Otteluraportit

Uusin tuulin turnaukseen

D2-ikäisten tyttöjen ensimmäinen turnaus käytiin viime viikon lauantaina Kangasalalla. Joukkue oli edelliskaudesta pienentynyt entisestään ja joukkueessa mukana on tällä hetkellä kuusi innokasta pelaajaa. Samoin myös sekä valmentajan että joukkueenjohtajan vaihdos toi uutta ilmettä joukkueeseen.

Tyttöjä tällä kaudella valmentava Iiris Luoma on itsekin ollut aktiivipelaaja ja nyt oman uran päätyttyä, hän lähti rohkeasti valmentamaan tätä tyttökuusikkoa. Kuluneen syksyn aikana oli myös otettu käyttöön uusi kuvio kentällä ja nyt lähdettiin tätä testaamaan ensimmäistä kertaa kentällä.

Ensimmäinen peli oli Kangasalan LPK Pöllöt joukkuetta vastaan ja tuossa pelissä näkyi selvästi jännitys niin pelaajien kuin valmentajankin kohdalla. LPK Pöllöt veivät ensimmäisen pelin selvästi lukemin 2–0 (25–10, 25–8).

Toisessa pelissä vastaan tuli tutumpi naapuriseura OrPo. Ensimmäisen pelin jälkeen jännitys oli joukkueesta karissut pois ja saimme nähdä jännittävän ja tasaisen pelin näiden joukkueiden kesken. Orivesiläiset olivat tällä kertaa niukasti parempia vieden 2–0 voiton pistein 25–17, 25–22. Harmittavan pienestä jäi toisen erän voitto kiinni, välillä tytöt johtivat erää jo useamman pisteen voimin.

Kolmanteen peliin lähdettiin selvästi altavastaajina, sillä vastassa oli selvästi kokeneempi ja ulottuvaisempi joukkue Ylöjärveltä. Vastustajapelaajat olivat tähtijoukkuetta huomattavasti fyysisesti pidempiä ja kehittyneempiä pelitaidoillaan. Upeasti tytöt kuitenkin vastaanottivat iskulyönnit  ja menivät rohkeasti palloihin, vaikka kyyti oli kylmää. Ylöjärven Pallo vei erät 2–0 (25–7, 25–9).

Viimeinen ottelu oli tamperelaista SuPi Volleytä vastaan. Jälleen nähtiin tasainen ottelu ja kummankin erän aikana oli tytöillä jo monen pisteen etumatka vastustajaan. Kuitenkin vastustaja kiri molemmissa erissä kiinni ja ohi, joten tämäkin ottelu meni vastustajalle 2–0 (25–18, 25–19).

Siihen nähden, että kausi aloitettiin uuden valmentajan luotsaamana uusilla pelikuvioilla, ne ovat tuoneet tyttöihinkin uutta potkua ja iloista ilmettä roppakaupalla. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin kohti tulevia koitoksia. Joukkueessa pelasivat Elli Harsu, Siiri Juupaluoma, Inka Lahtela, Silja Tuovinen, Alisa Vierola ja Anni Äijö. Valmennuksen apuna toimi Veera Harsu ja joukkueenjohtajana Sari Äijö.

Kirsi Tuovinen

D2-tytöt Tampereella

Tähden D2-tytöt pelasivat 12.10. Tampereella kolme peliä, joista tuloksina kaksi voittoa ja yksi niukka tappio.

Päivän ensimmäinen ottelu oli Kangasalan Kettuja vastaan, josta tytöt nappasivat ansaitusti kauden avausvoittonsa erin 2–0 (25–21, 25–18).

Toisessa ottelussa vastaan asettui Hämeenlinna Valkoinen, jonka kanssa tytöt väänsivät kolme erää. Ensimmäisestä erästä tuli voitto pistein 25–16 ja toiseen erään tytöt saivat unelma-alun ja johtivat jo pistein 6–0, mutta tässä kohtaa hiipi ilmeisesti helpon voiton tunne ja vastustaja kuittasikin erän itselleen pistein 19–25. Kolmanteen erään lähtiessä tytöt olivat selvästi päättäneet pelin voittaa ja veivätkin kolmannen erän pistein 15–7 ja koko pelin 2–1.

Ennen päivän viimeistä peliä oli reilun tunnin mittainen tauko, mikä hieman näkyi Supia vastaan pelatussa, päivän kolmannessa pelissä. Vaikka tyttöjen ote ei aivan ollut samanlaista, kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä, niin tasainen vääntö tuli päivän viimeisestäkin pelistä. Ensimmäisessä erässä Tähti oli jo useamman pisteen takamatkalla, eikä huima kiri erän lopussa aivan riittänyt ja erä Supille 23–25, toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi, mutta hieman tyttöjen ote alkoi lipsumaan ja Supi kuittasi myös toisen erän 22–25 ja koko ottelun 0–2.

Koko päivän ajan tyttöjen tekemisessä oli ennen näkemätöntä rauhallisuutta ja malttia pelata kolmen kosketuksen kautta, hieman vaikeammistakin paikoista. Näin tuli myös niitä onnistuneita hyökkäyksiä, joita tarvitaan pelien voittamiseen. Päivän aikana nähtiin monia pitkiä palloralleja, uhrautuvaa puolustamista ja viimeiseen asti pelaamista. Ja se kaikkein tärkein, peli-ilo, loisti jokaisen pelaajan kasvoilta. Valmentaja Iiris kehuikin olevansa joukkueen esityksestä jopa hieman yllättynyt ja todella ylpeä.

Tampereella mukana olivat pelaajista Anni Äijö, Silja Tuovinen, Elli Harsu, Alisa Vierola ja Siiri Juupaluoma. Valmentaja Iiris Luoma, apunaan Veera Harsu ja Heidi Jokinen. Joukkuetta johtaa Sari Äijö.

D2-tytöille kolme voittoa Karvialta

D2-tyttöjen marraskuun ensimmäisen turnauksen järjesti Karvian Kiri. Aamulla aikaisin joukko iloisia pelaajia kera huoltojoukkojen starttasivat kohti Karviaa. Menomatkalla haettiin yhteishenkeä yhteislaululla ja musiikin kuuntelulla. Räntäsateessa saavuttiin Karvia-talolle, jossa turnaus pidettiin.

Edessä oli kolme peliä käsittävä pelipäivä. Päivän ensimmäisenä vastustajana oli Oriveden Ponnistuksen White joukkue. Tähtipelaajamme vaikuttivat hiukan uneliailta ensimmäisen erän ajan ja hävisivät sen niukasti viidellä pisteellä. Erien välissä saatiin pelikuviot kuntoon, ja tytöt tulivat taisteluintoa uhkuen kentälle toiseen erään. Jokaisesta pisteestä taisteltiin, ja välillä Tähti oli jo useamman pisteen takamatkalla. Tasainen erä päättyi kuitenkin Tähden voittoon. Kolmannessa erässä joukkue ei antanut tuumaakaan periksi orivesiläisille ja vei vakuuttavasti ensimmäisen pelin erin 2–1 (19–25, 27–25, 15–9).

Toiseen peliin vastustajaksi tuli turnauksen järjestävän seuran Karvian Kiri. Tässä pelissä tytöt eivät enää pisteitä paljon vastustajalle antaneet vaan veivät pelin suoraan 2–0 (25–12, 25–6). Vastustaja lienee aloittanut pelaamisen hiukan myöhemmin kuin Tähden tytöt, sillä pelissä oli paljon epävarmuutta ja kolmen kosketuksen peli tuntui heiltä hiukan vielä puuttuvan.

Toisen pelin jälkeen oli pitkä tauko ja mietittiin, käykö tällä kertaa sama kuin viime turnauksessa, sillä tauko vei pelivireen tuolloin mennessään. Valmentaja oli kuitenkin saanut tytöille pelivireen päälle ja näin oltiin valmiita ottamaan vastaan Oriveden Ponnistuksen Blue joukkue. Lähestulkoon paikallisottelun tunnelma oli myös katsomossa, jossa naapuriseuran kannattajat istuivat.

Tähden alku tähän peliin oli huikea ja joukkue karkasi heti pistejohtoon. Johto piti koko erän ja ensimmäinen erä vietiin jopa pistein 25–9. Toinen erä oli tahmea ja oma peli oli tytöillä hukassa. Joka pallosta kuitenkin pelattiin täysillä ja useamman kerran joukkue kiri tasapisteisiin vastustajan kanssa. OrPo kuitenkin jaksoi tässä erässä painaa loppuun saakka ja vei toisen erän nimiinsä. Kolmanteen erään joukkue sai päälle samanlaisen vireen kuin ensimmäiseenkiin erään ja voitontahto oli nyt kova. Viimeinen erä Tähdelle 15–7 ja siis koko peli erin 2–1 (25–9, 20–25, 15–7).

Tässä turnauksessa siis kolme peliä ja kolme voittoa, ensimmäinen täysin voitettu turnauspäivä tälle tyttöjoukkueelle. Hiukan pienehköllä pelikentällä nähtiin syksyn tähän mennessä parasta syöttöpeliä ja hienoja suorituksia. Pelisilmää ja pelikuvioita alkaa nyt löytyä joukkueena. Yhdessä näiden ja valmentajan tuomien ohjeiden kanssa, alkaa myös tulosta syntymään. Seuraavaksi onkin sitten edessä kolmen viikon päästä kotiturnauksen järjestäminen.

Joukkueessa pelasivat: Elli Harsu, Siiri Juupaluoma, Inka Lahtela, Silja Tuovinen, Alisa Vierola ja Anni Äijö. Valmentajana toimii Iiris Luoma ja joukkueenjohtajana Sari Äijö.

Voittoisa Tähtiviisikko Pirkkalassa

Vilppulan Tähden D2 tyttöjen joukkue suuntasi lauantaina kohti Pirkkalaa ja edessä oli vuoden toinen turnauspäivä. Yhden pelaajan ollessa pois, viisi tyttöä lähti taistelemaan pisteistä.

Ensimmäisenä joukkueena vastaan tuli tuttu OrPon Blue joukkue. Tähti aloitti vahvasti ensimmäisen erän vieden sen vahvasti omiin nimiinsä. Toisen erän alussa joukkueen kapteeni loukkasin nilkkansa yhteentörmäyksessä oman joukkueen pelaajan kanssa. Tästä joukkue säikähtyneenä lamaantui ja pelirytmiä ei enää saatu samalla tasolle. OrPo vei toisen erän melkein yhtä selvästi kuin Tähtipelaajat ensimmäisen.

Kolmannen erän aikana myös Tähtiäidit katsomossa alkoivat kannustaa tyttöjä ja valamaan omalta osaltaan näin tsemppiä tyttöihin. Tämä ei vielä tässä pelissä auttanut vaan OrPo vei kolmannenkin erän. OrPo Blue – Vilppulan Tähti 2–1 (13–25, 25–17, 15–6).

Toisessa erässä tuli vastaan jo kerran aiemmin kotiturnauksessa kohdattu Pirkkalan Sininen. Heidän kokoonpanossaan oli mukana muutama vuoden vanhempi pelaaja. Joukkueen tytöt olivat pituudeltaan Tähtipelaajia pidempiä ja kovin ulottuvaisia pelikuvioissaan. Tähden loukkaantunut kapteeni saatiin takaisin kentälle ja tyttöjen taistelutahto oli nyt kova, samoin myös Tähtiäitien kannustus katsomossa. Pirkkalan kotijoukkue vei ensimmäisen erän, mutta toisen erän Tähtipelaajamme ottivat sitten haltuunsa selvästi vieden sen 25–11. Samalla tahdilla jatkui myös kolmas erä, jonka Tähti voitti selvästi. Vilppulan Tähti – Pirkkalan Sininen 2–1 (18–25, 25–11, 15–9).

Kolmas ja viimeinen peli oli tällä kaudella tutuksi tullutta Lempo-Volley Sinistä vastaan. Heitä vastaan oli tällä kaudella pelattu jo kaksi kertaa. Kotiturnauksessa tytöt hävisivät heille 2–0, tammikuun turnauksessa erät pelattiin tasan 1–1, ja nyt oli kolmannen kohtaamisen aika. Peli oli todella tasainen molemmin puolin, ja erät etenivät piste pisteeltä. Vastustajan virheet syöttöpelissä turhautti osaa heidän pelaajista, toisin kuin Tähden pelaajilla. joilla peli syöttöineen tuntui nyt onnistuvan. Kovan kannustuksen ja hienon joukkuepelin ansiosta tasainen peli Tähden riemukkaaksi voitoksi. Lempo-Volley Sininen – VilTä 0–2 (20–25, 22–25).

Kahden voitetun pelin jälkeen hiukan harmitti ensimmäisen pelin kahden erän epäonni, joka pitkälti johtui loukkaantumisen tuomasta säikähdyksestä. Riemu kuitenkin repesi pukuhuoneessa pelien jälkeen, kun selvisi joukkueen voittaneen tämän turnauksen poolin ja nousu ylempään pooliin oli nyt tosiasia. Korkeimmat ilon kiljahdukset ja loikat taisi ottaa joukkueen valmentaja tyttöjen kannustamana.

Joukkueessa pelasivat Elli Harsu, Siiri Juupaluoma, Silja Tuovinen, Alisa Vierola ja Anni Äijö. Valmentajana Iiris Luoma ja joukkueenjohtajana Sari Äijö.

D2-tyttöjen turnausterveiset Äetsästä

Viime lauantaina lähtivät Vilppulan Tähden D2 tytöt Tiikerisarjan turnaukseen Äetsään. Parin tunnin ajomatkan jälkeen saavuttiin uudelle pelipaikalle kolmen ottelun turnaukseen. Uutisissakin vallitseva Koronavirus näkyi turnauksessa, ja kaikki ylimääräinen pelien jälkeinen kättely oli jätetty pois. Käsien pesu oli korostetusti tärkeä asia koko päivän ajan.

Ensimmäiseksi vastustajaksi tuli tuttu Oriveden Ponnistuksen OrPo White joukkue. Ensimmäinen erä oli todella tiukkaa vääntöä ja jokaisen syöttövuoron jälkeen johtava joukkue vaihtui erässä. Pisteiden ollessa 19–20 Tähdelle, tytöt saivat tehtyä kolmen pisteen irtioton, joka takasi Tähdelle ensimmäisen erän voiton 22–25. Toinen erä alkoi samoissa tunnelmissa, mutta jo puolivälissä erää tytöt saivat tsempin päälle ja tämä erä voitettiin isommalla erolla 17–25. Näin ollen tästä pelistä 0–2 voitto Tähdelle.

OrPo White – VilTä 0–2 (22–25, 17–25)

Toisessa erässä tuli vastaan turnauksen isäntäjoukkue, jota vastaan joukkue ei ollut vielä koskaan pelannut. Oli siis arvoitus, millainen vastustaja olisi edessä. Tähti pelasi verrattain huonoa peliä, pelaajille tuli paljon syöttövirheitä ja pallon käsittelyvirheitä. Silti tytöt pystyivät johdonmukaisesti etenemään pelissä ja johtivat koko erän, vieden sen lopulta 25–20. Toisessa erässä vastustaja heräsi alussa taistelemaan pisteistä ja hetken tilanne oli tukala ja Tähti oli neljän pisteen takamatkalla. Valmentajan aikalisä oikeaan paikkaan herätti joukkueen ja takaa-ajo alkoi. Onnistuneesti Tähti nousi pisteissä rinnalle ja samantien ohi, voittaen myös toisen erän pistein 25–13. Koko pelin voitto 2–0

VilTä – FC-57 2–0 (25–20, 25–13)

Viimeinen peli oli tuttua Pirkat Sininen joukkuetta vastaan. Pirkkojen joukkueessa pelasi pari yli-ikäistä tyttöä ja pituudessa näillä tytöillä oli tuttua ylivoimaa Tähden pelaajiin nähden. Tämä joukkue on kohdattu pariin otteeseen ja molemmilla kerroilla Tähti on pystynyt joukkueen kukistamaan 2–1. Nyt kävi kuitenkin toisin. Tyttöjen pelivire katosi ennen tätä peliä ja peli oli kovin tahmeaa. Ensimmäisessä erässä tytöt vielä taistelivat hienosti, mutta Pirkat veivät erän omiin nimiinsä pistein 25–22. Toisessa erässä vastustaja jyräsi ja vei toisen erän pistein 25–16. Tästä ottelusta siis Tähdelle tappio.

Pirkat Sininen – VilTä 2–0 (25–22, 25–16)

Viimeisen pelin tappiosta huolimatta Tähti oli jo toisen kerran peräkkäin turnauspäivän ykkönen. Hiukan harmittamaan jäi viimeisen pelin tappio, sillä normaalilla pelivireellä se olisi ollut käännettävissä toisinpäin. Seuraavaksi edessä on välierät maaliskuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin vastassa on joukko uusia vastustajia, joita ei olla koskaan aiemmin kohdattu. Tämä tuo taas kaivattua uutta säpinää ja jännitystä joukkueen pelaajille, ehkä myös valmentajalle ja taustajoukoillekin.

Joukkueessa pelasivat Elli Harsu, Siiri Juupaluoma, Inka Lahtela, Silja Tuovinen, Alisa Vierola ja Anni Äijö. Valmentajana Iiris Luoma, apuvalmentajana Veera Harsu ja joukkueenjohtajana Sari Äijö.

Teksti ja kuvat: Kirsi Tuovinen