Otteluraportit

C-pojille avausvoitot B:n sarjassa
B-poikien 5E2-poolin turnaus Parkkivuoressa 6.2.2016

Tähden C-pojat pelasivat toisen turnauksensa ikäluokkaa vanhempien sarjassa. Turnaus saatiin Vilppulaan Keimolan Kaiun saliongelmien vuoksi. Lopulta nuo ongelmat tarttuivat koko Kaiun joukkueeseen ja se jätti saapumatta koko turnaukseen.

Liedon Parma, Puma Volley Helsingistä ja Maskun Kataja sen sijaan löysivät tiensä Parkkivuoreen ja kohtasivat vuorollaan paitsi toisensa myös kotijoukkueen. Liedon Parma vei Tähteä 2-0, mutta toisen erän vastustajiaan nuorempi kotijoukkue väänsi jo lupaavasti jatkopalloille.

Puma Volley sai ”kunnian” olla ensimmäinen tässä sarjassa Tähdelle taipunut joukkue. Kolmen pelatun erän jälkeen voitto jäi kotiin. Ja kun ketsuppipullo oli korkattu, niin voittamisen iloa haluttiin lisää.

Kolmas vastustaja oli C-ikäisten sarjasta varsin tuttu Maskun Kataja, joka oli kohdattu jo kahdesti tällä kaudella. Kumpikin oli voittanut toisensa kauden aikana kerran, joten tasainen vääntö oli odotettavissa. Masku nuiji hyvällä pelillä avauserässä kotijoukkueen reiluun erätappioon, mutta kuten lentopallossa usein käy, voi uusi erä muuttaa kaiken.

Toisessa erässä kotijoukkue löysi aidon peli-ilon ja se näkyi tulostaululla. Kolmas erä oli Tähden selvää hallintaa alusta loppuun ja päivän saldoksi tuli kaksi pelattua voittoa, yksi luovutusvoitto ja yksi tappio. Kelpo esitys nuorilta miehiltä.

Tässä turnauksessa Tähti esiintyi kokoonpanolla Arttu Varhe, Oskari Lehtonen, Antti Periviita, Juho Yläjärvi, Oskari Marjakoski, Tuomas Kopare ja Aapo Kolhinen sekä pari kertaa syöttämässä käynyt nilkkavaivainen Pyry Puronaho. Penkin päästä ohjeet jakoi kymmenien vuosien kokemuksella Reijo Poikonen.

C-pojat takaisin SM-sarjaan
D-poolin turnaus Vilppulan Parkkivuoressa 23.1.2016

Tähden 2001 ja 2002 syntyneet lentopallopojat pelasivat itsensä takaisin valtakunnan kärkitusinaan voittamalla ylivoimaisesti Parkkivuoren urheilutalolla Vilppulassa pelatun neljän joukkueen pooliturnauksen. Kolme ottelua ja kuusi pelattua erää, joissa vastustajien pistemäärä oli välillä 9-17 ja Tähdellä 25 pistettä joka erässä. Selkeää hallintaa kotijoukkueelta koko turnaus.

Ensimmäisessä ottelussa kaatui rakas naapuri Virtain Veikot. Ottelun parasta antia oli passari Arttu Varhen ja keskipelaaja Juho Yläjärven lähes sataprosenttinen yhteistyö hyökkäyspelissä. Toisessa ottelussa Laihian Lujan joukkuetta kuritettiin vahvalla syöttöpelillä, jossa kunnostautuivat etenkin Ville Mäenpää ja Oskari Lehtonen. Oma aloitusten vastaanotto ja puolustuspeli toimi huomattavasti vastustajaa varmemmin. Antti Periviita puolusti ja hyökkäsi varmasti, ja kapteeni Olli Kolhisen lyönnit laidasta ja takakentältä puhkoivat vastustajan kenttäpuolustuksen vastustamattomasti.

Ennen viimeistä ottelua oli jo varmaa, että Tähti voittaa turnauksen päättyi kamppailu LP Kangasalaa vastaan miten tahansa. Tässä ottelussa joukkueen kuopukset, vielä D-ikäiset Tuomas Kopare ja Aapo Kolhinen päästettiin kunnolla irti. Jo harjoituksissa roimasti otteitaan parantaneet juniorit eivät vanhempiaan kumartaneet, vaan hoitivat tonttinsa mallikkaasti. Koko joukkue jatkoi vahvaa syöttö- ja hyökkäyspeliään ja tulitti Kangasalan kotimatkalle reilu tappio niskassaan.

Turnauksen voiton myötä varmistui paikka SM-välieriin jo kauden tässä vaiheessa. Seuraavaksi valmentaja Retsi Poikonen johdattaa joukkonsa Rovaniemelle, joten Suomi tulee pojille tutuksi. Kevät näyttää joukkueen todellisen tason, jota tämä turnaus ei vielä paljoa paljastanut.

C-pojat B-poikien sarjaan

B2-pojat eli C-pojat kävivät harjoituksen vuoksi Virroilla pelaamassa B-poikien sarjaa. Turnaus toimi hyvänä harjoituksena vaikkei menestystä tullutkaan. Päästiin kokeilemaan erilaisia kokoonpanoja ja peliaikaa saatiin kaikille pojille tasaisemmin kuin omissa C-poikien turnauksissa. B2-joukkueella seuraavana kotiturnaus Vilppulassa la 6.2. klo 11 alkaen.

Savon matkalta kaksi voittoa ja tappiota
C-pooliturnaus Kuopiossa 9.1.2016

Tähden vuosina 2001 ja 2002 syntyneet C-pojat saivat Kuopiossa vastaansa joukkueita hyvin eri puolelta Suomea. Kuopiolainen Puijo Wolley vei kahden maajoukkuepelaajan ryydittämänä voiton Tähdestä suoraan kahdessa erässä. Vilppulalaisyhdistelmä haastoi hyvin nimekkään vastustajansa, joka teki ratkaisevan eron lähinnä syöttöruudussa.

Seuraava vastus, yhden maajoukkuemiehen Ylöjärven Ryhti kaatui aiempien otteluiden tapaan 2-0, vaikka joukkueen päävalmentajalla, Valtteri Jääskeläisellä, on vahvoja sidoksia Vilppulaan. Pohjoisen valtaseura, Napapiirin Palloketut Rovaniemeltä, jäi Tähden mankeliin suoraan kahdessa erässä.

Viimeisessä ottelussa pelattiin säilymisestä SM-sarjassa. Etelä-Suomen juniorilentopallon keskittymä Keimolan Kaiku marssitti verkon toiselle puolelle kovan, myöskin maajoukkuepelaajan sisältämän kuusikon. Neljäs peräkkäinen peli ja sitä myöten ehtyneet energiavarat sekä hyvä vastustaja, joka valmennusjohtonsa mukaan lisäksi pelasi kauden parhaan ottelunsa, suistivat Tähden selvään tappioon. Sen verran kuitenkin mainetta myös kotiinpäin, että Keimolan kunkkuna hääri vahvat kolholaiset sukujuuret omaava Ville Kattelus.

Tähdelle viiden joukkueen turnauksen kolmossija tietää vauhdin hakemista ykkössarjasta. Nousumahdollisuus takaisin SM-sarjaan odottaa jo kahden viikon päästä pelattavassa turnauksessa. Joukkueen luotettava laitamies Pyry Puronaho nojaili tämän turnauksen kyynärsauvoihin. Harjoituksissa vääntyneen nilkan lopullinen diagnoosi odottaa vielä magneettikuvauksia.

Kuopiossa Tähti taisteli kahdeksan pallistin voimin. Reijo Poikosen ohjeita kuuntelivat Tuomas Kopare, Aapo Kolhinen, Juho Yläjärvi, Antti Periviita, Ville Mäenpää, Oskari Lehtonen, Arttu Varhe ja Olli Kolhinen.

Tähden C-pojat jatkavat SM-sarjassa
C-pojat, SM-sarja, C-pooli, Raisio 12.12.2015

Pertti Karppisen olympiavoittoon kiidättänyttä venettä voi ihailla Raisiossa Kerttulan palloiluhallissa. Soudun lisäksi paikkakunta tunnetaan lentopalloilusta. Raision Loimu on pelannut miesten pääsarjassa yhtäjaksoisesti aina vuodesta 1977 saakka.

Loimun palloilutehtaan juniorit isännöivät vuosina 2001-2002 syntyneiden SM-sarjan pooliturnausta, johon osallistuneiden joukkueiden  Suomen ranking on tällä hetkellä sijoilla 9-13.

Vilppulan Tähti matkasi turnaukseen Reijo Poikosen luotsaamalla kymmenen urhon ryhmällä, jossa punapaitaa kantoivat Pyry Puronaho, Arttu Varhe, Ville Mäenpää, Juho Yläjärvi, Olli ja Aapo Kolhinen, Antti Periviita, Tuomas Kopare sekä Oskarit Lehtonen ja Marjakoski.

Ensimmäinen vastus, Laihian Luja sai vastaansa hienosti tasollaan pelanneen Tähden. Erät 25-10 ja 25-9 kertovat kaiken olennaisen tuosta ottelusta.

Toinen peli tiedettiin jo etukäteen päivän vedenjakajaksi. Maskun Kataja on juottanut tälle Tähden ikäluokalle monesti tappion karvasta kalkkia. Tällä kertaa päättäväisesti sovitun taktiikan mukaan pelannut Tähti jauhoi Maskun rikki numeroin 2-0 (25-17, 25-23).

Kolmas peli ja vastaan asettui myös päivän aiemmat pelinsä voittanut isäntäjoukkue Raision Loimu. Ensimmäinen, ehkä kauden tähän asti paras erä, päättyi Tähden tuuletuksiin ja numeroihin 25-21. Toisessa erässä kovavireinen Loimu löysi lääkkeet punapaitojen marssiin ja kaappasi erän selvästi 14-25. Kolmas erä oli tahtojen taistoa. Alun vei Tähti, mutta lopun kotijoukkue. Hyvätasoisen ottelun tulos Loimulle 2-1, kolmas erä 15-12.

Viimeinen kamppailu oli tähtien taisto. Verkon toisella puolella oli nimittäin pitkän matkan rautateillä matkaillut Sodankylän nimikaima Tähti-Volley. Liekö pitkä matka jo painanut pohjoisen miehillä, sillä eteläisempi Tähti oli selkeästi parempi 2-0 (25-12, 25-14).

Viiden joukkueen turnauksessa sijoitus oli toinen, kotijoukkue Loimun jälkeen. C-poikien vuosi vaihtuu SM-sarjan sijalla 10. Tammikuussa pelit jatkuvat näillä näkymin Kuopiossa.

Tässä vaiheessa vuotta C-pojat kiittävät äänekästä kannustusjoukkoaan ja toivottavat kaikille lentopallon ystäville hyvää Joulua ja palloilurikasta uutta vuotta 2016!

Tähden C-pojat varmoin ottein kotiturnauksen voittoon
D-pooliturnaus Mäntässä 21.11.2015

Oma varma peli takasi Vilppulan Tähden C-pojille voiton Mäntässä lauantaina 21. marraskuuta pelatussa lentopalloturnauksessa. Vastassa olleet Ylöjärven Ryhti, Mikkelin Passarit ja Liperi Volley kaatuivat siististi kolmessa kahden erän kamppailussa.

Suurin jännitysnäytelmä koettiin aamuvarhain, kun tuli tieto, että Parkkivuoren urheilutalo oli ilman sähköä. Nopean tilannearvion ja useiden puhelujen päätteeksi joukkueenjohtaja Riikka Kolhinen sai siirrettyä turnauksen Mäntän koulukeskuksen liikuntahalliin, josta oli sattuman kaupalla peruuntunut toinen tapahtuma ja josta löytyi myös sähköä.

Ensimmäisessä ottelussa Tähteä vastaan asettui vanha tuttu Ylöjärven Ryhti. Ylöjärvi antoikin hyvän vastuksen kotijoukkueelle, mutta ei kyennyt silti vastaamaan Tähden voitontahtoiseen peliin. Hyvät aloitussyötöt ja vahva torjunta takasivat Tähdelle lopulta voiton numeroin 2-0 (25-18, 25-18)

Kahden ottelun mittaisen tauon jälkeen Tähden pojat saivat vastaansa Liperi Volleyn, joka oli lähtenyt kehnossa kelissä liikenteeseen jo aamukolmelta. Liperi osoittautui kotijoukkueelle pelkäksi välipalaksi, ja ottelu oli nopeasti taputeltu numeroin 0-2 (7-25, 8-25).

Viimeisessä pelissä Tähden nuoret miehet ottivat mittaa Mikkelin Passareista. Mikkelikään ei pysynyt hyvään pelivireeseen intoutuneen kotijoukkueen tahdissa. Valmennusjohto Reijo Poikonen ja Juha Kolhinen pystyivätkin kokeilemaan peleissä eri kokoonpanoja ja pelipaikkoja riskeeraamatta voittoja. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 2-0 (25-13, 25-16).

Joukkueessa pelasivat Aapo ja Olli Kolhinen, Tuomas Kopare, Oskarit Lehtonen ja Marjakoski, Ville Mäenpää, Antti Periviita, Pyry Puronaho, Arttu Varhe ja Juho Yläjärvi. Hyvillä esityksillään pojat varmistivat nousun C-pooliin.

Tähden C-pojille oppitunti Savossa
C-pooliturnaus Kiuruvedellä 31.10.2015

Kukonlaulun aikaan lokakuun viimeisenä aamuna starttasi Tähden C-ikäisten lentopallopoikien kuljetus kohti Kiuruvettä ja SM-sarjan C-poolin turnausta. Heti ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli ikäluokan hallitseva Suomen mestari, kotijoukkue LuomuWolley. Poikien jalat taisivat olla vielä bussissa ja pelirohkeus ilmeisesti taukopaikalla Hirvaskankaan huoltoasemalla. Huippukovaan vastustajaan ei saatu minkäänlaista otetta, ja peli oli hetkessä taputeltu selkein tappiolukemin.

Shokkihoidon jälkeen oli edessä etukäteen tärkein vastus, joukkueen hyvin tuntema, taitava ja tekninen Maskun Kataja. Nihkeän ja omien virheiden sävyttämän alun jälkeen ensimmäisen erän ratkaisupalloissa kiivettiin reilusta tappioasemasta rinnalle, mutta ei kuitenkaan ohi. Erä jatkopalloilla Maskulle. Toisessa erässä virheitä tehtailtiin edelleen, ja tilanteessa 19-19 sattuneesta virhesumasta ei enää erävoittoon asti toivuttu. Pataan tuli 2-0, ja nousupaikka B-pooliin karkasi samalla käsistä.

Ruokatauon jälkeen pelattiin enää maineesta ja kunniasta, ja pojat hoitivat vastustajiaan paremmalla pelirutiinilla selkeät 2-0 voitot Alajärven Ankkureista ja Lempäälän Jyrystä. Savon kielen oppien lisäksi tuli päivän saldoksi siis kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Koko joukkueen pelivire oli tällä kertaa hieman alakantissa. Omien, pakottamattomien virheiden määrä oli läpi joukkueen normaalia suurempi. Varsinkin hyökkäys- ja syöttöpeli eivät nousseet totutulle tasolle.

Turnaus toimi kuitenkin hyvänä mittarina siitä, missä ikäluokan kärki tällä hetkellä menee. Tähti kohtasi tällä ikäluokalla ensi kertaa todella kovia joukkueita, ja valmentaja Retsi Poikosen mustakantinen kirja sisältää nyt varmasti monta harjoituksissa huomioitavaa asiaa.

Arttu Varhen, Oskari Lehtosen, Pyry Puronahon, Olli Kolhisen, Antti Periviidan, Ville Mäenpään, Juho Yläjärven, Tuomas Kopareen ja Aapo Kolhisen kausi jatkuu kolmen viikon päästä todennäköisesti Vilppulassa järjestettävässä D-poolin turnauksessa.

C-pojille ansaittu voitto Tähti-turnauksessa

Vilppulan Tähden lentopalloilevat C-pojat ottivat selvän ja ansaitun voiton lauantaina 26.9. Parkkivuoren urheilutalolla pelatussa TUL:n mestaruusturnauksessa eli Tähti-turnauksessa. Pojat voittivat kaikki ottelunsa selvin numeroin antamatta vastustajille erääkään.

Päivän ensimmäisessä pelissä vastassa oli tuttuakin tutumpi joukkue Virtain Veikot. Virrat ei kyennyt haastamaan selvästi jäsentyneemmin pelaavaa Tähden joukkuetta ja taipui numeroin 2-0 (25-12, 25-12).

Toisessa pelissä vastaan asettui Lempäälän Jyry, joka sai Veikkojen tapaan kylmää kyytiä Tähden nuorilta miehiltä. Ottelu päättyi numeroihin 2-0 (25–11, 25-14).

Kolmannessa pelissä vastassa oli Ylöjärven Ryhti, jonka Tähti kaatoi niin ikään lukemin 2-0 (25-13, 25-17). Tähti voitti yksinkertaisena sarjana pelatun turnauksen ylivoimaisella suorituksella ja pokkasi komean voittopokaalin. Toiseksi sijoittui Virrat, kolmas oli Ylöjärvi ja neljäs Lempäälä.

Tähden 2001-2003 syntyneistä pojista koostuva joukkue osoitti, että sillä on koossa hyvät eväät alkavaan sarjakauteen. Joukkueessa pelaavat Aapo ja Olli Kolhinen, Tuomas Kopare, Oskari Lehtonen, Ville Mäenpää, Antti Periviita, Pyry Puronaho, Arttu Varhe ja Juho Yläjärvi. Joukkuetta valmentavat Reijo Poikonen ja Juha Kolhinen.

Tähden C-pojat Virossa

Takana: Oskari Lehtonen, Arttu Varhe, Olli Kolhinen, Pyry Puronaho

Keskellä: Antti Periviita, Tuomas Kopare, Ville Mäenpää, Aapo Kolhinen, Aaro Palander

Edessä:Juho Yläjärvi

Vilppulan Tähden C-poikien lentopallojoukkue teki uuden kauden alla ja koululaisten kesälomien päätökseksi ryhmäytymis- ja valmennusmatkan etelänaapuriimme Viroon. Otepään ja Tarton alueelle suuntautunut viiden päivän retki koostui harjoittelusta ja paikallisiin nähtävyyksiin tutustumisista. Pojat selvittivät hiki päässä seikkailupuiston haasteelliset ja vartalonhallintaa vaatineet köysiradat, tutkivat tiedekeskuksen ihmeitä ja oppivat tähtitiedettä observatoriossa. Paikalliseen nuorisoon luotiin kontakteja ja maan tapoihin tutustuttiin. Matka antoi pojille paitsi mukavia muistoja, myös oppia toimimisesta vieraassa ympäristössä urheilujoukkueena.

Joukkueella oli koko matkan ajan käytettävissään majoituskoulun liikuntasali, jossa harjoiteltiin ahkerasti. Lentopallo-oppeja pojat saivat oman valmentajan lisäksi myös kokeneelta virolaiselta lentopallovalmentajalta, 78-vuotiaalta Enn Kangurilta. Hyvällä asenteella oppeja ammentaneet pojat saivatkin hyvällä tavalla uutta mietittävää omiin suorituksiinsa. Pelikuntoakin päästiin testaamaan paikallisia ikätovereita vastaan. Virolaisen, vuosi sitten menestyksekkään maajoukkue- ja ammattilaisuransa päättäneen, Argo Meresaaren valmentama tartolaisjoukkue kaatui harjoitusottelussa erin 3-1.

Helsingin Länsisatamaan rantautui perjantai-iltana väsynyt, mutta tyytyväisyyttä huokuva nuorten pelureiden ryhmä. Suomi-kuvaa Virossa oli rakentamassa koko C-poikien harjoitusryhmä: Olli ja Aapo Kolhinen, Tuomas Kopare, Oskari Lehtonen, Ville Mäenpää, Aaro Palander, Antti Periviita, Pyry Puronaho, Arttu Varhe ja Juho Yläjärvi sekä valmentajat Reijo Poikonen ja Juha Kolhinen.