Kokenut Kisko liikaa Tähden sarja-avauksessa

Torjuntapeli oli Tähden vahvuuksia sarja-avauksessa (Kuva: Jari Aronen)

Nuori Tähti taisteli, mutta liiga oli liikaa

Pitkän tauon jälkeen pääsivät Tähden miehet sarjapelien makuun kesän aikana uutta ilmettä saaneella Parkkivuoren urheilutalolla. Entisestäänkin nuortunut Tähden ryhmä joutui heti todelliseen tulikasteeseen, kun Oulun Kisko marssitti sinipunaiselle pelialustalle varsin nimekkään ryhmän. Joukkueen rungon muodostivat neljä liigataustaista pallopelimannia. Nämä parhaassa lentopalloilijan peli-iässä (28-31 vuotta) olevat tervakaupungin miehet kantavat vyöllään yhteensä 619 liigaottelun kokemuksen, mikä näkyi kentällä kovan tason suoritusvarmuutena. Kun tuon tason ryhmä pelaa tosissaan, mutta ei liian vakavasti, on se vaikea pideltävä. Suorasta 0–3 (23–25, 23–25, 15–25) tappiosta huolimatta päävalmentaja Salmijärven suojattien ei ole syytä laittaa päätä sinne, mihin päivä ei paista. Viimeisessä erässä vallannutta uskon puutetta lukuun ottamatta kotijoukkueen esitys oli varsin miehekäs.

Tähti johti ensimmäistä erää vielä lukemissa 23–21 ja toistakin 21–19, mutta erien lopussa joukkueiden välinen ”lievä” rutiiniero käänsi parin Tähden oman virheen avittamana vaakakupin pohjoiseen. Harvoin kakkossarjatasolla näkee ottelua, jossa vastustaja jättää suurin piirtein kaikki lahjapisteet antamatta. Tähden saldo ensimmäisessä erässä (23 pistettä) koostui 21 itse tehdystä ”täplästä” ja ainoastaan kahdesta vastustajan virheestä. Vaikka kahta jälkimmäistä erää oululaiset eivät aivan yhtä virheettömästi pystyneet pelaamaan, niin suoritusvarmuudessa oli kuitenkin se ryhmien välinen, pelin ratkaissut ero.

Tähden vahvin osasto löytyi tässä ottelussa keskeltä verkkoa. Oskari Marjakoski oli sekä hyökkäys- että torjuntapelissä päällikkönä. Toisen keskimiehen paikalla suurimman osan ottelusta häärinyt Niko Jokela esitti myös vahvoja otteita. Eetu Ahonen vieraili kolmannessa erässä Jokelan paikalla. Passari-hakkuri -akselia miehittivät ”kokeneet” 17-vuotiaat Henkka Strengell ja Aapo Kolhinen. Näiden ikätoveri, kolmatta metriä käyvä Tuomas Kopare tuuraili välillä Aapoa hakkurina. Yleispelaajina aloittivat jo ikämieheksi luokiteltava 23-vuotias Santeri Salonen ja uusi tulokas Kalle Taisto, jolla on vielä 20-vuotiskuoharit korkkaamatta. Yp-ruuduissa edellä mainituille vaihtoehtoja tarjosivat juuri täysi-ikäisyyden saavuttanut Tuomas ”ei tunne painovoimaa” Kuusisto sekä Olli Kolhinen. Liberon tontilla luotettiin tutusti Salosen ikätoverin Petro Ahvenjärven hihoihin ja sormiin. Keskitorjuja, huoltaja, yleismies ja nuorison tsemppari Late Ojala hoiti rooliansa tällä kertaa pelialueen ulkopuolelta. Penkiltä löytyi mainittujen lisäksi myös Ahti Laaksin tuttu ja turvallinen hahmo.

Tuomas Kuusisto "tuntuu roikkuvan" ilmassa. (Kuva: Jari Aronen)

Tähdeltä asiantunteva Retsin raati palkitsi ansaitusti Oskari Marjakosken. Kiskolta paikalliset pehmopaperituotteet lähtivät myös ansaitusti kentän kovimman pistemäärän rohmunneen hakkuri Sampsa Aitan käyttöön. Tähden miehet kiittävät yleisöä ja toimihenkilöitä hienosta korona-ajan mukaisesta käyttäytymisestä ja toivottavat tervetulleeksi seuraamaan turvallisesti myös ensi viikon tuplakotiotteluita.

Petro Ahvenjärven katse on löytänyt katsomosta jotain kiinnostavaa. Palkittu Oskari Marjakoski kurkistaa Ahti Laaksin jämäkän selän takaa. (Kuva: Jari Aronen)    

 

Toimintaamme tukevat: