Otteluraportit

Tähden D2-tyttöjen syksy

Tähden D2-tyttöjen syksy on ollut pelien osalta ailahtelevaa. Pelin taso on vaihdellut kovasti. Tasoturnaus meni yläkanttiin odotuksiin nähden. Sen jälkeen joukkue on ollut kovassa koulussa ja opetuksessa kolmessa turnauksessa.

25.11. turnaus pelattiin Ylöjärvellä. Ensimmäisessä pelissä saimme vastaan Ylöjärven Pallon. YPa on materiaaliltaan ylivoimainen meidän tyttöihin nähden, mikä näkyi liiallisena vastustajan kunnioituksena ja sen vuoksi peli kulki arkaillen. Ensimmäinen erä päättyi YPa:lle 25–11. Toisessa erässä tähti ryhdistäytyi, joka näkyi jo rohkeana pelinä. Pisteitä saatiin pelaamalla, ja pisteistä myös iloittiin. Toinen erä YPa:lle 25–12.

Toisessa pelissä Tähti sai vastaansa LP Kangasalan Lumileopardit. Peli oli tasaista vääntöä, mutta ensimmäisessä erässä Tähti oli rohkealla pelillään parempi vieden erän pistein 25–23. Toisessa erässä LP Kangasala paransi peliään, kun taas Tähti sortui omiin virheisiin, erä Lumileopardeille 25–15. Kolmannessa erässä nähtiin Tähdeltä kovaa taistelua, rohkeaa hyökkäystä ja peli-iloa, jonka avulla Tähti vei viimeisen erän 15–13 ja näin ollen Tähdelle voitto 2–1.

Päivän kolmanessa pelissä vastassa oli Ylöjärven Ryhdin Punaiset. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, mutta Tähden nosto- ja syöttövirheet veivät erän Ylöjärvelle 26–24. Toisessa erässä Tähti petrasi tekemistään ja vähensi virheitään vieden erän 25–23. Kolmas erä oli edelleen tiukkaa vääntöä, mutta Tähti oli täynnä taistelutahtoa ja vei erän 16–14. Peli siis tähdelle 2–1.

Päivän viimeisessä pelissä saimme vastaan Ylöjärven Ryhdin Keltaiset. Pitkä päivä painoi jo jaloissa, joka näkyi tuloksessa. Keltaiset jaksoi paremmin vieden pelin 2–0.

Kaiken kaikkiaan Tähden tyttöjen pelissä näkyy hyvä kehitys eteenpäin. Noston tarkkuutta kehittämällä jatketaan kohti joulukuun pooliturnausta.

D2-tytöissä pelaavat Jenni Vuokko, Eeva Huutoniemi, Saana Jatkola, Ella Nieminen, Aino Soilunen, Iina Korpinen, Ida Soilunen, Milja Murtomäki ja Jenna Korpinen. Valmentajina toimivat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola. Jojona Suvi Nieminen.

D2-tytöt turnauksessa Kangasalla

Tähden D2-tytöt lähtivät 15.12. pelaamaan syksyn viimeistä turnausta Kangasalalle. Ensimmäiseksi vastassa oli Ylöjärven Ryhdin Keltaiset. Ensimmäisen erän jännitys näkyi jäätymisenä ja vähäisenä liikkumisena, vaikka pientä etumatkaakin aluksi oli. Tähti onnistui syötöissä, ja uusi puolustustaktiikka lähti hyvin käyntiin. Ryhti vei kuitenkin erän 25–20.

Toisessa erässä liike oli jo paljon parempaa ja pitkiä palloralleja nähtiin. Pelattiin hyvää peliä, mutta Ryhdin alussa saama etumatka oli liian suuri, ja erä meni Ryhdille 25-19.

Toisessa pelissä Tähti sai vastaansa LP Kangasalan Tiikerit. Tässä pelisssä Tähti pelasi jo virheettömämpää peliä, ja ensimmäisen erä olikin tasainen. Peli kulki vuoropistein ja Tähden pelissä oli kehitystä nähtävissä. Ensimmäinen erä meni kuitenkin Tiikereille 26–24.

Toisen erän alku olikin Tähden virheiden sumaa, josta vastustaja sai etumatkan. Puolessa väliin erää vastustajan peli notkahti ja Tähti pääsi kirimään tasoihin. Henkinen kantti ei kestänyt tähdellä ja Tiikerit vei 25–18.

Kolmantena ja viimeisenä vastassa oli Ylöjärven Mustat -joukkue. Ensimmäisessä erässä nähtiin jo Tähden hyvää hyökkäyspeliä. Vastustaja oli kova mutta Tähti pysyi lähes koko erän johdossa. Mustat kovensi kuitenkin peliään vieden erän 25–22. Toinen erä menikin Tähden johtaessa koko erän, ja peli oli varmaa ja iloista. Tähti vei erän 25–20.

Kolmas erä kaatui yliyrittämiseen ja jännitykseen. Tämä erä meni Ylöjärvelle 15–10 ja koko peli siis heille 2–1.

Pelit jatkuvat joulun jälkeen tammikuussa Orivedellä. Joululomalla aiomme lepäillä, mutta myös treenaamme niin sanotun pienen minileirin merkeissä. D2 tytöt toivottaa kaikille iloista joulua ja onnea vuodelle 2019.

Pelaamassa oli jälleen koko porukka: Aino ja Ida Soilunen, Jenni Vuokko, Eeva Huutoniemi, Ella Nieminen, Saana Jatkola, Jenna ja Iina Korpinen ja Milja Murtomäki. Valmentajina toimivat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola.

Tähden D2-tytöillä voitokas alkuvuosi

Tammikuussa aloitimme kevätkauden Orivedellä ensimmäisessä pooliturnauksessa. Joululoma ja lomalla tehty tehotreeni olivat tehneet hyvää Tähden tytöille, koska päivän tuloksena kaikista kolmesta pelistä voitot kotiin ja siirtyminen d-pooliin.

2.2 pelit jatkuivat kotiturnauksena. Ensimmäinen peli oli  tuttuja Ylöjärven Mustia vastaan. Peli oli erittäin tasainen. Tähden pelissä näkyi jännitys, ja virheiden määräkin oli suuri. Virheitä saatiin kuitenkin korjattua pelin aikana joten Tähti vei voiton 2–1.

Seuraavaksi tähti sai vastaansa LeKi:n, ja tämä oli myös hyvin tasainen peli. Valmentajien ohjeita kuuntelemalla ja omaa asennetta peliin korjaamalla saatiin 2–1 voitto tästäkin pelistä.

Päivän kolmas peli, ja vastassa oli A-Volley. Tässä pelissä näkyi jo tyttöjen osaaminen ja kehitys, vaikkakin pisteitä annettiin vastustajalle omia virheitä tekemällä liikaakin. Tämä peli Tähdelle 2–0. Positiivista oli myös, että voimat riittivät koko päivän viimeiseen pelin asti ja tappioasemastakin pystyttiin nousemaan hyvällä asenteella!

Näillä tuloksilla saavutettiin paikka c-poolissa, ja pelit jatkuvat Kangasalalla 2.3.

Pelaamassa oli koko joukkue: Saana Jatkola, Aino ja Ida Soilunen, Milja Murtomäki, Ella Nieminen, Eeva Huutoniemi, Jenni Vuokko, Jenna ja Iina Korpinen. Valmentajina Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola.

Tähden D2-tytöt taistelivat itsensä A-finaaleihin

Tähden D2-tyttöjen nousujohteinen kevätkausi sai jatkoa Kangasalla 2.3. pelatussa tiikerisarjan turnauksessa, josta saldona oli kaksi voittoa ja yksi tappio. Tällä tuloksella päästiin välieriin Saloon ratkomaan finaalipaikkoja.

Välieräturnaus pelattiin Salon Kiskossa 23.3. Ensimmäinen peli oli Paimion Yritystä vastaan. Ensimmäisessä erässä Tähti oli täysin kipsissä, eivätkä hyökkäykset onnistuneet lainkaan niin kuin on harjoiteltu. Vastustaja puolestaan osasi hyökätä oikeisiin paikkoihin.

Erän loppua kohden Tähden tytöt lämpenivät, mutta ensimmäinen erä hävittiin niukasti 23–25. Toisessa erässä Tähti sai jo kuvionsa kuntoon ja pelasi hyvää peliä, niin että erä voitettiin 25–15. Sama tahti jatkui kolmannessa erässä, jossa nähtiin pitkiä palloralleja. Erä otettiin kotiin 15–8 ja otteluvoitto numeroin 2–1.

Toisessa pelissä vastustajana oli tuttu LP Kangasalan Lumileopardit. Vastustaja oli heikompi, mutta omien virheiden vuoksi Tähden valmentajat joutuivat turvautumaan aikalisiin tsempatakseen pelaajia. Ensimmäinen erä tuli tiukasti taistellen Tähdelle 29–27. Toisessa erässä Tähden peli oli jo varmempaa. Tähti oli johdossa koko erän ja otti erävoiton 25–14 ja otteluvoiton 2–0.

Päivän viimeinen peli oli ennalta kovaksi tiedettyä isäntäseuraa Taifuuneja vastaan, joka oli tyly Tähdelle. Pisteet olivat kiven takana, ja ottelu päättyi selvin numeroin Taifuuneille 2–0 (25–7, 25–2).

Näiden pelien myötä pelivuoden tavoite saavutettiin: paikka A-finaaleihin varmistui kahdella voitolla. Finaaliturnaus pelataan 13–14.4. Salon Halikossa.

Kiskossa pelasivat Aino Soilunen, Jenni Vuokko, Iina ja Jenna Korpinen, Milja Murtomäki, Eeva Huutoniemi, Saana Jatkola ja Ella Nieminen. Valmentajina toimivat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola.