Tähdelle piste Valkeakoskelta

Niko Jokelan keskihyökkäys kulki raikkaasti (kuva: Satu Heikkilä)

Täydet viisi erää taistelivat Vilppulan Tähti ja Valkeakosken Isku-Veikot Apian iltapäivässä, ennen kuin voittajaksi julistettiin koskilaiset erin 2–3 (26–24, 20–25, 23–25, 25–19, 13–15). 

– Vastustaja tuli todella hyvällä sykkeellä peliin ja me puolestamme sorruimme virheisiin ratkaisupaikoissa, pohdiskeli valmentaja Ahti Laaksi ottelun kulkua.

Pelin alkaessa oli selvää, että isäntäjoukkue Isku-Veikoilla on vielä kovastikin panosta taistelussa 2-sarjan viimeisestä playoff-paikasta. Tähtihän oli varmistanut pudotuspelipaikkansa jo tammikuussa. Isku-Veikkojen voitto tiesi sitä, että ryhmä odottelee vielä sunnuntaihin saakka LiperiVolleyn tulosta, ennen kuin varmistuu, jatkuuko kumman joukkueen kausi Raision Loimun käsittelyssä. 

Lauantaisen ottelun alku enteili Tähdelle helppoa iltapäivää, kun joukkue johti ottelua melkein heti kättelyssä 5–0. Sitkeät isännät kuitenkin onnistuivat käymään eräpallossa asti, ennenkuin Tähti sai nuijittua ratkaisun. Toisessa erässä mentiin tasatahtiin puoleen väliin saakka, kunnes Isku-Veikot repivät kaulan, joka säilyi loppuun saakka.

Kolmannessa erässä oli myös koko ajan valkeakoskelainen leima, mutta Tähti nousi aivan loppuhetkillä taisteluun mukaan. Syöttövirhe väärään kohtaan antoi kotijoukkueelle kaksi eräpalloa, joista se jälkimmäisen käyttikin hyväkseen.

Neljäs erä oli erikoinen, sillä vielä numeroissa 19–19 oltiin tasatahdissa, mutta loppuerä tuli Tähdelle kuuden pisteen putkella. Ihmeellien tahti jatkui vielä viidennessä erässä, sillä 10 pisteen jälkeen Tähti ei onnistunut enää tekemään ainuttakaan omaa pistettä. Pinnat tuli Isku-Veikkojen virheillä. Vastaavasti isännät saivat ilmaisia pisteitä Tähden virheillä, joista jälleen syöttöruudun tekeminen koitui omaksi kohtaloksi.

Ottelun tilastollinen erikoisuus oli se, että jokaisessa viidessä erässä avauspinnan voittanut joukkue vei lopulta myös koko erän.

Isku-Veikot löi Tähden lopulta lattiaan. Tässä parkettiin tutustuu libero Oskari Lehtonen. (kuva: Satu Heikkilä)

Tähden joukkueessa keskihyökkäyksiä päättivät vuorollaan Jani Liski, Niko Jokela ja Eetu Ahonen. Passarina touhusi Henri Strengell ja liberona alussa vuorottelivat Oskari Lehtonen ja Santeri Salonen, kunnes Salonen joutui jäämään kokonaan sivuun. Laitapelaajina kierrätettiin herroja Sami Valaranta, Petro Ahvenjärvi, Olli Kolhinen ja pikkuvaivoista viime aikoina kärsinyt Tommi Liimatainen. 

Tähden osalta runkosarja on taputeltu, ja se päättyy alkulohkon sijaan 2 tai 3. Samalla se tarkoittaa sitä, että Tähti lähtee koko 2-sarjan rankiingissa liikkeelle sijoilta 6–9. Tässä vaiheessa todennäköisimmältä näyttäisi, että pudotuspelien avauskierroksella vastaan asettuisi perinteikäs Himangan Urheilijat. Joka tapauksessa Tähdelle on tulossa kotietu, ja se tarkoittaisi sitä, että Parkkivuoressa pelataan tulevana sunnuntaina 15.3. klo 16 alkaen iso ottelu. 

Jatkoon pääsee aina kahdella voitolla, ja jos kahden ottelun jälkeen voitot ovat tasan, pelataan tämän jälkeen ns. kultainen erä. Eli sunnuntaina Parkkivuoressa viimeisenä tuulettava joukkue jatkaa matkaansa kohti 1-sarjan karsintoja. Torstain KMV-lehdessä kerrotaan lopullinen varmistus sille, ketä vastaan - ja milloin - Tähti iskee pudotuspelien avauskierroksella. 

 

Toimintaamme tukevat: