Otteluraportit

B1-tytöt suoraan kahdeksan parhaan joukkoon

Vilppulan Tähden B1-tytöt avasivat kautensa kotihallissaan Parkkivuoren urheilutalolla lauantaina 30.9. Kumminkin kotijoukkue turnauksessa oli Vilppulan Tähden B2-tytöt. Tähden tyttöjen lisäksi siellä pelasi Jalasjärven Jalas. Pelit pelattiin kolmesta erästä, koska Jurvan Urheilijat eivät päässeetkään paikalle.

Turnaus aloitettiin pelillä toista Tähden joukkuetta vastaan. Peli lähti kulkemaan hyvin heti ensimmäisestä erästä alkaen. Kaikilla osa-alueilla tuli onnistumisia, varsinkin Carolinen purivat vastustajaan. Toinen erä eteni rinta rinnan, kun molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä. Lopussa saimme ensimmäisenä kuitenkin kirittyä ratkaisevat pisteet.

Kolmannessa erässä nuoremmat tytöt löysivät uuden vaihteen eikä hyökkäyksemme oikein meinanneet jäädä. Liekö tuudittauduttu kahden erän voittoon vai mikä, kun omat hyökkäyksemme jäivät vuoroin verkkoon ja vuoroin lipsahtivat pitkiksi eikä syötöissäkään ollut kehumista. Tämän seurauksena kolmas erä lipsahti ikävin lukemin vastustajalle. Joten tuloksena pelistä oli 2-1 (25-17, 25-23, 16-25) voitto.

Heti perään meillä oli päivän toinen ja viimeinen peli Jalasjärven Jalasta vastaan. Tämä oli Jalaksen ensimmäinen peli, kun taas me olimme juuri vääntäneen kolme erää. Peli alkoi nihkeästi, vastustaja paukutti heti lukemat 4-0, joten oli aikalisän paikka. Siitä saimme oman pelimme käyntiin ja erä jatkui tasaisena. Oma pelimme pysyi rentona loppuun asti, joka takasi meille erävoiton.

Toinen erä meni melko saman kaavan mukaissesti lopussa kuitenkin yleispelaajamme Charlotte pääsi liekkeihin ja pamautti Jalaksen tytöille palat kurkkuun (kuvainnollisesti sanottuna). Kolmas erä oli meiltä vapautunutta  peliä ja vastustajalle hiipi uskonpuute takkiin. Hyökkäyksemme onnistuivat eikä syöttöpelissämmekään ollut moittimista. Muutama virhekään ei haitannut, kun pelaaminen maistui niin hyvältä. Tästä siis selvä 3-0 (26-24, 25-20, 25-15) voitto.

Pelaaminen oli pitkästä aikaa hauskaa ja vapautunutta, liekö se johtunut uudesta valmennustiimistämme. Valmentajinamme toimi siis Valtteri Jääskeläinen ja Maria Valkeejärvi ja joukkueenjohtajana Mika Mutkala. Turnauksessa pelasivat Helmi Parviainen, Minja Koponen, Oona Vihinen, Emilia Valaranta, Charlotte Külaots, Caroline Külaots, Emma Änäkkälä, Riikka Kuopio ja Soili Kalliokoski.

Teksti: Riikka Kuopio ja Emilia Valaranta

A-tytöt opintomatkalla AM-turnauksessa

Tähden A-tyttöjoukkue urakoi viikonloppuna kuusi peliä lounaisen alueen mestaruusturnauksessa. Mukana olevista joukkueista löytyi SM-sarjan finaali- ja välieräjoukkueita sekä rutkasti kokemusta aikuisten peleistä 1- ja 2-sarjoista. Tähti pääsikin lähtemään turnaukseen haastajana ilman paineita.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa vastassa oli 2-sarjan välieriin samalla kokoonpanolla edennyt Liedon Parma. Ottelu alkoi Tähden ilotulituksella johtolukemien ollessa parhaimmillaan 10-3. Vähitellen Parman passari ja hyökkääjät löysivät toisensa ja erä tasoittui. Lopussa vastustaja osoitti kovuutensa, ja avauserän tuloksena niukka 24-26-erätappio. Toiseen erään Tähden hurmos ei aivan kestänyt, ja otteluvoitto meni lopulta koko turnauksen voittaneelle Parmalle

Lopputulos: Vilppulan Tähti – Liedon Parma 0-2 (24-26, 18-25)

Toisessa pelissä Tähti taisteli loppuun asti voitosta emäntäjoukkue Kalevan Lentopallon ykkösjoukkueen kanssa. Tiukkaa vääntöä nähtiin läpi ottelun, mutta KaLe oli ratkaisevasti vahvempi hyökkäyspelissä. Vaikka Tähti pelasi hienon pelin, tuloksena oli silti harmillisen niukka tappio.

Lopputulos: Vilppulan Tähti – Kalevan Lentopallo A1 0-2 (23-25, 22-25)

Lauantain viimeisessä ottelussa verkon toiselle puolelle asteli Oriveden Ponnistus. Ottelu noudatteli jo syksyltä tuttua kaavaa, eli OrPo vei peliä kovilla hyökkäyksillä ja toimivalla puolustuspelillä. Tähdelle ei jäänyt paljoakaan jossiteltavaa, vastustaja oli rehellisesti parempi.

Lopputulos: Vilppulan Tähti – Oriveden Ponnistus 0-2 (15-25, 16-25)

Sunnuntaina pelit jatkuivat aluksi Salon Viestiä vastaan. Vaikka Viestin A-ikäisten pelaajien terävin kärki ei mukana ollutkaan, oli salolaisilla materiaalia vaikka muille jakaa. Avauserä menikin täysin Viestin pillin mukaan. Toisen erän alku oli puolestaan Tähden näytös. Viesti pakotettiin tekemään virheitä järkevällä syöttöpelillä, ja taululla komeilivat kymmenen pelatun pallon jälkeen Tähden johtolukemat 9-1. Viesti kuitenkin onnistui kasaamaan pelinsä, ja lopun jännittävien vaiheiden jälkeen onnistui kääntämään erän ja ottelun itselleen.

Lopputulos: Vilppulan Tähti – Salon Viesti 0-2 (14-25, 22-25)

Turnauksen viides ottelu pelattiin jo SM-sarjasta tuttua Kalevan Lentopallon kakkosjoukkuetta vastaan. Selvästi edellisestä pelistä syttynyt Tähti tykitti taululle avauserässä jo lukemat 16-1, eikä KaLe siitä enää noussut. Toinen erä eteni puoleenväliin asti tasaisena, mutta siinä vaiheessa Tähden laadukas rutiinipeli ratkaisi ottelun.

Lopputulos: Vilppulan Tähti – Kalevan Lentopallo A2 2-0 (25-15, 25-18)

Sunnuntain loppuhuipennuksena oli ottelu Euran Raikua vastaan. Avauserässä Tähti oli pulassa Euran kovien keskihyökkäysten kanssa, ja erävoitto menikin vastustajalle. Toisessa erässä Tähti taisteli huikeasti ja Euran peli hieman hyytyi. Tasaisesta erästä voitto lopulta Mänttä-Vilppulaan ja edessä oli turnauksen ensimmäinen kolmas erä. Tässä vaiheessa euralaisten rutiinisuoritus oli Tähdelle liikaa, ja hienon väännön jälkeen tuloksen oli lopulta tappio.

Lopputulos: Vilppulan Tähti – Euran Raiku 1-2 (19-25, 25-23, 9-15)

Vaikka Tähti sijoittuikin turnauksessa lopulta kuudenneksi, pelattiin varmaankin kauden parhaat pelit. Vastassa oli niin kovia joukkueita, että korkeampi sijoitus olisi ollut jonkinasteinen yllätys ja mitaliin olisi vaadittu jo korkeampia voimia. Nyt kuitenkin nähtiin, että kaiken osuessa kohdalleen Tähti pystyy haastamaan lähestulkoon kenet tahansa. Huomionarvoinen seikka on sekin, että Tähden kahdeksasta pelaajasta vain kaksi on A-ikäisiä ja hekin nuorimpia sellaisia. Myös pienet loukkaantumiset pakottivat Tähden kokoonpanomuutoksiin, mutta siitä huolimatta pelin taso ei pudonnut.

Lempäälässä pelatussa turnauksessa mukana olivat Emilia Valaranta, Minja Koponen, Emma Änäkkälä, Riikka Kuopio, Oona Vihinen, Soili Kalliokoski, Helmi Parviainen ja Salla Jatkola. Kautta on jäljellä vielä yksi turnaus, A-tyttöjen SM-sarjan sijoitusturnaus Ylöjärvellä 5.5.

Teksti: Valtteri Jääskeläinen

B-tyttöjen kausi päättyi turnausvoittoon

Tähden vanhempien B-tyttöjen kova kevätkunto kesti mainiosti pitkän turnausmatkan Haukiputaalle. Kauden viimeisessä turnauksessa oli panoksena SM-sarjan 21. sija. Tähden bussi ja huoltoauto starttasivat matkaan jo perjantaina, joten joukkue pääsi hyvin levänneenä aloittamaan lauantain urakan.

Päivän ensimmäinen vastustaja oli Kurikan Ryhti, jonka Tähti oli nuijinut Kurikan Monnarin lattian rakoon neljä viikkoa aiemmin. Parilla pelaajalla vahvistunut ja selvästi opikseen ottanut Ryhti aloittikin ottelun terävästi. Oikeastaan kaikki onnistui ja Tähti ei saanut avauserässä muuta kuin kylmää vettä niskaan.

Toisessa erässä tilanne kääntyi päälaelleen. Tähden lukuisat onnistumiset hyökkäyspelissä ja Ryhdin virheet siivittivät Tähden selkeään erävoittoon. Kolmas erä eteni tasaisesti, mutta lopulta Tähden tehokas hyökkäyspeli ja todella vähäinen virhemäärä toivat voiton Mänttä-Vilppulaan.

Lopputulos Vilppulan Tähti – Kurikan Ryhti 2-1 (13-25, 25-15, 15-11).

Yhden pelin lepotauon jälkeen vastaan asettui kotijoukkue Haukiputaan Heitto. Tähti pystyi nostamaan tasoaan avauspelistä, ja Länsituulen koulun salissa nähtiinkin loistavaa lentopalloa. Tarkan vastaanoton pohjustamana hyökkäystehotkin olivat hyvällä tasolla, ja montaa virhettä Tähti ei tehnyt. Tilastonikkareille mainittakoon, että Tähti teki 24 hyökkäyspistettä ja vain viisi suoraa virhettä. Haukiputaalaisille ei jäänyt paljonkaan mahdollisuuksia, ja myös toisesta ottelusta voitto Tähdelle.

Lopputulos Vilppulan Tähti – Haukiputaan Heitto 2-0 (25-18, 25-21).

Päivän päätöspelissä Woman Volleyn B3-joukkuetta vastaan oli panoksena turnausvoiton varmistaminen. Tähti aloitti ottelun hyvällä latauksella, ja tytöistä näkyi halu voittaa. Rovaniemeläiset pääsivät kuitenkin kovalla syötöllä peliin mukaan, mutta hyökkäyspelissä Tähti oli ratkaisevasti parempi. Avauserästä siis voitto Tähdelle.

Toisesta erästä muodostui melkoinen trilleri. WoVo karkasi erän alussa jo 10-3-johtoon, mutta Tähti pääsi peliin mukaan vastustajan lukuisien virheiden ja parantuneen vastaanoton ansiosta. Kuitenkin vielä 16-20-tappioasemassa Tähti joutui turvautumaan aikalisään. Sen jälkeen alkoikin sitten tapahtua; Tähti nousi painavan syötön ja uhrautuvan puolustuspelin kautta johtoon ja lopulta ottelupallotilanteeseen lukemissa 24-22. Ottelua ei kuitenkaan saatu poikki, ja mentiin jatkopalloille. Tähti ja WoVo napsivat pisteitä vuorotahtiin, ja pääsivätpä rovaniemeläiset yrittämään jo erän katkaisuakin. Tähti ei tästä hätkähtänyt, vaan vei erän lopulta lukemin 30-28.

Lopputulos Vilppulan Tähti – Woman Volley B3 2-0 (25-22, 30-28).

Tähti matkasi Haukiputaalle seitsemällä pelaajalla. SM-sarjan 21. sijan toivat joukkueelle Emma Änäkkälä, Helmi Parviainen, Oona Vihinen, Riikka Kuopio, Charlotte Külaots, Soili Kalliokoski ja Henna Metsälä. Tähti oli kovassa kevätkunnossa, sillä se voitti kolme viimeistä B-tyttöjen turnausta. Kauden aikana otettiin voitto myös muun muassa Alajärven Ankkureista, joka sijoittui lopulta sarjassa sijalle 9. Tyttöjen kausi on kokonaisuudessaan ollut onnistunut ja loppuhuipennuksena edessä ovat vielä A-tyttöjen aluemestaruusturnaus sekä SM-sarjan sijoitusturnaus sijoista 17-20.

Tähden B-tytöt voittamattomia Kurikassa

Vilppulan Tähden vanhemmat B-tytöt matkustivat aurinkoisena lauantaipäivänä Kurikan Monnarille pelaamaan sijoitusvälieriä. Sijoittumalla turnauksessa kahden parhaan joukkoon Tähti pääsisi pelaamaan SM-sarjan sijoista 21-28, kolmos- tai nelossijalla sijoitus olisi 29-36.

Päivän avausottelussa Leppävirran Viriä vastaan päästiin heti vääntämään täydet kolme erää. Avauserässä Tähti teki lähes mitä tahtoi. 14 hyökkäyspistettä, neljä ässäsyöttöä ja yksi torjuntapistekin takasivat erävoiton, vaikka LeVi ei juuri suoria virheitä tehnyt. Toiseen erään vastustaja sai pelin juonesta kiinni ja paransi peliään reilusti. Tähti ei ihan pystynyt vastaamaan tähän, ja lukuisat omat virheet auttoivat leppävirtalaiset erävoittoon. Kolmas erä eteni alkuun LeVi:n komennossa, mutta puolten vaihduttua erän puolivälissä alkoi Tähden peli kulkea. Pallot saatiin hyökättyä kenttään ja kun  vielä syöttöpelikin pysyi kasassa, pääsi Tähti juhlimaan erä- ja otteluvoittoa.

Tähti-Leppävirran Viri 2-1 (25-16, 21-25, 15-11)

Toinen peli Kyrön Voimaa vastaan noudatteli samaa kaavaa kuin edellinenkin ottelu. Ensimmäisessä erässä Tähti vei ja KyVo vikisi. Virheitä ei tehty, torjunta oli kohdallaan ja syöttö-vastaanottopeli oli hyvällä tasolla. Yleensä aina löytyy jotain parannettavaa, mutta nyt sellaista oli vaikea keksiä. Toisessa erässä Tähden vastaanotto alkoi lipsua, ja KyVo:n hyökkäyspelikin sai tästä piristystä. Erävoitto selkein lukemin vastustajalle, ja edessä oli jälleen kolmas erä. Alkuun näytti siltä, että edellisen erän voittanut KyVo menee suvereeniin erävoittoon ja tilanne olikin pahimmillaan jo 2-7 Tähden tappioksi. Tässä vaiheessa alkoi huima kiri; palloa hyökättiin joka puolelta kyröläisten kenttään, ja syöttöpelikin piristyi. Tähden meno kesti loppuun asti, ja jälleen voitto Mänttä-Vilppulaan.

Tähti-Kyrön Voima 2-1 (25-18, 16-25, 15-12)

Ennen kolmatta ja viimeistä peliä saatiin jännittää Kurikan Ryhdin ja Leppävirran Virin välistä ottelua. Tiukassa taistossa voiton otti Ryhti, mikä tiesi Tähdelle vähintään kakkossijaa turnauksessa ja samalla etenemistä ylempiin sijoituspeleihin.

Tähden ja Ryhdin välinen peli oli yhden joukkueen näytös. Tähti näytti heti avauserästä lähtien, että se haluaa ottaa turnausvoiton puhtaalla pelillä. Kurikan vastaanotto laitettiin kovalla syötöllä palasiksi ja samalla hyytyi hyökkäyspeli. Tähti puolestaan hyökkäsi huipputehoilla eikä jäänyt odottelemaan vastustajan virheitä. Toiseen erään tahti vain kiihtyi, ja Tähti ratkaisi sen heti alussa tykitettyään taululle lukemat 13-1. Tämän jälkeenkin Tähden peli oli ehjää ja laadukasta ja tuloksena selkeä voitto.

Tähti-Kurikan Ryhti 2-0 (25-11, 25-9)

B-tyttöjen sarja jatkuu huhtikuun puolivälissä. Sijoista 21-28 pelaavat pohjoislohkossa Tähden lisäksi Kurikan Ryhti, Haukiputaan Heitto ja Woman Volleyn B3-joukkue Rovaniemeltä. Sarjassa on mukana 91 joukkuetta, joten hyvistä sijoista pelataan. Kurikassa mukana oli kahdeksan pelaajaa; Emma Änäkkälä, Riikka Kuopio, Helmi Parviainen, Caroline Külaots, Charlotte Külaots, Soili Kalliokoski, Henna Metsälä ja Oona Vihinen.

Tähden vanhemmat B-tytöt turnausvoittoon

Tähti vieraili lauantaina Raisiossa lounaisen alueen B-finaaliturnauksessa. Joukkue jäi karsintaturnauksessa niukasti A-finaalien ulkopuolelle, ja turnauksessa panoksena oli 7. sija Suomen kovimmalla alueella.

Tähden kanssa samassa alkulohkossa pelasivat Maskun Kataja ja jo aiemmin kaudelta tuttu Someron Pallon 2-joukkue. Päivän ensimmäinen peli Katajaa vastaan oli niin sanottu lämmittelypeli. Vaikka Tähti ei ihan parhaimpaansa pystynyt, voitto meni silti Vilppulaan selvin numeroin 2-0 (25-13, 25-12). Toista erää Kataja johti jo 10-7, mutta sen jälkeen mentiin täysin Tähden ehdoilla.

Alkulohkon toinen ottelu SoPa:a vastaan oli vuorossa heti ensimmäisen jälkeen. Tähti sai tähän peliin myös vahvistuksen vaihtopenkille, kun TUL:n liittojoukkuevalmentaja Sakari Vuori otti vastaan 10 minuuttia ennen ottelua tarjotun huoltajan pestin. Peli oli äärimmäisen tasainen siitäkin huolimatta, että Tähden peli näytti ajoittain hieman sekavalta. Omat haasteensa peliin toivat myös pienet loukkaantumiset, joten hyökkäystä jouduttiin pyörittämään noin kolmella pelaajalla. Numerot taululla lopulta  jännittävien vaiheiden  jälkeen Tähden tappioksi 1-2 (25-22, 27-29, 13-15).

Seuraavana oli edessä välieräottelu toisen alkulohkon voittajaa HPK:ta vastaan. Ottelun alussa Tähden kone ei tahtonut oikein lämmetä, mutta ensimmäisen erän lopussa päästiin peliin mukaan. Erä lopulta hävittiin, mutta sitten alkoikin tapahtua; kun pallot nousivat passarille ja oma syöttö pidettiin tehokkaana, ei HPK:lle jäänyt paljoakaan mahdollisuuksia. Varsin selkeän erävoiton jälkeen edessä oli kolmas ja ratkaiseva erä. Siinä peli oli jo tasaisempaa, mutta Tähti jatkoi vahvoja otteitaan ja vei erävoiton ja samalla koko ottelun. Loppulukemat Tähdelle 2-1 (19-25, 25-12, 15-12).

Välieräpelin voitto tiesi finaalipaikkaa. Ennen loppuottelua oli tarpeeseen tullut hieman pidempi tauko, ja tytöt pääsivätkin pelaamaan hyvin syöneinä ja levänneinä. Finaalipeli pelattiin vielä ”isolla kentällä”, joten aikaan saatiin hieno peli. Vastaan asettui emäntäjoukkue Raision Loimu.

Loppuottelu oli alusta loppuun miellyttävää katsottavaa. Kummallekaan joukkueelle ei osunut pitkiä piste- tai virheputkia ja Tähden peli oli läpi ottelun ehjää ja järkevää. Loimun tehokas keskihyökkäys pimennettiin syötöllä lähes täysin, ja laitoihin saatiin järjestään kaksi torjujaa. Kun vielä puolustuksessakin oli kaivattua liikettä, niin kotijoukkueelle ei jäänyt kauheasti vaihtoehtoja. Turnausvoitto kirjattiin lopulta Tähdelle finaalin päättyessä 2-0 (25-22, 25-17).

Tähti taisteli turnauksen neljä ottelua seitsemällä pelaajalla. Raisiossa mukana olivat Riikka Kuopio, Emma Änäkkälä, Soili Kalliokoski, Caroline Külaots, Charlotte Külaots, Henna Metsälä ja Helmi Parviainen.

B-tyttöjen osalta kausi jatkuu sijoitusvälierissä Kurikassa 17.3. Tähti pelaa sarjassa sijoista 21-36.

A-tytöt SM-sarjan sijoille 17-20

Tähden tyttöjen kausi jatkui lauantaina 24.2. A-tyttöjen sijoitusvälieräturnauksella. Pelireissu suuntautui tällä kertaa Nurmoon. Menomatka taittui mukavasti, sillä samaan aikaan Etelä-Koreassa hiihdettiin miesten 50 kilometrin kilpailu ja älypuhelimissa oli pikaviestipalveluiden sijaan auki Yle Areena. Kisan loppuratkaisut katseltiin Alavuden ABC:llä, ja Iivo Niskasen kultamitalin innostamana jatkettiin matkaa.

Päivän avauspelissä vastassa oli meille ennestään tuntematon Nurmon Jymyn -00 –joukkue. Peliin lähdettiin kuitenkin ennakkoluulottomalla asenteella, ja ensimmäinen erä etenikin varsin tasaisesti. Tähti jopa hallitsi peliä aina 20:een pisteeseen asti, mutta siinä vaiheessa muutama Jymyn huippuonnistuminen käänsi erän kotijoukkueelle. Toiseen erään Tähti ei aivan saanut samaa virettä päälle, ja omien virheiden sekä nurmolaisten kovan hyökkäyspelin seurauksena myös toinen erävoitto Jymylle. Lopputulos Tähti – Jymy 0-2 (22-25, 16-25).

Evästauon jälkeen oli vuorossa päivän toinen ottelu ja vastassa Korpilahden Pyrintö. Edellisistä A-tyttöjen turnauksista oli tuloksena kaksi kirvelevää 1-2-tappiota, joten otteluun lähdettiin kovalla revanssimielellä. Hieman siipirikkoinen Pyrintö saikin ensimmäisessä erässä kovaa kyytiä, kun Tähti vältti omat virheet ja pystyi kovalla syöttö- ja hyökkäyspelillä kontrolloimaan kentän tapahtumia. Kakkoserän alkupuoli oli tytöiltä melko vaisu, mutta erän puolivälissä alkoi tapahtua. Peli palasi omalle hyvälle tasolle, ja pallo kerrallaan Korpilahden etumatka kirittiin kiinni. Erävoitto lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen toinenkin erä Tähdelle ja koko ottelu 2-0 (25-14, 26-24).

Päivän kolmas ja viimeinen ottelu pelattiin Joen Jujua vastaan. Pelin ennakkoasetelma oli selkeä: voitolla pelattaisiin sijoista 17-20, tappiolla suunta olisi todennäköisesti ollut sijoilla 21-24. Peli oli molemmille joukkueille päivän kolmas, ja vastustajaa olikin ehditty ”scoutata” melko tarkasti. Avauserässä Tähti ei jättänyt Jujulle paljoakaan mahdollisuuksia, sillä tytöiltä nähtiin kauden paras syöttöpeli. Vastustaja pakotettiin heittämään helppoja palloja Tähdelle, ja niitä hyökättiin takaisin hyvillä tehoilla. Toisen erän alku oli kuin kopio edellisestä ottelusta. Juju vei erän alussa peliä miten tahtoi, mutta jälleen erän puolenvälin paikkeilla Tähti heräsi. Peli palasi uomiinsa ja erävoitto lopulta Mänttä-Vilppulaan. Tulos 2-0 (25-16, 25-20).

Sairastumiset koettelivat jälleen Tähteä, sillä mukana oli vain seitsemän pelaajaa. Nurmossa kentällä nähtiin Emilia Valaranta, Emma Änäkkälä, Riikka Kuopio, Soili Kalliokoski, Helmi Parviainen, Salla Jatkola ja Jenni Uuttera. Ottaen huomioon, että A-tyttöjen sarjaa pelanneessa kokoonpanossa on vain kaksi A-ikäistä ja hekin nuorimpia sellaisia, Tähti pelaa varsin hyvistä sijoituksista. Valtakunnan kärkijoukkueissa on mukana useita liiga- ja ykkössarjapelaajia, mikä sekin kertoo paljon sarjan tasosta. Joukkueita A-tytöissä on tällä kaudella 34. Ikäluokan lopputurnaukset pelataan vasta 5.5., joten valmistautumisaikaa ainakin riittää.

Tähden A-tytöillä onnistunut viikonloppu

Vilppulan Tähden A-tyttöjen joukkue pelasi lauantaina viimeisen runkosarjaturnauksen ennen sijoitusotteluita Korpilahden uudenkarheassa liikuntahallissa. Turnauksen muut joukkueet olivat jo tältä kaudelta tutut Korpilahden Pyrintö, Kalevan Lentopallon 2-joukkue ja Jyväslentis.

Päivä alkoi ottelulla emäntäjoukkue Pyrintöä vastaan. Edellinen vääntö Vilppulassa alkukaudesta oli päättynyt korpilahtelaisten 2-1-voittoon, ja tiedossa olikin tiukka peli. Avauserä oli Tähdeltä hieman unista tekemistä ja kotijoukkueelta puolestaan onnistui kaikki. Tähti heräsi peliin hienosti, mutta erä Pyrinnölle 25-18.

Toinen erä olikin sitten ensimmäisen vastakohta. Tähti paransi peliään joka osa-alueella, ja useat ässäsyötöt ja tappotorjunnat maustettuna lähes virheettömällä hyökkäyspelillä toivat vierailijoille erävoiton selkein 25-16-lukemin.

Kolmas erä eteni Tähden komennossa, ja parhaimmillaan otteluvoitto alkoi kiiltää silmissä. Erän loppupuolella Pyrintö laittoi kovilla syötöillä Tähden vastaanoton pienoiseen umpisolmuun, ja 10-7-johtoasema kääntyi lopulta kotijoukkueen 15-11-voittolukemiksi. Koko ottelun tulos 1-2 (18-25, 25-16, 11-15) Korpilahden Pyrinnölle.

Seuraavaan otteluun vastaan asettui KaLe 2, jonka Tähti kepitti syksyn ensimmäisessä tasoturnauksessa melko selvin numeroin. Edellisillä peleillä kuitenkaan ei ole yleensä mitään merkitystä, ja sen KaLe todisti erittäin selvästi. Ensimmäinen erä menikin tamperelaisille lukemin 25-18, ja ratkaisut nähtiin hyökkäyspuolella. Hyökkäämällä tehdyt pisteet olivat nimittäin KaLe:n eduksi peräti 12-3!

Aivan kuten päivän avauspelikin, oli toinen peli melkoista vuoristorataa. Tähden toinen erä oli aika lähellä kauden parasta tasoa; hyökkäys oli tehokasta, torjunta pysyi kasassa ja peli toimi muutenkin mukavasti. Kakkoserä oli jälleen vastakohta ensimmäiselle, loppulukemat Tähdelle 25-17. Hyökkäyspeli oli ratkaisevassa roolissa, ne pisteet Tähdelle 13-4(!).

Kolmas erä olikin sitten Tähden näytöstä. Tytöille sattui erässä yksi ainoa suora virhe, ja kovat syötöt ja hyökkäykset olivat KaLe:lle liikaa. Kolmas erä Vilppulaan numeroilla 15-7 ja koko ottelu 2-1 (18-25, 25-17, 15-7).

Päivän kolmas ja viimeinen peli pelattiin heti edellisen ottelun perään. Lyhyen evästauon jälkeen vastassa oli jo ties kuinka monetta kertaa tällä kaudella JyväsLentis. Pelit JyLe:ä vastaan ovat järjestään olleet tiukkoja vääntöjä, eikä tämäkään päivä tehnyt poikkeusta. Ensimmäinen erä oli jo menossa Jyväskylään, mutta lukuisat virheet ja Tähden varma suorittaminen veivät erän aina jatkopalloille asti. Lopulta Tähti onnistui kampeamaan erävoiton lukemin 27-25.

Toisessa erässä nähtiin pitkiä palloja ja viihdyttävää peliä. Erä eteni kuitenkin pitkälti Tähden askelmerkkien mukaan, ja ratkaisevaa osaa näyttelivät jälleen virheet. Tähden tytöt malttoivat pelata järkevää peliä, ja erä lopulta tasapainoisen suorituksen jälkeen Vilppulaan numeroilla 25-20. Koko ottelu siis 2-0 (27-25, 25-20) Tähdelle. Tällä tuloksella varmistui myös jatko-ohjelma, eli A-tytöt pelaavat sarjassa sijoista 17-24. Verrattain nuori joukkue voidaan jo nyt lukea A-tyttöjen sarjassa onnistujien joukkoon.

Korpilahdelle Tähti joutui lähtemään kahdeksalla pelaajalla loukkaantumisten ja muiden syiden takia. Onneksi seuran toisesta B-tyttöjoukkueesta saatiin jälleen apuja, ja saatiin hieno päivä aikaiseksi. Reissussa mukana olivat Emilia Valaranta, Minja Koponen, Riikka Kuopio, Soili Kalliokoski, Emma Änäkkälä, Helmi Parviainen, Salla Jatkola ja Jenni Uuttera.

Tähden B-tytöt säilyttivät mahdollisuuden välieriin

Tähden vanhemmat B-tytöt vierailivat D-pooliturnauksessa Karkkilassa. Lähtökohdat olivat selkeät; turnausvoitolla irtoaisi varma paikka välieräpeleihin, kakkossijalla säilyminen poolissa ja ratkaisujen siirtyminen viimeiseen pooliturnaukseen ja kolmas tai neljäs sija tietäisivät putoamista välierien ulkopuolelle.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Avauspelissä vastassa oli Raision Loimu. Tähti aloitti pelin vahvasti ja peli pysyi mukavasti hallussa koko avauserän. Oma vaikutuksensa vahvaan alkuun oli varmasti edellisenä iltana pelatulla harjoitusottelulla. Erän loppulukemiksi saatiin 25-20 Tähdelle.

Toisessa erässä Loimun puolustuspeli parani ja virheiden määrä väheni, joten peli meni todella tasaiseksi väännöksi. Erää edettiin tasatahtia ja lopulta oltiin tilanteessa, jossa Loimulla oli eräpallo tilanteessa 24-25. Kaksi Loimun suoraa virhettä ja yksi Tähden tsekkilyönti ratkaisivat kuitenkin erän Tähdelle 27-25 ja samalla ottelun 2-0.

Päivän toinen ottelu pelattiin emäntäjoukkue Karkkilan Poikia vastaan. Ensimmäinen erä eteni tasaisesti aina 16 pisteeseen asti, mutta tehokas hyökkäyspeli siivitti kotijoukkueen erävoittoon. Toiseen erään haettiin pieniä kokoonpanoviilauksia, mutta erän alussa annettua kuuden pisteen johtoa Tähti ei enää onnistunut missään vaiheessa kuromaan umpeen. Karkkilan jäätävän tehokas hyökkäyspeli oli ratkaiseva tekijä myös toisessa erässä ja taululle lukemat 0-2 (20-25, 14-25).

Ennen kolmatta ja viimeistä peliä ennakkoasetelmat olivat selvät. Voitolla vähintään lohkokakkoseksi ja mahdollisuus välieriin säilyisi. Tappiolla edessä olisivat keväällä pelit sijoituksista 21 ja alaspäin. Tähteä vastaan asettui HPK, joka oli omassa avauspelissään napannut Karkkilan Pojilta erävoiton.

Alusta asti Tähden peli näytti siltä, että nyt lähdettiin voittamaan. HPK pyristeli mukana ensimmäiset yhdeksän palloa, mutta sen jälkeen Tähti meni menojaan. HPK:n kärkipelaajat pimennettiin lähes täysin ja sen jälkeen olikin helppo pelata sitä kuuluisaa omaa peliä. Puolustuspeli toimi, ja palloa päästiin lyömään kenttään hyvillä tehoilla. Lopputulos 2-0 (25-13, 25-11) kertoo ottelun kulusta kaiken oleellisen.

Paluumatkalla saatiin vielä jännittää lohkon lopullisia tuloksia. Karkkilan Poikien voittaessa myös viimeisen pelin varmistui samalla Tähden sijoitukseksi toinen. Seuraavassa turnauksessa on sijoituttava kahden parhaan joukkoon, jotta pääsy välieriin varmistuu. Karkkilassa Tähti vieraili kokoonpanolla Emma Änäkkälä, Helmi Parviainen, Caroline Külaots, Charlotte Külaots, Riikka Kuopio, Oona Vihinen, Soili Kalliokoski ja Henna Metsälä.