Kuva: Eija Jatkola

Tähden naisilla ja A-tytöillä haastava otteluviikonloppu takana

Lauantaina 7.11. pelasimme A-tyttöjen pooliturnauksen Tampereella KaLen järjestämänä. Ensimmäinen peli oli tuttua Lempo-Volleytä vastaan. Omat virheet ja Lempon vahva hyökkäyspeli oli meille liikaa. Tiukka ja takkuinen peli päättyi Lempon 2-0(25-20, 25-17) voittoon. Lempon tehokkaimpana pisteiden tekijänä oli Iida Ylimäki, 9 pistettä.

Toisessa pelissä tuli vastaan KaLe. Pelimme näytti jo huomattavasti paremmalta ja hienoja onnistumisia tuli. Hyvä ja vauhdikas peli päättyi kuitenkin harmiksemme 1-2(25-23, 16-25, 15-17) tappioon. Pelin pistetykkinä KaLelta oli Inka Yläkangas, joka paukutti 13 pistettä.

Päivän viimeisessä pelissä vastassa oli MesTo. MesToa vastaan emme olleet pelanneet pitkään aikaan, joten emme tienneet mitä odottaa. Omia virheitä täynnä oleva ja hieman väsähtänyt ensimmäinen erä kuitenkin kääntyi voitoksemme. Toiseen erään saimme hieman heräteltyä itseämme, ja vaikka peli ei silti kummoista ollut saimme toisen erävoiton ja samalla otteluvoiton 0-2(22-25, 13-25). MesTolta eniten pisteitä teki Hanna Elsilä, 6 pistettä.

Valmentajan kommentit:
Ensimmäisessä ottelussa vastaan saatiin tuttuakin tutumpi Lempo Lempäälästä. Peli lähti hyvin käyntiin, mutta hieman ote lässähti ottelun edetessä. Ei oikein saatu itsestämme parasta irti. Lempo taisi kaiken lisäksi hieman säästellä rosteriaan huomista 2-sarjan peliään varten.

Kale oli vastassa seuraavana, ja siinä yritys ja onnistumiset olivat jo eri luokkaa. Peli oli vauhdikasta ja molemmin puolin nähtiin vahvoja hyökkäyksiä, hyviä puolustuksia ja taidokkaita yksilösuorituksia. Kolmannen erän lopussa hiukan rohkeus loppui eikä vaan sitten löytynyt sitä ratkaisijaa Tähdestä. Entinen tähteläinen, Yläkankaan Inka, paukutti kolme pistettä ja voitto karkasi Kalelle.

Viimeinen peli Mestoa vastaan oli tavallaan molemmille merkityksetön, koska molemmat tiesivät pudonneensa alempaan pooliin. Petrattavaa jäi, erityisesti omia virheitä täytyy karsia reippaasti jatkossa. Vastaanotto oli tänään aikalailla vaikeuksissa. Pikkasen epäilemme, että passarin (Emilia Mäki) ei tarvitse tänään enää käydä lenkillä. Onneksemme pelipäivä oli lyhyt ja tankkaamaan pääsimme ajoissa, jotta saimme energiavarastot täyteen seuraavan päivän N2-peliä varten.

Sunnuntaina 8.11 vieraaksemme saapui Supi Volley. Viime kerralla hävisimme Supi Volleylle 3-2, joten tiesimme vastustajan olevan tiukka. Kokenut Supi Volley ei antanut ensimmäisessä erässä periksi vaan taivutteli erän itselleen 23-25.

Toisessa erässä annoimme liikaa etumatkaa vastustajalle, joten hyvä kirimisyritys lopussa ei tuottanut toivottua tulosta. Erä siis vastustajalle 21-25.

Kolmanteen erään lähdimme uudella ilmeellä. Ada Arosen vahvat hyökkäykset upposivat vastustajan kenttään tehokkaasti. Piste pisteeltä aloimme kasvattamaan johtoamme voittaen erän 25-17.

Neljänteen erään lähdimme samalla ilmeellä kuin kolmanteen erään. Peli oli tasaista vääntöä loppuun asti. Supin toinen aikalisä selvästi antoi potkua ja heidän kirimisensä alkoi tilanteesta 18-14. Tiukka ja tasainen loppuerä päättyi kuitenkin Supi Volleyn erävoittoon 23-25 ja samalla otteluvoittoon 1-3.

Parin tunnin tasainen vääntö loppui kuitenkin meidän häviöömme 1-3(23-25, 21-25, 25-17, 23-25) ja Supi Volley pääsi nauttimaan 3 sarjapisteestä. Tehokolmikkona nähtiin Helmi Parviainen 10(+5), Emilia Marjakoski 10(+3), Ada Aronen 21(+17). Retsin raati palkitsi tällä kertaa parhaiksi pelaajiksi Tähdeltä Ada Arosen ja Supi Volleyltä Sanna Simolan.

Valmentajan kommentit:
Hiukan tuntuu, että joukkueella on otteissa nyt jonkinlainen suvantovaihe. Ei olla saatu käsijarrua pois ja peli kulkee tahmeasti. Erityisesti vastustajan tarkka puolustus teki omasta pelistä tehottoman oloista. Omassa puolustuspelaamisessa oli myös parannettavaa. Vastustaja rokotti tasaisen varmasti aina kun meidän kentästä löytyi aukkoja. Eivät myöskään tehneet virheitä kovin paljoa. Ada (Aronen) oli tänään pelipäällä tehden 21 pistettä(+17), vaikka ei pelannut ihan koko peliä. Jennin (Uuttera) keskihyökkäykset olivat myös tänään hyviä.

Seuraava naisten 2-sarjan peli pelataan lauantaina 14.11. Lempo-Volleytä vastaan Lempäälässä ja A-tyttöjen pooliturnaus on 28.11.

Teksti: Jenni Uuttera ja Naomie Jeger
 

Toimintaamme tukevat: