Tähti hyökkäsi vakuuttavasti Emilia Marjakosken johdolla Kuva: Jari Aronen

Naisten kotiottelut päättyivät nousujuhliin

Vilppulan Tähden naiset pelasivat kauden viimeisen kotiottelun sunnuntaina Parkkivuoressa Pihtiputaan Plokia vastaan. Tähdellä oli erinomainen mahdollisuus varmistaa nousu ylempään 2-sarjaan, sillä sille riitti kaksi erävoittoa.

Ottelun alku oli vahvasti Tähti-merkkinen, vaikka kolme ensimmäistä syöttöä tuottivat Plokille yhtä monta pistettä. Maria Valkeejärven 11 syötön putkella Plokin vastaanotto hajosi, ja Tähden oli helppo hyökätä tehokkaasti. Erän loppu eteni Tähden pillin mukaan, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Toinen erä eteni jo tasaisemmin. Erän puolivälissä Plokille osui hyvä vaihe, ja se nousikin pisteen päähän emännistä. Tähti kuitenkin tappoi kirin nopeasti, ja karkasi lopulta selkeään erävoittoon Ada Arosen hyökätessä pallon kenttään. Samalla varmistui sarjanousu.

Kahvitauon jälkeinen kolmas erä olikin sitten silkkaa kosmetiikkaa. Plokin pelistä katosi terä, ja Tähti hyökkäsi kovilla tehoilla. Jenni Uutteran vahva syöttövuoro vei Tähden jo 16–3-johtoon. Tuo johtoasema riitti maaliin asti, vaikka erän loput pisteet menivätkin vieraille 15–9.

Tähti voitti ottelun lopulta selvin 3–0 (25–11, 25–16, 25–18)-lukemin. Pistetilastossa omille lukemilleen ylsi Tähden parhaana palkittu Emilia Marjakoski (18) Arosen (11) ja Uutteran (9) säestäessä vahvasti. Plokilta parhaana pelaajana raati palkitsi Inka Siekkisen. 

”Alku oli hyvä, vaikka tehtiinkin ensin kolme syöttövirhettä. Siitä se sitten parani, ja Plokilta saatiin hyökkäystehoja pois. Kaikki oikeastaan onnistui, Jenni (Uuttera) ja Maria (Valkeejärvi) syöttivät hyvin. Vaihdettiin passaria joka erään, sekin sujui kaikilta hyvin. Pysyttiin omalla tasolla, ei tullut pahoja notkahduksia. Tavoite saavutettiin hyvällä pelillä, ja nyt on helppo lähteä viimeisiin peleihin” kertoili päävalmentaja Jari Marjakoski.

Kakkossarjaa on Tähden osalta jäljellä vielä kahden vierasottelun verran. Nousu ylempään 2-sarjaan on jo varma. Junioripuolella A-tytöillä on edessä välieräturnaus 4.4. ja lopputurnaus 9.–10.5. Kaiken kaikkiaan kauden voi jo nyt sanoa olleen onnistunut.

 

Toimintaamme tukevat: