Otteluselostukset Naisten edustus

Tähden torjuntapelaaminen oli vahvaa läpi ottelun. Kuva: Mika Mutkala

Tähden naisille niukka tappio 2-sarjan avauksessa

Vilppulan Tähden naiset aloittivat kautensa lauantaina Tampereella Supi-Volleyn vieraana. Kokenutta kotijoukkuetta lähti haastamaan 11 pelaajan kokoonpano.

Ottelun alku sujui Tähdeltä nihkeästi ja jännitys näkyi pelissä. Pisteet tulivat pääasiassa Supin virheillä, ja emännät menivätkin menojaan jo ennen erän puoliväliä.

Toiseen erään Tähti piristyi selvästi, ja otti nopeasti johtoaseman. Peli kuitenkin tasoittui, kunnes Tähti repi tilanteessa 17-17 neljän pisteen etumatkan. Supi pääsi vielä mukaan taisteluun erävoitosta ja selvitti kaksi ensimmäistä eräpalloa. Tähden aikalisän jälkeen liiga-apu Ada Aronen niittasi erän pakettiin, ja tauolle lähdettiin tasalukemista.

Kolmas erä oli vahvasti Tähti-merkkinen. Helmi Parviainen otti päävastuun pistetehtailusta, ja taululla komeilivat nopeasti johtolukemat 12-4. Tästä eteenpäin mentiin tasatahtia, eikä Supille annettu mahdollisuutta nousta peliin mukaan.

Neljännessä erässä Supi näytti, ettei täysi pistepotti irtoa Kaukajärven vapaa-aikatalon salista ilmaiseksi. Tähti johti vielä erän puolivälissä 14-12, mutta emännät löivät isomman vaihteen silmään ja jyräsivät todella vahvalla esityksellä erävoittoon.

Ratkaisuerän alussa nähtiin erätappiosta sisuuntunut Tähti. Supin virheet ja Jenni Uutteran ässäsyötöt veivät vieraat jo 7-2-johtoon. Kotijoukkue ei kuitenkaan taipunut, vaan vei seuraavat pallot 7-1 ja siirtyi erässä johtoon. Tähti suoritti kaksi vaihtoa, mutta Supi ei tästä häkeltynyt. Voitosta nähtiin tasainen taistelu, jonka kokenut kotijoukkue vei lopulta nimiinsä niukimmalla mahdollisella erolla.

Tähdelle jäi sarja-avauksesta käteen 2-3 (17-25, 25-23, 15-25, 25-17, 13-15) –tappio ja yksi sarjapiste. Tehotilastoissa esiin nousivat Tähdeltä Parviainen (16 pistettä), Aronen (14), Emilia Marjakoski (11) ja Uuttera (9). Supin ylivoimaisena tehokaksikkona häärivät Anni Kivinen (23 pistettä) ja Johanna Hakalahti (18). Tähden uusi libero Silja Ojala esitti myös pirteitä otteita.

”Kauden ensimmäinen peli, alkuun jännitti. Tiedettiin, että vastassa on kova ja älykäs joukkue. Supi puolusti tosi hyvin ja oli kivikova vastustaja. Toinen ja kolmas erä oli meiltä todella hyvää peliä ja oli paikka jopa voittaa 3-1, mutta omilla virheillä päästettiin kaveri peliin. Vastaanotto oli hyvää, torjuntapeli piti meitä välillä pinnalla. Syöttövirheitä tehtiin liikaa. Kaikki kunnia vastustajalle, ja ollaan pisteeseen tyytyväisiä” mietti päävalmentaja Jari Marjakoski.

Tähden naisten seuraava 2-sarjaottelu pelataan jo tulevana tiistaina, jolloin vieraaksi Parkkivuoreen saapuu Lempo Volley.

 

Toimintaamme tukevat: