Liigajoukkueet juhlistavat Tähteä perjantaina

Upeaa 95-vuotista taivaltaan juhlistava Vilppulan Tähti saa perjantaina iltana järjestettäväkseen ottelun lajin huipulta. Parkkivuoren lentopallon hornankattilassa klo 19 kauteen valmistavassa ottelussa iskevät yhteen Akaa-Volley ja Loimaan Hurrikaani. Viime kaudella loimaalaiset olivat SM-pronssilla, cupin finaalissa ja eurokentillä. Akaa-Volley puolestaan selvisi liigassa aina puolivälieriin saakka.

Kuluvana kesänä molemmissa seuroissa on tehty ahkerasti työtä ja ryhmiä on vahvistettu. Akaan joukkueen pelaajista mielenkiintoisin nähtyvyys paikallisyleisölle on tietysti Tähden kasvatti, maajoukkueen portteja jo kolisutteleva, Voitto Köykkä. Pelaajapuolella ryhmässä on jo valmiiksi mestaruusliigan viime kauden tehotilaston voittanut Joni Mikkonen ja kaikilla pelaamillaan saleilla kansansuosikiksi noussut Enderwin Herrera. 

Uusina kasvoina mukaan ovat liittyneet hopeaa voittaneesta Oulun Ettasta yleispelaaja Eetu Pennanen, useita SM-mitaleita napannut keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo, maajoukkuepassari Akseli Lankinen ja Viron maajoukkueen 207-senttinen keskitorjuja Mart Naaber. Näistä pelureista Lankinen ja Naaber ovat mukana EM-kisoissa maidensa joukkueissa. Ryhmää luotsaa toista kauttaan virolainen Oliver Luutsepp. Ja tietysti vahvana tekijänä seuran taustoilla häärii vahvana tekijänä vahvat Tähti-juuret omaava Risto Lahti.

Loimaan Hurrikaanin Il capo, Anssi Rämö, ja pelaajakordinaattori Jukka Vehviläinen ovat kasanneet suomalaisen lentopallon suurnimiin kuuluvalla luotsille, Jussi Heinolle, hyvin mielenkiintoisen joukkueen. Maajoukkuemies Henrik Porkka on EM-kisoissa. Antti Ropponen puolestaan on valtakunnan hakkureiden ehdotonta eliittiä. Laitapelureina joukkueessa on viime kauden loukkaantumisen takia missannut Eemeli Kouki ja Valko-Venäjällä pelannut Sakari Mäkinen. Sekä Kouki että Mäkinen ovat kuuluneet maajoukkueen laitahyökkääjien kalustoon, mutta loukkaantumiset ja muutamat muut syyt ovat pudottaneet erittäin potentiaaliset miehet sinivalkopaidasta. Mikäli miehet saavat olla terveenä, niin eipä olisi iso yllätys, jos Heinon valmennuksessa kumpikin pelimiehistä palaa takaisin Suomen edsutusasuun. Tällä hetkellä kummankin fokus on keltaisen paidan puolesta pelaamisessa. 

Uusina kasvoina Loimaalle ovat tulleet kokenut ja meritoitunut serbipassari Inoslav Krnic ja passarikaartin superlahjakkuus, Santeri Välimaa. Lisäksi hakkuri Tino Vuori, keskitorjuja Mikko Suomalainen ja yleispelaaja Lauri Vanhanen tuovat lisää leveyttä viime talvena loukkaantumisten takia välillä ohuehkoksi jääneeseen rinkiin. Liberon tontilla häärii kokenut Jesse Mäntylä, jonka varjossa puolustuksen lukoksi on kasvamassa loimaalaisten oma kasvatti, ja toissa kaudella Tähdessä pelannut, Peter Vuorinen.

Ennakkokaavailuissa Hurrikaani lienee liigajoukkueista se terävin kirves kaatamaan suomalaisia lentopallokenttiä viimeiset kolme vuotta suvereenisti hallinneen Vammalan Lentopallon. Akaa-Volley on puolestaan saanut kasaan erittäin mielenkiintoisen ryhmän, jolla on kaikki mahdollisuudet olla keväällä 2020 mitalistien joukossa. Perjantain koitos on molemmille viimeinen ennen seuraavalla viikolla alkavaa liigakautta, joten ottelun merkitys on molemmille ryhmille erittäin tärkeä. Kuusikkopaikkaa hamuavien on viimeistään Parkkivuoressa näytettävä omille valmentajilleen kuuluvansa liigaan.

Urheiutalon perjantaissa Tähti juhlistaa historiaansa palkitsemalla seurassa toimineita henkilöitä. Lisäksi Akaa-Volley ja Tähti ovat neuvotelleet yhteistyösopimuksen, joka on tarkoitus allekirjoittaa tapahtuman yhteydessä. Vankkojen huhujen mukaan ottelupaikalle kerääntyy myös "Riken pelikaverit" eli ryhmä, joka oli runkona vuoden 1984 A-poikien SM-hopeassa. Perjantai on todellakin kovan luokan urheiluilta Parkkivuoressa, jossa kannattaa olla paikalla.

Lauantaina Parkkivuoressa A-tytöt kamppailevat omassa tasoturnauksessaan. Ja heti sunnuntaina, 21. päivä, Vilppulan Tähden miesten edustusjoukkue avaa virallisen kautensa klo 16 alkavassa ottelussa. Kyseessä on tuolloin Suomen cup ja vieraaksi saapuu sarjaa ylempänä, eli 1-sarjassa, pelaava Vammalan Lentopallon farmimiehistö. VaLePa on täynnä nuorten maajoukkuerinkieihin kuulneita ja kuuluvia pelaajia, ja useampi kaveriesta tullee lähivuosina nousemaan liigatason tekijäksi. 

Tähti puolestaan lähtee alkavaan kauteen hiukan muuttuneena. Daniel Heinonen on siirtynyt Rantaperkiön Iskun 1-sarjajoukkueeseen, Mario Vool palasi Viroon, ja sekä Kalle HIetavala että Lassi Mäntynen kuuntelevat ohjeita hiukan harmaammissa pelivarusteissa. Tällä hetkellä on jo varmasti tiedossa se, että Niko Jokela palaa Tähden ryhmään vuodenvaihteessa, kunhan nuori upseeri on saanut kansalaisvelvoitteet suoritettua.

Uudet tulokkaat ovat hyvin mielenkiintoisia pelimiehiä. JyväsLentiksen ja Team PUMin kautta Tähden ryhmään liittyy lentopallokenttien ilopilleri Teemu Vanhamäki. Mäntän Valossa takavuosina 1-sarjaa pelannut ja sittemmin jvyässeudun joukkueita kiertänyt - ja viimeksi JyLen paidassa pelannut - Tommi Liimatainen tuo myös mukanaan kaivattua kokemusta. Tätä kirjoitetteaessa yhden JyLen ex-pelurin osalta tilanne on vielä selvittelyssä, eli onnistuuko siviilielämän ja Tähden paidan yhteensovittaminen.

– Oli todella mukavaa saada nämä kaverit mukaan. Tulivat ihan puhtaasti omasta halustaan Tähteen pelaamaan, ja meille pelurit ovat tervetulleita, hymyilee otteluvalmentajana toimiva Ahti Laaksi. 

Laaksin lisäksi Rauli Salmijärvi on edelleen tiiviisti mukana ja vetää joukkueen harjoittelun. Kolmas lenkki joukkueen valmennusjohdossa on 2-sarjajoukkueessa myös pelaava Lauri Ojala.

Ja tietysti kaikki muistavat myös sen, että lajilegenda Matti Hietanen pelaa kasvattajaseurassaan syksyllä pelin tai pari. Hietasen päätös pukea tuttu pelipaita ylleen nimenomaan virallisessa ottelussa on upea kädenojennus koko parkkivuorelaiselle lentopalloyhteisölle ja kotikylän urheilufaneille. Vielä cupin 1. kierrokselle Mattia ei kentälle saada. Mutta sekin hetki lähenee.

 

Toimintaamme tukevat: