Tähden miehet hävisivät nujakan

Marraskuinen Savo ei hymyillyt Tähdelle

Tähden kakkossarjamiehistö ei saanut aikaiseksi kunnon nujakointia matkatessaan marraskuista maantietä Nilsiän liikuntatalolle kakkossarjan otteluun paikallista Nujakkaa vastaan. Tällä kertaa Ahti Laaksin koutsaama Tähti oli saanut matkaan yhdeksän pallistin ryhmän. Tiedossa oli, että Nilsiän sauna on kuuma. Olihan verkon toisella puolella kokemusta aina ex-ammatilaisesta Tatu Säisästä lähtien ja muutoinkin laadukas kakkossarjaryhmä.

Tähden paritorjunta Ojala-Kuusisto ponnistamassa Nujakan hakkuria vastaan.

Ottelu alkoi Tähdeltä virkeästi 2-4 vierasjohdolla. Tasapäin taisteltiin vielä tilanteeseen 16-15 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen sakkasi Tähden tekeminen ja erän loppu oli yhtä maalia Tähden saamatta enää yhtäkään pistettä, 25-15 ja erätauolle. Toisen erän alku oli ensimmäisen kopio. Tähti johti vielä tilanteessa 4-7, mutta hetken päästä kotijoukkue oli karannut jo 14-8 karkumatkalle. Tähti kapusi vielä pinnan päähän tilanteessa 20-19, jonka jälkeen vastustajan pistekunkku Arttu Heiskanen tulitti neljä pistettä ja Tatu Säisä sinetöi erän Nujakalle luvuin 25-22. Kolmas erä alkoi Tähdelle synkästi kotijoukkueen marssittua kättelyssä 7-2 karkumatkalle. Piristynyt vilppulalaisryhmä nousi pisteputkella kuitenkin tasoihin numeroihin 7-7.  Seuraavat 14 palloa väännettiin rintarinnan ja peli oli tasan numeroissa 14-14. Aiempien erien tapaan tuntui, että kokeneella vastustajalla oli erien loppuun varaa kiristää turboruuvia ja Tähden vapaasti hengittävä kone jäi sekä suorilla että mutkissa. Jo kolmas tyly erän loppu, taululle 25-17 ja peli aikakirjoihin 3-0 Nujakalle.

Eetu (vas.), Kalle, Tuomas, Late ja Henkka katsovat pallon perään... Pallo meni jo ja niin meni pelikin!

Kapealla ryhmällä matkaillut Laaksin rytmiorkesteri olisi juuri tässä ottelussa kaivannut hieman leveyttä. Kovaa kotijoukkuetta vastaan Tähden nuorilla pelaajille olisi ollut varmasti tarpeen hakea itseluottamusta välillä penkin puolelta. Vaihtomahdollisuudet olivat vähissä ja kovaa koulua tuli. Tässä ottelussa Tähden parasta oli jälleen keskiosasto. Passari Henkka Strengell sai parista kommunikaatiovirheestä huolimatta hyvät tehot irti nopeasta pelistä. Keskimiehinä lentopallomailojaan heiluttivat Eetu Ahonen, Niko Jokela ja Lauri Ojala. Liberoksi sotahommiltaan ehtinyt Oskari Lehtonen selvisi pallosateesta kelvollisesti. Yleispelaaja/hakkuriosaston nelikon Kalle Taisto, Petro Ahvenjärvi, Tuomas Kuusisto ja Aapo Kolhinen tehoilta jää odottamaan tulevia koitoksia. Muutamia väläyksiä nelikolta nähtiin, mutta pallon tappamisessa oman joukkueen eduksi oli läpi ottelun liian suuria vaikeuksia.

Miesten sarja jatkuu kotisalin tuttujen seinien sisällä tulevana sunnuntaina. Tuolloin Parkkivuoreen saapuu JyväsLentis Keski-Suomen pääkaupungista.  

 

Toimintaamme tukevat: