Tähden naiset ovat jo päässeet testaamaan Parkkivuoren uuden lattian. Kuva: Mika Mutkala

Tähden naiset matkalla kohti kolmatta 2-sarjakautta

Vilppulan Tähden naisten edustusjoukkue on suunnannut katseensa jo tiukasti tulevaan lentopallokauteen. Koronaviruksen vuoksi kesken jäänyt kevät tuotti lopulta paikan ylemmässä 2-sarjassa kaudelle 2020-21. Rajoitusten lievennyttyä kesäharjoittelu on päässyt alkamaan, ja valmistautuminen syksyn koitoksiin on käynnissä.

Joukkueen rungossa tapahtui muutoksia, kun osa pelaajista lähti opiskelemaan ja osa Oriveden Ponnistuksen riveihin. Päävalmentajana jatkava Jari Marjakoski analysoi joukkueen tilannetta:

”Totta kai tilanne on haastava, kun viisi pelaajaa lähtee. Kymmenkunta pelaajaa on kuitenkin rosterissa ja on käynyt kesän aikana hyvin harjoituksissa, joten paniikkia ei ole. Fakta on toki se, että useampiin loukkaantumiseen ei ole varaa.”

Vaikka seuraava sarjaporras olisi 1-sarja, ei Marjakoski lähde tavoittelemaan kuuta taivaalta.

”Kun nyt pysyttäisiin ylemmässä 2-sarjassa. Peli on kovempaa kuin viime vuonna. Toivottavasti kausi alkaa ajoissa. Hiukan jännittää, mitä eteen tulee kaikkien muutosten jälkeen.”

Tähden kokoonpanoon jää valtava aukko, kun viime kaudella sarjan pistepörssin ykkönen Ada Aronen teki sopimuksen naisten Mestaruusliigaan. Vaikka sopimus mahdollistaa myös 2-sarjapelit Tähdessä, Marjakoski myöntää hakkuripulan. Passareista joukkueeseen jää konkariosastoa edustava Maria Valkeejärvi. Nuoremmista junioreista mukaan nousee Naomie Jeger.

Jo mainittujen lisäksi Tähdessä ovat jatkamassa Soili Kalliokoski, Salla Jatkola, Helmi Parviainen, Emilia Marjakoski, Milja Salonen, Sanna Ojala ja Jenni Uuttera. Paluun pelikentille välivuoden jälkeen tekee Oona Vihinen.

”Kyllä tuossa saisi pari nimeä olla lisää. Katsotaan, mihin tilanteet etenevät. Ulkopaikkakunnillakin saattaa olla vielä vapaita pelaajia” vihjailee Marjakoski mahdollisista pelaajahankinnoista.

Mikäli koronatilanne pysyy hallinnassa, nähdään Parkkivuoren uudenkarhealla taraflex-lattialla syksyllä joka tapauksessa tasokasta naislentopalloa ja kovaa taistelua pisteistä.

 

Toimintaamme tukevat: