Sarjat


F-D-ikäisten sarjat

Joukkueet voivat osallistua ikäryhmänsä mukaisiin lentopallosarjoihin. Sarjaturnauksiin osallistuminen ei ole pakollista, mutta useimmille juniorilentopalloilijoille turnaukset ovat harrastuksen ehdottomia huippuhetkiä. Eri seurat järjestävät turnauksia vuorotellen.

Vilppulan Tähti kuuluu Suomen Lentopalloliiton Lounais-Suomen alueeseen. Lounais-Suomen alueen lentopallojaosto vastaa F–D-ikäisten sarjojen järjestämisestä.

E- ja D-ikäisille on tavallisesti tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa: vähemmän aikaa harjoitelleet joukkueet osallistuvat oman ikäluokkansa tiikerisarjaan. Pidempään harjoitelleet joukkueet ilmoitetaan yleensä oman ikäluokkansa aluemestaruussarjaan. Joukkueet voivat myös pelata samaan aikaan useampaa kuin yhtä sarjaa, mutta eri sarjatasoilla.

Syyspuolella sarjojen lohkot suunnitellaan siten, että pelimatkat pysyvät mahdollisimman lyhyinä. Vastustajat löytyvät usein lähikunnista Pohjois-Pirkanmaalta tai Tampereen seudulta. Kevätpuolella lohkot sekoitetaan. Uudet lohkojaot muodostetaan alkukauden menestyksen perusteella. Tämän seurauksena myös turnausmatkat voivat kevätpuolella olla pidempiä.

D-, E- ja F-ikäluokissa noudatetaan Suomen Lentopalloliiton minilentopallosääntöjä.

Lisätietoa Lounais-Suomen alueen sarjoista löydät täältä: www.lounalentis.fi

C-A-ikäisten sarjat

C–A-ikäiset nuoret osallistuvat Suomen Lentopalloliiton järjestämiin junioreiden SM-sarjoihin. Niissä turnausmatkat voivat suuntautua mihin päin Suomea tahansa. SM-sarjoissa on käytössä ns. poolijärjestelmä. Turnauksessa parhaiten menestyneet joukkueet nousevat ylempään pooliin ja heikoimmat putoavat alempaan. Näin poolien koostumus muuttuu koko ajan ja vastustajat vaihtuvat joka turnauksessa.

Lisää Lentopalloliiton juniorisarjoista löydät täältä: http://junnulentis.fi

 

Toimintaamme tukevat: