Tähdellä oli viikonlopun otteluissa monta syytä tuulettaa Kuva: Jari Aronen

Tähden naisilla erinomainen tuplaviikonloppu

Tähden naiset pääsivät nauttimaan lentopallosta tuplaviikonlopussa, johon sisältyi ensin lauantaina A-tyttöjen B-pooliturnaus Salossa ja sunnuntaina 2-sarjaottelu kotona Parkkivuoressa. Lauantaina vastassa olivat turnausta emännöinyt LP Viesti, kauden mittaan jo tutuksi tullut Naarasleijonat sekä Soinin Tiikerit. Sunnuntain peliin vieraaksi saapui Ylöjärven Ryhti, joka pudotti Tähden viime keväänä ulos ylemmästä 2-sarjasta.

Tähti aloitti urakkaviikonlopun matkustamalla Saloon jo perjantaina. Hyvin nukutun yön ja rauhallisen aamun jälkeen avausottelussa verkon toiselle puolelle asettui Naarasleijonat, jonka ykkösnimi oli liigassa mukavasti peliaikaa saanut Roosa Heikkiniemi. Tähti pelasi ottelun alun erinomaisesti, ja johti vielä ensimmäisen erän puolivälissä. NaLe sai kuitenkin pelinsä kasaan, ja tilanteen ollessa 22–22 takoi Heikkiniemi kolme pistettä.

Toiseen erään Tähti sai tahmean alun, mutta sen jälkeen alkoi hakkuri Ada Arosen show. Aronen takoi seitsemän pistettä, ja pelin muidenkin osa-alueiden toimiessa Tähti nappasi erävoiton ja venytti ottelun ratkaisun kolmanteen erään. Siihen Tähti sai vahvan alun, mutta 10–7-johtoasemassa sattuneet virheet veivät erän lopulta jatkopalloille. Lopussa kovempi oli Tähti, ja tuloksena oli riemukas 2–1-voitto.

Toisessa ottelussa vastassa oli LP Viesti, joka pelaa lähes samalla kokoonpanolla 1-sarjaa. Emännät osoittivatkin kovuutensa, ja varsinkin kaksikko Teija Vuorenmaa-Arita Ternava oli Tähdelle miltei mahdoton pideltävä. Ensimmäinen erä oli vielä suhteellisen tasaista vääntöä, mutta toisessa erässä Viesti vei peliä mennen tullen. Tähden onnistumiset jäivät yksittäisiksi, ja historiankirjoihin merkittiin 0–2-tappio.

Päivän viimeisessä ottelussa Soinin Tiikereitä vastaan nähtiin jälleen tasainen taistelu. Tähti hallitsi ensimmäistä erää, eikä Tiikerit johtanut sitä kertaakaan. Tähden parhaimmillaan jo kuuden pisteen johto kutistui lopussa hieman, mutta Tiikereiden kiri ei riittänyt erävoittoon asti. 

Toinen erä eteni tasaisesti, ja ero joukkueiden välille saatiin vasta erän lopulla Tiikereiden johtaessa 24–21. Tähti pääsi lähelle kahden pisteen ansiosta, mutta aivan päätyyn asti se ei ehtinyt ja edessä odotti kolmas erä.

Ratkaisuerän alku meni vahvasti Tiikereiden komennossa, mutta Tähti onnistui nousemaan 5–8-tappioasemasta Jenni Uutteran syöttövuorolla 11–8-johtoon. Tähden vauhti ei hyytynyt lopussa, ja se voitti erän 15–9 ja koko ottelun 2–1. Sijoitus turnauksessa oli lopulta toinen.

”NaLe:a vastaan kolmas kerta sanoi toden, kaksi kertaa oltiin heille hävitty. Tasainen peli, olisi voinut mennä miten päin vaan. Vastustaja oli pitkälti kahden pelaajan (Heikkiniemi ja Sanni Vallin) varassa. Viestin kanssa eka erä oli oikein hyvä, mutta peli kaatui syöttövirheisiin. Kaveri löi torjunnasta yli, joten mahdollisuuksia ei hirveästi ollut. Toisessa erässä selkäranka vähän katkesi, ja ajatukset oli jo seuraavassa pelissä. Soini-pelistä tiedettiin odottaa tasaista. Se lähti hyvin käyntiin ja omia virheitä ei tullut paljoa. Kovasti yritettiin voittaa toisessa erässä, mutta meni kuitenkin kolmeen. Ratkaisupaikoissa kaveri teki virheitä, mutta kumpi vaan olis voinut voittaa. Liike ja vastaanotto toimi meillä hyvin koko päivän” kertasi Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski.

A-tyttöjen kausi jatkuu seuraavaksi välierillä. Turnauksessa Tähteä haastavat Liedon Parman FireStar-joukkue, Nurmon Jymyn TR-joukkue ja LP Vampula. Välieräturnauksen kaksi parasta lunastaa paikan kahdeksan joukkueen SM-lopputurnaukseen.

Sunnuntain naisten peliin Tähti lähti raskaan matkustuksen ja kahdeksan pelatun erän valmistautumisella. Vastustaja Ylöjärven Ryhti oli pelannut syksyn ylempää 2-sarjaa, joten ennakoitavissa oli tasainen vääntö.

Ennakko-odotukset murenivat kuitenkin nopeasti. Ottelu oli alusta lähtien Tähden ilotulitusta, eikä edellispäivän turnaus näkynyt ulospäin ainakaan väsymyksenä. Kotijoukkue paukutti Ryhdin kenttään hyökkäyksiä ja ässäsyöttöjä, eikä Ryhti saanut peliään toimimaan lainkaan. 

Tähti pääsi hyvän vastaanottopelin ansiosta käyttämään hyökkäyksessä myös keskitorjujina pelanneita Laura Yläjärveä ja Milja Salosta, jotka nakuttivat palloa kenttään kovalla prosentilla. Laiturikolmikko Aronen-Emilia Marjakoski-Helmi Parviainen onnistui myös mainiosti Emma Änäkkälän passeista. Vastaanottavana liberona pelannut Salla Jatkola oli mainiolla pelipäällä ja nosti Ryhdin syötöt tarkasti ylös. 

Tähti nappasi 2-sarjassa jo 16. peräkkäisen voiton lukemin 3–0 (25–10, 25–13, 25–9). Parhaina pelaajina Retsin raati palkitsi Tähdeltä Salosen ja Ryhdiltä passari Veera Olkkosen. Vierasjoukkueelta mainittakoon myös yleispelaaja Viivi Huurne, joka suoritti ottelun näyttävimmät puolustukset.

”Vähän oli pelko, että eilinen painaa jaloissa mutta ei se ainakaan näkynyt. Kaikki onnistui, oli tasaisen hyvä suoritus. Ihan kauden parhaita pelejä. Erityisesti liike oli tosi hyvää ja vastaanotto toimi. Pahalla syötöllä saatiin kaverin hyökkäystehot pois. Olen erittäin tyytyväinen koko viikonloppuun” kiteytti Jari Marjakoski sunnuntain tunnelmia.

Naisten kausi jatkuu tulevana sunnuntaina vierasottelulla Pihtiputaan Plokia vastaan. Seuraava kotiottelu on luvassa 9.2., jolloin vieraaksi saapuu Korpilahden Pyrintö. Tähden pelaajista onnistuivat viikonloppuna kaikki, ja seuran värejä kantoivat mainittujen lisäksi Venla Vesala, Henna Metsälä ja Soili Kalliokoski.

 

Toimintaamme tukevat: