Tähdelle neljäs voitto putkeen

Ojalan persoonallinen hämyhyppy ja korkea kaaripallo putoaa Korian kenttään... (kuva: Jari Aronen)

Haastavasta tilanteesta huolimatta Vilppulan Tähden edustusmiehistö takoi 90-päisen kotiyleisön riemuksi suoran voiton 3–0 (25–22, 25–20, 25–21) Korian Ponnesta. Parkkivuoren iltapäivästä haasteellisen teki se, että porukasta yli puolet oli edellispäivänä A-poikien mukana Kiteellä hankkimassa riemukasta paikkaa valtakunnan neljän kärjestä.

Tähti pystyi läpi ottelun hyvään rutiinisuoritukseen. Vastassa ollut Korian Ponsi oli selkeästi sarjasijoitustaan parempi joukkue, joka ei missään vaiheessa suostunut antamaan periksi. Aina kun Tähti sai revittyä eroa, tulitti Koria sitkeästi itsensä peliin mukaan. 

Avauserän alussa Tähti jyräsi heti karkuun ja taululle lukemat 6–1. Tämän jälkeen seurasi Ponnen paras vaihe ja ryhmä johti jo 19–21. On makuasia sanoa kummasta oli kyse, suliko Ponsi ratkaisuvaiheissa - vai sulattiko Tähti Ponnen ratkaisuvaiheissa. Joka tapauksessa alun kanssa loppupallot samaa tahtia Tähdelle.

Toinen erä repesi käytännössä puolessa välissä lukuihin 15–10, ja samoilla eroilla mentiin loppuun saakka. Kolmannen erän alussa Ponsi johti vielä hetken, mutta Tähti jyäri itsensä jo 24–18-johtoon. Pelin katkaisu meinasi olla vaikeaa, mutta lopulta Sami Valaranta räjäytti pankin kakkospaikan sivalluksella.

Tasaisen Tähden parhaana raati palkitsi toisessa erässä hakkuriksi tulleen Aapo Kolhisen. Ensi erässä paikalla pelasi velipoika Olli. Samoin myös passari vaihtui avauserän lopussa Oskari Lehtosesta Henri Strengelliin. Keskitontilla kiersi neljä pelaajaa Lauri Ojala, Jani Liski, Eetu Ahonen ja Oskari Marjakoski. Laitureina touhusivat Valaranta ja Teemu Vanhamäki. Liberon tontilla puolustusta johti Petro Ahvenjärvi. Selkävaivojen takia muutaman viikon sivussa ollut Tommi Liimatainen oli jo tarvittaessa valmiudessa tulla kentälle.

- Tänään vaihtoja ei tarvinnut tehdä siksi, että pelaajat olisivat pettäneet. Näillä vaihdoilla saatiin muutettua pelin rytmiä, ja joukkue säilyi tuoreena, vaikka osalle takana oli matkoineen kova viikonloppu, pohdiskeli valmentaja Ahti Laaksi.

Seuraavassa ottelussa vastassa onkin sitten Pälkäneen Luja-Lukko. GM Jari Perkiön manageroima ja ex-liigavalmentaja Heikki Kososen johtama ryhmä voitti viime talvena sekä alku- että jatkosarjan. Tällä kaudella Luja-Lukko ei ole vielä hukannut erääkään. Parkkivuoren hornankattilassa edessä on monella tavalla mielenkiintoinen sunnuntai.

 

Toimintaamme tukevat: