Otteluraportit

A-tytöille 2 voittoa ja yksi tappio

Pooliturnaus Hämeenkoskella 5.12.2015

Lauantaina 5.12. pelattiin A-tyttöjen toinen pooliturnaus Hämeenkoskella. Ensimmäiseksi tytöt saivat vastaan Lauritsalan Kisan Lappeenrannasta. Peli alkoi Tähden osalta hyvin, ja heti alkuun 6-0 johto. Erä mentiin Tähden tahdissa tilanteeseen 17-3 mutta sitten Tähden tytöille tuli syöttövirheiden suma, jolloin LaKi sai vähän pelistä kiinni ja tasoitti tilannetta 18-6. Loppuerä olikin sitten Tähden tyttöjen peli-ilottelua. Erä päättyi pisteisiin 25-11.

Toinen erä alkoi tasaisemmin edeten piste pisteeltä eteenpäin. Tähti kiskaisi  pienen kaulan 13-8. LaKi tasoitti pelin 14-14, ja meni muutaman pisteen  johtoon. Valmentaja Toni otti aikalisän, joka tehosi, ja tytöt löysivät taistelutahdon. Loppuerä oli todella tiukkaa vääntöä pisteistä. Erä päättyi Tähden hyväksi 28-26 ja koko ottelusta voitto 2-0.

Seuraavaksi vastustajaksi tuli kotijoukkue Salpis. Edellisessä turnauksessa Salpis voitti Tähden tytöt 2-1, joten nyt olisi revanssin paikka. Peli alkoi Salpiksen tahdissa muutaman pisteen etumatkalla koko ajan. Pelattiin kovia ja pitkiä palloja. Peli saatiin tasoitettua 14-14 tilanteeseen, mutta  Salpis kiri erän itselleen lukemin 25-17.

Toisen erän alku meni Tähden tahtiin. Tytöille tuli hyviä onnistumisia; syötöt, vastaanotot, puolustus. Pistelukematkin tässä vaiheessa 11-4 Tähdelle.  Sitten tuli pieni notkahdus ja Salpis tasoitti pelin. Erän lopussa Tähden tytöt löysivät jälleen taistelutahdon, mutta se ei ihan riittänyt. Erä Salpikselle  25-23 ja koko ottelun voitto 2-0.

Viimeiseksi vastustajaksi tuli ennestään tuntematon Espoon Lentis. Alku oli tasaista peliä molemmin puolin. Tytöt saivat aikaan pitkiä hyviä palloralleja.  Espoo painosti lopussa, mutta Tähden tytöt tsemppasivat ja veivät erän 25-21.

Toinen erä alkoi Tähden tahdissa. Tytöt pelasivat hyvän pelin, yrittivät joka pisteen itselleen ja vastustaja teki virheitä. Tähden tytöillä hyviä syöttöjä, useampi ässäkin mahtui joukkoon. Toinen erä Tähdelle 25-16 ja näin otteluvoitto  lukemin 2-0.

Turnauksessa olivat mukana Kiia Aronen, Minja Koponen, Emilia Lahti, Moona Lehtinen, Nita Pulkki, Senni Sahila, Sara Tonteri ja Emilia Valaranta. Valmennuksesta vastasivat Toni Raunio ja Olena Volkova. Joukkueenjohtajana toimi Jaana Aronen

Tähden A-tytöille tappiot Forssasta

D-pooliturnaus Forssassa 14.11.2015

Vilppulan Tähden A-tytöillä oli aikainen herätys lauantaina 14.11. Päivän ohjelmassa olisi Koijärven Kunnon järjestämä lentopallon A-tyttöjen D-poolin turnaus Forssassa. Feenix-halliin päästyämme päivän ensimmäiseksi vastustajaksi tuli Hollolalainen Salpis. Tähden tyttöjen peli ei auennut ensi erässä lainkaan, ja Salpis takoi nopeasti erän itselleen 25-5. Erätauolla valmennusjohto sai kipsin ja jännityksen laukeamaan tytöistä.

Toinen erä oli koko ajan Vilppulan tyttöjen hallinnassa, vaikka vastustaja hiukan kuroikin etumatkaa kiinni lopussa. Erä Tähdelle 25-22. Kolmas ja ratkaiseva erä oli hyvin tasainen. Ratkaisupalloissa Salpis oli kuitenkin hiukan terävämpi ja vei erän 15-13 ja koko ottelun 2-0.

Toisessa pelissä kohdattiin HPK Hämeenlinnasta. Joukkue tiedettiin kovaksi, pelaahan se myös naisten 1-sarjaa ja sen riveissä oli myös Tähden kasvatti Roosa Nieminen. Ensimmäinen erä meni nopeasti HPK:lle Vilppulan tyttöjen jännittäessä ja kunnioittaessa vastustajaa.

Toiseen erään saatiin kuitenkin taas rohkeutta suorituksiin ja oma peli vapautui. Erä eteni pitkään tasaisena. Lopussa Tähden syötön vastaanotto hiukan petti ja HPK karkasi erä voittoon 25-22. Näin ollen ottelu Hämeenlinnan tytöille 2-0.

Päivän päätteeksi vastaan asettui isäntäseura Koijärven Kunto. Tästä ottelusta ei ole paljon positiivista kerrottavaa Tähden osalta. En tiedä alkoiko jo väsymys vaivaamaan, mutta tyttöjen liike ja peli-ilo oli täysin kateissa. Koijärvi otti helpon voiton ottelusta 2-0. Nyt, kun joukkueeseen on saatu lisää tyttöjä, niin uskon että harjoittelun kautta yhteispeli paranee ja seuraavassa turnauksessa voittotili taas aukeaa.

Joukkue koostui seuraavista tytöistä: Elina Altti, Minja Koponen, Moona Lehtinen, Nita Pulkki, Senni Sahila, Ninni Silvan, Emilia Valaranta sekä Orivedeltä Tähden A-tyttöihin siirtyneet Emilia Lahti ja Sara Tonteri. Valmennuksesta vastasi Olena Volkova ja Toni Raunio. Huoltajana Arto Tonteri ja joukkueenjohtajan sijaisena Tapani Valaranta.

Tapani Valaranta

Tähden A-tytöille tappioita

Tasoturnaus Jyväskylässä 24.10.2015

Ensimmäisenä vastaan tuli isäntäjoukkue eli JyLe. Ensimmäinen erä oli vielä kovin hakemista. Virheitä tuli niin vastaanotossa kuin hyökkäyksien päättämisissäkin. Erä JyLelle 25-11. Toisen erän alku oli sysimusta. Vastustaja karkaa 10-1 tilanteeseen vastaanoton pettäessä. Omiakin onnistumisia tuli erän puolivälissä. Lopussa JyLe karkaa voittoon kovilla syötöillä ja tehokkailla hyökkäyksillä. Eräpisteet JyLelle 25-12 ja koko ottelu 2-0.

Seuraavaksi Tähti sai vastaansa Pieksämäen Tsempin. Ensimmäisen erän alku oli hankalaa, vastustaja karkaa jo 12-5 johtoon. Aikalisän jälkeen alkaa tulemaan onnistumisia ja peli-iloa näkymään Tähden tyttöjen kasvoilla. Alkaa huima nousu ja pian ollaan tasatilanteessa 22-22. Lopussa vastustaja on onnekkaampi ja kuittaa erän itselleen pistein 25-23.

Ensimmäisen erän peli-ilo tarttui tyttöihin ja toisessa erässä onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Erä oli koko ajan Tähden hallussa ja päättyi numeroihin 25-18 Tähden hyväksi. Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Vilppulan tytöt kuitenkin rutistivat erän itselleen 15-13. Näin oli otettu ensimmäinen voitto A-tyttöjen sarjassa.

Viimeiseksi vastustajaksi Tähti sai Kalevan Pallon. Peli alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen erän puolivälissä Tähden tytöille alkoi tulemaan vastaanottovirheitä ja vastustaja repäisi piste eroa itselleen. Vaikka erän loppu olikin tasaisempaa, niin KaLe kuittasi eräpisteet 25-20.

Toinen erä oli kuin toisinto ensimmäisestä erästä. Kymmeneen pisteeseen mentiin Tähden hienoisessa johdossa. Sen jälkeen tytöille tuli todellinen virhesuma ja KaLen tytöillä onnistui kaikki, niin erän numerot repesivät todella rumiksi Tähden kannalta. Eräpisteet 25-12 KaLelle ja näin ollen voittoheille 2-0.

Kaiken kaikkiaan päivän anti oli positiivinen, kun ajattelee, että tämä joukkue on harjoitellut yhdessä vasta noin kaksi kuukautta. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen, joka pelataan 14.11.

Joukkueessa pelasivat Elina Altti, Kiia Aronen, Minja Koponen, Moona Lehtinen, Nita Pulkki, Senni Sahila, Ninni Silvan ja Emilia Valaranta. Joukkuetta valmensi Toni Raunio apunaan Vilma Silvan, huoltajana Tapani Valaranta ja joukkueenjohtajana Jaana Aronen.