Otteluselostukset A-tytöt

Tähden A-tyttöjen kausi pääsi vauhtiin Orivedellä. Kuva: Mika Mutkala

Tähden A-tyttöjen kausi alkoi 19.9.2020 tasoturnauksella

Vilppulan Tähti pääsi avaamaan kilpailukauden A-tyttöjen tasoturnauksessa. Vielä kesällä joukkueen muodostuminen oli epävarmaa, mutta viime hetkellä mukaan liittyi riittävästi uusia pelaajia ja yhdeksänhenkinen kokoonpano matkusti Orivedelle.

Päivän ja kauden ensimmäisessä virallisessa ottelussa Tähteä vastaan asettui LP Kangasala. Ensimmäinen erä eteni puoliväliin asti tasaisesti, mutta tilanteessa 12-12 Tähti tarjosi vastustajalle kolme peräkkäistä pistettä. Kangasala kiitti ja kuittasi erävoiton lopulta selkeästi.

Toiseen erään Tähti sisuuntui erätappiosta, ja otti kuskin paikan alusta lähtien. Kangasala viritti vielä vahvan loppukirin, mutta Tähden 21-14-johtoasema piti loppuun saakka. Ratkaisua haettiin kolmannesta erästä, jossa Tähden kakkossarjassa karaistuneet pelaajat olivat pykälän vastustajaa vahvempia. Tähdelle kirjattiin ottelusta 2-1 (17-25, 25-21, 15-9) –voitto.

Seuraavaksi vuorossa oli lähes paikalliskamppailu emäntäjoukkue OrPo:a vastaan. Ottelu eteni hyvin tasaisesti, eikä voittajaa saattanut veikata etukäteen missään vaiheessa. Avauserä ratkesi OrPo:lle vasta jatkopalloilla, eikä toisessakaan erässä marginaalia joukkueiden väliin jäänyt kahta pistettä enempää. Tällä kertaa pisteet kääntyivät Oriveden suuntaan, ja Tähdelle jäi käteen niukkaakin niukempi 0-2 (24-26, 23-25) –tappio.

Päivän kolmannen ottelun panoksena Kalevan Lentopalloa vastaan oli lohkon toinen sija ja kunnia, sillä turnauksen kakkos- ja kolmossijoille päätyneet joukkueet jatkaisivat sarjaa D-poolissa. Ensimmäinen erä oli aluksi tasaista vääntöä, mutta loppupuolella KaLe pääsi hieman edelle ja vei lopulta erän nimiinsä.

Toisessa erässä nähtiin pitkiä pisteputkia molemmilta joukkueilta. Puolenvälin jälkeen KaLe kuitenkin karkasi, eikä jättänyt Tähdelle paljoakaan mahdollisuuksia. Loppulukemat kirjattiin Tähden tappioksi lukemin 0-2 (20-25, 18-25).

”Ekassa pelissä oli aika lailla jännitystä ilmassa, ja pitkä pelaamattomuus näkyi koko päivän. Vastaanotto toimi kohtuullisen hyvin kaikissa peleissä. OrPo:lle ei voitu mitään, vaikka lukemat olivatkin tiukkoja. KaLe:n kanssa oli tasainen vääntö, se olisi voinut kääntyä miten vaan. Joukkueessa on muutamia pieniä loukkaantumisia ja rosteri on muutenkin kapea, niin vaihtoja on hankala tehdä. Peli ei ole valmista vielä, mutta hyvä saada löysät pois. Tulevan poolin taso (D) on varmaan meille se oikea” tuumaili päävalmentaja Jari Marjakoski.

Tähti pelasi tasoturnauksen kokoonpanolla Emilia Marjakoski, Milja Salonen, Salla Jatkola, Helmi Parviainen, Oona Vihinen, Tiia Helminen, Naomie Jeger, Jenni Uuttera ja Jalasjärveltä joukkueeseen liittynyt Emilia Mäki. Seuraavan kerran A-tytöt pelaavat 7.11. D-poolissa. Tähden naisten kausi alkaa 26.9. Tampereella Supi Volleyn vieraana.

 

Toimintaamme tukevat: