Otteluraportit

Tähden nuoremmat E-tytöt Tiikerisarjan avauksessa

E-tyttöjen Tiikerisarjan avaus pelattiin Vilppulassa 14.10. Tähden nuoremmille (s. 2008) E-tytöille turnaus oli todella jännittävä, olihan viime kausi pelattu vielä F-ikäisissä. Pelisäännöt ja -tapa muuttui tälle kaudelle. Enää ei pelata täysin "koppipalloa" ja kentälläkin on nyt kahden sijasta kolme pelaajaa kerrallaan.

Ensimmäinen peli tytöillä oli Ylöjärven Ryhdin Keltaiset -joukkuetta vastaan. Tytöistä huokui jännitys ennen peliä, mutta siitä huolimatta peli lähti kulkemaan mukavasti. Kaikkien aloitussyötöt onnistuivat hienosti ja kun vastaanottokin onnistui, päästiin tekemään pisteitä myös omilla hyökkäyksillä. Vastustaja tosin onnistui omissa suorituksissaan lähes yhtä hyvin.

Ensimmäisestä erästä voitto Tähdelle pistein 28–26. Toinen erä jatkui yhtä tasaisena, kuin ensimmäinenkin. Hyvistä suorituksista huolimatta erä meni vastustajalle pistein 25–23.

Näin jouduttiin pelaamaan myös kolmas erä, joka sekin lipsahti vastustajalle. Koko pelistä tappio erin 1–2.

Kaiken kaikkiaan ensimmäiseksi peliksi isompien sarjassa suoritus oli kuitenkin erinomainen. Vielä kun ottaa huomioon, että vastustajan porukasta suurin osa oli pelannut tätä sarjaa myös viime kaudella.

Päivän toinen ottelu oli oman seuran vanhempia E-tyttöjä vastaan, jotka ovat tätä sarjaa pelanneet jo viime kauden ja joiden kanssa myös yhdessä harjoitellaan.

Tämä peli tyttöjä jännitti jopa enemmän, kuin ensimmäinen. Peli ei lähtenyt kulkemaan ollenkaan. Aloitussyötöt jäi suurelta osin verkkoon tai meni rajoista yli. Toki muutama onnistuminenkin pelissä nähtiin, etenkin ensimmäisessä erässä. Peli kuitenkin vastustajalle erin 2–0 (25–20, 25–8).

Vielä on havaittavissa, että tytöt katselevat pisteitä kesken pelin, jolloin keskittyminen herpaantuu ja tilanteen ollessa tasainen peli menee hermoiluksi, jolloin ei ne "varmatkaan" suoritukset meinaa onnistua. Kaiken kaikkiaan turnauksesta jäi positiivinen mieli ja innokkaalla harjoittelulla tytöt laittavat varmasti kampoihin isommilleen kauden edetessä.

Mukana turnauksessa olivat Saana Jatkola, Oona Kälvinmäki, Ida Saarinen, Anni Äijö, Elli Harsu ja Silja Tuovinen. Valmentajina toimivat Eija Jatkola ja Anne Harsu.

Teksti: Anne Harsu

E-tytöt turnauksessa Kangasalla 11.2.

E-tytöt matkasivat jälleen kolmen joukkueen voimin turnaukseen. Hieman meinasi
flunssa-aalto kaataa pelaajia, lopulta kuitenkin vain kaksi pelajaa oli poissa kokoonpanoista.

V.2008 syntyneillä tytöillä oli luvassa peräti neljä peliä. Tyttöjen ensimmäinen vastus oli Supi-Volley, tämän ottelun Tähti voitti melko helposti, kun tähän mennessä jokaisessa turnauksessa vaivanneesta alkukankeudesta päästiin. Loppulukemat Tähdelle 2-0 (25-11, 25-14).

Toinen ja kolmas peli olikin omia vastaan. Vanhemmat, E1-tytöt, veivät keskinäisestä pelistä voiton erin 2-0 (25-18, 25-16).

Kolmannessa pelissä samanikäiset, E2-tytöt, kärsivät tappion erin 2-0 (25-21, 25-13).

Päivän neljäs ja viimeinen peli käytiin jo lähes hiljaisessa salissa myös neljättä peliään pelaavaa Kangasalaa vastaan. Kahden väsyneen joukkueen taistelu päättyi Tähden hyväksi erin 2-0 (25-20, 25-18). Joukkueessa pelasivat Saana Jatkola, Ida Saarinen, Anni Äijö, Silja Tuovinen ja Elli Harsu. Joukkuetta peluuttamassa oli Pia Saarinen ja Anne Harsu.

Tähden E2-tytöt pelasivat vasta toisen turnauksensa tässä ikäluokassa. Ensimmäinen peli oli omia E1-tyttöjä vastaan, tämän peli vanhemmat tytöt veivät nimiinsä erin 2-0 (25-13, 25-4).

Toinen peli oli jo aiemmin mainittu Tähtien keskinäinen peli sekin.

Kolmantena vastaan asettui kotijoukkue Kangasala, josta E2-tytöt ottivat riemukkaan 2-0 (25-22, 25-20) voiton. Joukkueessa pelaavat Kiia Vihinen, Inka Lahtela, Alisa Vierola, Siiri Juupaluoma, Erica Anttila sekä Merette Melanen. Joukkuetta peluuttaa Heli Juupaluoma ja Niina Vierola.

Vanhemmat, E1-tytöt pelasivat edellä mainittujen lisäksi Lempäälän Kisan Punaiset-joukkuetta vastaan. Pelistä Tähdelle helppo voitto erin 2-0 (25-8, 25-11). Joukkueessa pelasivat Jenni Vuokko, Eeva Huutoniemi, Ella Nieminen, Ida Soilunen ja Iina Korpinen.
Peluuttamisesta vastasi Jarmo Huutoniemi, Suvi Nieminen toimii joukkueenjohtajana.

E1-tytöille kaksi voittoa ja tappio kotiturnauksessa

E1-tyttöjen syyskausi alkoi 14.10. Parkkivuoren urheilutalossa järjestetyllä kotiturnauksella.

Mukana oli myös Tähden nuoremmista E-tytöistä koottu joukkue. Jännitystä oli ilmassa, kun huilivuorolla vielä osa porukkaa tuomaroi pelejä.

Ensimmäinen peli oli Virtain Veikkoja vastaan. Tämä peli päättyi Tähden tappioksi 2–0 (15–25, 16–25). Hieman tyttöjä jännitti, eikä peli luistanut oikein kunnolla.

Toinen peli oli Tähden toista joukkuetta vastaan, ja siinä peli käynnistyikin jo kunnolla. Siinä E1-tytöt ottivat voiton 2–0 (25–20 ja 25–8).

Kolmas peli oli Ylöjärven Ryhdin Mustia vastaan, ja jälleen Tähti vei voiton 2-0 (25–22 ja 25–14). Kovia joukkueita oli vastassa. Innolla jatkamme seuraavaan turnaukseen, joka pelataan Ylöjärvellä.

E1-joukkueessa pelasivat Jenni Vuokko, Eeva Huutoniemi, Ida Soilunen, Ella Nieminen, Iina Korpinen ja Aino Soilunen. Tyttöjä valmentaa Jarmo Huutoniemi.

E1-tytöt turnauksessa Ylöjärvellä

E1-tyttöjen syksyn toinen turnaus pelattiin Ylöjärvellä. Tytöillä oli siellä kolme peliä. Ensimmäinen peli päättyi 2-0 tappioon Virtain Veikkoja vastaan. Toinen peli pienempiä Tähden tyttöjä vastaan päättyi vanhempien E-tyttöjen voitoksi 2-0.

Viimeinen peli oli Ylöjärven Keltaisia vastaan ja siinä Tähti taisteli voittoon 2-0. Hienosti tytöt jaksoivat pelata, vaikka joukkueesta uupui kaksi pelaajaa, neljällä pelasivat siis tämän turnauksen.

Joukkueessa pelasivat Jenni Vuokko, Iina Korpinen, Eeva Huutoniemi ja Ella Nieminen. Pelaamaan eivät päässeet Aino ja Ida Soilunen. Joukkuetta valmentaa Jarmo Huutoniemi.

Nuoremmat E-tytöt Virroilla 25.11.

Tähden nuoremmilla tytöillä ensimmäinen peli oli Ylöjärven Mustat-joukkuetta vastaan. Tyttöjen peli ei oikein
meinannut käynnistyä, jalat ei liikkunut ja syötötkin meni vähän minne sattuu. Onnistumisiakin toki pelissä nähtiin,
etenkin toinen erä oli jo hetkittäin hyvää taistelua. Peli ansaitusti vastustajalle erin 2-0 (25-9, 25-17).

Toiseen peliin vastaan asettui edelleen Ylöjärvi, tällä kertaa Keltaiset. Edelleen tyttöjen oma peli oli ailahtelevaista
ja "jähmeää". Kuitenkin parempi peli, kuin ensimmäinen. Vastustaja vei tästäkin pelistä voiton erin 2-0 (25-14, 25-16).

Päivän viimeinen peli oli kotijoukkue Virtain Veikkoja vastaan. Tässä pelissä tasoero vastustajaan oli huima, tytöt kuitenkin intoutuivat
liikkumaan ja taistelemaan jokaisesta pallosta, mutta vastustaja osasi pallot pudotella juuri niihin tyhjiin paikkoihin, joihin pitääkin. Joten
peli Veikoille selvästi erin 2-0 (25-4, 25-8).

Edelleen täytyy muistaa, että lohkon muut joukkueet ovat tätä sarjaa pelanneet jo viimekauden, jolloin meidän tytöt pelasi vielä F-junnuissa. Silti ajoittain on pystytty
vastustajia haastamaan lähes tasapäisesti.

Tappioista huolimatta tyttöjä täytyy kehua loistavasta yhteishengestä. Kukaan ei moiti toisia epäonnistumisista, vaan kannustaa yrittämään entistä paremmin. Vaikka kauden kaikki pelit tähän asti on päättynyt häviöön ja häviöhän aina harmittaa, on kuitenkin hyväntuulinen pulina ja nauru täyttänyt aina pukuhuoneen pelien jälkeen. Tällä yhteishengellä joukkue tulee menemään vielä pitkälle!

Virroilla mukana oli Saana Jatkola, Ida Saarinen, Oona Kälvinmäki, Anni Äijö, Elli Harsu ja Silja Tuovinen. Valmentajina Eija Jatkola, Pia Saarinen ja Anne Harsu.

Tähden E-tytöillä kotiturnaus

Tähden E-tytöt järjestivät syyskauden viimeisen turnauksen 16.12. Mäntän koulukeskuksen salissa. Ensimmäinen peli oli Tähden E-tyttöjoukkueiden keskinäinen. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää peliä, ja voiton veivät vanhemmat E-tytöt 0–2 (15–25, 24–26).

Vanhempien E-tyttöjen toinen ottelu oli Ylöjärven Ryhdin Keltaisia vastaan. Siitä muodostuikin tiukka peli, joka meni kolmanteen erään. Ylöjärvi vei lopulta voiton 2–1 (23–25, 25–22, 15–12).

Kolmas peli oli Ylöjärven Ryhdin Mustia vastaan. Tiukka peli meni kolmanteen erään ja päättyi lopulta Tähden voitoksi 1–2 (14–25, 25–22, 10–15). Näissä peleissä tytöt taistelivat hienosti, ja saivat pelata oikein urakalla.

Päivän päätteksi taisteltiin vielä Virtain Veikkoja vastaan, joka on alusta asti ollut kova vastus Tähden tytöille. Tämän pelin vei Virtain Veikot lukemin 2–0 (25–10, 25–10).

Joukkue sai hienoja onnistumisen kokemuksia, vaikka jonkinlaista väsymystä oli myös ilmassa. Tytöt aloittavat hyvillä mielin ansaitun joululoman, ja lähtevät uudella innolla kohti kevään koitoksia.

Turnauksessa vanhemmista E-tytöistä olivat pelaamassa Eeva Huutoniemi, Jenni Vuokko, Ella Nieminen, Iina Korpinen sekä Ida ja Aino Soilunen. Valmentajana toimii Jarmo Huutoniemi.

Tähden E-tytöt avasivat kevään pelit Tampereella

Tähden E-tytöt ovat pelanneet tällä kaudella tiikerisarjaa, syksyllä kahden joukkueen voimin ja nyt keväällä sarjaan lähdettiin peräti kolmen joukkueen voimin. Vanhimmat, vuonna 2007 syntyneet tytöt ovat tätä samaa sarjaa pelanneet jo viime kauden ja sen huomaa varsinkin, kun vastassa on välillä ensimmäisiä pelejään pelaavia tyttöjä.

Lauantaina 20.1. matkattiin Tampereelle kevään ensimmäiseen turnaukseen. Vanhemmat tytöt pelasivat kaikkiaan kolme peliä. Ensimmäinen peli oli Lempäälän Kisan Punaiset-joukkuetta vastaan. Tasoero joukkueiden välillä oli selkeä ja peli päättyi Tähden 2-0 (25-15, 25-18) voittoon.

Toisessa ottelussa vastaan asettui ensimmäistä turnaustaan tässä ikäluokassa pelaava kotijoukkue Supi-Volley. Ennakko-odotusten mukaisesti Tähdelle helppo voitto 2-0 (25-6, 25-13). Suurin osa vastustajan pisteistä tuli omista virheistä.

Kolmas peli oli Lp Kangasalan Vilkkaita vastaan. Kangasala haastoi hyvin ja jokaisesta pisteestä joutui pelaamaan, voitto kuitenkin jälleen Tähdelle 2-0 (25-19, 25-17). Joukkueessa pelaavat Jenni Vuokko, Ella Nieminen, Eeva Huutoniemi, Iina Korpinen, Ida Soilunen ja Aino Soilunen. Joukkuetta luotsaa Jarmo Huutoniemi ja joukkueenjohtajan tehtävistä vastaa Suvi Nieminen.

Nuoremmista, vuonna 2008 syntyneistä tytöistä koostuvia joukkueita on nyt siis mukana kaksin kappalein, VilTä ja VilTä E2. Lauantain ensimmäinen peli olikin näiden kahden välillä. Jännitystä oli ilmassa molemmin puolin, mikä ei tietenkään ole uutta, omia vastaan pelattaessa. Pelin ensimmäinen erä oli hermostunutta, tasaista vääntöä, päättyen hieman enemmän turnauskokemusta omaavan VilTän voittoon pistein 25-21. Lopulta koko ottelu VilTälle erin 2-0.

VilTän toisessa ottelussa vastaan tuli Lp Kangasalan Vilkkaat. Ottelu oli todella tasaväkinen, molempien joukkueiden onnistuessa tasapuolisesti. Lopulta Tähti kuitenkin vei voiton erin 2-1 (26-24, 17-25, 15-13). Ainakin valmentajien ja kannustajien hermoja raastavan pelin päätyttyä oli tytöilläkin hymy herkässä.

Päivän viimeisenä vastuksena oli Lempäälän Kisan Punaiset. Kaksi tasaväkistä erää, mutta voitto kuitenkin lopulta Tähdelle erin 2-0 (25-20, 25-21). VilTän joukkueessa pelasivat Saana Jatkola, Ida Saarinen, Oona Kälvinmäki, Anni Äijö, sekä Silja Tuovinen. Elli Harsu oli flunssan kourissa, mukana kuitenkin tsemppaajan roolissa. Joukkuetta peluuttivat Pia Saarinen ja Anne Harsu.

VilTä E2-tytöt olivat siis ensimmäisessä turnauksessaan, toki F-juniori ajoilta pelikokemusta löytyy lähes kaikilta. Ensimmäinen peli oli jo aiemmin mainittu Tähden keskinäinen peli, josta tappio tasaisten vaiheiden jälkeen 0-2.

Toisessa ottelussa vastassa oli Lempäälän Kisan Punaiset. Tähden tytöt alkoivat hyvin päästä peliin kiinni,vastustaja kuitenkin kuittasi ottelusta 2-0 voiton (11-25, 19-25).

Viimeinen ottelu oli myös ensimmäistä turnaustaan pelaavaa kotijoukkue Supi-Volleytä vastaan. Ensimmäinen erä oli varmasti päivän tasaisin ja jännittävin, päättyen Tähden voittoon pistein 29-27. Tästä innostuneena tytöt veivät myös toisen erän, sen jo helpohkosti pistein 25-10 ja koko ottelun siis erin 2-0.

Ensimmäisessä turnauksessa heti yksi voitto ja tuuletukset sen mukaiset. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Joukkueessa pelasivat Kiia Vihinen, Inka Lahtela, Alisa Vierola, Siiri Juupaluoma, Erica Anttila sekä Merette Melanen. Joukkuetta peluuttaa Niina Vierola ja Heli Juupaluoma.

Nämä kaikki kolme joukkuetta on syksystä asti harjoitellut yhdessä. Harjoituksissa on melkoinen vilinä, tyttöjä kun on paikalla yleensä 20. Valmennusporukkaan kuuluu aiemmin mainittujen lisäksi myös Eija Jatkola. Jokaisen joukkueen kohdalla on hienoa, että on tilanne mikä tahansa, niin periksi ei anneta, vaan taistellaan pisteistä viimeiseen pillin vihellykseen saakka.

E-tytöillä kotiturnaus

Tähden E-tytöt järjestivät tiikerisarjan turnauksen Kolhossa 10.3. Mukana Tähdeltä jälleen kolme joukkuetta: Tähti, Tähti E1 ja Tähti E2.

Tähden ensimmäinen peli oli Supi-Volleyta vastaan. Tytöillä lähti heti peli hienosti sujumaan ja ottelusta voitto melko helposti erin 2-0 (25-11, 25-10).

Toiseen peliin vastaan asettui LeKi Punaiset. Ensimmäinen erä oli selvää Tähden hallintaa, mutta toiseen erään LeKi tsemppasi ja pääsi hyvin peliin kiinni, kun taas Tähden tytöt ehkä tuudittautuivat hyvän olon tunteeseen ensimmäisen erän jälkeen. Lopulta peli kuitenkin Tähdelle erin 2-0 (25-10, 25-20).

Tähden kolmas peli oli oman seuran vanhempia E1-tyttöjä vastaan. Ensimmäisessä erässä ei onnistunut oikein mikään, kun taas vastustajalta onnistui lähes kaikki. Toiseen erään tytöt tsemppasivat ja molemmilla puolilla vaihtopenkkiläisten kannustaessa hurjasti, jokaisesta pisteestä taisteltiin molemmin puolin verkkoa.  Loppulukemat lopulta E1-tytöille erin 2-0 (25-7, 27-25).

E1-tytöt urakoivat turnauksessa neljä peliä. Ensimmäinen peli oli omia nuorempia, E2-tyttöjä vastaan. Pelistä kehkeytyi todella tasainen vääntö, etenkin toinen erä. Lopulta E1-tytöt veivät voiton erin 2-0 (25-13, 26-24).

Toisessa pelissä vastassa oli Supi-Volley, joista ainakin osa pelaajista on vielä F-ikäisiä. E1-tyttöjen peli ei oikein lähtenyt kulkemaan ja vastustaja taas pelasi taitojensa ylärajoilla, joten ensimmäisessä erässä Supi meinasi yllättää. Toinen erä olikin jo hyvin E1-tyttöjen hanskassa. Loppulukemat Tähti E1:lle erin 2-0(25-22, 25-9).

Kolmas peli oli Lp Kangasalan Vilkkaat-joukkuetta vastaan. E1-tytöt pyörittivät rauhallisesti omaa peliään ja lopputuloksena helpohko voitto erin 2-0 (25-11, 25-17). Neljäs peli olikin jo aiemmin mainittu Tähtien välinen taistelu.

E2-tytöt urakoivat myös neljä peliä tässä turnauksessa. Ensimmäinen peli oli aiemmin mainittu E1-tyttöjä vastaan.

Toinen peli oli LeKi Punaisia vastaan. Ensimmäisen erän Tähti jaksoi taistella, mutta toisessa erässä alkoi jo tulla uskonpuute omaan tekemiseen. Ottelu LeKille erin 2-0 (25-21, 25-16).

Kolmas ottelu oli Lp Kangasalan Vilkkaita vastaan. Nyt ei ollut onni Tähden puolella, niin tasaisia eriä oli, että loppulukemat olisi voinut olla toisinkin päin. Peli kuitenkin Vilkkaille erin 2-0 (25-21, 25-22).

Neljäs ja päivän viimeinen peli oli Supi Volleyta vastaan. Tytöistä näkyi jo väsymys ja pieni turhautuminen. Pelistä tuli jälleen tasainen taistelu, joka kuitenkin sekin päättyi Supin 2-0 (25-21, 25-23) voittoon.

Seuraavana joukkueilla onkin vuorossa välierät, joihin voidaan lähteä rennolla, iloisella mielellä. Niin hyvin on kuitenkin tämä kausi ja kevät tähän asti sujunut.

Joukkueissa pelasivat:

Tähti: Saana Jatkola, Oona Kälvinmäki, Ida Saarinen, Anni Äijö, Elli Harsu ja Silja Tuovinen. Valmennuksesta vastasivat Pia Saarinen ja Anne Harsu.

Tähti E1: Ella Nieminen, Eeva Huutoniemi, Jenni Vuokko, Iina Korpinen, Ida ja Aino Soilunen. Valmennuksesta vastasi Jarmo Huutoniemi.

Tähti E2: Siiri Juupaluoma, Erica Anttila, Inka Lahtela, Alisa Vierola ja Merette Melanen. Valmennuksesta vastasi Heli Juupaluoma ja Niina Vierola.

Tähden E-tytöille neljä tappiota välierässä

E-tytöt pelasivat tiikerisarjan välieränsä Kangasalla 24.3.

Samassa paikassa, samaan aikaan pelattiin myös E-tyttöjen AM-sarjan turnaus, joten ennakkotietojen mukaan joukkueita olisi paikalla yhteensä peräti kymmenen. Hyvin järjestäjät saivat hommansa hoidettua ja tunnetustihan sopu sijaa antaa, turnaus sujui ilman suurempia kommelluksia.

Tähden tytöillä oli turnauksessa neljä tiukkaa peliä, joista lopulta kaikista tuli tappio. Pelit ei kuitenkaan varsinaisesti mennyt huonosti, vaikka jokainen vastustaja olisi ollut voitettavissa omalla "nappipelillä".

Tyttöjen peli oli hieman liian ailahtelevaista. Välillä peli kulki, kuin ajatus, välillä taas tuli melkoisia notkahduksia, jolloin ei onnistunut oikein mikään.

Näiden notkahdusten aikana vastustaja sai useamman pisteen eron, jota tytöt eivät enää pystyneet kuromaan kiinni. Se kuuluisa voitontahto ei ollut yhtä kova kuin vastustajilla. Ei auttanut edes valmentajien lupaus tehdä kuperkeikat aina voitetun pelin jälkeen.

Ensimmäistä kertaa koko kauden aikana, tyttöjen kasvoilla oli nähtävissä suuri harmitus tappion hetkellä. Ihailtavaa on kuitenkin se, että myös hävityn pelin jälkeen loppuhuuto kajahti kunnolla, ja kukaan ei kertaakaan moittinut joukkuetoverin suorituksia. Hyvä joukkue osaa myös hävitä joukkueena ja tappiot kasvattavat ja vahvistavat, joten tästä vain entistä vahvempana eteenpäin.

Tulokset:
Salon Viesti Vadelma – Tähti 2–0 (26–24, 25–13)
Tähti – Lp Kangasala Vilkkaat 1–2 (25–23, 20–25,12–15)
HPK Oranssi – Tähti 2–1 (25–15, 10–25, 15–10)
Tähti – NarPa2 0–2 (19–25, 11–25)

Joukkueessa pelaavat Saana Jatkola, Oona Kälvinmäki, Ida Saarinen, Anni Äijö, Elli Harsu ja Silja Tuovinen. Valmentajina Eija Jatkola, Pia Saarinen ja Anne Harsu.

E-tytöt D-finaalissa Vilppulassa

Tähden E-tytöt saivat järjestettäväkseen D-finaalin, jossa ratkottiin koko tiikerisarjan sijat 30–35. Finaali pelattiin lauantaina 7.4. Parkkivuoren urheilutalolla.

Alunperin paikalla piti olla 7 joukkuetta, edeltävänä iltana yksi joukkue kuitenkin perui tulonsa sairastapausten vuoksi, aiheuttaen hieman harmaita hiuksia järjestäjille. Sairastumisille ei kuitenkaan kukaan voi mitään, ja lopulta turnaus pelattiin 6 joukkueen kesken.

Tyttöjen peli lähti tällä kertaa heti ensi hetkistä lähtien hienosti kulkemaan. Syötöt onnistuivat kaikilta, nostot onnistuivat ja hyökkäyksiä osattiin jo sijoitella niihin kuuluisiin tyhjiin paikkoihin.

Kaiken kaikkiaan taisi olla koko kauden parasta ja ainakin tasaisinta peliä lähes kaikilta tytöiltä. Päivän neljästä pelistä tuloksena oli 3 voittoa ja 1 tappio, eli tämän turnauksen 3. sija. Hävitty pelikin oli loistavaa taistelua koko joukkueelta, hyvällä pelillä hävitty ei harmita niin paljon.

Valmentajatkin joutuivat lunastamaan lupauksensa tehdä kuperkeikka jokaisesta voitetusta pelistä. Sen myötä turnaus päättyi Tähden osalta iloiseen naurunremakkaan, tästä on hyvä jatkaa harjoituksia ja kääntää ajatukset jo ensi kauteen.

Tulokset:
Tähti - Perniön Sisu Haukat 2–0 (25–17, 25–16)
Nakkilan Paterit Blue - Tähti 0–2 (12–25, 19–25)
Tähti - Ylöjärven Ryhti Mustat 1–2 (25–19, 23–25, 13–15)
Perniön Sisu Haukat - Tähti 0–2 (11–25, 21–25)

Joukueessa pelasivat Saana Jatkola, Ida Saarinen, Anni Äijö, Elli Harsu ja Silja Tuovinen.

Valmennuksesta vastasi Pia Saarinen ja Anne Harsu, Eija Jatkolan ollessa C1-tyttöjen matkassa voittamassa SM-pronssia.

E1-tytöt B-finaalissa Salossa

Tähden E1-tytöt kävivät 7.4. pelaamassa B-finaalin Salossa. Joukkue taisteli siellä sijoista 14–21.

Lähtö oli aamutuimaan 6.20, joten pitkä ja jännittävä päivä oli tulossa.

Lähdimme koko joukkue samalla kyydityksellä, pikkubussilla. Ensinmäinen peli oli Säkylän Urheilijoiden Vihreitä vastaan. Pieni lämmittely ehdittiin pitää ennen pelin alkua. Tähti vei voiton 1–2 (25–19, 13–25, 8–15).

Seuraavaksi oli vuorossa ruokatauko. Tämä oli järjestetty toiseen lähellä olevaan kouluun, joten happihyppelyn kautta ruokailemaan. Energiaa tankatessa oli hyvä keskittyä seuraavaan peliin.

Vastassa oli Jankko Pinkki Loimaalta. molemmat joukkueet pelasivat hyvin, mutta Tähti onnistui hiukan paremmin, ja vei voiton 2–0 (25–17, 25–22).

Seuraavaksi pelattiin Vesilahden Visaa vastaan. Tiukka peli oli ja Vesilahti onnistui vähän paremmin ja vei voiton 2–1 (17–25, 25–22, 15–8). Tähden tyttöjä harmitti isosti, mutta eteenpäin oli mentävä ja alettava miettimään seuraavaa koitosta.

Neljännesvälierä pelattiin Salon omaa joukkuetta Viestin Mustikoita vastaan. Hiukan oli nähtävissä väsähtäneitä olotiloja, silti tiukkaa peliä. Ensimmäinen erä tuli Tähdelle (25–18). Omia Pieniä virheitä tuli liikaa, ja Mustikat vei seuraavat erät 21–25 ja 9–15.

Lähdimme siis taistelemaa sijoista 16–17. Pienen tauon ja tankkauksen jälkeen peli sujui jälleen hyvin. Vastaan tuli tuttu joukkue Jankko Pinkki. Meidän tytöt pelasivat hyvää peliä. Hyökkäyksissä löytyi hyviä sijoituspaikkoja, ja puolustettiin omaa puolta hienosti. Tähti vei voiton 2–0 (25–20, 25–12), joten B-finaaleissa sijoituimme paikalle 16.

Mahtavan jännittävä ja pitkä päivä oli. Tosi hienosti kaikki loppujen lopuksi jaksoi taistella pelata ja kannustaa joukkuekavereita! Kello 18 starttasimme kotimatkalle. Yhdenpysähdyksen taktiikalla olimme kotona.

Joukkueessa pelasi: Iina Korpinen, Eeva Huutoniemi, Ella Nieminen, Jenni Vuokko ja Aino ja Ida Soilunen.