Uutisia SM-finaalista

Vilppulan Tähti on Suomenmestari!


Rauli Salmijärven valmentama Vilppulan Tähti on voittanut A-poikien Suomenmestaruuden. Vastustaja Nurmon Jymy kaatui numeroin 1–2 (25–17, 22–25, 12–15) Parkkivuoren urheilutalossa pelatussa loppuottelussa. Tähteä oli kannustamassa voittoon arviolta noin 600 katsojaa.

Haastajana loppuotteluun lähtenyt Tähti rutisti voiton silkalla tahdonvoimalla. Voitontahtoa ei vähentänyt edes se, että joukkue joutui loukkaantumisten vuoksi pelaamaan tavallisesta hieman poikkeavalla ryhmityksellä. 

– Pojilla oli kova tahto voittaa. Yleisön tuki oli valtava. Eihän tuossa huutomyrskyssä voinut hävitä, Salmijärvi totesi pelin jälkeen.

Salmijärven mukaan joukkue sai pelata koko turnauksen vapautuneesti, koska ei kantanut ennakkosuosikin paineita. Hän on valmentanut kultajoukkuetta E-pojista asti. Yhteistä taivalta on takana jo noin kahdeksan vuotta. 

Salmijärven valmentama A-poikajoukkue voitti SM-hopeaa 34 vuotta sitten, kun Tähti järjesti edellisen kerran A-poikien SM-finaalin. Nyt hopea kirkastui kullaksi. Kulta oli Salmijärven viides, sillä tyttöjen SM-kultaa hänen valmentamansa joukkue otti neljästi 1990-luvulla.


Rantaperkiön Isku otti pronssia


Rantaperkiön Isku väänsi tiukassa kolmeen erään venyneessä ottelussa lopulta SM-pronssille. Napapiirin Palloketut eivät päästäneet Iskua helpolla, sillä pohjoisen joukkue otti voiton ensimmäisessä erässä. Voitto ratkesi Tampereen joukkueelle vasta kolmannen erän jatkopalloilla numeroin 1–2 (25–22, 19-25, 15-17). 


Tähti lähtee ennakkoluulottomasti loppuotteluun


Tähden valmentaja Rauli Salmijärvi on yhtä hymyä voitokkaan välieräkamppailun jälkeen. Jo pääsy neljän parhaan joukkoon oli yllätys joukkueelle, joka arveli ennen turnausta taistelevansa lähinnä sijoista 5.-8. Salmijärven mukaan joukkueen tahtotila on nyt niin kova, että heiltä voi odottaa mitä tahansa.

- Ensimmäisessä erässä vastaanottomme ei toiminut. Kun saimme sen kuntoon, peli alkoi pyörimään hyvin. Nämä pojat eivät anna koskaan periksi, joukkuetta E-junioreista asti valmentanut Salmijärvi kiitti.


Vilppulan Tähti ja Nurmon Jymy kohtaavat loppuottelussa!


SM-loppuottelussa taistelevat Vilppulan Tähti ja Nurmon Jymy! Ottelu pelataan Parkkivuoren urheilutalossa klo 15.30 alkaen.

Vilppulan Tähti otti huippujännittävässä välieräkamppailussa voiton Rantaperkiön Iskusta lukemin 1-2 (25-16, 22-25, 10-15). Ottelua oli Mäntän koulukeskuksen salissa seuraamassa aivan täpötäysi katsomo, arvolta noin 300 henkilöä.

Samaan aikaan Parkkivuoren urheilutalolla Nurmon Jymy voitti Napapiirin Palloketut 2-0 (25-12, 25-23). 

Pronssiottelussa Parkkivuoressa kohtaavat siis Rantaperkiön Isku ja NaPa. Ottelu alkaa klo 14.


Välierätaistelu jatkuu Mäntässä ja Vilppulassa

Isoista panoksista pelataan sunnuntaina klo 11 alkavissa peleissä. Voittajille on tiedossa paikka loppuotteluun. Häviäjät pelaavat pronssiottelussa. Mäntässä toisistaan ottavat mittaa Rantaperkiön Isku ja Vilppulan Tähti. Parkkivuoressa vastakkain ovat Nurmon Jymy ja Napapiirin Palloketut. 


Kauhavan Wisa kuritti Raision Loimua

Kauhavan Wisa ei säälinyt Raision Loimua sunnuntaiaamuna Mäntässä. Ottelun voitti Kauhava selvin numeroin 2-0 (25-16, 26-14). Näin Kauhava taistelee sijoista 5.-6. ja Loimu sijoista 7.-8.

Parkkivuoressa Salon Viesti otti voiton Oulunsalon Vasamasta lukemin 2-1 (25-19, 21-25, 15-8). Näin Salo ottelee sijoista 5.-6. ja Vasama sijoista 7.-8.


Tähti neljän parhaan joukkoon!


Vilppulan Tähti varmisti paikkansa sunnuntain mitalipeleissä kaatamalla Parkkivuoressa Kauhavan Wisan 2-1 (25-2, 23-25, 15-11). Hurjaa jännitysnäytelmää oli seuraamassa täysi salillinen katsojia, jotka kannustivat Tähteä täysin rinnoin koko pelin ajan. Tähden pääsyä mitalipeleihin voi pitää jo pitää pienenä voittona, sillä joukkue lähti altavastaajana isännöimäänsä lopputurnaukseen.


Rantaperkiön Isku varmisti paikkansa neljän parhaan joukossa


Rantaperkiön Iskun ja Salon Viestin välisessä pelissä Parkkivuoressa palkintona oli paikka neljän parhaan joukkoon. Kolmeen erään venyneen pelin voitti lopulta Isku numeroin 1-2 (25-22, 25-27, 13-15. Ennakkosuosikkina turnaukseen lähteneelle Salon Viestille häviö oli karvas pettymys.

Mäntässä Napapiirin Palloketut kuritti samaan aikaan Raision Loimua numeroin 0-2 (14-25, 17-25).


Tähden 34 vuoden takainen SM-hopeajoukkue kutsuvieraana turnauksessa

Mäntässä vietettiin pieni juhlahetki ennen Tähden ja Vasaman pelin alkua, kun 34 vuotta sitten SM-hopeaa voittanut Tähden joukkue kokoontui lähes täysilukuisena seuraamaan Tähden peliä. A-junioreiden SM-kisat järjestettiin tuolloin edellisen kerran paikkakunnalla. Veteraanipelaajille annettiin ansaitut aplodit, ja sen jälkeen joukkue asettui vielä perinteiseen joukkuekuvaan.

Joukkueeseen kuuluivat tuolloin Seppo Tolvanen, Petri Köykkä, Jari Tolvanen, Tapio Ojala, Jarmo Köykkä, Jukka-Pekka Vuorenmaa, Jari Hurme, Ari Palonen ja Risto Lahti. Joukkuetta valmensi kukapa muukaan kuin Rauli Salmijärvi. Hopeajoukkueesta Palonen ja Vuorenmaa eivät olleet paikalla. 


Tähti otti voiton Vasamasta huipputiukassa ottelussa

Vilppulan Tähti ja Oulunsalon Vasama väänsivät voitosta pitkän kaavan mukaan Mäntässä. Tähti voitti ensimmäisen erän ja Vasama toisen. Kolmannessa erässä voitosta väännettiin jatkopalloille asti. Tähti sai viimein vaadittavan kahden pisteen eron tilanteessa 21-19. Näin ottelu päättyi Tähdelle numeroin 2-1 (25-16, 18-25, 21-19).

Parkkivuoressa Nurmon Jymy otti selvän 0-2 (21-25, 16-25) voiton Kauhavan Wisasta.


Rantaperkiön Isku ja Napapiirin Palloketut vahvempia ensimmäisissä peleissään


Rantaperkiön Isku voitti selvin numeroin 2-0 (25-15, 25-15) Raision Loimun Mäntässä. Raisio ei pystynyt haastamaan Rantaperkiötä kunnolla missään vaiheessa.

Parkkivuoressa Salon Viesti pisti tiukasti kampoihin NaPa:lle mutta ei voinut mitään vahvemmalleen. NaPa otti voiton 0-2 (23-25, 20-25).


Nurmo ja Kauhava voittoihin ensimmäisissä peleissä


Nurmon Jymy ja Kauhavan Wisa ottivat selvät 2-0 voitot lauantain ensimmäisissä peleissä. 

Mäntässä Vilppulan Tähti ei saanut ensimmäisessä erässä peliään lainkaan käyntiin Nurmon Jymyä vastaan. Toisessa erässä Tähti taisteli tasaväkisesti Nurmon kanssa, mutta hävisi silti Nurmolle numeroin 2-0 (25-15, 25-23).

Kauhavan Wisa otti Oulunsalon Wasamasta voiton numeroin 2-0 (25-23, 25-15).


Maamme-laulu avasi A-poikien SM-finaalit


A-poikien SM-finaaliturnaus alkoi lauantaina 1.4. Mänttä-Vilppulassa. Arvokas avajaistapahtuma keräsi runsaan yleisön Parkkivuoren urheilutaloon Vilppulaan. 

Avajaisissa Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Esa Sirviö yritti aprillipäivän kunniaksi jujuttaa yleisöä ilmoittamalla, että Parkkivuoren  urheilutalo on laitettu käyttökieltoon. Kovin hyvin se ei uponnut yleisöön eikä joukkueisiin, jotka jotka odottivat jo kuumeisesti pelien alkua.

Vilppulan Mieslaulajien esittämän Maamme-laulun jälkeen joukkueet jakautuivat kahteen saliin. Pelejä pelataan lauantina ja sunnuntaina Parkkivuoren lisäksi myös Mäntän koulukeskuksen liikuntasalissa.

 

Toimintaamme tukevat: