Tähti lähti kesälaitumille Power Cupin kautta

Vilppulan Tähti osallistui Vantaalla 8.–11. kesäkuuta pelattuun Fortum Power Cupiin kuudella joukkueella. Maailman suurin juniorilentopallotapahtuma keräsi tänä vuonna yhteen 7 000 osallistujaa ja 865 joukkuetta.

Säällä on aina suuri rooli ulkona pelattavassa lentopallotapahtumassa. Torstaina koko lentopalloväen kastellut sade vaihtui onneksi perjantaina aurinkoiseen ja viikonloppuna jopa helteiseen säähän. 

Tähdeltä oli mukana joukkueet E-tyttöjen tsemppisarjassa, C-tyttöjen super- ja tsemppisarjoissa, B-tyttöjen supersarjassa sekä B-poikien supersarjassa. Lisäksi Vilppulan Tähti ja Virtain Veikot kokosivat Tähti-Veikkojen yhdistelmäjoukkueen pelaamaan C-poikien supersarjaan. 

Turnaus pelattiin Myyrmäen urheilupuistossa sekä puolentoista kilometrin päässä Vapaalan alueella. Aivan sellaista mammuttitapahtuman tunnelmaa turnauksessa ei saavutettu niin kuin silloin, kun samalle alueella on rakennettu jopa 300 kenttää ja kaikilla kentillä pelataan yhtä aikaa. 

Majoitus tapahtui kouluilla ympäri Vantaata. Joukkueet kulkivat koulujen ja kilpailukeskuksen väliä kätevästi kisapasseihin sisältyneillä matkakorteilla, jotka kävivät pääkaupunkiseudun paikallisliikenteen juniin, busseihin ja metroon. Paikalliset asukkaat neuvoivat ystävällisesti, kun uskalsi kysyä ja joskus kysymättäkin, kun ilmeet kertoivat ettei oltu enää aivan kartalla. 

Tähden E1-tytöt ottivat ensimmäistä kertaa tuntumaa Power Cupiin valmentajansa Rilla Syrjäsen johdolla. Tytöt sijoittuivat omassa seitsemän joukkueen alkulohkossaan neljänneksi ja tulivat jatkolohkossaan viidenneksi. Tuloksena oli lopulta 44. sija 84 joukkueen sarjassa. 


Tähden C1-tytöt sijoittuivat supersarjassa oman alkulohkonsa toiseksi. Tasaisessa jatkolohkossa Tähti sijoittui toiseksi ja pääsi näin taistelemaan sijoista 5–8. Sunnuntaina tytöt hävisivät pelinsä Kauhavan Wisalle ja virolaiselle SK Tatsin ykkösjoukkueelle. Tuloksena oli  8. sija 42 joukkueen sarjassa. C1- ja C2-tyttöjen valmennusvastuussa vuorottelivat Eija Jatkola ja Jari Marjakoski.


Tsemppisarjaa pelanneessa C2-tyttöjen joukkueessa oli mukana myös kolme D-ikäistä tyttöä. Joukkue sijoittui kolmanneksi kuuden joukkueen alkulohkossa. Lauantain helteessä Tähti kampesi oman jatkolohkonsa voittoon neljällä pelillä, jotka kaikki venyivät kolmeen erään. Sunnuntaina takki olikin melko tyhjä. Kun kaksi vanhempaa tyttöä oli sivussa pienien vammojen vuoksi, hävisi joukkue molemmat pelinsä. Tuloksena oli kuitenkin 28. sija 80 joukkueen sarjassa. 


Tähden B-tytöt pelasivat supersarjassa viimeisen turnauksensa pitkäaikaisen valmentajan Sami Yläkankaan johdolla. Kuuden joukkueen alkulohkossa tytöt sijoittuivat kolmanneksi. Omassa jatkolohkossaan Tähti jäi kuitenkin viimeiseksi ja taisteli sen jälkeen sijoista 13–16. Sunnuntaina Tähti hävisi Loimaan Jankolle mutta voitti Karkkilan, joten joukkue sijoittui 15:ksi. 

Pasi Valarannan luotsaamat Tähden B-pojat voittivat torstaina ensimmäiset ottelunsa Parikkalaa ja Nurmoa vastaan. Perjantaina Raision Loimu ja Rakveren urheilukoulun joukkue Virosta olivat puolestaan parempia ja pudottivat Tähden pelaamaan sijoista 9–12. Lauantaina ja sunnuntaina Tähti voitti jatko-ottelunsa Ylöjärveä, Rovaniemeä ja Koriaa vastaan varmistaen 9. tilan 21 joukkueen sarjassa. 


Tähti-Veikkojen yhdistelmäjoukkue pelasi iloisella peli-ilmeellä koko turnauksen Reijo Poikosen ja Ari Juvakan komennossa. Yhteinen sävel löytyi nopeasti, vaikka pojilla oli ennen turnausta vain muutamat yhteiset harjoitukset. Tähti-Veikot voittikin erittäin kovaksi arvioidun alkulohkonsa. 


Lauantain jatkopeleissä kaatui tyylikkäästi suomenmestari Maskun Kataja, mutta niukat tappiot JSP:lle ja virolaiselle SK Tatsille pudotti joukkueen mitalipelien ulkopuolelle. Sunnuntaina 2–1 voitto virolaisesta Rakveren urheilukoulusta ja selvä 2–0-voitto JSP:stä takasi joukkueelle 5. sijan 22 joukkueen sarjassa. Samalla niin Vilppulan kuin Virtainkin pojat saivat nauttia pelaamisen ilosta vähän alavireisen kauden päätteeksi.

 

Toimintaamme tukevat: