29.9.2020 VilTä - Lempo Volley

Parkkivuoressa nähtiin huikea taistelu sarjapisteistä. Kuva: Mika Mutkala

Tähdelle kirvelevä kotitappio hurjassa ottelussa

Vilppulan Tähden naiset pelasivat tiistaina kauden ensimmäisen kotiottelun Parkkivuoressa Lempäälästä saapunutta Lempo-Volleytä vastaan. Kotiyleisön eteen Tähti ei aivan täyttä kokoonpanoa saanut pienten loukkaantumisten vuoksi.

Lempo-Volley näytti heti alussa, että arki-illan ottelu vieraskentällä ei paina jaloissa. Vieraat ehtivät karata jo 11-4-johtoon, mutta Tähti pääsi mukaan vieraiden virheillä. Puolivälissä oltiin jo tasalukemissa, minkä jälkeen Lempo sai jälleen juonesta kiinni. Tähti selvitti ensimmäiset neljä eräpalloa ja pakotti Lempon tuplavaihtoon. Tämä tuotti tulosta, ja avauserä merkittiin niukasti vieraille.

Myös toisen erän alku oli Tähdelle vaikea, mutta tällä kertaa se nousi kuopasta nopeasti ja siirtyi 12-9-johtoon. Lempo löysi aikalisältä uutta virtaa, ja aloitti hurjan pistetehtailun karaten 19-15-johtoon. Tähti ei saanut enää eroa kurottua umpeen, joten kahvitauolle siirryttiin Lempon 2-0-johdossa.

Kolmannessa erässä Tähti näytti, kuka on emäntä Parkkivuoressa. Terävä alku Helmi Parviaisen ja Oona Vihisen johdolla vei kotijoukkueen 13-7-johtoon, eikä voimasuhteissa tapahtunut muutosta erän aikana. Lempo pyöritti hurjaa vaihtorulettia tuloksetta, ja Tähti venytti ottelun neljänteen erään.

Veitsi kurkulla pelannut Tähti sai neljänteen erään unelma-alun Sanna Ojalan tehtaillessa kaksi ensimmäistä pistettä. Lempo nousi tästä nopeasti johtoon, ja näytti jo vievän erän selkeästi nimiinsä. Tähti aloitti tappiotilanteessa 11-21 hurjan kirin, jossa johtotähtenä loisti neljällä pisteellä Milja Salonen. Piste pisteeltä ero kaventui, ja niin vain kotijoukkue käänsi erän voitoksi ja päätti tarjota kotiyleisölle koko rahalla lentopalloviihdettä.

Viidennen erän alussa Tähti nappasi johtoaseman Lempon virheillä ja vieraat pakotettiin aikalisälle tilanteessa 4-1. Tästä eteenpäin edettiin hetki tasatahtia, mutta muutamalla Tähden virheellä ja Sofia Ikosen pisteillä Lempo nousi tasoihin ja ohi. Tähti otti aikalisän lukemissa 9-11, ja sai peliinsä uutta virtaa. Ottelun lopusta muodostui hurja trilleri, joka eteni aina jatkopalloille saakka. Lempo selvitti Tähden kolme ottelupalloa ja ryösti lopulta kaksi sarjapistettä Lempäälään.

Huima jännitysnäytelmä päättyi Tähden niukkaakin niukempaan 2-3 (23-25, 19-25, 25-19, 25-23, 15-17) –tappioon. Kovimmat pisteet mättivät Parviainen (14), Jenni Uuttera (9) ja Vihinen (8). Lempon paras pistenainen oli viidennessä erässä loistanut yleispelaaja Ikonen (15). Parhaina pelaajina palkittiin Tähdeltä passari Maria Valkeejärvi ja Lempolta Ikonen. Parkkivuoreen oli saapunut komeasti 82 katsojaa, joita ottelu ei varmasti jättänyt kylmäksi.

”Lempo löi kovaa, ja oli fyysisesti meitä edellä. Peli oli nopeaa, mikä vaikeutti meidän torjuntaa. Lopussa vähän varmisteltiin, ja pallo tuli kovaa takaisin. Voitto olisi voinut mennä kummalle vaan, oli tiukka vääntö. Huikea nousu tehtiin neljännessä erässä, ja sen valossa pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Varmasti oli yleisöön menevä peli” tuumi päävalmentaja Jari Marjakoski ottelun jälkeen.

Tähden seuraava 2-sarjaottelu on vuorossa 7.10. Parkkivuoressa. Tuolloin vieraaksi saapuu rakas paikalliskilpailija Oriveden Ponnistus.

 

Toimintaamme tukevat: