1.11.2020 VilTä - VesVi

Tähden naisille toinen peräkkäinen voitto tiukassa taistelussa

Sunnuntaina 1.11. pelattiin viisieräinen trilleri kun vieraaksemme Vilppulan lentopallopyhättöön saapui kokenut Vesilahden Visa. Aloitimme ottelun näyttävästi ja johdimme parhaillaan lukemin 22-10, kunnes Visa heräsin mukaan kamppailuun. Erä päättyi lopulta meille lukemin 25-21.

Toiseen erään Visa lähti ensimmäisen erän lopun hurmoksen siivittämänä ja karkasi heti 1-6 johtoon, joka pakotti emännät ottamaan aikalisän. Aikalisä tuotti tulosta ja piste kerrallaan kirimme 13-12 johtoon, jonka seurauksena Visa pakotettiin vuorostaan aikalisälle. Visa jatkoi hyvää peliään ja erä päättyi vieraiden eduksi pistein 19-25.

Pitkän erätauon jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä ja erän voitosta kamppailtiin aina jatkopalloille asti. Tiukkaakin tiukempi kolmas erä päättyi Milja Salosen hyökkäykseen ja näin lunastimme ottelusta pelin ensimmäisen sarjapisteen.

Neljännen erän alussa emme saaneet omaa peliä kasaan ja vieraat pääsivät karkumatkalle sekä lopulta 3-7 johtoon. Emilia Marjakosken vahvan syöttövuoron, sekä vastustajan virheiden ansiosta pääsimme peliin mukaan ja tilanne oli 14-15. Kovasta kiristä huolimatta vastustajan Sanna Peltomäki oli meille liian kova pala purtavaksi ja Visa vei erän nimiinsä 19-25.

Ratkaiseva viides erä oli tasaista vääntöä. Milja Salonen otti joukkueen reppuselkään ja johdatti joukkueen 11-8 johtoon. Johdettuamme erää 14-9 vastustajan ykköstykki Sanna Peltomäki onnistui vielä aiheuttamaan meille ylimääräisiä sydämentykytyksiä hyökkäämällä pelin tilanteeseen 14-12. Erä päättyi kuitenkin Emilia Marjakosken onnistuneeseen hyökkäykseen loppulukemin 15-12.

Yli kahden tunnin tiukan ottelun jälkeen pääsimme juhlimaan 3-2 (25-21, 19-25, 26-24, 19-25, 15-12) voittoa sekä kahta sarjapistettä. Kärkikolmikoksi kamppailussa nousivat Emilia Marjakoski 15(+7), Helmi Parviainen 12(+3) ja Milja Salonen 12(+11). Visan ehdoton ykkösnimi oli Sanna Peltomäki, joka kuittasi nimiinsä 25 pistettä.

Valmentajan kommentit:

- Ottelusta tuli juuri niin hankala kuin etukäteen oli odotettavissa. Vastustaja oli kokenut ja se näkyi myös pelissä. Erityisesti heidän puolustuspelaaminen oli meille myrkkyä. Hyökkäystehot jäivät hiukan viimeaikaisia pelejä heikommiksi. Virheitä tuli molemmille joukkueille paljon ja siinä onkin parannettavaa jatkossa. Tiukka, vauhdikas ja varmasti yleisöön menevä ottelu olisi voinut kääntyä lopussa kummalle tahansa. Onneksi näin tällä kertaa.

Ottelun parhaina pelaajina Retsin raati palkitsi Tähdestä Helmi Parviaisen ja Visalta hyvää passipeliä pyörittäneen Roosa Laineen.

Seuraava 2-sarjan ottelu pelataan kotisalissa 8.11, jolloin vieraaksi saapuu Supi Volley. Odotettavissa on tiukka kamppailu sarjapisteistä. Tuntumaa sunnuntain otteluun lähdetään hakemaan Tampereelta lauantaina 7.11, A-tyttöjen turnauksen merkeissä.

Teksti: Marjo Jantunen

Kuva: Mika Mutkala

 

Toimintaamme tukevat: