Otteluraportit

C-tytöillä kotiturnaus Mäntässä

Tähden C-tyttöjen kotiturnaus pelattiin lauantaina 1.2. Mäntän liikuntasalilla. Vastustajat tulivat Orivedeltä, Kangasalta ja Hämeenlinnasta.

Päivän ensimmäinen ottelu oli tuttuakin tutumpaa OrPoa vastaan. Peli oli tasaista ja loppuun asti mentiin lähes tasapisteissä. OrPo sen sitten kuitenkin vei nimiinsä 1–2 (24–26, 25–21 ja 12–15). Peli oli Tähden tytöiltä ehdottomasti koko kauden parasta pelaamista. Kaikki onnistuivat hienosti ja joka pallo pelattiin loppuun asti.

Toiseen otteluun vastaan tuli Hämeenlinnan Lentopallokerhon mustat. Hämeenlinnalaiset ovat mieluisa vastus, sillä siellä pelaava Josefina Jokinen on Tähden kasvatti, ja hän pelasi vielä viime kaudella samassa joukkueessa ja oli tyttöjen hyvä joukkuekaveri ja edelleen hyvä ystävä. Josefina tiedettiin kovaksi pelaajaksi ja päätettiin, että Josefinalle ei syötetä yhtään palloa. Toisin kuitenkin kävi. Josefina torppasi monet hyökkäykset. Hämeenlinnaan lähti voitto 2–0 (26–24 ja 25–22). vaikka tämäkin ottelu oli erittäin tasainen.

Päivän viimeinen ottelu oli sitten LP Kangasalaa vastaan. Hampaan kolossa oli kaksi niukkaa häviötä. Nyt päätettiin laittaa kaikki peliin. Kunnon peliä ei kuitenkaan syntynyt oikeastaan ollenkaan. Tähden syöttöpeli oli niin vahvaa, että pisteet kerättiin siitä. Lisäksi vastustajien pelaaja loukkaantui ikävästi ja se taisi sotkea kangasalalaisten ajatukset. Ottelu kuitenkin Tähdelle 2–0 (25–21 ja 25–8).

Turnausjärjestelyt sujuivat hyvin ja katsomossa oli paljon kannustajia. Kiitos siitä! Kiitos myös talkoolaiset. Kiitos tuomarit Iiris ja Milja ja kirjuritytöt D1-tytöistä.

Pelaamassa tänään oli koko joukkue. Kapteenina Tuuli Salonen, liberoina Tessa Päivärinta ja Fanni Ritaranta, yleispelaajina Emma Äijö, Saara Mäihäniemi ja Mona Mäihäniemi, keskitorjujina Aysel Kar, Tiia Helminen ja Naomie Jeger ja passareina Alisa Ritola ja Nelli Äikäs. Valmentajana Tilda Ruokola.

Otteluraportin kirjoitti joukkueenjohtaja Anne Päivärinta.

Tähden C-tytöillä vuoden ensimmäinen turnaus Lempäälässä

Tähden C-tytöt pelasivat turnauksen 11.1.2020 LemPo Volleyn emännöimänä.

Uuden vuoden ensimmäiset pelit pelattiin Lempäälässä. Luvassa oli iltapelit. Ensimmäinen peli pelattiin Jyväskylän Lentistä vastaan. Tappio tuli erin 25–18, 25–12. Emme olleet oikein hereillä vielä.

Toinen peli pelattiin tuttuakin tutumpaa OrPoa vastaan. Viimeksi hävisimme heille niukasti ja voitonnälkä oli kova. Erät  päättyivät kuitenkin 25–22, 25–16 OrPolle.

Viimeinen peli pelattiin kotijoukkue LemPoa vastaan. Peli päättyi 25–20, 25–18 LemPolle. Koko päivä pelattiin ja tsempattiin täysillä.

”Päivän pelit olivat tasaväkisiä ja kaikki ottelut olisi ollut voitettavissa. Äänenkäyttöä olisi saanut olla enemmän niin tällöin ei olisi tapahtunut turhia jäätymisiä. Peli oli hyvää ja kaikki tekivät parhaansa. Tänään se ei vaan riittänyt enempään”, valmentajamme Tilda summasi päivän päätteeksi.

Otteluista raportoivat Saara, Aysel ja Fanni.

Tähden C-tytöt Orivedellä

Tähden C-tytöt pelasivat 8.12. turnauksen Orivedellä.

Ensimmäinen peli oli Tamperelaista Kalevan Lentopalloa vastaan. Peli oli vaihtelevaa, mutta se päättyi meidän voittoon 2–0. Ensimmäinen erä päättyi 25–15 ja toinen 25–12.

Toinen peli oli tuttua naapuria, OrPoa vastaan. Pelasimme hyvää peliä ja taistelimme jokaisen pallon loppuun asti. Peli päättyi kuitenkin OrPon voittoon 1–2, pistein 23–25, 25–23, 5–15.

Viimeinen peli oli LP Kangasalan kakkosjoukkuetta vastaan. Peli oli ihan hyvää ja voitimme 2–0, pistein 25–18, 25–18.

Pian on aika jäädä joulutauolle. Lähdemme ensi vuoden peleihin hyvillä mielin!

Otteluista raportoivat Tessa ja Tuuli.

C-tytöt pelasivat Kangasalla

Sunnuntaina 17.11. Tähden C-tytöt pelasivat viiden joukkueen turnauksen Kangasalla.

Ensimmäinen peli oli LP Kangasalan 2 joukkuetta vastaan. Ensimmäinen erä eteni koko ajan meidän johdollamme ja voitimme ensimmäisen erän 25–20. Toisen erän alussa meillä oli suuria ongelmia oikeiden pelipaikkojen kanssa, joten LP pääsi ylivoimaiseen johtoon 17–8. Erä oli jo lähes luovutettu, kunnes syöttöruutuun asteli joukkueemme passari Alisa Ritola. Alisan syöttöjen ansiosta pääsimme takaisin LP:n rinnalle ja voittoon. Peli päättyi siis meille 2–0.

Toiseen peliin vastaan asettui FC-57 Sastamalasta. Meillä oli selvästi jo pelikuviot paremmin hallinnassa, ja ensimmäinen erä olikin tiukkaa vääntöä. FC vei kuitenkin erän pistein 25–23. Ensimmäinen erä vei meiltä paljon voimia, joten toinen erä selkeästi FC:lle 25–14 ja näin ollen koko peli FC:lle 2–0.

Kolmas peli oli Tamperelaista Kalevan Lentopalloa vastaan. Koko peli eteni meidän ohjissamme ja peli päättyikin selkeästi meille 2–0. Eräpistein 25–10 ja 25–10.

Viimeisessä pelissä vastaamme tuli LP Kangasalan ykkösjoukkue. Ensimmäinen erä meni ihan kokonaan LP:n ohjissa ja he veivät erän pistein 25–12. Toiseen erään käytimme viimeisimmät energiamme ja jyräsimme itsellemme toisen erän pistein 25–15. Peli päättyi tasan 1–1.

Otteluista raportoi Iiris Luoma, joka tuurasi näissä peleissä hienosti valmentajaamme Tildaa.

Kotikentän voitokas turnaus

Lauantaina 26.10. saimme iloksemme järjestää kotiturnauksen. Vastassa olivat Hämeenlinnan Mustat, Messukylän Toverit ja LP Kangasala. Oli kiva saada vanha joukkuelainen Josefina takaisin entiselle kotikentälleen Hämeenlinnan joukkueessa. Aamu alkoi aamutreeneillä, joilla tytöt herätettiin.

Ensimmäinen peli oli LP Kangasalaa vastaan. Aamutreenien tavoite oli saavutettu, sillä tytöt olivat alusta asti hereillä! 20. pisteeseen asti olimme johdossa, kunnes tapahtui jotain. Loppuun asti kuitenkin taisteltiin, mutta LP Kangasala vei erän 23–25. Toinen erä alkoikin nukkuen. Olimme kymmenen pisteen jäljessä vastustajaa. Valmentaja oli jo luovuttanut, mutta tytöt eivät! Toinen erä meille 25–23. Kolmannesta erästä tuli voitto 15–8. Pelin voitimme 2–1.

Päivän toinen vastus oli HML Mustat. Peliin hämmennystä toi vastassa olevassa joukkueessa tyttöjen entinen joukkuekaveri. Pelissä oli yritystä, vaikka se näytti kaamealta. Pelin voitti HML Mustat 0–2 (20–25, 18–25)

Viimeinen peli oli tuttua MesTo:a vastaan. Tytöt eivät koskaan aiemmin ole voittaneet heitä! Viime vuonna emme saaneet tilaisuutta korjata sitä, joten nyt jos koskaan oli näytettävä heille. Asenne oli kohdillaan ja peliin lähdettiin hyvällä mielellä. Tiedossa oli kova vastus.

Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen, MesTo oli koko ajan muutaman pisteen edellä. Tytöt selvästi tahtoivat voittaa, sillä voittivat erän 25–23. Toinen erä alkoi todella hienosti! Olimme yli kymmenen pisteen edellä, mutta uusien pelipaikkojen myötä peli sekaantui ihan hullunkuriseksi. Siitä huolimatta voitimme erän 25–19, näin ollen voitimme pelin 2–0. Hymy oli korvissa sen jälkeen jokaisella!

Pelit olivat onnistuneesti ja hienosti suoritetut myös joukkuelaisten vanhempien osalta, heitä ilman ei olisi tästä tullut mitään! Käteen jäi kaksi voittoa ja yksi tappio. Viime pelien jälkeen sovitut asiat oltiin korjattu, ja peli sujui jo lentopallon tavalla. Tytöt olivat tyytyväisiä, tästä on hyvä jatkaa!

Ottelusta raportoi valmentaja Tilda Ruokola

C-tyttöjen kausi käynnistyi Jyväskylässä

Kauden ensimmäiset pelit pelattiin Jyväskylässä 5.10. Koskaan aiemmin emme olleetkaan Jyväskylässä käyneet pelaamassa ja kaikki vastustajatkin olivat ihan uusia tuttavuuksia. Lähdimme matkaan iloisin ja avoimin mielin.

Ensimmäisen pelin vastustajana olivat Mikkelin Passarit. Ensimmäinen erä päättyi 8–25 Passareille. Toinen erä päättyi lukuihin 15–25. Passarit voittivat ensimmäisen pelin.

Toisessa pelissä vastaan tuli JyväsLentis. Peli oli helppo ja olimme selvässä johdossa koko ajan. Peli päättyi meidän voittoon erin 25–8 ja 25–10. Kolmas ja viimeinen peli pelattiin Pieksämäen Tsemppiä vastaan. Ensimmäinen erä päättyi Tsempille 25–9. Toinen erä 25–7 myöskin Tsempille. Vaikka piste-ero oli selvä niin pelasimme silti päivän parasta lentopalloa.

Kahdesta häviöstä huolimatta meillä oli hauskaa, kun pääsimme pelaamaan pitkästä aikaa. Ilo näkyi pelikentällä ja kentän ulkopuolelta kuuluikin kommentti, että onpa kiva nähdä, kun Tähden joukkueella on noin mukavaa.

Kokoonpanossa oli hakkurina Tuuli Salonen. Tuuli on myös joukkueemme kapteeni. Passarina Nelli Äikäs, liberona Tessa Päivärinta, yleispelaajina Saara Mäihäniemi, Mona Mäihäniemi ja Fanni Ritaranta, keskitorjujina Tiia Helminen, Aysel Kar ja Naomie Jeger. Valmentajana Tilda Ruokola ja joukkuetta johti Anne Päivärinta.

Otteluraportin kirjoittivat Fanni ja Aysel.