Otteluraportit

1. Turnaustapahtuma 5.12.2015, Aitolahti

Tänä vuonna lentopalloharrastuksensa aloittaneet v. 2007–2008 syntyneet F-juniorit aloittivat kilpailukautensa ensimmäisellä turnauksella viime lauantaina.  Turnauksia on kauden aikana viisi, joista Aitolahden Riento järjesti ensimmäisen. Turnaukseen osallistui yhteensä seitsemän joukkuetta.

KUVA

(Joukkueessa pelasivat ylhäällä vas. Silja Tuovinen, Kaisa Heikkilä, Elli Harsu. Alhaalla vas. Jenni Vuokko ja Ida Saarinen)

Vilppulan Tähden tyttöjoukkue pelasi poikien sarjassa, joten vastus oli kova. Vastustajajoukkueista osa oli mukana jo toista vuotta, kun taas Tähden tyttöviisikko on harjoitellut siis vasta elokuusta lähtien.  Tähden F-junioreissa on tänä vuonna aloittanut yhteensä 28 uutta lajin harrastajaa. Tällä kertaa joukkueessa pelasivat Elli Harsu, Kaisa Heikkilä, Ida Saarinen, Silja Tuovinen ja Jenni Vuokko. Valmentajina toimivat Anne Harsu ja Pia Saarinen.

Ennen varsinaista ottelua jännitettiin jo koko porukan voimin ehtisivätkö joukkueelle tilatut pelipaidat mukaan otteluihin. Kaikkien riemuksi perjantaina saapunut lähetys mahdollisti sen, että harjoituksissa olleista tytöistä kuoriutui ihan oikea edustusjoukkue yhteneväisillä peliasusteilla. F-juniorit suorittavat ennen varsinaisia pelejä taitoradan, joka koostuu useammasta erilaisesta taitotehtävästä. Taitotehtävinä olivat mm. naruhyppely, vannehypyt, vuoroloikat ja pallon kiinniotto alakautta. Turnauksessa suoritettiin yhteensä 13 erilaista taitomerkkiä.

Taitoratojen jälkeen alkoivat ottelut kahdella eri kentällä.  F-juniori-ikäisillä ottelut ovat vain kahden erän pituisia. Tähden ensimmäisenä vastustajana oli Oriveden Ponnistuksen Pantteri.  Tähden tytöt voittivat ensimmäisen erän 15-9, mutta Pantterit ottivat toisen tasaväkisen erän nimiinsä 15-13. Näin tämä ottelu päättyi tasapeliin. Toisen ottelun vastustaja oli Lempäälän Jyryn Vihreät. Vihreiden joukkueessa olikin kokenutta väkeä vastassa ja näin he veivät molemmissa erissä voiton pistein 15-13, 15-6. Viimeisenä otteluvastustajana oli Oriveden Ponnistuksen Leijonat. Ensimmäisen erän Leijonat veivät pistein 15-11, mutta toiseen erään tytöt tsemppasivat hienosti ja tasaväkisen erän he veivät nimiinsä 15-13. Viimeisen erän jälkeen osattiin jo iloita ja tuulettaa oikein kunnolla oman erävoiton kunniaksi.

Harrastustaipaleensa alussa oleville tytöille siis todella hieno turnaus, kaksi tasapeliä ja yksi häviö. Joukkueessa näkyi ilo pelaamisesta ja yhdessä olemisesta. Pienoisen alkujännityksen jälkeen pelipaikat ja pelin kulku alkoi pelaajille käymään tutuksi. Kotimatkalla jo takapenkillä pohdittiin kovasti seuraavien pelien ajankohtaa. Seuraava turnaus pelataan tammikuussa Orivedellä.

Tulokset:

OrPo Pantterit – Vilppulan Tähti 1-1 (9-15, 15-13)
Jyry Vihreä – Vilppulan Tähti 2-0 (15-13, 15-6)
Vilppulan Tähti – OrPo Leijonat 1-1 (11-15, 15-13)

Teksti: Kirsi Tuovinen

Kuva: Pia Saarinen

2. Turnaustapahtuma 23.1.2016, Orivesi

KUVA1
(Taitoradat ovat tärkeä osa turnaustapahtumia)

F-junioreiden kauden toinen turnaus pelattiin 23. tammikuuta Oriveden Liikuntahallilla Oriveden Ponnistuksen isännöimänä. Oriveden turnaukseen oli ilmoittautunut peräti viisitoista joukkuetta lähialueen seuroista. Vilppulan Tähdeltä oli turnauksessa edustamassa kolme joukkuetta; kaksi tyttöjoukkuetta ja yksi sekajoukkue. Tämän kertaisessa turnauksessa oli mukana siis jo yli puolet Tähden syksyllä aloittaneista F-junioreista!

KUVA2
Kuvassa Tähden joukkueet Delfiinit, Joutsenet ja Kauriit.

Jokaiselle joukkueelle tuli kolme ottelua päivän aikana. Tähti Delfiinit –joukkueessa pelasivat Sofia Haavisto, Tiia Peltola, Ida Saarinen, Jenni Vuokko ja Anni Äijö. Valmentajana toimi Anne Harsu. Delfiinien ensimmäisen ottelun vastustaja oli Lempäälän Jyry Keltainen. Jyry vei ottelun pistein 15-5 ja 15-13. Toisessa erässä Delfiinit taistelivat kuitenkin pitkään, taipuen kuitenkin viime metreillä.  Toinen ottelu oli Vammalan Lentopallon Valkoinen –joukkuetta vastaan. Toinen ottelu oli vieläkin tasaisempi kuin ensimmäinen ja päättyi VaLePan viedessä pisteet 15-10 ja 15-12. Viimeisen ottelun vastustajana oli järjestävän seuran OrPon Pantterit. Valmentaja ja tytöt olivat pukuhuoneessa hioneet taktiikoita ja viimeinen ottelu kääntyi Tähden tyttöjen voitoksi, erät otettiin omiin nimiin 15-5 ja 15-6. Tässä ottelussa nähtiinkin oikein kunnon taistelua pisteistä ja pitkiä palloralleja.

Tähden toinen joukkue Tähti Joutsenet oli ehkä huono-onnisin joukkue, sillä näille vasta-alkajille tuli vastustajaksi joka pelissä jo toista vuotta pelaavia (poika)joukkueita. Vastustajien pallon käsittelytaito ja pelisilmä olivat jo aivan eri luokkaa kuin vasta-alkajien. Taistelu oli kuitenkin kovaa eikä periksi annettu. Joutsenet–joukkueessa pelasivat Kaisa Heikkilä, Eeva-Aliina Huutoniemi, Saana Jatkola, Inka Lahtela ja Kiia Vihinen. Valmentajana toimi Pia Saarinen. Ensimmäinen peli oli Lempäälän Jyryn Vihreät joukkuetta vastaan. Jyryn pojat voittivat ottelun erin 15-8 ja 15-6. Toisessa pelissä vastustajana oli LP Kangasala. Tässä pelissä erityisesti tasoero näkyi, sillä vastapuolen pojilla oli pelisilmää sijoittaessaan palloja kenttään ja taisipa siellä vilahtaa oikein kunnon passeja ja hihalyöntejä. Tytöt tsemppasivat kovasti, mutta LP Kangasala vei erät 15-8 ja 15-5. Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Vammalan Lentopallon Punainen joukkue. VaLePa vei erät nimiinsä 15-6 ja 15-6.

Kolmantena joukkueena mukana olivat Tähti Kauriit. Tässä joukkueessa pelasivat Elli Harsu, Nella Majanen, Timi Peltola, Aino Soilunen ja Silja Tuovinen. Heidän valmentajanaan toimi Jarmo Huutoniemi. Tämän joukkueen ensimmäinen vastustaja oli Oriveden Ponnistuksen Tiikerit. Kauriit aloittivat turnauksensa voitolla, vieden erät 15-9 ja tasaväkisen toisen erän 15-14. Vastustaja tiesi jo tästä joukkueesta jotain, sillä katsomoon asti kuuluivat OrPon valmentajan ohjeet: ”Nyt tulee pitkiä syöttöjä”. Toisena vastaan tuli LP Kangasalan joukkue ja tämä ottelu päättyi tasapeliin, Kauriiden viedessä toinen erä nimiinsä. Erät 15-12 ja 12-15. Viimeisessä pelissä vastaan tuli Aitolahden Riennon Ihaat. Vilppulan Kauriit ottivat toisen otteluvoiton ja vei erät pistein 15-12, 15-5. Varsinkin ensimmäinen erä oli todella jännittävä, sillä sitä mentiin eteenpäin tasapistein.

Kaiken kaikkiaan todella hieno turnaus näiltä nuorilta lajin harrastajilta. Pelaajilla oli silmin nähden mukava päivä ja aina kun omalla joukkueella ei ollut peliä, riennettiin muita joukkueita kannustamaan. Oriveden liikuntahallin sisällä kuuluikin kovaääniset Vilppulan Tähden kannustushuudot. Mukana oli myös paljon pelaajien vanhempia ja muuta tukijoukkoa, mikä on aina mukava juttu nuoren pelaajan kannalta. Helmikuussa on taas seuraava turnaus, joten nyt on aika taas harjoitella vähän uusia kikkoja ennen sitä.

KUVA3

KUVAT JA TEKSTI: Kirsi Tuovinen

3. Turnaustapahtuma 14.2.2016, Kangasala

KUVA1
(Pelien välissä on aikaa kulutettavana)

Tänä vuonna osa F-junioreista tukijoukkoineen vietti ystävänpäivää Kangasalan Pikkolan liikuntasalissa kolmannen turnauksen merkeissä. Mukana oli jälleen mukavasti joukkueita, peräti 14 kappaletta! Tällä kerralla Tähden kanssa samassa lohkossa pelasivat LP Kangasala, Vammalan Lentopallo 1, Oriveden Ponnistus ja Aitolahden Riento. Lempäälän Jyry pelasi tällä kertaa eri lohkossa. Viimeksi kolmella joukkueella mukana ollut Tähti sai tällä kertaa peräti neljä joukkuetta mukaan turnauhttp://vilppulantahti.fi/update/kseen. Joukkueet oli taas nimetty lisänimillä eli mukana olivat Vilppulan Tähti Delfiinit, Joutsenet, Kauriit ja Ketut. Pelitapahtumat olivat kolmella eri lohkolla, joten tuloskirjurilla piti kiirettä.

Delfiinit-joukkueessa pelasivat tällä kertaa Saana Jatkola, Ida Saarinen, Kaisa Soimasuo ja Anni Äijö, valmentajanaan Anne Harsu. Delfiinien ensimmäinen peli oli Oriveden Ponnistuksen Panttereita vastaan. Vastassa oli jo tuttu poikajoukkue ja ensimmäinen erä mentiin eteenpäin tasaväkisesti. OrPon pojat tekivät viekkaita syöttöjä, mutta Delfiinit taistelivat hienosti voittaen molemmat erät ja näin ollen koko ensimmäisen ottelun. Voittohuutona Delfiineiltä kajahti ilmoille ”Aamupuurot väliin jäi, siksi teille kävi näin”. Toisessa ottelussa vastaan tuli Vammalan Lentopallon 1 –joukkue. VaLePan poikajoukkueen tiedettiin olevan vuoden kokeneempi ja näin ollen vastus oli kova. Pitkienkin pallorallien jälkeen Delfiini-tytöt kuitenkin taistelivat ensimmäisen erän voiton pistein 15-12. Toisessa erässä ensimmäisen erän voitonhuuma taisi viedä tarkkuutta ja toisen erän VaLePa vei pistein 15-7. Tasapelinkin jälkeen löytyi kannustushuuto omalle joukkueelle: ” Eka erä voitettiin, hyvä peli pelattiin!” Kaikille joukkueille oli luvattu kolme ottelua, joten tästä syystä kolmannen pelin vastustaja olikin oman seuran Kauriit. Tällä kertaa Delfiinien ottelu päättyi molemmissa erissä häviöön pistein 15-7, 15-9.

Joutsenet joukkueessa pelasivat Inka Lahtela, Silja Tuovinen ja Kiia Vihinen. Valmentajana hääri Pia Saarinen. Tämä joukkue kutistui pelipäiväksi kovasti, sillä kaksi pelaajaa joutui yllättäen jäämään pois turnauksesta. Ensimmäisenä vastustajana verkon taakse tuli LP Kangasalan Sukkulat. Pienet Joutsen-tytöt joutuivat koville ja näin Kangasalan pojat veivät erät 15-6, 15-11. Toisessa pelissä vastaan tulivat OrPon Pantterit. Ensimmäinen erä oli tasaväkinen ja tasapistein mentiin eräpalloon saakka. Tähden tytöt voittivat ensimmäisen erän 15-14. Toisen erän alussa Joutsenet päättäväisesti ottivat heti viiden pisteen eron ja veivät toisenkin erän pistein 15-6. OrPon Panttereiden pojat kuitenkin kannustushuudollansa muistuttivat tyttöjä: ” Hei, hei hei! Tämä toistu ei!” Viimeisessä ottelussa tuli vastaan tuo jo ennalta kovaksi tiedetty VaLePan 1-joukkue. Tytöt taistelivat hienosti, mutta juuri tässä kohtaa näkyi poikien vuoden etumatka ja VaLePa vei erät 15-10, 15-9.

Kauriit joukkueessa pelasivat Eeva-Aliina Huutoniemi, Aino Soilunen, Ida-Maria Soilunen ja Jenni Vuokko, valmentajana toimi Jarmo Huutoniemi. Ensimmäinen vastustaja oli isäntänä toimineen LP Kangasalan Raketit. Ensimmäinen ottelu oli todella tasaista kummassakin erässä. Käytiin pitkiä palloralleja ja pisteistä oikeasti taisteltiin. Kauriit hävisivät ensimmäisen erän 13-15, mutta toinen erä otettiin omiin nimiin samoin pistein 15-13. Toisessa pelissä vastustajana oli Oriveden Ponnistuksen Tiikerit. Tässä ottelussa Kauriit ottivat paikkansa heti tehden loistavia syöttöjä ja upottaen Tiikereiden etukenttään palloja. Kauriit veivät erät pistein 15-9, 15-4. Kolmas peli olikin siis Delfiinejä vastaan, jonka Kauriit voittivat.  Keskinäisen pelin voitto ei kuitenkaan tuntunut olevan yhtä riemukasta kuin vieraan vastustajan voitto.

Neljäntenä joukkueena oli Ketut. Vilppulan Tähden ainoa sekajoukkueeseen kuuluivat Kaisa Heikkilä, Nella Majanen, Tiia Peltola ja Timi Peltola. Valmentajan toimi Titta Soimasuo. Ensimmäisenä vastustajana oli Vammalan Lentopallon 3-joukkue. Vahva poikajoukkue oli ehkä turnauksen taitavin porukka. Loistavaa taistelua, mutta tällä kertaa Kettujen viekkaus ei riittänyt vaan häviöt erissä tulivat 9-15, 9-15. Toisena vastustajan oli LP Kangasalan Torpedot. Ensimmäisessä erässä Ketut olivat jo häviöllä viisi pistettä, mutta saivat kurottua piste-eron nopeasti kiinni. Loppuerä mentiin tasapisteissä, mutta kirvelevä tappio tuli yhdellä pisteellä. Myös toisen erän Torpedot veivät ja näin isännät veivät erät pistein 15-14, 15-10. Viimeisessä ottelussa vastaan tuli Oriveden Leijonat. Ensimmäisen erän Ketut veivät Leijonilta 16-9. Normaalisti erät päättyvät 15 pisteeseen, mutta mikä lie pelihuuma vei tämän ottelun lisäpisteille. Kettujen loistavat syötöt takarajalle musersivat vastustajaa, sillä niitä ei saatu ylös mitenkään. Toista erää mentiin tasapistein eteenpäin, mutta hienolla taistelulla Ketut ottivat myös toisen erän itselleen pistein 15-12.

Kaiken kaikkiaan aivan loistava turnaus kaikilta joukkueilta ja näissä on aina hyvä nähdä kuinka joukkueet ja niiden pelaajat ovat kehittyneet jopa kuukauden aikana. Joukkueissa on hyvä henki ja kaikkia tsempataan tasapuolisesti. On myös ilo huomata, että kentälle mennään aina yhtä iloisella mielellä, oli sitten takana voitto tai tappio edellisestä pelistä. Taustajoukkojen merkitys on tietenkin aina tärkeää ja oli hieno taas kerran huomata se, kuinka paljon pelaajien huoltajia, isovanhempia ja sisaruksia oli mukana katsomossa. Tähden taustajoukkoja tuntui olevan saman verran kuin muiden joukkueen taustajoukkoja yhteensä ja se tietenkin kuului kannustuksen määrässä. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa turnausta, joka on maaliskuussa Vammalassa. Kauden viimeinen turnaushan pelataan sitten kotikentällä Parkkivuoressa huhtikuun alussa.

4. Turnaustapahtuma 19.3.2016, Vammala

Kauimmaiseen turnaukseen Vammalaan lähti Vilppulan Tähden neljä F-junioreiden joukkuetta. Pitkän ajomatkan vuoksi joukkueet päättivät jättää taitoradat tällä kertaa väliin ja valmentajien johdolla hoidettiin alkulämmittelyt ennen pelejä omin neuvoin. Turnaus käytiin todella hienossa Vexve hallissa. Sairasteluista johtuen joukkueiden kokoonpanot vaihtelivat vielä viime hetkillä ja osa joukkueista pelasi minimimäärällä.

Delfiinit joukkueessa pelasivat Sofia Haavisto, Saana Jatkola ja Kaisa Soilunen. Valmentajana toimi Anne Harsu. Ensimmäisenä vastustajana oli tuttu sekajoukkue Orivedeltä, Tiikerit. Velmuileva poikajoukkue oli entuudestaan tuttu porukka. Työt päättivät tällä kertaa näyttää pojille mistä heidät on tehty ja veivät aloitusottelun erin 2-0. Toisena otteluna tuli vastaan taitava ja paha vastustaja Lempäälän Jyryn Oranssi joukkue. Jo toista vuotta pelaavien poikien taidot näkyivät ja vaikka tytöt hienosti taistelivat pisteistä, vei Jyryn Oranssi erät 2-0. Kolmannessa erässä vastaan tuli Vammalan Lentopallon 2-joukkue, VaLePa 2.  Lempäälän lisäksi myös Vammalan joukkueet ovat jo toista kautta pelaamassa ja tässä ottelussa tytöt olivat pahasti alakynnessä. Vammalan joukkue vei erät murskapistein 15-3, 15-6.

Joutsenet joukkueessa pelasivat Inka Lahtela, Oona Kälvinmäki, Silja Tuovinen ja Kiia Vihinen. Valmentajan toimi Pia Saarinen. Myös Joutseneille vastaan tuli Oriveden Ponnistuksen joukkue, Leijonat. Ensimmäinen erä oli todella tasaväkinen ja siitä Tähden pelaajat ottivat voiton niukimmalla piste-erolla mitä voi eli 15-14. Toisessa erässä Joutsenet ottivat sitten reilumman johdon heti alusta alkaen ja veivät tämänkin erän 15-7. Toisessa pelissä vastassa oli Lempäälän Jyryn Musta joukkue. Lempäälän taitava poikaporukka ei antanut Joutsenille juuri mahdollisuuksia vaan voittivat molemmat erät pistein 15-3 ja 15-5. Viimeisessä erässä vastassa oli Vammalan Lentopallon 1-joukkue, VaLePa 1.  Ensimmäisen erän vastustaja vei pistein 15-8. Oli hienoa huomata, että pelaajat osasivat jo katsoa tyhjiä kohtia kentällä ja niihin yritettiin sijoittaa palloja. Vastustajalla oli paljon myös onnea, sillä toisessa erässä he saivat monta pistettä verkkonauhan kautta suuntaansa muuttaneilla lyönneillä. VaLePa vei tasaisien toisen erän pistein 15-11.

Kauriit joukkueessa pelasivat Eeva-Alina Huutoniemi, Nella Majanen, Tiia Peltola ja Aino Soilunen. Valmentajana toimi Jarmo Huutoniemi. Ensimmäisenä vastustajana verkon taakse asteli Vammalan Lentopallon joukku 4. Ensimmäisen erän VaLePa vei pistein 15-6, mutta toisessa erässä taistelua käytiin tiiviimmin. Pitkiä palloralleja puolin ja toisin, mutta silti Kauriiden oli annettava tässäkin erässä voitto vastustajalle pistein 15-12. Toisessa pelissä vastassa oli sama Vammalan joukkue kuin ensimmäisessäkin ottelussa. Tällä kertaa tytöt nappasivat tarkkoja koppeja ja peli oli todella tasaista. Taistelu oli kovaa ja tässä ottelussa nähtiin Kauriiden puolesta todellista taistelua. Peli päättyi tasapeliin, erät 1-1. Viimeisessä pelissä vastaan tuli OrPon Pantterit. Edellistä pelistä kipinän saanut Tähden joukkue ottivat ”rökelevoiton” orivesiläisistä pistein 15-3, 15-4. Voittohuutona kajahti: ” Muut on rautaa, Tähti on kultaa. Muut ruostuu aikanaan, Tähti ei milloinkaan!”

Neljäntenä joukkueena mukana oli Ketut. Tässä joukkueessa pelasivat Timi Peltola, Ida Soilunen ja Jenni Vuokko. Kettujen ensimmäisenä vastustajana oli Oriveden Pantterit. Oriveden joukkueessa oli uusia pelaajia riveissä ja se ehkä sekoitti vastustajan peliä. Tähden joukkueen voittoa ei estänyt mikään vaan se vei erät pistein 15-8 ja 15-6.  Toiseen peliin vastustajaksi oli arvottu VaLePan 3 joukkue. Vaikka VaLePa vei molemmat erät nimiinsä, oli peli todella tasaväkistä ja hienoa seurattavaa. Ketuille tuli myös viimeiseen peliin vastustajaksi VaLePan joukkue, tällä kertaa joukkue 4. Vastustaja joukkue oli vahva, vaikka välillä homma oli karata käsistä. Parvelle asti kuului VaLePan valmentajan huudahdus: ”Te ootte pojat ihan sekasin!” Sekaisin tai ei, Ketut kärsivät molemmissa erissä kirvelevät tappiot vaikka peli oli todella tiukkaa taistelua.

Kirvelevistä tappioista huolimatta oli hienoa taas huomata millainen harppaus oli kuukauden aikana tapahtunut. Tekniikka-asioissa ollaan menty eteenpäin ja kehitys on huimaa.

Tulokset joukkueittain:

Tähti Delfiinit – OrPo Tiikerit 2-0 (15-13, 15-5)
Lempäälän Jyry Oranssi – Tähti Delfiinit 2-0 (15-10, 15-6)
VaLePa 2 – Delfiinit 2-0 (15-3, 15-6)

Tähti Joutsenet – OrPo Leijonat 2-0, (15-14, 15-7)
Lempäälän Jyry Mustat – Tähti Joutsenet 2-0 (15-3, 15-5)
VaLePa 1 – Tähti Joutsenet 2-0 (15-8, 15-11)

VaLePa 4 – Tähti Kauriit 2-0 (15-6, 15-12)
Tähti Kauriit – VaLePa 4 1-1 (15-14, 14-15)
OrPo Pantterit – Tähti Kauriit 0-2 (3-15, 4-15)

Tähti Ketut – OrPo Pantterit 2-0 (15-8, 15-6)
VaLePa 3- Tähti Ketut 2-0 (15-9, 15-7)
VaLePa 4 – Tähti Ketut 2-0 (15-8, 15-10)

5. Turnaustapahtuma 9.4.2016, Mänttä-Vilppula

F-junioreiden viides ja viimeinen turnaus pelattiin viime lauantaina Mäntän liikuntahallissa. Aiemmat turnaukset ovat olleet Aitolahdessa, Orivedellä, Kangasalalla ja Vammalassa.

Vierasjoukkueista aiemmin turnauksissa käyneiden Lempäälän ja  Vammalan joukkueet puuttuivat. Kymmenen joukkuetta aloitti aamunsa temppuradoilla, joiden tarkoituksena on kartuttaa erilaisia taitoja ja samalla toimia pienenä lämmittelynä ennen varsinaisia otteluita. Sali oli jaettu kolmeen eri kenttään, joissa pelit pelattiin. Kaksieräiset ottelut kestävät yleensä noin puoli tuntia, mutta selvästi talven aikana taitojen kartuttua, ottelut alkavat jo venymään tästä ajasta. Ensimmäisten otteluiden aikana oli yleisöä kertynyt katsomoon jo reilusti yli sata henkeä. Päivän aikana paikanpäällä piipahti perheenjäseniä, isovanhempia, kavereita, kummeja ja muita pelaajille tärkeitä henkilöitä. Pelaajat ja valmentajat mukaan lukien paikalla piipahti päivän aikana varmasti yli kaksisataa henkeä. Tähden pelaajien huoltajien pyörittämästä puffetista sai väliajalla hakea makoisia herkkuja, jotta jaksoi taas jatkaa otteluiden seuraamista.

Vilppulan Tähdeltä pelasi jälleen neljä joukkuetta: Delfiinit, Joutsenet, Kauriit ja Ketut. Delfiinien joukkueessa pelasivat Elli Harsu, Oona Kälvinmäki, Inka Lahtela ja Timi Peltola. Valmentajan toimi Anne Harsu. Delfiinien ensimmäinen peli oli OrPon Leijonia vastaan. Delfiinit aloittivat ensimmäisen erän vahvasti orivesiläisten sekajoukkuetta vastaan.  Kumpikin erä oli todella tasaväkinen ja ottelun tuloskin oli tasapeli erin 1-1. Toisena otteluna Delfiinit saivat vastaan tutut vastustajat harjoituksista, nimittäin Tähden Ketut. Kuumassa paikallisottelussa viekkaat Ketut aloittivat vahvasti johtaen ensimmäisen erän alusta loppuun, vieden erän pistein 15-10. Toisessa erässä Delfiinit päättivät, että harjoituskavereille ei parane hävitä ja veivät toisen erän nimiinsä 15-9. Näin ottelu päättyi 1-1 tilanteeseen. Viimeisessä ottelussa Delfiinit kohtasivat LP Kangasala 1 –joukkueen. Ensimmäinen erä pelattiin kymmenessä minuutissa ja Delfiinit veivät sen pistein 15-10. Toinen erä etenikin sitten tasapistein. Taitava vastustaja, jo toista vuotta pelaava LP Kangasala sortui hieman ylimieliseen pelaamiseen pelin keskivaiheilla. Oma kikkailu oli vielä toisenkin erän Delfiineille, mutta pojat kuitenkin tarkensivat omaa peliään ja voittivat toisen erän pistein 15-11. Näin tämäkin ottelu päättyi erin 1-1.

Tähden Joutsenet joukkueessa pelasivat Sofia Haavisto, Tiia Peltola, Ella-Mari Päivärinta, Ida Saarinen ja Kiia Vihinen. Valmentajana toimi Pia Saarinen. Joutsenten ensimmäinen peli oli OrPon Panttereita vastaan. Ensimmäinen erä oli tasaväkinen, pisteitä napsittiin tasaisesti kummallakin puolella verkkoa. Tyttöjen hienot takakentän hienot sijoitukset ja ässäsyötöt toivat monta arvokasta pistettä. Toisessa erässä Joutsenet aloittivat vahvasti heti alusta alkaen, vaikka orivesiläisetkin keksivät tässä erässä sen, että takakentälle pallot uppoavat helposti. Joutsenet veivät tässä pelissä erät 2-0. Toisessa ottelussa tuli vastaan Aitolahden Riennon joukkue. Ensimmäisessä erässä Joutsenet tekivät monta pistettä palauttamalla pallon passista lyhyellä lyönnillä vastustajan etukenttään. Tasainen erä, jonka Joutsenet veivät huimien tuuletusten kera 15-13. Toisessa erässä Aitri aloitti vahvasti ja kotijoukkueelle tuli erän puolivälissä pienoinen nukahdus. Aitri käytti tämän tilaisuuden hyväkseen ja tällä piste-erolla vei toisen erän pistein 15-12. Ottelu päättyi siis erin 1-1. Viimeinen ottelu oli Oriveden Tiikereitä vastaan. Verkon takana velmuileva orivesiläinen poikajoukkue teki harhautussyöttöjä ja se taisi olla liikaa tälle tyttöviisikolle. Tasaista peliä, mutta Tiikerit veivät tämän ottelun erin 2-0.

Kauriit joukkueessa pelasivat Eeva-Alina Huutoniemi, Nella Majanen, Kaisa Soimasuo, Silja Tuovinen ja Alisa Vierola. Joukkueen valmentajan toimi Jarmo Huutoniemi. Ensimmäinen ottelu oli Oriveden Ponnistuksen Tiikereitä vastaan. Tuttuja vastustajia jo aiemmista turnauksista oli siis verkon takana vastassa. Kauriilta nähtiin korkeita syöttöjä, jotka osa sujahtivat suoraan ässänä kenttään. Alussa kirityt pistejohdot kummassakin erässä vei Kauriit voittoon 2-0. Toinen ottelu oli myöskin orivesiläisiä vastaan, joukkueena tällä kertaa Pantterit. Orivesi aloitti vahvasti ja vaikka tytöt taistelivat hienosti, vei OrPo erän pistein 15-10. Toisessa erässä tytöt pelasivat terävästi vieden heti ensimmäiset pisteet. Piste-ero riitti loppuun saakka, joten erä voitettiin pistein 15-9, koko peli päättyi tasapeliin 1-1.  Kauriit joutuivat kolmanteen peliin heti toisen jälkeen ja se kyllä näkyi jo tämän ikäsiten pelissä. Keskittyminen oli ensimmäisessä erässä vähän niin ja näin. Vastustajana oli kuitenkin yksi vahvimmista ja kokeneimmista joukkueista LP Kangasala 2-joukkue. Ensimmäisessä erässä nähtiin tälle ikäryhmälle tyypillinen ”tekninen aikalisä”, jonka aikana valmentaja kävi sitomassa pelaajan kengännauhat. Kangasala vei ensimmäisen erän pistein 15-7. Toisessa erässä tytöt skarppasivat hienosti, mutta tasaväkinen toinen erä meni myös vieraille, joten LP Kangasala voitti erin 2-0.

Neljäs joukkue oli Ketut ja siinä pelasivat Saana Jatkola, Kaisa Heikkilä, Jenni Vuokko ja Anni Äijö. Valmentajana toimi Eija Jatkola. Ketuilla vastaan tuli heti aluksi varmasti taitavin joukkue LP Kangasala 1-joukkue. Kokeneet pojat olivat vastassa, mutta hienosti tytöt taistelivat koko ottelun ajan. Ensimmäisen erän Kangasala vei pistein 15-8. Toisessa erässä vastustaja vei muutaman pisteen heti aluksi, mutta tyttöjen sinnikäs takaa-ajo toi tulosta ja päästiin tasapisteisiin 10-10. Tästä eteenpäin tyttöenergia jylläsi ja Ketut veivät toisen erän pistein 15-13. Hienoa taistelua pisteistä! Toinen ottelu oli siis Vilppulan Delfiinejä vastaan ja viimeisessä ottelussa vastaan tuli orivesiläiset Leijonat. Liekö sitten paikallisottelun tuoma vire jatkunut kolmanteenkin otteluun, sillä se oli Kettujen näytöstä. Loistavia koppeja ja tarkkoja sormilyöntejä palautuksina. Ne toivat Ketuille pisteitä ja he voittivatkin näytöstyyliin erät 15-5 ja 15-7.

Viimeinen turnaus päättyi mukavaan yhteispalkitsemistilaisuuteen, jossa kaikkien joukkueiden paikalla olevat lisenssin lunastaneet pelaajat saivat mitallin tästä kaudesta. Mitalit tulivat jakamaan Rauli ja Arttu Salmijärvi. Tunnelma oli lämminhenkinen ja yhteisen tekemisen tuntu oli käsin kosketeltava. Hieno päätös tälle kaudelle, josta varmasti jäi kaikille mukava mieli. Kiitokset joukkueenjohtajille, valmentajille, pelaajille ja taustajoukoille!