Tähti miesten ykkössarjaan

Vilppulan Tähden miesten edustusjoukkue nousee ensi syksynä pelaamaan lentopallon ykkössarjaa. Paikka valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla avautui Tähdelle, kun Virtain Team PUM luopui omasta paikastaan Vilppulan hyväksi. Lentopalloliitto hyväksyi siirron 18. toukokuuta.

Ykkössarjapaikka on jatkoa Tähden menestyksekkäälle kaudelle 2016–2017, jonka huipensi A-poikien suomenmestaruus kotiturnauksessa huhtikuun alussa. Miesten edustusjoukkueen runko muodostuu tämän vuoden A-pojista. Lisäksi joukkueeseen siirtyy kaksi pelaajaa Virroilta. 

Joukkuetta valmentaa Petri Köykkä, joka valmensi päättyneellä kaudella Virtain ykkössarjajoukkuetta. Tähden A-poikia vuosikaudet valmentanut Rauli Salmijärvi siirtyy omasta toiveestaan valmentamaan Tähden B-poikia, joista hän koulii tuleville vuosille lisävoimia miesten edustusjoukkueeseen.

Tähden nousu miesten ykkössarjaan on historiallinen, sillä seura ei ole koskaan aiemmin pelannut miehissä näin korkealla sarjatasolla. Naisten ykkössarjaa Tähti on pelannut historiansa varrella monet vuodet, viimeksi 2013. 

Miesten ykkössarjapaikka on Vilppulan Tähden pitkäjänteisen juniorityön tulosta. Tähti on yksi valtakunnan tunnetuimmista juniorilentopalloseuroista, jonka kasvattamia pelaajia on noussut Suomen liigatasolle ja jopa kansainvälisille pelikentille. Tähdessä on tehty hartiavoimin töitä sarjapaikan saamiseksi. 

– A-poikien SM-kullan jälkeen oli luontevaa anoa miesten ykkössarjapaikkaa. Palaset loksahtelivat paikalleen, kun Virrat oli valmis luopumaan omasta sarjapaikastaan Tähden hyväksi, Tähden hallituksen puheenjohtaja Marko Yläjärvi sanoo.


 

Toimintaamme tukevat: