vaikka LeKi johti tasaisesti 4–5 pisteellä koko erän.

LeKi -04 otti turnauksessa kultaa, Tähti hopeaa ja Nurmon Jymy Flake pronssia.

Valmentajat ovat hioneet syksyn mittaan tyttöjen perustekniikkaa, mutta myös pelikuvioita on opeteltu. Joukkueessa pelaavat 2006 syntyneet Josefina Takala ja Laura Balode, 2005 syntyneet Liisa Soimasuo sekä Laurat Kopare ja Yläjärvi sekä 2004 syntynyt Ronja Mäkinen.