Tähden miehet murjoivat Keimolan Kaikun

Peli-ilme oli nyt kohdallaan (kuva: Jari Aronen)

Itseluottamukselle tärkeä voitto Tähdelle

Hyvässä vireessä ollut Vilppulan Tähden 2-sarjajoukkue nappasi sunnuntai-iltapäivänä komean päänahan nuijimalla Keimolan Kaikun suoraan 3-0 ( 28-26, 25-13, 25-23). Kahdesti aiemmin vantaalaiset olivat niistäneet Tähteä, joten Rauli Salmijärven luotsaamalle joukkueelle voitto maistui makealta.
- Kyllä tämä teki hyvää itseluottamukselle, tokaisi Salmijärvi taiston tauottoa.
Lähtökohdat olivat haastavat, kun yli puolet ryhmästä oli ollut edellispäivänä A-poikien mukana Kiteen reissussa. Tällä kertaa kuitenkin voisi sanoa, että tuo keikka taisi toimia lähinnä avaavana, sillä kaikki kuusikossa olleet pelaajat suoriutuivat tehtävästään hyvin.
Avauserää vieraat johtivat jo neljän pinnan erolla, mutta Olli Kolhisen syöttövuorolla etu kääntyi Tähdelle. Tasatahtiin kamppaillussa loppuerässä kumpikin joukkue pääsi kahdesti yrittämään ratkaisua eräpallosta. Tähti kesti hermopallot paremmin ja lopulta parhaana palkittu Sami Valaranta niittasi nelospaikalta tylyn ratkaisun.
Toisessa erässä vilppulalaisyhdistelmä karkasi horisonttiin heti, hyvin ottelua johtaneen tuomari Kia Kanervan, avausvihellyksestä. Pelitilanne eteni melkeinpä tasaisen vauhdin taulukolla kuin "Gaussin käyrä" ja kunnon taistelua ei voitosta syntynyt. Ero ei kuitenkaan kuvannut joukkueiden voimasuhteita, mutta avauserän tappio oli ilmeisesti vaikuttanut Keimolan miesten alitajuntaan ja vierasryhmä ei yltänyt parhaimpaansa. Käänteisesti voisi myös sanoa, että tässä erässä Tähti pelasi tähän mennessä kauden ehkäpä parasta peliään.
Kolmatta erää Tähti vei, ja Kaiku pysyi mukana lähinnä Tähden syöttövirheiden ja omien syöttöputkiensa varassa. Ottelupallossa 24-21 hiipi jo mieleen syksyn kamppailu, jota Tähti johti jo 2-0 ja oli jo ottelupallossakin, mutta lopulta hävisi tuolloin pelin 2-3. Ratkaisu saatiin kuitenkin nelospaikalta, kun ässäsyöttöspesialistina tässä ottelussa huhkinut Santeri Salonen täräytti ratkaisevan naulan ottelulle.
Petro Ahvenjärvi nosti tarkasti ja puolusti uhrautuvasti (kuva: Jari Aronen)

Tähden parhaana palkittiin Valaranta, joka sai laidassa hyvää tulitukea Saloselta ja Kolhiselta. Jani Liski tuli lopussa rauhoittamaan Tähden peliä. Parhaan pelaajan palkinto meni oikeaan osoitteeseen, mutta ihan yhtä hyvin sen olisi voinut tässä ottelussa saada hyvin peliä pyörittänyt passari Henri Strengell. Hermokeskuksessa kenttäpuolustusta johti liberon tontilla Petro Ahvenjärvi. Keskitorjujaparivaljakko Lauri Ojala - Niko Jokela kunnostautui verkkopelin lisäksi myös syöttöruudussa.
Keimolan Kaiku on lohkon ehkäpä tulivoimaisin joukkue, jonka vahvuus on syöttöpelaaminen ja hyökkääminen. Tähden esitys teki kuitenkin tällä kertaa vieraiden taistelun tyhjäksi.
Seuraavaksi Tähti matkustaa JyväsLentiksen vieraaksi ja kotiottelua on tarjolla vasta maaliskuun alussa, kun Parkkivuoreen saapuu lohkoa rautaisella kädellä hallinnut Pälkäneen Luja-Lukko.
Sami Valaranta palkittiin Tähden parhaana (kuva: Jari Aronen)
 

Toimintaamme tukevat: