Tähti oli oli ajoittain vaikeuksissa Wartin hyökkäysten kanssa Kuva: Jari Aronen

Tähdelle kauden avaustappio kotisalissa

Parkkivuoren urheilutalolla oli sunnuntaina ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua, kun 2-sarjan noususarjan kärkijoukkueet Vilppulan Tähti ja Vehniän Wartti astelivat kentälle mittelemään paremmuudesta. Tähti oli saanut kokoonpanoon koko kauden sivussa olleen Maria Valkeejärven, Wartti oli liikkeellä hieman vajaalla rosterilla.

Tähdellä oli alusta lähtien vaikeuksia pysyä kokeneen vastustajan kyydissä. Sen omassa pelissä esiintyi hermoilua, joka näkyi ennen kaikkea syöttö- ja hyökkäysvirheinä. Ada Arosen ovelat peipit pitivät Tähden jotenkuten pelissä mukana, mutta Wartti vei erän lopulta melko selkeästi.

Toinen erä eteni tasaisesti lähes loppuun saakka. Aronen jatkoi tehokasta hyökkäyspeliä, ja Jenni Uuttera napsi useampia torjuntoja. Wartin Hanna Liimatainen oli kuitenkin Tähdelle liian vaikea pideltävä, ja vierasjoukkueen kokemus nousi suureen rooliin erän ratkaisuvaiheessa. Pelin ollessa 19–19 Wartti naulasi kahdeksasta pallosta kuusi pistettä voittaen erän.

Kahvitauon jälkeen näytti siltä, että voimasuhteet kääntyivät täysin päälaelleen. Tähdeltä onnistui kolmannen erän alussa kaikki ja hetkessä tilanne oli emäntien eduksi 12–4. Vähitellen Wartti kiri kuitenkin eroa kiinni painavan syötön ja monipuolisen hyökkäyspelin ansiosta. Tähti onnistui lopulta pitämään johtoasemansa, ja räjäytti Parkkivuoren 104-päisen yleisön raikuviin aplodeihin Arosen lyödessä erän pakettiin.

Neljännen erän alku oli melko samanlainen kuin edellisen, mutta pisteet teki Wartti. Tähti toipui vieraiden tarjoamasta sokkihoidosta kohtalaisen hyvin, ja pääsi hätyyttelemään Warttia muutaman pisteen päähän. Tähden peliin sattui jälleen virheitä, eikä se niiden vuoksi päässyt tosissaan taistelemaan erävoitosta. Edes vaihtoruletti ei kotijoukkuetta pelastanut, vaan se hävisi erän ja ottelun selkein lukemin.

Tähden kauden avaustappio kirjattiin eräluvuin 1–3 (21–25, 21–25, 25–23, 19–25). Pistelinkoina häärivät Tähden parhaana palkittu Aronen (25) ja Emilia Marjakoski (17). Wartilta parhaan pelaajan palkinnon pokkasi passari Katja Kemppainen ja toimituksen kunniamaininnan ansaitsee vieraiden libero Mari Tamminen, joka puolusti peliin välillä mahdottomiakin palloja.

”Oltiin vähän kuin täit tervassa, peli ei lähtenyt käyntiin oikein missään vaiheessa. Vastustaja oli toki kova, nostan hattua. Wartti puolusti hyvin. Ei meidän pelissä mikään erityisesti pettänyt, Ada (Aronen), Emilia (Marjakoski) ja liberot (Salla Jatkola ja Henna Metsälä) meiltä onnistujia. Omia virheitä tehtiin 42, noin kovaa joukkuetta vastaan sellaiseen määrään ei ole varaa. Ei vaan löytynyt aseita tänään” mietti Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski.

”Hyvä vieraspeli meiltä, haluttiin ehkä ratkaisuhetkillä voittoa enemmän ja koko joukkueelta hieno taistelu tänään. Onnistuttiin joukkueena hyvin ja varmasti ansaittiin voitto lopulta” kommentoi Wartin kapellimestari Mikko Liimatainen.

Tähti putosi tappion myötä lohkossa kakkospaikalle. Kärjessä jatkaa puhtaalla pelillä Wartti. Nousu ylempään 2-sarjaan on täysin Tähden omissa käsissä, sillä lohkokolmonen Ylöjärven Ryhti on kolme pistettä perässä yhtä monta ottelua pelanneena. Neljäntenä Ryhdin kanssa tasapisteissä vaanii Pihtiputaan Ploki, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Seuraavan kerran Tähti taistelee sarjapisteistä 29.2. JyväsLentiksen vieraana. Vieraskiertue jatkuu heti seuraavana päivän Ylöjärvellä, kotona Tähti pelaa viimeistä kertaa tällä kaudella 8.3., jolloin vieraaksi saapuu Pihtiputaan Ploki.

 

Toimintaamme tukevat: