Tähden miehille kotitappio kärkiottelussa

Luja-Lukko oli tällä kertaa pelin joka osa-alueella parempi

Toisensa hyvin tuntevat kakkossarjan lohkonsa kakkonen Vilppulan Tähti ja lohkokärki Pälkäneen Luja-Lukko kamppailivat tämän kauden kolmannen keskinäisen koitoksensa Vilppulassa Parkkivuoren sunnuntai-illassa. Syyskaudella Matti Hietasen ryydittämä Tähti oli kyykyttänyt kotonaan Luja-Lukkoa 3-1, kun taas tammikuussa Pälkäneen Kostia-Areenalla tuolloin varsin vähäväkinen Tähden miehistö oli joutunut taipumaan tappioon 3-2.

Luja-Lukon Ville Järnvall oli kotijoukkueelle hankala pideltävä (kuva: Jari Aronen)

Joukkueiden kolmannesta kohtaamisesta ei muodostunut suurta lentopallospektaakkelia ja tulikivenkatkuista kamppailua sarjapisteistä, koska tällä kertaa Luja-Lukko oli yksinkertaisesti pelin jokaisella osa-alueella isäntiään parempi. Ensimmäisessä erässä Tähti pysyi pelissä mukana lähinnä vieraidensa runsaiden syöttövirheiden avittamana, mutta taipui lopulta melko selkeään erätappioon 19-25. Toiseen erään Tähti paransi vaihtojen myötä otteitaan ja nousi kamppailemaan erävoitosta. Rauli Salmijärven luotsaama ryhmä kipusi jo pinnan päähän tilanteessa 23-24, kunnes Pälkäneen lujalyöntinen Ville Järnvall päätti punapaitojen uhittelut hyökkäämällä erän päätökseen. Kolmannessa erässä Tähti oli lievässä sillassa koko erän ja notkahti lopulta selkeään erätappioon 16-25. Sen myötä kolme sarjapistettä matkasivat Luja-Lukolle suoralla 3-0 voitolla.

Rauli Salmijärven pakassa oli tähän otteluun 11 korttia, passarit Henkka Strengell ja Oskari Lehtonen, yleispelaajat Jani Liski, Sami Valaranta ja Olli Kolhinen, keskimiehet Eetu Ahonen, Oskari Marjakoski, Niko Jokela ja Lauri Ojala, hakkuri Santeri Salonen ja libero Petro Ahvenjärvi. Kovaa pokerikättä ei tällä kertaa pakasta löytynyt ja yksittäiset ässähaitkin nousivat esiin turhan harvoin. Retsin raati muisti palkinnolla Tähdeltä parhaan pistelukeman nakutellutta Santeri Salosta ja vierailta taitavan passipelin pelannutta Juhani Salmista.

Santeri Salonen pääsi parhaiten vieraiden torjunnan läpi (kuva: Jari Aronen)

Tähden osalta tappio jätti mielenkiintoa sarjan päätöskierrokselle. Joukkue pitää edelleen hallussaan lohkon kakkossijaa lohkovoiton jo aiemmin varmistaneen Pälkäneen jälkeen, mutta vain pisteen eroilla hengittävät niskaan Hollolan Salpis ja Keimolan Kaiku. Viimeisen runkosarjakierroksen tulokset ratkovat edellä mainittujen kolmen joukkueen keskinäisen järjestyksen. Tähdellä kakkossija on omissa käsissä, sen voi varmistaa hakemalla ensi lauantaina täyden pistepotin Valkeakosken Isku-Veikoilta. Joka tapauksessa Tähden miesten kausi jatkuu play-off otteluilla, joiden vastustaja ja aikataulu selviävät myöhemmin.   

 

Toimintaamme tukevat: