Nuoret tekivät markkinointivideon Vilppulan Tähdestä

Vilppulan Tähden A-poikien viimekeväisen suomenmestaruuden riemusta alkaa tuore markkinointivideo, jonka Petro Ahvenjärvi, Riikka Kuopio ja Oona Vihinen ovat tehneet seuralle.

Videolla tehdään lentopalloa tutuksi lajina ja harrastuksena. Kyse ei ole kuitenkaan opetusvideosta, vaan tarkoitus on kuvata harjoitusten ja pelien tunnelmia sekä nuorten ja valmentajien ajatuksia.

Vilppulan Tähti teki vuosi sitten markkinointiprojektia koskevan hakemuksen opetus- ja kulttuuriministeriölle seuratuen saamiseksi. Tuki myönnettiin, ja loppukesällä seura haki avoimella haulla nuoria osa-aikaiseen työhön toteuttamaan projektia, joka kestää vuoden loppuun. Valituiksi tulivat Petro, Riikka ja Oona – kaikki lentopalloa vuosien ajan pelanneita Tähden omia kasvatteja. 

Riikka opiskelee Mäntän lukiossa, Oona Mäntän seudun koulutuskeskuksessa, ja Petro aloittaa koneistajan opinnot lähiviikkoina Jämsänkoskella suoritettuaan ylioppilastutkinnon jälkeen armeijan. 

Markkinointiprojekti pyörähti käyntiin syyskuun alussa video- ja stillkuvamateriaalin kuvaamisella ja keräämisellä. Tarkoitus oli saada materiaalia kaikenikäisistä pelaajista niin harjoituksissa, peleissä kuin kentän ulkopuolellakin. 

Videon tekemisessä suurena apuna oli kokenut media-alan yrittäjä Iiro Koskelainen IronMediasta. Hän neuvoi nuoria videontekoon liittyvissä perusasioissa. Hän myös editoi nuorten kuvaamasta materiaalista kokonaisuuden, jossa riittää toimintaa ja hyvää mieltä. 

Ahvenjärvi kertoi, että kaikkein kiinnostavinta oli videon editointi yhdessä Iiro Koskelaisen kanssa. – Olin todellisen ammattilaisen opissa ja sain häneltä paljon hyviä neuvoja. Hämmästyttää, miten hyvältä hän sai videon näyttämään.

Riikka Kuopio valokuvasi videokuvaamisen ohessa paljon, sillä hän on siitä erityisen kiinnostunut. – Kuvasin nopeasti erilaisista kuvakulmista. Kehityin ja huomasin kyllä selkeän eron ensimmäisten ja viimeisten kuvieni välillä.

Videon nyt valmistuttua nuorten urakka jatkuu: he lähtevät kiertämään Mänttä-Vilppulan ja lähikuntien kouluille esittelemään Vilppulan Tähteä seurana ja lentopalloa lajina videon ja harjoitusten avulla. Nuoret ovat yhteydessä kouluihin ja sopivat ajankohdat, jolloin he voisivat tulla käymään.

Oona Vihisen pääurakka alkaa koulukierrosten organisoinnista ja toteuttamisesta yhdessä Riikan, Petron ja myös Tähden kanadalaisvahvistuksen Nathan Murdockin kanssa. – Lajin esittely sopii minulle hyvin, kun olen sosiaalinen ja minun on helppo puhua, Oona kertoo.

Markkinointiprojekti on antanut nuorille paljon oppia paitsi videotuotannosta, myös oman työn organisoinnista ja aikatauluttamisesta. Se onkin hyvää harjoitusta työelämää varten.

Videon lyhyt versio on nähtävissä Tähden Facebook-sivulla ja Instagram-tilillä, jonka nuoret ovat perustaneet. Pitkä versio löytyy Tähden kotisivuilta. Sitä voi katsoa tästä. 

Petro, Riikka ja Oona ovat aloittaneet myös blogin KMV-lehden sivuilla. Siinä he kertovat vapaamuotoisesti lentopallosta ja kaikesta siihen liittyvästä omalla tyylillään ja persoonallaan. Blogia voi lukea osoitteessa: www.kmvlehti.fi/blogit/


 

Toimintaamme tukevat: